.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΙΣ 2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΞΑΝΑ "ΧΕΡΙ" ΣΤΟΥΣ FUNDS ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Οι συστάσεις του κεντρικού τραπεζίτη

«Χέρι» βάζει εμμέσως πλην σαφώς για μία ακόμη φορά στους διαχειριστές των κόκκινων δανείων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αυτή τη φορά μέσω της Έκθεσης για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Όπως τονίζει σχετικά, «κρίνεται σκόπιμο οι Εταιρείες Διαχείρισης από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις αδρανείς εμπράγματες εξασφαλίσεις για τους “μη βιώσιμους” πελάτες, ώστε να επανέλθουν στην οικονομία και να καταστούν ξανά παραγωγικές».

Από την άλλη, για τους “βιώσιμους πελάτες”, συστήνει στους διαχειριστές να επιταχύνουν τη διαδικασία αναδιάρθρωσής τους, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις που θα διασφαλίζουν υγιή χρηματοοικονομικά μεγέθη και θα διευκολύνουν την επανένταξη των δανείων τους, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με λίγα λόγια οι εντολές είναι δύο: Τελειώνετε με τους πεθαμένους, προχωρώντας σε ρευστοποιήσεις των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα χρέη τους και αναγεννήστε όσους μπορούν με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Θυμίζω ότι η πρώτη φορά που ξεκίνησε να τα «χώνει» ο Στουρνάρας στους διαχειριστές για καθυστερήσεις στο έργο που έχουν αναλάβει, ήταν στην προ ολίγων μηνών ετήσια γενική τους συνέλευση. Οι φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση που τραβήχτηκαν μετά το πέρα της ΓΣ ήταν ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε και της έκπληξης των εκπροσώπων των διαχειριστών για τις συστάσεις του διοικητή.


Ακόμη μεγαλύτερη ανοχή ζητούν από τον Σταικούρα οι εταιρείες διαχείρισης δανείων

Αναφέρθηκα χθες στην Τράπεζα Αττικής και το «ασφαλές καταφύγιο» του ΗΡΑΚΛΗ για το «ξεφόρτωμα» των κόκκινων δανείων.

Όμως κάποιος καλά ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του “μυθικού ήρωα” έσπευσε να με ενημερώσει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ούτε εκεί.

Οι ανακτήσεις και οι εισπράξεις από τα «καλά κόκκινα δάνεια» που είχαν ενταχθεί στο ομώνυμο πρόγραμμα δεν εξελίσσονται ομαλά με αποτέλεσμα να επικρέμεται ο κίνδυνος κατάπτωσης των κρατικών εγγυήσεων.

Για να αποφευχθεί αυτό μαθαίνω ότι οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων έχουν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου.

Ήδη έχει δοθεί μία, πριν από ένα χρόνο περίπου όταν επιμηκύνθηκε κατά 6 μήνες η περίοδος χάριτος στους 30 μήνες.

Τώρα ζητούν λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί η περίοδος να γίνει …λάστιχο και να φθάσει τους 36 μήνες.

Λίγο οι αυξημένες τιμές στα σούπερ μάρκετ, πολύ περισσότερο οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ενέργειας.. ανάγκασαν αρκετούς δανειολήπτες να αφήσουν για αργότερα τις δόσεις των δανείων τους.

Το στραβό κλίμα απειλεί να το … αποτελειώσει η αποχή των συμβολαιογράφων η οποία θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις και αναβολές των πλειστηριασμών.

ΠΗΓΕΣ
ot.gr
mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates