.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΕΚ ;;;



Σενάριο συνεργασίας Καμμένου και Λεβέντη φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό !!!

Η ελληνική πολιτική ζωή υπήρξε πάντα απρόβλεπτη, κάτι που επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία. Τελευταία εξέλιξη που κανείς δεν είχε προβλέψει, είναι το σενάριο συνεργασίας του Πάνου Καμμένου με τον Βασίλη Λεβέντη. Σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως και με οργανωμένο τρόπο. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για απλή φήμη. Αν επιβεβαιωθεί, θα έχουμε μια μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Οι δηλώσεις

Το έναυσμα για να κυκλοφορήσει ευρέως το σενάριο συνεργασίας που συζητιόταν ήδη σε ορισμένους κύκλους, το έδωσαν οι ίδιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης.



Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!!



Γράφει ο Δημήτρης Αλβανός

Η πολιτική κατάσταση για τον δανειολήπτη με 2 λόγια.
Από τη μία οι ριζοσπάστες πονόψυχοι, που είναι θεωρητικά εναντίον των τραπεζών, αλλά έφεραν αποκλειστικά ηλεκτρονικους πλειστηριασμούς κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, νέα δικονομία με την τράπεζα να εχει προνόμια πάνω από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον δανειολήπτη σχεδόν ανήμπορο, ψαλίδισαν το νόμο Κατσέλη τον κάνανε Σταθάκη και, μάλλον, τον καταργούν, βάζουν τους ασφαλίτες της προστασίας του πολιτεύματος να κάνουν δικογραφίες με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε όσους αντιδρούν στους πλειστηριασμούς .

Ο αλλος έχει οικονομικούς συμβούλους μόνο μεγαλοστελέχη τραπεζών.

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ !!!




Του Γιώργου Φλωρά

Με τον Ν4446/2016 νομοθετήθηκε η 2η Ευκαιρία σε όσους επιχειρηματίες πτώχευσαν χωρίς δόλο, δηλαδή μιας μορφής Σεισάχθια. Με βάση τα άρθρα 167-169 του Πτωχευτικού Κώδικα, μόλις περάσουν 2 χρόνια από την δημοσίευση της απόφασης πτώχευσης ο επιχειρηματίας που πτώχευσε μπορεί να αιτηθεί την απαλλαγή του από τις οφειλές που τον βαρύνουν. Το δικαστήριο τον απαλλάσσει, αν κριθεί ότι πτώχευσε χωρίς δόλο.

Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για όσους πραγματικά πτώχευσαν ώστε να απαλλαχθούν από τα χρέη τους προς τρίτους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Όχι για όλους όμως, όπως αναφέρουμε παρακάτω.

Η νομοθεσία αυτή επιβλήθηκε στα πλαίσια του Μνημονίου του 2015. Με βάση την συμφωνία με τους δανειστές ενσωματώθηκε η Σύσταση για την Δεύτερη Ευκαιρία ως είχε. Στην συνέχεια, για την ουσιαστική εφαρμογή της, συστήθηκε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, στην οποία δυστυχώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν συμπεριέλαβε κανέναν εκπρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο, και στα τέλη του 2016 ψηφίστηκε ο Ν4446/2016.

Με δεδομένο ότι είναι στο τελικό στάδιο Οδηγία της ΕΕ σχετικά με την 2η Ευκαιρία, στο μέλλον θα υπάρξουν, υποχρεωτικά, διαφοροποιήσεις στον Νόμο, ελπίζουμε προς το καλύτερο σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα. Αναφορικά με την ομογενοποίηση των συστημάτων Απαλλαγής (2η Ευκαιρία) στην Ευρώπη, κρίθηκαν αναγκαία (για αυτό θα ψηφιστεί η Οδηγία) γιατί σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να φεύγουν επιχειρηματίες από μια χώρα και να πηγαίνουν σε άλλη χώρα ώστε να αιτηθούν την πτώχευσή τους και την απαλλαγή τους από τα χρέη τους. Για παράδειγμα στην Γερμανία μπορεί να μετοικήσει ένας πτωχευμένος από την Ιταλία και εντός σύντομου χρόνου να αιτηθεί την πτώχευσή του και την απαλλαγή του από τα χρέη στην Ιταλία.

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ELFE-ΔΕΠΑ !!!

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Λ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
Σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα.



Πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνες δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση των χρεών της ELFE, της λιπασματοβιομηχανίας συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απέναντι στη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε μετά την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Οι καταγγελίες βέβαια της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου έχουν γίνει εδώ κι αρκετό καιρό. Προφανώς, για να ξεκινήσει η έρευνα τώρα, έπρεπε να πρώτα να «βουίξει ο τόπος».

Πώς έχει η εν λόγω πτυχή της υπόθεσης;

ΝΕΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !!! 3 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ & Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, 3 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :


Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΝΗ: 33.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!

ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ(ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑ 135.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Όμως χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές οι θέσεις εργασίας προκύπτουν από προσλήψεις που σχεδόν μία στις δύο είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, δηλαδή με μισθούς πείνας !!!


Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν εν πολλοίς την κατάσταση που επικρατεί στην πραγματική οικονομία και στην καθημερινότητα του Έλληνα, προέκυψαν από τους αναλυτικούς πίνακες του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για την ανεργία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Νοέμβριο χάθηκαν πάνω από 33.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας, η οποία παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση των ποσοστών ανεργίας στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημά της περί βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 196.106 προσλήψεις, ενώ οι απολύσεις-αποχωρήσεις κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 229.355. Αυτό σημαίνει ότι το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν αρνητικό κατά 33.249 θέσεις εργασίας. Από τις 229.355 συνολικά αποχωρήσεις, οι 70.225 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 159.130 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

DEUTSCHE WELLE: Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ !!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "SUCCESS STORY" ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες εξαιτίας της κρίσης η οποία έχει πλήξει τη χώρα περιγράφει η Deutsche Welle επικαλούμενη έρευνα του Transnational Institute σύμφωνα με την οποία 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.



Στο δημοσίευμα με τίτλο “Η κρίση χρέους αφήνει τους Έλληνες να πεινάνε και τα παιδιά να υποσιτίζονται” επισημαίνεται ότι το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που είχε καταγραφεί το 2008, στο ξεκίνημα σχεδόν της κρίσης.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την περιγραφή της κατάστασης σε ένα κεντρικό ψαράδικο στον Μαραθώνα. "Έχει φτάσει μεσημέρι και το ψαράδικο είναι ακόμα άδειο. 'Κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του', δηλώνει η ιδιοκτήτριά του Μαρία Χασιώτου. 'Αφού δεν έχουν έρθει ακόμα, πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ. Άλλη μια μέρα με όσπρια και ζυμαρικά', προσθέτει".

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά που βασίζονται στα εισοδήματα των παππούδων και των γιαγιάδων. "Αλλά οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009 αφήνοντας τις οικογένειες με δραματικά λιγότερα εισοδήματα, χωρίς πρόσβαση ούτε καν στα απαραίτητα", προστίθεται.

Υποσιτισμένα παιδιά

ΣΔΟΕ: ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ !!!

ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ
Ο κατασχεμένος καπνός ξεπερνά τους 17 τόνους, ενώ η διάθεση των τσιγάρων υπολογίζεται πως θα προκαλούσε στο ελληνικό Δημόσιο, ζημία τουλάχιστον 3,1 εκατ. ευρώ.



Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής και διάθεσης παράνομων καπνικών προϊόντων, επέφερε το ΣΔΟΕ Αττικής, εντοπίζοντας στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων. Ο κατασχεμένος καπνός ξεπερνά τους 17 τόνους, ενώ η διάθεση των τσιγάρων υπολογίζεται πως θα προκαλούσε στο ελληνικό Δημόσιο, ζημία τουλάχιστον 3,1 εκατ. ευρώ.

Ο εντοπισμός που συνέβη την περασμένη Κυριακή, έρχεται σε συνέχεια ανακάλυψης παράνομου εργοστασίου τσιγάρων στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην εγκατάσταση της Θήβας κατασχέθηκαν 17.830 κιλά καπνού σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, καθώς και άλλα βοηθητικά μηχανήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο, και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά τον κατασχεμένο καπνό, συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Νο2: Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ !!!



Του Άρη Σπίνου

Οι εφέτες Ευσταθίου και Μουστάκας στο εδώλιο για δωρoδοκία μεταξύ άλλων κατηγορουμένων

Η Μάρτυρας – δικηγόρος Φωτεινή Βλαστάρη αρνήθηκε να καταθέσει ισχυριζόμενη ότι απειλείται η ζωή της

Η περιβόητη υπόθεση, που πλέον έχει ολοκληρωθεί δικαστικά με κατηγορουμένους αρκετούς δικαστές, μεταξύ άλλων τον Ευάγγελο Καλούση και την Κωνσταντίνα Μπουρμπoύλια, φαντάζει ως παρανυχίδα μπροστά στο νέο παραδικαστικό Ν2, που ξετυλίγεται εδώ και 15 περίπου μήνες στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή από όλα τα ΜΜΕ. Με πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες με κατηγορούμενα 102 πρόσωπα. Ανάμεσα τους, δύο εφέτες δικαστές του Πειραιά, πασίγνωστοι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, δύο πρώην βουλευτές και πολλοί ακόμη. 

Αιτία της αποκάλυψης, σχετικά με την δράση αυτού του κυκλώματος αποτέλεσε η συνεργασία του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευόπουλου, μέλους του κυκλώματος, που συνεργάστηκε με την Ε.Υ.Π. και την ασφάλεια και επί 10 μήνες ήταν καλωδιωμένος και κατέγραφε όλη την δράση του. 

Ο Παρασκευόπουλος σήμερα είναι καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια για άλλη υπόθεση, που αφορά την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στην Αιξωνή Γλυφάδας. Η σχετική δίκη τελείωσε και σε εφετειακό επιπεδό πριν λίγες μέρες.Η υπόθεση του παραδικαστικού Ν2 για δικονομικούς λόγους, για οχτώ κατηγορουμένους διαχωρίστηκε και η εκδίκαση της ξεκίνησε στις 5/12/2016. Ανάμεσα στους 8 είναι 2 εφέτες Πειραιά, ο Γ.Ευσταθίου. και ο Α.Μουστάκας.

Τρεις πασίγνωστοι δικηγόροι, ο Πέτρος .Μαντούβαλος, ο Κ.Ν. και ο Π.Λ.Για το Μαντουβαλό ο εισαγγελέας στην αγορευσή του πριν λίγες μέρες ζήτησε να κυριχθεί ένοχος. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 40.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΛΑΘΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΖΟΜΠΙ: ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΛΠ !!!


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ;;;

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ 24 ΜΟΛΙΣ ΩΡΕΣ !!!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1.500 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ 2018 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μπορεί το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να πλανάται στην ατμόσφαιρα, ωστόσο αυτό ουδόλως φάνηκε να επηρεάζει τους πλειστηριασμούς, που συνεχίζουν κανονικά και με το νόμο ως τις παραμονές του νέου έτους, θυμίζοντας έτσι ότι εκπνέει και ο νόμος Κατσέλη.

Μετά από τους 982 προχθεσινούς πλειστηριασμούς, θα πίστευε κανείς οι ρυθμοί θα «πέσουν» λόγω των ημερών. Ωστόσο, ο προγραμματισμός δείχνει ότι μόνο για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, έχουν αναρτηθεί 1.440 πλειστηριασμοί, ενώ έπεται συνέχεια μετά από την αργία της 26ης Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν φύγει η χρονιά θα χτυπήσουν άλλα 112 «σφυριά», προαναγγέλλοντας ανάλογη συνέχεια για το 2019.

Με τα έως τώρα δεδομένα, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ήδη έχουν προγραμματιστεί 3.365 πλειστηριασμοί για τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, ενώ αναμφίβολα ξεχωρίζει το πρώτο «σφυρί» για οικόπεδο και κτίσματα του ζεύγους Εμφιετζόγλου, όπου στεγάζονται γραφεία, πολιτιστικά κτίρια, καθώς και μονοκατοικία- βίλα, με τιμή εκκίνησης τα 6,820 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ !!!




Τι γράφει το periodista.gr :


Μία από τις υποθέσεις που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα και προσέλαβαν ακόμη και πολιτικές διαστάσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι εκείνη στην οποία πρωταγωνίστησε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση της υπόθεσης, η ύπαρξη και λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων που ξεπήδησαν σαν μανιτάρια την περίοδο της κρίσης στην ελληνική επικράτεια αποτελεί μία γάγγραινα που απειλεί την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

Όμοια αυτής της γάγγραινας είναι εκείνη του παράνομου τζόγου, με τα παράνομα καζίνο και άλλους παράνομους χώρους, όπου οργιάζει το «καρκίνωμα», να έχουν γεμίσει τις γειτονιές σε όλες τις πόλεις μέσα στην κρίση και να απειλούν την ελληνική οικογένεια, την οικονομία μίας χώρας που βγαίνει στο ξέφωτο και την ελληνική κοινωνία.

Δίπλα λοιπόν στους «Ριχάρδους» των ενεχυροδανειστηρίων λειτουργούν και οι «Ριχάρδοι» του παράνομου τζόγου. Και ξέρετε. Τώρα έρχονται γιορτές και οι «Ριχάρδοι» του παράνομου τζόγου περιμένουν σαν τα κοράκια για να απομυζήσουν χιλιάδες Έλληνες.

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ & ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ STARTUPS ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!



Εάν ρωτήσεις στο δρόμο έναν Φιλανδό πολίτη πώς θα βρεις τον προορισμό που αναζητάς, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου πει. Θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει εκεί ή τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθεί ότι μπορείς να βρεις μόνος σου το δρόμο σου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το φινλανδικό οικοσύστημα αντιμετωπίζει τις startups επιχειρήσεις, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επί του μικρού – αναλογικά με άλλες χώρες – εδάφους του.


Η “νούμερο ένα” χώρα στον κόσμο “για να μεγαλώνει κανείς παιδιά” κάνει εδώ και χρόνια έναν – διακριτικό μεν άκρως επιτυχημένο δε – αγώνα να εξελιχθεί σε “νούμερο ένα” χώρα στον κόσμο για να μεγαλώνει κανείς τη startup του. Κι όπως δείχνουν οι αριθμοί, τα καταφέρνει περίφημα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά με τα στοιχεία του Business Finland, του κρατικού οργανισμού, που έχει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στη χώρα, κάθε χρόνο 4.000 startups ξεκινούν δραστηριότητα στη Φινλανδία.

Η φιλανδική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της φιλοξενούν 500 νεοσύστατες επιχειρήσεις από το χώρο της τεχνολογίας και μια “δεξαμενή” 116.000 νέων ταλέντων στον κλάδο του hi tech. Επιπλέον, κάθε χρόνο περίπου γεννιούνται 300-400 “growth startups” (οι οποίες έχουν “ωριμάσει” σταδιακά επί μία τριετία).

Αρχικά ο κλάδος, ο οποίος κατά κύριο λόγο “παρήγαγε” νεοφυείς επιχειρήσεις ήταν το gaming – άλλωστε η Rovio είναι φινλανδικής καταγωγής – και το software. Πλέον, σε ιδιαίτερα “παραγωγικούς” τομείς εξελίσσονται το health tech, η ενέργεια, το περιβάλλον (cleantech), η Τεχνητή Νοημοσύνη, η “έξυπνη” ναυτιλία, τα wearables – το πρώτο wearable fitness tracker αναπτύχθηκε στη Φινλανδία – αλλά και ο virtual reality τουρισμός – το Ελσίνκι αναμένει 1 εκατ. virtual επισκέπτες το 2019.

"ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ...ΜΑΛΛΙ" ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ & ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ "ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Στην τσιμπίδα της εφορίας έπεσαν εκατοντάδες επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους σε Κύπρο και Βουλγαρία επιζητώντας μικρότερη φορολόγηση, αλλά την… πάτησαν και πληρώνουν κανονικά φόρους στην Ελλάδα !!!



Η συγκεκριμένη κατηγορία των επιχειρήσεων, έχει τεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, καθώς οι περισσότερες «μεταναστεύσεις» είναι εικονικές και όχι πραγματικές. Δηλαδή ασκούν κανονικά τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, αλλά θεωρούσαν ότι θα πλήρωναν φόρο εισοδήματος σε Κύπρο και Βουλγαρία όπου μετέφεραν τις έδρες τους.

Ωστόσο οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν την εικονικότητα της μεταφοράς, μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών τιμολογίων κ.λπ. και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Αρκετοί επιχειρηματίες παρασύρθηκαν από λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, που υπόσχονταν εξαιρετικά μειωμένους φόρους, σε όσους μεταφέρουν την έδρα σε Κύπρο και Βουλγαρία ή ιδρύσουν νέα εταιρεία (στις χώρες αυτές) αλλά να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παγιδεύτηκαν.

Εκτός από τον κανονικό φόρο εισοδήματος τους καταλογίζουν επιπλέον και τα προβλεπόμενα πρόστιμα για την αποφυγή της φορολογίας.

ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: ΣΤΙΣ 16 ΓΕΝΑΡΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ !!!



Στις 16 Ιανουαρίου η απόφαση για τα υποβρύχια


Το νέο έτος θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, για την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων.

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 16 Ιανουαρίου 2019, οπότε και θα εκφωνήσει την απόφαση για τους 32 κατηγορούμενους, που κατηγορούνται για τις "χρυσές μίζες", που δόθηκαν για τη σύμβαση των υποβρυχίων.

WSJ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ
Η ισραηλινή εταιρεία Aleph Farms ανακοίνωσε τη δημιουργία της πρώτης μπριζόλας εργαστηρίου από πραγματικά ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η μπριζόλα όχι μόνον έχει την ίδια γεύση με τη γεύση μιας παραδοσιακής μπριζόλας, αλλά και την δομή της, οπότε ο καταναλωτής αισθάνεται σαν να δαγκώνει ένα πραγματικό κομμάτι βοείου κρέατος, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.



Η διαδικασία παραγωγής διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες και ξεκινά με τη λήψη κυττάρων από ζωντανά ζώα και επωάζονται σε ένα πιάτο Petri, για να σχηματιστούν τέσσερις διαφορετικοί τύποι κυττάρων και συνέχεια γίνεται συνδυασμός τους για να δημιουργηθεί ένα μικρο τρισδιάστατο προϊόν, μεγέθους μιας πιστωτικής κάρτας και η νέα “μπριζόλα” είναι γεγονός.

"Θεωρητικά, μιλάμε για το γεγονός ότι θα μπορούσατε να τρώτε κρέας βίσωνα χωρίς να τον έχετε σκοτώσει”, δήλωσε ο Γιαν Ντούτκιεβιτς, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η γεύση αυτού του νέου προϊόντος είναι σχεδόν ίδια με αυτήν μιας παραδοσιακής μπριζόλας, ενώ σε κυτταρικό επίπεδο είναι πανομοιότυπο με το συμβατικό κρέας, αλλά με τη διαφορά ότι για να καταναλωθεί δεν είναι απαραίτητη η σφαγή του ζώου .

ΣΤΑ 184 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΑΠΟ ΗΠΑ, ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Στο εξωπραγματικό, διαπλανητικό, απίστευτο ποσό των 184 τρισ. δολαρίων εκτινάχθηκε με βάση στοιχεία του 2017, το παγκόσμιο χρέος σε ονομαστική αξία, αγγίζοντας ιστορικό ρεκόρ.



Τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν ότι το άθροισμα του κρατικού και του ιδιωτικού χρέους ανά τον κόσμο (τα στοιχεία αντλούνται από 190 χώρες) αντιστοιχεί στο 225% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του 2017.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, που συλλέγει τα σχετικά στοιχεία από τη δεκαετία του 1950, κατά μέσο όρο το παγκόσμιο χρέος πλέον υπερβαίνει τα 86.000 δολάρια ανά άτομο, με άλλα λόγια είναι 2,5 φορές υψηλότερο από το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα.

ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!



Κυρώσεις στην Deutsche Bank για ανοικτές πωλήσεις μετοχών στην Εθνική Τράπεζα επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση του αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους € 15.000 στο νομικό πρόσωπο DEUTSCHE BANK AG LONDON, διότι προέβη σε ανοιχτές πωλήσεις 13.097.042 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., κατά παράβαση του άρθρου 12(1.β) του κανονισμού 236/2012, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως αυτό εξειδικεύεται με το άρθρο 5(1.ε) του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 827/2012".

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΣΚΑΣΙΜΟ, Η ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ - ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Ο χρόνος θα επιβραβεύσει και πάλι τους δανειολήπτες που έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα τους απέναντι στην τραπεζική αυθαιρεσία, αφού, κρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις, σε συνδυασμό με την οριζόντια ανοργανωσιά και τον κακό χαμό που επικρατεί ήδη εντός τραπεζών, εταιρειών διαχείρισης και funds, θα οδηγήσουν τα νέα τραπεζικά σχήματα, νομοτελειακά πλέον, σε τεράστια προβλήματα ενεργητικής νομιμοποίησης, που θα καταστήσουν νομοτεχνικά αδύνατη τη νομότυπη έκδοση διαταγών πληρωμής και την επίσπευση πλειστηριασμών !!! 



Το λέμε και το γράφουμε εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια !!!


Ο SSM ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μια σημαντική εξέλιξη έλαβε χώρα στον SSM καθώς σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές η Nouy η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού των Τραπεζών ουσιαστικά απορρίπτει την πρόταση της ΤτΕ για τα NPEs τα προβληματικά ανοίγματα.

Η Nouy αποχωρεί τέλη Δεκεμβρίου 2018 ωστόσο η άποψη της φαίνεται ότι απηχεί της άποψης συνολικά του SSM.

Από τις αρχές 2019 νέος επικεφαλής θα αναλάβει στον SSM o Α. Enria ο οποίος και λόγω της ιταλικής του καταγωγής αλλά και του προηγούμενου θεσμικού του ρόλου ακολουθεί συντηρητικές και επιβεβαιωμένες για την ορθότητα τους πρακτικές.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; 

Ότι ο SSM διακριτικά απορρίπτει την πρόταση της ΤτΕ για τα προβληματικά δάνεια και επειδή η ΕΚΤ και η ΤτΕ είναι κεντρικές τράπεζες, η απόρριψη θα γίνει θεσμικά χωρίς να απαξιωθεί ο θεσμός της ΤτΕ…

Με ποιο τρόπο; 



ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ !!!



Η δικαιοσύνη χτυπά την πόρτα του Γκότση


Ο Χαράλαμπος (Γκότσης), ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη πως ο Χαράλαμπος θα τα βρει σκούρα και θα υπάρξουν συνέπειες για τον χειρισμό της υπόθεσης Folli Follie. Σημειώστε το!!! Μετά τις εορτές θα έχουμε εξελίξεις…

ΒΟΜΒΑ !!! ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ-ΚΑΤΣΕΛΗ ;;;



Δεν ήταν τελικά fake news η δήλωση Τσακαλώτου που δημοσίευσε η "Καθημερινή";;;

Δείτε το σχετικό βίντεο :


ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Εξαγγελία υφυπουργού Κοινωνικών Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου σε ενημερωτική εκδήλωση του ΒΕΑ.



Ρύθμιση «ανάσα» για δεκάδες χιλιάδες ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοπασχολούμενους, που οδηγήθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους κατά την διάρκεια της κρίσης, ανακοίνωσε χθες σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Παρουσία δεκάδων μελών του Β.Ε.Α, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε, ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα έχει ενεργοποιηθεί νέα ρύθμιση οφειλών που θα ανακουφίσει ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των δόσεων, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν μόνο όσοι δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν είναι ενταγμένοι στην πάγια ρύθμιση και δεν αφορά όσους εγκαταλείψουν τρέχουσες ρυθμίσεις για να ενταχθούν στη νέα.

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια ασφάλιση, από το 20% στο 13,33% για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, από 1η Ιανουαρίου 2019. Ακόμη αναφέρθηκε σε άλλα δυο θετικά μέτρα, όπως τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, αλλά και τη διαγραφή παλαιών οφειλών στα ταμεία, λόγω εύλογης αμφιβολίας εισφορών, για τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ !!!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΥΘΟΠΟΙΩΝ
Σε μία εποχή που αναζητούνται επενδύσεις και ανάπτυξη επιχειρήσεων με τοπική υπεραξία, η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εξόντωση, ή στην καλύτερη περίπτωση σε μαρασμό τις ελληνικές μικρό – ζυθοποιίες, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει, παρά τα προσκόμματα, μία σημαντική δυναμική.



Την ίδια ώρα γίνεται τροχοπέδη και για τις μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου καθώς τις αναγκάζει να υποστούν μία άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία, όπως φυσικά και τις μικρότερες, εξοντωτικά πρόστιμα σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τις δηλωθείσες, παραγόμενες, ποσότητες και ποιότητες μπύρας και σε περιττά έξοδα.

Όπως λένε εκπρόσωποι των ζυθοποιιών, αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, έγιναν κοινωνοί του νέου σχεδίου νόμου που προωθείται και θα ελέγχει τη συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα τους δόθηκε περιθώριο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου (μεταξύ δηλαδή των εορταστικών ημερών) προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με τις προτάσεις τους. Για κατ΄ ιδίαν συνάντηση ούτε λόγος!

«Το σχέδιο, με τίτλο «Όροι και Προϋποθέσεις για την παραγωγή ζύθου και προϊόντων ζύθου, τη λειτουργία των οικείων μονάδων παραγωγής, ως και τηρητέες διατυπώσεις και διαδικασίες για τον έλεγχο και την εποπτεία των οικείων μονάδων παραγωγής», ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο ελέγχου της παραγωγής εγχώριου ζύθου υποχρεώνοντας πολλές ελληνικές επιχειρήσεις με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ορίζει, αφενός να χάσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και αφετέρου να εφαρμόζουν απαρχαιωμένες τεχνικές ελέγχου που είτε θα τις καταστήσουν παράνομες, είτε δε θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν καθώς η λειτουργία τους θα καταστεί ασύμφορη” αναφέρει στη Voria.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου επισημαίνοντας πως “ η πολιτεία μας αναγκάζει σε κάθε απλή κατεργασία να έχουμε στις εγκαταστάσεις μας ένα χημικό από το Χημείο του Κράτους, για να ελέγχει από την παραλαβή της βύνης μέχρι τη μεταφορά της μπύρας από το βαρέλι. Στόχος είναι να μην παρανομεί κανείς, ωστόσο, υπάρχουν άλλοι ευέλικτοι τρόποι που δεν θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις. Το σχέδιο νόμου μας πηγαίνει πίσω, αντί να εκσυγχρονιζόμαστε γυρνάμε στο παρελθόν. Προσθέτει επιπλέον γραφειοκρατία, αυξάνει τα κόστη και δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως θα οδηγήσει μικρές ζυθοποιίες με τρία - τέσσερα άτομα προσωπικό, σε λουκέτο».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΧΑΡΔΟΥ: 14 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & 42 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ;;;



Του Άγγελου Βουράκη*


Από μέρα σε μέρα αναμένεται η αποφυλάκιση(σ.σ. γραμμένο πριν την απόφαση αποφυλάκισης) του γνωστού ενεχυροδανειστή και των άλλων 7 προσωρινά κρατούμενων, καθώς μετά την θριαμβευτική σύλληψη και την πρωθυπουργική ανακοίνωση στη βουλή η ανακρίτρια με την βοήθεια του Υπουργείου Οικονομικών κατάλαβε ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της Λαθρεμπορίας.

Έπειτα λοιπόν από αίτημα της αστυνομίας, 14 εισαγγελείς εισηγήθηκαν θετικά και 42 δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να επιτραπεί η παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που έπρεπε να εξετάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν επιτρέψει την καταστρατήγηση ενός θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος, αυτού της ιδιωτικότητας των συνομιλιών είναι το εάν υπάρχει βασιμότητα για το αδίκημα που διερευνάτε.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


ΤΕΛΟΣ ΤΟ QE !!! ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ...ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ !!!



Δεν ανταποκρίθηκε η Χαλυβουργική – Η ΔΕΗ από Δευτέρα τραβάει την πρίζα


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την Χαλυβουργική μέσα στη σχετική προθεσμία που είχε δοθεί εκ μέρους της διοίκησης.

Με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να κινείται πλέον προς την διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει πριν την μεσολάβηση της κυβέρνησης σε ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 4/12 υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του κ. Παναγιωτάκη, όπου τότε αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους από την Δευτέρα θα προχωρήσει η υλοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης. Έχει ήδη ειδοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ σχετικά, ενώ η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα από την Χαλυβουργική.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: ΑΘΩΟΙ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Οι δύο υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ήταν οι μόνοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, που τέλεσαν αξιόποινες πράξεις...





Σε αθωωτική απόφαση για τους 12 από τους 14 συνολικά κατηγορουμένους στην υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία. Μεταξύ των 12 αθωωθέντων είναι η σύζυγος και τα δυο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην μεγαλομετόχου της εταιρείας, ο οποίος είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2017 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε κάθειρξη 22 ετών.

Μάλιστα, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος, που πλέον κρίθηκαν αθώοι, είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ για 11 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ο Παύλος Ψωμιάδης είχε εξαπατήσει 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΒΑΞΕΒΑΝΗ !!!

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Ηχηρό «χαστούκι» προς τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα και απόλυτη δικαίωση για τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί η αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σχετικά με την κατηγορία της δυσφήμησης διά του Τύπου, η οποία καθαρογραφήθηκε πρόσφατα.



Πρόκειται για δικαίωση για τον Κ. Βαξεβάνη, καθώς το δικαστήριο (με πρόεδρο την Κωνσταντίνα Παναγούλη και εισαγγελέα τον Περικλή Δράκο) αναγνώρισε ότι ο δημοσιογράφος επιχείρησε να αναδείξει την παράνομη προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο και την επίδειξη εύνοιας από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς την οικογένεια της κ. Στουρνάρα, που είναι και οικογένεια του κεντρικού τραπεζίτη Ιωάννη Στουρνάρα, λόγω των αναλυτικών διαπιστώσεων του πορίσματος που είχε στα χέρια του. Αφού το δικαστήριο διαπίστωσε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε τα πραγματικά περιστατικά ως μη ψευδή, στη συνέχεια διερεύνησε εάν υπήρχε ή όχι δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου και σκοπός εξύβρισης της κ. Στουρνάρα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Βαξεβάνης «για να αποδώσει τη σκέψη του για την επίδειξη εύνοιας του ΚΕΕΛΠΝΟ» προς την οικογένεια της κ. Στουρνάρα «περιορίστηκε να αναφέρει μόνο εκείνες τις φράσεις που ήταν αναγκαίες προς τούτο, χωρίς να προβαίνει σε κανέναν χαρακτηρισμό που κατατείνει στην εξύβριση ή δυσφήμηση» της κ. Στουρνάρα, καθώς «ουδόλως χρησιμοποιεί λέξεις που έχουν στην καθομιλουμένη αρνητική χροιά». Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ότι το σχόλιο της λεζάντας κάτω από τη φωτογραφία του εξωφύλλου «δεν προσθέτει κάποια δυσμενή αξιολογική κρίση όταν αναφέρεται σε αυτό περί μερικών εκατομμυρίων ευρώ και όχι περί του ημίσεος του ποσού των 1,6 εκατομμυρίων, αφού η εταιρεία της κ. Στουρνάρα είχε συμπράξει ως κοινοπραξία με την εταιρεία AGENDA AE, και η διανομή της αμοιβής του έργου αποτελεί ένα εσωτερικό ζήτημα μεταξύ των δύο εταιρειών».

ΔΝΤ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!



Δεν δείχνουν να τελειώνουν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και τις τράπεζες που απειλούνται από μια νέα κρίση. Ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον, προειδοποίησε πως πλησιάζει ακόμα μια περίοδος ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία με κυβερνήσεις και τράπεζες να μην είναι καλά εξοπλισμένες για να το αντιμετωπίσουν.

Σε τραπεζικό συνέδριο που διοργάνωσε το Bloomberg, ο Λίπτον σχολίασε: «Όπως πολλοί από εσάς, βλέπω σύννεφα καταιγίδας να μαζεύονται και φοβάμαι ότι η δουλειά για την πρόληψη μίας κρίσης δεν έχει ολοκληρωθεί». Προειδοποίησε επίσης ότι οι εντάσεις μπορεί να θέσουν υπό πίεση και σε αχαρτογράφητα νερά τους υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «Δεν θα πρέπει να αναμένουμε ότι οι χώρες θα επιτύχουν τα σημαντικά περιθώρια που είχαν πριν από δέκα χρόνια για να αντιμετωπίσουν μία ύφεση» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα στήριξης πιθανόν να είναι επίσης δύσκολο να "πουληθούν" πολιτικά, δεδομένου του οικονομικού βάρους που δημιουργούν.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΩΣ 22,3% ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ !!!

ΕΛΕΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, που κυμαίνονται από 18,5% ως 22,3%, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ για τις πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος σε υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2014 και μετά.



Οι περικοπές είναι αποτέλεσμα του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) με τον οποίο προβλέφθηκε η άτοκη επιστροφή των εισφορών, αντί εφάπαξ, για τα έτη που έχουν οι ασφαλισμένοι από το 2014 και μετά.

Από τα στοιχεία που εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος από τότε που εφαρμόζεται ο νέος μαθηματικός τύπος φαίνεται καθαρά ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Π.Ε.) που συνταξιοδοτήθηκε με 35ετία τον Σεπτέμβριο του 2013 πήρε εφάπαξ 40.275 ευρώ, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού και αφού είχαν επιβληθεί οι περικοπές των Μνημονίων του 2010 και του 2012.

Ο ίδιος υπάλληλος (Π.Ε. κατηγορίας) που συνταξιοδοτήθηκε όμως με 35ετία το 2016, πληρώθηκε με εφάπαξ μέσα στο 2018, με ποσό 32.628 ευρώ, δηλαδή με μια διαφορά τριών ετών στη συνταξιοδότηση (2013-2016), έχασε 7.647 ευρώ από το εφάπαξ και το πήρε με νέο κούρεμα 19% λόγω… Κατρούγκαλου.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ASSOCIATED PRESS
Όπως μεταδίδει οι Αρχές της Αιγύπτου έχουν δώσει οδηγίες προς τα σχετικά καταστήματα προκειμένου να αποσύρουν από τις βιτρίνες τους τα κίτρινα γιλέκα !!!



Εναν ανορθόδοξο τρόπο προκειμένου να αποτρέψουν, σιωπηλά, ένα πιθανό ξέσπασμα «θερμών» κινητοποιήσεων, εν όψει της επετείου της μεγάλης εξέγερσης του 2011, επέλεξαν οι αιγυπτιακές Αρχές.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αρχές της Αιγύπτου έχουν δώσει -«υπογείως»- οδηγίες προς τα σχετικά καταστήματα προκειμένου να αποσύρουν από τις βιτρίνες τους τα κίτρινα γιλέκα, που «πρωταγωνιστούν» τις τελευταίες εβδομάδες στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία!

Το AP επικαλείται τις περιπτώσεις δώδεκα καταστημάτων. Συγκεκριμένα, τα έξι από αυτά, στο Κάιρο, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι δεν πωλούν πλέον κίτρινα γιλέκα.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΜΑΘΕ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_47.html



Οι διεκδικήσεις των ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ σε όλη την Ευρώπη:

Economy-Work | Οικονομία-Απασχόληση


A constitutional cap on taxes - at 25%
Μείωση φόρων στο 25% με συνταγματική ισχύ

Increase of 40% in the basic pension and social welfare
Αύξηση 40% στις βασικές συντάξεις και την κοινωνική πρόνοια

(ΒΙΝΤΕΟ) ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΖΥΓΩΝ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ & ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1% ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤτΕ
Χωρίς καταχρηστικούς όρους, χωρίς παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις, χωρίς ούτε ακόμη την εισφορά του Ν 128/1975 και με προνομιακό επιτόκιο 1%, όλες οι δανειακές συμβάσειςτων υπαλήλων της ΤτΕ, των λεγόμενων "Τραπεζοελλαδιτών" !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;; 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: 3ΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ !!!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τη κλοπή του ΛΕΠΕΤΕ !!!



Για τρίτη μέρα συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου, ενώ τις προηγούμενες μέρες αντίστοιχοι αποκλεισμοί έγιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα Χανιά μέχρι τις Σέρρες.

Περίπου 100 από του απλήρωτους συνταξιούχους έχουν σηκώσει πανό και μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια διαμαρτυρόμενοι για την αυθαίρετη μη καταβολή των επικουρικών τους αποδοχών εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο σε 16.500 άτομα.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ !!!

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΗΞΕ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΧΡΟΝΟ
Αμέσως μετά την λήξη της παράταση σχεδιάζονται διασταυρώσεις και βαριά πρόστιμα για όσους δεν έχουν συμμορφωθεί.



Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου ανακοινώνει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, αναφορικά με την προθεσμία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS). Η προθεσμία έληξε χθες, αλλά αρκετοί φορείς ζήτησαν έξτρα χρόνο, αίτημα το οποίο γίνεται αποδεκτό.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Ο εντοπισμός όσων δεν δηλώσουν τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δημιουργεί αυτόματα μια λίστα πιθανών φοροφυγάδων. Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις όπου οι ελεγκτικές αρχές έχουν διαπιστώσει το φαινόμενο της αθρόας έκδοσης «αποδείξεων» μόνο από τα POS, χωρίς την παράλληλη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι αποδείξεις των POS συνοδεύονται από αποδείξεις-μαϊμού.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΕΤΕ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΧΡΥΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ !!!

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ(ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΝΑ ΚΟΨΕΙ Η ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...Η ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ 630.000€ ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ...
Ρε ποιους κοροϊδεύετε ;;;





Ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης προσπαθεί να βάλει τέλος σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και αφορούν το καθεστώς προνομίων των προηγούμενων διοικήσεων προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων.

Ένα καθεστώς παραλογισμού που ορθώς η διοίκηση της Εθνικής αποφασίζει να κόψει οριστικά. 

Ο Μιχαηλίδης σε συνεργασία με τον CEO της τράπεζας Π. Μυλωνά λοιπόν διέγνωσαν ότι η Εθνική τράπεζα πληρώνει κατά τρόπο – απαράδεκτο – αυτοκίνητο, ασφάλεια και γραμματέα στους πρώην προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της Εθνικής τράπεζας. 

Μια παλιά και σίγουρα παρωχημένη απόφαση της Εθνικής πριμοδοτούσε όσους προέδρους ή CEO αποχωρούσαν από την τράπεζα και δεν είχαν εν συνεχεία κάποια έμμισθη εργασία…να λαμβάνουν δια βίου, προσέξτε δια βίου, προνόμια τα οποία πλήρωνε και πληρώνει η Εθνική τράπεζα. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ 22% ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ...ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...
Η ισπανική κυβέρνηση θα εγκρίνει αύξηση 22% του κατώτατου μισθού από τα 858 ευρώ στα 1.050 ευρώ μεικτά στις 21 Δεκεμβρίου, δήλωσε χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.



Η αύξηση αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο, συμφωνήθηκε από κοινού μαζί με το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας Podemos στο πλαίσιο των προσπαθειών του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη για να υιοθετηθεί στο κοινοβούλιο το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019.

“Το υπουργικό συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου θα υιοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού”, δήλωσε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε ισχύ “από το 2019” και αφορά “την πιο σημαντική αύξηση από το 1977”.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΟ "ΣΚΟΤΑΔΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ "ΣΤΕΡΕΨΕ" Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τι θα γίνουν όλες αυτές οικογένειες ;;; Ενδιαφέρεται κανείς από το πολιτικό σύστημα της χώρας ;;; Ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια για την καρέκλα και πότε μπαίνει ο παχυλός μισθός τους ;;;


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΣΕ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ :


ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ & ΑΝΑΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΜΕ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "SKYLADIKO VIP" Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



ΒΟΜΒΑ : O Μιχαλολιάκος δέχεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ (video) !!!

Το παρόν της Χρυσής Αυγής σε ενδεχόμενη συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, δήλωσε ανοιχτά, μετά την Φώφη Γεννηματά, και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, θεωρώντας την, όπως φαίνεται, συγγενικό της κόμμα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Kilkis TV, έθεσε τους όρους κάτω από τους οποίους θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας, με αυτόν τον τρόπο, την συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία.


Είπε χαρακτηριστικά:


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ Π##ΤΣΑΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ & ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ
Επειδή κάποιοι ακόμη ρωτάτε ..... πως είναι δυνατόν, ορισμένα πρώην πρωτοπαλίκαρα της ΚΝE, σήμερα να έχουν μεταλλαχθεί σε πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ, σας υπενθυμίζουμε το παράδειγμα του συντρόφου Γκορμπατσώφ, που δεν δίστασε να καταντήσει ακόμη και διαφημιστής της Pizza Hut στην Ρωσία !!!




ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΕ
Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε κανόνες που επιτρέπουν σε ομάδες καταναλωτών που έχουν ζημιωθεί από παράνομες πρακτικές να ασκούν συλλογικές αγωγές και να αξιώνουν αποζημιώσεις.



  • Για πρώτη φορά κανόνες συλλογικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε επίπεδο ΕΕ
  • Οι καταναλωτές θα προστατεύονται καλύτερα από περιστατικά «μαζικής βλάβης», όπως τα σκάνδαλα με την Volkswagen - ή αλλιώς «Dieselgate» - και τη Ryanair
  • Δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση καταχρηστικών αγωγών (καθιερώνεται η αρχή «πληρώνει ο ηττημένος»)

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) ενέκρινε την Πέμπτη, 6-12-2018, κανόνες που επιτρέπουν σε ομάδες καταναλωτών που έχουν ζημιωθεί από παράνομες πρακτικές να ασκούν συλλογικές αγωγές και να αξιώνουν αποζημιώσεις.

Προς το παρόν, μόνο 19 κράτη μέλη παρέχουν ορισμένες μορφές ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε θύματα περιστατικών «μαζικής βλάβης» και οι σχετικές δίκες συνήθως είναι χρονοβόρες και δαπανηρές, ιδίως στην περίπτωση της ατομικής προσφυγής των θυμάτων στη δικαιοσύνη.

Οι νέοι κανόνες απαντούν στις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα «μαζικής βλάβης» τα οποία είχαν διασυνοριακές επιπτώσεις (π.χ. «Dieselgate» και Ryanair). Επιτρέπουν συλλογικές αγωγές σε περιστατικά εμπορικής παραβίασης με ευρύ δημόσιο αντίκτυπο σε εθνικές και διασυνοριακές υποθέσεις σε διάφορους καταναλωτικούς τομείς, όπως η προστασία δεδομένων, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες ταξιδίων και τουρισμού, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, το περιβάλλον και η υγεία.

Οι νέοι κανόνες συλλογικών αγωγών:

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!




Ένα νέο κίνδυνο για τους 70.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικά σε ελβετικό φέρνει στο προσκήνιο η αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Ελβετίας (SNB), καθώς ασκούνται πιέσεις για αυξήσεις επιτοκίων πριν κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.



Η Ελβετία έχει τα χαμηλότερα επιτόκια μεταξύ των πλέον ανεπτυγμένων χωρών (G10). Το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων εμπορικών τραπεζών στην SNB είναι -0,75%, πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο επιτόκιο που χρεώνει στις τράπεζες η ΕΚΤ (-0,25%).

Αν η SNB «σφίξει» τη νομισματική της πολιτική, με μια αύξηση στα επιτόκια που θα προηγηθεί των αντίστοιχων αυξήσεων που ετοιμάζει η ΕΚΤ και αναμένονται μετά τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος προγραμματισμό της Φρανκφούρτης, η πίεση και στους Έλληνες δανειολήπτες θα έλθει από δύο πλευρές: την αναπροσαρμογή επιτοκίων και την ενίσχυση της ισοτιμίας του φράγκου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η πολιτική της SNB και, ιδιαίτερα, η απόφαση – σοκ του Ιανουαρίου 2015 να εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια «αναχαίτισης» της ανόδου του ελβετικού φράγκου πέρα από το όριο του 1,20 ήταν η χαριστική βολή στους Έλληνες δανειολήπτες, που είχαν επιβαρυνθεί δραματικά από τη συνεχή ανατίμηση του ελβετικού, λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΗΧΑΝΑΚΙ & ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τις υποχρεώσεις των εργοδοτών στον χώρο της εστίασης που απασχολούν διανομείς με μηχανάκι θα προσδιορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.



Όπως διαπίστωσε ο κ. Νεφελούδης, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τους ντελιβεράδες. «Βγάζουμε, αυτές τις ημέρες, την περίφημη εγκύκλιο, μετά από μία μεγάλη επεξεργασία για το τι προβλέπει ο νόμος, για να είμαστε προσεκτικοί απολύτως και να μην κάνουμε κάποιο λάθος» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει τις υποχρεώσεις που έχει ο εργοδότης στα καταστήματα που έχουν delivery στην εστίαση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διαδικασία, κυρίως, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για να ξέρει τι ελέγχει και, βεβαίως, το να μαζευτεί το «σύστημα, αυτό με τους τραμπουκισμούς και τις παραβατικότητες».

Ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι η εγκύκλιος που θα εκδοθεί, θα αναφέρει ότι:

- Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει τον εξοπλισμό εργασίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το μηχανάκι, με την υποχρέωση να το συντηρεί.

- Κάθε επιχείρηση πρέπει να συντάσσει τη γενική έκθεση επαγγελματικού κινδύνου, που παρομοιάζει με έκθεση δράσης για το ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνει για την ασφάλεια και την υγεία ο κάθε εργοδότης. Όταν δεν το έχει ή όταν δεν το τηρεί, υπάρχει αιτία για πρόστιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ
Τα «χρυσά» κέρδη της Golden Visa δελεάζουν τις ελληνικές τράπεζες που σκέφτονται σοβαρά να διαθέτουν τα ακίνητά τους απευθείας σε Κινέζους, Τούρκους, Ρώσους και άλλους επενδυτές, παρακάμπτοντας τα μεσιτικά γραφεία !!!



Πηγές του κλάδου αναφέρουν στο insider.gr, ότι οι τράπεζες θεωρούν την Golden Visa μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκομίσουν διπλό όφελος: πρώτον, να ελαφρύνουν τον ισολογισμό τους από τα ακίνητα που συσσωρεύουν μέσω των πλειστηριασμών και, δεύτερον, να ενισχύσουν την κερδοφορία τους με τις παχυλές προμήθειες που αποκομίζουν οι μεσίτες.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι οι τράπεζες πουλούν τα ακίνητά τους σε διεθνή fund ή ελληνικές εταιρείες ακινήτων μέσω της πλατφόρμας ή άλλων διαδικασιών που εφαρμόζει καθεμία, τα οποία στη συνέχεια διατίθενται και σε υποψήφιους Golden Visa μέσω εξειδικευμένων ξένων γραφείων.

Η ιδέα που γεννάται τώρα είναι να βρίσκουν μέσω των εν λόγω κινεζικών/ρωσικών/τουρκικών γραφείων ενδιαφερόμενους αγοραστές και να πουλούν οι ίδιες τα ακίνητα χωρίς μεσάζοντες.

Υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος αποκαλύπτει ότι έχει καταρτίσει ήδη business plan για αξιοποίηση αυτού του κινήτρου και υπολογίζει ότι για κάθε πώληση ύψους 250.000 ευρώ -που είναι το όριο της Golden Visa- η τράπεζα θα μπορούσε να βάζει στο ταμείο της 70-80.000 ευρώ. Εφόσον τα στοιχεία των εν λόγω συναλλαγών είναι πραγματικά, αυτό σημαίνει περιθώριο κέρδους της τάξης του 30% -ένα αστρονομικό ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει αντίδοτο στη χαμηλή κερδοφορία των τραπεζών.
SSL Certificates