.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ο WALTER ROTHSCHILD ΚΑΙ ΟΙ...ΖΕΒΡΕΣ !!!

 



Ζέβρες στο Buckingham

Τέσσερις ζέβρες, σέρνουν την άμαξα του Lord Walter Rothschild και παρκάρουν έξω από το Buckingham Palace, γύρω στο 1900.Ο Walter, ήθελε να αποδείξει, ότι όλα τα άγρια ζώα, εξημερώνονται.

Τα αφεντικά της οικουμένης που εδρεύουν στην Wall Street,πάντα ήθελαν να οδηγούν κάτι, που κάνει την διαφορά.Και καθώς δεν είχαν ακόμη επινοηθεί, κατασκευές τύπου Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, κλπ, μεταφέρθηκαν από την ζούγκλα τέσσερις ζέβρες,
εκπαιδεύτηκαν, πλύθηκαν, σενιαρίστηκαν, και ξαμολύθηκαν στις London Avenues και Boulevards, να κάνουν την διαφορά για τον Lord Lionel Walter Rothschild, της γνωστής οικογενείας των τραπεζιτών, βεβαίως.

Τα ζώα, η συλλογή, ο βασανισμός, η εξημέρωση, η ταρίχευση, ήταν το παιδικό όνειρο του Walter.Στην ηλικία των 7, εξομολογήθηκε στον daddy Lord Nathan Rothschild,ότι ονειρευόταν να δημιουργήσει ένα ζωολογικό κήπο στο Λονδίνο και ότι τα τραπεζικά projects, του ήταν σχετικά αδιάφορα.Έτσι ο Lord Nathan Rothschild, είδε και απόειδε και στα 21 του Walter, άνοιξε τις κασέλες του κι έσκασε το χρήμα,για να ανοίξει ο κανακάρης του, το zoo της καρδιάς του.

Το zoo άνοιξε τις πύλες του, μετά 3 χρόνια (1892) και αφού οι κυνηγοί του Walt, είχαν σαρώσει την μισή Αφρική,τον μισό Ατλαντικό και ολόκληρο (σχεδόν) τον Ινδικό Ωκεανό. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις πεταλούδες και στα πουλιά, κάτι που ίσως εξηγείται,από κάποιες συμπεριφορικές παρεκκλίσεις του Walt,το οποίο φυσικά, ουδόλως μας αφορά
και είμαστε ανεκτικοί στο τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, όμως εν προκειμένω, η παρέκκλιση δεν περιορίστηκε στο κρεβάτι,αλλά την πλήρωσαν, 250.000 πεταλούδες και κάμπιες,300.000 πουλιά που βαλσαμώθηκαν, 200.000 αυγά πουλιώνκαι ακόμη 144 γιγάντιες χελώνες, από τα Γκαλαπάγκος,φίρμας Aldabra, γνωστής και ως «lonesome George»Μία μάλιστα, την υπεραγαπούσε, ανέβαινε πάνω της και έκοβαν βόλτες στο Zoo, αλλά καμιά φορά και στο City.

Ως εβραίος και σιωνιστής, συνεργάστηκε με τον ΥΠΕΞ Arthur Balfour, σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε Balfour Declaration (1917),με την οποία εκφραζόταν η κυβερνητική υποστήριξη
στην δημιουργία "εθνικής στέγης Ιουδαίων" μέσα στην Παλαιστίνη.

Το 1931 ο Walt εξαναγκάστηκε να πουλήσει την συλλογή, κοψοχρονιά.Οι κακές γλώσσες του Λονδίνου, είπαν για δύο μοιραίες γυναίκες,που η κάθε μία ξεχωριστά τον εκβίαζε, ότι θα τα πει όλα στη μαμά,αλλά και για ένα τρίτο εκβιαστή, που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε.Λίγα χρόνια μετά ο Walt πέθανε μέσα στην κατάθλιψη.

Σήμερα η συλλογή του Walt σώζεται στο Tring, Hertfordshire,όπου λειτουργεί Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Μη πάτε. Ακόμη και σήμερα θανατώνονται ζώα,έτσι, για να δούνε κάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates