.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΚ
Το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5.




«Ανάσα» για τους οφειλέτες που θα κερδίζουν μεγαλύτερο ακατάσχετο όριο για ποσά πάνω από τα 1.250 ευρώ και θα αυξάνεται σταδιακά όσο εξυπηρετούν τους όρους της τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για τον ακατάσχετο λογαριασμό, τα μυστικά για μεγαλύτερη ρευστότητα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών αλλά και το πώς θα «χτίζεται» μίλησε ο Γιάννης Χατζησαλάτας εκπρόσωπος τύπου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

«Η υπουργική απόφαση για τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμόβρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής θα ακολουθήσει η έκδοσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ και με τη δημοσίευσή της ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου» είπε ο κ. Χατζησαλάτας.

Οι συνεπείς οφειλέτες αποκτούν δυνατότητα για μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους σε ύφος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους.

Έτσι το σημερινό ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5.

Για να «χτιστεί» ο ακατάσχετος λογαριασμός ο κ. Χατζησαλάτας ανέφερε πως «θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πληρωμή δύο δόσεων της ρύθμισης να υποβληθεί ηλεκτρονική αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για τον οποίο ζητείται περιορισμός της κατάσχεσης» ενώ συμπλήρωσε πως «για τα φυσικά πρόσωπα ο περιορισμός της κατάσχεσης χορηγείται αποκλειστικά στον δηλωθέντα μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησαλάτα ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός θα «χτίζεται» ως εξής:

  • Οι διατάξεις ορίζουν συντελεστές από 3 έως και 4,5
  • Φορολογούμενος με δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό αφού υπαχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών του για να μπορεί τον τρίτο μήνα να ζητήσει αύξηση του ακατάσχετου ορίου.
  • Ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των δόσεων ρυθμίσεων του μήνα (ο οφειλέτης μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από μια ρύθμιση). Στο ποσό αυτό εφαρμόζεται ο πρώτος συντελεστής 3 ο οποίος δίνει το νέο ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού.
  • Το ποσό αυτό υπολείπεται των 1.250 ευρώ του ακατάσχετου,δεν προστίθεται αλλά παραμένει αμετάβλητο το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ.
  • Με την πάροδο των μηνών, όσο η ρύθμιση συνεχίζει να τηρείται ο συντελεστής θα αυξάνεται.

Τέλος όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου των Εφοριακών «κοντά στην πλήρη εξόφληση της οφειλής, το ακατάσχετο όριο πριν ο λογαριασμός ξεμπλοκάρει εντελώς, το ακατάσχετο όριο θα φθάνει στο ανώτατο ύψος με την εφαρμογή του μέγιστου συντελεστή 4,5».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates