.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 7,6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Διαπραγματεύσεις με αμερικανικά funds για πώληση του Galaxy


Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με αρκετά επενδυτικά κεφάλαια (funds) εκ των οποίων υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αμερικανικά, συμπεριλαμβανομένων των Cerberus και PIMCO, βρίσκεται η Alpha Bank, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν το Galaxy, στο οποίο έχουν ενταχθεί μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων λιανικής αξίας 7,6 δισ. ευρώ και τελικού ύψους πώλησης τριών δισ. ευρώ, όπως ανέφερε πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Alpha Bank ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την πώληση της πλατφόρμας εξυπηρέτησης δανείων Cepal, στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά διέκοψε τις διαπραγματεύσεις μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Έχει ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσωρινές προσφορές έως τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με μία δεύτερη πηγή που μίλησε στο Reuters. Παράλληλα τονίζεται ότι τόσο η Bain Capital Credit όσο και η Apollo εντάσσονται στους ενδιαφερόμενους , μαζί με την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Centerbridge, η οποία πρόσφατα συμφώνησε να πουλήσει το 60% της συμμετοχής της στην Cepal στην Alpha .

Η Alpha, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, θα μπορούσε να κερδίσει 400 εκατομμύρια έως 500 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση, δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Επιπρόσθετα το Reuters αναφέρει ότι η πώληση είναι η πιο σημαντική προσπάθεια μιας ελληνικής τράπεζας να καθαρίσει τον ισολογισμό της, καθώς η κρίση του κοροναϊού ανάγκασε τους δανειστές να θέσουν σε αναμονή τα εν λόγω προγράμματα. Εάν είναι επιτυχής, η συμφωνία θα μπορούσε να αναζωογονήσει τη διάθεση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη, όπου οι Έλληνες και οι Ιταλοί δανειστές έχουν ζητήσει πλειοδότες για δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών χρεών.

Η Alpha στοχεύει να υπογράψει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η πρώτη πηγή. Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει εντός του καλοκαιριού και το πιθανότερο είναι ότι θα κλείσει στο δ' τρίμηνο.

Η Εθνική Τράπεζα είναι πιθανό να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για την πώληση του χαρτοφυλακίου της Frontier, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζει δύο τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν οι πηγές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates