.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΤΧΣ: 27 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 270.000€ ΜΕ...ΑΣΥΛΙΑ !!!

 


Χρυσές απολαβές, συν ασυλία...στην υγειά των κορόιδων !!!


Τι γράφει το mononews.gr: 


Πάνω από 27 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πολύ καλά αμειβόμενη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο οποίος σε επίπεδο κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληξε στις 26 Μαρτίου.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν πως για τη θέση έχουν ενδιαφερθεί βαριά τραπεζικά ονόματα από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όπως και ονόματα από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αμοιβή του CEO Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ξεπερνά ελαφρώς τις 270.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι μισθοί της εννεαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητες έφτασαν πέρυσι τις 840.000 ευρώ.

Η πρώτη επιλογή των υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει από την Egon Zehnder που έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία, ενώ θα ακολουθήσουν οι ακροάσεις και φυσικά η τελική επιλογή του προσώπου από το selection panel όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Άμεσα εν των μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει ο κ. Ιορδάνης Αϊβάζης ως ένα εκ των τριών μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ στη θέση της παραιτηθείσας κας Φραγκάκη.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου, με βάση την προκήρυξη στα προσόντα των υποψηφίων περιλαμβάνονται πανεπιστημιακό πτυχίο ιδανικά στα Οικονομικά και επιθυμητές μεταπτυχιακές σπουδές, άριστη γνώση αγγλικής και επιθυμητά τα ελληνικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ επαγγελματιών με επιτυχημένο ιστορικό. Η έκθεση του υποψηφίου και η εμπειρία σε διεθνή περιβάλλοντα και η έκθεση σε ελεγκτικά, νομικά και κανονιστικά θέματα, θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αποδείξουν ιστορικό καλής επιχειρηματικής λήψης αποφάσεων και έκθεσης σε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, ιστορικό και συμμετοχή σε πολύπλευρες, πολύπλοκες και υψηλής πίεσης καταστάσεις, να έχουν εμπειρία σε δύσκολες επιχειρηματικές καταστάσεις, όπως εταιρική αναδιάρθρωση και διαχειριστική αναδιάρθρωση, καθώς και εμπειρία σε επενδυτικά θέματα.

Απαιτούνται επίσης ισχυρές διαχειριστικές δεξιότητες, δεξιότητες διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου και αναμφισβήτητα επιχειρηματική ηθική. Η αποδεδειγμένη ανεξαρτησία από τα ιδρύματα, τις συστημικές τράπεζες, την κυβέρνηση, δανειστές, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο του ΤΧΣ – Πώς θα διοικείται – Stop στο διφυές σχήμα

Με σκέψεις και προτάσεις μιας και το ΤΧΣ εκτιμάται πως θα παραμείνει παρόν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας τουλάχιστον για μια διετία, να αλλάξει ο διφυής και δισυπόστατος τρόπος διοίκησής του, έχουν αρχίσει τα σχέδια επί χάρτου για τη νέα οργάνωση του Ταμείου επ’ αφορμή της αλλαγής της διοίκησής του.


Η κατ’ αρχήν σκέψη είναι αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες στο διευθύνοντα σύμβουλο ώστε να είναι δυνατή η κατάργηση της τριμελούς εκτελεστικής επιτροπής. Αντιθέτως θα παραμείνει το επταμελές γενικό συμβούλιο του ταμείου.

Όλα αυτά φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να αποτελούν ατζέντα συζήτησης με τους θεσμούς και εάν καταστεί εφικτό θα αποτελέσουν κομμάτι του νομοθετήματος που ετοιμάζεται ήδη και που κατά ένα τμήμα του προβλέπει αλλαγές για τα προσόντα των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών.

Το σύνολο των νομοθετικών αυτών πρωτοβουλιών λένε εκείνοι που γνωρίζουν τις διαδικασίες πως θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, αν και δεν αποκλείεται ένα κομμάτι να προηγηθεί άμεσα: αυτό της αλλαγής του τρόπου στελέχωσης των Δ.Σ. των τραπεζών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates