.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_93.html




Θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Λετονό κεντρικό τραπεζίτη

Η έρευνα για την καταγγελία ότι ο Λετονός κεντρικός τραπεζίτης χρηματιζόταν εισέρχεται σε νέα, κρίσιμη, φάση, οπότε και αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Ιλμαρς Ρίμσεβικς. «Πολλοί βοηθούν (στη διερεύνηση της καταγγελίας) ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία», δήλωσε χθες ο Μάρις Κουτσίνσκις, πρωθυπουργός της Λετονίας. «Η επόμενη φάση είναι η απαγγελία των κατηγοριών», προσέθεσε χωρίς να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Η υπόθεση Ρίμσεβικς έχει πλήξει το κύρος της Λετονίας, μετά τη σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη για 48 ώρες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης λετονικής τράπεζας είχε καταγγείλει ότι ο Ρίμσεβικς ζήτησε και έλαβε τουλάχιστον 100.000 ευρώ.


ΤΟ «ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΛΠΟ» ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ...ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πώς η οικογένεια Μαρινόπουλου έστησε την αποχώρησή της «ταΐζοντας» τους προμηθευτές της με ακάλυπτες επιταγές !!!




Τα αδέλφια Πάνος και Λεωνίδας, τα ξαδέλφια τους Στέφανος και ο πιο γνωστός στην κοσμική ζωή της Αθήνας Πανάρας Μαρινόπουλος αλλά και τα παιδιά όλων των παραπάνω σκιαγραφούνται πάντα στα δημοσιεύματα ενωμένα, σαν μια γροθιά. Oσοι ξέρουν την οικογένεια υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σαφής αρχηγός, ότι όλοι μαζί διοικούν τις επιχειρήσεις τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ότι παίρνουν πάντα από κοινού τις αποφάσεις και ότι είναι αχώριστοι.

Οπως αποκαλύψαμε στη διάρκεια της έρευνάς μας, από το 2011, η οικογένεια αρχίζει να δημιουργεί ένα σύνθετο πλέγμα εταιριών, μέσω του οποίου διακινούνται εξαιρετικά μεγάλα κεφάλαια προς το εξωτερικό. Και κάπως έτσι, μόλις λίγους μήνες μετά τα capital controls, η εταιρία είναι πλέον άδεια... από ρευστότητα. Ενα άψυχο κουφάρι...
Τότε, και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015, συμβαίνει κάτι το οποίο μοιάζει εξαιρετικά περίεργο για τον τρόπο που κινούνται σαν οικογένεια αλλά και επιχειρηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, τα τέσσερα ξαδέλφια.

Ο Πάνος, ο Πανάρας και ο Στέφανος αποχωρούν εντελώς από την ελληνική εταιρία και την αφήνουν στα χέρια του Λεωνίδα και των γιων του, Δημήτρη και Γιώργου. Ο Λεωνίδας με τη σειρά του μεταβιβάζει στον αδελφό του και στα ξαδέλφια του τα ποσοστά που είχε σε εταιρίες του εξωτερικού, ώστε να μην έχει πια καμία σύνδεση. Ετσι το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας αποσυνδέεται από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και ο Λεωνίδας από τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό.


ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ UNICEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ WELLS FARGO ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Οι αμερικανικές κανονιστικές αρχές επέβαλαν χθες πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στην Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε πελάτες της να αγοράσουν προϊόντα της.




Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται επί κυβερνήσεως Τραμπ. Το πρόστιμο αποτελεί μέρος του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και της υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή. Οι κανονιστικές αρχές τιμωρούν τη Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε τους πελάτες της να αγοράζουν ασφαλιστικά προϊόντα για τα αυτοκίνητά τους τα οποία δεν είχαν ανάγκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα που δέχεται η Wells Fargo, η οποία επί πολλά χρόνια εθεωρείτο ότι διέθετε την καλύτερη διοίκηση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τελευταία βρίσκεται στη δίνη σοβαρών κρίσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή στάση κατά της Wells Fargo, προειδοποιώντας πέρυσι την τράπεζα ότι είναι πιθανόν να της επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τραμπ επιθυμεί να απορρυθμίσει το κανονιστικό πλαίσιο των τραπεζών.


ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ "ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ" ΚΛΗΣΕΙΣ !!!



Ηρθαν και στην Πάτρα οι «μηδενικές» κλήσεις, με βάση τις διατάξεις του νέου ΚΟΚ που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή. Και φυσικά ο παραβάτης… τρίβει τα μάτια του, βλέποντας το «μηδενικό» μέχρι που να μάθει… πως τον περιμένει η εφορία.


Ετσι για μία σειρά παραβάσεων όπως παραβίαση μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κλπ ο τροχονόμος βεβαιώνει την παράβαση, αφαιρεί για 60 ημέρες δίπλωμα και πινακίδες και ο παραβάτης θα πρέπει να μεταβεί στη συνέχεια στην αρμόδια εφορία ώστε εκεί να του επιβάλλουν πρόστιμο ανάλογο με το εισόδημά του.

Ο νέος ΚΟΚ είναι ιδιαίτερα αυστηρός και θα πρέπει άπαντες πλέον… να μην «ρισκάρουν» με ζώνη ή κράνος.


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ 15 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤ !!!

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 10.000.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΟΣΤΙΚΩΝ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ
Χειρουργούσαν ακόμα και ασθενείς που δεν είχαν ανάγκη τέτοιας επέμβασης !!!




Για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με ζημία μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ, παραπέμπονται να δικαστούν δεκαπέντε ορθοπεδικοί χειρουργοί, διευθυντές κλινικών και διοικούντες του νοσοκομείου ΚΑΤ της περιόδου 2009-2011. Τα πρόσωπα αυτά φέρονται με πράξεις τους να προκάλεσαν ζημία (π.χ μόνο για 1.500 χειρουργεία τη διετία 2009-10) άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο μέσω της υπερκοστολόγησης οστικών μοσχευμάτων, που προμηθεύονταν από ιδιωτικές εταιρείες της επιλογής τους, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για ασθενείς που δεν είχαν ανάγκη τέτοιας χειρουργικής επέμβασης (!!!). Για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις, η αξία των οστικών μοσχευμάτων δεν αποζημιώθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών, καθώς η τοποθέτηση τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Οι επιθεωρητές Υγείας


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PANAMA PAPERS !!!

Ο ΠΑΝΑΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μέσα στους επόμενους μήνες η ενεργοποίηση της συμφωνίας.




Αντιμέτωποι με το ΣΔΟΕ και τις φορολογικές αρχές θα βρεθούν σύντομα οι κατέχοντες πλούτο στο εξωτερικό, που βρίσκονται στη λίστα των Panama Papers: Μέσα στους επόμενους μήνες θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Παναμά για «ανταλλαγή πληροφοριών» και όλα τα στοιχεία για τις offshore και το κρυμμένο χρήμα θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, που θα αρχίσουν το "κοσκίνισμα", καλώντας τους εμπλεκόμενους να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων τους.

Ο Παναμάς δεν είναι πλέον «φορολογικός παράδεισος», αφού αποφάσισε να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δίνει πληροφοριών για τις οικονομικές συναλλαγές και επενδύσεις φορολογικών κατοίκων της ΕΕ. Γι αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση τον έχει βγάλει από τη σχετική λίστα και τον ενέταξε στην «γκρίζα ζώνη», από την οποία θα βγεί εφόσον συνεχίσει να συνεργάζεται.

Οπως αποκάλυψε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, η χώρα μας καλύπτεται από τη συμφωνία και η χώρα αυτή που αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο μαύρου ή νόμιμου αλλά "κρυφού" χρήματος, υποχρεούται τώρα να παράσχει όλα τα αιτούμενα στοιχεία.


Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών ή απαλλαγής τους από πρόσθετες επιβαρύνσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί, πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (έως 31/12/2016), σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων, λόγω αμφισβήτησης υπαγωγής ή μη σε δεύτερο φορέα, δίνει νομοθετική διάταξη, που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.




Τη νομοθετική πρωτοβουλία προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς που αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί με οφειλές να τις διαγράψουν» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέροντας ως παράδειγμα τέτοιων αμφισβητούμενων οφειλών τις οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ.

Όπως είπε, «προωθούμε, τις επόμενες ημέρες, διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή, για να διαγραφούν οφειλές για διπλά χρεωμένους, διότι διεκδικούσαν διαφορετικοί φορείς ασφάλισης την εισφορά τους, πχ για δημοσιογράφους με χρέη στον ΟΑΕΕ».


SSM ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Stress test: Σκοτσέζικο ντους για τις τράπεζες

Σε σκοτσέζικο ντους υποβλήθηκαν οι Έλληνες τραπεζίτες κατά τις συναντήσεις που είχαν με την επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού (SSM) κ. Ντανιέλ Νουί τις δύο προηγούμενες μέρες στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του stress test του 2018.

Παρά το πρώτα θετικά μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης από την οποία δεν προκύπτει υστέρηση σε σχέση με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις του δυσμενούς σεναρίου, οι πιέσεις που ασκούνται είναι σύμφωνα με πληροφορίες ασφυκτικές σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ευθύς αμέσως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης στις 5 Μαίου.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε – χθες και προχθές – με τους επικεφαλής των Alpha Bank – Πειραιώς και Εθνική – Eurobank στην έδρα του SSM στη Φρανκφούρτη, η αρμόδια επόπτης έθεσε το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την πώληση άμεσα μεγαλύτερων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω υβριδικών κεφαλαίων και την περιστολή του κόστους τους.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Η CAIXABANK ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Όπως αναφέρει η El Pais, δέκα υποκαταστήματα της Caixabank φέρεται να βοηθούσαν την απόκρυψη κεφαλαίων της κινεζικής μαφίας ύψους 99.000.000 ευρώ !!!




Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας, Audiencia Nacional, ανακοίνωσε ότι ερευνά την τράπεζα Caixabank για το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την κινεζική μαφία.

Όπως αναφέρει η El Pais, δέκα υποκαταστήματα της Caixabank φέρεται ότι ευνοούσαν και βοηθούσαν την απόκρυψη κεφαλαίων της κινεζικής μαφίας, ύψους 99 εκατ. ευρώ.


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ 2 FUNDS ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ «ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ EUROMEDICA
Ζητούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελεγχθεί εν γένει η αγορά κόκκινων δανείων στην Ελλάδα !!!




Βαριές καταγγελίες από δύο funds στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξε η Deutsche Bank!

Νέα διάσταση αποκτά η μάχη για την απόκτηση του ελέγχου της Euromedica, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υγείας στην Ελλάδα, μετά την επιστολή που έστειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον πρόεδρο της Δημήτρη Κυριτσάκη οι επικεφαλής δύο επενδυτικών εταιριών που είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία απόκτησης των «κόκκινων» δανείων της εισηγμένης εταιρίας.

Ταυτόχρονα, πρώτη φορά κατατίθενται επισήμως στη ρυθμιστική Αρχή του ανταγωνισμού καταγγελίες και στοιχεία για ένα θέμα που έχει επισημάνει εδώ και μήνες η «δημοκρατία»: το σκοτεινό καθεστώς που διέπει την πώληση «κόκκινων» δανείων ισχυρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις συστημικές τράπεζες και τους συμβούλους τους.

Στην επιστολή των Meridian Asset Management και Carlton Group προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με ημερομηνία 16 Απριλίου, γίνεται λόγος για αδιαφανή διαδικασία, μέσω της οποίας η Deutsche Bank, που ήταν σύμβουλος τριών συστημικών τραπεζών (Alpha, Εθνική και Eurobank) συμφώνησε τη μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων 182.000.000 ευρώ της Euromedica. Η μεταβίβαση, όπως επίσης έχει αποκαλύψει η«δημοκρατία», έγινε στον μοναδικό υποψήφιο που υπέβαλε προσφορά, στην αμερικανική επενδυτική εταιρία Farallon Capital Management LLC, αντί μόλις 32.000.000 ευρώ.



ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΚΑΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΪ !!!

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ LYCAMOBILE ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΕΚΑΝΕ...ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ
"Συμπτωματικά" η Lycamobile είναι η εταιρεία με τις υψηλότερες δωρεές στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα...




«Για όνομα του Θεού, είμαστε η Βρετανία και όχι κάποια τριτοκοσμική μπανανία». Αυτή ήταν η εύλογη, θα έλεγε κανείς, απάντηση που έδωσε σε δημοσιογράφους του ιστότοπου BuzzFeed ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής εφορίας και τελωνείων, όταν εκείνοι τον είχαν ρωτήσει αν όντως αρνήθηκε η υπηρεσία να ελέγξει τη βρετανική πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Lycamobile, η οποία κατηγορείται από τις γαλλικές αρχές για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγή, με την αιτιολογία ότι είναι η «εταιρεία με τις υψηλότερες δωρεές προς το Συντηρητικό Κόμμα» και, επίσης, δίνει χρήματα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου. Η συνέχεια είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, τόσο για τη βρετανική εφορία όσο και για το κυβερνών κόμμα. Επιβεβαιώνονται οι υποψίες πως οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος και της φοροδιαφυγής δεν είναι όσο έντονες θα έπρεπε να ήταν.

Η αρχική αντίδραση του επικεφαλής εκπροσώπου Τύπου της βρετανικής εφορίας ήταν να αρνηθεί ότι στέλεχος της υπηρεσίας θα έγραφε ποτέ σε επιστολή ότι η εφορία δεν θα διενεργήσει έλεγχο έπειτα από επίσημο αίτημα, επειδή η Lycamobile κάνει χρηματικές δωρεές προς το Συντηρητικό Κόμμα. «Κανένας αξιωματούχος της εφορίας δεν θα έγραφε ποτέ τέτοια επιστολή», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου. «Για όνομα του Θεού, είμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι κάποια τριτοκοσμική μπανανία, όπου τα όργανα του κράτους ελέγχονται από κάποιου είδους κλεπτοκρατία», συνέχισε.

Παρασκήνιο


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Η "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"...ΤΗΣ ΝΔ !!!



«Tον συντάκτη μου τον έστειλε Μητσοτάκης»

Σήμερα βοά η πιάτσα ότι η δημοσιογραφία του non paper έγινε καθεστώς , ειδικά σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και ειδικότερα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεργάτες του επιδιώκουν τον προληπτικό έλεγχο όσων γράφονται και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν, με άγαρμπες επεμβάσεις στη δημοσιογραφική εργασία.Ένα πολυπρόσωπο επιτελείο συντάσσει κείμενα τα οποία στέλνει σε.. 


ΜΜΕ για να δημοσιευθούν αυτούσια και συχνά αυτό… φαίνεται. Συμβαίνει συνεργάτες του να μεταφέρουν ότι «ο πρόεδρος ενοχλήθηκε» για κάτι που γράφτηκε- χωρίς την… έγκρισή τους. Όταν δεν μεταφέρει την «ενόχλησή» του ο ίδιος -όπως ξέρουμε από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και ο Σαμαράς έκανε παρεμβάσεις και πριν και ως πρωθυπουργός και τώρα. Αλλά περισσότερο για να… τσακωθεί όταν δεν του άρεσε κάτι. Αντίθετα ο Καραμανλής δεν σήκωνε ποτέ τηλέφωνο – ό,τι και αν του έγραφαν. Όπως δεν το σηκώνει ο Τσίπρας.



ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Νέα δεδομένα που αλλάζουν άρδην το τοπίο για πιστωτές και οφειλέτες, προκάλεσε η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων της Λάρισας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…

Με τη λήξη της αποχής των μελών του συμβολαιογραφικού συλλόγου Εφετείου Λάρισας, επέστρεψαν και οι εκποιήσεις ακινήτων καθώς σταδιακά όλο και περισσότερα μέλη αναλαμβάνουν να τρέξουν υποθέσεις, τις οποίες μέχρι πρότινος έχαναν, καθώς οι τράπεζες έδιναν τον χειρισμό τους σε πιστοποιημένους Αθηναίους συναδέλφους τους.

Χθες σε δύο συμβολαιογραφικά γραφεία του ν. Λάρισας, εντός της πόλης και στα Φάρσαλα, υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για να αποφευχθούν κινητοποιήσεις και ανεπιθύμητες "εισβολές" συλλογικοτήτων και κινημάτων και με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, διενεργήθηκαν οι δύο πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ισάριθμων οφειλετών στον νομό Λάρισας. Ο ένας πλειστηριασμός αφορούσε σε κατοικία στη Λάρισα και ο άλλος αγροτεμάχιο στην περιοχή των Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" και οι δύο, με επισπεύδουσες τραπεζικά ιδρύματα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Για την κατοικία στη Λάρισα υπήρχε μάλιστα προσφορά από την ίδια την τράπεζα ενώ για το αγροτεμάχιο στα Φάρσαλα, το οποίο ανήκε σε επιχείρηση που είχε ήδη πτωχεύσει το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο…

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!



Η αυλαία της προσπάθειας του κράτους του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα πέφτει, με την απόφαση του ομίλου Al Rayyan να παραχωρήσει τη διαχείριση του ξενοδοχείου «Miramare», στην Κέρκυρα, το οποίο ο εμίρης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε αγοράσει το 2013 όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η ιδιοκτησία του πολυτελούς resort μεταβιβάζεται αυτό το διάστημα από την ελληνική εταιρία, που είχε ανοίξει με έδρα το Κολωνάκι υπό την ομπρέλα του ομίλου Al Rayyan, σε άλλη εταιρία συμφερόντων Κατάρ, με έδρα τη Γαλλία. Οι Αραβες επενδυτές, όμως, δεν επιθυμούν να διαχειριστούν οι ίδιοι την τουριστική εγκατάσταση και αποφάσισαν να την αναθέσουν σε άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, στην οποία θα νοικιάσουν το ξενοδοχείο προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

Το πολυτελές κατάλυμα είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο, αλλά παραμένει ερμητικά κλειστό λόγω αλλεπάλληλων καταγγελιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Ωστόσο, είναι το μοναδικό έργο των Καταριανών στην Ελλάδα που ολοκληρώθηκε έστω και μετ’ εμποδίων. Για επενδύσεις στην Ελλάδα το Κατάρ έχει ξοδέψει συνολικά περίπου 500 εκατ. ευρώ, καθώς έχει αποκτήσει ποσοστό σε μεγάλη τράπεζα, έχει αγοράσει το νησί Οξειά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων αλλά και έκταση 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου.



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΦΟΡΟ ΕΩΣ 150 ΕΥΡΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!

ΠΑΓΙΔΑ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ
Μια απίστευτη παγίδα σε βάρος χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμένουν μακριά από τα σπίτια των οικογενειών τους στήνει φέτος το ΥΠΟΙΚ μέσω της απόφασης που εξέδωσε για τον καθορισμό της διαδικασίας ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.




Πολλοί από τους φοιτητές θα βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με την υποχρέωση πληρωμής φόρου εισοδήματος για ανύπαρκτα ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων.

Επιπλέον, από την εξέλιξη αυτή θα ζημιωθούν και οι οικογένειές τους, καθώς θα χάσουν το δικαίωμα είσπραξης οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ ή θα εισπράξουν επιδόματα σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την οδηγία της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας του φορολογούμενου μισθώνει κατοικία ή οποιουδήποτε τύπου κατάλυμα, εκτός της κύριας κατοικίας της οικογένειας (φοιτητής που σπουδάζει σε διαφορετικό τόπο, τέκνο που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, κ.λπ.) και δεν έχει δική του υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τότε και μόνο τότε η κατοικία αυτή πρέπει να δηλώνεται ως δευτερεύουσα από το γονέα, ώστε να επιβαρύνεται εκείνος με το τεκμήριο διαβίωσης για το συγκεκριμένο τεκμήριο.


ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΘΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_155.html




Θέση της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει ζήτημα και το αναγνωρίζει και η Ένωση Τραπεζών, απάντησε ο κ. Πιτσιόρλας και ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη ότι το υπουργείο, από κοινού με την Ένωση Τραπεζών, θα οργανώσει τη συζήτηση με τη ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα) για να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος διαχωρισμού των χρεώσεων στα είδη κάρτας. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έχει ολοκληρώσει τις προδιαγραφές του έργου για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για τις τραπεζικές χρεώσεις και το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου και την αναζήτηση αναδόχου για την υλοποίησή του.

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τις εταιρείες ενημέρωσης.


ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΑΠΑΤΗ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ Ή ΣΤΟ FACEBOOK 
Πρόκειται για παρακλάδι της οργάνωσης που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για παρόμοιες απάτες.




Τουλάχιστον 51 πολίτες είχε εξαπατήσει από τον Αύγουστο του 2017 μια σπείρα απατεώνων που διέθεταν προς πώληση ανύπαρκτα οχήματα μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, εισέπρατταν τις προκαταβολές και γίνονταν… καπνός διακόπτοντας κάθε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με τα θύματα.

Πρόκειται για παρακλάδι της οργάνωσης που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για παρόμοιες απάτες. Στην εξιχνίαση της κομπίνας οδήγησε η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ελασσόνας, οι οποίοι χαρτογράφησαν την ιεραρχική δομή και την εσωτερική διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία απάρτιζαν 16 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 19 ως 45 χρόνων, μεταξύ των οποίων έξι Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι είναι Βούλγαροι, που χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά στα στοιχεία άλλων ατόμων.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! ΤΡΩΝΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Προτάσεις «τελευταίας ευκαιρίας» απευθύνουν οι τράπεζες σε δανειολήπτες, πριν οι οφειλές τους περάσουν σε funds, αλλά προσφέρουν πολύ μικρά «κουρέματα» και τρώνε… πόρτα από τους περισσότερους οφειλέτες.

Ενώ είναι εύλογο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο λεγόμενος «ηθικός κίνδυνος» (moral hazard), να πληρώνουν οι δανειολήπτες περισσότερα από όσα προσφέρουν τα funds, η διαφορά ανάμεσα στα «κουρέματα» που αποδέχονται οι τράπεζες από τα funds και σε αυτά που προσφέρουν οι ίδιες στους πελάτες τους είναι εξωφρενικά μεγάλη.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του χαρτοφυλακίου με την επωνυμία “Earth”, το οποίο βγαίνει προς πώληση αυτή την περίοδο από την Εθνική Τράπεζα, με στόχο να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέσα στο β’ τρίμηνο του 2018:




Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕΣΩ...FACEBOOK & SOCIAL MEDIA !!!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΖΗΛΕΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/facebook.html




Στα σκαριά και ρύθμιση για μερική αποδέσμευση λογαριασμών με κάθε πληρωμή δόσης.

Έρευνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο "dark net" σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ακολουθώντας την εμπειρία ελεγκτικών αρχών άλλων κρατών, όπως η Ιταλία, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει την στελέχωση ειδικής υπηρεσίας, που θα ερευνά στο Facebook και άλλα social media, στοιχεία που θα οδηγούν στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής.

Η αρχή έχει γίνει ήδη με ενοικιάσεις κατοικιών μέσω AirBNB, αλλά και διαδικτυακές πωλήσεις από ιδιώτες που δεν έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στην εφορία. Μελλοντικά, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, μπορεί να γίνεται αναζήτηση οφειλετών που δηλώνουν ελάχιστα, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται να ζουν πλουσιοπάροχα (πχ ταξίδια, δεξιώσεις κλπ).


ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΝΕΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!!

Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΦΕΡΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Το "ακατάσχετο" έγινε "ανεκχώρητο" και, ακόμη και το ανεκχώρητο, περιορίστηκε μόνο στα ενήμερα δάνεια των κομμάτων και όχι στα κόκκινα, όπως αυτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ένα μεγάλο "μπράβο" στο ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, που ήταν, για άλλη μια φορά, ο μοναδικός βουλευτής που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο αυτό ζήτημα !!!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΛΗΨΗ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ !!!

ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΕΩΣ 10 ΕΤΗ
Η μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, αλλά δεν υπάρχει αδίκημα παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών όταν καταγράφονται φράσεις απειλητικές, εξυβριστικές κ.λπ. (όπως «σου έχουν έτοιμο τον λάκκο» ή «θα σε κάψουν») ή όταν η καταγραφόμενη συνομιλία γίνεται δημόσια !!!




Μία διφυής περίπτωση απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή τις διαταραγμένες σχέσεις διαζευγμένου ζευγαριού. Οι διενέξεις ξεκίνησαν για τις συνθήκες επικοινωνίας με τα παιδιά, κάτι που οδήγησε σε δημόσιες βιαιοπραγίες, ανταλλαγή απειλητικών εκφράσεων και βιντεοσκόπηση όλων αυτών μέσω κινητού τηλεφώνου από την πρώην σύζυγο. Ετσι, η πρώην σύζυγος από κατηγορούμενη αρχικά για το κακούργημα της παράνομης μαγνητοσκόπησης «έπεσε» στο πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής απειλής.
Σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την ποινική νομοθεσία, η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου και η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του αποτελούν προστατευόμενα αγαθά.


Ετσι, όποιος «αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». 

Με την ίδια ποινή τιμωρείται η μαγνητοφώνηση ή η βιντεοσκόπηση όταν «ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα (σ.σ.: μαγνητόφωνο, κάμερα, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.) το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου». Εάν η παράνομη μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση συνομιλίας αποτυπωθεί σε χαρτί, εάν δηλαδή γίνει απομαγνητοφώνηση ή αποβιντεοσκόπηση, τότε αυτό αποτελεί επιβαρυντική περίσταση του κύριου αδικήματος που είναι η παράνομη μαγνητοφώνηση χωρίς τη συναίνεση του συνομιλούντος.


ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ !!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΩΣΤΕ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 50%, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Απριλίου μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έφερε σαρωτικές αλλαγές. Μία από τις βασικές αλλαγές που έφερε αναφορικά με τα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβάσεις ήταν η κατάργηση της έκπτωσης 50% για την καταβολή του προστίμου εντός 20 ημερών.




Πολλές είναι οι καταγγελίες αναγνωστών στα dikaiologitika.gr που παραπονιούνται για τα πρόστιμα από τις κλήσεις που δέχονται από τους τροχονόμους. Τα παράπονά τους δεν έχουν να κάνουν με τα όργανα της τάξης, αλλά με αυτά που γράφει η κλήση.

Ενω πάνω στην κλήση γράφεται ότι υπάρχει έκπτωση 50% αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 20 ημερών, πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο να πληρώσουν την κλήση, η έκπτωση αυτή δεν γίνεται...δεκτή. Έτσι ο υπάλληλος του ταχυδρομείου ζητά όλο το ποσό, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου.
Αυτό όμως κάνει έξαλλους τους πολίτες, οι οποίοι "τρέχουν" να πληρώσουν το πρόστιμο, μήπως και γλυτώσουν τα μισά λεφτά, όπως αναγράφεται πάνω στο χαρτί της κλήσης.

Πολλοί είναι οδηγοί οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές του νέου νόμου.
Αυτό λοιπόν συνέβει και στον κ. Γιώργο ο οποίος πήγε να πληρώσει το πρόστιμο πρίν από μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία και ενώ περίμενε να πληρώσει 50 ευρώ, η υπάλληλος του ζήτησε 100, ενημερώνοντάς τον ότι ο νόμος έχει αλλάξει.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/07/866000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/18.html




Συνεχίζει τις αποκαλύψεις η εφημερίδα Δημοκρατία:

Σάλο έχει προκαλέσει η έρευνα της «δημοκρατίας» για τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, που... θεωρητικά κήρυξαν πτώχευση αλλά στην πραγματικότητα μετέφεραν 1,8 δισ. στο εξωτερικό, ανάμεσα στα οποία και χρήματα που είχαν πάρει και από τις ελληνικές τράπεζες.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, τον Ιούνιο του 2016. Τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν εκατοντάδες εκτενή αφιερώματα για την οικογένεια Μαρινόπουλου, η οποία «από ένα φαρμακείο στην Ομόνοια δημιούργησε μια “παντοκρατορία” ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην πτώχευση».

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τις πολυτελείς κατοικίες που διαθέτουν τα αδέλφια στην Αθήνα και τη Μύκονο, για ένα «παλάτι στο βροχερό Λονδίνο», για ακίνητα στη Νέα Υόρκη, και εν πάση περιπτώσει για μια ζωή βγαλμένη σαν μέσα από τα παραμύθια, κεντημένη με χλιδή και πολυτέλεια, την οποία η οικογένεια απολαμβάνει μεταξύ Παρισιού, Μόντε Κάρλο, Χάμπτονς (σ.σ.: το παραθεριστικό θέρετρο της αστικής τάξης της Νέας Υόρκης) και Λονδίνου.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως για την οικογένεια Μαρινόπουλου δεν έχουν αλλάξει ιδιαιτέρως. Απολαμβάνουν τον ίδιο ακριβώς τρόπο ζωής, ξοδεύοντας όσα ξόδευαν πάντα. Το γεγονός θα έκανε και τον πιο αδαή να αναρωτηθεί: «Μα τελικά πτώχευσαν;»
Οπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ίδιοι, μάλλον όχι. Τη μόνη που φρόντισαν να πτωχεύσουν είναι η εταιρία τους «Αφοί Μαρινόπουλος Α.Ε»., μετακυλίοντας τα χρέη τους στους πιστωτές τους και στον ελληνικό λαό.


(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΞΕΒΛΑΧΕΨΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ .... ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

(BINTEO) ΑΛ6 ΕΓΙΝΑ ΠΟΥΤ@ΝΑ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ !!!

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΟΕΚ !!!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Οι δανειολήπτες δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018.





Αιτήσεις για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους για δάνεια που πήραν από κεφάλαια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μπορούν να υποβάλουν από σήμερα πάνω από 81.000 δανειολήπτες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr) όπου βρίσκεται η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στις ρυθμίσεις εντάσσονται και οι δανειολήπτες μέσω προγραμμάτων αγοράς κατοικίας ή διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ).

Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά -μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας- αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής τους και του τρόπου αποπληρωμής της. Οι δανειολήπτες δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2018.

ΕΦΟΡΙΑ: ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!!

ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ
Λίστα φορολογουμένων με χρέη άνω των 10.000 ευρώ και «κρυμμένα» ακίνητα έχει καταρτίσει η ΑΑΔΕ.




Κρυμμένο «θησαυρό» φορολογουμένων με ακίνητα τα οποία έχουν κρατήσει μακριά από τα μάτια της εφορίας αναζητά ο ελεγκτικός μηχανισμός, δίνοντας το σήμα ότι στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλετών θα αναζητούνται και οι εγγυητές. Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Απριλίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς το δημόσιο ενώ μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Εσωτερικό έγγραφο της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει ότι ήδη η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει διενεργήσει διασταύρωση στοιχείων «από την οποία προέκυψαν ΑΦΜ οφειλετών, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί χρέη, που φέρουν ΚΑΕ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Από αυτούς διαχωρίστηκαν οι οφειλέτες με αρχικό ποσό βεβαίωσης που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, οφειλές οι οποίες είναι περισσότερο πιθανές να έχουν διασφαλιστεί με την εγγραφή υποθήκης ή την παροχή προσωπικής εγγύησης τρίτου. Επισημαίνεται ότι η λίστα αυτή των ΑΦΜ που προέκυψε από τη διασταύρωση είναι όλως ενδεικτική και επικουρική και όχι εξαντλητική».


ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!



Αποκάλυψη-σοκ: Το καρτέλ των κατασκευαστικών

του Πέτρου Κουσουλού

Φεβρουάριος 2013. To διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2013 «Ράμπο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού εισβάλλουν στα γραφεία της Τεχνικής Ολυμπιακής. Έχουν προηγηθεί σωρείες καταγγελιών για τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί ένα από τα πλέον σκληρά καρτέλ στη χώρα μας: εκείνο των κατασκευαστικών!

Μεταξύ των κατασχεμένων εγγράφων βρίσκουν και έναν πραγματικό «θησαυρό». Το ίδιο το ημερολόγιο του μεγαλοκατασκευαστή.

Απρίλιος 2018. Η «ΜΠΑΜ της Κυριακής» αποκαλύπτει τον -καλά κρυμμένο- «θησαυρό». Το υλικό που αποδεικνύει πως παιζόταν, εδώ και δεκαετίες, το «παιχνίδι» των δημοσίων έργων και των μεγάλων κατασκευών. Μια λεπτομερής ανάγνωση στα στοιχεία-ντοκουμέντα τα οποία δημοσιοποιούμε πείθει και τον πλέον αδαή πολίτη για τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόταν το δημόσιο χρήμα: Οι μεγαλοκαρχαρίες των κατασκευαστικών μοίραζαν μεταξύ τους την πίτα. Σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της χώρας ποδηγετούσαν οποιαδήποτε έννοια ανταγωνισμού, ενεργώντας σαν ένα πολύ σκληρό καρτέλ στο οποίο επικρατούσε ένας συγκεκριμένος νόμος: Όποιος δεν πάει με τα νερά μας, τον διώχνουμε.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του σκανδάλου, η οποία ουδέποτε αναδείχθηκε επαρκώς από τα ελληνικά ΜΜΕ (για μάλλον ευνόητους λόγους), στην υπόθεση των καρτέλ βάσει της έρευνας που έγινε εμπλέκονται 46 κατασκευαστικοί κολοσσοί και δύο εργοληπτικοί σύνδεσμοι από Ελλάδα και εξωτερικό.


ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000€ !!!

ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Η ΕΚΤ θα μπορεί παρακολουθεί την εικόνα των χαρτοφυλακίων και να επεμβαίνει αναλόγως...




Άμεση πρόσβαση στα χαρτοφυλάκια επιχειρηματικών δανείων ύψους άνω των 25.000 ευρώ όλων των τραπεζών της Ευρωζώνης αποκτά η ΕΚΤ.

Αυτό θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Analytical Credit Dataset – AnaCredit που θα επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρακολουθεί την εικόνα των χαρτοφυλακίων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.Έτσι αν υπάρχει άυξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ή προβλήματα σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο, η ΕΚΤ θα έχει άμεση εικόνα και θα μπορεί να επεμβαίνει ανάλογα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε χώρες με μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιταλία.


Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΤΟΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ;;;


Ο διοικητής μιας κεντρικής τράπεζας μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμα του «εάν δεν πληροί πλέον τους απαιτούμενους όρους για την άσκηση των καθηκόντων του ή εάν έχει διαπράξει σοβαρό παράπτωμα».

Απρόβλεπτες εξελίξεις, που μπορεί να παρασύρουν στη δίνη τους.... τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενδέχεται να δρομολογήσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση του Λετονού κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Στις 6 Απριλίου η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφανθεί κατά πόσον οι περιορισμοί που επέβαλε η Ρίγα στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ilmars Rimsevics παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ. 
Στον κ. Rimsevics έχει απαγορευτεί η άσκηση των καθηκόντων του και η έξοδος από τη χώρα και ως εκ τούτοι δεν μπορεί να μεταβεί στη Φρανκφούρτη για να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ. 

Σε μια πρώτη ανάγνωση η προσφυγή της ΕΚΤ μοιάζει με κίνηση στήριξης στον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που συνταράσσει τη μικρή χώρα της Βαλτικής. Υπογραμμίζει όμως και την προσπάθεια της Φρανκφούρτης αφενός να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ από πολιτικές παρεμβάσεις σε εθνικό επίπεδο και αφετέρου να αποσαφηνίσει τους όρους υπό τους οποίους οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών μπορούν να εκδιωχθούν ή να ανασταλεί η άσκηση των καθηκόντων τους. 

Πίσω όμως από όλα αυτά κρύβεται η ανάγκη της ΕΚΤ να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει στο διοικητικό συμβούλιο η έλλειψη ενός μέλους το οποίο έχει τεθεί σε αργία.
Ο Λετονός τραπεζίτης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και τις αποδίδει σε πολιτικά κίνητρα. 

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙ 61 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΟΑΣΘ !!!



ΣτΕ: Αντισυνταγματική η αποκλειστικότητα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης από ΟΑΣΘ

Στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ) παραμένει η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης.

Και αυτό καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των 399 πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομος και αντισυνταγματικός τόσο ο νόμος όσο και οι αποφάσεις που έθεταν τις βάσεις για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των συγκοινωνιών στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές αντισυνταγματικά είχε δοθεί στον ΟΑΣΘ το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης των συγκοινωνιών κοινής ωφέλειας και ορθά ο νομοθέτης ανέθεσε το έργο σε κρατικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που είναι οι ΑΣΥΘ.



Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Η ΔΕΗ μπήκε σε αυτή τη συζήτηση διατεθειμένη να παραχωρήσει στις τράπεζες το 25% των εσόδων...




Τη διάθεση των εσόδων από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων για την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου της ΔΕΗ ύψους 1,3 δισ. ευρώ που λήγει το 2019 διαπραγματεύεται η εταιρεία με τις τράπεζες.

Οι συστημικές

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες για το θέμα της αναχρηματοδότησης της ΔΕΗ ζήτησαν τη συνδρομή της Rothschild, προσήλθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητώντας πρόσθετες εξασφαλίσεις, μεταξύ των οποίων και τη δέσμευση του 100% των εσόδων από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, που προχωρεί στη βάση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των πιστωτών για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στον λιγνίτη. Η ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των τραπεζών να είναι κατοχυρωμένες προκειμένου να προχωρήσουν στην αναχρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγέθους δανείου λόγω της στενής παρακολούθησής τους από τον SSM, μπήκε σε αυτή τη συζήτηση διατεθειμένη να παραχωρήσει στις τράπεζες το 25% των εσόδων που θα εισπράξει από την πώληση των μονάδων.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ !!!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΜΟΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/80000000.html




Διαγωνισμό για την πώληση του 9,88% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Αττική Οδός τρέχει, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ισολογισμού της, μέσω της αποεπένδυσης από μη τραπεζικές συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ώριμο στάδιο καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία του ελέγχου μέσω virtual data room και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει κατασκευαστικές εταιρείες και κάποια funds.

Οι νυν μέτοχοι της Αττικής Οδού (Ελλάκτωρ με 59,24%, J&P ΑΒΑΞ +4,53% Άβαξ με 20,8% και ΕΤΕΘ 10,02%) έχουν το δικαίωμα να «ματσάρουν» (σ.σ. δικαίωμα πρώτης άρνησης) την υψηλότερη προσφορά και να αποκτήσουν οι ίδιες το μερίδιο της Τράπεζας Πειραιώς. Το αν θα το κάνουν θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από τα επίπεδα στα οποία θα κινηθούν οι προσφορές.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 18 ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΜΕΣΩ AIRBNB ;;;

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
Ανακαίνιση επικαλείται η Μονή Πετράκη ως το λόγο που δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους ενοικιαστές...




Στον πειρασμό του Airbnb φαίνεται ότι υπέπεσε η Εκκλησία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοικιαστών μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή, ιδιοκτησίας της Μονής Πετράκη η οποία υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, δεν τους ανανεώνεται η μίσθωση ενοικίασης.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η απομάκρυνση γίνεται προκειμένου τα διαμερίσματά τους να αξιοποιηθούν μελλοντικά από τη μονή ως τουριστικά καταλύματα. Κοινώς, να συμμετάσχει και η Μονή Πετράκη (η οποία παρά τις μεγάλες δωρεές που έχει πραγματοποιήσει εξακολουθεί να διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία) στη φρενίτιδα του Airbnb.

Τo τοπίο παραμένει θολό αναφορικά με το αν η μονή θα προχωρήσει στην κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων (η ίδια το αρνείται), το σίγουρο πάντως είναι ότι η Εκκλησία επιλέγει να κάνει έξωση σε φτωχές οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Και μάλιστα σε μια περιοχή όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως αναφέρουν οι ενοικιαστές στο Documento, να βρουν άλλο σπίτι λόγω της… επέλασης του Airbnb στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

"ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΤΩΝ 2001Kwh ΕΩΣ 3000kwh
Αντί μειώσεων που διατυμπάνιζε η ΡΑΕ, οι καταναλωτές είδαν χρεώσεις-φωτιά όταν έλαβαν τους λογαριασμούς !!!



Αντιμέτωποι με εξαιρετικά υψηλές χρεώσεις ήρθαν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ιδιαίτερα όσοι έχουν νυχτερινό τιμολόγιο για θέρμανση, μετά τις νέες χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ, που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 όπως καταγγέλλει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών .

Με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς καταγγέλει ότι ο υπολογισμός του τέλους Υ.Κ.Ω. και ΕΤΜΕΑΡ, πάνω στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με την παράλληλη τρομακτική αύξηση των τιμών υπολογισμού τους και την κατάργηση της κλίμακας 2001Kwh έως 3000kwh αύξησε τους λογαριασμούς δραματικά.

Οπως επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ, οι καταναλωτές παραπονιούνται ότι το Μάιο, που ανακοινώθηκε η αύξηση, η Ρ.Α.Ε. υποσχόταν μειώσεις, στους λογαριασμούς, δεν έκανε καμία αναφορά, στο νυχτερινό τιμολόγιο, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πάθουν «ηλεκτροσόκ», μόλις παρέλαβαν τους λογαριασμούς τους.


ΠΟΙΟΙ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΜΙΖΕΣ ΥΨΟΥΣ 71.000.000$ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ANTEY ;;;

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ TOR M1...
Για ποιο λόγο έστειλε η ρωσική κρατική ANTEY τα 17 εμβάσματα ύψους 71.000.000 δολαρίων ;;;




Παραλήπτη αναζητούν 17 εμβάσματα, ύψους 71 εκατομμυρίων δολαρίων από την ρωσική εταιρία ΑΝΤΕΥ, η οποία αναμείχθηκε στην πώληση των TorM1 στην Ελλάδα, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Σμπώκο, πρώην Γενικό διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήδη καταδικασμένο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τα 17 εμβάσματα που εστάλησαν σε ενδιάμεση εταιρία από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, κατασκευάστρια των ρωσικών πυραύλων Tor-M1 (και) για πληρωμές κρατικών αξιωματούχων, δηλαδή μίζες, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αφορούν την σύμβαση για τους ρωσικούς πυραύλους Tor-M1!

Για αυτήν την σύμβαση άλλωστε, είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος, καθώς φέρεται ότι μέρος της μίζας κατέληξε και στις δικές του τσέπες.

Νέο αίτημα 

ΜΠΑΡΑΖ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΩΝ ΜΕ...ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 40% !!!

ΕΝΤΟΛΗ ΠΙΤΣΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.




Η πρακτική της απειλής ελέγχου και της παράλληλης προσφοράς συμβιβαστικής λύσης με έκπτωση φόρων και προστίμων αποδίδει. Αυτό υπέδειξε η ρύθμιση οικειοθελούς συμμόρφωσης, η οποία έτρεξε πέρυσι και απέδωσε βεβαίωση πρόσθετων εσόδων άνω των 750 εκατ. ευρώ.

Τώρα, το παιχνίδι αλλάζει. Μετά την ψήφιση διάταξης η οποία ορίζει ότι όσοι -ακόμα και υπό την απειλή ελέγχου, αλλά χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου- σπεύσουν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις στην εφορία θα έχουν έκπτωση σε πρόσθετους φόρους και πρόστιμα ύψους 40%, η ΑΑΔΕ ποντάρει σε μία νέα δεξαμενή αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Σε αυτό το σκηνικό, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία αφενός ανοίγει ο δρόμος για την διεξαγωγή μαζικών φορολογικών ελέγχων (προχωρήστε εντός των επομένων 15 ημερών στην έκδοση εκκρεμών εντολών ελέγχου λέει με εγκύκλιό του) αφετέρου δίνονται οδηγίες ώστε στην εντολή ελέγχου να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τυχόν υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης μπορεί να αποφέρει «κέρδος» για τον φορολογούμενο με περιορισμό πρόσθετων φόρων και προστίμων στο 60% αυτών που θα βεβαιώνονταν.


ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ...ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
Σκανάρουν ακίνητα εν όψει των επερχόμενων μαζικών πλειστηριασμών δημοσίου-τραπεζών...




Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥΣ «ΟΔΗΓΕΙ» ΣΤΟ REAL ESTATE

Στο στόχαστρο αστικά, ξενοδοχειακά και εμπορικά ακίνητα

Στις κεραίες μεγάλων funds έχει μπει η ελληνική αγορά ακινήτων, που «σκανάρεται» εξονυχιστικά από τους ενδιαφερόμενους όχι μόνο πλέον για την απόκτηση αστικών και ξενοδοχείων, αλλά και εμπορικών ακινήτων.

Δεκάδες επενδυτικοί όμιλοι διαγκωνίζονται αυτή τη στιγμή προκειμένου να αδράξουν ευκαιρίες κυρίως στην πρωτεύουσα, μετατρέποντας την Aθήνα σε Mέκκα του real estate, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Mετά την κατάρρευση των τιμών λόγω της πολύχρονης κρίσης, η ελληνική αγορά ακινήτων διαθέτει αρκετές τέτοιες hot ευκαιρίες, και αυτό το γνωρίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate.


ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ" ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!

ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ
Η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο καλεί όσους εφοριακούς ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για προσωρινή μετάταξη στις ΔΟΥ των νησιών και άλλων τουριστικών περιοχών ώστε να ενισχύσουν το ελεγκτικό έργο.




Την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών των εφοριών και γενικά των ελεγκτικών μηχανισμών στα νησιά και γενικά σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ καλούνται όσοι εφοριακοί ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για προσωρινή μετάταξη στις ΔΟΥ των νησιών και άλλων τουριστικών περιοχών ώστε να ενισχύσουν το ελεγκτικό έργο, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Οι έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, ενώ σύμφωνα με την πρακτική των τελευταίων δύο ετών, οι εφοριακοί θα εμφανίζονται ως τουρίστες, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους επαγγελματίες ελεγχόμενους.


ΣτΕ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Εγκρίθηκε με έναν αστερίσκο από την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ στη Φθιώτιδα.




Πρόκειται για μια τουριστική επένδυση στην παραθαλάσσια και δασική περιοχή Έξαρχος του Δήμου Λοκρών της Φθιώτιδας, της εταιρίας "Atalanti Hills" η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερες από 8.800 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης όταν θα λειτουργήσει πλήρως το πεντάστερο ξενοδοχείο συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Η επένδυση θα επιφέρει ετήσια έσοδα τα 14 πρώτα χρόνια ύψους 46 εκατ. ευρώ και σε πλήρη λειτουργία τα ετήσια έσοδά του θα ανέλθουν στα 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τις πωλήσεις που θα πραγματοποιούνται θα ανέλθουν στα 184 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακόμη, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΣτΕ, η επένδυση θα επιφέρει σημαντική ένταση στην εθνική και περιφερειακή οικονομία, στην απασχόληση και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Τεράστια έκταση


ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 1.000.000€ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ AIRBNB !!!


ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΡΑΕ ΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ & Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
Μια ευρεία διαδικασία εξέτασης όλων των προμηθευτών ρεύματος, ενός προς ένα, περιλαμβανομένης φυσικά της ΔΕΗ, ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ΡΑΕ, η οποία φαίνεται ότι μπαίνει βαθιά, για πρώτη ίσως φορά, στη διερεύνηση και έλεγχο της λιανικής του ρεύματος.




Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, στις διοικήσεις των εταιρειών προμήθειας έχει ήδη φθάσει επιστολή της Αρχής, με την οποία καλούνται να προσέλθουν για να παρουσιάσουν στα υπηρεσιακά κλιμάκια (σε πρώτη φάση) όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την τιμολογιακή τους πολιτική, τις εκπτώσεις, τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες, αλλά και την οικονομική τους κατάσταση, τις οφειλές τους από ρυθμιζόμενες χρεώσεις, τον αριθμό πελατών, τις εισπράξεις, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών κ.λπ.

Βασικός στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να διερευνηθεί η κοστοστρέφεια στα τιμολόγια κάθε προμηθευτή, αλλά και η βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης, δεδομένου ότι δεν δραστηριοποιούνται σε έναν οποιοδήποτε τομέα, αλλά στην παροχή προϊόντος κοινής ωφέλειας.

Έναυσμα για τη διαδικασία εξέτασης με φυσική παρουσία των εταιρειών προμήθειας αποτέλεσαν τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η Αρχή από την ανά τρίμηνο ενημέρωση που είναι ούτως ή άλλως υποχρεωμένες οι εταιρείες να κάνουν με σχετικό υπόμνημά τους.


Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ATTICA BANK Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ & Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!


ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!! ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FED !!!

ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΝΑΦΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ
Θέμα χρόνου να τον τελειώσουν οι ΗΠΑ, βρίσκοντας την αφορμή ακόμη και στα ελληνοτουρκικά !!!



Τα σπάει οριστικά με την Ουάσιγκτον ο Ερντογάν και αποσύρει όλο τον χρυσό της Τουρκίας από την FED !!!


Εν μέσω τουρκο – αμερικανικών εντάσεων και αρνητικών αξιολογήσεων από τη Moody’s για την τούρκικη οικονομία, για τις οποίες είχε διαμαρτυρηθεί έντονα ο Ερντογάν σε δημόσιο λόγο του καταφερόμενος παράλληλα κατά της Ελλάδας, η Κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αποσύρει όλα τα αποθέματα χρυσού από την Αμερικανική FED. Τα αποθέματα ανέρχονται σε 28,6 τόνους και σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Hurriyet, Ουγκουρ Γκερς, που επικαλείται επίσημη έκθεση πεπραγμένων της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, «ασφαλίστηκαν» στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και στην Τράπεζα της Αγγλίας. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι τουρκικές τράπεζες στην Τουρκία έχουν αυξήσει τα αποθεματικά τους σε χρυσό και όχι σε ξένο νόμισμα, τοποθετώντας 38,3 τόνους στην τράπεζα της Αγγλίας και 63,8 τόνους σε λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΕΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ
H Eυρωπαϊκή Ενωση ζητεί αποζημίωση από την Ουάσιγκτον για την επιβολή δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Στην προσφυγή που κατέθεσαν οι Βρυξέλλες στον ΠΟΕ δεν δέχονται τον ισχυρισμό του Λευκού Οίκου ότι οι δασμοί 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, που εισάγονται στις ΗΠΑ, επιβλήθηκαν για λόγους «εθνικής ασφαλείας».




«Παρά τον χαρακτηρισμό αυτών των μέτρων ως μέτρων ασφαλείας από τις ΗΠΑ, στην ουσία πρόκειται για μέτρα που εγκαθιδρύουν τον προστατευτισμό στον χώρο του εμπορίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Ε., που εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσουν σύντομα οι διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ. Η Ε.Ε. έχει εξαιρεθεί προσωρινά, έως τις αρχές Mαΐου, από τους δασμούς, μαζί με άλλες χώρες.


ΠΩΣ Ο "ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ" ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!



Φως σε μία υπόθεση που δεν έχει πάρει έκταση από τα Μέσα Ενημέρωσης ρίχνει η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτοντας τις πρακτικές της εταιρείας «Μαρινόπουλος» με τις οποίες τα σούπερ μάρκετ οδηγήθηκαν στην πτώχευση, αλλά και το πώς οι διοικούντες έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικογένεια Μαρινόπουλου που μόλις δύο χρόνια πριν ζητούσε την υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα, όχι μόνο δεν ήταν ποτέ σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα είχε μεθοδεύσει την πτώχευση προκειμένου να υφαρπάξει χρήματα από τον ελληνικό λαό.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν πώς μέσα από ένα σύνθετο και αριστοτεχνικό πλέγμα εταιριών που ξεκινούν από την Ελλάδα και εκτείνονται από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο μέχρι τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, η οικογένεια μετέφερε σύμφωνα με υπολογισμούς 1,8 δισ. ευρώ σε ασφαλείς εταιρίες και τοποθεσίες του εξωτερικού, κάνοντας παράλληλα πολλαπλές επενδύσεις. Χρήματα για τα οποία έχει κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος έλληνας πολίτης, καθώς προέρχονται και από τα δάνεια που πήρε η εταιρία από τις ελληνικές τράπεζες.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Ε3 !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Οι επιχειρήσεις γλιτώνουν για φέτος την αναλυτική καταγραφή των δαπανών τους, στον νέο έντυπο Ε3, αλλά δεν αποφεύγουν την αποκάλυψη των μετόχων και των στοιχεία των POS, ενώ αλλάζουν οι προϋποθέσεις υπογραφής των δηλώσεων από τους λογιστές.




Με εγκύκλιο που ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διευκρινίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις, είτε ατομικές, είτε εταιρείες και ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, με την καταγραφή και ανάλυση των οικονομικών δεδομένων τους, κατά κλάδο δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τους δυναμικούς πίνακες ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων και με την περαιτέρω συμπλήρωση των κύριων πινάκων του εντύπου, οδηγούνται στην ορθή μεταφορά και αποτύπωση των στοιχείων από τα βιβλία τους στο νέο έντυπο Ε3.

Ωστόσο, τονίζει ότι εξαιρετικά για το 2017, δεδομένου ότι αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής του νέου εντύπου Ε3, η ανάλυση των εσωτερικών υποπινάκων για κατηγορίες κωδικών δαπανών θα συμπληρώνεται εφόσον προκύπτει η σχετική πληροφορία από τα δεδομένα των βιβλίων των επιχειρήσεων. Από το 2018 και εξής, η συμπλήρωση των εσωτερικών υποπινάκων είναι υποχρεωτική για όλους τους υπόχρεους.

Πρόκειται για τον πίνακα Ζ2 και τους κωδικούς 181 και 185, οι οποίοι δεν απαιτούν την αναγραφή ενός μόνο αριθμού (του συνόλου των δαπανών), αλλά ανοίγει νέο παράθυρο όπου καταγράφονται αναλυτικά για πρώτη φορά οι δαπάνες κάθε επιχείρησης, ελεύθερου επαγγελματία και αγρότη για ενοίκια, ασφάλιστρα, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, τηλεφωνικά τέλη, προμήθειες, διαφήμιση κ.λπ.


Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 400.000 ΦΥΣΙΚΑ & ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ !!!

500 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Ακόμη 700.000 φορολογούμενοι είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης !!!




400.000 τα θύματα της υπερφορολόγησης την τελευταία διετία

Το ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έγινε τα τελευταία τρία χρόνια κατά κύριο λόγο με μέτρα αύξησης των φόρων και κατά πολύ λιγότερο μείωσης των κρατικών δαπανών είναι λίγο πολύ γνωστό.

Το ότι αυτήν την πολιτική επιλογή την πληρώνει η οικονομία με αργούς και αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι επίσης ορατό και γνωστό. Αυτό όμως που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι αυτή η πολιτική της τυφλής υπερφορολόγησης έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που ζουν πλέον υπό τη δαμόκλειο σπάθη των κατασχέσεων. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε μερικοί ακόμη αριθμοί στη στατιστική.

Είναι χιλιάδες καθημερινά δράματα από ανθρώπους και επιχειρήσεις που οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν ουσιαστικά παγώσει και που πασχίζουν να παραμείνουν οικονομικά ζωντανοί. Χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ανάμεσα στους χιλιάδες οφειλέτες υπάρχουν και αρκετοί από τους λεγόμενους "στρατηγικούς κακοπληρωτές”, η πλειοψηφία απλώς λύγισε υπό το βάρος των υπερβολικών φόρων που κλήθηκε και καλείται να πληρώσει.


ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
Σημαντική αύξηση των ποινικών διώξεων και των εντολών ελέγχου για τη διακίνηση μαύρου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καταγράφεται στους πρώτους μήνες του 2018, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.




Η εντατικοποίηση των ελέγχων προς την κατεύθυνση αυτή σχετίζεται άμεσα και με τις ανοιχτές υποθέσεις της Novartis, Siemens, τους εμπλεκόμενους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες στο προσεχές διάστημα οι διώξεις θα επιταχυνθούν. Ο κλοιός γύρω από το «μαύρο χρήμα» είναι συντονισμένος και στήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς την ΑΑΔΕ και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο δίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, παρήγγειλε τον έλεγχο 78 προσώπων. Την ίδια περίοδο εκδόθηκε εντολή ελέγχου για 81 υποθέσεις (κάθε πρόσωπο μπορεί να ελέγχεται για μία, δύο ή περισσότερες υποθέσεις). Οριστικοποιήθηκαν 55 υποθέσεις στις οποίες τα βεβαιωθέντα ποσά ανήλθαν σε 1.441.717 ευρώ, από τα οποία ήδη εισπράχθηκαν 258.146 ευρώ.


SSL Certificates