.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: ΑΘΩΟΙ 12 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
Οι δύο υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ ήταν οι μόνοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, που τέλεσαν αξιόποινες πράξεις...





Σε αθωωτική απόφαση για τους 12 από τους 14 συνολικά κατηγορουμένους στην υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία. Μεταξύ των 12 αθωωθέντων είναι η σύζυγος και τα δυο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην μεγαλομετόχου της εταιρείας, ο οποίος είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2017 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε κάθειρξη 22 ετών.

Μάλιστα, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος, που πλέον κρίθηκαν αθώοι, είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ για 11 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ο Παύλος Ψωμιάδης είχε εξαπατήσει 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.


Ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι μόνο δυο από τους 14 συνολικά κατηγορουμένους και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις.

Για το λόγο αυτό ο πρώτος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 12 ετών κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και ο δεύτερος σε κάθειρξη 7 ετών κατά συγχώνευση για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Στους δυο καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση για τους 12 αρχικώς κατηγορουμένους κρίνοντας πως η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που, κατά το αρχικό κατηγορητήριο, έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του ομίλου ΑΣΠΙΣ, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες, δεν στοιχειοθετείται.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Θανάση Βαρλάμη ανέφερε με αφορμή την έκδοση της αθωωτικής απόφασης: «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια».

Από την πλευρά του ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Αλετρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή την έκδοση της απόφασης: «Μετά από ομόφωνη απόφαση των κ. Δικαστών, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και μια εξόχως εξαιρετική και αιτιολογημένη πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών, η οικογένεια του θανόντος Π. Ψωμιάδη, απηλλάγη των κατηγοριών, που την οδήγησαν στο ακροατήριο του εν λόγω Δικαστηρίου, μετά την παραμονή της στη φυλακή στα πλαίσια της ανάκρισης. Με την εν λόγω απόφαση, η οποία θα αποτελέσει σαφώς νομικό δεδικασμένο, τόσο για την νομική της αντιμετώπιση, όσο και για την πληρότητά της, ετέθησαν οι βάσεις για την «διαφορετική» νομική αντιμετώπιση, της ποινικής ευθύνης της οικογένειας, με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και υπευθύνου δραστηριοτήτων...».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates