.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕ 8-10 ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ 2ο ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 35.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Η πρωτόδικη απόφαση απέρριπτε την πρακτική των τραπεζών στις επίμαχες χορηγήσεις δανείων κρίνοντας τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων καταχρηστικούς και απαγόρευσε στην τράπεζα να τους χρησιμοποιεί !!!




Τη δικαστική μάχη κατά των τραπεζών δίνουν στο Εφετείο χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί δικαστικά και σε δεύτερο βαθμό η δικαίωσή τους από το πρωτοδικείο επι της συλλογικής αγωγής που αφορά περίπου 35.000 δανειολήπτες. Το πρωί συζητήθηκε ενώπιον του Εφετείου της Αθήνας η έφεση τράπεζας (Eurobank) κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν πλήρως οι δανειολήπτες. Η απόφαση αφορά τη συλλογική αγωγή που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης και Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεκάδες δανειολήπτες βρίσκονταν στο Εφετείο και η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σε 8-10 μήνες.

Η πρωτόδικη απόφαση απέρριπτε την πρακτική των τραπεζών στις επίμαχες χορηγήσεις δανείων καθώς έκρινε τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων καταχρηστικούς και απαγόρευσε στην τράπεζα να τους χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με αυτούς οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν την οφειλή τους με τη τρέχουσα ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ .



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates