.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ...ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!

ΑΠOΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ. ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ FUNDS
Έξι ενστάσεις των τραπεζών στον νέο πτωχευτικό νόμο !!!

 


Τι μεταδίδει το capital. gr :


Επιφυλάξεις σε έξι σημεία του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους διατηρούν οι τράπεζες, εφιστώντας την προσοχή ώστε ο νόμος που θα ψηφιστεί τελικά, να μην αποδειχτεί μετά από 1 – 2 χρόνια μη λειτουργικός και επιβαρυντικός σε επίπεδο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων.

Τις επιφυλάξεις των τραπεζών παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι επιφυλάξεις που διατύπωσε από την πλευρά των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης, Τάσος Πανούσης.

Συμφωνώντας στο ότι ο στόχος του νομοσχεδίου, για καθολική ρύθμιση των οφειλών είναι σωστός (αφού ο οφειλέτης που δεν ρυθμίζει όλες τις οφειλές του, σε κάποια στιγμή δεν θα εξυπηρετήσει ούτε αυτή/ές που ρύθμισε), οι τράπεζες διαφωνούν με το ότι αποκλείεται η διμερής ρύθμιση οφειλέτη και τράπεζας.

"Ζητήσαμε κάτι λογικό. Εάν το χρέος υπάρχει μόνο έναντι του ιδιώτη (λ.χ. της Τράπεζας) τότε να υπάρχει διαδικασία (λ.χ. διμερής με την Τράπεζα) και να μην είναι σύνθετη και περίπλοκη. Όσο και αν είναι προσφιλής η κριτική προς τις τράπεζες μπορώ να σας πω ότι, τους τελευταίους 18 μήνες, οι Τράπεζες έχουν κάνει διμερείς ρυθμίσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που ξεπερνούν τα 18 δις. Επίσης λόγω COVID 19 προσφέραμε σε 370.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις αναστολές δόσεων συνολικού ποσού 20 δις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Τράπεζες, στο θέμα των ρυθμίσεων, διαθέτουν μεγάλη τεχνογνωσία, αλλά έχουν δείξει έμπρακτα την απόλυτα θετική τους διάθεση", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Γ. Χαντζηνικολάου.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ !!!

 



Κατασχέσεις ακόμη και σε ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων ή άλλων ζημιών επιστρατεύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διασφαλίσουν την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, πολλές Εφορίες, θεωρούν ως «απαιτήσεις εις χείρας τρίτων» τα ποσά των αποζημιώσεων που δικαιούνται να εισπράξουν οφειλέτες του Δημοσίου από ασφαλιστικές εταιρείες και προχωρούν σε κατασχέσεις των ποσών αυτών για να εισπράξουν άμεσα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Οι κατασχέσεις διενεργούνται ακόμη και σε περιπτώσεις που οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων – οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης οφειλών και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Στοιχεία από τις ασφαλιστικές

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

 


Σε μια περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού κτυπάει αλύπητα τη χώρα μας, με τα ημερήσια κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ολόκληρες περιοχές να μπαίνουν σε ολικό ή μερικό lockdown, την οικονομία να κατρακυλάει καθημερινά σε πρωτοφανή υφεσιακά επίπεδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει έναν νέο πτωχευτικό νόμο αντίστοιχος του οποίου δεν υπάρχει ούτε στη Μέκκα του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν η επικείμενη εφαρμογή πολύ σκληρών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού ακόμη και στην Αττική, περιοχή που συγκεντρώνεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, θα στείλει την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση και την ανεργία στα ουράνια, από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ετοιμάζεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα ένα νομοθέτημα που θα καταστρέψει την επιχειρηματικότητα και ως εκ τούτου και τα νοικοκυριά.

Σβήνοντας από το χάρτη τη μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχειρηματικότητα με το νομοθέτημα που το ονομάζει κατ’ ευφημισμό «δεύτερη ευκαιρία» η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζοντας το πιο μαύρο πρόσωπο του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού που έχει εφαρμόσει ποτέ κυβέρνηση στην Ευρώπη, στέλνει τα νοικοκυριά στην χωρίς προοπτικές απόλυτη φτωχοποίηση.

ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΟΥΤΣΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Η ΧΩΡΑ !!!

 

 

Θαλασσοδάνεια στην υγειά των κορόιδων-Ελλήνων φορολογούμενων που φτωχοποιήθηκαν για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες...ενώ τώρα ετοιμάζονται να τους αρπάξουν τα πάντα και να τους πετάξουν και άστεγους στο δρόμο μέσω του νέου πτωχευτικού !!!

 Τέσσερις εφοπλιστές, τέσσερις από τους πιο πλούσιους Έλληνες, από αυτούς που βλέπουμε στην τηλεόραση συχνά να καυχιούνται για τη ζωή και τον πλούτο τους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πως δεν θα πληρώσουν ποτέ μισό δισεκατομμύριο που είχαν πάρει δάνειο από την Πειραιώς

Πρόκειται για την αποκάλυψη που κάνει αύριο Κυριακή το Documento, η οποία δεν εκθέτει το μέγεθος ενός σκανδάλου, αλλά κάνει ξεκάθαρο πως η χώρα όλη είναι μούτσος κάποιων μπαταχτσήδων εφοπλιστών.

Είναι καραβοκύρηδες με τα λεφτά μας και κιμπάρηδες σκορπίζοντας χρήμα που δεν τους ανήκει.

Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όπως και όλες οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκε από τον ελληνικό λαό. Σήμερα η Τράπεζα προχωρά σε κατασχέσεις σπιτιών ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά με διάφορες μεθοδεύσεις χαρίζει απλόχερα σε όσους έχουν και σκορπάνε προκλητικά.

ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ & ΦΟΒΟ !!!

 



Διαβάστε και εδώ:

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 

 Διαβάστε και εδώ:

 

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙΧ !!!

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Πολλοί ακόμα προφανώς δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας του οφειλέτη και κατάσχεση του εισοδήματος που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης... Δεν κινδυνολογούμε, έρχεται ΣΦΑΓΗ που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού ετοιμάζονται να αρπάξουν το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα...το σπίτι του !!! 



Ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας βάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε στη Βουλή, καθώς η εφαρμογή του οποίου (από 1/1/2021) έρχεται να καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά σε απώλεια ακόμη και της πρώτης τους κατοικίας. Η πτώχευση συνοδεύεται από την πλήρη διαγραφή όλων των οφειλών και ταυτόχρονα την απώλεια της περιουσίας.

Για τα ευάλωτα νοικοκυριά προβλέπεται η πρώτη κατοικία να περνά σε ειδικό ιδιωτικό φορέα, ο οποίος αγοράζει το σπίτι και υποχρεούται να το μισθώνει στον πρώην ιδιοκτήτη. Έτσι οι πολίτες θα γίνονται ενοικιαστές στα σπίτια τους και θα πληρώνουν ενοίκιο σε ένα fund.

Αν μάλιστα ο ευάλωτος δανειολήπτης μετά από 12 χρόνια που πληρώνει ενοίκιο θελήσει να ξαναγοράσει το σπίτι του, θα πρέπει να πληρώσει την εμπορική αξία του ακινήτου χωρίς να αφαιρούνται από το τίμημα τα ενοίκια που κατέβαλλε, ούτε και το ποσόν που είχε πληρώσει από το αρχικό δάνειο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ότι κάθε εισόδημα που έχει ένας πολίτης και υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης (611 ευρώ) θα κατάσχεται και θα χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση των τραπεζών, δηλαδή και μισθοί και συντάξεις που μέχρι τώρα ήταν ακατάσχετες.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η απόκτηση πτωχευτικής δυνατότητας και από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχέδιο διαχείρισης των ιδιωτικών χρεών έρχεται να σφίξει τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και για άλλες οφειλές των νοικοκυριών, όπως για χρέη προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία για αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

ΤΑ 1,4 ΤΡΙΣ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΚΤ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Σε πανευρωπαϊκή γάγγραινα του ευρωπαϊκού πιστωτικού συστήματος εκτιμάται πως μπορεί να εξελιχθούν τα κόκκινα δάνεια που θα ανακύψουν λόγω της πανδημίας.

Tα NPLs από την πανδημία υπολογίζεται πως θα ανέλθουν σε 1,4 τρισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη σύμφωνα με την πρόσφατη και ζοφερή πρόγνωση του Andrea Enria στην Handelsblatt

Εκφράζονται εκτιμήσεις για σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών όπως:
-Πλήθος ευρωπαϊκών τραπεζών θα οδηγηθούν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις ακόμη και διασυνοριακές
-Ενδέχεται να αναζωπυρώσουν μια κρίση χρέους στην Ευρώπη
-Μπορεί να αποτύχει η χρηματοδότηση υγιών επιχειρήσεων στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε ένα αρνητικό σπιράλ τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη
Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και άλλα πολλά θέτει σε άρθρο της η Deutsche Welle με τίτλο," Κορωνοϊός: Οι τράπεζες της Ευρώπης αγωνίζονται να επιβιώσουν από ένα δεύτερο κύμα".
Αν και δεν ήταν ο χρηματοπιστωτικός τομέας που προκάλεσε την κρίση, η επίπτωση από ένα παρατεταμένο δεύτερο κύμα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις τράπεζες από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για αύξηση των επισφαλών δανείων....

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !!!

 



Η ψηφιακή ΔΟΥ παίρνει σάρκα και οστά. Η ΑΑΔΕ εισάγει όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην καθημερινότητα των πολιτών και στις συναλλαγές τους με τις εφορίες. Κάτι τέτοιο συμβάλλει τόσο στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στη διευκόλυνσή τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δεδομένου ότι δεν απαιτείται η φυσική παρουσία για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους ή σε περίπτωση που θέλουν να λάβουν κάποιο έγγραφο. Επίσης, απελευθερώνεται μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον μπορούν να ασχολούνται με το καθαρά φορολογικό αντικείμενο αντί άλλων γραφειοκρατικών εργασιών. Ο εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Γιάννης Χατζησαλάτας περιγράφει αναλυτικά στο enikos.gr όλες τις συναλλαγές που μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά από τους φορολογουμένους είτε μέσω ενός υπολογιστή ή μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.

Γράφει ο Γιάννης Χατζησαλάτας

"Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης που στόχο έχει την καλύτερη και ταυτόχρονα ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εισάγει ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην καθημερινότητα των συναλλαγών των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ.

- Έτσι πλέον οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου καθώς και οι όποιες μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση θα συλλέγονται απευθείας από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ και έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να αναζητούν έγγραφα από τα ΚΕΠ προκειμένου να μεταβούν στις Δ.Ο.Υ. και να δηλώσουν τις μεταβολές αυτές.

Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο:

"ΕΚΡΗΞΗ" ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

 



Συνολικά το Σεπτέμβριο σφραγίσθηκαν 1.544 επιταγές αξίας 23,36 εκατ. ευρώ, όταν τον Αύγουστο είχαν σφραγιστεί 605 επιταγές αξίας 4,97 εκατ. ευρώ

Στα 97,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όταν είχε ανέλθει σε 107 εκατ. ευρώ. Η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 είχε διαμορφωθεί σε 113,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το Σεπτέμβριο 2020 σφραγίσθηκαν 155,21% περισσότερες επιταγές σε σχέση με τον Αύγουστο 2020, καθώς εξέπνευσε η αναστολή προθεσμιών πληρωμής επιταγών για 75 ημέρες που είχε δώσει η κυβέρνηση και οι επιταγές που δεν καλύφθηκαν αναγγέλθηκαν στον Τειρεσία. Συνολικά το Σεπτέμβριο σφραγίσθηκαν 1.544 επιταγές αξίας 23,36 εκατ. ευρώ, όταν τον Αύγουστο είχαν σφραγιστεί 605 επιταγές αξίας 4,97 εκατ. ευρώ.

ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ...ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΦ
Σαν να μην έφτανε η πανδημική κρίση για τις επιχειρήσεις, έρχεται και η Εφορία να τις αναστατώσει αποστέλλοντας ειδοποιητήρια πληρωμής για εκπρόθεσμες συγκεντρωτικές δηλώσεις.Πρόκειται για τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών, πιο γνωστές ως Μ.Υ.Φ με έτος αναφοράς το 2014, οι οποίες ενώ είχαν υποβληθεί εντός της σιωπηρής προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, η Εφορία «φορτώνει» με πρόστιμα χιλιάδες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.



Όλα ξεκίνησαν από τις διασταυρώσεις που διενεργεί η ΑΑΔΕ στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών.

Το σύστημα εντόπισε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μην έχουν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις για το έτος 2014.

Ήταν η πρώτη χρονιά που η επιχειρηματική κοινότητα υποχρεώθηκε στην υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η εφαρμογή με πολλά προβλήματα

Η εφαρμογή, από την αρχή της λειτουργίας της, παρουσίαζε πολλά προβλήματα και ήταν σχεδόν αδύνατη η υποβολή των δηλώσεων.

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ !!! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΤΗΣ COSMOTE !!!

ΤΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΙΣ ;;;
Σε ανακοίνωση της η Cosmote σημειώνει ότι το αρχείο που αφαιρέθηκε δεν περιελάμβανε τα ονοματεπώνυμα των συνδρομητών και το περιεχόμενο των κλήσεών τους. Υπήρχαν όμως στοιχεία όπως ο τύπος κινητού του συνδρομητή, η ημέρα και η ώρα της κάθε κλήσης που πραγματοποίησε καθώς και το ακριβές σημείο απ’ όπου πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις !!!




«Ιδιαιτέρως σοβαρή» χαρακτηρίζεται από τα στελέχη των ανεξάρτητων αρχών η υποκλοπή στοιχείων τηλεφωνικών κλήσεων πολλών χιλιάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έχει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα έχει αναθέσει τον σχηματισμό δικογραφίας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Η υποκλοπή έγινε αντιληπτή από τα στελέχη της εταιρείας την 9η Σεπτεμβρίου και η ανακοίνωση για το συμβάν εκδόθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος επισημαίνει ότι το αρχείο που αφαιρέθηκε περιελάμβανε τα στοιχεία κλήσεων που δέχθηκαν ή πραγματοποίησαν οι συνδρομητές της Cosmote το πενθήμερο από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η υποκλοπή αφορά το 50% των συνδρομητών της εταιρείας.

Η υποκλοπή αποδίδεται σε κυβερνοεπίθεση και, μάλιστα, από την έως τώρα έρευνα διαπιστώνεται ότι ορισμένα ψηφιακά ίχνη οδηγούν στη Λιθουανία. Στελέχη της εταιρείας προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω περιγράφοντας την κυβερνοεπίθεση ως remote file inclusion (RFI). Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, οι επιθέσεις RFI επιτυγχάνονται με την παραβίαση των web servers του στόχου, εν προκειμένω της Cosmote. 

Ο WALTER ROTHSCHILD ΚΑΙ ΟΙ...ΖΕΒΡΕΣ !!!

 



Ζέβρες στο Buckingham

Τέσσερις ζέβρες, σέρνουν την άμαξα του Lord Walter Rothschild και παρκάρουν έξω από το Buckingham Palace, γύρω στο 1900.Ο Walter, ήθελε να αποδείξει, ότι όλα τα άγρια ζώα, εξημερώνονται.

Τα αφεντικά της οικουμένης που εδρεύουν στην Wall Street,πάντα ήθελαν να οδηγούν κάτι, που κάνει την διαφορά.Και καθώς δεν είχαν ακόμη επινοηθεί, κατασκευές τύπου Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, κλπ, μεταφέρθηκαν από την ζούγκλα τέσσερις ζέβρες,
εκπαιδεύτηκαν, πλύθηκαν, σενιαρίστηκαν, και ξαμολύθηκαν στις London Avenues και Boulevards, να κάνουν την διαφορά για τον Lord Lionel Walter Rothschild, της γνωστής οικογενείας των τραπεζιτών, βεβαίως.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το banks.com.gr :

Mε την ιδιότητα του συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, χθες η Boston Consulting Group παρουσίασε στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων (servicers κόκκινων δανείων που αποτελούν κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας), την πρόταση Στουρνάρα για την λεγόμενη bad bank την Εθνική Asset Management Company που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα ενημερώσει σε ξεχωριστές -κατ’ ιδίαν- συναντήσεις τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών για να συζητήσουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδίου.

Αμέσως μετά, την επόμενη εβδομάδα, στελέχη της ΤτΕ θα ξεκινήσουν παρουσιάσεις του σχεδίου στο εξωτερικό ώστε να υπάρξει συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των «κόκκινων» δανείων, χωρίς να δημιουργηθούν θέματα κεφαλαιακής επάρκειας.

Η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει την Εθελοντική μεταφορά χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) από τις τράπεζες, στην νέα Asset Management Company (AMC) στην καθαρή λογιστική τους αξία.

ΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ !!!

 




To Facebook θα αρχίσει σταδιακά να απαγορεύει στην πλατφόρμα τις διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους και στρέφονται κατά των εμβολίων προαναγγέλλοντας και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Το Facebook ανέφερε στην ανάρτησή του σε ένα μπλογκ ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).

Η νέα πολιτική του Facebook θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.

Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Της Νανάς Παπαδογεωργάκη
Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔ


Χιλιάδες είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη, που δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί – κάποιες με δικάσιμο που φτάνει το έτος 2029 ή 2030, άλλες τόσες δε και ακόμα περισσότερες οι υποθέσεις κόκκινων δανείων που «συνωστίζονται» αυτό το διάστημα στις Τράπεζες με σκοπό να επιτευχθεί εξωδικαστική ρύθμιση με τους δανειολήπτες, η εκκαθάριση των οποίων και στις δύο περιπτώσεις θα έδινε ανάσα στη πληττόμενη οικονομία.

Το πλήγμα είναι βαρύ, ιδιαιτέρως δε εάν διαβάσει κανείς ότι με το ξέσπασμα της πανδημίας, υπήρξε εκτόξευση του ρυθμού δημιουργίας κόκκινων δανείων χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ώστε στο μέλλον να μην δημιουργηθούν εκ νέου κόκκινα δάνεια. Να υπενθυμίσω δε ότι οι πρώτες επιδοτήσεις για το πρόγραμμα Γέφυρα που αναμένονται περί τα τέλη Νοεμβρίου, δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα, απλώς προσφέρουν μία πρόσκαιρη δυνατότητα 9 μηνών, σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, να βοηθηθούν από το Κράτος με την καταβολή επιδότησης αναλόγως με την κατηγορία που έχει χαρακτηριστεί το δάνειο τους (εξυπηρετούμενο - μη εξυπηρετούμενο – καταγγελμένο). Υπάρχουν βεβαίως και τα δάνεια που βρίσκονται σε αναστολή έως 31/12/2020. Όλα αυτά ενθαρρυντικά, αλλά και πάλι δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Και μετά τι ; Ακόμα και εάν μέσω των ανωτέρω μέτρων ξεπεραστεί η έκτακτη κατάσταση την οποία βιώνουμε, θα μπορέσουν οι συνεπείς δανειολήπτες να παραμείνουν συνεπείς και ενήμεροι; 8 στους 10 δανειολήπτες λόγω των συνθηκών, αναμένεται από τον Ιανουάριο να μη μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πληρωμές τους, ενώ τα κατασχετήρια συνεχίζονται να έρχονται σε πληθώρα δανειοληπτών υποδεικνύοντας τους ότι σε λίγο καιρό κινδυνεύουν να απωλέσουν τη πρώτη τους κατοικία.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις προθέσεις της κυβέρνησης να κρατήσει όρθια τη κοινωνία, το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι ζωτικής σημασίας.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 

Του Ηλία Καραβόλια


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι καταργούνται σιωπηλά θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας. Και ότι τα πάντα θα γίνονται πλέον από το smartphone και το laptop. Οι ουρές μειώνονται παντού. Και οι συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο, το ίδιο επίσης.

Ψηφιακή εργασία

Η Εργασία μοιάζει μετά την έναρξη της πανδημίας (και την σχεδόν παγκόσμια καραντίνα που παραδόξως δεν επαναλαμβάνεται ενώ τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα) να έχει μετακομίσει από την αληθινή στην ψηφιακή ζωή. Και κάποιοι λένε ότι αυτό σαν γεγονός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δηλαδή της καθημερινής ζωής, θα είναι κάτι ευχάριστο και κοινωνικά ωφέλιμο φαινόμενο μακροπρόθεσμα.

Ας σοβαρευτούμε. Η Οικονομία μεταφέρθηκε στις οθόνες ενώ το χρήμα λιγοστεύει απο την ζωή μας. Έχει αντικατασταθεί από τα data μας και τα ψηφιακά νομίσματα, κρυφά και φανερά.

Ζωντανό νόμισμα

Το μόνο Ζωντανό Νόμισμα (βλ.το ομώνυμο βιβλίο του Κλοσόφσκι, εκδ. Πλέθρον) είναι πλέον το καθυποταγμένο σώμα μας. Αυτό της βιοπολιτικής που επιτάχυνε η πανδημία (και ταυτόχρονα βοήθησε στο να ξεφουσκώσει το οικονομικό σύστημα που είχε σχεδόν φρακάρει).

ΟΑΕΔ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ !!!

 



Την διάθεση κενών κατοικιών του τ. ΟΕΚ. νυν ΟΑΕΔ σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που τέθηκε προς διαβούλευση.

Ειδικότερα οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.

Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

 



Το τέλος της φτώχειας είναι πολιτική επιλογή: αυτό είναι το μήνυμα της απολογιστικής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας στις 17 Οκτωβρίου και τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

Από τους δύο εκατομμύρια φτωχούς -το 19% του πληθυσμού τη δεκαετία του 1990- μέχρι το 36% ως αποτέλεσμα των μνημονίων περί τα μέσα της δεκαετίας που μας πέρασε και την κοινωνία του 1/3 που σήμερα διαβιώνει σε συνθήκες φτώχειας, οι ομιλητές μίλησαν για τις πρωτοβουλίες και πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που κατεβλήθησαν στην προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας, με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά, ωστόσο να απαιτείται επέκτασή του, και τις επείγουσες προκλήσεις που προέκυψαν λόγω πανδημίας.

Ηδη μισό εκατομμύρια παιδιά ζουν σε οικογένειες στο όριο της φτώχειας, ενώ στους ανέργους προστέθηκαν 600.000 επιπλέον άτομα και τα συσσίτια εγγυώνται τροφή για περισσότερα από μισό εκατομμύρια άτομα και νοικοκυριά, σύμφωνα με μερικά από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν. Η έλλειψη προσβασιμότητας και συμμετοχής στις πολιτικές που στόχο έχουν την άρση του αποκλεισμού αποτελεί ένα πάγιο πρόβλημα, με εξέχον παράδειγμα την τρίτη ηλικία που λόγω αδυναμίας χρήσης του διαδικτύου αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ "ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ"... ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!!

 



Το δρόμο για αυξήσεις ασφαλίστρων στα συμβόλαια υγείας ανοίγει η κυβέρνηση με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, σε μια όχι ανύποπτη χρονική συγκυρία για τον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και η νέα τροπολογία δημιουργεί καλύτερους όρους για την αποτίμηση της συναλλαγής.

Με τροπολογία στο νόμο για την προστασία του καταναλωτή (ν. 2251/1994), η οποία περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, το υπουργείο Ανάπτυξης επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν κατά το δοκούν τα ασφάλιστρα ήδη ισχυόντων μακροχρόνιων συμβολαίων υγείας.

Πρόκειται για τη ρύθμιση ενός κατ’ εξοχήν «καυτού» θέματος της ασφαλιστικής αγοράς, ιδίως τα τελευταία χρόνια. Πολλές ασφαλιστικές, βλέποντας να γίνονται βαριά ζημιογόνα πολλά συμβόλαια υγείας και ιδίως όσα πρόσφεραν «πλούσιες» καλύψεις, προχωρούσαν σε αυξήσεις ασφαλίστρων οι οποίες δεν συνδέονταν με αντικειμενικούς παράγοντες που ήταν εκ προτέρων γνωστοί στους ασφαλισμένους. Κατ’ επανάληψη και σε πολλές εταιρείες, η γενική γραμματεία Εμπορίου είχε επιβάλει πρόστιμα για τέτοιες πρακτικές.

Τώρα, όμως, η κυβέρνηση «ανάβει πράσινο» για τέτοιες αυξήσεις ασφαλίστρων. Η τροπολογία που έχει κατατεθεί προβλέπει ότι οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν αυξήσεις χωρίς να συνδέονται αυτές με αντικειμενικούς παράγοντες, με μοναδικό όρο ότι θα πρέπει να ενημερώνουν τον ασφαλισμένο τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την επιβολή των αυξήσεων. Ακολούθως, ο ασφαλισμένος δεν έχει πολλές επιλογές με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση: ή θα αποδεχθεί την αύξηση ασφαλίστρου και θα συνεχίσει να πληρώνει το νέο ποσό, ή θα καταγγείλει τη σύμβαση, χάνοντας την κάλυψή του. Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ, καθώς, όπως διευκρινίζεται, «ισχύει και για μακροχρόνιες συμβάσεις ασφάλισης υγείας που έχουν καταρτισθεί μέχρι την έναρξη ισχύς του παρόντος».

Όπως εκτιμούν οι γνώστες της ασφαλιστικής αγοράς, με αυτή τη ρύθμιση οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορέσουν να προχωρήσουν, χωρίς άλλες νομικές περιπέτειες, σε ένα μεγάλο «ξεκαθάρισμα» των χαρτοφυλακίων υγείας, επιβάλλοντας αυξήσεις για να πάψουν να είναι ζημιογόνες πολλές συμβάσεις. Ακόμη και αν οι ασφαλισμένοι επιλέξουν την οδό της καταγγελίας των συμβάσεων, αυτό δεν θα είναι επιζήμιο για τις εταιρείες, αφού θα μπορέσουν να «ξεφορτωθούν» συμβάσεις που τις επιβαρύνουν οικονομικά.

Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, που έχει γνώση των θεμάτων της ιδιωτικής ασφάλισης, επισημαίνει ότι η προτεινόμενη ρύθμιση είναι αντίθετη στο πνεύμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Όπως τονίζει, «στόχος της ρύθμισης είναι η εκ των προτέρων νομιμοποίηση αυθαίρετων αυξήσεων ασφαλίστρων και δυσμενών τροποποιήσεων όρων συμβολαίου».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΟΙΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ
Και με άγνωστο ακόμα πως θα καθορίζεται το ύψος του ενοικίου και το τίμημα επαναγοράς του...σπιτιού σου !!!
Πραγματικά χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια κοινωνική ευαισθησία....


Κοινωνικά ευαίσθητο κρίνει τον νέο πτωχευτικό κώδικα ο υπουργός Οικονομικών παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές θα βρεθούν νοικάρηδες στα σπίτια τους, τα οποία θα περάσουν στην κυριότητα των τραπεζών και με χάρισμα τις δόσεις των δανείων που έχουν καταβληθεί προ του διακανονισμού.

«Η ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας¨ είναι ένα οικονομικά αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο, επιχειρησιακά λειτουργικό, εθνικά αναπτυξιακό και θεσμικά συμβατό σχέδιο νόμου» ισχυρίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε για τον νέο πτωχευτικό κώδικα από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο υπουργός ανέπτυξε τις παραπάνω αξιολογικές του κρίσεις, λέγοντας πως το νομοσχέδιο είναι οικονομικά αποτελεσματικό γιατί απαντά ολιστικά στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, αντικαθιστώντας ένα σύνθετο πλέγμα διάσπαρτων μέτρων που δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

«Είναι κοινωνικά ευαίσθητο γιατί δίνει δυνατότητα ρύθμισης και αναδιάρθρωσης χρεών προς τις τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνοντας ειδικές πρόνοιες για τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι θα στηρίζονται από το κράτος μέσω επιδότησης ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ότι δεν θα ενταχθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές στο σχήμα» είπε και πρόσθεσε πως είναι επιχειρησιακά λειτουργικό διότι προσφέρει μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Τι μεταδίδει το documentonews.gr :


Ας το πούμε απλά: Πέρα από το μαξιλαράκι των δεκάδων δισ. στα χέρια της κυβέρνησης που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί «ένα σκασμό λεφτά» -όπως απλά θα λέγαμε- αλλά κανείς δεν τα βλέπει…

Τουλάχιστον δεν τα βλέπουν οι απλοί ιδιώτες, οι μικροί και μεσαίοι επισειρηματίες.

Όπως γράφει και η ομογενειακή εφημερίδα «The National Herald»:

«Οι ελληνικές τράπεζες είχαν εξαντλήσει ρευστότητα 39 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωσύστημα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και περίπου 26,6 δισεκατομμύρια ευρώ από το ξέσπασμα της πανδημίας και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάρτιο…»

Και συμπληρώνει:

ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!

 



Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ρευστοποιήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας θα καταγράψουν νέο ρεκόρ το 2020


Σε μαζικές πωλήσεις χρυσών λιρών προχωρούν τα ελληνικά νοικοκυριά, εκμεταλλευόμενα τις υψηλές τιμές στις οποίες έχει σκαρφαλώσει ο χρυσός.

Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ρευστοποιήσεις χρυσών λιρών Αγγλίας παρουσίασαν νέα αύξηση στο γ’ τρίμηνο του 2020 και όλα δείχνουν ότι φέτος οι πωλήσεις θα καταγράψουν ρεκόρ για τα τελευταία έτη.

Η τιμή της χρυσής λίρας συνεχίζει να καταγράφει αύξηση στους τελευταίους μήνες ενώ σε ένα χρόνο έχει κερδίσει πάνω από 20%.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί που έχουν χρυσές λίρες στην κατοχή τους, σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα όποια κέρδη έχουν αποκομίσει.

Η χθεσινή τιμή της χρυσής λίρας, στην οποία την αγοράζει η Τράπεζα της Ελλάδος διαμορφώθηκε σε 368,63 ευρώ όταν πέρυσι, στις 11 Οκτωβρίου 2019 ήταν στα 308,68 ευρώ. Σε ένα δωδεκάμηνο προκύπτει μια αύξηση της τάξης του 19,4%. Επίσης τον περασμένο Ιούλιο η τιμή της ήταν στα 362,57 ευρώ.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ. ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Όσον αφορά τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, "άνοιξε παράθυρο" για την μη απαλλαγή των χρεών τους αφού οι πιστωτές θα έχουν δικαίωμα προσφυγής 
 εφόσον εκκρεμεί εναντίον τους ποινική δίωξη ή έχει επέλθει καταδίκη για το αδίκημα της φοροδιαφυγής !!!



Τι μεταδίδει σχετικά το euro2day.gr :


Δυνατότητα πτώχευσης, χωρίς να χαθεί η προστασία πρώτης κατοικίας, που έχει κερδηθεί με απόφαση δικαστηρίου, παρέχει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, που κατέθεσε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε αντίθεση με το προσχέδιο, που είχε τεθεί σε διαβούλευση, στο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας έχει απαλειφθεί η αναφορά (σ.σ. β' εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 18) ότι στην πτωχευτική περιουσία περιλαμβάνεται κάθε ακίνητο ιδιοκτησίας του οφειλέτη, το οποίο έτυχε προστασίας με απόφαση δικαστηρίου.

Η απάλειψη της αναφοράς συνεπάγεται ότι οι τράπεζες και οι λοιποί πιστωτές δεν μπορούν να κινήσουν, σε περίπτωση πτώχευσης, διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για ακίνητο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί ο οφειλέτης να τηρεί τη ρύθμιση που έχει προσδιορίσει η δικαστική απόφαση, βάσει του νόμου Κατσέλη (ν.3860/2010).

Η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με νομικούς, καθώς με την αναφορά του προσχεδίου αναιρούνταν δικαστικές αποφάσεις, δημιουργώντας έδαφος για προσφυγές εναντίον της συνταγματικότητας του νόμου. Εφόσον η διάταξη ψηφισθεί ως έχει, δημιουργούνται δύο κατηγορίες: α) όσοι πρόλαβαν και έλαβαν με δικαστική απόφαση προστασία για την πρώτη κατοικία, η οποία τους ακολουθεί ακόμη και αν πτωχεύσουν. β) Για όλους τους υπόλοιπους, των οποίων οι αιτήσεις δεν έχουν εκδικασθεί, η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα «φορτωθούν» όλες οι εκκρεμούσες αιτήσεις του νόμου Κατσέλη, αφού επικαιροποιηθούν τα στοιχεία τους. Επομένως, θα περάσουν από έλεγχο επιλεξιμότητας. Για τον σκοπό αυτό, η πλατφόρμα θα είναι διασυνδεμένη με τις βάσεις δεδομένων του συστήματος Taxis.

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

 


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Με την Δημόσια Πρόσκληση των Δανειοληπτών μας, προς όλες τις ελληνικές τράπεζες και τα funds που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια και τις κάρτες τους, προσφέρονται τιμήματα από 1,25 μέχρι 2 φορές μεγαλύτερα από αυτά στα οποία πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι αντίστοιχες συναλλαγές. Ήτοι, τα τραπεζικά στελέχη, ενώ γνώριζαν τις προτάσεις μας, τα πούλησαν σε τιμήματα πολύ χαμηλότερα, ζημιώνοντας τις τράπεζες, προς όφελος των funds που τα αγόρασαν, τα οποία, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα ίδια αυτά τραπεζικά στελέχη.

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ Η ΑΠΙΣΤΙΑ .... ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ !!!

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ BIS !!! ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ !!!

 




Δύο μελέτες που έδωσε στην δημοσιότητα στις 12 και 13 Οκτωβρίου το τμήμα μελετών και έρευνας της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στην Ελβετία, προβλέπουν ένα νέο κύμα χρεοκοπίας επιχειρήσεων το 2021 με μεγάλη αύξηση της ανεργίας. 

Οι δύο μελέτες με τίτλους "Bankruptcies, unemployment and reallocation from Covid-19” και "The outlook for business bankruptcies” επιβεβαιώνουν ότι :

Οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων, παρά τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις των κυβερνήσεων και των τραπεζών, θα συνεχίσουν και το 2021 και θα κυμανθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία) σε επίπεδα πολύ υψηλά (20%) παρά την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ, μετά την κατακόρυφη πτώση του 2020.

Το πραγματικό κύμα ανεργίας που ακολουθεί την "έξοδο” από την πανδημία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στην οικονομία και στην κοινωνία.

ΕΦΟΡΙΑ: ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ...ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

 



"Σαφάρι" ελέγχων κάνει η εφορία στις κινήσεις καταθετικών λογαριασμών, των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αλλά και στις πληρωμές λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κινητή και σταθερή τηλεφωνία και σε μια σειρά άλλων δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων προκειμένου να εντοπίσει τα αδήλωτα ποσά των εισοδημάτων τους. 

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει τα εξής:


Α. Έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου μετά από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών.

1. Η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εκδίδεται βάσει στοιχείων, τα οποία είτε έχουν παρασχεθεί από τον ίδιο το φορολογούμενο σε δήλωσή του είτε έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση. Ειδικότερα, σε περίπτωση που από στοιχεία που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση, προκύπτει ότι έχουν αποκτηθεί από φορολογούμενο (φυσικό πρόσωπο) εισοδήματα, ημεδαπής ή αλλοδαπής, αδιακρίτως κατηγορίας και πηγής προέλευσης (ήτοι ενδεικτικά: εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδήματα από ακίνητα, μερίσματα, τόκους, δικαιώματα κ.λπ.), που δεν έχουν περιληφθεί σε δήλωσή του, τότε εκδίδεται και κοινοποιείται πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, με την οποία προσδιορίζεται ο τυχόν οφειλόμενος επιπλέον φόρος και κατά περίπτωση, τα τυχόν ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

2. Για τον διοικητικό προσδιορισμό του φόρου, η Φορολογική Διοίκηση αντλεί στοιχεία από τις κάτωθι πηγές πληροφοριών, που αναφέρονται ενδεικτικά:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ !!!

ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΣΩ RWE...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ 2028...ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2038 !!!
ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!





Νέο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο λιγνίτη εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και ξεκίνησε την λειτουργία του στις 30 Μαΐου τρέχοντος έτους !!!

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Datteln 4 των 1.100 MW, που ανήκει στην Uniper και βρίσκεται στο Datteln στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, άνοιξε παρά το δηλωμένο σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης και οδηγίες της ΕΕ για τον τερματισμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα στη χώρα.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ακολουθώντας πιστά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τρέχει να κλείσει τα δικά της εργοστάσια παραγωγής ενεργείας από λιγνίτη, οδηγώντας στην μετανάστευση χιλιάδες εργαζόμενους στην Κεντρική Μακεδονία την Πελοπόννησο και άλλου.

ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!! ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ !!!

Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΜΟ...
Δείτε εδώ:




Έξαλλοι οι τραπεζίτες


Η στήλη σας ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το θέμα με το αν είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών θα πάει στον Άρειο Πάγο. Και ναι λοιπόν πήγε!

Καλείται λοιπόν το ανώτατο δικαστικό όργανο να αποφασίσει αν οι εργαζόμενοι από τον υπάλληλο μίας τράπεζας μέχρι τον CEO μπορούν να προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις δανείων και νέες χορηγήσεις χωρίς να φοβούνται ότι σε λίγους μήνες θα κατηγορηθούν και θα σύρονται επί χρόνια στα δικαστήρια…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ !!! Η ΜΙΑ ΘΗΓΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΝ !!!

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ) ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ...
Θυμηθείτε εδώ μιας και έχουν περάσει και 4 χρονια:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ 40.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ), εταιρεία που είναι 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας από την επίσης κατά 100% θυγατρική της εταιρεία, την Εθνική Ασφαλιστική.

Το παραπάνω ποσό διεκδικείται ως αποζημίωση στο πλαίσιο ασφαλιστικής κάλυψης που η τελευταία είχε συνάψει για ζημιά και αποζημιωτική ευθύνη της εταιρείας έναντι δανειστών, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει έως και τα 228 εκατ. ευρώ.

H υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις την ώρα που η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με το CVC Capital για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η εναγόμενη, δηλαδή η Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνει η ΠΑΕΓΑΕ στην αγωγή της ,«παρόλο που έχει ενημερωθεί από πλευράς μας σχετικά με το ζημιογόνο γεγονός και την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν έχει μέχρι σήμερα (ήτοι εδώ και 3,5 και πλέον χρόνια από το συμβάν) αναγνωρίσει ότι πρόκειται να μας αποζημιώσει στο πλαίσιο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αλλά τηρεί εντελώς παθητική στάση, αναμένοντας τη στάση των αλλοδαπών αντασφαλιστών της, η συνέχιση της οποίας ελλοχεύει κινδύνους απαξίωσης των δικαιωμάτων μας, απώλειας αποδεικτικών μέσων και ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια των ασφαλιστικών αξιώσεών μας, με την όψιμη επίκληση ανατρεπτικών ισχυρισμών λ.χ. αποδυνάμωσης δικαιώματος, παραγραφής κλπ».

Πηγές από την Εθνική Τράπεζα, υπογραμμίζουν ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης δεν υπάρχει καμία επίπτωση για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει αντασφαλίσει ακόμη και το maximum αυτό ποσό σε μεγάλους διεθνείς αντασφαλιστικούς οργανισμούς, με ταυτόσημο αντασφαλιστήριο.

ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΧΡΗΜΑ !!!

 



του Ηλία Καραβόλια


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι καταργούνται σιωπηλά θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας και ότι τα πάντα θα γίνονται πλέον από το smartphone και το laptop. Οι ουρές μειώνονται παντού και οι συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο, το ίδιο επίσης. Η Εργασία μοιάζει μετά την έναρξη της πανδημίας (και την σχεδόν παγκόσμια καραντίνα που παραδόξως δεν επαναλαμβάνεται ενώ τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα) να έχει μετακομίσει από την αληθινή στην ψηφιακή ζωή. Και κάποιοι λένε ότι αυτό σαν γεγονός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δηλαδή της καθημερινής ζωής, θα είναι κάτι ευχάριστο και κοινωνικά ωφέλιμο φαινόμενο μακροπρόθεσμα.

Ας σοβαρευτούμε. Η Οικονομία μεταφέρθηκε στις οθόνες ενώ το χρήμα λιγοστεύει από την ζωή μας και έχει αντικατασταθεί από τα data μας και από τα ψηφιακά νομίσματα, κρυφά και φανερά. Το μόνο Ζωντανό Νόμισμα (βλ.το ομώνυμο βιβλίο του Κλοσόφσκι απο εκδ. Πλέθρον) είναι πλέον το καθυποταγμένο σώμα μας. Αυτό της βιοπολιτικής που επιτάχυνε η πανδημία (και ταυτόχρονα βοήθησε στο να ξεφουσκώσει το οικονομικό σύστημα που είχε σχεδόν φρακάρει). Το νόμισμα ως μέσο ανταλλαγής εξαφανίζεται στο Συμβολικό, απωθείται ως σύμβολο και δεν παραμένει στο Πραγματικό, αφού απλά το βλέπουμε αλλά δεν το πιάνουμε, δεν το αισθανόμαστε. Είναι νόμισμα που δεν εκπέμπει συναίσθημα. Εκτοπίζεται στο Συλλογικό Φαντασιακό μετατρεπόμενο σε ψηφία/σύμβολα και εγγεγραμμένο σε ψηφιακά λογιστικά κατάστιχα στο smartphone, την προέκταση του χεριού μας. Ενώ η τσέπη είναι η σπηλιά, η κρυψώνα του χρήματος στο σώμα μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΙ ΤΣΑΚΩΣΕ Ο ΕΦΕΤ ΣΤΑ LIDL !!!

 


Μη ασφαλές χαρακτήρισε ο ΕΦΕΤ παρτίδα του μελιού με την ονομασία «ΜΕΛΑΝΘΗ», το οποίο πωλείται στα σούπερ μάρκετ Lidl

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος:

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ": ΠΟΙΟ ΤΕΣΤ ;;; ΜΟΝΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΑΠΙ-ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ 9ΜΗΝΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Σε μεγένθυση:

ΤΟ ΔΝΤ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ" !!! ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ !!!

 


Επιστροφή στην λογική για το ΔΝΤ ;;;


Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια αύξηση των φόρων στους πλουσίους για
 να μειώσουν το δημόσιο χρέος μόλις ανακάμψουν οι οικονομίες από την πανδημία ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο World Economic Outlook, κάτι που όπως τονίζει το Politico αποτελεί αλλαγή πλεύσης από το Ταμείο.

Όπως τονίζει το Politico στο World Economic Outlook, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μην βιαστούν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης κια να συνεχίσουν να πραγματοποιούν δαπάνες που ενισχύουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, όπως υποδομές οι οποίες μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Δημόσιο χρήμα πρέπει να κατευθυνθεί και προς τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, υπογραμμίζει σύμφωνα με το Politico το Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας ανάμεσα στις δημόσιες δαπάνες και την αύξηση του χρέους θα αποδειχθεί δύσκολη άσκηση.

ΤΑ FUNDS ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα για την περίπτωση πλειστηριασμού της πρώτης και της δεύτερης κατοικίας συνταξιούχου.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, το δάνειο πουλήθηκε στα funds σε εξευτελιστική τιμή σε σχέση με την οφειλή.

Ειδικότερα, πρόκειται για δάνειο αρχικής αξίας 100.000 ευρώ, το οποίοι δεν μπορούσε να αποπληρωθεί λόγω μείωσης της σύνταξης και για το οποίο δεν έγινε ρύθμιση. Λόγω των τόκων η οφειλή ανήλθε στις 120.000 ευρώ με αποτέλεσμα δύο μικρά σπίτια να βγουν σε πλειστηριασμό.

Η πρώτη κατοικία ήταν αξίας 75.000 ευρώ και η δεύτερη 65.000 ευρώ. Η δόση του δανείου ήταν περίπου 500 ευρώ όσο και η σύνταξη της γυναίκας.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΦΟΥΣΚΑ ΤΙΜΩΝ: ΜΕ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

 



Αύξηση κατά 12,3% σημειώνουν αυτή την στιγμή οι τιμές πώλησης των κατοικιών στην Αθήνα σε σχέση με μία διετία πριν, ενώ στο 3,3% διαμορφώνεται η άνοδος σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τα στοιχεία προέρχονται από το τελευταίο Παρατηρητήριο Τιμών της γνωστής εταιρείας συμβούλων Geoaxis, η οποία σημειώνει ως γενικότερο συμπέρασμα την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα της συγκεκριμένης αγοράς στον COVID-19.

Η έρευνα αγοράς πραγματοποιήθηκε με επί τόπου συλλογή στοιχείων μέσω αυτοψιών που πραγματοποίησε η εταιρεία καθώς και της συλλογής αγγελιών που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο, για πέντε ενδεικτικές αγορές διαμερισμάτων στο διάστημα του 3ου τριμήνου 2020 και συγκεκριμένα τους Αμπελοκήπους για το κέντρο, το Μαρούσι στα βόρεια προάστια, το Παλαιό Φάληρο στα νότια, το Περιστέρι στα δυτικά και το Χολαργό στα ανατολικά. Η ανάλυση των συγκριτικών στοιχείων βασίστηκε αποκλειστικά σε τρέχουσες ζητούμενες τιμές πώλησης για νέα σε ηλικία διαμερίσματα, καθώς και για διαμερίσματα μέσης παλαιότητας (+35ετίας).

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ του 3ου τριμήνου 2020 και του 3ου τριμήνου 2019 καταγράφεται διάμεση ετήσια άνοδος 2,54% για τα νεόδμητα και 4,16% για τα παλαιότερα διαμερίσματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΥΡΙΕΡ !!!

 


Συνεχώς νέους τρόπους ανακαλύπτουν επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Τον τελευταίο καιρό έχει σταλεί μαζικά ένα e-mail το οποίο εμπλέκει μάλιστα τη γνωστή εταιρεία κούριερ DHL καθώς φαίνεται ως αποστολέας. Το e-mail ενημερώνει πως για την παραλαβή δέματος, πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 2.99 ευρώ.

Μάλιστα οι επιτήδειοι παραθέτουν και "αριθμό κυκλοφορίας" του δέματος και με σύνταξη που δεν παραπέμπει σε γνώστη της ελληνικής γλώσσας, αλλά σε αυτόματο μεταφραστή κειμένου, ζητούν μόλις ελάχιστα ευρώ, για να στείλουν ένα «φορτίο», διαδικασία που για να γίνει, πρέπει ο χρήστης να πατήσει πάνω σε έναν ενεργό σύνδεσμο μέσα στο κείμενο.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΥΠΟΙΚ-ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

 



Πρώην και νυν κυβερνόντες έχουν ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για το πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας και των σπιτιών των Ελλήνων πολιτών, αλλά "συγκρούονται" ποντάροντας...στην "αμνησία" μας !!!


Τι μεταδίδει το enikos.gr :


Κόντρα υπουργείου Οικονομικών - ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε υπουργείο Οικονομικών και ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σχέδιο Νόμου «Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας» δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει για πολλοστή φορά, στην προσφιλή σε αυτόν τακτική του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης, επιστρατεύοντας πλήθος ανακριβειών". Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρει τα εξής:

Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει, για πολλοστή φορά, στην προσφιλή σε αυτόν τακτική του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης, επιστρατεύοντας πλήθος ανακριβειών. Καταρχάς, ανακριβώς αναφέρει ότι η σημερινή Κυβέρνηση κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία, η οποία δεν υφίσταται ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς καταργήθηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε ο Νόμος 4346/2015, ο οποίος έθεσε ως καταληκτική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου 2018. Τελικά, τον Φεβρουάριο του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την προστασία, με τον νόμο 4592/2019. Άρα, παύει η όποια προστασία 1ης κατοικίας εκείνη την ημερομηνία. Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε έναν άλλο Νόμο με τίτλο περί προστασίας της 1ης κατοικίας, όμως νομικά απέκλειε όλους όσοι είχαν «κόκκινο» δάνειο μετά την 31η/12/2018 και όσους δεν πληρούσαν μια σειρά κριτηρίων επιλεξιμότητας. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες που είχαν κόκκινα δάνεια, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και ψήφισε να «προστατεύσει» μόλις 90.000. Στην πράξη όμως, κανείς τους δεν μπορούσε να υποβάλει αίτηση, γιατί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ τούς ζητούσε δικαιολογητικά που αδυνατούσαν να προσκομίσουν. Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019.

SSM-ΕΚΤ: ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ BAD BANKS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 

Σε μεγένθυση: 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


H Alpha Bank διώχνει 800 εργαζόμενους σε «κοράκι κόκκινων δανείων» με τις ευλογίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΟΤΟΕ- Συλλόγων

Με μια πρωτοφανή, απαράδεκτη και συνταγμένη από διαστροφικά μυαλά σύμβαση που θυμίζει μεσαιωνικούς όρους εργασίας καλούνται να εκδιωχθούν 800 εργαζόμενοι από την Alpha Bank στο πλαίσιο της απόσχισης των διευθύνσεων που απασχολούνται στα κόκκινα δάνεια και να πάνε υποχρεωτικά μέσα σε 1 μήνα στην CEPAL.

Είναι το λιγότερο αποκρουστική, μιας και την εν λόγω σύμβαση την διαπραγματεύτηκε ο Σύλλογος Προσωπικού της Αlpha Βank με τους εργοδότες και συναίνεσε στο περιεχόμενό της, με την πλήρη συμφωνία της ΟΤΟΕ. Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας αποκαλύφθηκαν όχι με ανακοίνωση της Τράπεζας , αλλά του Συλλόγου (!) που ως φερέφωνο της Διοίκησης λίγο ως πολύ πανηγύριζε για τις 800 απολύσεις των συναδέλφων μας, ενώ προκλητικοί ήταν οι διθύραμβοι για την εταιρεία CEPAL, και όλες τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, τα γνωστά «κοράκια» που αγόρασαν κοψοχρονιά τα δάνεια φτωχών, άνεργων και εργαζόμενων!

Είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι τίθενται εκτός κλάδου χάνοντας όλα τα δικαιώματα της κλαδικής σύμβασης: άδειες, ωράριο, επιδόματα, τα πάντα! Δεν θα είναι πια τραπεζοϋπάλληλοι! Η συμφωνία προβλέπει ατομικές συμβάσεις και μας το λένε σαν κάτι φυσιολογικό! Η ανακοίνωση αναφέρει «ωράριο σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία», δηλαδή 40ωρο-8ωρο, κι όχι 37ωρο σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση.

Ό,τι και να λέει η Διοίκηση της Alpha και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αν οι συνάδελφοι διατηρούσαν όλα τα «προνόμιά τους» και διασφαλίζονταν τα πάντα όπως μας «πουλάνε παραμύθια», τότε γιατί να κάνει απόσχιση η Τράπεζα;; Και η CEPAL δεν θα είχε κανένα συμφέρον να τους προσλάβει με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αν είναι τόσο καλή η συμφωνία, γιατί δεν τη βγάζουν στη δημοσιότητα και την κρατούν κρυφή; Οι εργαζόμενοι τους οποίους αφορά είναι ήδη σε αναβρασμό αλλά με τη δημοσίευσή της θα αναδεικνυόταν ακόμα πιο έντονα ο βρώμικος ρόλος τους.

Αν είναι τόσο καλή η συμφωνία, γιατί δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να διαλέξουν αν θέλουν να πάνε ή όχι; Γιατί τους πάνε όλους υποχρεωτικά; Αν κάποιος δεν θέλει να υπογράψει την ατομική σύμβαση, τι θα συμβεί;

ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΦΟΥΛΑΡΕΙ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ(ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ)
Θυμηθείτε και εδώ:



Αναίρεση βόμβα από την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου για τα θαλασσοδάνεια Βενιάμη-Marfin



Είναι αντισυνταγματική η άτυπη «ασυλία» που χάρισε ο ισχύων Ποινικός Κώδικας σε τραπεζικούς υπαλλήλους και στελέχη, συμπαρασύροντας στην ατιμωρησία και δανειολήπτες εκατομμυρίων ευρώ.

Με μία αναίρεση «βόμβα» η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του νέου Ποινικού Κώδικα και του άρθρου που αφαιρεί από τη Δικαιοσύνη το δικαίωμα να διώκει αυτεπαγγέλτως τους τραπεζίτες για απιστία σε βάρος της Τράπεζας τους.

Από το Νοέμβριο του 2019, με τις αλλαγές που έγιναν στο νέο Ποινικό Κώδικα, ως προϋπόθεση για την ποινική τους δίωξη είναι η κατάθεση έγκλησης σε βάρος τους από την ίδια την Τράπεζα όπου εργάζονται.

Στο 4μηνο που ακολούθησε δόθηκε η δυνατότητα στις διοικήσεις των Τραπεζών να εκφράσουν τη βούλησή τους για τη συνέχιση της ποινικής δίωξης σε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν είτε σε εισαγγελικό και ανακριτικό επίπεδο είτε σε ακροατήρια.

Ωστόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις οι Τράπεζες ζήτησαν τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες υποθέσεις με δανειοδοτήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, να οδηγηθούν είτε σε αρχειοθέτηση είτε σε αθωώσεις.
SSL Certificates