.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η PQH ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 7.000.000€ !!!

 



Ένα από τα πιο γνωστά κτίρια στη λεωφόρο Κηφισού βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» με ελάχιστο τίμημα πρώτης προσφοράς λίγο κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ


Ο λόγος για το κτίριο γραφείων που στο μακρινό παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 στέγαζε τα γραφεία του εισηγμένου ομίλου Alfa Alfa Holdings του Απόστολου Αλλαμανή, και περιήλθαν στη συνέχεια, με την κατάρρευση του ομίλου, στα χέρια της ATE Leasing. Τώρα η PQH, ως ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ Leasing βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία το συγκρότημα γραφείων επί της λεωφόρου Κηφισού 92 στον Αγιο Ιωάννη Ρέτση, έχοντας θέσει ως ελάχιστο τίμημα τα 6,95 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα των 4 κτιρίων γραφείων, όπου στεγάζονταν για μία περίοδο και τα γραφεία θυγατρικών του ομίλου της Αγροτικής, είναι συνολικής επιφάνειας 5.800 τ.μ. σε έκταση 7 στρεμμάτων και θεωρείται ακόμη και σήμερα από τα πιο μοντέρνα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισού. Για την ιστορία αρκεί να αναφερθεί ότι το συγκρότημα ήταν από τα πλέον σύγχρονα της περιόδου προ εικοσαετίας, αντικατοπτρίζοντας και την ισχύ τότε του ομίλου, όταν εν έτει 1999, η αξία Το 1999, η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών Alfa Alfa Holding, ESHA ΑΛΤΕ στο Χρηματιστήριο έφθασε να ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ για να φτάσει έως την κατάρρευση στα μέσα της δεκαετίας του ’00.

Προηγούμενες προσπάθειες αξιοποίησης του συγκροτήματος της λ. Κηφισού είχαν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο επιτυχία. Τώρα, η PQH πραγματοποιεί μία ακόμη προσπάθεια, στο πλαίσιο του προγράμματος πωλήσεων ακινήτων πιστωτικών ιδρυμάτων υπό ειδική εκκαθάριση (μεταξύ των οποίων και η ΑΤΕ Leasing) μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας, έχοντας απευθύνει και σχετική πρόσκληση υποβολής προσφοράς σε νειαφερόμενους.


Το κτίριο της Λ. Κηφισού που περιλαμβάνει και 92 θέσεις στάθμευσης, είναι το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί από την PQH.

Από την πλευρά τους, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τις 26 Φεβρουαρίου.





Προσπάθειες πώλησής του ακινήτου είχαν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο επιτυχία, ενώ τώρα, έστω κι εν μέσω πανδημίας η συγκυρία θεωρείται καλύτερη δεδομένου ότι υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον από χρήστες για αυτοτελή, μεγάλα κτίρια σύχρονων προδιαγραφών, τα οποία με τις κατάλληλες μετατροπές μπορούν να μετατραπούν σε ‘’πράσινα’’.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates