.

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ: Η ΟΡΓΗ ΥΠΕΡΙΠΤΑΤΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 15/05/2022 !!!

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

DEUTSCHE BANK: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 4 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!


 

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!

 


ΙΕΑ: ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 50% ΤΟ 2022 !!!

 



Σημαντική αύξηση έχουν καταγράψει τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και των παραγώγων του «μαύρου χρυσού» εντός του 2022, αυξημένα κατά 50%, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).

Όπως αναφέρει η ΙΕΑ, τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου είναι αυξημένα κατά 50% σε ετήσιο επίπεδο εντός του 2022, με την πώληση περίπου 8 εκατ. βαρελιών ημερησίως εντός του τρέχοντος έτους.

Η Μόσχα έχει βάλει στα ταμεία της περίπου 20 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις πετρελαίου, παρά τις ενεργειακές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΕΕ: ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να βάζει στο «ράφι» και μάλιστα επ` αόριστον το έκτο πακέτο των κυρώσεων για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζουν στην «Ναυτεμπορική» ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν υποχρεώθηκε να αναστείλει ακόμη και τη σταδιακή εφαρμογή του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, «λόγω των απειλών της Ουγγαρίας για την άσκηση του δικαιώματος του βέτο, αλλά και των αντιδράσεων κι άλλων χωρών της πρώην ανατολικής Ευρώπης, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο» , σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι στις Βρυξέλλες των 27 χωρών μελών της ΕΕ, ματαίωσαν μάλιστα την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του συμβούλιο COREPER, καθώς φάνηκε πώς και πάλι θα υπήρχε αδιέξοδο.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πάντως πλήγμα για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είχε εξαγγείλει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο πριν 10 ημέρες, προσπαθώντας ταυτόχρονα με συμβιβαστικές προτάσεις να εξασφαλίσει την ομόφωνη συγκατάθεση όλων των εταίρων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ;;;

 



Στην πορεία της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα που φέρεται να δρούσε επί πολλά χρόνια στην Κέρκυρα με επικεφαλής – όπως καταγγέλλεται – την πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Τατάκη αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπανδρέου, η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, η υπόθεση των 3010 χαμένων δικογραφιών της Κέρκυρας βρίσκεται σήμερα στη φάση της κύριας ανάκρισης, την οποία διεξάγει ο ειδικός εφέτης ανακριτής

Στα μέσα του περασμένου Απριλίου, η πειθαρχική ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε δύο δικαστές για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια», λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε ιδιαίτερα η απόλυση, της γνωστής εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Τατάκη, η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες, ένα δικαστικό σκάνδαλο το οποίο αποκάλυψε η πατρινή εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χριστούλη, όταν υπηρετούσε και αυτή στο νησί των Φαιάκων.

Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, από τις εκκρεμείς 3.010 δικογραφίες που είχε «χρεωθεί» η κυρία Τατάκη, οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες, ενώ ακόμα και σήμερα, αναζητούνται άλλες 153 δικογραφίες.

Σε βάρος της, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων και θα κριθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κατόπιν αυτών η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του δημοσίου τομέα.

Η δε Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χαρακτήρισε την περίπτωση της πρώην εισαγγελικής λειτουργού, ως μεμονωμένο γεγονός, που δεν έχει καμία σχέση με το σώμα των εισαγγελικών λειτουργών, ενώ με έμμεσο τρόπο, απορρίπτει κάθε πιθανότητα, ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος στην Κέρκυρα.

Είναι όμως έτσι, ή υπόθεση έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις που μπορεί να οδηγούν όντως στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος;

Σε ανάκριση

Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, η υπόθεση βρίσκεται σήμερα στη φάση της κύριας ανάκρισης, την οποία διεξάγει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γεώργιος Αρμπούρας, ο οποίος καλείται «να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να εξακριβώσει αν η πρώην εισαγγελέας ήταν μια ανεπαρκής λειτουργός ή το επίκεντρο ενός παραεισαγγελικού κυκλώματος, με πρωτοφανείς διαστάσεις, όπως υποστηρίζει και δημοσίως ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;;;

 


Άρχισαν τα όργανα: Η Μόσχα κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα στη Φινλανδία


Την πρόθεσή της να αναστείλει από Σάββατο, 14 Μαΐου, τις παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία, λόγω απλήρωτων χρεών, ανακοίνωσε σήμερα η προμηθεύτρια εταιρεία RAO Nordic Oy, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη ρωσική εταιρεία InterRAO.

Η RAO Nordic Oy, που εδρεύει στο Ελσίνκι, δεν έχει λάβει πληρωμές για την ηλεκτρική ενέργεια που παρέχει στη Φινλανδία από τις 6 Μαΐου, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για «έλλειψη μέσων» για την πληρωμή της ενέργειας που εισάγεται από τη Ρωσία.

«Είμαστε επομένως υποχρεωμένοι να αναστείλουμε την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις 14 Μαΐου», ανέφερε ο πάροχος.

«Πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 20 χρόνια (…) Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα και οι παραδόσεις από τη Ρωσία θα ξαναρχίσουν», εξήγησε.

ΕΝΦΙΑ: Ο ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΜΟΝΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!

 


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΜΑΣ !!!

 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ !!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ Η ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ONECOIN !!!

 



Η ιδρύτρια του κρυπτονομίσματος OneCoin τοποθετήθηκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιβολής του νόμου για τον ρόλο της στην απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρούτζα Ιγκνατόβα , γνωστή ως η λεγόμενη κρυπτο-βασίλισσα (Cryptoqueen), «είναι ύποπη ότι ώθησε επενδυτές σε όλο τον κόσμο να επενδύσουν σε αυτό το πραγματικά άχρηστο «νόμισμα», ανέφερε η Europol στον ιστότοπό της. Η υπηρεσία προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ (5.217 δολάρια) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της 41χρονης Ιγκνατόβα

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΗΠΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ !!!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ !!!


 

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!

 

ΧΟΝΤΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 



Τα χρυσά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από τα ομόλογα


Μια που αναφερθήκαμε στην Πειραιώς νομίζω ότι θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους διαχειριστές των ομολόγων της οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην κερδοφορία του τριμήνου.

Από τα 585 εκατ. ευρώ που ήταν τα έκτακτα έσοδα της Τράπεζας, κάτι περισσότερο από τα μισά (286 εκατ. ευρώ) προήλθαν από τα ομόλογα και την χρήση σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων (hedging instruments).

ΠΩΣ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2022 !!!

 



Οι έλεγχοι κεφαλαίων (capital controls) που επιβλήθηκαν από τη Ρωσία έχουν μετατρέψει το ρούβλι στο νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο φέτος, αν και είναι λίγοι όσοι μπορούν να αποκομίσουν κέρδη.

Τα μέτρα στήριξαν το ρούβλι – Πλασματικό το ράλι;

Τα κέρδη του ρουβλίου προκύπτουν από μια σειρά μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την υπεράσπιση του ταλαιπωρημένου νομίσματος στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Εκτός από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, η Ρωσία έχει αναγκάσει τους εξαγωγείς να πουλήσουν συνάλλαγμα και απαιτεί το φυσικό της αέριο να πληρώνεται σε ρούβλια.

ΜΥΔΡΟΙ ΤΟΥ GATESTONE INSTITUTE ΚΑΤΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ EASTMED ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!

 



Να γίνει ο αγωγός East Med εδώ και τώρα προτρέπει το think tank Gatestone Institute, ενώ την ίδια στιγμή, τα ”χώνει” στην Κυβέρνηση Μπάιντεν, που έχει φιλοτουρκική στάση!

Αναλυτικά το άρθρο:

”Η Τουρκία είναι αντίθετη στο έργο του αγωγού EastMed. Όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ανεπίσημη αντίθεσή της στο έργο, οι λόγοι που δόθηκαν από τις ΗΠΑ ήταν κυρίως περιβαλλοντικοί και οικονομικοί. Στη συνέχεια, ξαφνικά, η Nuland ισχυρίστηκε ότι το χρονοδιάγραμμα για το έργο είναι πολύ μεγάλο επειδή η Ευρώπη χρειάζεται φυσικό αέριο «τώρα». Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που αναφέρθηκαν, θεωρούνται ως μια απροκάλυπτη απόπειρα κατευνασμού της Τουρκίας εις βάρος της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και απόπειρες να απελευθερωθεί από την ενεργειακή εξάρτηση της Ρωσίας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς, δυστυχώς, προτιμά να κάνει επιχειρήσεις.

Η Ρωσία αναμένεται να βγάλει σχεδόν 321 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές ενέργειας της φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είκοσι επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλο που υιοθέτησαν πέντε πακέτα κυρώσεων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν ξοδέψει τουλάχιστον περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ — περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια — σε πληρωμές στη Ρωσία για το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο από την εισβολή , σύμφωνα με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell.

ΟΙ ΒΙΖΙΤΟΠΟΥΛΕΣ, ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ Η...ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ !!!

 


Από το radar.gr


Η ιστορία που θα σας διηγηθώ δημοσιεύεται με αφορμή τη σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές γνωστού μοντέλου για κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, που εσχάτως αποφυλακίστηκε, ωστόσο θέλω να διαβεβαιώσω – για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις- πως δεν έχει καμμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν ούτε ως προς το πρόσωπο, ούτε ως προς την υπόθεση!

Στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, λένε οι πληροφορίες, λειτουργούν κάποια «συστήματα» που παρέχουν παντός είδους υπηρεσίες (από επώνυμα – φωτογραφημένα κορίτσια μέχρι ουσίες και διοργάνωση …εκδηλώσεων) προς υψηλού επιπέδου ενδιαφερόμενους με δυνατότητα να πληρώνουν αδρά και cash! Μετρητά!

Τα τελευταία χρόνια, λένε οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, πηγαινοέρχεται για διακοπές – και μπίζνες (!!!) στην Ελλάδα μια παρέα Αράβων, δυο – δυο, τρεις – τρεις!

Οι οποίοι διαμένουν συνήθως σε υπερπολυτελείς βίλες των Νοτίων Προαστείων, από τον Άλιμο μέχρι την Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα και το Λαγονήσι!

Στους εν λόγω …Σείχηδες, όλοι Σεΐχηδες ή Εμίρηδες «βαφτίζονται» ή αυτοαποκαλούνται, αρέσουν τα …πάρτι!

Οι μαζικές συναθροίσεις στη luxury μονοκατοικία, που προστατεύει το privacy, γύρω από την πισίνα, με την παρουσία πολλών κοριτσιών και την παροχή άφθονης σαμπάνιας, ουίσκι, βότκας, τεκίλας και …άσπρης σκόνης!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ !!!

 

'

«Περισσότερες από 160.000 εντολές αποκοπής ρεύματος, από την αρχή του έτους»


«Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τον κόσμο όταν μιλά για υπερέσοδα και όταν οι τιμές της ενέργειας στη χώρα μας, ήδη πριν από τον πόλεμο έχουν πενταπλασιαστεί», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Το κόστος της μεγαβατώρας στη χονδρική έχει εκτοξευτεί από τα 60 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 260 ευρώ, μεσοσταθμικά, δηλαδή πέντε φορές πιο πάνω, χωρίς ακόμα να έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου. Αυτό το κόστος το έχουμε πληρώσει όλοι οι καταναλωτές και δεν το πλήρωσαν ούτε οι πάροχοι, ούτε πολύ περισσότερο οι παραγωγοί ενέργειας των οποίων τα κέρδη είναι προφανώς περισσότερα από 1.3 δισ. ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου έχουμε ξεπεράσει τις 160.000 εντολές αποκοπής ρεύματος, ενώ οι διακανονισμοί που προσπαθεί να κάνει ο κόσμος δεν επιτυγχάνονται, γιατί αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ...ΕΚΑΛΗ !!!

 



Σφυρί πλειστηριασμού για ακίνητο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη στην Εκάλη θα χτυπήσει, στην περίπτωση που ανατραπούν τα δεδομένα και δεν προχωρήσουν στην αποχή που έχουν προγραμματίσει οι συμβολαιογράφοι.

Το ακίνητο είναι τοποθετημένο επί της Νυμφών 4, διεύθυνση στην οποία βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη. Πρόκειται για διαμέρισμα που κατασχέθηκε το 2017 και έχει βγει ήδη σε πλειστηριασμό τρεις φορές, χωρίς να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.

Επισπεύδουσα είναι η doValue που διαχειρίζεται απαιτήσεις της Eagle Issuer, στην οποία έχει περάσει πακέτο δανείων της Εθνικής Τράπεζας. Το σφυρί θα χτυπήσει για 247 χιλ. ευρώ, ποσό στο οποίο καθορίστηκε η τιμή πρώτης προσφοράς, αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο από την αγοραία αξία του, που ξεπερνά τα 300 χιλ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της 8ης Ιουνίου, ωστόσο θυμίζουμε πως οι συμβολαιογράφοι κατεβάζουν τα μολύβια από τις 30 Μαΐου και για 20 ημέρες, παγώνοντας τετραψήφιο αριθμό εκποιήσεων περιουσιακών στοιχείων που έχουν αναρτηθεί για εκείνο το διάστημα.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Σε πλειστηριασμό βγαίνει, συγκεκριμένα μία αυτοτελής, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, εντός τριώροφης πολυκατοικίας, η οποία χτίστηκε το 1981. Το διαμέρισμα ισογείου αποτελείται από έξι κύρια δωμάτια, διάδρομο, δύο μπάνια, ένα W.C., οφφίς, βοηθητικό δωμάτιο υπηρεσίας με W.C., αποθήκη και βεράντα. Ο χρήστης του διαμερίσματος – επιφάνειας 181 τ.μ. – έχει επίσης το δικαίωμα χρήσης θέσης στάθμευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK !!!

 


Ανάρτηση που αναπαράγεται από χρήστες στο Facebook, αναφέρει πως θα δοθεί ως δώρο ένα τροχόσπιτο, σε όσους σχολιάσουν την αρχική δημοσίευση. Ωστόσο ο εν λόγω διαγωνισμός συνιστά απάτη.

Η σχετική ανάρτηση στο Facebook:

ΝΕΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΟΚ ;;; ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ "ΤΡΩΕΙ" ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 



Άγνωστο παραμένει το 99% των μικροβίων των τρισεκατομμυρίων ειδών βακτηρίων, πρωτόζωων και μυκήτων (χωρίς τους ιούς) που κατοικούν στη Γη, σύμφωνα με έρευνα με επικεφαλής τον Kenneth J. Locey του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush (Σικάγο) η οποία δημοσιεύτηκε σε Διεθνή Οργανισμό πριν από έξι χρόνια.

Οποιαδήποτε έρευνα σε ένα μη μελετημένο περιβάλλον έχει καλές πιθανότητες να βρει ένα νέο κομμάτι αυτού του τεράστιου βιολογικού παζλ. Αυτό συνέβη με μια έρευνα του Ινστιτούτου Ολοκληρωμένης Βιολογίας (I²SysBio), από το CSIC και το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, το οποίο έχει βρει μια «συγκεκριμένη μικροσκοπική για μικροβιακή ζωή» στα καπάκια των δεξαμενών καυσίμων αυτοκινήτων που διαφέρει από αυτή που εντοπίζεται σε εδάφη μολυσμένα με πετρέλαιο και με την ικανότητα να επιβιώνουν σε ακραίο περιβάλλον.

Σε εκείνο το διάστημα βρήκαν επίσης ένα άγνωστο είδος βακτηρίων, του γένους Isoptericola και ακόμη αβάπτιστο, «με μεγάλες δυνατότητες βιοαποικοδόμησης καυσίμων από περιβάλλοντα μολυσμένα με diesel ή βενζίνη».

Η ικανότητα βιοαποκατάστασης (διόρθωση μόλυνσης με φυσικά στοιχεία) βακτηρίων αυτού του γένους είχε περιγραφεί, μεταξύ άλλων, από τον Erko Stackebrandt, από μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Αλλά μέχρι τώρα τα στελέχη είχαν μελετηθεί σε μέρη όπου είχαν συμβεί διαρροές καυσίμων ή πετρελαίου.

Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΡΟΜΠΟΤ !!!

 



Το ρομπότ-ντελιβεράς που μπορεί να παραδώσει τις πίτσες τουλάχιστον έως την είσοδο του κτηρίου, είναι στα σχέδια των εταιρειών, ωστόσο για την ώρα αναγνωρίζεται ότι το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει μακράν η καλύτερη λύση για τις παραδόσεις.

Πάντως, στους δρόμους του Βερολίνου, ο πιτσαδόρος από το μέλλον, διασχίζει αρκετές φορές τα πεζοδρόμια για να παραδώσει τις παραγγελίες.

Την δουλειά που κάνει καθημερινά στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος, ένα ρομπότ της αλυσίδας Domino, περιγράφει η Deutsche Welle:

Με ταχύτητα περίπου έξι χιλιόμετρα την ώρα, το ρομπότ έχει έναν γρήγορο ρυθμό βαδίσματος. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο το αργότερο όταν επιχειρεί κανείς να ακολουθήσει ένα ρομπότ της αλυσίδας Domino. Tο ρομπότ διασχίζει τα πεζοδρόμια του Βερολίνου αρκετές φορές την ημέρα, για να παραδώσει τις πίτσες στους πελάτες. Στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος η εταιρεία μελετά το κατά πόσον η χρήση τέτοιων μηχανών μπορεί να φανεί χρήσιμη στις διανομές φαγητού. Το ρομπότ κουβαλάει τις πίτσες κυριολεκτικά… μέσα του, δηλαδή σε ένα ντουλάπι. Χάρη σε τέσσερις αισθητήρες και πολλές κάμερες έχει όραση 360 μοιρών, εντοπίζοντας εμπόδια μπροστά ή πίσω του, οπότε και επιβραδύνει ή σταματά τελείως.

Το μηχάνημα, με ύψος σχεδόν ενάμισι μέτρο τραβάει τα βλέμματα στο δρόμο. Πολλοί σταματούν και βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους. Οι περισσότεροι αντιδρούν γελώντας και με περιέργεια, κάποιοι άλλοι εκνευρίζονται. Μια μητέρα κρατά από το χέρι το παιδί της και σχεδόν τινάζεται στο πλάι όταν βλέπει την συσκευή να την πλησιάζει. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς. Το ρομπότ-ντελιβεράς μπορεί να παραδώσει τις πίτσες εντελώς αυτόνομα, τουλάχιστον στην είσοδο του κτηρίου. Παρόλα αυτά οι κανονισμοί στο Βερολίνο επιβάλλουν την παρακολούθησή του από έναν χειριστή, ο οποίος το ακολουθεί διαρκώς. Ένας ακόμη υπάλληλος το παρακολουθεί από το γραφείο και μπορεί επίσης να επέμβει με ένα τηλεχειριστήριο. Αυτό φυσικά ανεβάζει το κατά τ’ άλλα χαμηλό κόστος της διανομής μέσω ρομπότ…

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΙ "ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ" !!!

 


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης «Έξυπνες Πόλεις». Το έργο χρηματοδοτείται με περίπου 230 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως έχει ήδη επισήμως ανακοινωθεί από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, αφορά 315 δήμους της χώρας, που έχουν πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους. Το έργο έχει επτά άξονες (βιώσιμη μετακίνηση, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων, βελτίωση εξυπηρέτησης πολίτη και επιχείρησης, βελτίωση ποιότητας ζωής, ενίσχυση τοπικής δημοκρατίας, διαβούλευσης και διαφάνειας, προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και ενίσχυση ψηφιακών υποδομών) και 39 επιμέρους δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι δήμοι, άνω των 100.000 κατοίκων, θα χρηματοδοτηθούν για αντίστοιχες δράσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 90 εκ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν γραπτώς τα σχόλιά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση smartota@mindigital.gr. Το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT)» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020 – 2025.

Οι Δράσεις αναλυτικά

(BINTEO) BOYΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ : ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!! ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!! ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΤΗΣ 1ης ΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 2η !!!

 

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ DJS !!!

 



Είναι τέλη του περασμένου Ιουλίου γύρω στις 6 το απόγευμα, όταν μια παρέα πλούσιων Αμερικανών περνάει την είσοδο του «Principote» στον Πάνορμο και βλέπουν ένα μαγαζί να είναι κυριολεκτικά στον... αέρα: όλοι χορεύουν πάνω και κάτω από τα τραπέζια - μια εικόνα καθημερινή για όσους πηγαίνουν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ενας από την παρέα ρωτάει ποιος διάσημος DJ κάνει αυτό τον χαμό.

Οταν του απαντάνε ότι μουσική παίζει ο DJ του μαγαζιού και όχι κάποιο γνωστό όνομα, ο Αμερικανός εκπλήσσεται, ζητάει να κάτσει κάπου με τους φίλους του και ανοίγει σχεδόν αμέσως δύο Cristal. Eφυγε τελικά γύρω στις 10.30 έχοντας κάνει έναν λογαριασμό κοντά στα 20.000 ευρώ και δεν ήταν ο μόνος, αφού τα πάρτυ στο Νησί των Ανέμων είναι για πολλούς το Α και το Ω.

Φέτος μάλιστα όλοι μιλάνε για έναν άτυπο πόλεμο των πάρτυ, αφού σχεδόν όλοι προσπαθούν κλείσουν καυτά ονόματα για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς καλούς πελάτες. Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, λαμβάνει χώρα ένας πυρετός διαπραγματεύσεων από επιχειρήσεις προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις συμφωνίες με τους... μάγους της ηλεκτρονικής μουσικής, κάποιοι εκ των οποίων θα βρεθούν στο νησί δύο και τρεις φορές μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα, κάποιες φορές είναι σίγουρο ότι τα δύο ή ακόμη και τρία πάρτυ που θα γίνονται σε διαφορετικά μαγαζιά θα συμπίπτουν και εκεί θα γίνονται και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις.

ΗΠΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!

 



Άδεια ράφια, οικογένειες που αγωνιούν: ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την έλλειψη βρεφικού γάλακτος που παρατηρείται στις ΗΠΑ και η οποία μετατρέπεται σε πολιτική κρίση για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Datasembly, ως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου περισσότερο από το 40% των πιο δημοφιλών ειδών βρεφικού γάλακτος είχε εξαντληθεί από τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την αναστολή της λειτουργίας ενός εργοστασίου της εταιρείας Abbott τον Φεβρουάριο.

Ο Λευκός Οίκος, τον οποίο κατηγορούν για καθυστερημένη αντίδραση έως και για αδιαφορία, παρουσίασε χθες μερικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Είναι μια δουλειά που διαρκεί μήνες», δήλωσε η εκπρόσωπός του Τζεν Ψάκι, δικαιολογώντας για ποιο λόγο η αμερικανική κυβέρνηση καθυστέρησε τόσο να αντιδράσει.

«Το μήνυμά μας στους γονείς είναι το εξής: ακούσαμε, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μεταξύ άλλων να αυξήσει τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος, την ώρα που οι ΗΠΑ παράγουν το 98% του γάλακτος που καταναλώνουν.

Προμήθεια

Παράλληλα επεσήμανε ότι συνεργάζεται με τις πολιτείες ώστε να επιτραπεί στους πιο ευάλωτους πολίτες που προμηθεύονται βρεφικό γάλα μέσω κουπονιών να επιλέγουν από μια μεγαλύτερη ποικιλία εταιρειών και συσκευασιών.

Ο Λευκός Οίκος απευθύνθηκε εξάλλου στην αρχή ανταγωνισμού καλώντας τη να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία που παρατηρείται, κυρίως με την επαναπώληση βρεφικού γάλακτος μέσω του διαδικτύου σε πολύ υψηλές τιμές.

ΔΕΗ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2021 !!

 



Την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διαγραφής οφειλών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στην Αττική, στη Ρόδο και στη Βόρεια Εύβοια, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Οι δικαιούχοι της στήριξης είναι οικιακοί πελάτες των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου, ενώ η διαγραφή αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο για χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τη συνοδεύουν καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την υποβολή του αιτήματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/diagrafi-ofeilon-pyropliktoi/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ !!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΙΣ 2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΞΑΝΑ "ΧΕΡΙ" ΣΤΟΥΣ FUNDS ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Οι συστάσεις του κεντρικού τραπεζίτη

«Χέρι» βάζει εμμέσως πλην σαφώς για μία ακόμη φορά στους διαχειριστές των κόκκινων δανείων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αυτή τη φορά μέσω της Έκθεσης για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Όπως τονίζει σχετικά, «κρίνεται σκόπιμο οι Εταιρείες Διαχείρισης από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις αδρανείς εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους “μη βιώσιμους” πελάτες, ώστε να επανέλθουν στην οικονομία και να καταστούν ξανά παραγωγικές».

Από την άλλη, για τους “βιώσιμους πελάτες”, συστήνει στους διαχειριστές να επιταχύνουν τη διαδικασία αναδιάρθρωσής τους, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις που θα διασφαλίζουν υγιή χρηματοοικονομικά μεγέθη και θα διευκολύνουν την επανένταξη των δανείων τους, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με λίγα λόγια οι εντολές είναι δύο: Τελειώνετε με τους πεθαμένους, προχωρώντας σε ρευστοποιήσεις των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα χρέη τους και αναγεννήστε όσους μπορούν με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ...ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ !!!

 



Μόλις προχτες έγινε γνωστή η είδηση ότι καταργείται η υποχρεωτική χρήση μέσα στα αεροπλάνα. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους -κάτι που ξέρουμε εδώ και καιρό- και στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης (όπου πια έχεις είσοδο και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test).

Σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το παράδοξο λοιπόν είναι ότι καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροπλάνα, ενώ παραμένει στα ΜΜΜ, όπως λεωφορεία, τρένα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, παραδείγματος χάρη, που οι αποστάσεις που διανύουν διαρκούν το λιγότερο 2 ώρες (υπάρχουν φυσικά και μεγαλύτερες αποστάσεις), οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Στα αεροπλάνα από την άλλη, όπου και οι αποστάσεις και ο χρόνος μπορεί να διαρκούν πολύ περισσότερο, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές αλλά παραμένει ισχυρή η σύσταση.

ΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ;;;

 



Οργιάζουν οι φήμες στη Δικαιοσύνη, για τη συμπεριφορά ανώτατου δικαστή, ο οποίος φέρεται ότι, εισέβαλλε στο γραφείο Προέδρου Διοίκησης ενός από τα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας και τα έκανε... γυαλιά - καρφιά, επειδή δεν τον ικανοποίησε το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης, σε προσωπική του υπόθεση, που εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Λέγεται επίσης ότι, χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικοί της φρουράς των δικαστηρίων, για να τον απομακρύνουν, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια το θέμα να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ο συγκεκριμένος δικαστής ελέγχεται ήδη πειθαρχικά, επειδή είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν, με επίθεση στην επικεφαλής άλλου μεγάλου δικαστηρίου της χώρας.

"ΞΥΠΝΗΣΕ" Η ΤτΕ: ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και νέα «κόκκινα» δάνεια φέρνει η νέα κρίση σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως: καθίσταται σαφές ότι για το 2022, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών θα δεχθεί προκλήσεις λόγω της απόσυρσης των περισσότερων δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, των πληθωριστικών πιέσεων και των γεωπολιτικών εξελίξεων που προκαλούν αβεβαιότητα στις καταναλωτικές και επενδυτικές αποφάσεις.

Και επισημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να εστιάσουν στην επίτευξη του στόχου για περαιτέρω μείωση του δείκτη «κόκκινων» δανείων, ο οποίος συνεχίζει να είναι πολλαπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου που διαμορφώνεται στο 2%.

Ο λόγο των ΜΕΔ προς το σύνολο των δανείων στο τέλος του 2021 διαμορφώθηκε σε 12,8%, από 30,1% στο τέλος του 2020, αντανακλώντας την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην προσπάθεια εξυγίανσης του πιστωτικού συστήματος, σημειώνει η Εκθεση, επισημαίνοντας ότι ήδη δύο σημαντικές τράπεζες ( Eurobank Εθνική) έχουν πετύχει τον επιχειρησιακό στόχο μονοψήφιου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων και αναμένεται να επιτευχθεί μονοψήφιο ποσοστό για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος μέχρι το τέλος του 2022. Όμως τονίζει η ΤτΕ «οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης του υφιστάμενου αποθέματος χρειάζεται να εντατικοποιηθούν περαιτέρω, ιδίως υπό το πρίσμα των προκλήσεων που αναδεικνύονται.

»Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με την ενεργειακή κρίση που έχει πυροδοτήσει, έχει επιδράσει καθοριστικά αυξάνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις και επηρεάζοντας αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Συνεπώς, με δεδομένη την αβεβαιότητα που περιβάλλει την εξέλιξη του πολέμου, αλλά και την απόσυρση των εναπομεινάντων μέτρων στήριξης των δανειοληπτών για την προστασία από την πανδημία εντός του 2022, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των πιστούχων, καθίσταται σαφές ότι δεν αποκλείεται η δημιουργία νέων ΜΕΔ, ιδίως αν η γεωπολιτική κρίση παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμη κλιμακωθεί».

ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΣΤΑ 41 ΔΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 300.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Ραβασάκια από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) θα λάβουν τουλάχιστον 300.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ, καθώς στο σχέδιο δράσης του Κέντρου για το 2022 προβλέπεται η επανεκκίνηση της διαδικασίας λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ήτοι κατασχέσεων και πλειστηριασμών !!!



Ήδη, οι συνολικές οφειλές έχουν εκτιναχθεί στα 41 δισ. ευρώ και το ΚΕΑΟ έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη 1,19 δισ. ευρώ εντός του έτους. Στο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του ΚΕΑΟ προβλέπεται η εντατικοποίηση των προσπαθειών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που τα τελευταία δύο χρόνια είχαν ατονήσει. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η αποστολή τουλάχιστον 300.000 ατομικών ειδοποιητηρίων, με στόχο την ενημέρωση των οφειλετών για τις δυνατότητες διακανονισμού της οφειλής τους σε έως 12 μήνες ή άμεσης εξόφλησης του χρέους.

Αναλυτικά, η διαδικασία προβλέπει ότι εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για διακανονισμό των οφειλών σε 12 δόσεις (πάγια ρύθμιση) ή εξόφληση του χρέους, εντός 3 μηνών, το ΚΕΑΟ θα κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η λήψη τους ενεργοποιείται επίσης, εντός 70 ημερών, μετά από απώλεια ρύθμισης.

Να σημειωθεί ότι, από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι πρότινος, το ΚΕΑΟ είχε «παγώσει» κάθε διαδικασία αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και των εμφανών επιπτώσεών της στην εγχώρια οικονομία.

Πλέον, στο νέο σχέδιο δράσης, προτάσσει την εντατικοποίηση των δράσεων για την αύξηση των εισπράξεων, ενώ παράλληλα θα επιδιώκει την αποτροπή νέων οφειλών, την προτροπή των οφειλετών για ένταξη και παραμονή σε διακανονισμό καθώς και την συστηματική παρακολούθηση της συμμόρφωσης των εντασσόμενων στις ρυθμίσεις.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι στα αναγκαστικά μέτρα που λαμβάνονται από το ΚΕΑΟ υπάρχει διαστρωμάτωση ανάλογα με την παλαιότητα και το ύψος της οφειλής. Έτσι, προτεραιότητα για λήψη μέτρων δίνεται στις πιο πρόσφατες οφειλές, οι οποίες έχουν θεωρητικά υψηλότερη εισπραξιμότητα. Παράλληλα, εντατικότερες προσπάθειες για αναγκαστική είσπραξη γίνονται για τους οφειλέτες με υψηλές οφειλές (π.χ. άνω των 200.000 ευρώ). Για το σκοπό αυτό, ήδη, στο νέο Οργανόγραμμα του ΚΕΑΟ προβλέφθηκε ξεχωριστό τμήμα για την διαχείριση των μεγάλων οφειλετών, ώστε να υπάρχει συνεχής και στενή παρακολούθησή τους.

Η ΡΑΕ "ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ" ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛ !!!

 



Η κυβέρνηση σίγουρα τράβηξε το αυτί της ΡΑΕ...

Τι μεταδίδει το documentonews.gr

Στην κυβερνητική γραμμή του θολώματος σε σχέση με το καρτέλ του φυσικού αερίου και της αισχροκέρδειας στην ηλεκτρική ενέργεια κινήθηκε στην ομιλία του που μόλις τελείωσε ο επικεφαλής της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το προσωνύμιο «μπάτλερ συμφερόντων» που του είχε προσάψει το Documento προσπάθησε στην ομιλία του να καλύψει τα όσα εγκληματικά έχουν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους οι Μητσοτάκης-Χατζηδάκης-Σκρέκας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με τα αισχρά κέρδη υπέρ του καρτέλ φυσικού αερίου και εις βάρος των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Εμμεση παραδοχή του 1,4 δις ευρώ

Καταρχάς παραδέχθηκε ότι στο διάστημα Οκτώβριος 2021 έως Μάρτιος 2022 τα ουρανοκατέβατα κέρδη ανήλθαν στα 927 εκ ευρώ. Στην πράξη αν συνυπολογιστούν και οι μήνες που ο κ. Δαγούμας, αρνείται να εντάξει στους υπολογισμούς, επιβεβαιώνεται πλήρως το 1,4 δις ευρώ της αισχοκέρδειας. Εδώ είναι και η πρώτη στην ουσία «αβάντα» στα καρτέλ. Είναι γνωστό ότι τα γεωπολιτικά παιχνίδια με την τιμή του φυσικού αερίου ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2021 ( το ράλι του φυσικού αερίου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2021). Από εκεί εκκινεί στην ουσία και η αισχροκέρδεια των 4 του καρτέλ και φίλων του Κ. Μητσοτάκη… Αλλωστε και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή στις 23 Μαρτίου είχε αναφέρει «από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 το μέσο πλήρες κόστος παραγωγής στις μονάδες φυσικού αερίου ήταν 153 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ η μέση συνολική τιμή της ελληνικής χονδρικής αγοράς ήταν στα 202 ευρώ. Άρα, 153 κόστισε, 202 πουλήσανε μεσοσταθμικά τους τελευταίους 8 μήνες, γεγονός που σημαίνει υπερκέρδος 49 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο κέρδος ήταν 2 ως 3 ευρώ τη μεταβατώρα». Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει πως το συνολικό υπερκέρδος των ηλεκτροπαραγωγών με μονάδες φυσικού αερίου, στο συγκεκριμένο οκτάμηνο, ξεπέρασε τα 1,7 δισ. ευρώ. «Αν αφαιρέσουμε τις επιστροφές, προκύπτει το 1,4 δισ. είχε καταλήξει»…

Αυτοεξευτελίζεται για να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

MARINA RINALDI : TO ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η INTRUM !!!

 


Στην καρδιά του Κολωνακίου σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Αθήνας, στην οδό Σκουφά και σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την πλατεία Φιλικής Εταιρείας εντοπίζεται ένα ακίνητο φιλέτο, το οποίο αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπο με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 25 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα για το οποίο θα γίνει προσπάθεια εκποίησης με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 708.350 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Η εν λόγω ιδιοκτησία αναπτύσσεται στο ισόγειο μιας εξαώροφης πολυκατοικίας, η οποία είναι κτισμένη σε ένα μεσαίο οικόπεδο, επιφάνειας 172 τ.μ. εντός πολεοδομικού σχεδιασμού, με προβολή επί της οδού Σκουφά ενώ το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το ακίνητο περιβάλλεται από τις οδούς Ηρακλείτου, Τσακάλωφ, Πατριάρχου Ιωακείμ και Σκουφά.

Το κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρο τον ισόγειο όροφο της πολυκατοικίας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο επιφάνειας 87 τ.μ. και στο βάθος της εισόδου από έναν χώρο επιφάνειας 16 τ.μ. και στο υπόγειο από δύο αποθηκευτικούς χώρους 5 τ.μ. και 3,4 τ.μ. αντίστοιχα καθώς και από χώρο πλυντηρίου επιφάνειας 6,25 τ.μ., οι οποίοι ανήκουν στο ισόγειο κατάστημα κατά αποκλειστική χρήση.

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ "ΧΡΥΣΑ" ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΚΑΒΟΥΡΟΠΟΔΑΡΑ !!!

 


Η Αμερικανίδα τουρίστρια ισχυρίζεται και ότι οι υπεύθυνοι του εστιατορίου της χρέωσαν και φιλοδώρημα 78 ευρώ, χωρίς την έγκριση της.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία μιας Αμερικανίδας τουρίστριας στη χώρα μας, η οποία ισχυρίζεται ότι εστιατόριο στη Μύκονο τη χρέωσε 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα.

Η Αμερικανίδα τουρίστρια ισχυρίζεται ότι οι υπεύθυνοι του εστιατορίου της χρέωσαν και φιλοδώρημα 78 ευρώ, χωρίς την έγκριση της. «Μου είπαν ότι οφείλω 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροποδαρα και μετά είδα στην απόδειξη ότι είχαν χρεωσει 520 ευρώ και τα υπόλοιπα τα χρέωσαν ως φιλοδώρημα, χωρίς να μου το πουν» ανέφερε στην τουριστική πράκτορα που είχε κανονίσει το ταξίδι και την διαμονή της στη Μύκονο.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΡΙΑ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ !!!

 


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

 


Του Κώστα Μελά, 
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας


Η εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται ότι έδωσε, μετά από σχεδόν μια εικοσαετία, τη δυνατότητα συσπείρωσης των λεγομένων δυνάμεων της Δύσης, για μια κοινή αντιμετώπιση των δράσεων και των απειλών της Ρωσίας. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι έτσι τα πράγματα.

Η κοινή προσπάθεια των δυτικών δυνάμεων, μετά την κατηγορηματική θέση των ΗΠΑ (και συνεπώς και του ΝΑΤΟ) ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες επί του πεδίου, συνίσταται στην επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, και δευτερευόντως στην αποστολή πολεμικού υλικού ώστε να ενδυναμώσει η αμυντική προσπάθεια της Ουκρανίας. Παρότι, κατά κοινή ομολογία, μόνο με την άμυνα δεν κερδίζεται κανένας πόλεμος η συνέχιση πολεμικού υλικού συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Γίνεται εμφανές ότι ορισμένες δυνάμεις της Δύσης (προεξαρχουσών των Αγγλοσαξονικών δυνάμεων) έχουν συμφέρον να επεκτείνουν την χρονική διάρκεια των εχθροπραξιών όσο γίνεται περισσότερο σε βάθος χρόνου, και για αυτό το σκοπό θα στέλνουν όσο περισσότερο οπλισμό για να τροφοδοτήσουν την αντίσταση – άμυνα.

Η Μεγάλη Βρετανία, ιδιαίτερα, παίζει έναν πρωτοποριακό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως φαίνεται - ταξίδι του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο την 9η Απριλίου, όπου υποσχέθηκε την αποστολή πολεμικού υλικού. Χαρακτηριστικές είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού εξωτερικών Liz Truss όπου ξεκάθαρα δηλώνεται η θέληση για συνέχιση του πολέμου μέχρι την ήττα του Πούτιν.

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!


 

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!


 

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 1€ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ !!!

 


Άλλαξαν χέρια κατά τους πλειστηριασμούς που έγιναν χθες το μεγάλο ακίνητο της εταιρείας Larissis Station S.A. στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης καθώς και το boutique hotel King Lodge στο Π. Ψυχικό.

Και τα δύο ακίνητα κατακυρώθηκαν με μόλις 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Έτσι το ακίνητο της Larissis Station S.A. βγήκε με τιμή εκκίνησης 8.750.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 8.750.001 ευρώ, ενώ το King Lodge βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.200.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.200.001 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για πολυώροφο κτίριο επαγγελματικής χρήσης που βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Alpha Bank για είσπραξη 250.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 33.629.025,31 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα οικόπεδο 2,8 στρεμμάτων που ουσιαστικά καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί των οδών Φιλαδελφείας, Σάμου και Εξηκίου. Σε αυτό το οικόπεδο χτίστηκε το κτίριο που έχει έξι υπόγεια (για πάρκινγκ αυτοκινήτων) και πέντε ορόφους, με συνολική επιφάνεια 24.180 τ.μ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ισόγειο και μέρος του κτιρίου είναι μισθωμένο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Η πρώην πρεσβεία που έγινε boutique hotel

Το έτερο ακίνητο, στο Π. Ψυχικό, το οποίο ανήκε σε αλλοδαπό, κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέος ύψους 2.685.367,33 ευρώ, ενώ σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που βγήκε στο σφυρί, μετά την άγονη προσπάθεια στις 16 Μαρτίου.

ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 12 ΔΟΣΕΩΝ !!!

 


Να θέλεις να εξοφλήσεις τα χρέη σου στο Δημόσιο και το ίδιο το κράτος να… σου βάζει εμπόδια. Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι… ελληνικό. Με μια «σφιχτή» και ανελαστική ρύθμιση σε μόλις 12 δόσεις ο e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ δείχνουν να έχουν σηκώσει «απαγορευτικό» σε χιλιάδες επαγγελματίες -από εκμεταλλευτές ΤΑΧΙ έως και μικρομεσαίες επιχειρήσεις- που θέλουν να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες εισφορές τους, αλλά πρακτικά αδυνατούν να το κάνουν μέσα σε τόσο στενό χρονικό πλαίσιο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Έτσι, πιθανόν να εξηγείται και η εκρηκτική αύξηση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ξεπεράσει πια τα 41 δισ. ευρώ! Τα χρέη λοιπόν επιχειρήσεων και επαγγελματιών συσσωρεύονται σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρατικά ταμεία «διψούν» για «ζεστό χρήμα» και αναζητούν πόρους για να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές πολιτικές, όπως είναι οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος ή των καυσίμων.


Ποια «εμπόδια» βάζουν στους επαγγελματίες

Παρόλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του e-ΕΦΚΑ, αν και οι συνθήκες για επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς και οι ανάγκες για το κράτος «διογκώνονται», επί της ουσίας βάζει «τρικλοποδιές» σε όσους θέλουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, προσφέροντας ως μοναδική επιλογή μια «παρωχημένη» ρύθμιση μόλις 12 δόσεων.

Είναι ενδεικτικό πως για ένα σχετικά μικρό χρέος π.χ. 9.000 ευρώ εφόσον αυτό ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση που ισχύει για τα ασφαλιστικά ταμεία, η μηνιαία δόση διαμορφώνεται περίπου στα 788 ευρώ (συνυπολογιζόμενου του επιτοκίου), ποσό απαγορευτικό για τους περισσότερους επαγγελματίες σε μια περίοδο που τα ενεργειακά κόστη, αλλά και εκείνα των πρώτων υλών έχουν εκτοξευτεί.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΣΕ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!

 



Τον χρόνο πίσω, στο μακρινό 1994, «γυρίζει» την Ελλάδα ο διψήφιος πληθωρισμός ο οποίος τραβά την ανηφόρα σε επίπεδα άνω του 10%. Μετά από 28 έτη ο καταναλωτής στην Ελλάδα νιώθει το βάρος της ακρίβειας όχι μόνο στους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και σε βασικά είδη διατροφής. Με το νέο, πρόσφατο πακέτο παρεμβάσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ στην ενέργεια προβλέπεται να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός το 2022 πέριξ του 5%.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο που οδηγεί τον δείκτη τιμών σε άνω του 10%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 9,4% έναντι επίδοσης -1,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Τον Μάρτιο του 2022 ο αντίστοιχος δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 8%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ είχε καθοριστεί στο 8,9%.

Πληθωρισμός σε επίπεδα ρεκόρ

Η αλματώδης άνοδος των ενεργειακών τιμών “καίει” εισοδήματα και οικονομικό κλίμα και έχει διαμορφώσει τον πληθωρισμό σε επίπεδα ρεκόρ. Μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω για τη φετινή χρονιά, ανεβάζοντας τον μέσο πληθωρισμό στα επίπεδα του 5,6%- από 1% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Οι αναλύσεις δείχνουν σενάρια για ετήσια αύξηση ακόμα και στο 11%, ενώ «μαύρο ρεκόρ» χτυπά το καταναλωτικό και οικονομικό κλίμα, με την πτώση να καταγράφεται στην αγορά και στους δείκτες. Ο πληθωρισμός άρχισε να δείχνει τα δόντια του από τον Ιανουάριο όταν και εκτινάχθηκε στο 6,2%, σε υψηλό επίπεδο από το 1997, καταγράφοντας δηλαδή ιστορικό ρεκόρ από τότε που η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2021 ανήλθε σε 5,1% από 3,4% τον Οκτώβριο και 4,8% τον Νοέμβριο.

ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


Οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανιούσα, τόνισε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείσα πως γίνεται το πετρέλαιο να πέφτει στη διεθνή αγορά και εδώ να ανεβαίνει, η κα ΖΑΓΚΑ δήλωσε ότι «Εμείς αγοράζουμε με τιμολόγιο διυλιστηρίων, αγοράζουμε διυλισμένο προϊόν, δεν αγοράζουμε δηλαδή την πρώτη ύλη που λέει η τιμή brent το βαρέλι γιατί αυτό είναι το βαρέλι. Αυτό είναι άλλη τιμή, άλλη τιμή είναι μετά αφού έχει διυλιστεί, εμείς είμαστε ο τελευταίος κρίκος. Για να καταλάβετε το Σάββατο που είχα παραλαβή την απλή την είχα στο 2.079 δηλαδή στο 2.08, με το νέο τιμολόγιο πήγε 2.169. Τώρα παρέλαβα 2.179».

Ερωτηθείσα αν αληθεύει ότι τα πρατήρια ανεβάζουν την τιμή γιατί θέλουν να καλύψουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, απάντησε κατηγορηματικά όχι. «Δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ έχω πει πολλές φορές σαν πρόεδρος του κλάδου, ανεβάζουμε τιμές με τιμολόγιο, κατεβάζουμε τιμές με τιμολόγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ !!!

 



Σε 9.901 ανέρχονται οι δικαιούχους, που θα λάβουν συνολικά 47.379.000 ευρώ, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με την οποία ολοκληρώνεται η διευθέτηση του ζητήματος καταβολής του 100% της αποζημίωσης στους πρώην εργαζόμενους σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση και οι οποίοι έως σήμερα είχαν λάβει το 80% αυτής της αποζημίωσης.

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τους οποίους το εναπομείναν 20% θα διανεμηθεί στους δικαιούχους μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το συνολικό ποσό διαμορφώνεται ανά πιστωτικό ίδρυμα υπό εκκαθάριση ως εξής:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ !!!

 


Η VNG θα μεταφέρει τις πληρωμές σε ευρώ για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Gazprombank στο μέλλον και δεν αναμένει προβλήματα κατά τη μετατροπή σε ρούβλια, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, ικανοποιώντας το αίτημα της Μόσχας στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος πληρωμών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ανακοίνωση της VNG έρχεται καθώς το Κρεμλίνο έχει απαιτήσει την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια μέσω ενός περίπλοκου σχήματος.

Η VNG, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη γερμανική εταιρεία EnBW, ανέφερε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί κυρώσεων, για να συνεχίσει να διασφαλίζει τις προμήθειες και, επομένως, την οικονομική σταθερότητα στη Γερμανία.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ !!!

 


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τις αρμόδιες Αρχές για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων της η Τειρεσίας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, 23 Μαΐου θα ξεκινήσει και πάλι να δέχεται κοινό στα γραφεία της, Αλαμάνας 1 στο Μαρούσι, για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων του.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία της εταιρείας μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, καλώντας στο 2103676700 τις εργάσιμες ημέρες, από 9 π.μ. έως 4 μ.μ. Σημειώνεται ότι τα μη προγραμματισμένα ραντεβού θα εξυπηρετούνται με χαμηλή προτεραιότητα. Για την προσέλευση στον χώρο εξυπηρέτησης, είναι απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Παράλληλα, το γραφείο εξυπηρέτησης κοινού θα συνεχίζει να δέχεται κάθε είδους αιτήσεις πολιτών (πρόσβασης σε δεδομένα, διόρθωσης δεδομένων, αντίρρησης καταχώρισης δεδομένων, κλπ.) και μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση Αλαμάνας 1, 151 25 Μαρούσι, υπ’ όψη Γραφείου Εξυπηρέτησης Κοινού και με email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tiresias@tiresias.gr. Αναλυτικές οδηγίες για την αποστολή αίτησης μέσω email, υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Τειρεσίας.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ...

 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΛΗΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΑ FUNDS !!!





Κόκκινα δάνεια: Δικαστικές αποφάσεις αμφισβητούν εξουσίες των servicers


του Γιώργου Ψαράκη,
δικηγόρος Αθηνών


Πριν από τρία περίπου χρόνια, είχαμε γράψει τα παρακάτω: «Είναι γεγονός ότι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν αρκετά τους Έλληνες πολίτες την τρέχουσα περίοδο είναι τα «κόκκινα» δάνεια και ειδικότερα η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Servicers). Στο παρόν σημείωμα γίνεται αναφορά σε δύο σημαντικές δικονομικές παραμέτρους της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Εταιρειών Διαχείρισης και Δανειοληπτών .

Πλέον έχουμε αρκετές δικαστικές αποφάσεις και άρα μπορούμε να συνοψίσουμε τα τέσσερα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Servicers ως προς τη νομιμοποίησή τους κατά την προσπάθεια δικαστικής διεκδίκησης των τραπεζικών απαιτήσεων.

1. Ένα πρώτο ζήτημα αφορά στον δικαιούχο είσπραξης της δικαστικά αμφισβητούμενης οφειλής. Με απλά λόγια, όταν ο Servicer διεκδικεί δικαστικώς την είσπραξη του οιουδήποτε ποσού, θα πρέπει να ζητά να καταβληθεί αυτό στον ίδιο, που απλώς τη διαχειρίζεται, ή στο fund που έχει αγοράσει την απαίτηση;

Κατ’ αρχάς υποστηρίζεται ότι εφόσον αναγνωρίζεται η εξουσία στον Servicer να διεξάγει τον δικαστικό αγώνα για λογαριασμό του fund, έχει και την εξουσία να απαιτεί την καταβολή της απαίτησης στον ίδιο. Άρα εφόσον ο οφειλέτης θελήσει να σταματήσει τον πλειστηριασμό λ.χ., θα πρέπει να καταβάλει την οφειλή του στον Servicer και όχι στο Fund. Αντίστοιχα στην επιταγή προς πληρωμή που προηγείται της κατασχέσεως, θα πρέπει ως λεκτικό στο τέλος της, να επιτάσσεται ο οφειλέτης να καταβάλει στον Servicer και όχι στο Fund. Το ζήτημα αυτό φυσικά έχει τεράστια πρακτική σημασία, καθότι αν ζητείται η καταβολή σε μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο, κάθε πράξη εκτέλεσης δύναται να κριθεί άκυρη.
SSL Certificates