.

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΕΩΣ 2,5% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πωλήσεις κόκκινων δανείων: Στο 1,5% έως 2,5% αγοράζουν τα funds

Φουλάρουν τις μηχανές για πωλήσεις κόκκινων δανείων οι τράπεζες, βγάζοντας στο σφυρί δάνεια άνω των 5 δις ευρώ έως το Φεβρουάριο. Το χορό των πωλήσεων του 2018 ανοίγει πρώτη η Alpha Bank, μεταβιβάζοντας χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2,5 δις ευρώ με τις δεσμευτικές προσφορές να αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Το ενδιαφέρον από ξένα funds αναμένεται ισχυρό αλλά οι τιμές που προσφέρονται δεν δημιουργούν προσδοκίες για σημαντικά έσοδα, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 1,5% έως και 2,5% της ονομαστικής αξίας του πωλούμενου χαρτοφυλακίου. Σε αυτά τα επίπεδα προσδιορίζει η αγορά των distressed funds την τιμή για το πακέτο των 2,5 δις ευρώ που μεταβιβάζει η Alpha Bank, για το οποίο κατατέθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του 2017 οι δεσμευτικές προσφορές. Τα προσδωκόμενα έσοδα με βάση τις μη δεσμευτικές προσφορές εκτιμώνται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ και είναι συνάρτηση της ποιότητας του πωλούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που βρίσκονται σε καθυστέρηση για τουλάχιστον μια δεκαετία.


Σε ανάλογα επίπεδα είχε διαμορφωθεί η τιμή που είχε πετύχει η Eurobank κατά την πώληση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 1,5 δις ευρώ και συνολικής αξίας μαζί με τους τόκους 2,5 δις ευρώ, στην Intrum, αποκομίζοντας από τη συναλλαγή έσοδα 45 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο μάλιστα ότι η τράπεζα είχε πραγματοποιήσει υψηλές προβλέψεις για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, καθώς επρόκειτο για δάνεια που ήταν σε βαθιά καθυστέρηση για δεκαπέντε περίπου χρόνια, η μεταβίβαση ήταν ουδέτερη τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Αμέσως επόμενο crash test για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων θα αποτελέσει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας Πειραιώς ύψους 1,5 δις ευρώ. Το πακέτο Arctos όπως είναι η ονομασία του πωλούμενου χαρτοφυλακίου περιέχει επίσης δάνεια που δεν έχουν εξασφαλίζεις και οι λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει η διαδικασία των virtual data rooms.

Το ενδιαφέρον της αγοράς σε ότι αφορά τις προσφερόμενες τιμές για τις μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων μεταφέρεται στην πώληση επίσης από την τράπεζα Πειραιώς του πακέτου δανείων με εξασφαλίσεις υπό την ονομασία Ameba, που συγκεντρώνει δάνεια 110 περίπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 1,5 δις ευρώ.



πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates