.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το banks.com.gr :

Mε την ιδιότητα του συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, χθες η Boston Consulting Group παρουσίασε στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων (servicers κόκκινων δανείων που αποτελούν κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας), την πρόταση Στουρνάρα για την λεγόμενη bad bank την Εθνική Asset Management Company που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα ενημερώσει σε ξεχωριστές -κατ’ ιδίαν- συναντήσεις τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών για να συζητήσουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδίου.

Αμέσως μετά, την επόμενη εβδομάδα, στελέχη της ΤτΕ θα ξεκινήσουν παρουσιάσεις του σχεδίου στο εξωτερικό ώστε να υπάρξει συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των «κόκκινων» δανείων, χωρίς να δημιουργηθούν θέματα κεφαλαιακής επάρκειας.

Η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει την Εθελοντική μεταφορά χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) από τις τράπεζες, στην νέα Asset Management Company (AMC) στην καθαρή λογιστική τους αξία.

Η Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα τους δίνει σε αντάλλαγμα Ομόλογα.

Η Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσίας θα τιτλοποιεί το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων που πήρε από τις τράπεζες.

Η ζημιά που θα προκύπτει από την διαφορά, μεταξύ καθαρής λογιστικής αξίας, στην οποία μεταβιβάζουν οι τράπεζες τα χαρτοφυλάκια και της πραγματικής τους αξίας όπως προκύπτει από το πλάνο χρηματοροών, θα συμψηφίζεται με σταδιακή διαγραφή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (deferred tax credit- DTC), ώστε να μην υποχωρήσει κάτω από το ελάχιστο εποπτικό όριο η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Το ύψος αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων, με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου 2020 ανέρχεται σε 15,5 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 54% των συνολικών εποπτικών κεφαλαίων.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί την πρόταση της ΤτΕ με την βοήθεια της Γαλλικής Επενδυτικής Τράπεζας Lazard

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates