.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ WELLS FARGO ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Οι αμερικανικές κανονιστικές αρχές επέβαλαν χθες πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων στην Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε πελάτες της να αγοράσουν προϊόντα της.




Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται επί κυβερνήσεως Τραμπ. Το πρόστιμο αποτελεί μέρος του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και της υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή. Οι κανονιστικές αρχές τιμωρούν τη Wells Fargo επειδή εξανάγκαζε τους πελάτες της να αγοράζουν ασφαλιστικά προϊόντα για τα αυτοκίνητά τους τα οποία δεν είχαν ανάγκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα που δέχεται η Wells Fargo, η οποία επί πολλά χρόνια εθεωρείτο ότι διέθετε την καλύτερη διοίκηση μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών, αλλά τελευταία βρίσκεται στη δίνη σοβαρών κρίσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή στάση κατά της Wells Fargo, προειδοποιώντας πέρυσι την τράπεζα ότι είναι πιθανόν να της επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τραμπ επιθυμεί να απορρυθμίσει το κανονιστικό πλαίσιο των τραπεζών.


Ο προσωρινός διοικητής της υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Μικ Μουλβάνι, έχει ασκήσει μεγάλη πίεση για την επιβολή του προστίμου στη Wells Fargo, ενώ το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει στην ιστορία της η υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή. Ταυτόχρονα, ο Μουλβάνι εργάζεται σκληρά για να αποδυναμώσει την υπηρεσία, η οποία αποτελεί «αγκάθι» στα πλευρά της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Ο επικεφαλής έχει επικρίνει τους υφισταμένους του για αχρείαστες δαπάνες και τους έχει κατηγορήσει πως επιδεικνύουν υπερβολικό ζήλο.

«Η υπηρεσία διαθέτει υπερβολικά μεγάλη εξουσία και δεν επιβλέπονται επαρκώς οι δραστηριότητές της», έγραψε ο Μουλβάνι σε επιστολή προς το Κογκρέσο τον Απρίλιο. Δεν ζήτησε ούτε ένα δολάριο για τον τριμηνιαίο προϋπολογισμό της υπηρεσίας. Παράλληλα, όμως, προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή θα εκπληρώσει την επιθυμία του προέδρου Τραμπ να επιβληθεί πρόστιμο στη Wells Fargo. Μπορεί η επιβολή του προστίμου να προστατεύσει τον Τραμπ από τις βολές που δέχεται από τους Δημοκρατικούς και από οργανώσεις καταναλωτών πως προστατεύει τις μεγάλες τράπεζες, ωστόσο είναι γεγονός ότι η υπηρεσία ερευνά πολύ λιγότερες υποθέσεις κατά τραπεζών απ’ ό,τι επί Ομπάμα.



ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates