.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/06/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!

 



ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΑΛΛΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ !!!

 


Το φαινόμενο είναι πλέον παγκόσμιο: Ο πληθωρισμός καλπάζει και επιδεινώνει τις ελλείψεις τροφίμων, που είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα, όταν η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να προκαλεί διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Καθώς τώρα αποκόπτονται από τις διεθνείς αγορές η Ρωσία και η Ουκρανία, δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς σιτηρών και ηλιέλαιου, ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης εντείνεται, ιδιαίτερα για τις χώρες της Αφρικής. «Στην Ουγκάντα οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύονται στα ύψη και το ψωμί είναι πλέον απλησίαστο για τους απλούς εργαζόμενους», προειδοποιεί η ΜΚΟ The Hunger Project. Στο Μαλάουι της ανατολικής Αφρικής οι τιμές για το ηλιέλαιο, τη σόγια και το καλαμπόκι έχουν ήδη αυξηθεί κατά 50%.

Πρώτες ύλες και στα ETF

Η μαζική είσοδος επενδυτών στην αγορά των τροφίμων και άλλων πρώτων υλών (commodities) αποτυπώνεται στα περίφημα ETF, επενδυτικά προϊόντα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική. Κατά λέξη το ETF είναι ένα «διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο» (exchange traded fund). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «καλάθι τίτλων» που παρακολουθεί έναν συγκεκριμένο χρηματιστηριακό δείκτη ή έναν συνδυασμό προϊόντων, συνήθως εγνωσμένης αξίας. Ένα από τα πλεονεκτήματα του ETF είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό του με ευελιξία και χαμηλό κόστος, πολλές φορές χωρίς να πληρώνει προμήθειες σε τράπεζες ή άλλους διαμεσολαβητές. Σύμφωνα με τη διεθνή κοινοπραξία ερευνητικής δημοσιογραφίας Lighthouse Reports, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία επενδυτές έχουν διοχετεύσει το απίστευτο ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα δύο μεγαλύτερα ETF αγροτικών προϊόντων, ενώ για ολόκληρο το 2021 η αντίστοιχη δαπάνη δεν ξεπερνούσε τα 197 εκατομμύρια ευρώ.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ !!!

 


ΡΑΕ: ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Δικαιώνονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι περισσότεροι καταναλωτές που έχουν διαμαρτυρηθεί τους τελευταίους μήνες για καταχρηστικές πρακτικές από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι πρόσφεραν αρχικά εξαιρετικά ελκυστικά όρους στους πελάτες, αλλά ακολούθως αιφνιδιαστικά προχωρούσαν σε αλλαγές συμβάσεων με την επιβολή ρήτρας αναπροσαρμογής, εκτινάσσοντας στα ύψη τις χρεώσεις.

Όπως σημειώνει η ΡΑΕ σε νέα απόφασή της για τα τιμολόγια του ρεύματος, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της προκύπτει πως οι περισσότερες μονομερείς αλλαγές συμβάσεων που έχουν γίνει αντίκεινται στον Κώδικα Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Έτσι, οι προμηθευτές βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με κυρώσεις, όπως σημειώνει η αρχή. Για τους καταναλωτές, αυτό σημαίνει ότι πλέον θα γίνει πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν μπροστά στις ίδιες καταχρηστικές πρακτικές, ενώ οι αποφάσεις που θα εκδώσει η ΡΑΕ εις βάρος παρόχων θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη νομική βάση για δικαστικές διεκδικήσεις, μεμονωμένα ή μέσω καταναλωτικών οργανώσεων.

Η ΡΑΕ αναφέρει ότι

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 130.000€ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

 



Νοθευμένη βενζίνη με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 20% τουλάχιστον, εντοπίστηκε σε πρατήριο καυσίμων στον Βόλο καθώς και σε βυτιοφόρο όχημα της ίδιας εταιρίας, στη διάρκεια ελέγχων του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στην ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, η οποία κατά νόμο, αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρονται τα εξής:

Επιβλήθηκε στις 31-5-2022 στην εταιρία με την επωνυμία """""""", με έδρα την Αττική διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατόν τριάντα χιλιάδων (130.000) ευρώ, επειδή μετά από δειγματοληψία του προϊόντος «ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 FUELSAVE (BIO)», που διενεργήθηκε στις 28-6-2021 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 RON ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 20%, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 30/039/000/6761/2021/9-7-2021 Έκθεση Εξέτασης Δείγματος και σε ποσοστό 23,7%, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 30/039/000/7348/2021, 30/039/000/7349/2021, 30/039/000/7350/2021/16-7-2021 Έκθεση Κατ΄ Έφεση Εξέτασης Δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε. ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 23,3% και 23,7% αντίστοιχα, βρέθηκαν και τα δύο (2) δείγματα βυτιοφόρου αυτοκινήτου της εταιρίας με την επωνυμία ********* σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 30/039/000/7348/2021, 30/039/000/7349/2021, 30/039/000/7350/2021/16-7-2021 Έκθεση Κατ΄ Έφεση Εξέτασης Δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: "ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ" Η ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ....

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΕΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ;;; ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK !!!

ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΑΠΕΣ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


 

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ !!!

 


ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

 


ΣΤΗΝΕΤΑΙ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΠΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ !!!

 



Τον «Μεγάλο Αδερφό» που θα παρακολουθεί τη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών, την κίνηση επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς καυσίμων αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων ετοιμάζει η ΑΑΔΕ με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάπτυξης. Τα Τελωνεία και ο ελεγκτικός μηχανισμός θα εξοπλιστούν με νέα ηλεκτρονικά όπλα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, ποτά και καπνό.

Με το νέο πλαίσιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των τελωνείων με βελτίωση των συστημάτων παρακολούθησης, των διαδικασιών ελέγχου και του εξοπλισμό τους για αξιόπιστους ελέγχους σχετικά με το φορτίο.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα παρακολουθεί τις τελωνειακές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, θα καταγράφει την κίνηση φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων, θα παρακολουθεί τα επαγγελματικά οχήματα και εμπορευματοκιβώτια που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ενώ θα επεκταθεί το σύστημα εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων.

Όπως αναφέρεται στη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη με την οποία εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης το «Νέο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, κυρίως για προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καπνός, αλκοόλ και ενέργεια)» βασικοί στόχοι του έργου είναι:

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 


Οι κλάδοι του επισιτισμού και του λιανικού εμπορίου αποδεικνύονται… πρωταθλητές στην παραβατικότητα όσον αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και πλέον, σχεδιάζουν τις απαιτούμενες ενέργειες. Μάλιστα, εκτιμούν ότι η νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας, όταν η χρήση της επεκταθεί στους συγκεκριμένους κλάδους αλλά και στο σύνολο της οικονομίας, θα είναι ένα ισχυρό όπλο κατά της ανασφάλιστης και κυρίως κατά της υποδηλωμένης εργασίας, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά.

Ειδικά στους τομείς της παραβίασης του ωραρίου εργασίας, με βάση τους πίνακες προσωπικού που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις, τα στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας εντός του 2022 δείχνουν ότι «πρωταθλητής» στην παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας καταδεικνύεται ο κλάδος της εστίασης, και ακολουθούν το λιανικό εμπόριο, οι χερσαίες μεταφορές καθώς και η βιομηχανία τροφίμων.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ !!!

 




Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, «παγώνει» ουσιαστικά όλη η περιουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα).


Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πόρισμα που αριθμεί πάνω από 60 σελίδες για τον τρόπο απόκτησης της περιουσία του Γιώργου Τράγκα και η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ θα επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα περαιτέρω.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΠΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΡΕΗ ΣΕ FUNDS !!!

 



Στη δεύτερη φάση του εισήλθε ο διαγωνισμός που «τρέχει» ο όμιλος ΕΛΠΕ για την πώληση ανεξασφάλιστων απαιτήσεων σε καθυστέρηση από πρατήρια καυσίμων ονομαστικής αξίας περίπου 280 εκατ. ευρώ.

Οι B2Capital, Fortress και EOS θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές διεκδικώντας την αγορά των απαιτήσεων.

Και αν στα ΕΛΠΕ έχουν να διαλέξουν μεταξύ δύο-τριών, στην Intrum τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης απαιτήσεων από δάνεια με εξασφαλίσεις σε 74 ξενοδοχεία, ακούγεται ότι πέρασαν 8-9 ενδιαφερόμενοι.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 


Τη στρατηγική της Brown Hotels να επεκταθεί εκτός αστικών κέντρων στην Ελλάδα, ανέπτυξε ο συνιδρυτής της αλυσίδας, Leon Avigad. Παράλληλα ο Ισραηλινός μεγαλοεπενδυτής «πίσω» από τη Brown, Meni Weitzman εξήγησε πώς θα κάνει το Λουτράκι, δεύτερη Μύκονο.

«Αφού στήσαμε τα πρώτα ξενοδοχεία στην πόλη και γνωρίσαμε καλύτερα την Ελλάδα, καταλάβαμε ότι η Αθήνα δεν είναι απλώς μία στάση στο δρόμο για τα νησιά», είπε ο Avigad, προσθέτωντας πως μέχρι το τέλος του 2022 η αλυσίδα θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της 15 ξενοδοχεία εν λειτουργία.

Στη συνέχεια, το 2023 – 2024, θα ανοίξουν περίπου άλλα 30 υπό το σήμα της Brown. Σύμφωνα με το στέλεχος που έχει επιλέξει να ζήσει στο κέντρο της Αθήνας, αυτά θα είναι ξενοδοχεία διαφόρων τύπων – από πολυτελή resorts πέντε αστέρων έως δημιουργικά boutique ξενοδοχεία. Το πλάνο προβλέπει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε ορίζοντα τριετίας, ενώ ο προϋπολογισμός για Ευρώπη, Ελλάδα και Ισραήλ ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια.

GREENWASHING: ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!

 


Ο διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου γερμανικού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων DWS θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο ίδιος την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις επιδρομές εισαγγελέων για ισχυρισμούς ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με «πράσινες» επενδύσεις.

Οι ενέργειες των αρχών και η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της DWS, Asoka Woehrmann, σηματοδοτούν ακόμα ένα πισωγύρισμα για την Deutsche Bank (DB), τον πλειοψηφικό ιδιοκτήτη της DWS, η οποία προσπαθεί να αφήσει πίσω της ρυθμιστικές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος και της κακής πώλησης τίτλων, που την οδήγησαν σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων.

Για τον Woehrmann, η επιδρομή ήταν άλλο ένα πλήγμα αφού ήδη ελεγχόταν σχετικά με τη χρήση του προσωπικού του email για επαγγελματικούς σκοπούς και τον ρόλο που έπαιξε σε συμφωνίες η σχέση του με έναν Γερμανό επιχειρηματία.

Η DWS υφίσταται τις κατηγορίες εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί εισαγγελείς να πραγματοποιήσουν επιδρομές στην DWS και στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank την Τρίτη.

Γερμανοί αξιωματούχοι ερευνούν αναφορές και καταγγελίες πληροφοριοδοτών ότι η DWS είχε υπερβάλει στα πράσινα διαπιστευτήρια των επενδύσεων που πούλησε, μια πρακτική γνωστή ως greenwashing. Η DWS έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι παραπλάνησε τους επενδυτές.

Ο Woehrmann ανέφερε στους υπαλλήλους της DWS σε memo ότι ήταν τρομερή χαρά για εκείνον να βλέπει την DWS να ανθίζει, αλλά ότι «Οι ισχυρισμοί που έγιναν εναντίον της DWS και εμένα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών επιθέσεων και απειλών, όσο αβάσιμες ή ανυπεράσπιστες κι αν είναι, έχουν αφήσει σημάδια»». «Για να αναφερθώ στον Τσαρλς Ντίκενς: Ήταν η καλύτερη εποχή αλλά και η χειρότερη», τόνισε στο σημείωμα, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Reuters.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 



Δεν φαίνεται να κοπάζει το ανατιμητικό κύμα ακρίβειας στην αγορά που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο όταν άρχισαν τα πρώτα προβλήματα στην ενέργεια.

Αντίθετα στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών όχι μόνο δεν έρχεται σύντομα αλλά οι τιμές ακόμη δεν έχουν πιάσει ταβάνι.

Το ράλι στις τιμές των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές της ενέργειας έχουν αυξήσει το παραγωγικό κόστος πυροδοτώντας νέο γύρο αυξήσεων από τον οποίο δεν ξεφεύγουν βασικά καταναλωτικά αγαθά που συνθέτουν το καλάθι της νοικοκυράς.

Ετσι, καταγράφονται ανησυχητικές αυξήσεις σε προϊόντα καθημερινής διατροφής, όπως το φρέσκο γάλα η μέση τιμή του οποίου διαμορφώνεται από το 1,38 ευρώ το λίτρο προ τριμήνου, στο 1,48 ευρώ. Η τιμή του αλευριού, που εκτοξεύτηκε από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία καταγράφει σημαντικές αυξήσεις. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών την 1η Μαρτίου η μέση τιμή για μια συσκευασία του ενός κιλού ήταν 1,28 ευρώ και σήμερα πωλείται 1,40 ευρώ το κιλό καταγράφοντας αύξηση κατά 9,3%.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Γ.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 



Η κίνηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αίτημα για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε το ζήτημα να κριθεί στο ανώτατο επίπεδο, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Όπως μαθαίνουμε, η συζήτηση στον Άρειο Πάγο επί του αιτήματος της ΔΕΗ έχει προσδιοριστεί για τις 14 Ιουνίου.

Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι στο μεταξύ η εκδίκαση των συλλογικών αγωγών καταναλωτών που έχουν καταθέσει τόσο το ΙΝΚΑ όσο και η ΕΚΠΟΙΖΩ- με την πρώτη εξ αυτών να έχει προσδιοριστεί για την 1η Ιουνίου- είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, να αναβληθούν, παρατείνοντας την αγωνία των καταναλωτών που ασφυκτιούν και είναι αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος.

Αν η ΔΕΗ εκτιμά ότι η ρήτρα είναι νόμιμη γιατί επιλέγει αυτή την ενέργεια; Συμφωνούν με αυτήν την επιλογή και άλλοι πάροχοι; Μήπως απλώς είναι μια προσπάθεια καθυστέρησης, κάτι που θα εντείνει το αδιέξοδο των καταναλωτών;

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ - ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΜΑΔΑ συναντήθηκε εκ νέου την Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με σκοπό να οργανωθεί η πορεία της κίνησης προς τις επερχόμενες εκλογές.

Όλοι συμφώνησαν να πάρουν άμεσα μια σειρά πολυεπίπεδων πρωτοβουλιών προκειμένου ναπολλαπλασιαστεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που ζητάνε καθημερινά ολοένα καιπερισσότεροι πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Συγκροτήθηκε η ομάδα πρωτοβουλίας 9 μελών, ακολουθούν με αλφαβητική σειρα:

1.Βασιλειάδης Νίκος :Καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα 2.Γιαννόπουλος Αθανάσιος: Καθηγητής Ιατρικής πρ.Υφ. Υγείας 
3.Καρανικόλαου Εβίτα: Ιατρός 
4..Καραχάλιος Νίκος : Πρόεδρος Forum 2020 
5.Νικολόπουλος Νίκος: πρ.Υφ Εργασίας - Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού ΚόμματοςΕλλάδος
6. Παναγιωτόπουλος Πάνος: Δημοσιογράφος, δικηγόρος, πρ. Υπ. Εθνικής Άμυνας 
7.Πιτσιάβα Εύη: Καθηγήτρια Νοσηλευτικής 
8.Σαγιέντ Αχμάντ : Δικηγόρος
9.Τσιτουρίδης Σάββας : πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρ.ΥπουργόςΑπασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Επίσης, αποφάσισαν να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικες διαδικασιες της Γαλάζιας Κίνησης μέσα στον Ιούνιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ: ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ !!!

 


ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ: ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,04%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,02% και 0,00% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε επίσης αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο 0,13%.


Νέα Δάνεια


Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 32 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,14%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,62%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 11,05%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,40%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,83%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 6,53%.

ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ: ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ !!!

 



Οι διαδοχικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, καθώς πλέον πωλείται πάνω από τα 2,40 ευρώ το λίτρο και στην Αθήνα, επαναφέρει το θέμα των ανατιμήσεων αλλά και τον πρατηρίων που φέρονται να πωλούν και κάτω του κόστους. «Κάτι δεν πάει καλά στα πρατήρια που πουλάνε 2.19 την βενζίνη. Εγώ δεν θα πέρναγα ούτε απ' έξω. Την αγοράζουμε με 2,21» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα ανοίγοντας παράλληλα την κουβέντα για το ξέπλυμα χρήματος μέσα από τα βενζινάδικα.

Φιλοξενούμενη στον ΣΚΑΪ η κ. Ζάγκα έκανε αναφορά στα πρατήρια που ρισκάρουν να δεχθούν πρόστιμο, ωστόσο η κουβέντα πήγε ακόμη πιο πέρα. «Είναι κοινό μυστικό πως η βενζίνη από αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Οι φόροι ανεβάζουν την τιμή και πρέπει να μπει ένα μέτρο» ανέφερε αρχικά για να προχωρήσει σε καταγγελίες τόσο απειλές από κυκλώματα!

«Ξέρω την καθημερινότητα των βενζινοπωλών. Δεν ξέρω και δεν θέλω να ξέρω αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί θέλουν μόνο να ξεπλύνουν» είπε για να ακολουθήσει ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής:

- Δεν τους ξέρετε;
- Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι.
- Αυτό που λέτε είναι μαφία.
- Βέβαια, τι άλλο είναι...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ;;; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500.000 ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ !!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Προ των πυλών χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων

Από το paron.gr

Χιλιάδες ακίνητα, σπίτια, εργοστάσια, καταστήματα, βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό για κάθε είδους δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούν, προφανώς, γιατί το «Ταμείο» έχει στερέψει εδώ και καιρό.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε πρώτη φάση υπολογίζονται σε 40.000 – 50.000 τον χρόνο, όσοι ήταν, δηλαδή, και οι πλειστηριασμοί που γίνονταν σε ετήσια βάση την περίοδο 2000 – 2007. Τα ακίνητα που είναι συνδεδεμένα με δάνεια υπολογίζο­νται σε 500.000 – 600.000.

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 640 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ !!!

 


Η χώρα μας έχει ένα από τα πλέον αργά συστήματα απονομής δικαιοσύνης, αφού εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 640 ημέρες για την εκδίκασή υπόθεσης στον πρώτο βαθμό

Της Ελένης Τσιάβο

Για ακόμη μια φορά η εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης παρουσιάζει μελανά σημεία, καθώς σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας έχει ένα από τα πλέον αργά συστήματα απονομής δικαιοσύνης, αφού εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 640 ημέρες για την εκδίκασή υπόθεσης στον πρώτο βαθμό (αστική ή εμπορική) .

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω επίδοση ήταν η χειρότερη στην Ευρώπη για το 2019, ενώ για το 2020 δεν παρέχονται στοιχεία για την Ελλάδα.

Αρνητική επίδοση είχαν παράλληλα και οι Ιταλία, Κροατία, Γαλλία.

Στην 3η θέση της ΕΕ με τους περισσότερους δικηγόρους και δικαστές

Την ίδια ώρα, στις χώρες με τους περισσότερους δικηγόρους στην Ευρώπη συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Τρέξτε τους πλειστηριασμούς, βελτιώστε τον Εξωδικαστικό είναι το μήνυμα των θεσμών προς το υπουργείο Οικονομικών.

Και αυτό επειδή ο εξωδικαστικός μηχανισμός προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς ρυθμούς, ενώ και το ύψος του «κουρέματος» της οφειλής –που για να προχωρήσει απαιτείται η συναίνεση των τραπεζών- διαμορφώνεται κάτω από το 30%.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Κομισιόν στην 14η έκθεση αξιολόγησης έβγαλε «κόκκινη» κάρτα και ζητά βελτιώσεις στον εξωδικαστικό τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο και περιμένει να λάβει τις προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχουν «ανέβει» συγκεντρωθεί 52.000 υποθέσεις που αναζητούν ρύθμιση, συνολικών οφειλών 18 δις ευρώ, -τα 14 δις ευρώ είναι οφειλές προς τις τράπεζες και τα υπόλοιπα 4 δις προς το Δημόσιο. Και ενώ έχουν οριστικοποιηθεί αιτήματα για ρύθμιση περίπου 5.000 υποθέσεων (για χρέη 2 δις ευρώ), έχουν ρυθμιστεί ελάχιστες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 10-15 υποθέσεις.

Μάλιστα στην 14η Εκθεση Αξιολόγησης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το «κούρεμα» που προσφέρεται στους ευάλωτους δανειολήπτες διαμορφώνεται στο 28%.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΕ ΤΑ...«ΣΚΑΝΕΡ» !!!

 


Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει τις επόμενες εβδομάδες η νέα «μόδα» των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό «μαϊμού» αποδείξεων.

Με «όπλο» τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ με τα οποία έχουν ήδη εφοδιαστεί οι έχοντες την ευθύνη των ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων, θα σκανάρουν τις αποδείξεις που έχουν λάβει οι πελάτες, θα τις στέλνουν στα κεντρικά της υπηρεσίας για άμεσο έλεγχο και θα προχωρούν στα περαιτέρω, εάν αποδειχθεί ότι η απόδειξη δεν έχει άλλη αξία πέραν του χαρτιού που έχει καταναλωθεί.

Ανεπίσημοι υπολογισμοί ανεβάζουν σε 300 με 400 εκατ. ευρώ τα έσοδα τα οποία θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου, αν χτυπηθεί η μάστιγα των «μαϊμού» αποδείξεων. Ενδεικτικό είναι πως μόνο από τον εντοπισμό 100 επιχειρήσεων που μετείχαν στο πάρτι της φοροδιαφυγής με όχημα τις «πειραγμένες» αποδείξεις, ο ΦΠΑ που εκτιμάται πως έκανε φτερά υπολογίζεται σε 6 εκατ. ευρώ. Και όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές, «είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου»…

Σε πρώτη φάση, οι ελεγκτές ρίχνονται στη μάχη των σκαναρισμένων αποδείξεων με κινητά και τάμπλετ. Εφόσον το πείραμα δουλέψει, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα στους φορολογούμενους να αρχίζουν να σκανάρουν τις αποδείξεις με τα δικά τους κινητά και να παίρνουν μιας μορφής επιβράβευση. Έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον κοινό σχεδιασμό υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, το «παιχνίδι» θα έχει αλλάξει ριζικά, καθώς οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν στα χέρια τους 1.700 ειδικά σκάνερ αποδείξεων που θα βγάζουν απευθείας τις «μαϊμού» ταμειακές στη σέντρα. Το έργο της προμήθειας ειδικών σκάνερ έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεγάλο «κόλπο»

800 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html



Τι μεταδίδει το mag24.gr


Μόνο αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι να γίνουν 800 πλειστηριασμοί.

Το παραπάνω ανέφερε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

Η μόνη προστασία που υπάρχει, από την στιγμή που θα έρθει το ειδοποιητήριο για τον πλειστηριασμό είναι να ανήκει κάποιος στην κατηγορία των ευάλωτων πολιτών, και να μπορεί να βγάλει το αντίστοιχο πιστοποιητικό, είπε.

Η κ. Κορσάνου απάντησε και σε μια σειρά ερωτήσεων:

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΗΧΗΡΟ" ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΟ ΜΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ;;; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ !!!

 



Το ηχηρό πρόστιμο… κι η σιωπηλή προσφυγή

Προφανώς θυμάστε τη χιονοθύελλα “Ελπίδα” που παρέλυσε την πρωτεύουσα και εγκλώβισε εκατοντάδες οχήματα στην Αττική Οδό. 

Όπως και το ηχηρό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην «Αττική Οδό» (Παραχωρησιούχος Εταιρεία) και τις «Αττικές Διαδρομές» (εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού), από 1 εκατ. ευρώ στην καθεμία, για την υπαιτιότητά τους σχετικά με τη διακοπή της κυκλοφορίας και τα παρεπόμενα προβλήματα που προέκυψαν μετά τη χιονόπτωση. 

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

 


ΕΚΠΟΙΖΩ: Ποιους περιλαμβάνει η προσωρινή διαταγή για τη μη διακοπή ρεύματος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΕΚΠΟΙΖΩ, σε κοινή ανακοίνωσή τους, διευκρινίζουν ποιες κατηγορίες καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει η προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία απαγορεύεται η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε να μην εκτελούνται εντολές διακοπής ρεύματος μέχρι 6/7/2022 μόνο για ευαίσθητους καταναλωτές. Ειδικότερα, απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών.

Αναλυτικότερα, η κοινή δήλωση των τριών φορέων αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι η απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας αφορά στους οικιακούς καταναλωτές, που ανήκουν στην ευρεία κατηγορία των ευάλωτων καταναλωτών, εάν δεν πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί στην ρήτρα αναπροσαρμογής και προσθέτει:

«Στους ευάλωτους ανήκουν οι κάτωθι, ειδικότερα, οριζόμενες κατηγορίες:

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ, Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ !!!

 




ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΠΕΙΝΑΕΙ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !!!

 


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ !!!

 


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ" ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ !!!

 


Μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων που είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνεχίζονται κανονικά. Σημειώνεται ότι η αποχή ανεστάλη μετά την αντίστοιχη αναστολή της υποχρέωσης για την ηλεκτρονική υποβολή εγγραπτέων πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποκαταστήματα της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» έως και την 30η Οκτωβρίου 2022.

Έτσι, ο Ιούνιος έκανε «ποδαρικό» με «επώνυμα» ακίνητα, έτοιμα και ημιτελή ξενοδοχεία, παραθεριστικές κατοικίες αλλά και σκάφη αναψυχής να περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ενδεικτικό της μερικής αλλαγής του κλίματος είναι ότι αρκετά άλλαξαν χέρια νωρίτερα.

Ένα από αυτά ήταν η βίλα της εταιρείας Βικτόρια Κτηματική (συμφερόντων, στο παρελθόν, της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή) που βγήκε για πολλοστή φορά στο σφυρί και με σημαντικό «σκόντο» σε σχέση με την αρχική τιμή.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Εκάλη επί της Λ. Θησέως και της οδού Ήρας και αναπτύσσεται σε τμήμα οικοπέδου, επιφάνειας 1.206,86 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 663/1000. Ολόκληρο το οικόπεδο έχει έκταση 1819,98 τ.μ.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Συνεχίζεται εντατικά ο έλεγχος των επιχειρήσεων, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που είχε εντοπιστεί το 2019 από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, και το οποίο χρησιμοποιούσε παράνομα λογισμικά για να αλλοιώνει το περιεχόμενο των αποδείξεων και τιμολογίων, μέσω των φορολογικών μηχανισμών.

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται γύρω στις 100 επιχειρήσεις, καθώς και η επιχείρηση κατασκευής, διάθεσης και διαχείρισης του ως άνω λογισμικού, η οποία για την παραποίηση των φορολογικών στοιχείων λάμβανε ποσοστιαία προμήθεια ανάλογα με το ύψος της απόκρυψης. Εκτιμάται ότι η συνολική καθαρή αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναλογών ΦΠΑ στα 6 εκατ. ευρώ.

Ενδειτκικά, οι νέες περιπτώσεις, που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, είναι οι εξής:

Ο ΕΦΚΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΩΝ !!!

 



Σε νέα γεωγραφική επέκταση του myEFKAlive προχωρούν τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα εξυπηρέτησης του πολίτη από υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ μέσω βιντεοκλήσης επεκτείνεται, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι, μετά και την έναρξη λειτουργίας της Ε΄ Φάσης, θα έχουν ενταχθεί στο myEFKAlive στο σύνολό, τους οι περιφέρειες Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Ηπείρου και Κέρκυρας, Δ. Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Λευκάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και περιοχές των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, και Θεσσαλίας.

Στόχος είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια μέχρι το τέλος του 2022, ενώ στην παρούσα φάση το myEFKAlive καλύπτει γεωγραφικά σχεδόν το 60% της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το myEFKAlive αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας στελεχών του e-ΕΦΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και για άλλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Ιούλιο και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την επικράτεια με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Μέσω αυτής της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, και ιδιαίτερα σε κατοίκους ορεινών, νησιωτικών ή απομακρυσμένων περιοχών καθώς και σε άτομα με αναπηρία, να εξυπηρετούνται με βιντεοκλήση, από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς την ανάγκη να μετακινηθούν σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

 



Μέτρα παίρνει ο Δήμος Αλίμου, με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο, κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Έτσι, αποφασίστηκε η μουσική να κλείνει από τις 11 το βράδυ.

“Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει. Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”” αναφέρει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης σε ανακοίνωσή του.

“Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΑΣΕ 30.000€ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ !!!

 


Σε έξαρση βρίσκονται οι ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη γενικότερα.

Καθημερινά γίνονται καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, από πολίτες που έπεσαν θύματα, για αφαίρεση χρημάτων από την πιστωτική τους κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Τα ποσά που κλέβουν οι επιτήδειοι απατεώνες, είναι σημαντικά. Τελευταίο θύμα ένας επιχειρηματίας στο Ηράκλειο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr είδε από την μία στιγμή στην άλλη να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, το ποσό των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων στις αστυνομικές αρχές, δηλώνονται ποσά, που πολλές φορές ξεπερνούν και τις 30.000 ευρώ! Στο “στόχαστρο” των απατεώνων βρίσκονται όλες οι κοινωνικές τάξεις και όλα τα επαγγέλματα. Από απλές νοικοκυρές μέχρι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έγιναν πλέον καθημερινότητα, οι απατεώνες μηχανεύονται αμέτρητους τρόπους και προφάσεις για ν’ αποσπάσουν από τα θύματά τους τον αριθμό πιν της κάρτας τους ή του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν είναι:

Ότι τηλεφωνούν από την τράπεζα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!

 


Ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει αύξηση του κόστους ζωής, αναφέρει στην τελευταία έρευνά του το Euromonitor.

Διαπίστωση που έρχονται να επιβεβαιώσουν -όπως και η τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕ, στην οποία κάνει λόγο για κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών-, οι εταιρείες μέτρησης της κατανάλωσης που δεν διακρίνουν τον πάτο του βαρελιού, οι αναθεωρήσεις επί τα χείρω στελεχών της αγοράς -όπως αυτή του Αριστοτέλη Παντελιάδη της METRO και του Παναγιώτη Τσινάβου της ΚΡΙ ΚΡΙ-, το ταμείο των σούπερ μάρκετ που είναι μείον και η άνοδος του μεριδίου των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, που προσεγγίζει πλέον τα μνημονιακά επίπεδα.

Στην εποχή των μνημονίων, οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι, στην καλύτερη, με τη μείωση των μισθών τους και στη χειρότερη, χωρίς δουλειά και για να αντεπεξέλθουν αναγκάστηκαν να περιορίσουν δραστικά τις δαπάνες τους. Σήμερα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης συνδέεται με την εκτίναξη των τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και με τον πληθωρισμό, που για δεύτερο μήνα κινείται πάνω από το 10% -τον Μάιο εκτινάχθηκε στο 10,7%. Και όπως είναι γνωστό, ο πληθωρισμός πλήττει περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα.

Τα νοικοκυριά με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα €751-€1.100 δαπανούν το 27,1% και 13,6% του εισοδήματός τους για διατροφή και ενέργεια αντίστοιχα, αναφέρει ανάλυση της Tράπεζας Πειραιώς για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στο διαθέσιμο εισόδημα και στην καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών. Αντίθετα, τα νοικοκυριά με εισοδήματα άνω των €3.500 δαπανούν μόνο το 18,7% και 10,5% του εισοδήματός τους για τις ίδιες κατηγορίες αγαθών.

UBS: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ...ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ !!!

 



Η ελβετική τράπεζα UBS εκτιμά ότι παρά το νέο ρεκόρ του πληθωρισμού σε 8,1% ετησίως το Μάιο, με αυξήσεις ευρείας βάσης, ο κίνδυνος είναι ότι ο δείκτης τιμών θα πάει και υψηλότερα.

«Με την ενέργεια να αποτελεί το βασικό μοχλό του πληθωρισμού κατά το τελευταίο έτος, δεν έχει δοθεί μάλλον η απαραίτητη σημασία στα τρόφιμα, η βαρύτητα των οποίων είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη της ενέργειας (21% έναντι 10,9%)», υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα.

Ιστορικά, η μετακύλιση των τιμών των τροφίμων στο δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνης ήταν σχετικά αργή και αδύναμη γεγονός που υποδηλώνει ότι κάθε αύξηση κατά 1% των διεθνών τιμών των τροφίμων των τιμών των βασικών εμπορευμάτων αυξάνει τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης κατά 8 μονάδες βάσης (μ.β.) μετά από έξι τρίμηνα). «Προβλέπουμε τώρα ότι ο πληθωρισμός θα είναι κατά μέσο όρο 7% το 2022 (από 6,8% που προέβλεπε πριν) και 2,5% το 2023 (από 2,4% πριν)», εξηγεί η τράπεζα.

Βραχυπρόθεσμα, η UBS αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 7,9% τον Ιούνιο και θα μειωθεί στο 6,2% έως το τέλος του έτους. Αναφορικά με το μέλλον, η αύξηση των μισθών της Ευρωζώνης παραμένει το κύριο μέλημα καθώς η αύξηση των μισθών αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, καταλήγουν οι αναλυτές του οίκου.

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ !!!



Στη χαλάρωση των κριτηρίων για την εφαρμογή κουρέματος στα κρατικά δάνεια που χορηγήθηκσαν σε επιχειρήσεις μέσω της Επιαστρεπτέας Προκαταβολής, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, μειώθηκε ο χρόνος διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων, που αποτελούσε μεταξύ άλλων προϋπόθεση για τη διαγραφή μέρους του ποσού που χορηγήθηκε.

Συγεκριμένα μειώθηκε ο χρόνος για τη ρήτρα απασχόλησης κατά 3 μήνες στους κύκλους 4, 5, 6, 7 της δράσης.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται περισσότερες επιχειρήσεις να δουν κούρεμα στο ποσό που πρέπει να επιστρέψουν.

Η νέα ρήτρα απασχόλησης

ΕΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ;;; ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK !!!

Η ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΑΣΩΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ...ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πλήρωνε λοιπόν κορόιδο Έλληνα τους τραπεζίτες-golden boys, για να μπορεί η κυβέρνηση με την ανοχή της Δικαιοσύνης να τους παρέχει ασυλία !!!


Τι τρέχει με τον Αλέξη Πατέλη και τον Παύλο Μυλωνά


Από το mononews.gr


Ο Πατέλης όταν μιλάει κατά τεκμήριο εκφράζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η χθεσινή παρέμβαση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη με την οποία έβαλε πάγο στα bonus δύο τραπεζιτών θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς την πρωτοβουλία τους απαράδεκτη.

«Μάθαμε ότι δύο τράπεζες πήγαν πίσω από την πλάτη μας και έκαναν αίτηση στο ΤΧΣ να εγκρίνει bonus φέτος για τις χρήσεις του 2020-2021 για τα στελέχη τους και αυτό πριν καν ψηφιστεί ο νόμος.

Εμείς λέμε λοιπόν “όχι” και τροποποιούμε τη διάταξη ώστε να μην υπάρχει bonus στις τράπεζες φέτος, ο κόσμος υποφέρει όπως είπαμε πριν και πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί” ανέφερε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Οι δύο τράπεζες που πληρούν τα κριτήρια που θέτει το ΤΧΣ προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την χορήγηση bonus στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank .

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

 


Του Γ.Αγγελή

Η Ελένη πάντα «λέει» ότι σκέπτεται. Δεν κρύβετε. «Για να είμαι ειλικρινής σας το λέω από τώρα, άλλη Κυριακή απόγευμα δεν κάθομαι εδώ για να βράζω. Σας αγαπάω και θέλω να σας βλέπω και να τα λέμε, αλλά να βρείτε άλλη μέρα να το κάνουμε αυτό… Τα παιδιά ήθελαν να πάμε για μπάνιο και 'γω τους είπα ότι δεν μπορώ…».

Η …ριπή, από την Ελένη βρήκε τον κ. Ψ όρθιο θα μεταφέρει τους καφέδες στο τραπεζάκι της βεράντας που βρισκόμασταν ήδη καθισμένοι ο κ. Χ, η Ελένη και 'γω.

Την κοίταξε φανερά δυσαρεστημένος, γιατί είχε κάνει κάθε τι δυνατόν για να ήμαστε καλά στην βεράντα του. Και η αλήθεια είναι ότι είχε δροσιά και θα μπορούσα να πω και ένα ελαφρό αεράκι.

Παρ’ όλα αυτά η Ελένη φαινόταν ότι το είχε μετανιώσει που δεν είχε φύγει με τα παιδιά της για την παραλία.

Κανείς δεν σχολίασε. Μόνο ο κ. Ψ είπε κάποια στιγμή στωικά «καλά βρε παιδί μου θα μπορούσαμε να βρεθούμε άλλη μέρα. Θα αρκούσε να το πεις ότι δεν μπορείς…».

Η Ελένη κούνησε το κεφάλι και είπε χαμηλόφωνα, «καλά εντάξει, ίσως είμαι και 'γω λιγάκι υπερβολική, αλλά ήθελα …να πάω μαζί τους».

«Τώρα όμως είσαι εδώ μαζί μας και σταμάτα να παραπονιέσαι» σχολίασε ο κ. Χ «είσαι με καλή παρέα. Και μη ξεχνάς ότι θέλουμε να σε έχουμε μαζί μας…».

Η Ελένη κατάλαβε ότι το παράκανε και θέλησε να διορθώσει λίγο την κατάσταση, αλλά τα έκανε χειρότερα, «εντάξει – εντάξει, για την καλή παρέα και … άλλο ένα χρόνο φυλακή, που λέει ο λόγος» είπε και χασκογέλασε.

Ο κ. Ψ την κοίταξε πάλι, αυτή την φορά με φανερή δυσαρέσκεια «Ε… δεν ήμαστε δα και φυλακή βρε Ελένη. Αν είναι έτσι…».

«Πάλι τα έκανα θάλασσα» είπε εκείνη και ζήτησε συγνώμη γιατί κατάλαβε ότι είχαν παρεξηγήσει το αστείο της.

«Είμαι καλά εδώ μαζί σας, ένα αστείο πήγα να πω και 'γω…» πρόσθεσε
και κοίταξε τον κ. Χ σαν να ζητούσε βοήθεια για να διορθωθεί η κατάσταση.

Εκείνος κούνησε το κεφάλι, «αλήθεια είναι ότι ίσως πρέπει να αλλάξουμε μέρα τώρα που άλλαξε ο καιρός. Τι λες και σύ;» είπε και κοίταξε προς το μέρος μου.

«Ας το κάνουμε Παρασκευή βραδάκι, τι λέτε;» είπα σαν να μη είχε συμβεί τίποτα.

Τελικά όλοι συμφωνήσαμε ότι οι συναντήσεις μας, «οι ολομέλειες» όπως τις έλεγε ο κ. Ψ και έκανε τον κ. Χ να απορεί - μέχρι που του εξηγήσαμε, τι είναι «οι ολομέλειες» - μεταφέρθηκαν οριστικά για Παρασκευές.

Και το θέμα έληξε.

«Βρε παιδιά διάβασα προχθές μία παρέμβαση του Στουρνάρα και ήθελα να σας ρωτήσω αν κατάλαβα καλά. Είπε μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα κονδύλια που θα διοχετευθούν σε δανεισμό για στήριξη της οικονομίας, ότι πρέπει τα δάνεια αυτά να δοθούν με «τραπεζικά κριτήρια».

ΠΕΦΤΕΙ ΚΛΑΜΑ: ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΚΟΜΗ 3.000 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!

 



Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου οι «4» απασχολούσαν συνολικά 28.769 άτομα, όταν τον ίδιο μήνα του 2021 ο αριθμός του προσωπικού τους «άγγιζε» τους 31.855 – Αντίστοιχο «μαχαίρι» μπήκε και στα καταστήματα – Παραμένει στο «τραπέζι» η επιλογή της εθελούσιας

Τη δραστική περιστολή των δαπανών τους συνεχίζουν οι τράπεζες, έχοντας μέσα σε ένα χρόνο θέσει εκτός συστήματος – με την παροχή γενναιόδωρων μπόνους αποχώρησης – περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους, ενώ κατέβασαν «ρολά» σε 150 καταστήματα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών Ομίλων, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου απασχολούσαν συνολικά 28.769 άτομα, όταν τον ίδιο μήνα του 2021 ο αριθμός του προσωπικού τους «άγγιζε» τους 31.855. Αντίστοιχο «μαχαίρι» μπήκε και στα καταστήματα, με το φυσικό δίκτυο να έχει συρρικνωθεί από 1.473 πέρυσι σε 1.323 φέτος.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα μειώθηκαν κατά 400 άτομα σε ετήσια βάση – από 7.800 στις αρχές του 2021 σε 7.400 τον περασμένο Μάρτιο – ενώ την ίδια περίοδο έκλεισαν 29 καταστήματα (από 366 στις αρχές του 2021 σε 337 στα τέλη Μαρτίου του 2022). Οι λειτουργικές δαπάνες της τράπεζας παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, σε 179 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022, αποτυπώνοντας τη συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών προσωπικού (-2% σε ετήσια βάση), ως αποτέλεσμα του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του 2021.

14 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

 


Την παραπομπή σε δίκη 14 κατηγορουμένων αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση των πλαστών και αγύριστων δανείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, διατάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Πρόκειται για τη σκανδαλώδη υπόθεση των εικονικών δανείων που χορηγούσε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2012-2014 σε υπαλλήλους του υπουργείου, τα οποία όμως όπως αποδείχτηκε ουδέποτε οι ίδια είχαν λάβει. Μία υπόθεση από την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 282.000 ευρώ.

To Δικαστικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους δικαστές Μαρία Δριβελέγκα, Ελπίς Κυρίμη και Ελένη Ζαΐρα με το υπ΄ αριθμόν 1876/2022 βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε την παραπομπή 14 συνολικά προσώπων σε δίκη, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ευγενίας Μάριας – Σιδέρη.

Μεταξύ των όσων παραπέμπονται σε δίκη είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΠΟ και πρόεδρος στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από το 2002 μέχρι και το 2017 Ιωάννης Τσακοπιάκος, ο πρώην διευθυντής του Ταμείου Γιώργος Βλαντής, μέλη των διοικήσεων του Ταμείου αλλά και συνδικαλιστές.

Τα αδικήματα τα οποία τους αποδίδονται κατά περίσταση σε βαθμό κακουργήματος αφορούν σε «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», «πλαστογραφία», «ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία», «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και «υπεξαίρεση».

Τα δάνεια φέρονται να είχαν δοθεί σε 133 υπαλλήλους του υπουργείου.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε από την εισαγγελική έρευνα οι υπάλληλοι ουδέποτε έλαβαν αυτά τα δάνεια, ούτε και γνώριζαν για την ύπαρξη τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ...ΟΙ ΞΕΝΟΙ !!!

 



Οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ

Είναι ωραίο αυτή την εποχή να είσαι μέτοχος του ΟΠΑΠ  .

Η μετοχή είναι στα υψηλά της δηλαδή στα 13,89 ευρώ , τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2022 ανήλθαν σε €88,3εκ. (Q1 2021: €8,7εκ.), 10x υψηλότερα σε ετήσια βάση ή στα €94,2εκ. σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ το μέρισμα θα ανέλθει στα 1,40 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΒΟΛΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !!!

 



Βαρυσήμαντη ήταν τελικά η πρώτη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, μετά από αρκετά χρόνια, για τα εθνικά συμφέροντα και την εξωτερική πολιτική, καθώς κατέθεσε σοβαρούς προβληματισμούς για την πολιτική απόλυτης ταύτισης με τα αμερικανικά συμφέροντα στο ουκρανικό μέτωπο, αφού όπως είπε, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, και οι ΗΠΑ «δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχουν εξίσου ισχυρά κίνητρα για την περάτωση του πολέμου». Βολές και για υποχωρητικότητα και συνεκμετάλλευση, με την φράση του «με εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία δεν εξαγοράζεται η ειρήνη» να στοιχειώνει ήδη την κυβέρνηση.

«Παρών» με τρόπο που δημιουργεί ακόμα πιο ασφυκτικό περιβάλλον για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών» στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», με την παρέμβασή του να ασκεί ουσιαστική και σε πολλά σημεία σφοδρή κριτική στην πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε ακροατήριο που περιελάμβανε μεταξύ άλλων πλήθος υπουργών της κυβέρνησης που τον χειροκρότησαν επανειλημμένως και όρθιοι, προχώρησε σε μία ανάλυση σε βάθος της σημερινής διεθνούς συγκυρίας και κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία, συνδέοντας όλες τις εξελίξεις με τα εθνικά συμφέροντα και την ελληνική εξωτερική πολιτική. Επιτομή της παρέμβασής του ήταν το κάλεσμά του στην Ευρώπη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήξη του πολέμου, συνδυασμένη με μία βαριά μομφή για τα αμερικανικά συμφέροντα, για τα οποία αμφισβήτησε πως επιθυμούν να λήξει σύντομα ο πόλεμος.

«Επείγει ο τερματισμός του πολέμου, όλοι οι εμπλεκόμενοι με πρώτη την Ουκρανία μόνο να χάσουν έχουν, και ο θύτης, που ανεξάρτητα με την αμφιλεγόμενη στρατιωτική έκβαση, μετράει απώλειες και τεράστια φθορά κύρους» είπε, για να συνεχίσει πως «και η Ευρώπη βιώνει ήδη τις αρνητικές συνέπειες σύγκρουσης με βαρύ τίμημα», πριν στρέψει στο βλέμμα στις ΗΠΑ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΤΡΙΠΛΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 



Αναβολή για τις 6 Ιουλίου έδωσε το Πρωτοδικείο Αθήνας στην εκδίκαση των συλλογικών αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι καταναλωτικές ενώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝΚΑ κατά της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, που κανονικά επρόκειτο να εξεταστούν χθες.

Η εν πολλοίς μάλλον αναμενόμενη απόφαση μετά την κίνηση της ΔΕΗ να ζητήσει αναβολή της εξέτασης των παραπάνω αγωγών, αφού ως «λαγός» τόσο της κυβέρνησης, που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, όσο και των ιδιωτών παρόχων ρεύματος, κατέθεσε, τελευταία στιγμή, αίτημα για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο, πάει την όλη διαδικασία πίσω κατά τουλάχιστον ένα μήνα. Έτσι, στις 14 Ιουνίου θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή του ανώτατου δικαστηρίου για το παραδεκτό του αιτήματος για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης.

Οι δύο πλευρές ξιφούλκησαν ενώπιον του Πρωτοδικείου για το αν θα πρέπει ή όχι να αναβληθεί η συζήτηση της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων κατά της ΔΕΗ και της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

SSL Certificates