.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/01/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΕΗ !!! ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ !!!

 


Μεγάλος βραχνάς έχει γίνει για τους επιχειρηματίες, των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, ο λογαριασμός του νερού.


Οι επαγγελματίες είχαν εκμεταλλευτεί την τρίμηνη ευνοϊκή ρύθμιση της ΕΥΔΑΠ για καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού ανεξαρτήτως κατανάλωσης, ωστόσο με το κλείσιμο των καταστημάτων δεν υπήρχε ειδική μέριμνα για τους λογαριασμούς του νερού.

Έτσι, καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για ελάχιστη ή και μηδενική κατανάλωση που έχουν στα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ρίζο, ιδιοκτήτη επιχειρήσεων εστίασης, δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική και έχουν «κλειστό» συμβόλαιο με την ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να καλούνται πληρώσουν χρήματα τα οποία δε διαθέτουν αφού ο τζίρος τους είναι μηδενικός.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: 5 ΔΙΣ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

 


Τα 5 δισ. ευρώ ξεπέρασαν οι απλήρωτοι φόροι στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020, παρά τις αναστολές πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι στα βιβλία της εφορίας στο εντεκάμηνο προστέθηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη 5,020 δισ. ευρώ ή 751 εκατ. περισσότερα σε 1 μήνα εν σχέσει με 4,269 δισ. τον Οκτώβριο.

ΑΑΔΕ: ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 



Χωρίς δασμούς, μόνο με ΦΠΑ θα επιβαρύνονται τα εμπορεύματα καταγωγής Ηνωμένου Βασιλείου όπως διευκρινίζουν με ανακοίνωσή τους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Διυπουργικής Επιτροπής για το Brexit, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως ξεκαθαρίζεται τα τελωνεία δεν επιβάλλουν καμία άλλη χρέωση. Τέλη εκτελωνισμού, που επιβάλλουν μεταφορικές εταιρείες και ταχυδρομεία/μεταφορές, λοιπές αμοιβές τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (πχ.τελωνειακή αντιπροσώπευση) και κόστη για διάφορα δικαιώματα (αποθήκευση, πρακτόρευση, διατακτικές) υπάγονται στη συμβατική σχέση μεταξύ του μεταφορέα και του πελάτη/παραλήπτη. Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να τα αναζητεί και να ενημερώνεται εγκαίρως για τα παραπάνω σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 



Γραπτή Δήλωση ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου

Σε απάντηση που μας απέστειλε ο Επίτροπος Ρέιντερς, στις 6 Οκτωβρίου 2020, ενημερώνει πως, ήδη, από το 2013 η Κομισιόν κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου, επειδή οι κυπριακές αρχές δεν εφάρμοζαν αποτελεσματικά την οδηγία 93/13/ΕΟΚ για τις καταχρηστικές ρήτρες και, καθώς δεν δόθηκε λύση σε όλες τις αιτιάσεις, η Κομισιόν επανέλαβε τη διαδικασία επί παραβάσει τον Ιούλιο του 2019, αποστέλλοντας συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στην Κύπρο.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο να επιτυγχάνει πραγματικά εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με την ευρωπαϊκή οδηγία 93/13/ΕΟΚ, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων, τα οποία να αποφαίνονται εάν οι συμβατικές ρήτρες έχουν καταχρηστικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, η Κύπρος εξακολουθεί να παραβιάζει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες απορρέουν από τα άρθρα 6 και 7 της οδηγία 93/13/ΕΟΚ, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να αφήνονται απροστάτευτοι στην ασυδοσία των τραπεζών, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των εκποιήσεων.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: Η ΘΗΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα διαπραγμάτευσης σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών μια δύσκολη διαπραγμάτευση με αιχμή το πτωχευτικό δίκαιο και την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Ουσιαστικά είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν και τις επόμενες αξιολογήσεις καθώς συνδέονται με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι μιας νέας γενιάς Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) είναι ante portas λόγω της πανδημίας.

Όπως, δε, επισήμανε η ΤτΕ στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μια από τις τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες αφορά στο υφιστάμενο ιδιαίτερα μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΔΕ), το οποίο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, αντικατοπτρίζοντας την επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της σταδιακής άρσης των μέτρων αναστολής καταβολής δόσεων των δανείων (moratoria) και των άλλων υφιστάμενων μέτρων προστασίας των δανειοληπτών.

Και μπορεί, όπως αναφέρει η ΤτΕ το Σεπτέμβριο το συνολικό απόθεμα των ΜΕΔ να είναι στο ύψος των 58,7 δισεκ. ευρώ, μειωμένο κατά 14,3% ή 9,8 δισεκ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2019 (68,5 δισεκ. ευρώ) και ο λόγος των ΜΕΔ προς το σύνολο των δανείων στο τέλος του ενεαμήνου του 2020 να είναι 35,8%, έναντι 40,6% στο τέλος του 2019, ωστόσο έρχεται μια νέα «γενιά» κόκκινων δανείων. Η ΤτΕ εκτιμά ένα νούμερο 8 – 10 δισεκ. ευρώ νέων ΜΕΔ το 202 αλλά μένει να φανεί αυτό στην πορεία.

Σε αυτό το φόντο η εκκίνηση του 2021 έχει βάλει το χρονόμετρο των θεσμών να μετρά αντίστροφα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα και προθεσμίες που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να τηρήσει δεσμεύσεις και να παραμείνει σε τροχιά για τις εκταμιεύσεις των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα προϊόντος του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι για να γίνει λειτουργικός πλήρως ο νέος πτωχευτικός νόμος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι μια σειρά από υπουργικές αποφάσεις, (50 τον αριθμό). Ουσιαστικά η παραγωγή αυτού του δευτερογενούς δικαίου απαιτεί σημαντική προσπάθεια και πειθαρχία, κάτι που αναμένεται να το επισημάνουν οι επικεφαλής των θεσμών κατά την εκκίνηση των συζητήσεών τους την ερχόμενη εβδομάδα με την κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 12€ ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Είδες η ΔΕΗ; «Τιμωρεί» όσους αλλάζουν πάροχο και τους κόβει το ρεύμα ακόμα και για 12 ευρώ

Άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας και αναλγησίας από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) η οποία με το πρόσχημα του «αυτοματοποιημένου» συστήματος έκοψε το ρεύμα σε πατέρα δυο παιδιών ο οποίος -σημειωτέον- βρίσκεται σε αναστολή από τον Μάρτιο!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο συγκεκριμένος πολίτης λίγο πριν αρχίσει η πανδημία, άλλαξε πάροχο λόγω των υψηλών χρεώσεων διακανονίζοντας επίσης μια οφειλή που είχε στη «Δημόσια» Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις αποδείξεις που μας έστειλε παρά την δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της πρώτης σκληρής καραντίνας (όπου κανένας δεν γνώρισε τι θα επακολουθούσε), κατάφερε και πλήρωσε 72 ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ 2020 !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!! ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 



Ο οικονομικός Αρμαγεδδών έφτασε στην εστίαση καθώς όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και επικεφαλής ταυτόχρονα και της ΓΣΕΒΕΕ, μαγαζιά σε Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη έβαλαν οριστικό λουκέτο λόγω του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα περί τα 40 εστιατόρια, καφέ και μπαρ στην περιοχή του Κολωνακίου, κυρίως στις οδούς Σκουφά και Βαλαωρίτου, δεν θα ανοίξουν ποτέ.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στο Γκάζι, κυρίως σε καταστήματα που λειτουργούσαν ως μπαρ ή κλαμπ και στα οποία ήδη έχουν μπει τα πρώτα ενοικιαστήρια (πάνω από δέκα), ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και εξώσεις. Περί τις 40 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κλείσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ «λουκέτα» έχουν εμφανισθεί και στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Οριστικό «λουκέτο» έχουν βάλει εστιατόρια και στα προάστια της Αθήνας (Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Νέο Ψυχικό), παρά το γεγονός ότι αρχικά επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στην υπηρεσία του delivery (διανομή έτοιμου φαγητού).

ΒΟΜΒΑ !!! Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΛΕΣΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 



Ήρθε επιτέλους η ώρα η Δικαιοσύνη να κάνει την υπέρβαση ;;;


Σε απολογία καλούνται περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνοι των ταμείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των δανείων στα κόμματα με εγγύηση τη μελλοντική κρατική χρηματοδότησή τους, την περίοδο 2005-2011.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη απέστειλε ήδη κλήσεις σε απολογία με αποδέκτες τα στελέχη των τραπεζών για το αδίκημα της απιστίας και τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων, αρμόδιους επί των οικονομικών, για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Την άσκηση της ποινικής δίωξης είχε παραγγείλει η Οικονομική Εισαγγελία. Λόγω αλλαγής όμως του νομοθετικού πλαισίου που προβλέπει ως προϋπόθεση την έγκληση από τα πιστωτικά ιδρύματα και απουσίας τέτοιου ήδη έγκλησης, η υπόθεση έκλεισε. Ακολούθησε ωστόσο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα και επέστρεψε τον φάκελο στην ανακρίτρια που προχώρησε στην κλήση των κατηγορουμένων.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

 



Έκρηξη της απάτης στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες πληρωμών καταγράφηκε το 2020, όπως αποκαλύπτει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, συστήνοντας ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση τους.

Ταυτόχρονα, σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι απάτες στις συναλλαγές με μεταφορές πιστώσεων, ενώ απόλυτα ασφαλείς αναδεικνύονται οι συναλλαγές άμεσων χρεώσεων, όπου δεν καταγράφηκαν κρούσματα απάτης.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, τα κρούσματα απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών εκτοξεύτηκαν στις 158.000, από 125.000 κρούσματα που καταγράφηκαν στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, το β΄ του 2019.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 26%, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, στους καταναλωτές, στις τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξηγεί η κεντρική τράπεζα, αντιπροσωπευτικοί δείκτες της έντασης της απάτης αποτελούν η αναλογία των περιστατικών απάτης και της αντίστοιχης αξίας τους προς τον αριθμό και την αξία των συναλλαγών με κάρτες. Σε όρους περιστατικών απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε το α΄ εξάμηνο 2020 στο επίπεδο του 0,03% και αναλογεί σε μία συναλλαγή απάτης ανά 3,3 χιλ. συναλλαγές.

Σε όρους αξίας της απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε στο επίπεδο του 0,02% και αναλογεί σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 5,2 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών.

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συναλλαγές

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ !!!

 

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ !!! ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το euro2day.gr :

Επιστρέφουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης-πλειστηριασμοί

Με εγγύηση της προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επανέλθει η κανονικότητα όσο αφορά την αναγκαστική εκτέλεση, το πάγωμα της οποίας έχει μπλοκάρει το σχεδιασμό τραπεζών και διαχειριστών.

Το ζήτημα της σταδιακής επαναφοράς των πλειστηριασμών και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων μερών – οικονομικού επιτελείου, τραπεζών, εταιρειών διαχείρισης - με τους Θεσμούς. Με βάση τις ίδιες πηγές οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στο ξεπάγωμα όλων των ενεργειών και επικαλούνται την πρακτική σε όλη την Ευρώπη όπου οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης ουδέποτε διακόπηκαν παρά την πανδημία.

Από την πλευρά των τραπεζών και των servicers υπό την διαχείριση των οποίων έχουν περάσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικού ύψους άνω των 80 δισ. ευρώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συμφωνήσει να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς κατά των ευάλωτων δανειοληπτών και μάλιστα πέρα από την περίμετρο που καθορίζει ο νέος πτωχευτικός νόμος, ενώ οι πληττόμενοι οικονομικά από την πανδημία έχουν προστασία είτε μέσω του προγράμματος «Γέφυρα», είτε μέσα από τα moratorium πληρωμών.

Ξεμπλόκαραν οι δικαστικές ενέργειες

ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΕΦΕΤΗ: «Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ". ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» !!!

 




Της Ασπασίας Καλαφάτη,
εφέτης ΔΔ


Το παρόν άρθρο συνέταξα με αφορμή το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο (1) της κ. Αργυρώς Τέγουτζικ, Ειρηνοδίκου, το οποίο είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου και το είχα πρωτοδεί. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας παραπέμψω στη σχετική διεύθυνση, διότι δεν υπάρχει πλέον αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα, για λόγους άγνωστους σε μένα. 


Η θεωρία των “εξαιρετικών περιστάσεων”. Μια θεωρία παντός καιρού, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εκτελεστικής εξουσίας 

20/1/2021 

Πρίν δέκα περίπου χρόνια, η Οικονομία αναδείχθηκε ως επικυρίαρχη έναντι της πολιτικής και οι απόψεις των οικονομολόγων και τεχνοκρατών του είδους απέκτησαν σημαίνουσα θέση στις ζωές μας. Αρχίσαμε να εξοικειωνόμαστε με όρους όπως “χρηματοπιστωτική ικανότητα”, “δημοσιονομικό χρέος”, “ισοζύγιο εμπορικό και εξωτερικών συναλλαγών”, “ομόλογα”, “CDS” και “CDO”, “PSI”, βομβαρδιστήκαμε με το περίφημο “καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε” και “πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη μας” (αν και, σημειώνω, ουδέποτε ενημερωθήκαμε ως πολίτες για την προέλευσή τους), μας έγιναν δεύτερη φύση οι όροι “αγορές”, “μνημόνια”, “υποχρεώσεις”, “θεσμοί” (εκτός συντάγματος και ελληνικού πολιτισμού) και “επιτελεία ελέγχου”, είδαμε το μοναδικό δημοψήφισμα που έγινε στην μεταπολίτευση να αλλάζει αποτέλεσμα εν μία νυκτί, είδαμε την δημόσια κτήση να γίνεται ιδιωτική (ΤΑΙΠΕΔ), να υποθηκεύεται για 99 χρόνια στους “δανειστές” μέσω της ΕΕΣΥΠ (γνωστή και ως Υπερταμείο), βιώσαμε μιαν απίστευτη κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου, από την οποία ουδείς (εκτός ελαχίστων) έχει ανακάμψει και κλάψαμε ανθρώπους. Πολλούς ανθρώπους του στενού και μη περιβάλλοντός μας, που δεν άντεξαν και χαιρέτησαν τον μάταιο τούτο κόσμο μία ώρα νωρίτερα (και δεν αναφέρομαι μόνον στις επίσημες αυτοκτονίες της πρώτης περιόδου, αλλά και στην για πρώτη φορά μείωση του πληθυσμού της Ελλάδος μετά την κατοχή ). Για όλα τα παραπάνω, δεν θα παραπέμψω κάπου ιδιαίτερα, καθώς φρονώ ότι είναι κοινό πλέον κτήμα, αποτελούν διδάγματα κοινής πείρας. Αυτό που επίσης αποτελεί κοινό κτήμα και δίδαγμα κοινής πείρας είναι ότι για τα αμαρτήματα αυτής της δεκαετίας, ουδέποτε επήλθε κάθαρση. Η ελληνική κοινωνία ουδέποτε ενημερώθηκε από τα πολιτειακά της όργανα πώς από “θωρακισμένη οικονομία” συρθήκαμε στην περιπέτεια των μνημονίων, ποιοί τελικά κέρδισαν από τα “CDS”, τα “CDO” και το “PSI”, ποιά ταμεία φίλιων χωρών και ποιά διεθνή funds επωφελήθηκαν από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα και, τελικώς, αυτό που έμεινε είναι ότι οι υπαίτιοι της οικονομικής κατάρρευσης ζουν και βασιλεύουν, χωρίς ποινικές και αστικές ευθύνες. 

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5 !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Χοντρό ψαλίδι» στα ποσά ενισχύσεων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής: Όπως όλα δείχνουν «κουρεύεται» τόσο το κατώτατο όριο, όσο και το ανώτατο ποσό της ενίσχυσης. Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών μένει αυστηρά στο 1,5 δισ. ευρώ που έχει να διαθέσει και δεν «ανοίγει» τον προϋπολογισμό. «Τσεκούρι» θα πέσει και στον αριθμό των δικαιούχων.

Σε αυτό τον 5ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κατά 60% τον αριθμό που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών πως θα αιτηθεί την ενίσχυση: Συνολικά υποβλήθηκαν 732.000 αιτήσεις, αριθμός ο οποίος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κύκλο, ενώ ήταν σημαντικά υψηλότερος των 400.000 που εκτιμούσε το υπουργείο.

«Τσεκούρι» στους δικαιούχους

Βεβαίως, αυτή τη στιγμή διενεργούνται εκτεταμένες διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί ποιοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης και ποιοι θα «κοπούν» επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Και μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως θα μείνουν τελικά εκτός Επιστρεπτέας 5 σχεδόν 300.000 επαγγελματίες, δηλαδή 4 στους 10 από εκείνους που υπέβαλαν αίτηση. «Κλειδί» εδώ είναι, η αίτηση του δυνητικού δικαιούχου, ο αλγόριθμος που θα υιοθετήσει το υπουργείο, όπως και οι όροι για την εκταμίευση οι οποίοι θα οριοθετηθούν με σχετική απόφαση.

ΛΕΦΤΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ 13 ΔΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Σε μία κρίσιμη καμπή εισέρχεται , σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Στο νέο γύρο επαφών που λαμβάνει χώρα εξ αποστάσεως ολοκληρώνεται (με τα έργα Παιδείας) η «σάρωση» των υπουργείων που συνδέονται με επιδοτήσεις έως 17 δισ. ευρώ οι οποίες αναλογούν στη χώρα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Ξεκινά επίσης μία προκαταρκτική συζήτηση για το κρίσιμο θέμα των δανείων των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να τροφοδοτήσει με τα εν λόγω δάνεια αμιγώς ιδιωτικές επενδύσεις. Θέλει να χρησιμοποιήσει τα δάνεια της ΕΕ λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού του ιδιωτικού τομέα (και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), αλλά και του μεγάλου επενδυτικού κοινού που μαστίζει τη χώρα.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι πώς θα διαμορφωθούν εργαλεία τα οποία δεν θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο έλλειμμα, επιβαρύνοντάς το υπέρμετρα. Προφανώς θα βαρύνουν το χρέος.

Στο επίκεντρο είναι η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών εργαλείων τέτοιων ώστε με βάση τους κανόνες της ΕΕ θα καταγράφεται στο έλλειμμα μόνο στο βαθμό μίας κατάπτωσης των εγγυήσεων.

Επιπλέον, η διάχυση κινδύνου που προτείνεται με χαμηλή συμμετοχή (30-50%) του Ταμείου μέσω των εν λόγω δανείων και με συμμετοχή τραπεζικού δανεισμού (ως προϋπόθεση έγκρισης της επένδυσης) αλλά και ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται πως δημιουργεί μία επιπλέον ασφάλεια και για τα κρατικά ταμεία, αλλά και για τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα των επενδύσεων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

 


Οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων πελάτη τράπεζας σε εταιρία ενημέρωσης οφειλετών παραβιάζουν την ΕΣΔΑ


Του Βασίλειου Τζορμπατζίδη
Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις Θεσσαλονίκης


Τον Ιανουάριο του 2021, υπεβλήθη εμπρόθεσμα προσφυγή κατά της Ελλάδας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΕΔΔΑ και συγκεκριμένα για παραβίαση των δικαιωμάτων του προσφεύγοντα σε δίκαιη δίκη, στην περιουσία, αλλά και στο δικαίωμα για ιδιωτική ζωή (άρθρα 6 και 8 της ΕΣΔΑ και άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου αυτής). Η προσβολή κατά τον προσφεύγοντα συνετελέσθη από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο, ως όργανο του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς από οι αποφάσεις του Δικαστηρίου εν προκειμένω συγκρούονται με πλήθος ουσιαστικών και δικονομικών διατάξεων, ενώ η απόφαση 3/2020 της Ολομέλειας του Δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένες κρίσεις και τα κατώτερα Δικαστήρια, απαξιώνοντας εν γένει το πλαίσιο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στη χώρα μας.

Κατά αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, με την οποία αναγνωρίστηκε παραβίαση των διατάξεων του Ν. 2472/1997 από τράπεζα, η οποία διαβίβασε τα δεδομένα δανειολήπτη σε εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, χωρίς να τον ενημερώσει νομίμως κατ’ άρθρο 11 παρ 1 και 3 του Ν. 2472/1997 η ηττηθείσα τράπεζα άσκησε αίτηση αναίρεσης, προσβάλλοντας μόνο την μια από τις δύο επάλληλες αιτιολογίες της απόφασης, ήτοι την παράλειψη περί ενημέρωσης για τους αποδέκτες των δεδομένων, χωρίς όμως να προσβάλλει την κρίση του Δικαστηρίου περί απουσίας νόμιμης ενημέρωσης και για το σκοπό επεξεργασίας των δεδομένων κατά το χρόνο συλλογής.

Η αίτηση της αυτή συζητήθηκε αντιμωλία ενώπιον του Α2 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου και επί της οποίας εκδόθηκε η αριθμού 171/2019 απόφαση του δικαστηρίου, η οποία κατά πλειοψηφία (3-2) απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της τράπεζας και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης στην ολομέλεια του δικαστηρίου, λόγω διαφοράς μίας ψήφου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 563, § 2β΄του ΚΠολΔ, ως προς το ζήτημα και μοναδικό λόγο της αίτησης αναίρεσης εάν δηλαδή η δανείστρια τράπεζα, ως υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων όφειλε να ενημερώνει ειδικώς το υποκείμενο για τη διάθεση των δεδομένων του στην εκάστοτε συγκεκριμένη εταιρία ενημέρωσης οφειλετών, ή αρκεί κατά νόμο, το γεγονός ότι η τράπεζα κατά το χρόνο συλλογής των δεδομένων, βάσει περιληφθέντων όρων στη σχετική σύμβαση, είχε ενημερώσει τον οφειλέτη ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από την ίδια (τράπεζα) ή και από εκείνους που εκτελούν την επεξεργασία κατ’ εντολή και για λογαριασμό της, ως αποδέκτες δεδομένων, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εταιρίες είσπραξης απαιτήσεων.

Πλην όμως εσφαλμένα εφόσον η προσβληθείσα εφετειακή απόφαση στήριξε την παραδοχή και το βάσιμο της έφεσης, ως προς τη παράλειψη ενημέρωσης πριν τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων, σε επάλληλη αιτιολογία που κάθε μία στήριζε αυτοτελώς το διατακτικό της, κρίνοντας ότι η τράπεζα παρέλειψε να ενημερώσει εγγράφως το υποκείμενο, με τρόπο πρόσφορο και σαφή αφενός για το σκοπό επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων και αφετέρου για τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών τους. Επομένως, εφόσον η τράπεζα πρόσβαλε μόνο τη τελευταία από τις επάλληλες αιτιολογίες αυτές, έπρεπε η αίτηση της για την αναίρεση της εφετειακής απόφασης να είχε απορριφθεί από το τμήμα του Αρείου Πάγου ως αλυσιτελής και αυτεπάγγελτα, κατά πάγια νομολογία του δικαστηρίου (ΑΠ 621/2007).

ΤτΕ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Στις τρεις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο εγχώριος τραπεζικός τομέας, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας εστιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι τομείς που χρήζουν της προσοχής των τραπεζών είναι οι εξής:

  • Πρώτον, το υφιστάμενο ιδιαίτερα μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), το οποίο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, αντικατοπτρίζοντας την επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της σταδιακής άρσης των μέτρων αναστολής καταβολής δόσεων των δανείων (moratoria) και των άλλων υφιστάμενων μέτρων προστασίας των δανειοληπτών.
  • Δεύτερον, στην ποιότητα των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού συμμετοχής της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης (Deferred Tax Credit),το οποίο, επίσης, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι τράπεζες προβαίνουν σε ενέργειες μείωσης του αποθέματος των ΜΕΔ.
  • Τέλος, στη χαμηλή οργανική κερδοφορία των τραπεζών στο υφιστάμενο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που αναμένεται να διατηρηθεί για μακρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην διαφαίνεται πιθανή η δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου.

«Τα υφιστάμενα διαθέσιμα εργαλεία και οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας του Σχήματος Προστασίας Στοιχείων Ενεργητικού (Hellenic Asset Protection Scheme – HAPS), κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, με το υφιστάμενο απόθεμα ΜΕΔ να προσδιορίζεται στο 35,8% βάσει στοιχείων εννεαμήνου του 2020, την αβεβαιότητα αναφορικά με την κλιμάκωσή του στο επόμενο διάστημα, την περιορισμένη δυνατότητα, λόγω χαμηλής κερδοφορίας, για δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου από τις τράπεζες, την εκτιμώμενη επιδείνωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης έναντι του Δημοσίου ως ποσοστού των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων, αλλά κυρίως την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, καθίσταται σαφές ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες, τόσο από τις τράπεζες, όσο και από την Πολιτεία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

ΛΗΞΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ FUNDS !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΙΑ ΜΙΣΕΣ ΝΕΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Στις άλλες τράπεζες το "κούρεμα" των νέων δόσεων θα είναι αλα καρτ...Με τις εταιρείες διαχείρισης να μην καταλαβαινουν τίποτα από κρίση και πανδημία και να ετοιμάζονται να ζητήσουν ολόκληρες δόσεις !!!




Ενώ η απόφαση για μορατόριουμ στα δάνεια λόγω της πανδημίας ελήφθη με γενική συναίνεση των τραπεζών (δεν υπήρξε σχετική νομοθετική ρύθμιση) και εφαρμόσθηκε ομοιόμορφα, δεν ισχύει το ίδιο και για τη διαδικασία εξόδου των δανείων από την περίοδο σε αναστολή, καθώς οι τράπεζες ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους, και διχάζονται, όσον αφορά το αν θα πρέπει να δοθεί μια γενική «ανάσα» στους δανειολήπτες, δηλαδή να πληρώνουν για μια περίοδο «κουρεμένη» δόση.

Καθώς για πολλά δάνεια που βρέθηκαν σε αναστολή λήγει πλέον η περίοδος του μορατόριουμ και οι δανειολήπτες καλούνται να επανέλθουν σε κανονική εξυπηρέτηση των δανείων, στους κόλπους των τραπεζών αναπτύσσονται δύο αντικρουόμενες αντιλήψεις για τη διαχείριση του προβλήματος:

  • Οι περισσότερες τράπεζες, όπως και οι εταιρείες διαχείρισης δανείων, συγκλίνουν στη θέση ότι θα πρέπει μεν να γίνουν διευκολύνσεις σε όσους τις χρειάζονται, αλλά όχι και να καθιερωθεί ένα άτυπο, νέο μορατόριουμ, δηλαδή να προσφέρουν όλες οι τράπεζες και σε όλους τους δανειολήπτες τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης δόσης. Όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης, αν καθιερωθούν γενικά μέτρα για όλους τους δανειολήπτες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και όσοι θα μπορούν να πληρώσουν, έστω και με κάποια δυσκολία, να επιλέξουν την «κουρεμένη» δόση, κάτι που θα οδηγούσε σε μια γενική χαλάρωση της κουλτούρας πληρωμών και σε απώλειες για τις τράπεζες, από το σχηματισμό προβλέψεων για δάνεια που πιθανόν να μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κανονικά.
  • Η αντίθετη άποψη, την οποία εμπράκτως υποστηρίζει ως τώρα μόνο η Τρ. Πειραιώς, λέει ότι έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία νέες συνθήκες, καθώς το δεύτερο lockdown κράτησε πολύ περισσότερο από κάθε πρόβλεψη και προκαλεί βαθιά ύφεση το δ' τρίμηνο του 2020 και το α' τρίμηνο του 2021. Έτσι, δημιουργείται ο κίνδυνος να έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους πολλοί περισσότεροι δανειολήπτες από όσους προέβλεπαν οι τράπεζες πριν το δεύτερο lockdown, όταν εκτιμούν ότι ένα στα τέσσερα δάνεια περίπου θα είχαν πρόβλημα επανόδου από την αναστολή σε κανονική εξυπηρέτηση. Σε τέτοιες συνθήκες, λένε οι υποστηρικτές αυτής της άποψης η καλύτερη στρατηγική είναι να δοθεί γενικά στους δανειολήπτες μια δυνατότητα «κουρέματος» της δόσης για την αρχική περίοδο μετά τη λήξη της αναστολής, καθώς είναι πιθανό ότι θα είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός δανειοληπτών που θα έχουν δυσκολίες, ώστε να είναι πρακτικά δύσκολη η αντιμετώπιση των θεμάτων σε εξατομικευκένη βάση.
Πώς κινούνται οι τράπεζες

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ !!!

 



Την ανάγκη τόσο για μερική διαγραφή χρέους των χωρών-μελών της ΕΕ, η οποία στη συνέχεια θα μετακυλιστεί στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, όσο και την ανάγκη για την υλοποίηση από μέρους της ΕΕ της πρότασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δηλώσεις του στο δίκτυο Euractiv.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του κ. Μίχαλου έχουν ως εξής:

«Βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε όλη τη διάρκεια των λοκντάουν που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Και φυσικά η ζημιά που θα προκληθεί από το πρώτο και το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ βαριά ώστε να είναι οι ΜμΕ σε θέση να συνεχίσουν [...] Τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε επίπεδο επιμέρους κυβερνήσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το θέσουμε σε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ». Προσέθεσε δε ότι «θα είναι αδύνατο για τις ΜμΕ -όταν επιστρέψουν στη κανονικότητα- να τα βγάλουν πέρα με τα τρέχοντα έξοδα, καθώς και με το κόστος που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι μελέτες δείχνουν πως, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης μετά την πανδημία, από 80.000 έως 100.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο διά παντός».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μίχαλος, είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Eurochambres) και έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία «συγχώρεσης χρέους» με τους ομολόγους του σε επίπεδο ΕΕ, και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες. Όπως ανέφερε, ιδίως μεγάλες οικονομίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν πληγεί βαρύτατα από την Covid-19, πρέπει να θέσουν το ζήτημα σε επίπεδο ΕΕ.

Η BAD BANK ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ & ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ !!!

 


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΥΠΟΙΚ: 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ....ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

 




Τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από δάνεια για τα οποία έχουν καταπέσει οι κρατικές εγγυήσεις, έχουν τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την απόφαση (Α.1007/2020) του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης των συγκεκριμένων οφειλών υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Απριλίου 2021 στην υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης που υπάγεται κάθε οφειλέτης, ενώ η ρύθμιση ενεργοποιείται με την καταβολή της πρώτης δόσης, εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Ελεγκτικά Κέντρα, που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, με εκδοθείσες έως και το έτος 2012 υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, κατ’ εξουσιοδότηση του ν. 2332/1995 (Α’ 181) ή παροχής της εγγύησης της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε.» (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε.») ή της εταιρείας με την επωνυμία «Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Α.Ε.» (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), όπως ισχύουν, τα οποία είχαν καυαστεί ληξιπρόθεσμα στα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 7.10.2019, όπως αναγράφεται στο αίτημα κατάπτωσης των τραπεζών στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι συγκεκριμένες οφειλές δύνανται να ρυθμίζονται σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις, με το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης να ορίζεται στα 20 ευρώ.

Προϋπόθεση είναι οι οφειλές αυτές να έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης από την 7η Οκτωβρίου 2019 μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν και να μην έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.

Ένταξη και άλλων οφειλών

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 22/01/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΡΥΛΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ" !!!

 



Του Νίκου Ασημακόπουλου-liberal.gr


Οι λεπτομέρειες που κατέθεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης για τη σχέση του με τον Γκάλη, μιλώντας στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Χατζηνικολάου, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, νοοτροπίες και στιλ παιχνιδιού, όχι μόνο να συνυπάρξουν αλλά και να συνεργαστούν στο πλαίσιο ενός κοινού σκοπού, όπως ήταν η απογείωση του τότε «αυτοκράτορα» Άρη Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ.

Το μυστικό βρίσκεται στην απουσία «κόμπλεξ ανωτερότητας» και από τον ένα και από τον άλλο. Δεν υπήρχε επίσης ο τόσο συνηθισμένος στους μεγάλους αθλητές ναρκισσισμός που τούς εμποδίζει στις περισσότερες περιπτώσεις να βρουν κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο καθένας ήξερε πόσο αξίζει, έβλεπε πως η παρουσία του διπλανού του μπορούσε να τον επηρεάσει μόνο θετικά και άφηνε τον εαυτό του λυμένο, να δίνει εκείνο που μπορούσε και να συνεργάζεται χωρίς όρους, προϋποθέσεις και διαχωριστικές γραμμές.

Αξιοπρόσεκτα όσα είπε και για τη μεταγραφή του. Κάποιοι του έλεγαν (δικαιολογημένα, ίσως, από τη μεριά τους) να μην προτιμήσει τον Άρη γιατί θα ήταν «μόνιμα δεύτερος». Άλλωστε, υπήρχε τότε το αντίπαλο δέος του ΠΑΟΚ, στον οποίο θα μπορούσε να μεγαλουργήσει. Αυτός, όμως, πήγε εν γνώσει του. Και κατάφερε κάτι που λίγοι θα ήταν σε θέση να πετύχουν: να γίνει «ισαπόστολος» με ένα «ιερό τέρας» του μπάσκετ, δίπλα και όχι απέναντι, χωρίς ποτέ (μα ποτέ!) να περάσει στη σκιά του ή να προσπαθήσει να τον υποτιμήσει για να φανεί ο ίδιος περισσότερο. 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 



Στη διαφορετική εικόνα που θα έχει η αγορά την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και στην ανάγκη για προσαρμογή στα νέα δεδομένα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, λόγω της αναστολής λειτουργίας της αγοράς και της μεγάλης διάρκειας της πανδημίας διαμορφώθηκαν νέες καταναλωτικές συνήθειες στο αγοραστικό κοινό αλλά και «οι ίδιες οι επιχειρήσεις έχουν διαπιστώσει ότι αν επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες και στην προσπάθεια να οικοδομήσουν και έναν εναλλακτικό τρόπο πώλησης προϊόντων πέραν του κλασικού λιανικού εμπορίου στο κατάστημα, μπορεί να αποκομίσουν και κέρδη, μπορεί να μειώσουν το κόστος τους και άρα να έχουν διπλό όφελος ως επιχειρήσεις».

«Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν αυξήσει τον τζίρο τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο όχι 100% αλλά 1.000%, ίσως και παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι έχουν βρει και πελάτες που πια αγοράζουν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πολύ αυξημένο πια».

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα σημείωσε ότι «η αγορά θα κινηθεί πια σε δύο επίπεδα. Πιστεύω στο άθροισμα των δύο καναλιών θα είμαστε κερδισμένοι. Θα διευρυνθεί δηλαδή ο τζίρος και το καταναλωτικό δυναμικό. Δεν θα πρέπει να φοβηθούν οι επιχειρήσεις μας τη νέα εποχή που ξημερώνει. Πρέπει να οργανωθούν για τη νέα εποχή που ξημερώνει, ώστε να μην ξημερώσει χωρίς αυτές παρούσες».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «αυτό προφανώς θα επηρεάσει κλάδους όπως τα logistics. Θα χρειαστούν μεγαλύτερα κέντρα logistics για να διακινήσουν τα αγαθά των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Αυτό προφανώς θα επηρεάσει τις εταιρείες κούριερ. Θα χρειαστούν ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές εταιρείες κούριερ για το επόμενο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ" : ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ !!!

 



Αύριο η συνάντηση με τους δανειστές για το θέμα

Ένα επιπλέον κονδύλι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τον προϋπολογισμό του προγράμματος Γέφυρα προκειμένου να επιχορηγηθούν για 9 μήνες τα δάνεια που έχουν λάβει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η διάρκεια του νέου προγράμματος, το λεγόμενο «Πρόγραμμα Γέφυρα 2» και ο προϋπολογισμός τους είναι τα δύο βασικά θέματα που έχουν κλειδώσει ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές παραμένει το είδος της επιχορήγησης. Οι δανειστές θεωρούν ότι πρέπει να επιδοτηθούν μόνο οι τόκοι των επιχειρηματικών δανείων, τα οποία έχουν συναφθεί με υποθήκη του επαγγελματικού ακινήτου. Όμως η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επεκτείνει την «ομπρέλα», προκειμένου να καλύψει με κριτήρια π.χ. πτώση τζίρου όλα τα επιχειρηματικά δάνεια, με επιδότηση όχι μόνο των τόκων αλλά και του κεφαλαίου.

Τα θέματα αυτά θα εξεταστούν αύριο σε ειδική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε αρμόδια στελέχη του υπουργείου οικονομικών και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση, το ζήτημα θα τεθεί από τους αρμόδιους υπουργούς στους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την επόμενη εβδομάδα.

ΦΟΡΟ-ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΟΡΙΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!

 



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης του φορολογικού πέναλτι 22% στο έλλειμμα αποδείξεων

Μείωση ακόμα και στο 10% -από 30%- του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων, μόνον όμως για τους φορολογούμενους που επλήγησαν από την πανδημία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι και θα δηλωθούν φέτος στην Εφορία. Πρόκειται για τη νέα πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι, στο πλαίσιο του γενικότερου προβληματισμού για τα «πέναλτι φόρου» που θα επιβληθούν σε φορολογούμενους που θα βρεθούν φέτος με έλλειμμα αποδείξεων. Βαρόμετρο για τις τελικές αποφάσεις από την κυβέρνηση θα αποτελέσουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το 2020.

Στόχος του μέτρου είναι να μη χρεωθούν με έξτρα φόρο εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι εξ αιτίας της σημαντικής πτώσης των καταναλωτικών δαπανών τους από την παρατεταμένη καραντίνα και το κλίμα ανασφάλειας δεν κατάφεραν πέρυσι να πραγματοποιήσουν δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα αξίας ίσης με το 30% του εισοδήματός τους, όπως προβλέπει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς.

BREXIT: ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 



Kαζάνι έτοιμο να σκάσει θυμίζουν οι αποθήκες μικροδεμάτων προς εκτελωνισμό, από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, στα τελωνεία του Αεροδρομίου Αθηνών και της υπόλοιπης χώρας.

Λόγω Brexitλένε άνθρωποι του τελωνειακού χώρου,το πρόβλημα διογκώνεται καθώς περνούν οι μέρες, αφού περισσότερα δέματα μαζεύονται στις αποθήκες παρά φεύγουν προς τους παραλήπτες.

Οσο καθυστερούν οι παραδόσεις, οι παραλήπτες που έχουν προπληρώσει για τα προϊόντα που αγόρασαν ανησυχούν γιατί δεν λαμβάνουν ειδοποίηση από τις εταιρείες μεταφορών.

Στην πραγματικότητα, όταν θα λάβουν νέα, πολλοί θα μάθουν ότι χρεώνονται ακόμα περισσότερο (π.χ. 10 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις) για κάθε μέρα καθυστέρησης που τα δέματα συνωστίζονται στις αποθήκες προς εκτελωνισμό. Εκτοξεύεται έτσι στα ύψη το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί για να τα παραλάβουν.

Παραγγελίες που αναμένονταν να φτάσουν μόλις σε λίγες εργάσιμες ημέρες, μετράνε ήδη πλέον μισό μήνα και ο χρόνος αυτός αυξάνεται. Σε κάποιες περιπτώσεις, πελάτες ακυρώνουν από μόνοι τους τις παραγγελίες, όταν διαπιστώνουν ότι αγορές αξίας π.χ. 400 ευρώ για ρούχα χρεώνονται με άλλα 200 ( 50%) για να περάσουν το τελωνείο της χώρας μας.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: Η ΑΑΔΕ ΨΑΧΝΕΙ 60.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!

 



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναζητά περίπου 60.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται χρηματική αποζημίωση για τα «ψαλιδισμένα» ενοίκια του Νοεμβρίου αλλά δεν έχουν δηλώσει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμούς στο σύστημα TAXISNET, προκειμένου να τους καταβάλει την χρηματική αποζημίωση 50% που τους έχει εκκαθαριστεί για τις απώλειες που υπέστησαν στα εισοδήματα τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σήμερα(σ.σ. χθες) θα αποσταλούν τα σχετικά e-mail τόσο σε όσους δε δήλωσαν το IBAN τους αλλά και στους ιδιοκτήτες που πρέπει να προβούν σε διορθώσεις των δηλώσεων COVID προκειμένου να διευκρινιστεί αν και κατά πόσο οι ενοικιαστές τους ήταν όντως δικαιούχοι του κουρέματος στα ενοίκια που ζήτησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 



Σε ελεύθερη πτώση θα εξακολουθήσουν να κινούνται η εγχώρια και η διεθνής αγορά καυσίμων καθώς τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας εξακολουθούν να πιέζουν τη ζήτηση. Σύμφωνα με την Rystad Energy, η κατανάλωση καυσίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των lockdown των τελευταίων εβδομάδων ενώ η κατανάλωση, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αναλυτές, είναι απίθανο να αυξηθεί σημαντικά κατά το επόμενο τρίμηνο.

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, η ελληνική αγορά πλήττεται από το φρένο που έχει μπει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στις μεταφορές και τον τουρισμό.

Όσον αφορά στον απολογισμό του 2020, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς το 12μηνο αναμένεται να κλείσει με σημαντική πτώση στην κατανάλωση βενζίνης (στο -15%) και του πετρελαίου κίνησης (-9%).

Ωστόσο, ο ψυχρός χειμώνας στα περισσότερα μέρη της ηπείρου οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Ενδεικτικό είναι ότι και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 11μήνου, το πετρέλαιο θέρμανσης κατέγραψε άνοδο κατά 32% ενώ το 12μηνο αναμένεται να κλείσει συνολικά με άνοδο 17% σε σχέση με το 2019.

Η αγορά εξακολουθεί να «καρκινοβατεί» καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Ωστόσο, όπως φαίνεται το πρώτο τρίμηνο θα είναι δύσκολο και για την Ελλάδα. 

ΞΕΚΙΝΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

 



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 136/19-1-2021) η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, για την ηχογράφηση Πρακτικών Δίκη στα ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:

1. Το σύστημα τήρησης πρακτικών των συζητήσεων με φωνοληψία εφαρμόζεται στα ποινικά δικαστήρια με την ηχογράφηση και αποηχογράφηση της διαδικασίας από την έναρξη της δίκης μέχρι το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας.

2. Η φωνοληπτική τήρηση των πρακτικών γίνεται από τον γραμματέα του δικαστηρίου και υπό τις οδηγίες του δικαστή που διευθύνει τη συζήτηση με ηχογράφηση και αποηχογράφηση που διενεργούνται με την χρήση κατάλληλων μηχανικών μέσων και, εφόσον παρίσταται αναγκαίο, με την συνδρομή βοηθητικού προσωπικού.

3. Η διαδικασία της ηχογράφησης και της αποηχογράφησης από τους γραμματείς των δικαστηρίων δύναται να υποστηριχθεί από ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα. Για το σκοπό αυτό:

ΑΛΑ ΚΑΡΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ 1,2 ΚΑΙ 3 !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Το υπουργείο Οικονομικών ήδη έχει δρομολογήσει τις πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Επίσης έχει στα «σκαριά» τον 6ο κύκλο ενισχύσεων, αλλά και το διάδοχο σχήμα της Επιστρεπτέας που θα ενεργοποιηθεί πιθανόν από τον Απρίλιο. «Ανοιχτό» όμως μένει ακόμη ένα ζήτημα: Το αναδρομικό «κούρεμα» των πρώτων γύρων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1, 2 και 3.

Στους πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ολόκληρο το ποσό που χορηγήθηκε στους δικαιούχους ήταν προνομιακό κρατικό δάνειο, το οποίο θα αρχίσει να επιστρέφεται στο Δημόσιο από το 2022: Στο «τραπέζι» όμως είναι ένα σχέδιο -που θα τεθεί επί τάπητος και σε συζητήσεις με τους θεσμούς- να χαριστεί το 50% των επιστρεπτέων προκαταβολών 1, 2 και 3 που καταβλήθηκαν από τον περασμένο Απρίλιο και μετά στους πληττόμενους επιχειρηματίες.

Η λογική της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1,2 και 3

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ BLACKROCK ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΟ BITCOIN !!!

 


Eίναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, με τρισεκατομμύρια assets στο χαρτοφυλάκιό της, μεταξύ αυτών πλέον και bitcoin.

Ο λόγος για την BlackRock, που ετοιμάζεται να τοποθετηθεί σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που σχετίζονται με το bitcoin.

Όπως επισημαίνει το MacroScope, στις 20 Ιανουαρίου η BlackRock έκανε την πρώτη της νύξη για αγορά bitcoin.

Η ΕΚΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ & ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Σε μεγένθυση:

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/01/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 


ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ !!!

 


ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

 




Πρωτοφανές μπαράζ αιτημάτων για αυξήσεις ενοικίων σε διαμερίσματα και σε ακίνητα επαγγελματικής στέγης κάνουν ποδαρικό μαζί με το 2021.

Δεν πρόλαβε να ανοίξει η αγορά και να δοκιμαστεί το πείραμα της κυβέρνησης για ανάκτηση του χαμένου τζίρου εξαιτίας του lockdown τα «κρούσματα» αύξησης των μισθωμάτων στις κατοικίες έχουν αρχίσει να εντείνονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτητών με πολλά δηλωθέντα ακίνητα στο Ε2 ζητούν αυξήσει έως 40% προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημική κρίση με το υποχρεωτικό «κούρεμα» στα επίπεδα του 40%.

Αφορούσε τις πληττόμενες επιχειρήσεις και την κατηγορία των εργαζομένων που ανεστάλη η σύμβαση εργασίας.

Παρότι η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες για τις απώλειες που υπέστησαν με έναν πακέτο μέτρο που ξεκινά από συμψηφισμό φόρων και φτάνει μέχρι τις απευθείας καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι τελευταίοι βγαίνουν στην αγορά και ζητούν υψηλότερα μισθώματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ & ΕΓΚΥΟ ΣΤΟΝ 8ο ΜΗΝΑ !!!

 


Το παρακάτω περιστατικό αποδεικνύει πως πλέον οι εντολές αποκοπής ρεύματος δίνονται με διαδικασίες fast track παρότι ζούμε σε συνθήκες πανδημίας !!!

Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει πατρινός με την οικογένειά του και την έγκυο σύζυγό του, που επί διήμερο τους έχουν κόψει το ρεύμα, παρότι έχουν πληρώσει! Και όλα οφείλονται σε λάθος του ιδωτικού παρόχου.

Οπως αναφέρει στο tempo24 ο νεαρός οικογενειάρχης τους διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ημέρες με πολιτικό ψύχος, ενώ έχει πληρώσει τον λογαριασμό στην ιδιωτική εταιρεία που έχει συμβληθεί.

Ο συμπολίτης που έχει ένα παιδάκι 2,5 ετών και η γυναίκα του βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της βρέθηκε χωρίς ρεύμα γιατί έστάλη σε λάθος διεύθυνση ο λογαριασμός!

Ωστόσο, ο ίδιος φρόντισε βρήκε το απόκομμα και πλήρωσε την οφειλή.

ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΚΟΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ" !!!

 


Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :

Σε συμφωνία επί της αρχής έχει έρθει η κυβέρνηση με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ», από την 1η Απριλίου 2021, με βάση την εικόνα των δανείων την 30ή Οκτωβρίου 2020, το οποίο προβλέπει την κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης των δανείων. Παραμένουν, ωστόσο, ανοικτά προς διαπραγμάτευση τα εξής θέματα: η περίμετρος του αριθμού των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, το ύψος, αλλά και η χρονική διάρκεια της επιδότησης (αν δηλαδή θα είναι για 9 ή για 12 μήνες).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, στην πρόταση που ετοίμασε η PwC υπάρχουν κόφτες στην επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος. Κόφτες που με βάση τα όσα αναφέρονται στην πρόταση οδηγούν στην εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις του επικείμενου πλαισίου 217.004 επιχειρήσεις, με συνολικά δάνεια 45,757 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή δύναται να ωφεληθούν 222.327 επιχειρήσεις με συνολικά δάνεια 30,9 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, στους προς ένταξη είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επί 6 μήνες πήραν μειωμένο μίσθωμα!

Με βάση το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα, θα εξαιρούνται ένταξης «οι οφειλές που λαμβάνουν κάθε είδους συνεισφοράς ή/και ενίσχυσης», εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής. Που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσα από τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, του Εγγυοδοτικού Ταμείου αλλά και επιδότηση τόκων από το δημόσιο δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ: ΠΩΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ....ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 


ΑΑΔΕ: Πάνω από το 88% η μεγάλη «special» φοροδιαφυγή !!!


Ξεπέρασε το 88% η φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε το 2020 σε έρευνες που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για μεγάλες υποθέσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται σε έναν απλό φορολογικό έλεγχο, αλλά προσλαμβάνουν διαστάσεις έρευνας, καθώς είναι αρκετοί οι εμπλεκόμενοι και η φοροδιαφυγή πιο οργανωμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων (ΑΑΔΕ) στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020, ολοκληρώθηκαν 846 έρευνες για φορολογικές απάτες και στις 748 από αυτές ή στο 88,4% εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Μάλιστα το πλήθος των ολοκληρωμένων υποθέσεων αλλά και το ποσοστό της παραβατικότητας είναι υψηλότερο, σε σχέση με τις αντίστοιχες «επιδόσεις», του έτους 2019. Το προηγούμενο έτος είχαν ολοκληρωθεί από την ΥΕΔΔΕ, 792 έρευνες και εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις στις 776 από αυτές, με το ποσοστό παραβατικότητας να είναι στο 84,2%.

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ: ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ Ή ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 


Με το 6% να δανείζεται για να επιβιώσει !!!

ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 15 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ EKTASIS !!!

 



Μετά από πολλαπλές αναβολές, που αποδίδονται στα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, η διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση των ακινήτων της εταιρείας Έκτασις τοποθετείται για το διάστημα μεταξύ 8- 11 Φεβρουαρίου 2021.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εκτελεστούν οι 15 ανεξάρτητοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για το ενεργητικό της εταιρείας, που παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης βρίσκεται πλέον ενώπιον της εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, που έχουν αποτιμηθεί στα 110 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στη διαδικασία, στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα ο χρόνος των αναβολών επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για το status quo των ακινήτων, καθώς στην αρχική πρόσκληση της ειδικής διαχείρισης (στην οποία είχε τεθεί η εταιρεία από το 2019), ξεκαθάριζε ότι τα ακίνητα πωλούνται και μεταβιβάζονται "όπως είναι και ευρίσκονται", καλώντας τους υποψηφίους να διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους όσον αφορά το οικονομικό και νομικό καθεστώς κάθε ακινήτου. Υπενθυμίζεται δε ότι σύμβουλος της ειδικής διαχείρισης και της όλης διαδικασίας είναι ο ελεγκτικός και συμβουλευτικός οίκος PwC.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: ΟΙ 3 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ !!!

 


Στα… ψιλά γράμματα του συμβολαίου θα πρέπει να ανατρέξουν οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να μάθουν εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τους όρους της ασφάλισής τους.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνουν στο ygeiamou πηγές της αγοράς με μία απλή γραπτή αίτηση οι ασφαλισμένοι μπορούν κάλλιστα να ζητήσουν από την εταιρία μία σειρά από αλλαγές, όπως:

Α) Να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν ασφαλισμένο μέλος. «Η ασφάλιση των ασφαλισμένων μελών συνεχίζεται όσο εσείς παραμένετε ασφαλισμένος. Η ασφάλιση των παιδιών – ασφαλισμένων μελών μπορεί να ξεκινήσει από την 30η ημέρα της ζωής τους και λήγει με τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον παραμένουν άγαμα», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα συμβόλαια, το οποίο βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της ενηλικίωσης οι γονείς οφείλουν να ενημερωθούν από την εταιρία τους εάν παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισής τους με ατομικό ασφαλιστήριο, χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας, με τις ίδιες καλύψεις, εφόσον η εταιρία εξακολουθεί τότε να διαθέτει το ίδιο πρόγραμμα για κάθε κάλυψη και με όρους όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί κατά τη στιγμή άσκησης του δικαιώματος αυτού ή με το πρόγραμμα κάθε κάλυψης που η εταιρία θα διαθέτει εκείνη τη χρονική στιγμή και θα περιέχει παρόμοιους όρους και παροχές. Το δικαίωμα αυτό ασκείται με έγγραφη αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί εντός ενός μηνός από την παύση ισχύος της ασφάλισης.

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 100 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ !!!

 



H SpaceX του Elon Musk προχώρησε πέρυσι στην εξαγορά δύο εξεδρών πετρελαίου βαθέων υδάτων, με σκοπό να τις μετατρέψει σε πλωτές βάσεις εκτόξευσης για να υποστηρίξει τις αποστολές των τεράστιων πυραύλων Starship που κατασκευάζει η εταιρεία, οι οποίοι θα μπορέσουν να μεταφέρουν φορτίο και 100 άτομα κάθε φορά στο φεγγάρι και στον Άρη, υλοποιώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει τεθεί σε κορυφαία προτεραιότητα της SpaceX, ενώ πρόσφατα έκανε δοκιμαστική πτήση ένα πρωτότυπο, το οποίο έφτασε το υψηλότερο σημείο, παρά το γεγονός ότι κατά την προσγείωση εξερράγη.

Οι εξέδρες βρίσκονται στο λιμάνι του Μπράουνσβιλ, κοντά στην εγκατάσταση ανάπτυξης Starship της SpaceX στο Boca Chica του Τέξας.

Η PQH ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 7.000.000€ !!!

 



Ένα από τα πιο γνωστά κτίρια στη λεωφόρο Κηφισού βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» με ελάχιστο τίμημα πρώτης προσφοράς λίγο κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ


Ο λόγος για το κτίριο γραφείων που στο μακρινό παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 στέγαζε τα γραφεία του εισηγμένου ομίλου Alfa Alfa Holdings του Απόστολου Αλλαμανή, και περιήλθαν στη συνέχεια, με την κατάρρευση του ομίλου, στα χέρια της ATE Leasing. Τώρα η PQH, ως ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ Leasing βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία το συγκρότημα γραφείων επί της λεωφόρου Κηφισού 92 στον Αγιο Ιωάννη Ρέτση, έχοντας θέσει ως ελάχιστο τίμημα τα 6,95 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα των 4 κτιρίων γραφείων, όπου στεγάζονταν για μία περίοδο και τα γραφεία θυγατρικών του ομίλου της Αγροτικής, είναι συνολικής επιφάνειας 5.800 τ.μ. σε έκταση 7 στρεμμάτων και θεωρείται ακόμη και σήμερα από τα πιο μοντέρνα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισού. Για την ιστορία αρκεί να αναφερθεί ότι το συγκρότημα ήταν από τα πλέον σύγχρονα της περιόδου προ εικοσαετίας, αντικατοπτρίζοντας και την ισχύ τότε του ομίλου, όταν εν έτει 1999, η αξία Το 1999, η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών Alfa Alfa Holding, ESHA ΑΛΤΕ στο Χρηματιστήριο έφθασε να ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ για να φτάσει έως την κατάρρευση στα μέσα της δεκαετίας του ’00.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 6 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ !!! ΜΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Περισσότεροι από 725.000 επαγγελματίες υπέβαλαν αίτηση για να εξασφαλίσουν ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. Ακολουθούν οι εκταμιεύσεις από την ερχόμενη εβδομάδα και τον Μάρτιο η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Αμέσως μετά όμως το «μοντέλο» στήριξης -και μαζί και οι προϋποθέσεις- για τις επιχειρήσεις αλλάζει.

«Έσπασε τα κοντέρ» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κατά 60% τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών που θα μοιράσει σε όσους «προκριθούν» ως δικαιούχοι της ενίσχυσης 1,5 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι οι εκταμιεύσεις των ποσών αυτού του κύκλου θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αμέσως μετά τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο κύκλο ενισχύσεων, αφού ακόμη και εάν η αγορά αρχίσει να λειτουργεί κανονικά το επόμενο διάστημα (… πράγμα απίθανο), οι επιχειρήσεις είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν ένα… κρατικό στήριγμα για να ορθοποδήσουν. Τον Μάρτιο θα ακολουθήσει ακόμη ένας κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο 6ος που όμως μόλις ολοκληρωθεί θα είναι όπως όλα δείχνουν και ο τελευταίος, με τη μορφή τουλάχιστον που τον ξέρουμε. Αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο με ενισχύσεις που θα αγγίζουν και τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά θα έχει τελείως διαφορετική λογική και άλλες προϋποθέσεις.

Ο… «διάδοχος» της Επιστρεπτέας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Διαβάστε και εδώ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/01/blog-post_872.html

SSL Certificates