.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΑΟ !!!

ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2016 ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ;;; ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ;;;
Διορία έως τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν οι 18.146 οφειλέτες του ΕΦΚΑ, με χρέη από 150.000 ευρώ και άνω, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους !!!






Το σχετικό ειδοποιητήριο αναμένεται να λάβουν οι 18.146 μεγαλοοφειλέτες με συνολικά χρέη που αντιστοιχούν στο 50% όλων των οφειλών, ήτοι 11,65 δισ. από τα συνολικά 23,31 δισ. ευρώ που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη καταρτιστεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και δίνει περιθώριο έως τις 30 Νοεμβρίου στους οφειλέτες να προβούν σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης διαδικασίας που ακολουθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ !!!

ΑΝΤΙ 3.600.000 ΕΥΡΩ
Στο σφυρί βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Η οικονομική κρίση πλήττει ολοένα και περισσότερο την περιοχή της Καλαμπάκας η οποία, αξίζει να σημειωθεί, διαθέτει περισσότερες από 40 ξενοδοχειακές μονάδες.

Παρά το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς τα Μετέωρα που αποτελούν έναν μοναδικό παγκόσμιο προορισμό, τα ξενοδοχεία της περιοχής αδυνατούν να κρατήσουν τους επισκέπτες στον τόπο τους, έστω και για μια νύχτα, λόγω του περιορισμένου τουριστικού ενδιαφέροντος που προσφέρει η ίδια η πόλη της Καλαμπάκας.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ 1,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Bloomberg: Η Τρ. Πειραιώς πουλά ''κόκκινα'' δάνεια αξίας έως 1,5 δισ. ευρώ

Στην πώληση ενός από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων, εξασφαλισμένων με ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα, θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η τράπεζα ανέθεσε στην UBS τον ρόλο του συμβούλου στην πώληση -την αποκαλεί Project Amoeba-, η οποία περιλαμβάνει χρέος με ονομαστική αξία έως 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η τράπεζα στρέφεται σε διεθνείς επενδυτές, ζητώντας να υπογράψουν συμφωνίες τήρησης απορρήτου εν όψει των προκαταρκτικών προσφορών.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ !!!

50 ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το 2018 το δεύτερο κύμα των χωρών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.





Ο κλοιός σφίγγει ακόμη λίγο για όσους έχουν καταθέσεις και περιουσία εκτός της χώρας τους, αλλά δεν δηλώνουν τα σχετικά εισοδήματα: από σήμερα, 50 χώρες θα ανταλλάσσουν αυτομάτως πληροφορίες για τους κατοίκους τους, γεγονός που αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς το τέλος του τραπεζικού απορρήτου, αλλά δεν λύνει το σύνολο των προβλημάτων.

Ανγκίγια, Βερμούδες και Νησιά Κέιμαν θα είναι σύντομα χαμένοι παράδεισοι για όσους ήθελαν να αποκρύψουν εισοδήματα σε λογαριασμούς και επενδυτικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, αυτά τα βρετανικά εδάφη θα περιληφθούν στις πρώτες χώρες που θα εφαρμόσουν την αυτόματη ανταλλαγή των τραπεζικών δεδομένων των πολιτών υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Νέο νομοθετικό πλαίσιο από το 2018 !!!


Είμαστε της άποψης ότι στον ψηφιακό τομέα, πρέπει να πληρώνονται οι φόροι όταν πρέπει», δήλωσε την Παρασκευή (29/09/2017) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προαναγγέλλοντας ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη φορολογία στο Διαδίκτυο που θα ισχύσει από το 2018.

ΒΙΕΤΝΑΜ: ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ 35.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΕΝΩ ΙΣΟΒΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ OCEANBANK
Nguyen Xuan Son, πρώην διευθυντή της OceanBank καταδικάστηκε σε θάνατο για υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας και οικονομική κακοδιαχείριση κρατικών πόρων !!!




Σε θάνατο καταδικάστηκε ανώτατος τραπεζίτης του Βιετνάμ που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε απάτη 800 εκατ. ντονγκ (35 εκατ. δολαρίων), αποδεικνύοντας με το παραπάνω ότι σκοπεύει να καταπολεμήσει δραστικά τη διαφθορά.

Η πρωτοφανής απόφαση αφορά τον Nguyen Xuan Son, πρώην διευθυντή της OceanBank καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας και οικονομική κακοδιαχείριση.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ 400.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧ !!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΧΑΜΗΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ;;;

ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 9,37% Η ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΕΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟ 21% ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ...
Επανεξετάζονται από το ΥΠΟΙΚ τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή.





Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που έγινε επανακαθορισμός των φορολογικών προστίμων και στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν ότι το πρόβλημα της πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας και των παρενεργειών με εικονικό θάνατο επιχειρήσεων παραμένουν.

Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για νέες μειώσεις των προστίμων καθώς και νέο τρόπο υπολογισμού τους προκειμένου "να λειτουργούν προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης και όχι της τιμωρίας” των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ !!!

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Η Εφορία δεν δικαιούται να προχωρήσει στην κατάσχεση προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων για χρέη προς το Δημόσιο κι αν έχει πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα. Αυτά ορίζονται σε εγκύκλιο που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς τις Εφορίες και τις αρμόδιες για τις κατασχέσεις υπηρεσίες !!!



Τα επιδόματα που μπορούν να εξαιρεθούν από τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, ακόμη κι αν πιστώνονται σε λογαριασμούς μη δηλωμένους στην ΑΑΔΕ ως «ακατάσχετους», είναι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το επίδομα θέρμανσης, η διατροφή ανήλικου τέκνου και κάθε άλλο επίδομα που έχει χαρακτηριστεί ρητώς «ακατάσχετο» από τη νομοθεσία που το προβλέπει.

Σε περίπτωση που έχει επιβληθεί κατάσχεση σε ποσά τέτοιων επιδομάτων, κατατεθειμένων σε τραπεζικό λογαριασμό δικαιούχου, ο οφειλέτης πρέπει να υποβάλει αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ για περιορισμό της κατάσχεσης, ώστε τα ποσά αυτά να εξαιρεθούν από τα κατασχετέα και να αποδεσμευτούν. Αναλυτικά, στην εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή επισημαίνονται τα ακόλουθα:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΕ ΤΡΩΓΛΕΣ-ΣΠΗΛΙΕΣ , ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ !!!

ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ;;;
Γιατί το ελληνικό κράτος και η ΕΕ δεν λαμβάνει καμιά μέριμνα και γι΄αυτούς ;;;



Ο κ. Κώστας κάθεται σε έναν μικρό βράχο έξω από τη σπηλιά του στον λόφο του Φιλοπάππου.

Δίπλα του 4 πλαστικές σακούλες με όλα τα υπάρχοντά του. Ημίγυμνος, με μακριά μαλλιά και μούσια, δείχνει ταλαιπωρημένος από τη δύσκολη καθημερινότητά του. Καπνίζει ένα μισοτελειωμένο τσιγάρο που βρήκε σε μία από τις ατελείωτες περιπλανήσεις του στους δρόμους της Αθήνας. Είναι ένας από τους σύγχρονους τρωγλοδύτες που λόγω κρίσης έχουν βρει καταφύγιο σε μία από τις σπηλιές στον λόφο του Φιλοπάππου.«Δεν θέλω να κοιμάμαι σε πλατείες και παγκάκια. Δεν θέλω να με βλέπει ο κόσμος. Κάποτε ήμουν νοικοκύρης. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Και να φύγω από εδώ», λέει στο iefimerida.

ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ FRAPORT !!!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!!!!!!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:




Spiegel: H Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. για τις ελλείψεις στα 14 αεροδρόμια

Αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο η γερμανική Fraport λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της κακής κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον έχουν περάσει στην κατοχή της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, τα περιφερειακά αεροδρόμια -μεταξύ των οποίων το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας- είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή, που υπολόγιζε η Fraport.

«Το συμβόλαιο δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση σε μια τέτοια περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Η Fraport πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα αεροδρόμια αυτά και πλέον εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί.

Τον Ιούνιο, η κοινοπραξία ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να συντάξει μια έκθεση για την κατάσταση των 14 αεροδρομίων.

ΣΕ 8-10 ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ 2ο ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 35.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Η πρωτόδικη απόφαση απέρριπτε την πρακτική των τραπεζών στις επίμαχες χορηγήσεις δανείων κρίνοντας τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων καταχρηστικούς και απαγόρευσε στην τράπεζα να τους χρησιμοποιεί !!!




Τη δικαστική μάχη κατά των τραπεζών δίνουν στο Εφετείο χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί δικαστικά και σε δεύτερο βαθμό η δικαίωσή τους από το πρωτοδικείο επι της συλλογικής αγωγής που αφορά περίπου 35.000 δανειολήπτες. Το πρωί συζητήθηκε ενώπιον του Εφετείου της Αθήνας η έφεση τράπεζας (Eurobank) κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν πλήρως οι δανειολήπτες. Η απόφαση αφορά τη συλλογική αγωγή που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης και Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεκάδες δανειολήπτες βρίσκονταν στο Εφετείο και η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σε 8-10 μήνες.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ: ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΑΠΟ 1/1/2018 ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΧΡΕΩΣΗ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2812 Β) η Κοινή Υπουργική Απόφαση(180036/952/2017) με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακουλών από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018 !!!



Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ και σκοπό έχουν τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει, με ενημερωτική εγκύκλιό προς τα μέλη της, ότι συμμετείχε στον σχετικό κοινωνικό διάλογο, όπου εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις υποχρεώσεις του νόμου οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν λιγότερες από δυο ταμειακές μηχανές, μία θέση η οποία δυστυχώς δεν έγινε τελικά δεκτή.

Σημειώνεται ότι η απόφαση εφαρμόζεται στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μέχρι 70 μικρά (μm). Για τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μεγαλύτερο των 70 μικρών (μm), εφαρμόζονται μόνο οι διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 (περ. α; γ', δ και ε), 4, 6 και 10 της ως άνω KYA.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Στους συμβολαιογράφους ρίχνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απαντώντας στην κριτική των θεσμών για την ολιγωρία στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ με τη σειρά τους οι συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν πως είναι τα πιστωτικά ιδρύματα εκείνα που δεν επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Εκ μέρους των τραπεζών το συντονιστικό ρόλο στο εν λόγω εγχείρημα τον έχει η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρίκλεια Απαλαγάκη, η οποία το τελευταίο διάστημα φέρεται να δέχεται πιέσεις τόσο από τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών, όσο και από τους θεσμούς για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το θέμα τέθηκε εκ νέου χθες στη συνάντηση που είχε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τους Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο, ενώ η πλευρά των Ευρωπαϊκών θεσμών το θέτει διαρκώς και στις τράπεζες και στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑΞΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ !!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Μεταφορών προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί !!!


Στο «κλείσιμο» εκ νέου της αγοράς ταξί στην Ελλάδα με νομοθετικές διατάξεις που ουσιαστικά καταργούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές (applications), μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις καθημερινές μετακινήσεις του, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Επίσης, επιχειρείται η κατάργηση της υπηρεσίας της μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», το προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί!

ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ 69.494 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ TAXIS
Αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν την έκπτωση λόγω του έκτακτου βοηθήματος του Δεκεμβρίου αλλά και προσαρμογή της τιμής ζώνης της Β' ζώνης Ψυχικού.



Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για συνολικά 69.494 φορολογουμένους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις:

•Επανεξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. άρθρου 7 ν. 4223/2017 (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων),

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

ΣΤΑ 63,5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!
Κατά 8% αυξήθηκε το 2016 ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στα 16,5 εκατ. άτομα, με το συνολικό τους πλούτο να αγγίζει τα 63,5 τρισ. δολάρια, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλών και υπηρεσιών, Capgemini, σύμφωνα με το Reuters !!!




Ο πλούτος των υψηλής αξίας ατόμων - όσων έχουν περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται σπίτια και συλλεκτικά αντικείμενα - ενισχύθηκε κατά 8,2% το 2016, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχει ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Μόνο το 2016, περίπου 1,15 εκατ. άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι.

ΤΧΣ: ΠΑΡΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ & ΧΡΥΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΝΤ-ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑ 5 ΔΙΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΟ 2015 !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ το 2015 οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής του ΦΠΑ κατά 789.000.000 ευρώ !!!



Κομισιόν: Η φοροδιαφυγή ΦΠΑ αυξήθηκε το 2015 κατά €789 εκατ.

Παρά τη γενικευμένη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά τη διάρκεια του 2015, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα προσδοκώμενα έσοδα. Απεναντίας, αυξήθηκε η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, όπως δείχνει και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΦΠΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το 2015 η Ελλάδα δεν εισέπραξε λόγω φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής από το ΦΠΑ το ποσό των 5,079 δισ. ευρώ έναντι 4,290 δισ. ευρώ το 2014. Με άλλα λόγια, η απώλεια των εσόδων ΦΠΑ από 25% που ήταν το 2014 αυξήθηκε στο 28%. Με αυτή την "επίδοση" η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη χειρότερη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς στην φοροαποφυγή του ΦΠΑ την ξεπερνά μόνο η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Το συνολικό εκτιμώμενο ποσό των διαφυγόντων εσόδων στην ΕΕ από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ανήλθε στα 152 δισ. ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ !!!

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ
Καταψηφίζει ο Νίκος Νικολόπουλος το νομοσχέδιο για την «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης,Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».




«Οι αρχές και οι αξίες που υπερασπίζομαι είναι καθαρές και ποτέ δεν μπαίνουν σε οποιοδήποτε άλλο ζύγι, πέρα από το συνειδησιακό μου, καθώς και το ζύγι της ευθύνης μου έναντι του Θεού και των πολιτών που εκπροσωπώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης,Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού»

30 & 27 ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ 3 ΠΡΩΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 4.000.000 ΕΥΡΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Ποινές κάθειρξης 30 ετών σε δυο από τους κατηγορούμενους και 27 χρόνων στην τρίτη κατηγορούμενη επέβαλε χθες,Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου στους τρεις υπαλλήλους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στη Μύρινα της Λήμνου !!!





Και οι τρεις αντιμετώπιζαν κατηγορίες για πλαστογραφίες κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και για υπεξαιρέσεις κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι -και οι τρεις ανώτερα στελέχη της τράπεζας- είχαν αφαιρέσει κατά το διάστημα 2005-2012 από λογαριασμούς καταθετών κυρίως του εξωτερικού, χρήματα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΕΛΝΕΙ 18 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ SIEMENS ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ C4I !!!

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2003-2009 !!!
Θα φωνάξετε τον Ζοσεράν που κατέθεσε για μίζες στον τότε Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών ;;; Στις μίζες που φτάνουν μέχρι το 2009 συμπεριλαμβάνονται και μίζες για να διαφύγουν στο εξωτερικό Χριστοφοράκος και Καραβέλας ;;;
ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 18 πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας Siemens καθώς και της θυγατρικής της στην Ελλάδα για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Ένα έργο που είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την Siemens και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 259.032.250 ευρώ χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει ποτέ εξ ολοκλήρου.

To Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ΄αριθμόν 1732/2017 βούλευμά του, αποδίδει στους κατηγορούμενους ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος ». Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση -όπως και στην σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ που εκδικάζεται αυτή την περίοδο- αποδίδεται στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas παραπέμπεται να δικαστεί για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ;;;

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ PANAMA PAPERS ;;;
Αν δούμε και τις χώρες που μπαίνουν στο παιχνίδι της ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, το Πουέρτο Ρίκο μοιάζει ως ο νέος φορολογικός παράδεισος...


Περίπου 65.000 Πουερτορικανοί εγκατέλειψαν πέρυσι το χρεοκοπημένο νησί των ΗΠΑ. Ωστόσο μια ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ιδρύει ολοένα και περισσότερα υπεράκτια τραπεζικά ιδρύματα, γνωστά ως International Financial Entities (IFE), τα οποία οφείλουν την δημιουργία τους σε νόμο του 2012 που είχε θεσπιστεί στο Πουέρτο Ρίκο. Σήμερα υπάρχουν 44 IFEs, με τα 18 να έχουν ανοίξει τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι φορολογικοί εμπειρογνώμονες αποδίδουν μέρος της μαζικής εμφάνισης αυτών των τραπεζικών ιδρυμάτων σε ένα ελάχιστα γνωστό "παραθυράκι" του νόμου, το οποίο καθιστά εφικτή την ίδρυση ενός IFE. Επιτρέπει στους μη Αμερικανούς κατόχους λογαριασμών να τοποθετούν τα χρήματα τους στο Πουέρτο Ρίκο ανώνυμα και ενδεχομένως να αποφεύγουν φόρους της χώρας τους, ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη σταθερότητα και την ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτό γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό χάρη στο νέο παγκόσμιο σύστημα δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων που τίθεται σε ισχύ αυτό το μήνα. Σύμφωνα με το κοινό πρότυπο αναφοράς (CRS) του νέου συστήματος, περισσότερες από 100 χώρες έχουν συμφωνήσει να ανταλλάζουν αυτόματα μεταξύ τους ετήσιες εκθέσεις σχετικές με λογαριασμούς που ανήκουν σε φορολογούμενους από τις χώρες που συμμετέχουν στο σύστημα. Μέχρι τώρα οι χώρες μοιράζονταν κυρίως πληροφορίες κατόπιν αιτήματος, καθιστώντας πιο δύσκολο τον εντοπισμό ύποπτων λογαριασμών. Περίπου όπως και με τον νόμο περί φορολογικής συμμόρφωσης των ξένων λογαριασμών των ΗΠΑ, που απαιτεί από ξένες τράπεζες να παρέχουν στοιχεία για τους Αμερικανούς με τραπεζικούς λογαριασμούς, η πρωτοβουλία του CRS αποσκοπεί στην καταπολέμηση της χρήσης υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών για την αποφυγή πληρωμής φόρων.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1897...ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 81 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΓΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...
Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της. Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια !!!



Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η ήττα στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897

Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης κατά την τελευταία πρωθυπουργία του κήρυξε πτώχευση. Τότε επιβλήθηκε μερικός έλεγχος από τους πιστωτές, που ήταν τυπικός κι όχι ουσιαστικός χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στα ελληνικά δημόσια οικονομικά.

Η εμπλοκή όμως της χρεοκοπημένης Ελλάδας σε σύρραξη με την Τουρκία το 1897, στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, βρήκε την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση με τον ελληνικό στρατό ανίκανο να αντιπαραταχθεί στα οθωμανικά στρατεύματα, που είχαν καταλάβει τη Θεσσαλία και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Η Συνθήκη Ειρήνης της 20ης Σεπτεμβρίου 1897 στην οποία εξαναγκάστηκε η Ελλάδα ως ηττημένη, προέβλεπε πολεμική αποζημίωση των τεσσάρων εκατομμυρίων τουρκικών λιρών της οποίας την άμεση καταβολή απαιτούσε η Υψηλή Πύλη. Η Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη υποχρεώθηκε σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας για επιπλέον δανεισμό (ενώ πριν τέσσερα χρόνια τους είχε ήδη δηλώσει ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα ήδη χρωστούμενα δάνεια). Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν στην επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ) για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας που να εξασφαλίζει στους πιστωτές την αποπληρωμή και των παλαιότερων αλλά και των νέων δανείων τους.

ANONYMOUS: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έναν μεγάλο κίνδυνο κρύβει για τις τράπεζες η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τους επόμενους μήνες, με τουλάχιστον 8.000 ακίνητα να βγαίνουν στο “σφυρί”, και οι τράπεζες είναι έτοιμες να προλάβουν τον κίνδυνο αυτό, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες.

Ο κίνδυνος αυτός είναι η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων, λόγω της πληθώρας ακινήτων που θα είναι διαθέσιμα, σε μία αγορά που ήδη βρίσκεται στον… πάτο και σε μία ελληνική οικονομία που εξακολουθεί να ασθμαίνει. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν φυσικά αρνητική για την ίδια την αγορά ακινήτων, με τις τιμές να υποχωρούν σε εξευτελιστικά επίπεδα, και κατ’ επέκταση θα ήταν καταστροφική για τις τράπεζες, αφού τα ακίνητα που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό αποτελούν εγγυήσεις για δάνεια, και επομένως αν τα πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές, θα χρειαστεί να υπολογίσουν πρόσθετες προβλέψεις για να καλύψουν τις απώλειες από τη μείωση της αξίας των εγγυήσεων.

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΣΡ ΣΕ ΣΚΑΪ-ΑΝΤ1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!

2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
Στο απυρόβλητο έμεινε το Mega !!!





Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη του 2015, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με εννιά συνολικά αποφάσεις του αποφάνθηκε καταφατικά για τους παραβάτες της δεοντολογίας και την υπέρμετρη προβολή του «ΝΑΙ» από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών.

Η θεσμική επικύρωση των παραβιάσεων δεοντολογίας από το ΕΣΡ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και φορτισμένη πολιτικά περίοδο έρχεται πολύ καθυστερημένα για την κοινωνία. Αποδεικνύοντας πάλι πως τα θεσμικά όργανα είτε αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους είτε το πράττουν εσκεμμένα. Για όλες τις υποθέσεις ελέγχου επιβλήθηκαν μόνο τρία πρόστιμα, ένα στον ΑΝΤ1, ύψους 15.000 ευρώ, και δύο στον ΣΚΑΪ, ύψους 15.000 και 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το typologies.gr, από τις εκατοντάδες καταγγελίες που είχε στα χέρια του το ΕΣΡ για το επίμαχο διάστημα της τηλεοπτικής κάλυψης του δημοψηφίσματος εξέτασε λίγες δεκάδες, για τις οποίες σχηματίστηκε ο φάκελος έρευνας. Αφορούσε τέσσερις καταγγελίες για το Mega, δύο για τον ΑΝΤ1, μία για την ΕΡΤ και δύο για τον ΣΚΑΪ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

1 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ 1 ΣΤΑ 5 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
Τι προβλέπει το σχέδιο μέχρι το 2020.




Έρχονται μαζικές απολύσεις στις τράπεζες καθώς ένας στους τέσσερις εργαζόμενους θα απολυθεί από μέχρι το 2020.

Αυτό είναι το σχέδιο που προβλέπει απολύσεις και κλείσιμο υποκαταστημάτων.
Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν πλέον επισφαλές εργασιακό μέλλον καθώς θεωρούνται υπεράριθμοι από funds και ΕΚΤ. 


Σημειώνεται ότι ο SSM ο νέος απόλυτος άρχων του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος (η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει την εποπτεία των τραπεζών στην Ευρωζώνη) πιέζει τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν καταστήματα και συνεπώς να μειώσουν το προσωπικό τους 

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & FUNDS: ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ !!!

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΙΚ Ή ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ;;;


Το Νίκο Χατζηνικολάου και το δελτίο του ΑΝΤ1 επέλεξε ο ΥπΟικ για να βάλει οριστικά τέλος στη σπέκουλα της ΝΔ και του Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και στα χρηματιστηριακά παιχνίδια επιτήδειων και πονηρούληδων, εις βάρος των ελληνικών τραπεζών και των πολιτών, καταθετών, δανειοληπτών και μικρομετόχων! 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

Η GOLDMAN SACHS, TO SWAP ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...
Ένα από τα εγκλήματα της εποχής Σημίτη !!!




Ακολουθεί ανάρτηση στο facebook του Γιάννη Κυριακόπουλου:


Για τα swap, πέραν του ότι υπήρχε και η επίσημη καταγγελία από τον βουλευτή του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος Jaber George Jabbour, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs στο τμήμα όπου “δημιουργήθηκε” το swap από την Αντιγόνη Λουδιάδη, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, με το οποίο ασχοληθήκαμε όταν πρωτοξεκίνησε η συνεργασία μας με την Grant & Eisenhofer, Δικηγορική Εταιρεία στις ΗΠΑ (www.gelaw.com).

Γίνομαι σαφέστερος: Η Goldman Sachs, όντας σχεδόν μόνιμη συνανάδοχος ομολόγων ελληνικού δημοσίου σε όλες τις μεγάλες αναδοχές του Ελληνικού Δημοσίου, και δημιουργός του προιόντος με το οποίο “διευκολύνθηκε” η είσοδος μας στην Ε.Ε. επί Σημίτη, ενός πανάκριβου synthetic currency swap derivative, το οποίο “ανέλαβε” (γιατί άραγε;) η Εθνική Τράπεζα επί διοικήσεως Αράπογλου (το επονομαζόμενο “TITLOS”)

ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ...
Τώρα φτάσαμε να μας περνάει η Αλγερία , η Σρι Λάνκα, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, το Μπουτάν κτλ κτλ.






Πτώση μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη των πιο ανταγωνιστικών οικονομιών για το 2017-2018 σημείωσε η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum. Η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 87η θέση μεταξύ 137 χωρών.

Η αδύναμη επίδοση της ελληνικής οικονομίας και για το 2017-2018 αποτυπώνει την φθίνουσα πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας. Οι παράγοντες που επιβαρύνουν τις επιδόσεις της Ελλάδας σύμφωνα με την έκθεση είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, το φορολογικό καθεστώς αλλά και η αστάθεια του πολιτικού συστήματος.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΩΡΑ STRESS TESTS ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πιέσεις για ξεπούλημα «κόκκινων» δανείων φέρνουν τα πρόωρα stress test


Υπό ασφυκτική πίεση για επιτάχυνση της «ενεργητικής» διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την μορφή μαζικών πωλήσεων πακέτων «κόκκινων» (και πράσινων) δανείων σε distress fund βρίσκονται πλέον μεγάλες εμπορικές τράπεζες.

Καταλύτης για την έναρξη των πωλήσεων θα είναι η υλοποίηση του υπαινιγμού που άφησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι στην ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, για πρόωρα τεστ κοπώσεως στις ελληνικές τράπεζες μέσα στο 2018.

Στην ίδια ακρόαση το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Μπενουά Κερέ παραδέχθηκε εμμέσως την επιτάχυνση των stress test τονίζοντας όμως ότι δεν γίνονται για να ικανοποιηθούν απολύτως οι απαιτήσεις του ΔΝΤ αλλά για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ & ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΜΕ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2013 ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Έκαναν - και συνεχίζουν να κάνουν - όλοι τους χαζούς, στον βωμό της καρέκλας !!!

Γνωρίζαμε ότι τα κόκκινα δάνεια, ιδιαίτερα τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά, ήταν μια πυρηνική βόμβα άνω των 120 δις ευρώ και συνειδητά δεν την ακουμπήσαμε. Ολες οι κυβερνήσεις σπρώχναμε το πρόβλημα στο μέλλον. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Τσίπρας…

Την φοβερή αυτή εξομολόγηση έκανε σε συνεργάτες του ο Αντώνης Σαμαράς, η κυβέρνηση του οποίου με μαεστρία απέφυγε να ακουμπήσει τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Ο Τσίπρας βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν αλλά παρόλα αυτά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο ενώ αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να απελευθερώσει τις τράπεζες από λαικίστικους Νόμους τύπου Κατσέλη που καταλήγουν να τιμωρούν τους συνεπείς δανειολήπτες που αισθάνονται κορόιδα. Ο Τσίπρας γνωρίζει πως θα οδηγηθεί σε κούρεμα καταθέσεων εάν δεν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για τους πλειστηριασμούς των στρατηγικών κακοπληρωτών, τόσο των στεγαστικών δανείων όσο και των επιχειρηματικών ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν κι ένα σκασμό νεόπλουτοι μηντιάρχες. Σ΄αυτούς παρότι τους προστατεύει ο νόμος των Ανωνύμων εταιριών θα πρέπει να γίνουν πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας τους καθώς πολλά επιχειρηματικά δάνεια έγιναν εξωχώριες καταθέσεις!!
!


ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΛΑΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ & ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ;;;
Ποιός ο λόγος να καλλιεργείται ο κοινωνικός αυτοματισμός ακόμη και στο φλέγον κοινωνικό ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της 1ης κατοικίας, διασπώντας έτσι το μέτωπο των δανειοληπτών προς όφελος των τραπεζών, την ώρα που αυτό πρέπει να παραμένει αραγές και ενιαίο, προκειμένου να δικαιωθεί ο αγώνας ;;;
Και για ποιό λόγο η ακυρότητα, οι παράνομοι και καταχρηστικοί όροι των δανειακών συμβάσεων, οι τοκογλυφικές χρεώσεις και οι ανατοκισμοί, που αφορούν το σύνολο των δανειοληπτών, πρέπει να αφορούν προνομιακά μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες δανειοληπτών και όχι όλους, εξαιρουμένων σε κάθε περίπτωση των κομμάτων, των θαλασσοδανεισμένων νταβατζήδων της διαπλοκής και των πάσης φύσης απατεώνων ;;;  

ΤΟ ΠΑΝ & ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ANONYMOUS: ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΘΑΨΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 213.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ
Το νέο ποσό προστίθεται στα 510.000 ευρώ που ήδη έχει καταβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από προηγούμενη δικαστική απόφαση, για την ίδια αιτία (για διαφορετικά χρονικά διαστήματα) και η συνολική αποζημίωση ανέρχεται πλέον στα 723.000 ευρώ !!!
Η αποζημίωση αφορά πρόκληση ηθικής βλάβης και οικονομικής ζημίας, επειδή καθυστέρησε αδικαιολόγητα επί 4 χρόνια (!) να διερευνήσει καταγγελίες της για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου !!!



Ενώ είναι αρμόδια να «ρίχνει καμπάνες» και να επιβάλλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παραβίαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού «κατάφερε» το εξής παράδοξο και πρωτότυπο: Να καταδικασθεί η ίδια και να κληθεί να πληρώσει αποζημίωση σε επιχείρηση, επιδή "εθαψε" τις καταγγελίες της!!!

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου η Επιτροπή υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση 213.000 ευρώ στην εταιρεία "Βιβλιοπωλεία Φλωράς", για πρόκληση ηθικής βλάβης και οικονομικής ζημίας, επειδή καθυστέρησε αδικαιολόγητα επί 4 χρόνια (!) να διερευνήσει καταγγελίες της για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Την απόφαση γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης των βιβλιοπωλείων Γιώργος Φλωράς, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

ΑΝΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...
Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από κοινού από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας !!!



"Η ρύθμιση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών", επισημαίνει σε ανάρτησή της στο facebook η Έφη Αχτσιόγλου.

ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ρεσιτάλ ανοργανωσιάς από την ΑΑΔΕ !!!




Ο ΕΝΦΙΑ και νεκρούς ανασταίνει! Έστειλαν ειδοποιητήρια σε πεθαμένους πριν από 10 χρόνια!

Παράλογο; Τελικά ο ΕΝΦΙΑ δεν σε «στέλνει» μόνο αδιάβαστο, αλλά αντίθετα μπορεί και να σε αναστήσει.

Κραυγαλέες είναι δύο περιπτώσεις στα Χανιά, με τα μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ να αποστέλλονται σε δύο… νεκρές!

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ: ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ, ΤΟ @#$%^&* ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ !!!

ΣΤΑ 4 ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ !!!
Ένας πολύ όμορφος τηλεφωνικός διάλογος μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ Άννας Καραμανλή και του Αιμίλιου Κοτσώνη (συνεργάτης του Μαρινάκη, που εμπλέκεται στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1) !!!




Από το διάλογο (ή πιο σωστά κλαψοδιαμαρτυρία της Καραμανλή προς το δίκτυο Μαρινάκη), μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι ο Μαρινάκης μπορεί να κανονίζει να μπαίνουν στις κυβερνήσεις υπουργοί της αρεσκείας του και ότι στον Ολυμπιακό κάνουν «παιχνίδι με τους οπαδούς» δίνοντας γραμμή για το ποιόν να ψηφίσουν και ποιόν όχι.

Ο διάλογος


Νόμιμη καταγραφή ΕΥΠ 18/7/2012
Συνομιλία Αιμίλιου Κοτσώνη – Αννας Καραμανλή
Ζ1_70512222 (ηχητικό, το παρακάτω)


Η Άννα του λέει ότι δεν τη βοήθησαν στις εκλογές και ότι έπεσαν όλοι επάνω στον Αρβανιτόπουλο και δεν βάλανε ούτε άρθρο της στη «Μετρό» ούτε τίποτε. Και συνεχίζει λέγοντας ότι όταν γίνει υφυπουργός Αθλητισμού θα την παίρνει ο Μαρινάκης τηλέφωνο και θα τον γράφει στ’ αρχίδια της… Και συνεχίζει ο Αιμίλιος…
Αιμίλιος Κοτσώνης: Άκου να σου πω τώρα κάτι… Και να το ξέρεις… Εάν είναι να γίνεις υφυπουργός Αθλητισμού, μόνο αυτός μπορεί να το κανονίσει.
Άννα Καραμανλή: Ναι… είδα πώς το κανόνισε… Πώς ασχοληθήκατε με μένα… Αν ήθελε, θα μ’ έβαζε…
Αιμίλιος Κοτσώνης: Σου λέω… αν είναι κάποιος που μπορεί να το κάνει… εγώ πιστεύω πως είναι αυτός.
Άννα Καραμανλή: Και γιατί δεν το ’κανε λοιπόν;


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η UNILEVER ΑΛΤΙΣ, ΕΛΑΝΘΗ ΚΑΙ SOLON !!!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πωλητήριο θα μπει και στις μαργαρίνες, για τα προϊόντα Flora, Βιτάμ, Super Fresco, Άλτις Soft, Ελαΐς και Becel που παράγονται στην Ελλάδα !!!



Tην πρόθεση της να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων, ανακοίνωσε η εταιρεία Unilever Hellas, προκηρύσσοντας για αυτό το λόγο διεθνή διαγωνισμό. Η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Μαζί με τα σήματα, η εταιρεία βγάζει στο «σφυρί» και το εργοστάσιο εμφιάλωσης του λαδιού στην οδό Πειραιώς αλλά και τους… υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτή την προϊοντική κατηγορία.

Με αιτιολογία-δικαιολογία την επαναξιολόγηση των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ανακοίνωσε με την πρόθεσή της, να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της. Πωλητήριο θα μπει ωστόσο και στις μαργαρίνες, για τα προϊόντα Flora, Βιτάμ, Super Fresco, Άλτις Soft, Ελαΐς και Becel που παράγονται στην Ελλάδα.

Η αποχώρηση από τον τομέα του ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά είναι μία υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Unilever, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, ο πολυεθνικός κολοσσός είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πώληση των brand μαργαρινών που διαθέτει, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής του.

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ;;;

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ ΑΝΙΚΑΝΩΝ !!!

Ή ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ...
Μετά τη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008/9, το σύστημα διακυβέρνησης της ΟΝΕ τέθηκε σε δοκιμασία, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της στις χώρες της Ευρωζώνης. Η κρίση χρέους και ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας αρχικά και οι κρίσεις στις άλλες χώρες της Κοινοτικής περιφέρειας αποκάλυψαν τις δομικές και λειτουργικές αδυναμίες της διακυβέρνησης της ΟΝΕ και προκάλεσαν μία σειρά από θεσμικές και διαχειριστικές αλλαγές. Ως συνέπεια, το σύστημα διακυβέρνησης που έχει διαμορφωθεί και, λόγω της συνέχισης της κρίσης είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται σε σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης με την κρίση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.



Μετά τη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008/9, το σύστημα διακυβέρνησης της ΟΝΕ τέθηκε σε δοκιμασία, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις σοβαρές επιπτώσεις της στις χώρες της Ευρωζώνης. Η κρίση χρέους και ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας αρχικά και οι κρίσεις στις άλλες χώρες της Κοινοτικής περιφέρειας αποκάλυψαν τις δομικές και λειτουργικές αδυναμίες της διακυβέρνησης της ΟΝΕ και προκάλεσαν μία σειρά από θεσμικές και διαχειριστικές αλλαγές. Ως συνέπεια, το σύστημα διακυβέρνησης που έχει διαμορφωθεί και, λόγω της συνέχισης της κρίσης είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται σε σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης με την κρίση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.
SSL Certificates