.

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΜΕΣΑ ΣΤΟ LOCKDOWN, ΑΚΟΜΗ ΕΞΙ (6!!!) ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

10 (!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ και ΟΛΓΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html

Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΜΠΑθηνών 338/2021


ΜΠΑθηνών 450/2021


ΜΠΑθηνών 6803/2020


ΕιρΑθηνών 140/2021


ΕιρΑθηνών 46/2021


ΕιρΑθηνών 2054/2019 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;;

 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

«SUCCESS STORY» : 850.000.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!!!

 


Με ένα ακόμη τόσο... “επιτυχές” deal όπως αυτό της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα θα κάνει χρόνια να δει κέρδη – αν δεν χρειασθεί και κεφαλαιακή ενίσχυση: Τα τελικά στοιχεία για το τίμημα και τη λογιστική τακτοποίηση της πώλησης, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την κερδοφορία και την καθαρή θέση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής, δείχνουν πόσο σκανδαλωδώς επιζήμια για την τράπεζα ήταν αυτή η “εκποίηση”, που έγινε σε εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, μεσούσης της πανδημίας.

Για να προχωρήσει σ' αυτή την εκποίηση, η Εθνική Τράπεζα μείωσε περαιτέρω την αξία της θυγατρικής της, εγγράφοντας στα βιβλία της πρόσθετη πρόβλεψη-ζημία 358 εκατ. ευρώ, που θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης (2020). Ενα χρόνο νωρίτερα, είχε φροντίσει να μειώσει πάλι την εγγεγραμμένη λογιστική αξία της θυγατρικής της κατά 492 εκατ. ευρώ, προκειμένου να την προσαρμόσει στο ύψος του τιμήματος που πρόσφερε τότε CVC Capital.

Ετσι η τράπεζα φόρτωσε στα αποτελέσματα της συνολική ζημία 850(!) εκατ. ευρώ, την οποία πέρασε μάλιστα προκαταβολικά στα βιβλία της, ώστε να μη φανεί ότι ήταν αποτέλεσμα αυτού του deal.

Στο 1/3 των ιδίων κεφαλαίων!

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Από το efsyn.gr


Στις αρχές Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων που θα αποκτά μέσω πλειστηριασμών ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών που πτωχεύουν, βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, και στη συνέχεια θα τους τα μισθώνει για μια 12ετία.

Η ίδρυση του φορέα αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι της δευτερογενούς νομοθεσίας του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που τίθεται σε ισχύ για τα φυσικά πρόσωπα την 1η Ιουνίου και πλέον όλες οι πλευρές –οικονομικό επιτελείο και τράπεζες/servicers– παραδέχονται ότι υπάρχει στασιμότητα. Ετσι, ο νέος φορέας θα λειτουργήσει μετά την εφαρμογή τού Πτωχευτικού, το φθινόπωρο, σύμφωνα με το… αισιόδοξο σενάριο, ή στις αρχές του 2022, σύμφωνα με το απαισιόδοξο.

Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει και πολλά για τους οφειλέτες που βρίσκονται ή θα βρεθούν μία ανάσα από την επώδυνη δοκιμασία της πτώχευσης και αργά ή γρήγορα θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους. Το αν και πότε θα βρεθούν «νοικάρηδες» στο σπίτι τους προκειμένου να έχουν μια… δεύτερη ευκαιρία δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία. Για την κυβέρνηση ωστόσο, παρά τις πιέσεις από τις Βρυξέλλες (πολύ μικρότερης έντασης απ’ ό,τι στο παρελθόν), οι καθυστερήσεις μάλλον εξυπηρετούν, αν όχι εντάσσονται επιπλέον στη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου για ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες. Κι αυτό γιατί μπορεί ο φορέας να επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως ρηξικέλευθο μέτρο «προστασίας» των ευάλωτων (τη δυνατότητα επαναγοράς της κατοικίας τους μετά από 12 χρόνια, όπως προβλέπει ο νόμος, ελάχιστοι θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν), στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μέτρο αποτροπής των εξώσεων των πτωχευμένων νοικοκυριών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναζητείται από το οικονομικό επιτελείο και τις τράπεζες είναι να υπάρξει μια λύση-μέτρο μεταβατικού χαρακτήρα για το διάστημα μεταξύ της ενεργοποίησης της β’ φάσης του Πτωχευτικού Κώδικα (1/6/2021) και της λειτουργίας του φορέα, καθώς και οι τράπεζες τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός πλαισίου προστασίας.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!






Ανατροπή: Δεν θα ανοίξουν, όπως σχεδιαζόταν, τα δικαστήρια την Τρίτη – Ελάχιστες αλλαγές στην ΚΥΑ: Έκτακτη σύσκεψη της Ολομέλειας των δικηγόρων

Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν θα υπάρξει στη λειτουργία των δικαστηρίων από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς όπως φαίνεται υπήρξε πλήρης ανατροπή του σχεδιασμού χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastiko.gr., παρόλο που είχε αποφασιστεί περαιτέρω άνοιγμα από την ερχόμενη Τρίτη και μάλιστα είχε αποτυπωθεί στο προσχέδιο της ΚΥΑ από το βράδυ της Πέμπτης, υπήρξε ραγδαία «αναδίπλωση».

Έτσι:
  • Δεν ανοίγει (περαιτέρω) τίποτα στον Άρειο Πάγο, ούτε στα Εφετεία παρά μόνο τα Εργατικά και αναγκαστική εκτέλεση τραπεζών.
  • Το ίδιο ισχύει (στην αναγκαστική εκτέλεση και αναγκαστική εκτέλεση διατροφών κλπ) και στο Πρωτοδικείο με μάρτυρες.

Η μεγάλη οπισθοχώρηση όμως φαίνεται να γίνεται στα Ποινικά, αφού από την σταδιακή «απελευθέρωση» (κακουργήματα που παραγράφονται το 2024 και πλημμελήματα το 2023 και όλες οι δευτεροβάθμιες δίκες καταδίκων ανεξάρτητα από το χρόνο παραγραφής) καταλήξαμε με διάφορά στάδια μετατόπισης προς τα πίσω, πιθανότατα στα πλημμελήματα που παραγράφονται 31/08/2021 και κακουργήματα που παραγράφονται 31/12/2021! Δηλαδή – αν τελικώς τυπωθεί έτσι το ΦΕΚ- θα δικάζονται λιγότερα (!!!) κακουργήματα από ότι με την προηγούμενη ΚΥΑ.

– Όσο για τις δίκες κρατουμένων θα γίνονται μόνο όσων λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

ΤΟΜΣΕΝ, Ο ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 !!!

«ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ» ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ...ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ !!!
Άλλωστε οι λεγόμενες "μεταμνημονιακές" αξιολογήσεις τη χώρα είναι όπλο στα χέρια των δανειστών για να περάσουν...ό,τι γουστάρουν !!!



Η δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας θα απαιτήσει ένα ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο Πολ Τόμσεν, ο πρώην διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, στη συνέντευξή του με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ενόψει συμμετοχής του σε συνέδριο του Economist.

Δηλώνει απαισιόδοξος ως προς την προοπτική αυτή, απορρίπτοντας πάντως κατηγορητικά τον κίνδυνο να χρειαστεί η χώρα ένα νέο Μνημόνιο. Επισημαίνει, όμως, ότι τα υψηλά χρέη θα χρειαστούν αναδιάρθρωση ή αμοιβαιοποίηση μέσω της ΕΚΤ.

KATHY HEYNDELS: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΟΞΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΩΝ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


Από το newmoney.gr

«Η μόδα είναι εφήμερη, επικίνδυνη και άδικη» είχε πει ο θρυλικός Γερμανός σχεδιαστής Karl Lagerfeld. Και αυτό επιβεβαιώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Στον αντίποδα, η μόδα δεν είναι μόνο μια επιχειρηματική δραστηριότητα με μυθικούς τζίρους διεθνώς, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, το οποίο εξέφρασε ιδανικά ο Ralph Lauren λέγοντας ότι «δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα».

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα, τον αφορισμό του Lagerfeld και τον οραματισμό του Lauren, υπάρχει ο δύσκολος δρόμος της επιβίωσης και της καταξίωσης στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό «πλανήτη» της haute couture.

Η Κατερίνα Χατζηδιάκου, που όλοι την γνωρίζουν ως Kathy Heyndels, τον πορεύτηκε με επιτυχία, όσο λίγοι. Γιατί ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες σχεδιαστές που κάνουν διεθνή καριέρα, ελάχιστοι όμως απολαμβάνουν τη διαχρονική αναγνώριση.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΙΚΕΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ !!!

 



Επειδή σε αυτήν τη ζωή είναι χρήσιμο να μην λαμβάνουμε κάτι ως δεδομένο, θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε πως το ΙΚΕΑ ξεκίνησε από ένα κέικ, όπως και ότι ο ιδρυτής τους Ίνγκβαρ Κάμπραντ ξεκίνησε στα 17 (1943) σε χωριό της Σουηδίας, αντιγράφοντας το τραπέζι του θείου του -το οποίο μετά πουλούσε-, παρουσίασε το πρώτο κατάστημα επίπλων λογικής 'κάντο μόνος σου' το 1958 και μετά σύστησε το πρώτο 'επίπεδο πακετάρισμα', ως τρόπο να γλιτώνουν λεφτά οι επιχειρήσεις προς όφελος του καταναλωτή. Γενικά, δούλευε πάντα για τους πελάτες του, το όραμα του και προφανώς για τον ίδιο.

Ο Per Heggenes, επικεφαλής του Ikea Foundation, είχε δηλώσει το 2012 ότι “ο Κάμπραντ δεν είχε ως προτεραιότητα τα λεφτά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που δόμησε την ιδιοκτησία”.

Η 27η Ιανουαρίου του 2018 ήταν η τελευταία μέρα του στη ζωή. 'Έφυγε' σε ηλικία 91 χρόνων -από πνευμονία-, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 73.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αποδείχθηκε πως ο εκ των πιο πλούσιων κατοίκων του πλανήτη είχε δομήσει την αυτοκρατορία του με πρωτότυπο και σύνθετο τρόπο, ώστε να είναι για πάντα ανεξάρτητη και τo concept να επιβιώσει πολύ περισσότερο από εκείνον. Πώς; Με το να μην μπορεί ποτέ να καταλήξει σε έναν άνθρωπο. Ακόμα και αν αυτός είναι απευθείας κληρονόμος. Ή καλύτερα, ιδίως αν είναι απευθείας κληρονόμος.

ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ: «ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ» 221 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

 


Τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού 221 Ελλήνων, ψάχνει Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα.

Στη διάρκεια του 2020, οι έλεγχοι της Αρχής μειώθηκαν, λόγω της πανδημίας και μάλιστα για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου ήταν μηδενικοί, αλλά παρόλα αυτά, είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων που διερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το 2020 παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές 50 υποθέσεις, ύποπτες για ξέπλυμα, ενώ έστειλε αιτήματα παροχής πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις και άλλες επενδύσεις για 221 άτομα.

Παράλληλα, προχώρησε στη δέσμευση ποσών ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των ύποπτων προσώπων.

Ο αριθμός των ελέγχων είναι αισθητά μικρότερος, εκείνων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, όταν είχαν παραπεμφθεί στους εισαγγελείς 81 υποθέσεις (-38,3% το 2020), ζητήθηκαν στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού για 370 άτομα (-40,3% το 2020), ενώ τα ποσά που δεσμεύτηκαν ήταν 72,4 εκατ. ευρώ (-56,1% το 2020).

Πιο παραγωγική χρονιά για την Αρχή, ήταν το 2018, όταν παραπέμφθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς 100 υποθέσεις, δεσμεύτηκαν 181,3 εκατ. ευρώ και ζητήθηκαν στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού για 247 άτομα.

Τα στοιχεία που αναζητούνται στο εξωτερικό

Τα στοιχεία που αναμένει από το εξωτερικό η Αρχή, για τους Έλληνες που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, είναι τα ακόλουθα:

ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΕ 200.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2026...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ !!!

 


Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει πάρτι ημετέρων και ξένων συμφερόντων...


Τι γράφει το protothema.gr :


Την αναλυτική περιγραφή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» παρέδωσε η κυβέρνηση στα κοινοβουλευτικά κόμματα ενόψει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ενημερώσει για τις δράσεις του νέου προγράμματος.

Το κείμενο 207 σελίδων περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες με τα έργα και τις δράσεις που δρομολογούνται, τα κονδύλια που θα διατεθούν από το Ταμείο και τους επενδυτικούς πόρους που θα κινητοποιηθούν.

Όπως αναφέρεται στην αρχική σύνοψη «Στο επίπεδο των οικονομικών αποτελεσμάτων το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία, αποκλειστικά και μόνο από τις δικές του δράσεις, 180.000-200.000 νέων καλών μόνιμων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026 και μια μόνιμη αύξηση στο ύψος του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Η αύξηση είναι μόνιμη καθώς προέρχεται κυρίως από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και δημιουργούν νέα παραγωγή, θέσεις εργασίας και εξαγωγές μετά την ολοκλήρωσή τους».

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που διαρθρώνεται σε τέσσερις Δέσμες προτάσεων που συνθέτουν 18 επιμέρους Άξονες:

ΕΠΙΔΟΜΑ 534€: ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ & ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

 


Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή και λαμβάνουν από το κράτος την αποζημιώση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Ειδικότερα, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μεταξύ 5 και 9 Απριλίου.

Τι ισχύει για τις αναστολές Απριλίου

Για τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

ΡΟΔΟΣ: ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ "ΠΟΤΑΜΟ" ΠΛΑΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Έναν «ποταμό» από κάλπικο χρήμα στη μορφή ευρώ, αγγλικών λιρών και αμερικανικών δολαρίων όλων των βαθμίδων θα έριχνε στην αγορά της Ρόδου ένας Έλληνας παραχαράκτης, που είχε στήσει... επαγγελματικό εργαστήριο στο σπίτι του! Μάλιστα, κατασκεύαζε και τραπεζικές κάρτες «κλώνους», με τις οποίες σκόπευε να κάνει αγορές!

Ο δράστης εντοπίστηκε τυχαία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σημείο της πόλης και τον θεώρησαν ύποπτο, όταν τον είδαν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του. Έτσι, τον προσήγαν στην Ασφάλεια που ανέλαβε την έρευνα και οι αστυνομικοί οι οποίοι «χτένισαν» το όχημα και την κατοικία του, έμειναν άναυδοι με αυτά που αντίκρισαν!

Στο σπίτι υπήρχε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης όπου βρέθηκαν δυο φορητοί υπολογιστές, ένας εκτυπωτής, ένας επαγγελματικός κόφτης χαρτιού, 16 μελάνια εκτύπωσης διαφόρων χρωμάτων, δυο καρτέλες με ιριδίζουσες επικαλύψεις γνησιότητας, μια συσκευή αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων με λάμπα UV, 11 στυλό αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, 178 ροζ και λευκές κόλλες χαρτιού Α4 με ποιότητα όμοια με του χαρτονομίσματος και άλλες εννέα κόλλες χαρτιού Α4 με ιριδίζουσα μορφή.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκε πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων και συγκεκριμένα δυο των 50, 195 των 10, 100 των 100 ευρώ και 50 των 1.000 δολαρίων

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ MERRILL LYNCH , JP MORGAN, GOLDMAN SACHS, CREDIT SUISSE ΓΙΑ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ !!!

 


Στην επιβολή προστίμων σε 10 χρηματιστηριακές εταιρείας επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς της Τουρκίας, ύψους έως και 7,8 εκατ. τουρκικών λιρών (1 εκατ. δολ.) σχετικά με παρατυπίες σε συναλλαγές short-selling, σύμφωνα με ανακοίνωση στο εβδομαδιαίο δελτίο της.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν μεταξύ άλλων στις Merrill Lynch International, JP Morgan Securities, Goldman Sachs International, Credit Suisse Securities Europe και Barclays Capital Securities, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


Ως κομψοτέχνημα περιτυλίγματος σκανδαλώδους διαχείρισης θα μείνει στην ιστορία η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αναστολής πλειστηριασμών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα στο άρθρο 76.

Όπου συμπτωματικά αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί, εκτός από κάποιες δικλίδες, έντεχνα τοποθετημένες, που εξαιρούν τον πλειστηριασμό της «Ναυτεμπορικής»!

Πραγματικά, εάν η κυβέρνηση ξόδευε τον μισό χρόνο από αυτόν που ξοδεύει για να εξυπηρετήσει φιλικούς της επιχειρηματίες που εσχάτως ασχολήθηκαν με τα media, προκειμένου να βρει λύσεις για τον ελληνικό λαό, η κατάσταση θα ήταν απείρως καλύτερη.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΔΑ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΥ !!!

 


Από το lawspot.gr

Με τη δημοσιευθείσα στις 25-03-2021 απόφασή του σε υπόθεση ελληνικού ενδιαφέροντος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αποφάνθηκε ότι η ποινική καταδίκη διευθύνοντος συμβούλου ελληνικής εταιρίας για την τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης σχετικά με σχόλια που διατύπωσε σε βάρος της πρώην νομικής συμβούλου της εταιρίας, συγκεκριμένα για την παροχή της εργασίας της στο πλαίσιο μεταξύ τους διαφοράς, συνιστά παραβίαση του άρθρου 10 (ελευθερία της έκφρασης) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΕΔΔΑ, τα ελληνικά δικαστήρια καταδίκασαν τον προσφεύγοντα δίχως επαρκή αιτιολογία, δίχως να εξετάσουν συγκεκριμένα την υπόθεση και δίχως γενικά να ερευνήσουν τα πραγματικά περιστατικά κατά παράβαση των δικαιωμάτων του προσφεύγοντος.

Ιστορικό της υπόθεσης

Ο προσφεύγων, Θεόδωρος Ματάλας, είναι Έλληνας υπήκοος, γεννηθείς το έτος 1968 και είναι κάτοικος Κηφισιάς (Ελλάδα).

Ο προσφεύγων διορίσθηκε το 2007 Διευθύνων Σύμβουλος της Αγρογή Α.Ε. Ζήτησε από όλους τους εργαζομένους της εταιρίας ενημέρωση αναφορικά με την εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων τους. Η Λ.Π., δικηγόρος, ενημέρωσε προφορικά τον προσφεύγοντα για τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις σε βάρος της εταιρίας.

Ο προσφεύγων, αμφισβητώντας την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών, ζήτησε την απομάκρυνση της Λ.Π. από τη θέση της και έλαβε και άλλα μέτρα σχετικά, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος επιστροφής των φακέλων των νομικών υποθέσεων της εταιρίας. Με το επιχείρημα ότι δεν ενημερώθηκε πλήρως σχετικά με τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις σε βάρος της εταιρίας, ο προσφεύγων κοινοποίησε εξώδικο προς τη Λ.Π. στο οποίο αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

 



Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) θα συνεδριάσει στις 25 Μαΐου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν Εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 του ν. 3959/2011 και, κατά περίπτωση, 101 ΣΛΕΕ από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη αγορά των συστημάτων και ειδών ψύξης και θέρμανσης στην Ελλάδα, αναφέρει ανακοίνωση (και ιδίως στις αγορές που αφορούν την εμπορία συστημάτων κλιματισμού, λεβήτων θέρμανσης και άλλων ειδών θέρμανσης, καθώς και θερμοσιφώνων αντίστοιχα) μετά από σχετική αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) στην ως άνω αγορά.

Στην Εισήγηση προτείνεται να διαπιστωθεί από την ΕΑ παράβαση των άρθρων 1 του ν. 3959/2011 και, κατά περίπτωση, 101 ΣΛΕΕ από τις εξής εταιρείες:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΦ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ: ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!! ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!

 


Την παραίτησή του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, η οποία μελετά τα περιστατικά τα οποία συμπίπτουν χρονικά με εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, ζήτησε καθηγητής ανοσολογίας, αφήνοντας σε επιστολή του αιχμές για τη λειτουργία της.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο καθηγητής Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η Επιτροπή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο».

Παράλληλα περιγράφει την περίπτωση θανάτου μιας γυναίκας, χαρακτηρίζοντας εξοργιστική την απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει.

Ο ίδιος δηλώνει ένθερμος θιασώτης των εμβολίων, αναφέροντας ακόμα ότι πρέπει «να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα». Επισημαίνει ακόμα ότι «στα περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων προϋπάρχει πονοκέφαλος που αν δεχτούμε ότι μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο είναι ένα σημάδι που μας πυροδοτεί να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα και να αυξήσουμε την επιτήρηση».

Ολόκληρη η επιστολή του

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Φ.

Θέμα: Αντικατάστασή μου από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Αξιότιμε κ Υπουργέ

Παρακαλώ όπως αντικατασταθώ από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τους ακόλουθους λόγους:

Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο. Η συνήθης τακτική της ήταν σε κάθε τέτοιο φαινόμενο που της αναφερόταν μέσω κίτρινης κάρτας, να αναζητά όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση και να αποδίδει σε αυτούς (αν υπήρχαν) την θρόμβωση, αγνοώντας έναν σημαντικό παράγοντα, ήτοι την χρονική συνάφεια του γεγονότος με τη λήψη του εμβολίου. Αν δεν υπήρχαν εμφανείς παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση η Επιτροπή συνήθιζε να αναβάλλει μια τελεσίδικη απόφαση με το αιτιολογικό ότι η περίπτωση μελετάται.

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ Ο "ΗΡΑΚΛΗΣ 2" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Από το bankingnews.gr

Ο Ηρακλής 2 εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες και επιστρέφει επικυρωμένος στις 9 Απριλίου και ψηφίζεται έως τις 21 Απριλίου, ώστε να δώσει την δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να ολοκληρώσουν την τελευταία φάση εξυγίανσης τους ως προς τα προβληματικά ανοίγματα.

Η ελληνική κυβέρνηση που υποστήριξε ένθερμα την λύση των τιτλοποιήσεων και παρεχόμενων εγγυήσεων, παρέχει στις ελληνικές τράπεζες μια λύση για την αντιμετώπιση των NPEs.

Με τον Ηρακλή 2 η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε έως και 32 δισεκ. τιτλοποιήσεις NPEs παρέχοντας 11-12 δισεκ. νέες κρατικές εγγυήσεις.

Με βάση τα πλάνα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες
  • Η Πειραιώς θα εντάξει συνολικά 12 δισεκ. τιτλοποιήσεις
  • Η Eurobank 3,1 δισεκ. NPEs (Mexico)
  • H Εθνική τράπεζα 1,5 δισεκ. νέα τιτλοποίηση NPEs
  • Η Alpha bank 2 δισεκ. NPEs τιτλοποίηση (Cosmos)

ΤΧΣ: 27 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 270.000€ ΜΕ...ΑΣΥΛΙΑ !!!

 


Χρυσές απολαβές, συν ασυλία...στην υγειά των κορόιδων !!!


Τι γράφει το mononews.gr: 


Πάνω από 27 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πολύ καλά αμειβόμενη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο οποίος σε επίπεδο κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληξε στις 26 Μαρτίου.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν πως για τη θέση έχουν ενδιαφερθεί βαριά τραπεζικά ονόματα από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όπως και ονόματα από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αμοιβή του CEO Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ξεπερνά ελαφρώς τις 270.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι μισθοί της εννεαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητες έφτασαν πέρυσι τις 840.000 ευρώ.

Η πρώτη επιλογή των υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει από την Egon Zehnder που έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία, ενώ θα ακολουθήσουν οι ακροάσεις και φυσικά η τελική επιλογή του προσώπου από το selection panel όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ "ΔΙΑΛΥΕΙ" ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ & ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ "ΕΚΡΗΞΕΙΣ" !!!

 


Ακόμα και το ΔΝΤ προειδοποιεί: Έρχονται κοινωνικές αναταραχές και το «τέλος κατεστημένων»


Από το iskra.gr


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που δημοσίευσε χθες προειδοποιεί πως οι κοινωνικές ανισότητες, οι οποίες επιδεινώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποσάθρωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους και στο ξέσπασμα κοινωνικής αναταραχής.

Η πανδημία «εξέθεσε και επέτεινε προϋπάρχουσες ανισότητες όσον αφορά τα εισοδήματα και την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη και ο εμβολιασμός», συνόψισε το ΔΝΤ στην έκθεσή του αυτή, που καταρτίστηκε ενόψει της εαρινής συνόδου του.

Οι συνέπειες ενδέχεται να αποδειχθούν διαρκείς, ειδικά για τα παιδιά και τους νέους που ανήκουν στα φτωχότερα νοικοκυριά.

Επιπλέον, η επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης εξαιτίας της πανδημίας κάνει ολοένα δυσκολότερο για τους εργαζόμενους με χαμηλή ειδίκευση να βρουν απασχόληση.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι κοινωνίες ενδέχεται να γνωρίσουν πόλωση, αποσάθρωση της εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις, ή αναταραχή», εκτίμησε ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως «οι παράγοντες αυτοί περιπλέκουν την κατάρτιση πολιτικής και εγείρουν κινδύνους για τη σταθερότητα και τη λειτουργία των κοινωνιών».

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !!!

 



Σύσταση και συγκρότηση διαρκούς επιστημονικής επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση των επιπτώσεων στο δικαστικό σύστημα, της εισαγωγής της τεχνητής νοημοσύνης


Στην τροποποποίηση της απόφασής του για τη «Σύσταση και συγκρότηση διαρκούς επιστημονικής επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση των επιπτώσεων στο δικαστικό σύστημα, της εισαγωγής της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence)», προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με τη νέα απόφαση:

Ι) Ορίζονται ως τακτικά ή/και αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα στην διαρκή επιστημονική επιτροπή με αντικείμενο την εξέταση των επιπτώσεων στο δικαστικό σύστημα, της εισαγωγής της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) οι κάτωθι:

1. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος του Λουκά, Εφέτης Αθηνών, τακτικό μέλος,

2. Θάλεια Κυριακίδη του Γεωργίου, Πρωτοδίκης Αθηνών, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Σπύρο Καλδή του Νικολάου, ομοίως Πρωτοδίκη Αθηνών,

3. Ιωάννης Βάγιας του Νικολάου, Εισηγητής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Πελαγία Δοξάκη του Στυλιανού, ομοίως Εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

4. Κωνσταντίνος Κόκκινος του Γεωργίου, Διευθυντής στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Ξανθίππη Τοκμακίδου του Παναγιώτη, συνεργάτη στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης,

ΠΑΡΟΧΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 


Από το businessdaily.gr


Στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, οι οποίες έχουν παραμείνει κλειστές για περισσότερους από 8 μήνες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων προχωράει η κυβέρνηση, ύψους 330 εκατ. ευρώ για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων οι επιχειρήσεις της εστίασης θα λάβουν ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο, εφόσον παρουσιάζουν μείωση τζίρου από 30% και πάνω σε σχέση με το 2019, ενώ υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 34.000. Σε ό,τι αφορά στα εστιατόρια, καφέ και μπαρ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εντός του 2020, θα ληφθεί υπόψη ο κύκλος εργασιών που κατέγραψαν σε έναν «κανονικό» μήνα.

«Σχεδιάσαμε τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κλάδο της εστίασης.

«Η μεγαλύτερη αγωνία όλων είναι ότι δεν έχουν κεφάλαιο κίνησης. Αποφασίσαμε να καλύψουμε την αγορά υλικών, πρώτων υλών, για την επανεκκίνηση» είπε ο υπουργός. «Καλύπτουμε για όσους είχαν πάνω από 30% πτώση τζίρου, το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019, προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες και θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς «πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει το σύνολο των επιχειρησεων της εστίασης να ανοίξουν».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να επανεκκινήσουν αρκετοί κλάδοι ακόμη και αρκετά πιο μετά θα ανοίξει η εστίαση. Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει ημερομηνία ή αν είναι πριν το Πάσχα αν και σημείωσε ότι «δεν είναι θέμα των δύο επόμενων εβδομάδων».

CREDIT BUREAU: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΕΡ-ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Πιστωτικό γραφείο» ή αλλιώς credit bureau, το οποίο και θα αναλάβει να ενημερώνει τον κάθε πολίτη για πάσης φύσεως καθυστερήσεις στην... εξόφληση των υποχρεώσεών του «στήνει» η κυβέρνηση: Η απόφαση ελήφθη και ήδη έχει περιληφθεί στις σελίδες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που θα σταλεί προς επικύρωση στις Βρυξέλλες.

Στις ψηφιακές «αποθήκες» του credit bureau θα «κρύβεται» ένα αχανές σύστημα πληροφοριών στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένος κάθε «ανοιχτός λογαριασμός» με τράπεζες, ΔΕΚΟ, Δημόσιο, οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη: Μέσω του συγκεκριμένου «πιστωτικού γραφείου» θα μπορεί ο κρατικός λειτουργός να ερευνά το ιστορικό που έχει ο πολίτης σε απλήρωτες υποχρεώσεις και να ενημερώνει είτε τον ίδιο, είτε τις υπηρεσίες που ενδιαφέρονται σχετικά.

Όλοι οι απλήρωτοι λογαριασμοί στις «αποθήκες» του credit bureau

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το «πιστωτικό γραφείο» αναλαμβάνει να «τσεκάρει» -κυρίως- το ιστορικό της λήψης δανείων του πελάτη, εκείνου δηλαδή που έχει απευθυνθεί σε μια μια τράπεζα και έτσι δίνοντας τις σχετικές πληροφορίες στους... «αρμοδίους» διευκολύνει το «σύστημα» να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει δάνειο ή όχι. Ανάλογο ρόλο θα έχει και στην χώρα μας το credit bureau, μόνον που η πληροφόρηση θα «εμπλουτιστεί»: Στο σύστημα θα καταγράφεται εάν κάθε πολίτης έχει οποιαδήποτε καθυστέρηση σε πάσης φύσεως πληρωμές οφειλών, από τις τράπεζες και την εφορία, ως τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ. Η χρηματοδότηση για να στηθεί αυτός ο απαιτητικός και πολύπλοκος, όπως και υψηλού κόστους μηχανισμός θα προκύψει από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε, το συγκεκριμένο έργο μπήκε στη σχετική λίστα με αιτιολογία την προσπάθεια ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Τι αναφέρει το επίσημο κείμενο

Το σχέδιο για το ελληνικό credit bureau, λοιπόν, εντάχθηκε στα έργα ψηφιακής μετάβασης που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Στον κατάλογο των έργων που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπεται, στο πλαίσιο της «Εθνικής στρατηγικής παρακολούθησης και αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους» η «ίδρυση γραφείου δημοσίων πιστώσεων». Στην περιγραφή του έργου, το Σχέδιο Ανάκαμψης αναφέρει τα αυτολεξεί:
«Δημιουργία βάσης δεδομένων παρακολούθησης του ιδιωτικού χρέους. Εφαρμογή της στρατηγικής για την αφερεγγυότητα, που αποτελεί θεμελιώδη μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων και την παρακολούθηση του ιδιωτικού χρέους. Δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Δημοσίων Πιστώσεων, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες για την πιστοληπτική ικανότητα των οφειλετών (επιχειρήσεις και ιδιώτες), βάσει δημόσιων δεδομένων και πληροφοριών. Στόχος η αντιμετώπιση των δυσκολιών επιχειρήσεων και ιδιωτών σε ό,τι αφορά τη λήψη δανείων και άλλων μορφών χρηματοδότησης, μετά από τις πολυετείς πολλαπλές οικονομικές κρίσεις, μέσω της ευκολότερης πρόσβασης στην πιστωτική πληροφορία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Τι καταγγέλλει ο φίλος και μαχητής δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Αλβανός.



Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αλβανός, κάνοντας γνωστό ότι δικηγορικό γραφείο – εισπρακτική, παρενοχλεί φίλο και πελάτη του, παρά το γεγονός ότι το άτομο ενημέρωσε πως νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου με Covid. Τι δηλώνει στο GRTimes.gr o κ. Αλβανός.

Εισπρακτικές συνεχίζουν και ενοχλούν τον κόσμο, ακόμα και στην εντατική. Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr o δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω, Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αλβανός, ενώ ηλικιωμένος πελάτης και φίλος του, νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με σοβαρά συμπτώματα Covid και δίνει μάχη για τη ζωή του, υπάλληλοι δικηγορικού γραφείου – εισπρακτικής, συνεχίζουν να του τηλεφωνούν και να τον ενοχλούν, μολονότι τους έχει πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι στο νοσοκομείο.

“Μου έστειλε μήνυμα ότι τον καλούν από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και πως τους λέει, «παιδιά είμαι στην εντατική, έχω covid… είμαι στο νοσοκομείο» και συνεχίζουν να τον καλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα” αναφέρει.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ !!!

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!
Στο ΣτΕ η εισπρακτική των Σιουφαίων και η νομική σύμβουλός της Όλγα Ευτυχίδου, για να ακυρώσουν τις ποινές τους. Απέναντι τους ΔΣΑ και Υπουργείο Δικαιοσύνης !!!



Στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν με δήλωση οι αιτήσεις της δικηγορικής εταιρείας Σιούφας και Συνεργάτες, όπως και της δικηγόρου διευθύντριας των νομικών υπηρεσιών της εν λόγω εταιρείας Όλγας Ευτυχίδου, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές της αργίας στις οποίες τους επιβλήθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων, όπως και το χρηματικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ που έχει επιβληθεί (από 5.000 ευρώ στην εταιρεία, στον Γιώργο Σιούφα και την Όλγα Ευτυχίδου) για μη σύννομες δικηγορικές ενέργειες τους.

Ειδικότερα, η δικηγορική εταιρεία των αδελφών Σιούφα, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια απόφαση, λειτουργεί με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου». Αναλυτικότερα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό (με μια μειοψηφία) επέβαλε τόσο στον Γεώργιο Σιούφα όσο και την Όλγα Ευτυχίδου την ποινή της προσωρινής παύσης δυο ετών, ενώ το δευτεροβάθμιο μείωσε τις ποινές για τον διαχειριστή της εταιρείας σε ένα έτος προσωρινής παύσης και για την διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας σε 6 μήνες παύσης.

Η πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε από έγγραφη καταγγελία γυναίκας δανειολήπτριας στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι του γραφείου των αδελφών Σιούφα επανειλημμένα την καλούσαν τηλεφωνικά, παραβιάζοντας την ιδιωτική και οικογενειακή της ζωή, ενώ τηλεφωνούσαν ακόμη και στο χώρο εργασίας της. Κατά τις τηλεφωνικές αυτές οχλήσεις οι υπάλληλοι της εταιρείας αδελφών Σιούφα, προσποιούντο ότι είναι δικηγόροι. Αλλά, όταν τους ζητούσε τον αριθμό μητρώου του ΔΣΑ, τότε έλεγαν ότι είναι υπάλληλοι και ενημέρωναν ότι οι κλήσεις καταγράφονται.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


Σταϊκούρας για Πειραιώς: Δεν στέκεται χωρίς κεφαλαιακή ενίσχυση- Κόκκινα τα μισά δάνειά της


«Η εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ιδιαίτερα σε χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, που είναι τραπεζο-κεντρική, αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική κατανομή των διαθέσιμων, περιορισμένων οικονομικών πόρων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που με πρωτοβουλία του ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για την επικείμενη ανακεφαλοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι αυτό που σχεδιάζεται είναι «η προνομιακή κατανομή νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, με προτιμησιακή διαχείριση». Η Τράπεζα Πειραιώς, τόνισε «επιδιώκει την ταχεία αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στον ισολογισμό της και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει την κεφαλαιακή της ενίσχυση, μέσα από μία μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» που είναι αναγκαία καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2020, «η Τράπεζα είχε δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων περίπου στο 45%, τον υψηλότερο στην Ελλάδα, και έναν από τους υψηλότερους μεταξύ των συστημικών τραπεζών υπό την εποπτεία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού» δηλαδή «έχει «κόκκινο» το μισό χαρτοφυλάκιο δανείων της» που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και πρόβλημα δυνατότητας χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και διάχυσης της ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία». Παράλληλα, ο υπουργός, ανέφερε πως «η Τράπεζα προγραμματίζει να αυξήσει τις καθαρές χρηματοδοτήσεις της προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά 10 δισ. ευρώ εντός της επόμενης 4ετίας, συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 


Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 02/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 17:30' Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ YTV !!!



 

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ  ΣΤΟ YTV ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 17.30' !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 15:00' «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΠΡΑΣ & ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ, που σας ενημερώνουν καθημερινά στα γραφεία της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στην Αθήνα και τον Πειραιά, έρχονται στο σπίτι σας κάθε Πέμπτη στις 15:00' για να σας ενημερώσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τις δράσεις του Σωματείου μας και την συμμετοχή σας σε αυτές, τις Ετήσιες Συνδρομές σας, τις Ομαδικές Αγωγές κατά των Τραπεζών, το Έντυπο Διαμεσολάβησης, τα Εξώδικα Επανακαθορισμού Οφειλών, τις Πραγματογνωμοσύνες, κλπ, να απαντήσουν σε όλες τις απορίες και τις ερωτήσεις σας και να τακτοποιήσουν όλες σας τις εκκρεμότητες !!!

ΟΧΙ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ !!!

 


ΤΟ ΞΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ «ΛΕΙΑ» ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Απίστευτο “επετειακό”ρεπορτάζ στην κρατική ΕΡΤ: Κράτη- Μαφία η Βρετανία και η Ελλάδα με πολιτικούς επιπέδου ναρκεμπόρων και προαγωγών !!!


Του Γιάννη Ντάσκα - ntaskaspress.gr


Έγραψε το φιλοκυβερνητικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 10 Φλεβάρη 2021

“…Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ ξεκίνησαν μια προσπάθεια αναζωπύρωσης των ερευνών προκειμένου να βρεθούν τόσο ο πίνακας του Πικάσο όσο και τα άλλα δύο έργα -ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» (1905) από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιτ Μοντριάν και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια-, τα οποία και εκλάπησαν από το δίδυμο των αλλοδαπών φαντομάδων τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη. Στόχος είναι τα έργα να εντοπιστούν και να επιστρέψουν στην ανακαινισμένη πλέον Εθνική Πινακοθήκη, τα εγκαίνια της οποίας έχουν προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου. Στη συμπλήρωση δηλαδή των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο πίνακας του Πικάσο είναι αξίας 20 εκατομ δολλαρίων και καταβάλλεται προσπάθεια να πωληθεί στη μαύρη αγορά.”



Συμπληρώνουμε εμείς: Διευθύντρια της Πινακοθήκης ήταν και τότε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και Γεν.Γραμ. του Υπουργείου Πολιτισμού η Λ.Μενδώνη.Οχι μόνο δεν είχαν καμία συνέπεια ,όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν απο ευθιξία, μια και 9 χρόνια οι πίνακες έχουν πλουτίσει κάποιους μαφιόζους με λευκά κολλάρα αλλά με θράσος χιλίων πιθήκων χθες ήταν “πρώτες μούρες” στα…4α εγκαίνια της ίδιας Εθνικής Πινακοθήκης.Παρόντες διάφοροι κύριοι και κυρίες ,αλλά και γνωστά σούργελα της ελληνικής ελιτ…

Θα πείτε διαβάζοντας το ρεπορτάζ αυτό: τέτοια λαμπρή ημέρα ,γιορτή της 200ης επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας δημοσιεύετε γκρινιάρικο ρεπορτάζ;

Πέρα από το γεγονός ότι ποτέ δεν υπηρετούσαμε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της δημοσιογραφίας υπάρχει κάτι συγκλονιστικό:

Μια τεράστια έκπληξη και για μας με τα 40 τόσα χρόνια στην δημοσιογραφία.Για μας ήταν ευχάριστη έκπληξη η τόλμη της κρατικής τηλεόρασης. Η προβολή στην ΕΡΤ 3 ενός ρεπορτάζ ξένης παραγωγής.Δυστυχώς αυτή η τόλμη εμφανίστηκε ακριβώς στην παραμονή προς ξημέρωμα της μεγάλης εθνικής επετείου μας και όχι μόνο εντελώς άκαιρα,αλλά και σε ώρα που οι κυρίως προσβεβλημένοι από το κρατικό μας ρεπορτάζ ήταν όλοι μαζί στην Αθήνα σε μία σπάνια συγκυρία, λόγω της επετείου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΝΑΝ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ ΦΑΡΣΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ !!!

 



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό του γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη και υπογράφει ο ίδιος ως συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Ελληνοϊρακινού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη αναφέρει ότι, μετά τις τελευταίες είναι θέμα θέμα τιμής για το Δικηγορικό μου Γραφείο να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό την αποφυλάκιση του εντολέα μας, αλλά και την βαριά ποινική καταδίκη του ψυχικά ασταθή καταγγέλοντα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παύλου Σαράκη

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο εντολέας μας είναι αθώος, άδικα κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε. Είναι θύμα ενός μυθομανή και σεσημασμένου φαρσέρ της ΕΛ.ΑΣ αυτόκλητου υπερασπιστή της κατά φαντασίας του έννομης τάξης. Αυτή τη φορά πέτυχε με το μύθευμά του να κλείσει φυλακή τον αθώο κουνιάδο του. Δεν θα το πετύχαινε όμως, εάν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ακολουθούσαν τους κανόνες Δικαίου αλλά και αυτούς της κοινής λογικής.

ΥΠΟΙΚ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ 30/6 Η «ΠΕΡΑΙΩΣΗ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ !!!

 


Περισσότερο χρόνο έχουν οι φορολογούμενοι για να βρουν -εξώδικα- το δίκιο τους με την Εφορία, δηλαδή να αμφισβητήσουν φόρους και πρόστιμα πληρώντας ένα μόνο ποσοστό και αυτό… σε πολλές δόσεις, σβήνοντας παράλληλα πρόστιμα και προσαυξήσεις!

Οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών προκειμένου να ενταχθούν στην νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών που έχουν με τις ελεγκτικές αρχές. Πρόκειται για μια ειδικού τύπου περαίωση των χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με απόφαση του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα παρατείνεται η προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, από την 31η Μαρτίου 2021 έως και την 30η Ιουνίου 2021.

Οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς αμφισβητούν φόρους και πρόστιμα που τους έχουν βεβαιωθεί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών προκειμένου να ενταχθούν στην νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών που έχουν με τις ελεγκτικές αρχές.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ !!!

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS
Έρχεται σύντομα το colpo grosso της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων από ξένα κοράκια-συμφέροντα !!!



Από το newmoney.gr

Την έλλειψη προόδου στο ζήτημα της σύστασης του Φορέα που καλείται να αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και εν συνεχεία να τους τα επαναμισθώνει για μία 12ετία, στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Νόμου, παραδέχτηκαν κυβέρνηση, τράπεζες και servicers.

Ειδικότερα, στη χθεσινή καθιερωμένη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός και ο επικεφαλής της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) κ. Φώτης Κουρμούσης, με τους επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού συστήματος έγινε σαφές πως ο Φορέας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει την 1η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε ισχύ το δεύτερο σκέλος του νέου πλαισίου για τα φυσικά πρόσωπα, με τις σχετικές συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από την λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μεσοδιάστημα. «Η προκήρυξη του διαγωνισμού υπολογίζεται να βγει σε περίπου έναν μήνα. Ο Φορέας, ωστόσο, δεν προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει νωρίτερα από τον προσεχή Σεπτέμβρη – Οκτώβρη», σχολιάζουν στο newmoney πηγές με γνώση, προσθέτοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να ισχύσουν δύο εναλλακτικές:

ΠΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!





O κύβος ερρίφθη: Ανοίγουν στα επίπεδα Ιανουαρίου (plus) τα δικαστήρια τη Δευτέρα 5 Απριλίου – Όλες οι αλλαγές

Από το dikastiko.gr


Ένα σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωση δραστηριοτήτων , μερικώς έστω, στα δικαστήρια στις βαθυκόκκινες περιοχές της χώρας, όπως την Αττική, κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Μετά την άδεια των ειδικών έρχονται σοβαρές αλλαγές στις δίκες για πλημμελήματα- κακουργήματα και κρατούμενους ενώ τελικά- παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που προς στιγμήν πάγωσαν τους ειδικούς- ανοίγουν και οι δίκες ειδικών διαδικασιών.

Ετσι η ειλημμένη απόφαση είναι να μπούν τα δικαστήρια σε τροχιά ανοίγματος και στις κόκκινες και βαθυκόκκινες περιοχές, όπως η Αττική στα επίπεδα λειτουργίας του Νοεμβρίου- Ιανουαρίου(plus όπως έλεγε στο dikastiko.gr αρμόδια πηγή) , αλλά με επιπλέον δίκες σε κάποιες περιπτώσεις. 

Οι αποφάσεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Δευτέρα 5 Απριλίου :

-Τα Εφετεία και ο Αρειος Πάγος θα λειτουργούν όπως τον περασμένο Γενάρη, πριν το ολικό lockdown

-Θα δικάζονται όλα τα πλημμελήματα που παραγράφονται στο τέλος του 2022 (απο 2021) και τελικά όχι το 2023 όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΟΛΑ ΘΑ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ
Η νέα πλατφόρμα θα είναι ένα μέρος για όσους αισθάνονται ότι απειλούνται από το YouTube, το Facebook και το Twitter δηλώνει ο δημιουργός του !!!



Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που θα ονομάζεται Frank, θα έχει ως βασικό στόχο τον ελεύθερο λόγο (free speech) και θα μπορεί να χειριστεί έως και 1 δισεκ. χρήστες βρίσκεται στην τελική φάση για να ξεκινήσει την λειτουργία του.

Ο νέος ιστότοπος κοινωνικών μέσων από τον Mike Lindell του MyPillow θα είναι σε θέση να χειριστεί περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

«Πιστεύω ότι θα αντέξει πάνω από ένα δισεκατομμύριο.
Εάν όχι, θα φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι υπερβολικό»

«Θα είναι μια ασφαλής πλατφόρμα, δημιουργήθηκε σε μια λογική να δέχεται επιθέσεις»
Η πλατφόρμα, που ονομάζεται Frank, δεν λειτουργεί ακόμη.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΣΙΑΡΑΣ+ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΥΝΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_391.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_624.html




Απάντηση στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας, διευκρινίζοντας τι συμβαίνει με το ζήτημα συμμετοχής εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου.

Ο κ. Τσιαρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποκλεισμού των δικαστικών ενώσεων από την διαδικασία νομοθέτησης, καθώς «οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν ήδη συμμετάσχει και πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία».

Μάλιστα, στην επιστολή του εξηγεί ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην υπηρεσιακή εξέλιξη των δικαστικών λειτουργών, «θα αποσταλεί εκ νέου τόσο στις Ολομέλειες όσο και στις Δικαστικές Ενώσεις», πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή

Ολόκληρη η επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της επιστολή σας σχετικά με την «Συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές για Νομοθετικές Μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Δικαστικό Λειτούργημα» θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Οι πληροφορίες στις οποίες αναφέρεστε σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη θέσπιση νέων κανόνων σχετικά με το υπηρεσιακό καθεστώς των Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς να ακουστεί η άποψη των δικαστικών ενώσεων, δεν είναι ακριβείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΙΝΗΤΟΥ !!!

 



Του Λεωνίδα Στεργίου - capital.gr

Στοιχεία από την ελληνική και διεθνή αγορά δείχνουν αύξηση της ηλεκτρονικής απάτης λόγω κατακόρυφης ανόδου των online συναλλαγών που επιταχύνθηκε με την πανδημία.

Τα στοιχεία στην Ελλάδα δείχνουν μια οριακή άνοδο στις απάτες, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στις αγορές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, μέσω διαδικτύου. Η Ελλάδα εμφανίζει τα πιο μικρά ποσοστά απάτης και τις ελληνικές τράπεζες και παρόχους συναλλαγών από τους πιο αξιόπιστους. Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, η μη εκτενής χρήση του διεθνούς τεχνικού προτύπου ασφαλών συναλλαγών 3D Secure (ασφάλεια και επιβεβαίωση με τρία επίπεδα, πχ, χρήση κωδικού και SMS και email) από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών του εξωτερικού συνεπάγεται υψηλότερα ποσοστά απάτης στις διασυνοριακές συναλλαγές διαδικτύου, σε αντίθεση με την ελληνική αγορά όπου οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών έχουν υλοποιήσει σε ευρεία έκταση το πρότυπο ασφαλών συναλλαγών 3D Secure.

Η Ε.Ε. έλαβε μέτρα πριν από την έναρξη της πανδημίας και τέθηκαν σε εφαρμογή, υποχρεωτικά, από τις αρχές του έτους. Ένας από αυτά τα μέτρα προβλέπουν τη λεγόμενη ισχυρή επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας του πελάτη. Μία από τις μεθόδους για την επιβεβαίωση αυτή, αλλά πολύ διαδεδομένη, είναι με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Αυτό γίνεται είτε με αποστολή μηνύματος SMS είτε με βιομετρικά χαρακτηριστικά, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα.

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι βρήκαν μια μέθοδο παράκαμψης, τουλάχιστον για τα SMS. Η μέθοδος ονομάζεται SIM Swapping ή απάτη ανταλλαγής SIM. Οι αετονύχηδες, αφού έχουν "ψαρέψει” (phising) με κάποιον από τους γνωστούς τρόπους τους κωδικούς του ebanking (πχ email), στη συνέχεια προσπαθούν να πάρουν αντίγραφο της κάρτας SIM του κινητού. Έτσι, εμφανίζονται κάποιοι οι οποίοι επικαλούνται ότι έχασαν ή χάλασαν την κάρτα SIM και ζητούν αντικατάσταση από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι η αντικατάσταση της κάρτας SIM από τον κάτοχο είναι καθόλα νόμιμη. Η απάτη κρύβεται στο ότι αυτοί παριστάνουν τους κατόχους SIM και ορισμένες φορές εμφανίζονται και με εξουσιοδότηση του κατόχου. Αν περάσει το κόλπο, οι επιτήδειοι παίρνουν τη νέα κάρτα SIM, την ενεργοποιούν και προχωρούν σε χρήση του ebanking ή κάνουν αγορές με κάρτες, οι οποίες εγκρίνονται καθώς τα SMS επιβεβαίωσης φτάνει στα δικά τους πλέον κινητά. Ο πραγματικός κάτοχος της SIM βλέπει ότι το κινητό του δεν έχει σύνδεση, καθώς με την ενεργοποίηση της νέας, απενεργοποιείται η παλιά, δηλαδή του κατόχου.

ΜΠΙΖΝΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ: ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ !!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ: ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΥΡΕΨΕ 80% ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ !!!

 


Τι αποκαλύπτει το sofokleousin.gr


Την ώρα που η Τρ. Πειραιώς βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων για τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και γίνεται αντικείμενο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης, αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί μιά κίνηση της τράπεζας που μπορεί να αποδειχθεί προοίμιο εξελίξεων στο χώρο των media.

Αφορά δάνεια της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η οποία από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της στηρίχθηκε χρηματοδοτικά – και διαφημιστικά - από την Τρ. Πειραιώς, συχνά μάλιστα και με “περίεργες” δανειοδοτήσεις προς τους μετόχους της εκδότριας εταιρείας.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, εξυπηρετούμενα δάνεια της εταιρείας “Πρώτο Θέμα Εκδοτική” μπήκαν σε πακέτο τιτλοποίησης και περιήλθαν σε fund/εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. Εν συνεχεία μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο επιχειρηματικών εξελίξεων, πραγματοποιώντας εξαγορές και αποκτώντας συμμετοχές σε εταιρείες διαφόρων κλάδων ( ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλπ).

Επιδιώκοντας προφανώς να κλείσει εκκρεμότητες, να κόψει τον “ομφάλιο λώρο” που την συνέδεε με το “Πρώτο Θέμα” και να περιορίσει την έκθεση της στα media, η τράπεζα έβαλε στο πακέτο τιτλοποίησης συνολικές απαιτήσεις 38,2 εκατ. ευρώ, με χαμηλή αποτίμηση.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ «SUCCESS STORY»: 2η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ...
Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η Ελλάδα υποχώρησε 8 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς παγκοσμίως, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα μετά τη Βουλγαρία, όπως μαρτυρά η Έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.




Ο δείκτης κατατάσσει 180 κράτη και περιοχές με βάση τα επίπεδα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ειδικούς και επιχειρηματίες σε κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα βαθμονόμησης από το 0 έως το 100. Με το μηδέν να αντιστοιχεί σε συνθήκες πλήρους διαφθοράς και το 100 σε απόλυτη διαφάνεια, τα δύο τρίτα των χωρών συγκεντρώνουν βαθμολογία «κάτω από τη βάση» του 50, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 43.

Όλο και πιο χαμηλά η Ελλάδα

Η Ελλάδα «κατηφόρισε» από την 59η θέση το 2017 στην 67η το 2018, κάτω από την Κούβα, τη Μαλαισία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και το Βανουάτου. Από τους 48 βαθμούς «διαφάνειας» που συγκέντρωνε το 2017, η χώρα υποχώρησε στους 45, με τους αναλυτές να τοποθετούν την Ελλάδα στη λίστα με τα κράτη που πρέπει να γίνουν αντικείμενο πιο στενής παρακολούθησης.

«Παρά τις όποιες βελτιώσεις σε επίπεδο δομών» οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η πρόοδος στην αντιμετώπιση της διαφθοράς έχει σταματήσει στην Ελλάδα και η βαριά γραφειοκρατεία δημιουργεί προβλήματα στην χώρα.

Ασχολίαστος δεν έμεινε ούτε ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στον προεδρικό θώκο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο διορισμός μιας «κοντινής συμβούλου του πρωθυπουργού» εγείρει ανησυχίες σχετικά με την σύγκρουση συμφερόντων στην Ελλάδα και τελικά θέτει σε δοκιμασία την ανεξαρτησία του θεσμού.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


«Παγώνει» η εξόφληση επιταγών… διαφορετικών ταχυτήτων, όπως προκύπτει από διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή: Βεβαίως για να «ενεργοποιηθεί» η αναστολή θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ οι δικαιούχοι «κερδίζουν» και «πάγο» στην εξόφληση φόρων.

Διαφορετικές είναι οι κατηγορίες των μεταχρονολογημένων αξιογράφων (επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια σε διαταγή) για τα οποία αναστέλλεται η εξόφληση. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται για 30 ημέρες οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής για τα αξιόγραφα με ημερομηνίες από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

«Πάγος» και στις υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιογράφων (δηλαδή για εκείνα που λήγουν εντός Απριλίου) προβλέπεται «πάγος» στην εξόφληση υποχρεώσεων προς την Εφορία και συγκεκριμένα:
Παρατείνονται μέχρι και την 31η.7.2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), οι οποίες οφειλές λήγουν ή έληξαν από 1η.3.2021 έως 31η.3.2021
«Παγώνουν» μέχρι την ίδια ημερομηνία και οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η.3.2021 και την 30η.4.2021

Διευκολύνσεις που ισχύουν για τους κομιστές αξιογράφων τα οποία μπαίνουν σε «πάγο» και το σύνολο της αξίας, είναι μεγαλύτερο του 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους.

Ποιες επιχειρήσεις «κερδίζουν» την αναστολή
SSL Certificates