.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΣΤΗΝΕΤΑΙ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΠΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ !!!

 



Τον «Μεγάλο Αδερφό» που θα παρακολουθεί τη διακίνηση των αλκοολούχων ποτών, την κίνηση επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς καυσίμων αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων ετοιμάζει η ΑΑΔΕ με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάπτυξης. Τα Τελωνεία και ο ελεγκτικός μηχανισμός θα εξοπλιστούν με νέα ηλεκτρονικά όπλα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, ποτά και καπνό.

Με το νέο πλαίσιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των τελωνείων με βελτίωση των συστημάτων παρακολούθησης, των διαδικασιών ελέγχου και του εξοπλισμό τους για αξιόπιστους ελέγχους σχετικά με το φορτίο.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα παρακολουθεί τις τελωνειακές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, θα καταγράφει την κίνηση φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων, θα παρακολουθεί τα επαγγελματικά οχήματα και εμπορευματοκιβώτια που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ενώ θα επεκταθεί το σύστημα εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων.

Όπως αναφέρεται στη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη με την οποία εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης το «Νέο πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, κυρίως για προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καπνός, αλκοόλ και ενέργεια)» βασικοί στόχοι του έργου είναι:

- Περιορισμός της απώλειας εσόδων με εντατικοποίηση και ενίσχυση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

- Προστασία της κοινωνίας από τη χρήση παράνομων, νοθευμένων, πλαστών, επικίνδυνων και επιβλαβών για το περιβάλλον προϊόντων.

- Αυξημένη συλλογή των παραδοσιακών ιδίων πόρων της ΕΕ.

- Διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά και προστασία των καταναλωτών.

- Αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και ειδικότερα του οικονομικού εγκλήματος κυρίως με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων.

- Υποστήριξη της αυξημένης ανάγκης ελέγχου των σημείων εισόδου και εξόδου των οχημάτων.


ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

1 σχόλιο :

  1. Εχει κανενας αραγε αναρωτηθει ποια λογικη υπαρχει στην τοσο μα τοσο υψηλη φορολογηση μερικων αγαθων και υπηρεσιων οπως πχ των καυσιμων, των ΤΣΙΓΑΡΩΝ, του χρυσου, των αλκοολουχων, των διαφημισεων,κλπ, κλπ??? Μιλαμε για φορολογια γυρω στο 50% με 70% στην τιμη λιανικης των προιοντων αυτων ΜΟΝΟ απο εμεσους φορους(Ειδικος Φορος Καταναλωσης, ΦΠΑ, και και και κλπ). Χωρια οι φοροι εισοδηματος που προκυπτουν σε ολα τα σταδια εμποριας!!!......Χαριν της αληθειας θα πρεπει να πω οτι τα παραπανω συμβαινουν και σε αλλα κρατη της ΕΕ, ΟΧΙ ομως με αυτα τα ποσοστα.Οχι οτι και εκει δεν μπαζει μια τετοια υπερφορολογηση!!!!!..... Δεδομενης λοιπον μιας τετοιας ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗΣ φορολογησης ειναι αποριας αξιον να υπαρχουν οικονομικοι συντακτες, οικονομολογοι, καθηγητες, αναλυτες αρθρογραφοι κλπ που να λοιδωρουν εμμονικα θα ελεγα τους εμπλεκομενους στην εμπορια των αγαθων αυτων ΧΩΡΙΣ εστω μια νυξη, μια ντουφεκια, μια παρατηρηση για την ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ, ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απο καθε εννοια καταχρηστικη συμμετοχη του κρατους στο ανοσιουργημα. Δια της συμμετοχης στο μεγαλυτερο μερος του τιμηματος πωλησης των προιοντων αυτων!!!!Αραγε το κρατος δεν εχει ΕΥΘΥΝΗ οταν φορολογει κατα τετοιο παρδαλόγο και ασφυκτικο τροπο τα προιοντα αυτα μη δινοντας την ευκαιρια στους εμπορους η στους βιοτεχνες να κερδισουν τα αναλογουντα απο την δραστηριοτητα τους???? Εννοω τα αρμοζοντα κερδη αυτα που τους δινει η ανταγωνιστικη αγορα. Ποιος εχει την ΕΥΘΥΝΗ γιαυτο????? Οχι μονο την πολιτικη ευθυνη αλλα την ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!!! Διοτι εδω δεν εχουμε απλα μια νομοθετικη συγγνωστη ας πουμε κακοτεχνια!!! Εδω εχουμε προγραμματικη ΕΞΟΝΤΩΣΗ!!!!!!! Τι θα πρεπει να πραξουν οι επιχειρησεις αυτες οταν ΑΝ τηρησουν κατα γραμμα την βλακωδη η δολια αυτη νομοθεσια θα καταστραφουν το πολυ σε μερικους μηνες??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates