.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
1.00.000 περισσότεροι οι πραγματικοί άνεργοι στην Γερμανία !!!




Με μόλις 5,7% το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών δεκαετιών. Πόσο αξιόπιστα είναι όμως τα στοιχεία που δημοσιεύονται και τα οποία "γιορτάζει" κάθε φορά η πολιτική;

Η απάντηση του γερμανού οικονομολόγου Χάιντς-Γιόζεφ Μπόντρουπ στο εν λόγω ερώτημα είναι σαφής: τα στοιχεία για την ανεργία στη Γερμανία είναι αναξιόπιστα. Ο λόγος; "Διότι είναι παραποιημένα. Όχι από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, η οποία καταγράφει και δημοσιεύει τα στοιχεία. Η πολιτική είναι εκείνη που μέσα από σειρά νόμων άλλαξε τον ορισμό της ανεργίας […]. Με αποτέλεσμα οι αριθμοί να μην αποτυπώνουν πλέον την πραγματικότητα και να μην εκφράζεται ο κοινωνικός αντίκτυπος της ανεργίας στη Γερμανία".

Γιατί όμως ισχυρίζεται ο ειδικός ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι "μαγειρεμένα"; Τι είναι αυτό που λείπει από τα επίσημα στοιχεία; "Από τη στατιστική λείπουν για παράδειγμα οι άνθρωποι άνω των 58 ετών. Η πολιτική ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν δουλειά και γι΄ αυτό μπορούν να εξαιρεθούν. Οι άνεργοι που μετεκπαιδεύονται μέσω της Υπηρεσίας Εργασίας δεν καταγράφονται επίσης ως άνεργοι. Επίσης, όταν ένας άνεργος δηλώνεται το πρωί άρρωστος στην Υπηρεσία Εργασίας όπου ανήκει, τότε δεν καταγράφεται πλέον ως άνεργος. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που στην πραγματικότητα είναι άνεργοι, αλλά εξαιρούνται από τη στατιστική. Πρόκειται για μια τεράστια παραποίηση για την οποία ευθύνεται η πολιτική".


OΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ !!!

ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΠολΔ
Με τις νέες διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4509/2017, η ελληνική νοµοθεσία προσαρµόζεται στον Κανονισµό (ΕΕ) 655/2014 για την εισαγωγή «Ευρωπαϊκής Διαταγής Δέσµευσης Λογαριασµού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εµπορικές υποθέσεις».




Οι απαιτούµενες προσαρµογές εισάγονται απευθείας στον Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας, όπως συµβαίνει σε άλλα κράτη-µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερµανία, Αυστρία).

Ειδικότερα:


ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html




Ένα όργιο εκβιασμών, απειλών και τρομοκρατίας κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα από τις εισπρακτικές εταιρείες τραπεζών σε βάρος όχι των υποτιθέμενων “στρατηγικών κακοπληρωτών”, τους οποίους έχουν λυσσάξει να προβάλλουν ως προστατευτική ασπίδα οι τράπεζες αλλά και μεγάλες εταιρείες, αλλά σε βάρος πάμπτωχων ή και οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών και νοικοκυριών.

Στο όργιο αυτό της τρομοκρατίας οι εισπρακτικές εταιρείες δεν διστάζουν να εκβιάζουν ακόμα και πολίτες ενταγμένους ή υπό ένταξη στο ν.Κατσέλη, το οποίον άλλωστε επιχειρούν να υπονομεύσουν, να τον περιορίσουν και τον αχρηστεύσουν.


ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 2,5 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 120.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/10_15.html




Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ποινή 2,5 ετών στον Ανδρέα Ηλιάδη και πρόστιμο 120 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε μια εκ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν και που αφορούσε τη χειραγώγηση της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Tράπεζας στις 19/6/2012.

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι σε άλλες τέσσερις κατηγορίεςκαι ότι εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο και τον Ανδρέα Ηλιάδη, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν επίσης οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.


ΕΦΚΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 50.000€ !!!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Εφαρμοστική εγκύκλιο σχετικά με την απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν το ποσό των 50.000 ευρώ, στο πλαίσιο υπαγωγής τους στο Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις», εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).




Αναλυτικά, η εγκύκλιος περιλαμβάνει:

Πεδίο εφαρμογής-Υποβολή αίτησης


Οι οφειλέτες με συνολικές προς ρύθμιση οφειλές προς όλους τους πιστωτές (φορολογική διοίκηση, ΚΕΑΟ, πιστωτικά ιδρύματα, κλπ) που ανέρχονται από 20.000 ευρώ και δεν ξεπερνούν το ποσό των 50.000 ευρώ και πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των άρθρων 2 και 3 του Ν. 4469/2017, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την υπαγωγή τους στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η διαδικασία υποβολής ορίζεται στην υπ΄ αριθ. 116821/25-10-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3909/Β'/06-11-2017) «Λειτουργικές Προδιαγραφές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ν. 4469/2017 (ΦΕΚ Α΄ 62)».


ΑΙΣΧΟΣ: ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/blog-post_609.html




Στο φως της δημοσιότητας ένα νέο περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Εργαζόμενοι επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα, κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν… επέστρεψαν στους εργοδότες τους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την υπόδειξη!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ;;;

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_28.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_374.html




Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στην e-πλατφόρμα των συμβολαιογράφων και οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου.




Το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και από την εφορία, το οποίο περιλαμβάνεται στο κείμενο της επικαιροποίησης του μνημονίου που είχε διαρρεύσει στις αρχές Δεκεμβρίου, επαναφέρει σήμερα η Καθημερινή.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, με νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) η κυβέρνηση, υλοποιώντας ταυτόχρονα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ξεκινάει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων.

Εντός του Ιανουαρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μαζί με πλήθος άλλων προαπαιτουμένων, η σχετική διάταξη, με στόχο τον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο. Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί ξεχωριστή. Σημειώνεται ότι το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν 11 τους οποίους μάλιστα ζήτησαν οι ίδιοι οι οφειλέτες για να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ 2018 ;;; ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ...

ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που ήταν στο όνομα τους την 1/1/2018...Αν το χάσουν τους επόμενους μήνες σε πλειστηριασμό θα τους κυνηγάει και η εφορία για τον ΕΝΦΙΑ !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Στην πρωτοπορία ο Έλληνας νομοθέτης και πιο συγκεκριμένα η ελληνική Βουλή που φτιάχνει νόμους για χθες ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για το αύριο και την επόμενη ημέρα. 
Στο επίκεντρο είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος ακινήτων ο οποίος πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και είναι στην κατοχή την πρώτη ημέρα κάθε νέου έτους. 

Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που ήταν στο όνομα τους την 1/1/2018. Στην περίπτωση που το σπίτι μεταβιβασθεί μέσα στο 2018 ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ήταν στην κατοχή του την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Το παράδοξο του νόμου 4223/2013,ο οποίος τροποποιήθηκε με τον 4316/2014 διατηρήθηκε το αρχικό νομοθετικό λάθος και παραμένει έως σήμερα στη… θέση του. Το νομοθετικό κατασκευαστικό πρόβλημα «χτυπάει» όσους ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται ένα βήμα πριν τον πλειστηριασμό. 



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 80.000.000€ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αυτό αναφέρεται σε απάντηση που έλαβε ο Νίκος Νικολόπουλος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από σχετική ερώτηση.




Παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων στο ομολογιακό δάνειο, ύψους 80 εκ. ευρώ που έλαβε η «Πήγασος Εκδοτική» από την Εθνική Τράπεζα, έχει σταλεί από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση που έλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ερώτηση που υπέβαλλε μετά από την καταγγελία του σχετικού δανείου από την ίδια την Εθνική Τράπεζα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε να πληροφορηθεί τις εξελίξεις σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα «θαλασσοδάνειο» που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, εάν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τις δανειοδοτήσεις της εκδοτικής επιχείρησης συμφερόντων Μπόμπολα, αλλά και εάν ξεκινήσει δικαστική έρευνα εις βάρος των τραπεζικών στελεχών που χορήγησαν το δάνειο.


Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!


Αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας βρέθηκε στο Βόλο ένας άνεργος πατέρας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες είναι έτοιμες να υποδεχθούν το νέο έτος, ο 24χρονος έμελλε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. 

Ο λόγος ;;; 
Επειδή έκλεψε δύο κουτιά βρεφικό γάλα για το παιδί του !!! 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Star, ο άνεργος πατέρας πήγε σε σούπερ μάρκετ του Βόλου και αφαίρεσε, χωρίς να τα πληρώσει, δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος αξίας 40 ευρώ. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους υπεύθυνους του καταστήματος, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, κατέφυγε στην κλοπή γιατί δεν είχε χρήματα να ταΐσει το μωρό του την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ & ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ;;;

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Υπάρχουν όμως ακόμη ηλίθιοι που επιμένουν ότι μπορούν να πληρώσουν - αλλά δεν θέλουν επειδή είναι δήθεν μπαταχτσήδες - όχι μόνον οι λίγοι των 820 ευρώ/μήνα, αλλά και η φτωχοποιημένη πλειοψηφία των 450, των 550, των 600 και των 700 ευρώ/μήνα !!! 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ & ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής Δικηγόρο πΑΠ της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ : 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_3.html




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία της περιουσίας του δανειολήπτη από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς !!!


ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΤ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ & ΙΟΝΙΟ !!!

42 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι τα έσοδα που χάνουν το κράτος και ο κλάδος του yachting, εκτοξεύοντας τη ναυτική ανεργία, από τις εκατοντάδες παράνομες ναυλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις ελληνικές θάλασσες.


Περισσότερα από 40 σκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν πολυήμερα ταξίδια στο Αιγαίο και το Ιόνιο με καθεστώς παράνομων ναυλώσεων, έχουν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα από τα μέσα Μαΐου, μέσω εντατικών ελέγχων που εδώ και τέσσερα χρόνια ζητούσε και διεκδικούσε επανειλημμένως η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Η φοροαποφυγή ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα ναυλοσύμφωνα τα οποία είχαν υπογραφεί να ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν διαπιστωθεί 42 παράνομες ναυλώσεις, εκ των οποίων 24 είναι σημαίας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, 13 είναι σημαίας εκτός Ε.Ε. και 5 έχουν ελληνική σημαία. Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα πρόστιμα που ως τώρα έχουν επιβληθεί. Εν μέσω θέρους το υπουργείο Ναυτιλίας, παρατηρώντας την έκρηξη ανομίας μέσα στις ελληνικές θάλασσες, πέρασε τροπολογία -την οποία στήριξε και η Ν.Δ.- με την οποία τα σκάφη αναψυχής τα οποία έχουν ναυλωθεί παράνομα, εκτός από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται (τα οποία μπορεί να αγγίξουν και τις 50.000 ευρώ), έχουν και απαγόρευση απόπλου μέχρι να κατατεθεί το πρόστιμο ή εγγυητική επιστολή διπλάσια του προστίμου.

ΤΟ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΚΟΥΤΙΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ ;;;






Κώστας Βλάχος
Μιλήσαμε πριν από λίγο στο 2421076954 με τον αξιωματικό υπηρεσίας στην ασφάλεια Βόλου που έχει αναλάβει την υπόθεση του ανέργου πατέρα που πήρε από σούπερ μάρκετ 2 μπουκάλια βρεφικό γάλα και αρνούνται πεισματικα να μας αποκαλύψουν το όνομα του σούπερ μάρκετ και του υπεύθυνου που κατέθεσε μήνυση κατά του ανέργου πατέρα.
------------
Οι ιθύνοντες του σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΥ στο Βόλο ζήτησαν και συνελήφθη άνεργος πατέρας που πήρε δύο κουτιά βρεφικό γάλα για τα δύο παιδιά του χωρίς να πληρώσει.
Ήδη η αστυνομία συνέταξε δικογραφία και έστειλε τον άνεργο πατέρα στον Εισαγγελέα.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 1.400.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

ΦΟΡΟ-ΕΞΟΝΤΩΣΗ
Eκτόξευση εισφορών ως το 45% του εισοδήματος έρχεται από 1ης/1/2018 για 1,4 εκατ. επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες, εκ των οποίων με ενεργή ασφάλιση είναι στον ΕΦΚΑ οι 1,2 εκατ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η νέα χρονιά "τρέχει" ήδη με αυξήσεις-σοκ στις ασφαλιστικές τους επιβαρύνσεις, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τις εισφορές του 2018 επί πλασματικού φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο θα έχει έκπτωση κατά 15%, και πάνω σε αυτό το νέο "φορολογητέο εισόδημα" θα έρθουν να προστεθούν και οι εισφορές που κατέβαλαν το 2017 και θα λογίζονται ως εισόδημα!

Σοκ

Στο άρθρο 58 του ν. 4472/2017 (επικαιροποιημένο Μνημόνιο Μαΐου 2017) προβλέπεται ότι από την 1η/1/2018 οι εισφορές δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι, αλλά θα συνυπολογίζονται ως εισόδημα για τον υπολογισμό των νέων εισφορών. Η διάταξη αυτή μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή, πιθανότατα από τις εισφορές του Φεβρουαρίου, και φέρνει αυξήσεις ακόμη και στα κατώτατα ποσά που πληρώνουν οι επαγγελματίες και οι αγρότες. Τα 157 ευρώ, που είναι η ελάχιστη εισφορά σύνταξης και ασθένειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γίνονται 176 ευρώ από 1ης/1/2018, ενώ τα 88 ευρώ, που πληρώνουν οι αγρότες, ανεβαίνουν στα 101 ευρώ.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ & ΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ !!!

ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Ο νόμος (Ν. 3345/2005) ορίζει σαφώς ότι απαλλάσσονται τα μη χρησιμοποιούμενα/μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από τα τέλη «για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά».


Με έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη ζητεί την απαλλαγή των κενών και μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων από τα δημοτικά τέλη, ανεξάρτητα από τον χρόνο δήλωσής τους ως κενών στη δημοτική αρχή.

Αφορμή για τη σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου, κ. Ανδρέα Ποττάκη, στάθηκαν οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών από όλη τη χώρα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού παρελθόντων ετών σε αποδεδειγμένα κενά ακίνητα, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν δηλωθεί ως κενά από την ημερομηνία διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Ο Συνήγορος καλεί τις δημοτικές αρχές να συμμορφωθούν προς τη νομοθεσία και τη νομολογία και να αποδέχονται αναδρομικά υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα κενά ακίνητα (οι οποίες εξάλλου μπορούν να διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις και τη βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης).

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2014 !!!

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 28-30% ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αναλυτικά παραδείγματα σε διευκρινιστική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ για το νέο τρόπο αναδρομικού επανυπολογισμού σε εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις ετών μέχρι το 2013, με βάση τα πρόστιμα και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που προβλέπουν τα άρθρα 58, 58Α, 59 και 53 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013).





Σε μείωση του συνολικού ύψους των προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής φόρων για έτη από το 2006 μέχρι και το 2013 αναμένεται να οδηγήσει η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 49 του ν..4509/2017 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων αυτών με βάση τις επιεικέστερες ρυθμίσεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 1η-1-2014 και μετά. Όπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που περιλαμβάνονται σε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι μειώσεις στις επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής φόρων εισοδήματος για χρήσεις των ετών 2006-2013 φθάνουν περίπου στο 28%-30%.

Όπως προκύπτει από τα όσα διευκρινίζονται στην υπ’αριθμόν ΠΟΛ. 1003/3-1-2018 εγκύκλιο της Α.Α.Δ.Ε., με τις διατάξεις του άρθρου 49 του ν. 4509/2017 ορίζεται ότι, για πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου που εκδίδονται από την 1η-1-2018 και μετά και αφορούν σε υποχρεώσεις χρήσεις, περιόδους ή υποθέσεις πριν την έναρξη ισχύος του Κ.Φ.Δ. (ήτοι μέχρι 31-12-2013) δεν θα επιβάλλονται πλέον οι πρόσθετοι φόροι του άρθρου 1 του ν. 2523/1997, οι οποίοι:

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ» – ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!





Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το International Hellenic Center έχοντας πλήρη επίγνωση των διαδραματιζομένων γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ανησυχώντας για τις προαναγγελθείσες εξελίξεις στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να εκφραστούν και να δώσουν στην Ελληνική Διπλωματία ένα πολύ ΙΣΧΥΡΟ διαπραγματευτικό «χαρτί»: την ξεκάθαρη-αδιαμφισβήτητη λαϊκή βούληση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επουδενί (σε σύνθετη ονομασία ή παραγώγων αυτού) στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Καλούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες και φιλέλληνες να υπογράψουν το ΨΗΦΙΣΜΑ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.onomasia.gr και απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης (Πρωθυπουργό) κ.Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το ΨΗΦΙΣΜΑ ζητούμε να τηρηθεί η απόφαση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το 1992 περί ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου. Σε περίπτωση που υπάρξει ΕΚΤΡΟΠΗ από την εν λόγω απόφαση ZHTOYME από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα (όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα) να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού την αποδοχή ή μη χρήσης το όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κρατίδιο, προσφεύγοντας στην ύψιστη μορφή Δημοκρατίας που είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!




Διαβάστε παρακάτω όλο το ψήφισμα:

ΣΤΑ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ GOOGLE ΑΠΟ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2016 !!!

BLOOMBERG
H Google εξοικονόμησε 3 δισ. ευρώ μεταφέροντας μέσω ιρλανδικών και ολλανδικών εταιρειών κέρδη 19,2 δισ. δολ., ήτοι 15,9 δισ. ευρώ, σε offshore εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η Google, όπως και άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Apple, χρησιμοποιούν ευρέως στρατηγικές αποφυγής φόρων, οι οποίες είναι γνωστές ως Double Irish και Dutch Sandwich. Ηδη η ιρλανδική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει από το 2015 τη χρήση της στρατηγικής Double Irish, έπειτα από ισχυρές πιέσεις των ευρωπαϊκών αρχών. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι εταιρείες που έκαναν χρήση τής παραπάνω στρατηγικής έχουν τη δυνατότητα να την εφαρμόζουν έως τα τέλη του 2020. Η εφαρμογή της, όμως, κρίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη. Στην περίπτωση της Google, η διαδικασία προϋπέθετε τη μεταφορά των κερδών από μία θυγατρική με έδρα την Ιρλανδία σε μία άλλη ολλανδική εταιρεία, η οποία δεν απασχολεί εργατικό δυναμικό. Εν συνεχεία, τα κέρδη κατευθύνθηκαν προς μία εταιρεία που εδρεύει στις Βερμούδες και υπάγεται σε μία άλλη θυγατρική της Google στην Ιρλανδία. Μετά τις κοινοποιήσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα οποία έχει στην κατοχή του και το Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το ποσό που η Goοgle μετέφερε μέσω αυτού του φορολογικού τεχνάσματος ήταν υψηλότερο κατά 7% το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΕΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ & ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΒΑΛΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Με την αποκλειστική, προνομιακή προσφορά WV+NHS, μόνο για τα μέλη του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με το μικρότερο πάγιο, το φθηνότερο τιμολόγιο και τις χαμηλότερες χρεώσεις της αγοράς, χρωστάς δεν χρωστάς. Και με την Νο1 ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ της NHS, αξίας 95 ευρώ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_78.html



Στο «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών η ΔΕΗ μέσω εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού της συστήματος

Σε αναδιοργάνωση του πληροφοριακού της συστήματος προχωρεί η ΔΕΗ με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται για τον έλεγχο τη διασταύρωση και τη συλλογή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το έργο της συλλογής των ληξιπροθέσμων που ως γνωστόν φθάνουν τα 2,5 δις ευρώ αναδεικνύεται σε μείζονος σημασίας για την επιβίωση της ΔΕΗ, η οποία ανέθεσε πρόσφατα την υπόθεση σε κοινοπραξία εταιριών. 

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΕ ΕΦΟΔΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική.


H Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 57χρονου Έλληνα, για παραβάσεις φοροδιαφυγής, πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...
Όπως μεταδίδει το mononews.gr τουλάχιστον δύο συστημικές τράπεζες ψάχνουν για καταθέσεις-ακίνητα θαλασσοδανεισμένων στο εξωτερικό !!!



Σε συνεργασίες με μεγάλα διεθνή γραφεία ιδιωτικών ερευνητών έχουν προχωρήσει τουλάχιστον δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες και ψάχνουν εκείνους τους «πλούσιους» πελάτες τους που τα τελευταία χρόνια συστηματικά αποφεύγουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. 

Αυτό αναφέρουν στο mononews.gr τραπεζικές πηγές και μάλιστα σημειώνουν πως οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς. Καθώς οι «εξαφανισμένοι» επί σειρά ετών πελάτες, έχουν γίνει απολύτως συνεργάσιμοι και μάλιστα σπεύδουν να πληρώσουν σημαντικό μέρος της οφειλής τους. Πρόκειται για ιδιώτες και επιχειρηματίες πρώτης γραμμής, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί στα κοσμικά σαλόνια, και ενίοτε περιοδικά life style ασχολούνται με τις δραστηριότητες τους. Γνωστά ονόματα -αναφέρουν οι πληροφορίες- του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται στις λίστες με που έχουν λάβει τα διεθνή ερευνητικά γραφεία και έχουν αρχίσει το ψάξιμο.

Έχουν εντοπισθεί 4 περιπτώσεις

ΠΑΝΤΟΥ ΜΙΖΕΣ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ !!!

ΜΙΖΕΣ 210.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Η έρευνα εντόπισε αυτούς που τις έδιναν, αλλά όχι αυτούς που τις τσέπωναν ;;;


Ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων δύο εταιριών που μετείχαν στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από ενδείξεις για δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και στρέφεται κατά του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Κλιμακωτά η παρακράτηση για τη φορολογική ενημερότητα.


Τέλος στις «γκρίζες» συναλλαγές ανάμεσα στους φορολογούμενους και τους εφοριακούς για τη έκδοση φορολογικής ενημερότητας βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς ξεκαθαρίζει τους όρους και προϋποθέσεις, τόσο για την έκδοσή της φορολογικής ενημερότητας όσο και για τα ποσοστά παρακράτησης επί του αποδεικτικού. Πρόκειται για μια απόφαση που δίνει τέλος σε ένα ιδιαίτερα «θολό» τοπίο, το οποίο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δημιουργούσε προϋποθέσεις για να ευδοκιμούν συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι».

Αναλυτικά, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)Γιώργου Πιτσιλή εξορθολογίζεται η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής και τίθενται για πρώτη φορά σαφείς κανόνες για τον καθορισμό των ποσοστών παρακράτησης επί του αποδεικτικού.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Βροχή οι αγωγές από Σωματεία και εργαζομένους δήμων !!!


Ουρές σχηματίστηκαν τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και σε πολλά περιφερειακά Δικαστήρια της χώρας για καταθέσεις αγωγών από εργαζόμενους στους δήμους προκειμένου να διεκδικήσουν τον 13ο και 14ο μισθό που είχαν περικοπεί με το ενιαίο μισθολόγιο τις τελευταίες ημέρες του 2017. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για εργαζόμενους που είχαν διακόψει τις παραγραφές με αιτήσεις διαμαρτυρίας και τώρα διεκδικούν δικαστικά τις περικοπές που είχαν επιβληθεί με το νόμο 4024/2011.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχετικές αγωγές κατέθεσαν μεταξύ άλλων πολλοί εργαζόμενοι και Σωματεία από τους δήμους Δάφνης-Υμηττού, Παλλήνης, Γλυφάδας, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αθηναίων, Αχαρνών, Χαλανδρίου, Χίου, Καλαμαριάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ 25 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου θα κτυπήσει και πάλι το e-σφυρί καθώς έχουν προγραμματιστεί 25 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Αθήνα-Πειραιά. Το πλοίο «Αίολος Κεντέρης» της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, με τιμή πρώτης προσφοράς 6,5 εκατ ευρώ και ένα διαμέρισμα 380τμ στον 6ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,310 εκατομμύρια ευρώ είναι τα πλέον ακριβά.Διότι στις 10 Ιανουαρίου έχουν αναγγελθεί να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και ακίνητα -κυρίως γραφεία εμβαδού 14-18 τ.μ που βρίσκονται στην οδό Πατησίων, με τιμή πρώτης προσφοράς από τις 11.200 ευρώ.Σε ότι αφορά το πλοίο «Αίολος Κεντέρης» πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα ενδεχομένως να διαμορφωθεί στα 16εκατ ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί της 10ης Ιανουαρίου θα διεξαχθούν εκτός απροόπτου- καθώς ο σύλλογος συμβολαιογράφων Αθήνας απέχει της διαδικασίας μέχρι και σήμερα 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας όπου οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους.Μέσα στο μήνα αναμένεται να συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συμβολαιογραφικών συλλόγων προκειμένου να ανασταλεί η αποχή τους.

Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις που θα λάβουνοι σύλλογοι συμβολαιογράφων Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πάτρας, Λάρισας,καθώς αντιπροσωπεύουν μεγάλα αστικά -και τουριστικά- κέντρα για το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Η...ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ !!!





















Σχολιάζει ο δημοσιογράφος κ. Γ. Ζαχαριάδης τα εξής: «Φίλος από τη Σύμη μου τηλεφώνησε σήμερα διαμαρτυρόμενος για την απίστευτη κοροϊδία με το λεγόμενο «κοινωνικό επίδομα» στους νησιώτες σε αντιστάθμισμα από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΖΩΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

WSJ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...
Οι συνταξιούχοι παρέχουν την κύρια πηγή εισοδήματος για το ήμισυ των κατοίκων της χώρας αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Wall Street Journal !!!



Με τις συντάξεις των γονιών τους ζουν οι μισοί Ελληνες, αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις νέων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία για να τα βγάλουν πέρα.

Πριν από δύο χρόνια, ο 33χρονος Lumbi Nychas επέστρεψε στο παιδικό του δωμάτιο, αφότου οι πωλήσεις του καταστήματος κοσμημάτων του σημείωσαν δραματική συρρίκνωση. Λίγους μήνες μετά, επέστρεψε στο σπίτι και η αδερφή του, με τον σύζυγό της και την κόρη τους.Σήμερα όλοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σύνταξη του 67χρονου πατέρα τους.

Όπως αναφέρει η WSJ, το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας έχει γίνει de facto δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας, με εκατομμύρια ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν τα χρήματα της σύνταξης για να παράσχουν τα αναγκαία στις οικογένειές τους.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ !!!

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Με 370 εκατ. λιγότερα στο "ταμείο” τους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ξεκινούν το 2018 τα δημόσια νοσοκομεία.



Η μείωση αφορά στην περικοπή της επιχορήγησης του ΕΣΥ από τον τακτικό Προϋπολογισμό, που από τα 1,3 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι, πέφτει στα 930 εκατ. Όπως σημειώνουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι πιστώσεις για λειτουργικές δαπάνες (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές ) από τα 2,264 δισ. που ήταν το 2016, μειώθηκαν στα 2,058 δισ. ευρώ το 2017, ενώ αυτή τη χρονιά συρρικνώνονται στα 1,439 δισ. 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με αφορμή το νέο "τσεκούρι” στην επιχορήγηση του ΕΣΥ. Όπως σημειώνει, η απόφαση του υπ. Υγείας θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τη στιγμή που ήδη πολλά από αυτά δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν ή να ανανεώσουν το αναλώσιμο υλικό, ενώ παράλληλα αδυνατούν να συντηρήσουν και να επισκευάσουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αξονικοί, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, μηχανήματα αιμοκαθάρσης, αναισθησιολογικά κ.α.).

FT: Η ΕΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ !!!

ΛΟΓΩ BREXIT ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
Έρχονται σκληρές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.


Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να ζητήσουν μεγάλη αύξηση στις συνεισφορές των κρατών μελών για τον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη της Ένωσης μετά το Brexit και να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον πολιτικοί στόχοι, γράφουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αρχίσει να συζητά το σχεδιασμό του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, ο οποίος θα αποτελέσει μία από τις πιο δραματικές πολιτικές μάχες της Ένωσης το 2018. Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τις προτεραιότητες σε μια σύνοδο κορυφής τον Φεβρουάριο, και θα καταλήξουν σε μια επίσημη πρόταση τον Μάιο.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ E-BANKING !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ 22%...
Ορισμένα έξοδα που έχουν εξοφλήσει μέσω e-banking κατά τη διάρκεια του 2017 δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να συνυπολογιστούν στο σύνολο των δαπανών που θα ληφθούν υπόψη για την κάλυψη των αφορολόγητων ορίων τους εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζών να ξεχωρίσουν αν μια μεταφορά ποσού σε λογαριασμό μέσω e-banking είναι δαπάνη που καλύπτει το αφορολόγητο ή αν πρόκειται απλώς για προσωπική συναλλαγή μεταξύ δύο φορολογουμένων.




Χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Οι δαπάνες του αυτές είναι πολύ πιθανό να μη «μετρήσουν» τελικά για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ, με συνέπεια να εμφανιστούν ότι δεν έχουν καλύψει τα ποσά ηλεκτρονικών πληρωμών που απαιτούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να δικαιούνται ολόκληρο το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο όριο.

Έτσι απειλούνται νε χρεωθούν με φόρο 22% επί των ποσών που θα εμφανίζονται ότι άφησαν ακάλυπτα.

ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΘΕΛΟΥΝ 10.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» κατασχέσεων και πλειστηριασμών η μισή Ελλάδα !!!


Καταργείται άμεσα ο ημερήσιος «κόφτης» στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων


Ακόμη πιο ασφυκτικό καθίσταται από το 2018 το πρέσινγκ της Εφορίας σε 4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Εντολή των δανειστών είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους, μήπως και «αδειάσει» η μεγάλη «δεξαμενή» με τις οφειλές των 100 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο από 5.200 που ήταν το όριο των ημερήσιων κατασχέσεων για το 2017, φέτος αυτό θα εξακοντιστεί στις 9.000 με 10.000.Κάτι που σημαίνει ότι το 2018 δεν θα υπάρχει ημερήσιος «κόφτης» στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Χιλιάδες ακίνητα οφειλετών θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ χωρίς κανένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία, ενώ όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη να την χάσουν και να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις.

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ !!!

ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Προφανώς τροϊκανοί και ΥΠΟΙΚ δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν αφού οι τσέπες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι άδειοι !!!



Θεραπεία στη μάστιγα της συνεχούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο αναζητά το υπουργείο Οικονομικών. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που καλούνται τους τελευταίους μήνες κάθε έτους να πληρώσουν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις λυγίζουν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και είτε καταφεύγουν στις ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης αλλά με κόστος είτε βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο της εφορίας, δηλαδή μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις.

Το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης να ολοκληρώσει έως το τέλος του τρέχοντος μήνα μια μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει στα δημόσια οικονομικά η παροχή της δυνατότητας σε όλα τα φυσικά πρόσωπα να πληρώνουν τους φόρους τους σε πολλές δόσεις με ηλεκτρονικά μέσα. Στην πράξη αυτό που προωθείται είναι στο εκκαθαριστικό σημείωμα κάθε φόρου να υπάρχει ειδική ένδειξη που θα πληροφορεί τον φορολογούμενο ότι έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το φόρο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις χωρίς επιβάρυνση, εφόσον όμως καταχωρήσει στην τράπεζά του πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού του λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας με επαρκές πιστωτικό όριο.

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΕΩΣ 2,5% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πωλήσεις κόκκινων δανείων: Στο 1,5% έως 2,5% αγοράζουν τα funds

Φουλάρουν τις μηχανές για πωλήσεις κόκκινων δανείων οι τράπεζες, βγάζοντας στο σφυρί δάνεια άνω των 5 δις ευρώ έως το Φεβρουάριο. Το χορό των πωλήσεων του 2018 ανοίγει πρώτη η Alpha Bank, μεταβιβάζοντας χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2,5 δις ευρώ με τις δεσμευτικές προσφορές να αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον από ξένα funds αναμένεται ισχυρό αλλά οι τιμές που προσφέρονται δεν δημιουργούν προσδοκίες για σημαντικά έσοδα, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 1,5% έως και 2,5% της ονομαστικής αξίας του πωλούμενου χαρτοφυλακίου. Σε αυτά τα επίπεδα προσδιορίζει η αγορά των distressed funds την τιμή για το πακέτο των 2,5 δις ευρώ που μεταβιβάζει η Alpha Bank, για το οποίο κατατέθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του 2017 οι δεσμευτικές προσφορές. Τα προσδωκόμενα έσοδα με βάση τις μη δεσμευτικές προσφορές εκτιμώνται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ και είναι συνάρτηση της ποιότητας του πωλούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που βρίσκονται σε καθυστέρηση για τουλάχιστον μια δεκαετία.


Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ: ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟ 2018 !!!






























ΚΥΠΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 145.000.000€ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ FUND !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/10_14.html



Η ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας:

Συμφωνία για πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η Τράπεζα) έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένες και μη εξασφαλισμένες χορηγήσεις, μη-λιανικής τραπεζικής, στη B2Kapital Cyprus Ltd, εξ ολοκλήρου θυγατρική της B2Holding ASA, Νορβηγικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Όσλο (η Συναλλαγή). Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος του προγράμματος της Τράπεζας για μείωση του μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου της και είναι σε καθαρά εμπορική βάση.


ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» ΜΕ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ !!!

ΜΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα / Σπάρτη ανακοίνωσε η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ ενώ αυξήσεις ανακοίνωσε και ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.




Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ''με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου "Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη" (νόμος 3559/2007, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018 προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 00:00 της 8/1/2018), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του Έργου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2018.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από τέσσερα συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στους παρακάτω πίνακες. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) δεν επηρεάζονται (λόγω στρογγύλευσης) και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2017''.



ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ο ΑΡΚΑΣ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ποιες διαφορές θα υπάγονται υποχρεωτικά στη διαδικασία διαμεσολάβησης.




Τέθηκε στις 28.12.2017, σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: « Μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης ».Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00.


Στο άρθρο 5 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου προβλέπεται η υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στη διαμεσολάβηση. Ειδικότερα η προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξής:
"Η υποχρεωτική υπαγωγή ιδιωτικών διαφορών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης καθώς και η υποχρέωση ενημέρωσης από τον πληρεξούσιο δικηγόρο για αυτές, ρυθμίζονται ως εξής:


1. Διαφορές που υπάγονται υποχρεωτικά στη διαδικασία διαμεσολάβησης


2018: ΕΤΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Το 2018 οι τράπεζες θα πρέπει κυριολεκτικά να δώσουν «μάχη επιβίωσης» για να μειώσουν το τεράστιο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank Τράπεζα Πειραιώς έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εποπτικών αρχών να προχωρήσουν μέσα στην επόμενη διετία σε πάνω από 30.000 πλειστηριασμούς ακινήτων και να πουλήσουν σε funds δάνεια ονομαστικής αξίας 10 δισ. ευρώ.

Κατά πληροφορίες η Ντανιέλ Νουί, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής Τραπεζών (SSM), έχει δείξει πως δεν θέλει να γίνει ο SSM ο αποδιοπομπαίος τράγος για καθυστερήσεις, λάθη και παραλήψεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, από τη διακοπή της συνεργασίας της με τη Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. στον τομέα της τεχνικής εξυπηρέτησης, και κοντά έξι από τη διακοπή της συνεργασίας στον τομέα των πωλήσεων, οι τράπεζες βγάζουν στο "σφυρί" ακίνητα της Προμότ Λαϊνόπουλος. Της αυτοκρατορίας του άλλοτε μεγαλύτερου επίσημου διανομέα και επισκευαστή της Mercedez-Benz Hellas.

Σύμφωνα με το capital.gr, στις 17 Ιανουαρίου, στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK βγαίνει σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό οικόπεδο της "ΠΡΟΜΟΤ Ε.Ι. ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ", επιφάνειας 4.207,80 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή "ΒΙ.ΠΑ" Κηφισιάς. 



ΟΙ 21 ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/2018_27.html




Μεγάλες ανατροπές έρχονται το 2018 για τα ακίνητα καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές αξίες που αναμένεται να επηρεάσουν όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά συνολικά 21 φόρους.

Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ αναμένονται το 2018 κυρίως για όσους διαθέτουν ακίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές αφού οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάρτιο θα είναι «φουσκωμένες» ακόμη και κατά 30%. Οι νέες επιβαρύνσεις μάλιστα φαίνεται πως θα αγγίξουν και όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα που ανήκουν στο κατώτατο όριο των 450 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι κατώτερες αντικειμενικές αξίες, εξετάζεται από την αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή Αξίων να αυξηθούν κατά 200 ευρώ φθάνοντας πλέον τα 650ευρώ/τμ. Υπολογίζεται πως οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κυρίως στην επαρχία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το «τρικ» στο οποίο έχει καταφύγει η αρμόδια επιτροπή βάσει του οποίου οι αυξήσεις των συντελεστών στις νέες αντικειμενικές αξίες θα αφορούν όχι ολόκληρες περιοχές αλλά ζώνες. Γι αυτό και θα υπάρξει αύξηση των ζωνών σε 13.000 αντί για 10.000 που είναι σήμερα.

Ειδικότερα οι φόροι που υπολογίζονται βάσει των αντικειμενικών αξιών είναι οι εξής:


SSL Certificates