.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΠΛΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΟΛΗΘΑΡΓΟ !!!

HΤΑΝ 08/12/2018 ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ  ΟΤΙ Η EUROBANK ΕΚΛΕΒΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ !!!
Μέχρι τότε κοιμόταν όρθιο το κόμμα της αριστείας, του Harvard και των τραπεζικών μεγαλοστελεχών !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Τα ίδια αποκαλύψαμε την 06/11/2016 και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτούσαμε τον ίδιο τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, γιατί συνεχίζει να ανέχεται τις τράπεζες να κλεβουν το ίδιο του το κόμμα !!!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ "ΒΓΗΚΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!


Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο καθηγητής οικονομικών στο ΟΠΑ, Γιώργος Βάμβουκας, στις 5/2/2019:

«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν την πορεία των Δημοσίων Οικονομικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, κατά την διάρκεια του 2018, το επίσημο δημόσιο χρέος της Ελλάδας όπως αυτό αντικατοπτρίζεται από την πορεία του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο Δεκέμβριος 2017-Δεκέμβριος 2018, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 328,7 δις ευρώ ή 182,4% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) εξακοντίστηκε στα 359,0 δις ευρώ ή 194,2% του ΑΕΠ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 15% ΣΤΗ ΔΕΗ ;;;

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;;;
Αυξήσεις στα τιμολόγια με ταυτόχρονο άγριο κυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ετοιμάζουν στη ΔΕΗ !!!
Ενώ σε αυξήσεις θα προχωρήσουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι !!!



Mονόδρομο για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΔΕΗ θεωρούν την αύξηση των τιμολογίων στελέχη της επιχείρησης. Μάλιστα, τονίζουν στο economistas ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο και να είναι σημαντικές, 10% - 15%, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ.

«Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει τουλάχιστον επί ένα μήνα να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ΔΕΗ», αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο επισημαίνει ότι, πέραν των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, έντονο προβληματισμό προκαλεί η «αιμορραγία» πελατών της μέσης τάσης σε ιδιώτες προμηθευτές, που έχει φθάσει το 50% του πελατολογίου εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Η αύξηση των τιμολογίων, σημειώνει η ίδια πηγή, δεν θα επηρεάσει σοβαρά την ανταγωνιστική θέση της ΔΕΗ στην αγορά, καθώς θα προχωρήσουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι σε αυξήσεις.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ...24 ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Τόση ήταν η αξία των εμπορευμάτων που τους έδωσαν σε σημερινά λεφτά...



Μερικούς αιώνες πριν, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης δεν κυκλοφορούσαν μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά Ινδιάνοι.Στη θέση των τεράστιων ουρανοξυστών υπήρχε μια αχανής έκταση πρασίνου όπου οι ιθαγενείς κυνηγούσαν και ψάρευαν.

Η απόδοση της λέξης Μανχάταν στη γλώσσα των ιθαγενών, ήταν «λοφώδες νησί».
Όταν οι πρώτοι Ολλανδοί αποικιοκράτες, έφτασαν στις ακτές του Ατλαντικού, θεώρησαν ιδανική την περιοχή για μια καινούργια αποικία.

Το 1624 ίδρυσαν στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Νέα Υόρκη, το Νέο Άμστερνταμ.
Από εκεί μπορούσαν να ελέγχουν το εμπόριο και να έχουν πρόσβαση στην υπόλοιπη Αμερική μέσω του ποταμού Χάντσον, ο οποίος πήρε το όνομα του από τον βρετανό ναυτικό που τον ανακάλυψε, αρχές του 17ου αιώνα.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ !!!



Δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις, πίνακες και παραδείγματα

Σε 3 μήνες θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή το σύστημα «μεγαλύτερο ακατάσχετο όριο όσο πληρώνεις τα χρέη σου» για 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου. Η απόφαση ενεργοποιεί την διάταξη νόμου (ν.4611/2019) για το «χτίσιμο» ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες της εφορίας.

Όπως τονίζεται πάντως, σε περίπτωση που έχει επιβληθεί κατάσχεση σε δηλωθέντα ως ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό πληρωμών φυσικού προσώπου, το ποσό περιορισμού που προκύπτει προστίθεται στο όριο του ακατάσχετου των χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ «αποκλειστικά κατά το μέρος που υπερβαίνει το όριο αυτό». Με άλλα λόγια, για μικροφειλέτες με χαμηλές δόσεις δεν θα προκύπτει «υπέρβαση από το όριο αυτό» και το ακατάσχετο δεν θα αυξάνεται, ασχέτως αν τηρούν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους ή όχι.

Προϋποθέσεις

Με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ορίζονται οι προϋποθέσεις, οι συντελεστές (από 3 έως 4,5) και τα κριτήρια προσδιορισμού του ποσού του περιορισμού, η διαδικασία ανάκλησης αυτού, η διαδικασία υποβολής της αίτησης, ο τρόπος ελέγχου του λογαριασμού κλπ.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΜΕ ΜΙΣΘΟ 391€ ΟΙ 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!




Λίγο πάνω από τα 1.160 ευρώ ήταν ο μέσος μισθός στα τέλη του 2018 για τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ. Για εκείνους της μερικής μετα βίας ξεπερνούσε τα 390 ευρώ. Να σημειώσουμε δε ότι εκείνη την περίοδο περίπου τρεις στους 10 εργαζόμενοι απασχολούνταν με μορφή μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων ήταν στα 50,27 ευρώ και ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στα 1.160,91 ευρώ. Τα στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2018 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας.

Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός ανήλθαν στα 23,66 ευρώ και στα 391,32 ευρώ, αντίστοιχα.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

27/06/2015 - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !!! 
Ο πολιτικός κόσμος, δήλωσε η κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ, οφείλει να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων. Για τον λόγο αυτό, συναντήθηκα με τη Διοικούσα Επιτροπή και την Ομάδα Εθελοντών Πειραιά του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, άκουσα τα ζητήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες, τα οποία γνωρίζω, ως δανειολήπτρια, από πρώτο χέρι, και συμφώνησα μαζί τους πως, η επόμενη Βουλή, πρέπει να προχωρήσει στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.


Η κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, με τον Πρόεδρο της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, Οικονομολόγο κο Κυριάκο Τόμπρα, τον Αντιπρόεδρο, Δικηγόρο-Διεθνολόγο, κο Γιώργο Νούλα, το Μέλος της ΔΕ και Υπεύθυνο Γραφείου Πειραιά, κο Στέφανο Κουλουμπή, τον κο Γιώργο Τριβυζά, Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τον κο Νίκο Παρασκευά, Διευθυντή στο Κανάλι 1 - Πειραιά, τον κο Τάκη Μαυρέα, Δημοσιογράφο Porto News και Κανάλι 1 - Πειραιά και την ευγενέστατη Γραμματέα της, κα Khoren-Vartoui.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ: Μια εξαιρετική παρουσία που κοσμεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β' Πειραιώς !!!
Δεν είναι μόνο νέα, ωραία, επιστήμων, εργαζόμενη, αθλήτρια και Ολυμπιακός. Είναι, η ίδια και η οικογένειά της, ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ και παθόντες της τραπεζικής αυθαιρεσίας. Γι' αυτό και στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ, την αγαπάμε και την στηρίζουμε, επειδή και η ίδια, ως δανειολήπτρια, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μελών μας !!!   

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ :


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!

"ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ - ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ- ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ" ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πρόκειται για τις Ελλάκτωρ(Ακτωρ)+ JP Αβαξ, εταιρείες ανάμεσα στις καταδικασθέντες να πληρώσουν πρόστιμα(αν και αστεία σε σχέση με το ύψος της ληστείας σε βάρος του Δημοσίου) από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το περίφημο Καρτέλ των Εργολάβων, το οποίο επί τουλάχιστον 23 χρόνια έστηνε και υπερκοστολογούσε δημόσια έργα !!!




Πως στήθηκε η μεγάλη απάτη από τους νταβατζήδες της Αττικής Οδού

Φρένο στην ασυδοσία των νταβατζήδων της Αττικής Οδού οι οποίοι μεθόδευαν εκβιαστικά νέα αύξηση των διοδίων, έβαλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά από εισήγησή του αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού μέχρι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της Κοινοπραξίας.

Οι δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται την Αττική Οδό συνδέονται άμεσα με το παλιό σύστημα της διαπλοκής κι όπως συνηθίζουν διεκδικούν μονίμως περισσότερα κέρδη χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με δεδομένο ότι οι δύο κατασκευαστικοί όμιλοι που συγκροτούν την Κοινοπραξία έχουν στήσει θυγατρική εταιρεία για τη συντήρηση της Αττικής Οδού χρεώνοντας ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά.

Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί η απόδοση της Αττικής Οδού ορίζεται στο 11,8% ετησίως των επενδυμένων κεφαλαίων.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ" ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ;;;




Κάθοδος γερμανικών εταιρειών ενέργειας στην Ελλάδα


Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα δείχνει να ανακάμπτει τελευταία. Γερμανικές εταιρίες επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες επενδύσεων. Νέο στοίχημα η αποθήκευση ενέργειας.

Οι θεωρητικές κουβέντες και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας έδωσαν τη θέση τους πλέον σε έμπρακτες συνεργασίες. Το επιχειρηματικό ταξίδι που διοργάνωσε το ελληνογερμανικό επιμελητήριο για οκτώ γερμανικές εταιρίες πράσινης ενέργειας μόνο πετυχημένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. «Από τις επιχειρηματικές συναντήσεις φαίνεται ότι θα έχουμε και άλλες ελληνογερμανικές κοινοπραξίες και εντατικοποίηση αυτών που ήδη υπάρχουν. Αν και οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι αργές και σύνθετες, υπάρχει πλέον ένα αίσθημα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης», δήλωσε μιλώντας στη Deutsche Welle o Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Ματίας Χόφμαν. Στα πλαίσια της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιήθηκαν εκατό επιχειρηματικές συναντήσεις με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα θερμό.

Γερμανικές εταιρίες ενέργειας στην Ελλάδα

Ο GDPR ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗΣ !!!




Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Η επίδραση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ ή GDPR) στη διαμόρφωση του πλαισίου για την προστασία προσωπικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένα φαινόμενο που παρατηρείται με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο διάστημα.

Σε μία ευχάριστη εξέλιξη, ο ΓΚΠΔ φαίνεται πως επηρεάζει πλέον και την εσωτερική έννομη τάξη της Ελλάδας, και συγκεκριμένα τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως κυρώθηκε με τον Νόμο 4620/2019.

Η αλλαγή αφορά στον τρόπο θυροκόλλησης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 155 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στο άρθρο 155 παρ. 2 προστίθεται, για λόγους τήρησης του κανονισμού προσωπικών δεδομένων (σ.σ. εννοείται ο ΓΚΠΔ), η υποχρέωση θυροκόλλησης, «αφού πρώτα το εσωκλείει σε φάκελο τον οποίο σφραγίζει» (σημείωση: έως τώρα προβλεπόταν απλά ότι το επικολλά στην πόρτα).

Η ΑΑΔΕ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΥΣ: ΑΠΟ DRONES ΜΕΧΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ !!!




Φοροδιαφυγή+λαθρεμπόριο στο στόχαστρο


«High tech» επιχειρήσεις κατά της φοροδιαφυγής δρομολογεί την θερινή περίοδο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Αξιοποιώντας τεχνογνωσία που απέκτησε την τελευταία διετία η εφορία θα παρακολουθεί από κοντά, αλλά σχεδόν αόρατη, τουριστικά σκάφη που φοροδιαφεύγουν. Αυτό θα γίνεται με τη χρήση των drones που πλέον έχει ρίξει η εφορία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Πέρυσι στη Σαντορίνη, για πρώτη φορά η ΑΑΔΕ προχώρησε στην επιχειρησιακή χρήση drones, που κατέγραφε όλους τους πλόες των τουριστικών σκαφών.

Σε 9 τουριστικά σκάφη που ελέχθησαν μέσα σε μια ημέρα βρέθηκαν και τα 9 να έχουν 145 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων , συνολικής αξίας 25.000 ευρώ. Σε τουρίστες που έκαναν κρουαζιέρα στην Καλντέρα – Οία επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών. Επίσης εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις ναυτικού δικαίου, όπως εικονικές ναυλώσεις. Tα drones εγκλώβισαν από αέρος τους ιδιοκτήτες σκαφών, κάποιοι εκ των οποίων επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο.

Αντίστοιχες δράσεις με drones θα δρομολογηθούν και εφέτος σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς...


Οι «Ράμπο» της Εφορίας εισβάλλουν και στα τελωνεία

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΣΚΟΤΩΜΟΣ" ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ 60 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Χοντρές μπίζνες στις πλάτες & τις περιουσίες των Ελλήνων δανειοληπτών....

Κόκκινα δάνεια: Φουντώνει η μάχη για την πίτα των 60 δισ.

Στον αστερισμό των μεγάλων συμφωνιών ανάληψης διαχείρισης, οι οποίες εξασφαλίζουν όχι μόνο κρίσιμη μάζα αλλά ηγετικά μερίδια, έχει εισέλθει η δευτερογενής αγορά απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, ενώ την ίδια στιγμή κάποιες από τις αδειοδοτημένες εταιρείες εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Οι αποφάσεις Eurobank και Πειραιώς να αναθέσουν τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών τους ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) αποτέλεσε τον καταλύτη για την αλλαγή σελίδας. Μόνο από την παραπάνω απόφαση θα αλλάξει χέρια, μέχρι το τέλος του έτους, η διαχείριση απαιτήσεων αξίας περίπου 53 με 54 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και τα χαρτοφυλάκια που πωλούνται, η πίτα προσεγγίζει τα 60 δισ. ευρώ.

Ήδη η Πειραιώς ανακοίνωσε συμφωνία με τον σουηδικό όμιλο Intrum για τη 10ετή ανάθεση διαχείρισης των NPEs της, ονομαστικής αξίας περίπου 27 δισ. ευρώ, καθώς και του συνόλου των ανακτηθέντων ακινήτων, η αξία των οποίων ξεπερνά σήμερα ελαφρώς το 1 δισ. ευρώ. Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει ότι η τράπεζα θα αποσχίσει και θα εισφέρει σε νεοσύστατη θυγατρική (Service Co) τη Διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Recovery Banking Unit - RBU), μαζί με όσους εργαζόμενους αποδεχθούν τη μετακίνηση.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ "ΦΩΤΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ATM, ΒΑΖΟΥΝ "ΦΩΤΙΑ"...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ "ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ" ΣΤΑ ΑΤΜ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_11.html



Μηνύσεις για τις χρεώσεις στα ATM

Εκτός από τις χρεώσεις στα ΑΤΜ, φωτιά έχουν πάρει και οι… μηνύσεις. Όπως μου λένε στελέχη της αγοράς, οι μικρότεροι παίκτες έχουν ξεσηκωθεί που οι πελάτες τους θα πρέπει να πληρώνουν έως 3 ευρώ για κάθε ανάληψη και έχουν επιδοθεί σε μηνύσεις τραπεζιτών, αλλά και καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μένει να δούμε πού θα οδηγήσει το γαϊτανάκι των χρεώσεων αλλά… και των μηνύσεων.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !!!




"Θεσμικό λάθος η τοποθέτησή του στην ΤτΕ"


«Ικανό» άνθρωπο που όμως έχει πολιτικό ρόλο και όχι θεσμικό - τεχνοκρατικό χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Γιάννη Στουρνάρα, κληθείς να σχολιάσει το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη συνέντευξη στο δελτίο του Open. Συγκεκριμένα η Έλλη Στάη τον ρώτησε αν υπάρχει μια αρνητική εμμονή για τον κ. Στουρνάρα και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τον εκτιμά και θεωρεί πως είναι «ικανός άνθρωπος» αλλά, πρόσθεσε, «είναι πολιτικός δεν είναι Διοικητής της ΤτΕ». Συνέχισε δε, λέγοντας, πως πολλές φορές αξιοποιεί τον ρόλο του επιδιώκοντας να δικαιώσει πολιτικές του επιλογές. Σημείωσε ότι ήταν «θεσμικά» λάθος επιλογή να τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή ένας πρώην υπουργός που είχε στηρίξει αμέσως πριν μια σκληρή πολιτική και να είναι θεματοφύλακας των πολιτικών της ΤτΕ και να ελέγχει τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης. Του καταλόγισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σκόπιμα «φάουλ». Ειδικότερα, σημείωσε ότι πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στουρνάρας ενέτεινε μια κινδυνολογία που ωθούσε πολλούς πολίτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Και τώρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους τελευταίους μήνες, «βλέπω ότι επιχειρεί με μία μονομέρεια και με μία υποκειμενική διάσταση να υποβαθμίσει πολύ σημαντικές επιτυχίες της κυβέρνησης. Είμαστε για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» που έχουν προοπτική να είναι πολύ πάνω απ’ το 2%. Ωστόσο, ο Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό βγάζει διαρκώς προβλέψεις, οι οποίες διαψεύδονται, ότι είναι χαμηλότερη η ανάπτυξη. Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο Διοικητής της ΤτΕ λέει ψέματα για τους ρυθμούς ανάπτυξης ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ενδεχομένως να ακολουθεί την πιο συντηρητική μεθοδολογία. Πάντως παράλληλα επισήμανε ότι «εδωσε μια μάχη να μη βγούμε από τα μνημόνια» κι «έλεγε ότι η χώρα πρέπει να πάρει πιστοληπτική γραμμή στήριξης κι όχι να βγει καθαρά, γιατί ποτέ δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές». Όμως, πρόσθεσε, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα που μιλάμε έχουμε το δεκαετές ομόλογο στα 2,5%.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 31/7 ΠΗΡΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ+ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ !!!




Κατ΄εντολή παρέμενε "ξεχασμένη" επί 1,5 χρόνο η δικογραφία στα συρτάρια της Εισαγγελίας Διαφθοράς ;;;


Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :

Υπόθεση Πειραιώς: Προθεσμία για τις 31 Ιουλίου σε Σάλλα, Λογοθέτη και λοιπούς…

Προθεσμία για τις 31 Ιουλίου ζήτησαν και πήραν οι 40 συνολικά ύποπτοι οι οποίοι έχουν κληθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την υπόθεση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς. Μεταξύ των υπόπτων είναι ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης, Μιχάλης Σάλλας αλλά και ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης.

Η υπόθεση έχει πλούσιο δικαστικό αλλά και παρασκηνιακό ενδιαφέρον καθώς όπως έχει αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και το ereportaz αναφορά-φωτιά η οποία κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον διαβόητο «Ρασπούτιν» σε απόπειρα «παγώματος» της υπόθεσης. Η αναφορά η οποία κατατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και υπεύθυνη για τον πειθαρχικό έλεγχο, Μαρία Γαλάνη, ανέφερε ότι επί ενάμιση χρόνο η συγκεκριμένη δικογραφία τελμάτωνε στα συρτάρια της εισαγγελέως Διαφθοράς καθώς εισαγγελείς φέρονται να ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον «Ρασπούτιν» για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 700.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ !!!




Από τις οποίες εκτελέσθηκαν πάνω από το 50%, αφήνοντας περισσότερες από 350.000 οικογένειες+επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα !!!

Περισσότερες από 500.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω χρεών εκδόθηκαν το 2018 και άλλες περίπου 200.000 από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, εκτελούνται με αποτελεσματικότητα παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τις λοιπές εργασίες (όπως οι έλεγχοι για ρευματοκλοπές) που υλοποιούνται παράλληλα.


Με αφορμή σχετικές επισημάνσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, ο Διαχειριστής επισημαίνει συγκεκριμένα ότι:

* Για το έτος 2018, το σύνολο των εντολών που δέχθηκε πανελλαδικά για αποκοπές από όλους τους προμηθευτές διαμορφώθηκε στις 536.647, εκ των οποίων οι 228.674 εντολές ανακλήθηκαν (λόγω εξόφλησης του χρέους και σε αρκετές περιπτώσεις μετά την επίσκεψη συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ) και οι 298.992 εκτελέσθηκαν, αφήνοντας σε εκκρεμότητα για αποκοπή μόλις το 2% επί του συνόλου.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ": ΕΩΣ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!



Ασφυκτιά πλέον η κοινωνία και κατ΄επέκτασιν η οικονομία...

Την υπερφορολόγηση που συνεχίζει να αποτελεί πιεστικό πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία επισημαίνει σε ειδική έκθεσή του ο ΣΕΒ.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών «η υπερφορολόγηση μεγιστοποιείται στη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα στα εισοδήματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που κατά τεκμήριο έχουν υψηλές δεξιότητες και καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην αγορά εργασίας».


Από τα παραδείγματα που επικαλείται ο ΣΕΒ στην ειδική έκθεση προκύπτει ότι έως και φόροι και εισφορές «τρώνε» έως και το 60% του μισθού.

Συγκεκριμένα:

- για καθαρές ετήσιες αποδοχές 20.000 ευρώ το κράτος «αφαιρεί» από τους μισθωτούς, μέσω φόρων και εισφορών, κατά μέσο όρο το 44% από το ποσό που πληρώνει ο εργοδότης. Μόνο 6 ευρωπαϊκές χώρες αφαιρούν περισσότερα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!

27/06/2019 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα, δεδομένου ότι μετά την από 11.6.2019 διάλυση της Βουλής δεν υφίσταται δυνατότητα τακτικής νομοθέτησης.
Επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ακαθάριστα έσοδα έως δύο εκατομμύρια ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των οφειλών τους προς την εφορία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΗΡΘΑ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΓΙΑ 7.000.000 ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» !!!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ 1946 ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πούλησε τα έπιπλα του σπιτιού του και με την οικονομική βοήθεια που του πρόσφερε η τότε «Ηλεκτρική εταιρεία», αγόρασε τα εισιτήρια για την Αμερική !!! Υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι φέρει την ευθύνη διότι όταν έφτασε στην Βοστώνη οι γιατροί αρνήθηκαν να τον αφήσουν να τρέξει. Ήταν τόσο αδύνατος από την πείνα της κατοχής, που δεν πίστευαν ότι θα αντέξει !!!




Ο «απόγονος του Φειδιππίδη», έτσι ονόμασαν τα αμερικανικά μέσα τον Στέλιο Κυριακίδη, τον πρώτο Έλληνα που κέρδισε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946.

«Ήρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες», ήταν τα λόγια του όταν έφτασε στην Αμερική. Και αυτό έκανε. Η νίκη του ήταν η αιτία που φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη ξανά μετά από την κατοχή και οι Έλληνες, παρά τον εμφύλιο πόλεμο, βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν.

Γεννήθηκε το 1910 στην Πάφο της Κύπρου από μια αγροτική οικογένεια. Στα δεκατέσσερά του παράτησε το σχολείο και αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε να εργάζεται για την «Ηλεκτρική εταιρεία» σημερινή ΔΕΗ, αλλά δεν σταμάτησε να ασχολείται με το τρέξιμο που αγαπούσε από μικρό παιδί.

Συμμετείχε σε αθλητικές ομάδες της πόλης και έτρε
χε σε αγώνες για λογαριασμό του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Η λαμπρή καριέρα που θα ακολουθούσε διαφάνηκε όταν ξεπέρασε την επίδοση του μεγαλύτερου έλληνα δρομέα, Σπύρου Λούη, η οποία κρατούσε 40 χρόνια.

ΟΔΔΗΧ: ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!




Αναλυτικά ολόκληρη η έκθεση

“Μετά την ομαλή εκπλήρωση των οροσήμων που έναν χρόνο πριν, αποτελούσαν ζητούμενα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας (επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος στήριξης, δημιουργία ταμειακού αποθέματος ασφαλείας, εφαρμογή μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων), οι εναπομένουσες δυσχέρειες στο εσωτερικό περιβάλλον συγκεντρώνονται γύρω από τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας, τις πηγές και τις δυνατότητες χρηματοδότησής της”, επισημαίνει ο ΟΔΔΗΧ σε έκθεσή του με θέμα “Δημόσιο χρέος και δανεισμός -2018”.

“Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των συναφών αδυναμιών κινείται η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και τα εργαλεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα (δευτερογενής αγορά δανείων, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μηχανισμός εξωδικαστικού συμβιβασμού)” αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ FUNDS !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!




Είναι έτοιμα να αγοράσουν εταιρείες, ακίνητα, υποδομές, φυσικούς πόρους και χρέη


Φρενήρεις ρυθμούς αποκτά το κυνήγι ευκαιριών από τα private equity, με τα στοιχεία μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι περίπου 2,5 τρισ. δολαρίων είναι έτοιμα προς επένδυση.
Η δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει διογκωθεί από μια σειρά μεγάλων συμφωνιών ύψους 10 δισ. δολαρίων. 

Η διάθεση της αγοράς για εξαγορές, με τις KKR, Blackstone και Brookfield να κυριαρχούν, τροφοδοτήθηκε από τον τεράστιο όγκο των κεφαλαίων, από συνταξιοδοτικά και κρατικά επενδυτικά ταμεία και που δεν έχουν ακόμη δαπανηθεί, και από το φθηνό κόστος δανεισμού που διευκολύνουν τη χρηματοδότηση των εξαγορών.

Ο πάροχος δεδομένων Preqin υπολογίζει τα κεφάλαια αυτά στα 2,44 τρισ. δολάρια, τα οποία είναι έτοιμα να αγοράσουν εταιρείες, ακίνητα, υποδομές, φυσικούς πόρους και χρέος.
Η αξία των εξαγορών με μόχλευση αυξήθηκε στα 256 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Refinitiv. 

Οι συμφωνίες των private equity αντιπροσωπεύουν το 13% της παγκόσμιας δραστηριότητας εξαγοράς μέχρι στιγμής φέτος, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: 45.000.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ !!!

ΣΤΟ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 1,5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Το «θαύμα» των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έγινε «θηλιά» !!!



Ο Τσαντ Ολμπράιτ είναι ένας 39χρονος Αμερικάνος, ο οποίος επέλεξε το 2011 να μεταναστεύσει στην Κίνα. Ο λόγος που αποφάσισε εδώ και περίπου οκτώ χρόνια χρόνια να ζει 7.000 μίλια μακριά από την οικογένεια και τους τους φίλους του; Το δυσβάσταχτο χρέος των 30 χιλιάδων δολαρίων που κουβαλούσε λόγω του φοιτητικού δανείου, το οποίο είχε πάρει, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνταν για τις σπουδές του.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει -παρότι έψαχνε εναγωνίως επί δυο χρόνια μετά την αποφοίτησή του- κάποια δουλειά (πέραν της διανομής πίτσας) που θα του παρείχε κάποιο έστω ικανοποιητικό εισόδημα, αντιλήφθηκε πως η συγκεκριμένη «θηλιά» θα τον συνόδευε για πάντα,επηρεάζοντας όλες τις βασικές πτυχές της καθημερινότητάς του. Και κάτι τέτοιο, σε μια χώρα που ούτε καν η υγειονομική περίθαλψη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, δεν προμηνύει σε καμιά περίπτωση μια αξιοπρεπή διαβίωση…

45 εκατομμύρια Αμερικάνοι πνιγμένοι στα χρέη λογω σπουδών

Ο Τσαντ είναι πάντως μόνος ένας από τους περίπου 45 εκατ. Αμερικάνους που είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον διαρκή εφιάλτη του λεγόμενου «φοιτητικού χρέους». Για να γίνουμε λίγο πιο σαφείς, στις ΗΠΑ δεν υπάρχει απόφοιτος κολεγίου -πτυχιούχος, μεταπτυχιακός ή διδακτορικός- που να μην είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!




Και χωρίς σοβαρές επενδύσεις, εγχώριες+ξένες, δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη...

Οι ξένοι επενδυτές ανακαλύπτουν ότι για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα έχουν ανάγκη ενός “τοπικού φύλαρχου” ενός “τοπικού παράγοντα με υψηλές διασυνδέσεις” ικανού να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις αυξημένες γραφειοκρατικές διαδικασίες, την παγκοσμίου φήμης έλλειψη ευελιξίας, την πληθώρα πιστοποιητικών, τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού κλπ.

Είναι μονότονο. Είναι πληκτικά οδυνηρό. Κάθε επενδυτικός όμιλος που διερευνά ευκαιρίες τοποθέτησης στην Ελληνική Οικονομία ξεκινά πάντα με τα ίδια ερωτήματα και οι απαντήσεις που δίνονται πάντα εμποδίζουν τη συνέχιση της συζήτησης.

Φόροι – Γραφειοκρατία – Δικαιοσύνη.

Τα τρία τέρατα που τρομάζουν κάθε επενδυτή στην Ελλάδα.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ "ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ" ;;;

ΕΝΩ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
Για...αβλεψία κάνουν λόγο από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών !!!




Του Βασίλη Κατσαρού

Σήμερα αναμένεται να λυθεί το «μυστήριο» γύρω από τον πλειστηριασμό των τίτλων της εφημερίδας «Απογευματινή», αφού το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο συμβολαιογραφικό γραφείο των Αθηνών η σχετική διαδικασία.

Η αποκάλυψη μας ότι ενώ η δημοπρασία είχε ανακοινωθεί από την Πέμπτη 20 Ιουνίου δεν υπήρχε στην αντίστοιχη σελίδα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μέχρι και χθες, εγείρει πολλά ερωτήματα και προκαλεί εύλογες απορίες.

Πηγές προερχόμενες από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών σε συνομιλία τους με τον υπογράφοντα υποστήριξαν ότι πρόκειται για αβλεψία, που αποκαταστάθηκε μετά την επισήμανση μας. Όντως χθες, υπήρχε η ανάρτηση στην σελίδα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Όμως δεν υπήρχε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 Ιουνίου και Τρίτη 25 Ιουνίου, που την αναζητήσαμε.

ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΒΑΖΕΙ Η ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ(ΤΡΑΠΕΖΕΣ,FUNDS,ΑΕΕΑΠ) ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΑΝ...ΚΟΡΑΚΙΑ !!!
Στόχος της Alpha Αστικά ακίνητα η διαχείριση χιλιάδων ακινήτων που είναι συνδεδεμένα με τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank αλλά και την "επιλεκτική" αγορά ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !!!




Εμφαση στα «κόκκινα δάνεια» δίνει η Alpha Αστικά Ακίνητα


Έμφαση στη διαχείριση ακινήτων που συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια προτίθεται να δώσει η Alpha Αστικά Ακίνητα και για το λόγο αυτό η εισηγμένη εταιρεία θα δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες επιδιωκόμενες εργασίες.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Ποιμενίδης στο περιθώριο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνοντας πως η διαχείριση αυτή μπορεί να αφορά ακίνητα δανείων που είτε θα παραμείνουν στη μητρική Alpha Bank, είτε ενδεχομένως θα πουληθούν σε διάφορα funds.

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΚ
Το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5.




«Ανάσα» για τους οφειλέτες που θα κερδίζουν μεγαλύτερο ακατάσχετο όριο για ποσά πάνω από τα 1.250 ευρώ και θα αυξάνεται σταδιακά όσο εξυπηρετούν τους όρους της τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για τον ακατάσχετο λογαριασμό, τα μυστικά για μεγαλύτερη ρευστότητα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών αλλά και το πώς θα «χτίζεται» μίλησε ο Γιάννης Χατζησαλάτας εκπρόσωπος τύπου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

«Η υπουργική απόφαση για τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμόβρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής θα ακολουθήσει η έκδοσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ και με τη δημοσίευσή της ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου» είπε ο κ. Χατζησαλάτας.

Οι συνεπείς οφειλέτες αποκτούν δυνατότητα για μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους σε ύφος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ !!!

ΕΝΩ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΗΜ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΒΑΖΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ !!!





Μεγάλη φοροδιαφυγή από πρατήρια υγραερίου


Τέσσερα στα δέκα πρατήρια που πωλούν υγραέριο, δεν διαβίβαζαν τα στοιχεία των πωλήσεων τους στην ΑΑΔΕ, όπως προέκυψε από ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

"Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου και τη διαβίβαση δεδομένων των παραστατικών πωλήσεων, που εκδίδονται από τους Φ.Η.Μ. προς τη βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε.

ΣΤΑ FUNDS ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την PIMCO επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή η Eurobank, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων 2 δισ. ευρώ που προχωρά ταχύτατα.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Πέμπτη, η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με το Celidoria της PIMCO για την πώληση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής (junior notes) σειράς κατάταξης μιας τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ (Project Pillar).

Επιπλέον, συμφώνησε με το fund BRAVO, που επίσης ανήκει στην PIMCΟ, να έλθουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τα έργα Cairo (Project Cairo) και Europe (Project Europe).

Αυτά αφορούν κόκκινα δάνεια 7,5 δισ. ευρώ περίπου και τη θυγατρική της τράπεζας FPS στον τομέα της διαχείρισης επισφαλειών αντίστοιχα.

Επειδή ένα μέρος των τίτλων που θα εκδοθούν στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής θα διατεθεί σε τρίτους, λόγο στις αποφάσεις διαχείρισης των κόκκινων δανείων θα έχουν και οι τελευταίοι, πέραν της Eurobank.

Με ποιον θα μιλούν οι οφειλέτες

Ο νέος ιδιοκτήτης της FPS, της εταιρείας που θα συνεχίσει να διαχειρίζεται όλα τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας, έχει συμφωνήσει να διατηρήσει το προσωπικό της και να προσλάβει επιπλέον στελέχη από τη Eurobank για να καλυφθούν οι ανάγκες της.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 725 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΝΑ GREXIT ΕΩΣ ΤΟ 2012 !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΤΟΜΑΣ ΒΙΖΕΡ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ
Αντί όμως να διαπραγματευθούν με αυτό ως όπλο(στην έτσι κι αλλιώς μόνο οικειοθελή από πλευρά Ελλάδας πιθανότητα Grexit), ΝΔ +ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να σώσουν ξένες και εγχώριες τράπεζες δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα και οδηγώντας τους Έλληνες σε βίαιη φτωχοποίηση !!!
Άλλωστε το έχουν ομολογήσει πλέον άπαντες...Θυμηθείτε αναλυτικά εδώ:




Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία καταγράφονται μέσα από το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα»...

Το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» και το τεράστιο πέπλο σιωπής για όσους βύθισαν τη χώρα σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος

Του Νίκου Ελευθερόγλου

Οσα αποκαλύπτονται στο βιβλίο της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού με τίτλο «Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015» θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Και αυτό γιατί όσα καταγράφονται αποκαλύπτουν με στοιχεία πώς και ποιοι έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα, πως αυτοί τους οποίους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός τελικά υπηρέτησαν όλους τους άλλους, πλην όσων τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους.

Δεν είναι το πρώτο βιβλίο-φωτιά το οποίο αποκαλύπτει τον ρόλο που έπαιξαν πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών. Είχε προηγηθεί το εξίσου αποκαλυπτικό βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου «Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή».

Σε αυτό ο εξαιρετικός συνάδελφος με στοιχεία και έγγραφα-σοκ καταγράφει πώς ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει στο κόλπο το ΔΝΤ πριν καν πάει στο Καστελόριζο και ξεσκεπάζει τις μυστικές συμφωνίες του Στρος Καν με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, αφού έταξε και μοίρασε λεφτά που δεν υπήρχαν, παρέδωσε τη χώρα στα χέρια της τρόικας, φέρνοντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρώπη.

Και εκείνο το βιβλίο, όπως και το πρόσφατο, «Η τελευταία μπλόφα», αποκαλύπτουν πώς η Ελλάδα θα μπορούσε έως το 2012 να κερδίσει τη σύγκρουση με τους δανειστές, αντί να υπογράψει τα δολοφονικά για χώρα Μνημόνια. Αποκαλύπτουν με στοιχεία που δεν διαψεύστηκαν ότι το Grexit θα κόστιζε στους δανειστές 725 δισ. ευρώ, ενώ θα κατέρρεαν οι τράπεζες τόσο της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας. Αντί γι' αυτό, έτρεξαν να διασώσουν τους ξένους και να καταδικάσουν για πολλά χρόνια ακόμη την πατρίδα τους.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΣΤΑ 5.500.000€ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ !!!




Το ποσό των 5.418.577,15 ευρώ σε πρόστιμα πλήρωσαν οι Ελληνες οδηγοί, μέσα το 2018, επειδή εντοπίστηκαν να έχουν ανασφάλιστο όχημα, είτε από τυχαίους ελέγχους της τροχαίας είτε από την ηλεκτρονική διασταύρωση που έγινε πέρυσι για πρώτη φορά από το υπουργείο Οικονομικών με τη βάση δεδομένων των ασφαλισμένων οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Το παραπάνω ποσό προκύπτει από τα έσοδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, υπέρ του οποίου γίνεται η καταβολή του προστίμου που επιβάλλεται σε όσους εντοπίζονται με ανασφάλιστο όχημα.

Συγκεκριμένα, το 2018 το Επικουρικό Κεφάλαιο είχε έσοδα από τα πρόστιμα των ανασφάλιστων 5.418.577,15 ευρώ. Τα έσοδα αυτά ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2016 και το 2017, όπου τα αντίστοιχα ποσά ήταν 7.682.380,75 και 6.100.720,17 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ FOLLI FOLLIE: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ !!!




Του Γιάννη Κυριακόπουλου

Αν πήραμε ένα μάθημα από την υπόθεση της Folli, είναι ότι "ο Βασιλιάς είναι γυμνός": Θυμίζουμε τον κλασσικό μύθο με τον Βασιλιά εκείνο που όντας έρμαιο των κολακειών των αυλικών του, πείστηκε ότι το πλέον πανάκριβο ρούχο που του είχαν "σχεδιάσει" ήταν τόσο εξαιρετικό, που οι "κοινοί" θνητοί ήταν αδύνατον να το δουν… Στην πραγματικότητα δηλαδή, δεν φορούσε τίποτα, οπότε "φορώντας το", κατέστη ο περίγελως των υπηκόων του.

Αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε κι εμείς με την υπόθεση της Folli! Eπι 16 και πλέον χρόνια, μια γιγαντιαία "φούσκα" δισεκατομμυρίων ευρώ εξελίσσετο απρόσκοπτα (όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα εισαγγελικά βουλεύματα) υπό τα όμματα της διαχρονικώς υπνώτουσας Εποπτικής Αρχής…

Κι αυτά συνέβησαν ενώ σήμερα, 20 χρόνια μετά το "σκάσιμο της φούσκας" του ελληνικού χρηματιστηρίου, 10 χρόνια μετά τη δημοσιονομική κατάρρευση της Χώρας και την υπαγωγή της στα εξευτελιστικά για την εθνική αξιοπρέπεια μνημόνια με τους Δανειστές μας και 4 χρόνια μετά την κατάρρευση των μετοχών των Ελληνικών τραπεζών, η Ελληνική Κεφαλαιαγορά, μετά τις εκρηκτικές υπεραποδόσεις των Ελληνικών Ομολόγων και την για πρώτη φορά (χθες) υποχώρηση του spread μεταξύ των ελληνικών και Γερμανικών Ομολόγων κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων βάσης, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεταίχμιο, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δείχνει ότι "μπαίνει" σε μια μακροπρόθεσμα ανοδική πορεία. (προσωπική γνώμη του υπογράφοντος, χωρίς να αποτελεί αυτή σύσταση ή παρότρυνση για επενδύσεις).

Αλήθεια, χωρίς Χρηματιστήριο "θαλερό", που να προκαλεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων εταιρειών μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και μακροπροθεσμη ανάκαμψη;

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΣΤΑΘΕΡΟΣ - ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ - ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πικρή διαπίστωση, επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος, ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρθηκαν και προάσπισαν τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών !!!



Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και υποψήφιος Βουλευτής ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ στην Αθήνα Νίκος Νικολόπουλος απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε: 

Τα κόκκινα δάνεια και οι επαπειλούμενοι πλειστηριασμοί θα σκάσουν ως άλλη μια ωρολογιακή βόμβα στην βασανισμένη κοινωνία και τότε τραγικά θα ακουσθεί ο αλαλαγμός και τριγμός των οδόντων… 

Όλος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων. 

Η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει πρέπει «εδώ και τώρα» να παρουσιάσει ρυθμίσεις που θα ωφελήσουν τους δανειολήπτες και όχι τις τράπεζες.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Διοικούσα Επιτροπή της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος ενώπιον των ΜΜΕ δεσμεύθηκε ότι, «η πολιτική συμμαχία Ένωσης Κεντρώων - Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και των λοιπών πατριωτικών δυνάμεων, υιοθετούν και θα προωθήσουν στην επόμενη Βουλή, με όλες τους τις δυνάμεις, τα τρία αιτήματα των δανειοληπτών του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ». Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι οι τρεις προϋποθέσεις αποτέλεσαν την θεμελιώδη προϋπόθεση της στήριξης από τους δανειολήπτες, της εκλογικής συνεργασίας ΛΕΒΕΝΤΗ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΤΑ 3 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ :

Ο πρόεδρος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, κ. Κυριάκος Τόμπρας, παρουσίασε στα ΜΜΕ τα τρία προαπαιτούμενα λέγοντας: 


ΕΦΟΡΙΑ: ΤΟ ΦΟΡΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 390.000.000€ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Εν αντιθέσει όμως χαρακτηριστική είναι η μείωση στα έσοδα από ΦΠΑ+ΕΦΚ σε καύσιμα και καπνικά που οργιάζει το λαθρεμπόριο εξαιτίας της υπερφορολόγησης !!!




«Μαξιλάρι» ασφαλείας στις εισπράξεις ΦΠΑ το πρώτο πεντάμηνο του έτους φαίνεται να έχει δημιουργήσει το μπαράζ προληπτικών ελέγχων στους οποίους επιδόθηκε η ΑΑΔΕ το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σε συνδυασμό με την έστω και περιορισμένη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Στο πεντάμηνο, ο μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διενήργησε περισσότερους από 11.500 προληπτικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων σε όλη την Ελλάδα, πρωτοτυπώντας με την επιχείρηση «Μπετόν Αρμέ» στις Κυκλάδες, με ελέγχους σε οικοδομικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο των επισκευών πριν την τουριστική σεζόν και «αλατίζοντας» τον Salt Bae στη Μύκονο με λουκέτο, λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του φημισμένου εστιατορίου του.

Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες φωτογραφίζουν την προληπτική αυτή δράση του ελεγκτικού μηχανισμού ως κύριου υπεύθυνου για τις καθαρές υπερεισπράξεις 393 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ στο πεντάμηνο, χωρίς βέβαια να μπορούν να προδιαγράψουν συνέχιση των υπερεπιδόσεων τους επόμενους μήνες. Ήδη από τα τέλη Μαΐου, εφαρμόστηκαν οι μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ σε χαμηλότερους, με συνολικό προβλεπόμενο κόστος για τον προϋπολογισμό 440 εκατ. ευρώ σε εξαμηνιαία βάση.

Αν όμως οι έλεγχοι πράγματι αποδίδουν τόσο, το πεδίο των προκλήσεων μετά και τις εκλογές είναι τεράστιο.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_44.html




"Επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το «κενό εξουσίας» λόγω εκλογών"

Σύγχυση προκάλεσε χθες σε λογιστές, φοροτεχνικούς, αλλά και σε στελέχη του υπουργείου Οικονομίας ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία προανήγγελλε τη δημιουργία Κεντρικού Γραφείου Ισολογισμών στην κεντρική τράπεζα, το οποίο θα τροφοδοτείται ηλεκτρονικά με στοιχεία από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ έκανε επίκληση της Πράξης Διοικητή 2682/03.06.2019 η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας (εισηγμένης ή μη), της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, της ετερόρρυθμης κατά μετοχές εταιρείας και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και συντάσσουν (κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014) τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις τους, υποχρεούνται, ταυτόχρονα με την κατά νόμο υποχρέωση δημοσίευσής τους, να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα οικονομικά τους στοιχεία, στη μορφή που περιγράφεται στην Πράξη Διοικητή, ώστε να είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη επεξεργασία τους».

Σύμφωνα με την ίδια Πράξη Διοικητή, η πρώτη υποβολή των στοιχείων θα αφορά στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των εταιρικών χρήσεων 2016, 2017 και 2018 και θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2019.

ΤΕΛΩΝΕΙΑ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ, E-BAY & AMAZON !!!

ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Από κόσκινο περνούν κυριολεκτικά τα τελωνεία της χώρας όλα τα πακέτα των ηλεκτρονικών αγορών καταναλωτικών αγαθών από τρίτες χώρες, με στόχο να αποτρέψουν τις αφορολόγητες αγορές ειδικά ηλεκτρονικών ειδών.



Η ΑΑΔΕ έχει δώσει σαφείς εντολές στις τελωνειακές αρχές, για αυστηρούς και πυκνούς ελέγχους στα ταχυδρομικά δέματα που έρχονται από το εξωτερικό μέσω του ταχυδρομικών υπηρεσιών προκειμένου να εντοπίσουν αντικείμενα τα οποία αγοράζονται από το εξωτερικό με παράκαμψη των δασμών.

Στη «λίστα επικινδυνότητας» της ΑΑΔΕ βρίσκονται αγορές βασικά από καταστήματα με έδρα την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, αλλά και τις ΗΠΑ, για είδη που πωλούνται μέσω του eBay και του Amazon.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο μέρος των αγορών αφορά σε ηλεκτρονικές συσκευές και κυρίως smartphones, αξεσουάρ κινητών κλ.π. ηλεκτρονικά, τα οποία προτιμώνται γιατί είναι φθηνότερα σε σχέση με εκείνα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ή σε χώρες της ΕΕ, από τις οποίες δεν υπάρχουν δασμοί.

Το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής χάνεται εάν το δέμα επιλεγεί για έλεγχο από το Τελωνείο και επιβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και ο ΦΠΑ. Στην περίπτωση αυτή, το κόστος αγοράς θα αποδειχτεί σημαντικά μεγαλύτερο και ίσως ακριβότερο από την τιμή που πωλείται στην εγχώρια αγορά.

"ΧΡΥΣΕΣ" ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μια αγορά «κόκκινων» δανείων, άνω των 50 δισ. ευρώ, που θα κληθούν να διαχειριστούν οι εταιρίες διαχείρισης δανείων, θα διαμορφωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια, δήλωσε ο Τάσος Πανούσης, γενικός διευθυντής διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής τραπεζικής της Eurobank και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank FPS, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link.

Το ύψος των δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος είναι σήμερα περίπου 20 δισ. ευρώ, αλλά με δεδομένα τα πλάνα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλει πρόσφατα στον SSM, δάνεια πάνω από 30 δισ. ευρώ θα βγουν σε πωλήσεις/τιτλοποιήσεις έως το 2021.

Όπως ανέφερε ο κ. Πανούσης, έως σήμερα 18 εταιρίες έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) - αλλά υπάρχουν και άλλες που περιμένουν αδειοδότηση - απασχολώντας περί τα 2.000 άτομα αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!




"Τουλάχιστον γελοίες οι προτάσεις των τραπεζών να παραδώσουν οι δανειολήπτες τα σπίτια τους - Δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας "


Δ. Αλβανός: Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για την τράπεζα να σε βγάλει από το ακίνητό σου


«Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα για την τράπεζα και να για να σε βγάλει έξω για να πουλήσει το ακίνητο σου και να πακετάρει το ακίνητο σου με κάποιο άλλο ακίνητο και να δημιουργήσει ένα χρηματοπιστωτικό προϊόν που θα της αποφέρει χρήματα» διεμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Αλβανός, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ειδικός σε θέματα διαχείρισης “κόκκινων” δανείων.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο κ. Αλβανός εξήγησε πως «μέχρι το 2021 θα γίνουν 100.000 πλειστηριασμοί. Για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι πλειστηριασμοί, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στην οικονομία. Έχει αλλάξει η πολιτική δικονομία, έχει γίνει υπέρ των τραπεζών, έχει χάσει ο δανειολήπτης πάρα πολλά από τα δικαιώματα του, δεν παίρνει τόσο εύκολα αναστολή, Έχει καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη, έχει γίνει μια πλατφόρμα η οποία έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή και είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών αν θα την εφαρμόσουν ή όχι».

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΑΓΡΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!




Eurostat: H Ελλάδα έχει τις ακριβότερες υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ στην Ευρώπη


Το γενικό σκορ της Ελλάδας στην ακρίβεια αγαθών είναι καλό και κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά στη χώρα μας έχουμε τις ακριβότερες υπηρεσίες επικοινωνίας σύμφωνα με την Eurostat.

Η Ελβετία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συνολικά οι ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat.

Οι τιμές στην Ελβετία ήταν 73,9% υψηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018. Στην Ιρλανδία, ήταν 56,7% υψηλότερες ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 56,5% υψηλότερο. Η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία είχαν το πιο φθηνό κόστος.

Η έρευνα της Eurostat κάλυψε 440 προϊόντα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ συνέκρινε τις τρέχουσες τιμές με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 28 μέλη.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΕΗ: ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ QUALCO ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ !!!


(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΓΑΠΑΜΕ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ;;;

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ !!!
Μετά την πρόσφατη συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύθηκε ότι, η συμμαχία Ένωσης Κεντρώων - Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και των λοιπών πατριωτικών δυνάμεων, υϊοθετούν και θα προωθήσουν στην επόμενη Βουλή, με όλες τους τις δυνάμεις, τα τρια αιτήματα των δανειοληπτών του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, που αποτέλεσαν την θεμελιώδη προϋπόθεση της στήριξης από τους δανειολήπτες, της εκλογικής συνεργασίας ΛΕΒΕΝΤΗ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :



ΤΑ 3 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ :
  1. Νομοθετική ρύθμιση του Δικαιώματος Προτίμησης των Δανειοληπτών, στην εξαγορά των κόκκινων δανείων και των πιστωτικών καρτών τους από τις τράπεζες, σε τιμήματα, κατ΄ ανώτατο όριο, διπλάσια από τα αντίστοιχα των funds και επέκταση του ιδίου δικαιώματος, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους Δανειολήπτες, των οποίων, τα κόκκινα δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες, έχουν ήδη εκχωρηθεί, πωληθεί και μεταβιβαστεί σε τρίτους.
  2. Νομοθετική ρύθμιση της Ρήτρας Συναλλαγματικής Ισοτιμίας των Δανείων CHF, κατά την, πάγια πλέον, νομολογία του ΔΕΕ.
  3. Επέκταση της Ρύθμισης των 120 Δόσεων στην Εφορία, σε όλα ανεξαιρέτως τα νομικά πρόσωπα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GRECO: ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!



GRECO: Οι λαοί παραπλανώνται συνειδητά από τις κυβερνήσεις, για την έκταση της διαφθοράς, για να νομίζουν ότι τα επίπεδα είναι χαμηλά !!!

Με έκθεση-καταπέλτη, για τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υπογραμμίζει ότι οι λαοί παραπλανώνται συνειδητά από τις κυβερνήσεις, για την έκταση της διαφθοράς, για να νομίζουν ότι τα επίπεδα είναι χαμηλά.

Προειδοποιεί δε ότι, οι διαμορφούμενες αντιλήψεις του κοινού, σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα διαφθοράς σε ορισμένες χώρες μπορεί να οδηγήσουν σε υποτίμηση της ανάγκης για μέτρα καταπολέμησης των διεφθαρμένων πρακτικών ενώ, εκφράζει και την έντονη ανησυχία της για τη συνολική αργή πρόοδο στην εφαρμογή των συστάσεών της.

ΣτΕ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ !!!




Όλη η απόφαση

ΣτΕ 732/2019 (Β’) : Παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικής δήλωσης

1)Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεως εντός της κατ' άρθρον 84 παρ. 1 του ν. 2238/1994 προθεσμίας πενταετούς παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει τον οικείο φόρο ισχύει κατ' αρχήν η προβλεπόμενη στη διάταξη αυτή (84 παρ. 1) πενταετής προθεσμία παραγραφής από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο λήγει η προθεσμία για την επίδοση της δήλωσης. Σε περίπτωση, όμως, που η εκπρόθεσμη δήλωση υποβληθεί κατά το τελευταίο έτος της ως άνω πενταετούς προθεσμίας παραγραφής, τότε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 84 παρ. 5 εδάφιο β΄ του ν. 2238/1994, το δικαίωμα του Δημοσίου να κοινοποιήσει το φύλλο ελέγχου παραγράφεται μετά την πάροδο τριετίας από τη λήξη του έτους υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.

GDPR: ΕΛΛΑΔΑ+ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!!




GDPR: Ελλάδα και Σλοβενία οι δύο τελευταίες χώρες χωρίς νέο Νόμο για τα προσωπικά δεδομένα


Την ψήφιση του νέου της νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με τη θέσπιση μέτρων για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), ολοκλήρωσε η Πορτογαλία.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει:

- Άρθρο 8 GDPR: Η Πορτογαλία επέλεξε το κατώτερο όριο για τη συγκατάθεση ανηλικό που προβλέπεται στον GDPR (13 έτη). Οι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν την ηλικία "κατά προτίμηση με μέσα ασφαλούς ταυτοποίησης".

- Άρθρο 83 (7) GDPR: Τα πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν κανονικά και σε δημόσιους φορείς, ωστόσο, ο νόμος προβλέπει εξαίρεση από τα πρόστιμα αυτά για τρία χρόνια, κατόπιν προηγούμενης έγκρισης της εποπτικής αρχής της Πορτογαλίας (CNPD).

- Το 60% των προστίμων που εισπράττονται θα αποδίδονται στο Κράτος και το 40% στη πορτογαλική αρχή.

Ελλάδα και Σλοβενία οι τελευταίες χώρες χωρίς επικαιροποιημένη νομοθεσία

ΣτΚ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΛΟΓΩ 5ΩΡΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ !!!




Μια ακόμα επιτυχημένη διαμεσολάβηση του Συνήγορου του Καταναλωτή για επιβάτη πτήσης από Αθήνα με προορισμό την Κοζάνη λόγω πεντάωρης καθυστέρησης άφιξης στον προορισμό του.

Ο επιβάτης, απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή", ζητώντας τη βοήθεια και την παρέμβασή της, με ειδικότερο αίτημα την αποζημίωσή του σύμφωνα με τον Κανονισμό 261/2004 λόγω πεντάωρης καθυστέρησης άφιξης στον προορισμό του.

Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής, ο οποίος ταξίδευε από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Κοζάνη, για επαγγελματικούς λόγους, προσέφυγε στην Αρχή διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η εταιρεία αερομεταφοράς καθυστέρησε την πτήση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να φτάσει στην Κοζάνη μετά από πέντε ώρες.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ & ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!


Αυξημένες κατά 130% εμφανίζονται οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό για την αγορά και ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση του φετινού πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδας. 

Πρόκειται για ένα σαφές δείγμα ότι και φέτος, κινητήριος μοχλός της ζήτησης θα εξακολουθήσουν να είναι οι ξένοι επενδυτές, παρά τη διαφαινόμενη στροφή και μιας –μικρής έστω– μερίδας των Ελλήνων προς την αγορά κατοικίας. Εφόσον, μάλιστα, διατηρηθεί ο υφιστάμενος ρυθμός ανόδου των επενδύσεων στο σύνολο του 2019, είναι πιθανό το τρέχον έτος να ολοκληρωθεί με συνολική εισροή κεφαλαίων της τάξεως των 3 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας ένα ακόμα ιστορικό υψηλό για την ελληνική αγορά ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του 2018, τα κεφάλαια που τοποθετήθηκαν στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 172% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκαν πέριξ του 1,3 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, περί τα 655 εκατ. ευρώ αφορούσαν αποκλειστικά αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές, με τα υπόλοιπα κεφάλαια να αφορούν επενδυτικές κινήσεις, όπως αναπτύξεις κτιρίων και ανακατασκευές υφιστάμενων ακινήτων. Πρόκειται για ποσό υπερδιπλάσιο του 2017, όταν εκτιμάται ότι στην Ελλάδα καταγράφηκαν εισροές κεφαλαίων της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, οι βασικοί παράγοντες που έχουν συνδράμει στην εκτόξευση των κεφαλαίων που τοποθετούνται στην εγχώρια κτηματαγορά (πέραν, ασφαλώς, της οικονομικής σταθεροποίησης και της εξόδου από τα μνημόνια) είναι οι προσδοκίες σημαντικών αποδόσεων από την εκμετάλλευση ακινήτων μέσω των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως επίσης η επιτυχία του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής σε πολίτες εκτός Ε.Ε., μέσω της απόκτησης ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ !!!

ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μητρουλιάς, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για υπηρεσιακή απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος μελών της διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ που τον Ιούλιο του 2016 αποφάσισε να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης της εταιρείας, να καταπέσουν εγγυητικές και ποινικές ρήτρες εργολάβου, ύψους 1,1 εκ. ευρώ.




Η υπόθεση αφορά την κατάπτωση εγγυητικών και ποινικών ρητρών σχετικά με τη διαπλάτυνση μέρους του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκης - Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια. Επρόκειτο για έργο ύψους 16,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο υπεγράφη σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2012 και βάσει αυτής το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί ύστερα από 36 μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015.

Δόθηκε όμως 7μηνη παράταση και το Φεβρουάριο του 2016 ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες εντός είκοσι ημερών. Όταν οι εργασίες αυτές δεν έγιναν, η Περιφερειακή Υπηρεσία Θεσσαλονίκης της Εγνατίας Οδού κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες έκπτωσης του αναδόχου. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 30 Ιουνίου 2016, όμως την επόμενη μέρα το τότε διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού φέρεται να ανακάλεσε την παραπάνω απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

Στο πόρισμα για τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, κατόπιν έρευνας των αρμοδίων αρχών την οποία προκάλεσε καταγγελία, αναφέρεται: "Μετά την ανάκληση της έκπτωσης, ο κύριος του έργου δεν προχώρησε βέβαια σε κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών και κατάπτωση ποινικών ρητρών για την υπέρβαση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης και των τμηματικών προθεσμιών του έργου, με αποτέλεσμα την πρόκληση περιουσιακής βλάβης της Εγνατίας Οδού ΑΕ συνολικού ύψους 1.123.342,66 ευρώ. Ο εργολάβος έπρεπε να αποβληθεί και να αποξενωθεί εντελώς από το έργο".

Επιιπλέον στο πόρισμα που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα τονίζεται ότι "έπρεπε να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης προκειμένου να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου".

Ποινική δίωξη και κατά του εκπρόσωπου της αναδόχου εταιρείας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ !!!




Σταδιακά και σε τρία κύματα θα πρέπει όλοι οι πραγματικοί δικαιούχοι των νομικών προσώπων+οντοτήτων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να δηλωθούν στο ειδικό μητρώο πραγματικών δικαιούχων που δημιουργείται


Στις 20 Ιουλίου ανοίγει για πιλοτική χρήση και εξοικείωση των χρηστών η ειδική εφαρμογή στο taxis στην οποία θα πρέπει να καταγραφούν αναλυτικά όλοι οι πραγματικοί δικαιούχοι- φυσικά και νομικά πρόσωπα- των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων που διαθέτουν παρουσία στην Ελλάδα. Πρόκειται για το τελικό βήμα που κάνει η δημόσια διοίκηση στην προσπάθεια για τη δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση των ελέγχων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Σταδιακά και σε τρία κύματα θα πρέπει όλοι οι πραγματικοί δικαιούχοι των νομικών προσώπων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να δηλωθούν στο μητρώο. Απεριόριστη πρόσβαση στο μητρώο θα έχουν οι ελεγκτικές αρχές, όπως είναι η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ενώ πρόσβαση σε σημαντικό μέρος του αρχείου θα έχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.

Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-υπόχρεοι καταχώρησης στο Μητρώο είναι κάθε είδους νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως της έδρας ή τυχόν απαλλαγής τους από φορολογία δυνάμει ειδικών διατάξεων υποχρεούνται να τηρούν ειδικό Μητρώο πραγματικών δικαιούχων, το οποίο συνδέεται με το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, υπόχρεοι καταχώρισης είναι:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πλέον στόχος των τραπεζών, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, είναι οι λαϊκές κατοικίες των 40.000-60.000€ !!!

Τι μεταδίδει το insider.gr :

Περισσότερα από 15.000 ακίνητα στοχεύουν να βγάλουν στο «σφυρί» φέτος οι τράπεζες, εντείνοντας τους πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν πριν από 15 μήνες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μπορεί ο στόχος για το 2019 να είναι αντίστοιχος του περυσινού, όμως, το πρώτο τρίμηνο του έτους οι επιδόσεις στην ρευστοποίηση «κόκκινων» ακινήτων ήταν μάλλον απογοητευτικές. Από τους 6.000 που αναρτήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, μόνο οι 2.784 πλειστηριασμοί οδήγησαν σε μεταβίβαση του ακινήτου, ενώ οι 1532 ανεστάλησαν και οι 1652 απέβησαν άκαρποι. Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έθεσαν στόχους για τη ρευστοποίηση των «κόκκινων ακινήτων» τους (REOs) στο πλαίσιο των αναθεωρημένων επιχειρησιακών στόχων για τα NPEs που κατέθεσαν στον SSM τον περασμένο Μάρτιο.

Την αισιοδοξία του κλάδου για επίτευξη του στόχου των 15.000 πλειστηριασμών διατυπώνει στο insider.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του κλάδου. Εκτιμά δε ότι το ποσοστό επιτυχίας για το έτος θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 35-40%. «Θα προλάβουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτου τριμήνου, όμως, το ποσοστό επιτυχίας έχει μειωθεί κατακόρυφα από 35-40% το 2018 σε 26% το 2019, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:
SSL Certificates