.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ !!!

 



Περιθώριο 30 ημερών από τη στιγμή που θα παραλάβουν το συμβόλαιο στα χέρια τους έχουν οι ασφαλισμένοι για να εναντιωθούν ή να υπαναχωρήσουν από αυτό, χωρίς να τους επιβληθεί κάποιο πέναλτι (πρόστιμο).


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία ασφαλιστική σύμβαση, οι λόγοι της εναντίωσης ή υπαναχώρησης μπορεί να είναι οι εξής:
  • Εάν το περιεχόμενο του ασφαλιστηρίου παρεκκλίνει από την αίτηση για ασφάλιση
  • Εάν ο ασφαλισμένος δεν παρέλαβε έγγραφο με τις πληροφορίες που προβλέπονται στο άρθρο 152 του ν. 4364/2016 κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για ασφάλιση ή παρέλαβε το ασφαλιστήριο χωρίς τους γενικούς και ειδικούς ασφαλιστικούς όρους που διέπουν την ασφάλιση.
  • Εάν διαπιστώνει πως για οικονομικούς ή άλλους λόγους δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ασφαλίστρων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 



Επιτήδειοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν χρυσές δουλειές εν μέσω πανδημίας. Όπως αποκαλύφθηκε Αλβανοί αγόραζαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορονοϊού και περνούσαν στην Ελλάδα από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για την Covid 19 και αντέδρασαν άμεσα με το να κλείσουν άμεσα τη συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας-Κρυσταλλοπηγής και έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, οπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ, καθώς πέρα από αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτεται όταν στις 4 Νοεμβρίου συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών, εισήλθαν παράνομα στη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις με αρνητικό αποτέλεσμα κορονοϊό. Τις βεβαιώσεις έχει φροντίσει να προμηθευτούν ο 23χρονος, έναντι 150 ευρώ από τα Τίρανα.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ: ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN+ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Τέτοια ωμότητα κανείς δεν την περιμένει. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε το νέο λοκντάουν, «ερπετά» της ΔΕΗ κόβανε το ρεύμα σε δημοτική υπάλληλο παρότι η τελευταία πλήρωνε πενήντα-εκατό ευρώ ώσπου να ξεπληρώσει το χρέος της, συνολικού ύψους -άκουσον!- περίπου εξακοσίων ευρώ. 

Λες, δεν είναι δυνατόν. Είναι σαν οι άνθρωποι της ΔΕΗ να της λένε: «πέθανε»! Πώς θα ζήσει η γυναίκα για έναν, το λιγότερο, μήνα; Ούτε στον χειρότερο εγκληματία δεν κάνεις κάτι τέτοιο. Και σιγά το χρέος. Δεν μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο σε συνάνθρωπό τους αυτοί οι (απ)άνθρωποι -διότι πώς αλλιώς να τους αποκαλέσει κανείς;

Εμφορούμενοι από το φιλελεύθερο πνεύμα, δηλαδή από κυνισμό και αμοραλισμό, που είναι το δέρμα και το πνεύμα τούτης της κυβέρνησης, δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να μαζέψουν ψιχία -διότι η περίφημη ανάπτυξή τους είναι μόνο στα χαρτιά και δεν μπορούν να έχουν έσοδα από πουθενά αλλού για τον κρατικό κορβανά παρά μόνο από βιοπαλαιστές και έντιμους εργαζόμενους, που, όμως, λόγω της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, παρότι προσπαθούν σκληρά να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Ηθελα να ήξερα ποιος εγκέφαλος έδωσε εντολή να γίνει διακοπή του ρεύματος την ώρα που αρχίζει ο ακούσιος εγκλεισμός -πρέπει να είναι αρρωστημένος νους, παγερή καρδιά, ασπόνδυλο μαλάκιο που έρπει, λείχοντας τα υποπόδια της εξουσίας, στα δώματα της οποίας, είναι εμφανές, στρογγυλοκάθονται ανερμάτιστοι αξιωματούχοι.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΣΤΗΝ DAVIDSON KEMPNER ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 300.000.000€ ΤΟ GALAXY ΤΗΣ ALPHA BANK;;;

ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ REUTERS
Δημοσιεύματα μιλούσαν ότι είχε κλείσει στην Pimco με 300.000.000€...όμως σύμφωνα με το Reuters η πρόταση της Pimco ήταν ακόμη μικρότερη από 290.000.000€ που δίνει η Davidson Kempner για τιτλοποίηση άνω των 10 δις κόκκινων δανείων συν τo 80% της Cepal που διαχειρίζεται όλα τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank !!!
Εν ολίγοις μιλάμε για ξεπούλημα ολκής...




Η Alpha Bank επιλέγει αμερικανικό επενδυτικό fund Davidson Kempner ως προτιμώμενο πλειοδότη για το πακέτο κόκκινων δανείων «Galaxy» ύψους 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η προσφορά που έκανε η Davidson Kempner κυμαίνεται στα επίπεδα των 290 εκατ. ευρώ, και είναι καλύτερη από εκείνη του αμερικανικού επενδυτικού Οίκου της Pimco.

Το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως Galaxy Project και αξίας 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,81 δισεκατομμύρια δολάρια), περιλαμβάνει επίσης και την πώληση της μονάδας εξυπηρέτησης επισφαλών δανείων της Alpha, Cepal.

Η Alpha Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι Davidson Kempner και PIMCO.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ IV !!!

 



Τη Δευτέρα οι πρώτες πληρωμές


Άνοιξε η πλατφόρμα για την χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020.

Στον 4ο κύκλο του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, προκειμένου να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες στήριξης της πραγματικής οικονομίας στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για την ενίσχυση με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής εισέρχεστε στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, επιλέγετε «Επιστρεπτέα προκαταβολή (4) Αίτηση χορήγησης»

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

 


Της Άννας Κορσάνου,
δικηγόρος


Η πληγή των κόκκινων δανείων είναι μια γνωστή πληγή που «αιμορραγεί» για μια δεκαετία περίπου. Οι έως τώρα προσπάθειες από πλευράς Πολιτείας για κάποια μερίδα δανειοληπτών επέλυσε το πρόβλημα με τη χρήση του Νόμου Κατσέλη.

Μια μεγάλη όμως μερίδα δανειοληπτών δεν μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα αυτό και απλά «ροκανίζει» χρόνο, κερδίζει χρόνο μέσα από ρυθμίσεις που μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορεί να τηρήσει.

Σαν όπλο για τη διευθέτηση του προβλήματος της υπερχρέωσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων ψηφίστηκε ο πτωχευτικός νόμος. Ονομάστηκε δεύτερη ευκαιρία και είναι δεύτερη ευκαιρία για δανειολήπτες που δεν έχουν ακίνητη περιουσία και για οφειλέτες με εξαιρετικά υψηλές οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Εν τούτοις για τους δανειολήπτες που έχουν το οικονομικό προφίλ του μεσαίου φυσικού προσώπου δανειολήπτη, (συνταξιούχου, δημοσίου ή ιδιωτικού υπαλλήλου) στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων χαμηλών σχετικά ποσών με μία κύρια οικία ο νόμος αυτός δεν αποτελεί δεύτερη ευκαιρία, ούτε πρώτη ευκαιρία, καθώς οδηγεί σε απώλεια ακόμα και της κύριας οικίας, με εξαίρεση πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

 


Του Νίκου Νικολόπουλου 

Αν πιστεύουμε ότι πραγματική είδηση αποτελεί οτιδήποτε αφορά την κοινωνία και την επηρεάζει σημαντικά, και, όχι αυτό που οι καλοταϊσμένοι εκδότες και καναλάρχες επιβάλουν, τότε όλες τις τελευταίες μέρες θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τον νέο Πτωχευτικό Νόμο που ψηφίστηκε παραμονή του ΟΧΙ ως ένα μεγάλο ΝΑΙ Η κυβέρνηση των αρίστων και της διαστρέβλωσης, τον έχει ονομάσει και ως νόμο της δεύτερης ευκαιρίας. 

Ο γνωστός άνευ αρμοδιοτήτων υπουργός Αντώνης, αυτός που άλλαξε το όνομά του για να το κάνει αρχαιοπρεπές, αμετροεπής και ψευδόμενος, ορκίζεται σε ότι δεν έχει ιερό, ότι αποτελεί σωτήρια λύση. Ουδέν ψευδέστερον. 

Το μόνο αληθινό είναι ότι οδηγεί στην ανέχεια και στο ξεσπίτωμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Ακόμα και αυτούς που φρόντισαν και προσέφυγαν στο νόμο 3869/ 2010 τον περίφημο νόμο Κατσέλη ο οποίος στην αρχική του μορφή πραγματικά προστάτευε την πρώτη κατοικία ακόμα και αυτούς φροντίζει να τους ξεσπιτώσει εκτελώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που έχει λάβει από αυτούς με τους οποίους διαπλέκεται. 

Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές κάποιος θα μπορούσε εύκολα να θεωρήσει ότι σε ένα κείμενο γεμάτο χαρακτηρισμούς δεν μπορεί να περιέχεται αλήθεια. Πολύ λογική αυτή η σκέψη. Για τούτο το καλύτερο από όλα θα ήταν να μιλήσουμε για τον ίδιο το νόμο και να δούμε αν οι διατάξεις που περιέχει, πραγματικά δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να διατηρήσει το σπίτι του ή με συνοπτικές διαδικασίες τον πετάει στο δρόμο. Ας ξεκινήσουμε από αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο κραυγαλέο. Το άρθρο 86 παράγραφος 4 του νέου πτωχευτικού νόμου στα προληπτικά μέτρα υπέρ των πιστωτών, κατά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αναφέρει επί λέξει: «…(η κατάθεση αίτησης πτώχευσης) συνεπάγεται την αυτοδίκαιη άρση κάθε υφιστάμενου μέτρου προστασίας περιουσίας του οφειλέτη ιδίως βάσει διατάξεων του νόμου 3869/2010 και 4605/2019 καθώς και την κατάργηση κάθε εκκρεμούς διαδικασίας…». 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΥΦΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΦΕΤΟΣ & ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2021 !!!

 


ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΗΣ OLAF ΑΠΑΤΕΣ+ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !!!

 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ...ΜΕΞΙΚΟ !!!

 


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ !!!

 



Η κοινωνική απομόνωση παρέα με την μοναξιά, αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και η παραδοσιακή οικογένεια, καλώς ή κακώς, βρίσκεται υπό καθεστώς (μεγάλης) πίεσης. Έτσι, στην Ιαπωνία, πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην «πρόσληψη» ψεύτικων μελών της οικογένειας -από άνδρες που μπορούν να λειτουργήσουν ως μπαμπάδες, ενώ οι πραγματικοί λείπουν μακριά για δουλειά -, έως και «μακρινούς συγγενείς» διαθέσιμους για μία κατ’ οίκον επίσκεψη!

Η εταιρεία που παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες ονομάζεται «Family Romance» και τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ίσι Γιουίτσι , είναι ένας μεσήλικας Ιάπωνας που ξεκίνησε την εταιρεία όταν μια φίλη του, που ήταν ανύπαντρη μητέρα, διαπίστωσε ότι το «στίγμα» της ανύπαντρης είχε αρχίσει να επηρεάζει το παιδί της.

Σε μια συνέντευξη του στο «Atlantic», εξήγησε πως όταν προσποιήθηκε πως ήταν ο αγαπημένος σύζυγος της, οι αντιδράσεις του περίγυρου της γυναίκας ήταν τόσο θετικές που ο ίδιος αποφάσισε να μετατρέψει την «προσποίηση» σε… επιχείρηση! Το «Family Romance», λειτούργησε αρχικά σε δοκιμαστικό επίπεδο για να μετατραπεί λίγο διάστημα μετά σε μία πετυχημένη μπίζνα. Όσον αφορά στη λειτουργία του υπάρχουν βασικοί κανόνες: οι «εργαζόμενοι» μπορούν να διαδραματίσουν έναν ρόλο μόνο για πέντε οικογένειες κάθε φορά ενώ πρέπει να είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν την προσποίηση για καιρό.

"ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ !!!

 




Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τους κατόχους πιστωτικών καρτών που διαπιστώνουν έντρομοι ότι στους λογαριασμούς τους έχουν προστεθεί ταυτόχρονα άτοκες δόσεις έως και πέντε μηνών από αγορές που έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή στα τμήματα εξυπηρέτησης των τραπεζών τα οποία αδυνατούν ή αποφεύγουν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις και ειδικότερα πως για μια τέτοιου είδους χρέωση που μπορεί να επιφέρει σωρεία παρενεργειών για τον κάτοχο της κάρτας δεν υπήρξε καμία απολύτως πρωθύστερη ενημέρωση.

Επιπλέον στις τράπεζες έχουν φτάσει και επιστολές από εμπορικούς-επαγγελματικούς συλλόγους που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται και η οποία τους έχει φέρει σε αντιπαράθεση με τους πελάτες τους.

Προσπάθεια υποβάθμισης

Το bankingnews επικοινωνώντας με στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων διαπίστωσε προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος.

Ωστόσο από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει από το πρόβλημα ξεκίνησε από την αναβάθμιση-αλλαγή POS μεγάλης συστημικής τράπεζας το περασμένο καλοκαίρι.Η αναβάθμιση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει το σύστημα εκκαθάρισης των άτοκων δόσεων.

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ: Ο CEO ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΟΣΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ...ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!

 




Ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψει έως και 48 εβδομάδες, κάτι λιγότερο δηλαδή από έναν ολόκληρο χρόνο, για να βγάλει τα χρήματα που κερδίζουν μέσα σε μόλις… 5 λεπτά οι κορυφαίοι διευθύνοντες σύμβουλοι που βρίσκονται στο τιμόνι των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η Gigacalculator.com. Εξετάζοντας τα κέρδη των CEO διεθνώς, εντόπισε τους 10 υψηλότερα αμειβόμενους CEO στον κόσμο και στη συνέχεια υπολόγισε τον ωριαίο μισθό τους για να καταλήξει στο πόσο καιρό θα έπαιρνε στον μέσο Ελληνα εργαζόμενο να βγάλει όσα βγάζουν οι «ηγέτες» του επιχειρηματικού κόσμου σε πέντε λεπτά.

Παράλληλα, η έρευνα, η οποία έγινε στο περιβάλλον 1.494 Ελλήνων εργαζομένων πλήρους απασχόλησης με μέσες μεικτές ετήσιες αποδοχές ύψους 13.392 ευρώ, εξέτασε και τη στάση των εργαζομένων στη χώρας μας απέναντι στους διευθύνοντες συμβούλους.

Οι ισχυροί CEO παγκοσμίως κερδίζουν αστρονομικά χρηματικά ποσά κάθε χρόνο και, όπως αναφέρει η έρευνα, ο κόσμος συχνά αμφισβητεί εάν αξίζουν τις αποδοχές που λαμβάνουν. Αυτό αποτυπώθηκε και στην έρευνα στους Ελληνες εργαζομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους θεωρούν πως δεν δικαιολογούνται αυτά τα μεγάλα ποσά, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνονται ακριβώς το τι σημαίνει κάποιος να «οδηγεί» μια επιχείρηση και τις ανάγκες της, ειδικά σε μια περίοδο που οι προκλήσεις λόγω και της πανδημίας είναι τεράστιες. Από την άλλη, ωστόσο, σίγουρα τα ποσά που παίζονται στο… χρηματιστήριο των CEO έχουν και το στοιχείο της υπερβολής, κάτι που έχει αναδειχθεί και από διεθνείς οργανισμούς. Ετσι, σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι CEO αξίζουν αυτά τα ποσά, δεδομένης της τεράστιας ευθύνης που έχουν στους ώμους τους, ενώ άλλοι απλώς τους θεωρούν «άπληστους κροίσους».

BOYNO ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !!! ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 432% ΤΟΥ ΑΕΠ !!!

 



Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου


Σε μία τεράστια "φούσκα χρέους" εξελίσσονται τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία. Πάμε για τα 277 τρισ. δολάρια. Δεν το λες και... λίγο.

Πράγματι, το παγκόσμιο χρέος αναμένεται να εκτιναχτεί στο επίπεδο ρεκόρ των 277 τρισ. δολαρίων ως το τέλος του έτους καθώς οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δανείζονται για να ανταπεξέλθουν στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορoνοϊού. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το γνωστό μας Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF). Σε έκθεση που δημοσίευσε προ ημερών, το IIF υπολογίζει ότι το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί ήδη κατά 15 τρισ. φέτος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

 


Τι γράφει το euro2day.gr :


Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες κι επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τους δήμους, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, τα χρέη αυτά θα μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 120 δόσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια κι άλλων αποφάσεων στήριξης της κοινωνικής συνοχής αλλά και της Αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, οι επιχειρήσεις, τα γραφεία, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί την περίοδο της καραντίνας, δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη. Άλλωστε για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ προς τους δήμους, για να καλύψουν τις απώλειες από δημοτικά τέλη, που δεν θα εισπραχθούν την περίοδο της καραντίνας.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN ΣΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!

 



Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέφερε ωστόσο πως «αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου».

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λέγαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου» σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η πρώτη εβδομάδα του lockdown κύλησε μάλλον χαλαρά».

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρξε μια χαλάρωση που τροφοδότησε τα κρούσματα και επεσήμανε ότι «δεν είδαμε τόσο γρήγορα την επιπέδωση της καμπύλης».

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ !!! ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Οι τράπεζες εν μέσω πανδημίας εκβιάζουν τους δανειολήπτες


Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι οχλήσεις δανειοληπτών από τα πιστωτικά ιδρύματα για να εισπράξουν οφειλές ακόμα και από τους βαρύτερα πληττομένους της υγειονομικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, οι τράπεζες απειλούν με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς), ως συνέπεια της έλλειψης αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας.

Μπορεί αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας να υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (έως τις 30/11/20), ωστόσο δεν υφίσταται κανένα νομικό πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες έως τις 31/12/2020, παρά μόνο η δέσμευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να μην υπάρξουν πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και μόνο για τους «ευάλωτους δανειολήπτες».

Το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων αρχίζει πάλι να είναι έντονο, με τις τράπεζες να εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το ύψος των δανείων που θα «κοκκινίσουν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που είχαν συμφωνήσει με τους μισθωτές τους αλλά δεν έλαβαν τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται, επειδή υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη ή παραλείψεις κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης ή των Δηλώσεων Εισοδηματικής Απώλειας (Δηλώσεις Covid) καλούνται από την ΑΑΔΕ με ειδοποιήσεις στους λογαριασμούς τους στο Taxisnet να υποβάλουν έως τις 15/12/2020 διορθωτικές δηλώσεις για να κατοχυρώσουν τις εκπτώσεις φόρου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Από τη στιγμή που θα επανυποβάλουν τις δηλώσεις μίσθωσης ή και τις δηλώσεις COVID χωρίς λάθη ή παραλείψεις, θα κατοχυρώσουν εκπτώσεις φόρων που ισοδυναμούν με το 20% του 60% των κανονικών μηνιαίων ποσών ενοικίου. Τα ποσά των εκπτώσεων θα αφαιρεθούν από τρέχουσες οφειλές τους προς τις φορολογικές αρχές. 

Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή της «Δήλωσης Covid» των ιδιοκτητών ακινήτων για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020 δίνει με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ.

1. Με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 11 της ΠΟΛ.1162/2018 (Β΄3579) Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 της Α.1139/2020 (Β΄ 2269) Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. και την Α.1230/2020 (Β΄4620) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., οι εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, υποβάλλουν «Δήλωση Covid» προκειμένου να δηλώσουν τη μεταβολή του μισθώματος και να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις. Η αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Covid» υποβάλλεται εντός των προθεσμιών που ορίζουν οι ως άνω αποφάσεις.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΠΩΣ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ !!!

 



ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΩΣ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ 


Ενώ η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ (κανάλια + τύπος) έχουν εστιάσει σε κορανοϊό και στο αν εν τέλει θα γίνει πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και πως ή αν θα τιμηθεί η ημέρα αυτή, η ζωή προχωρεί μπροστά και δημιουργεί εξελίξεις σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο που θα αποδειχθούν πηγές νέων δεινών για μας τους ατυχείς που διοικούμαστε από μία κυβέρνηση την οποία το μόνο που δεν την απασχολεί είναι η ευημερία των πολιτών της. Αντίθετα θα έλεγε κανείς ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για να τους κρατήσει στη μιζέρια. Με τα παραπάνω δεν προσπαθεί ο γράφων να απαξιώσει ή να αρνηθεί τη σημασία των εν λόγω θεμάτων της επικαιρότητας. 

Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικά. Όμως η υπερβολική τους προβολή, από πρόθεση ;;, σπρώχνει στο σκοτάδι και άλλες πολύ σημαντικές ειδήσεις, οι οποίες αν και θα επηρεάσουν σημαντικούς τομείς της χώρας και της οικονομίας, χάνονται και οδηγούνται στην πλήρη αφάνεια. Ο λόγος για την κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. Οριστική η απόφαση του SSM για «μεταβατική» κρατικοποίηση της Τράπεζας. Τι σημαίνει αυτό ; Γιατί ενδιαφέρει όλους εμάς; Οι διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις της Τράπεζας Πειραιώς μας κόστισαν 9 δις. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΧΩΡΑ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΕ ΑΛΕΣΤΕ !!! ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΣΕ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ !!!

 


ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ !!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!!

 



EBEX: Δωρεάν στήριξη και διαγραφή χρεών, αλλιώς κλείνει το 1/3 των επιχειρήσεων



Σε δραματικούς τόνους η επιστολή του ΕΒΕΧ προς τον πρωθυπουργό της χώρας. Όπως τονίζει, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε δωρεάν στήριξη των επιχειρήσεων και γενναία διαγραφή χρέων τότε το 30% των επιχειρήσεων των Χανίων θα κλείσει με τρομακτικές συνέπειες για την οικονομία του νομού.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ενώ η Ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο “κύμα” της πανδημίας Covid-19 με την ελπίδα στραμμένη στα πρόσφατα επιστημονικά επιτεύγματα για την παρασκευή εμβολίων, η Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες του δεύτερου LockDown.

Στην Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων με ομοψυχία και υπευθυνότητα παρακολουθούμε με αγωνία τις πολύπλευρες προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας για τη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης και από το ξεκίνημα της εφαρμόζουμε αξιόπιστα το σύνολο των διοικητικών και υγειονομικών της αποφάσεων, παρά τις βαρύτατες επιπτώσεις τους στην «οικονομική Υγεία» του τόπου μας.

ΚΑΡΑ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!! ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ 1 ΣΤΑ 5 ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ !!!

 



Eurobank: Το 20% των δανείων σε αναστολή θα «κοκκινίσει» το 2021


Την εκτίμηση πως το 20% των δανείων που σήμερα βρίσκονται σε αναστολή θα «κοκκινίσει» μόλις λήξει η περίοδος χάριτος, το 2021, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟ+ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ !!!

"ΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ" ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ....
Ολόκληρο το ποσό των δόσεων δανείων άρπαξαν οι τράπεζες από τους δικαιούχους του προγράμματος γέφυρα που είχαν πάγια εντολή εξόφλησης των δόσεων,
χωρίς να αφαιρούν την κρατική επιδότηση που θα τους αποδοθεί απευθείας από το δημόσιο !!!


Μήνυμα από το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ενημερωνόντουσαν ότι ξεκινάει η πληρωμή της κρατικής επιδότησης στο ποσοστό του 90%, έλαβαν αυτές τις ημέρες οι δικαιούχοι του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ.

Το μήνυμα ανέφερε :«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της μηνιαίας δόσης [1] για την οφειλή σας με ταυτότητα οφειλής [.......] είναι η [.....]. Το συνολικό ποσό της δόσης είναι [.......], η εγκεκριμένη επιδότηση του Δημοσίου ανέρχεται σε [90,00%] [........€] του συνολικού ποσού της δόσης, επομένως καλείσθε να καταβάλετε το ποσό των [......€].

Οι δικαιούχοι όμως που είχαν πάγιες εντολές βρέθηκαν προ εκπλήξεων. Οι τράπεζες που διατηρούν τα δάνεια τους προχώρησαν σε ολική αυτόματη εξόφληση των δόσεων και «τράβηξαν» ολόκληρα τα ποσά χωρίς να αφαιρούν την κρατική επιδότηση που θα τους αποδοθεί απευθείας από τον κρατικό κορβανά.

Τα μηνύματα των ωφελούμενων που φτάνουν από το πρωί στο Dnews αναφέρουν, ότι οι τράπεζες δεν είχαν ενημερωθεί για την πληρωμή της κρατικής συμμετοχής από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ με αποτέλεσμα να πάρουν αυτόματα ολόκληρη την δόση.

"ΞΥΠΝΗΣΕ" Η ΟΤΟΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ !!! ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

 


Οι Τράπεζες καλούνται να αναλάβουν, τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και την ανάπτυξη, αναφέρει η ΟΤΟΕ



Να δοθεί ένα τέλος από τις Τράπεζες στην περικοπή του δικτύου των καταστημάτων και στη μείωση της απασχόλησης, με την τακτική να εξωθούν συχνά σε έξοδο τους εργαζόμενους στα καταστήματα που κλείνουν, ζητά η ΟΤΟΕ.


Οι τράπεζες συνεχίζουν ακόμα και μέσα στην πανδημία να λειτουργούν σε μια λογική συρρίκνωσης και περικοπής κόστους, επικαλούμενες την «αλματώδη πρόοδο στην ψηφιοποίηση» και τη «δραστική αλλαγή στις συναλλακτικές συνήθειες της πελατείας» που έφεραν η πανδημία και τα lockdowns. 


Οι Διοικήσεις τους ξεχνούν ότι οι «αλματώδεις αυξήσεις» στις ψηφιακές συναλλαγές πηγάζουν από ιδιαίτερα χαμηλά μεγέθη εκκίνησης.


Συνειδητά παραβλέπουν ότι:


• συναλλακτικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να αποτελούν πρότυπο, ούτε είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν όταν επανέλθουμε στην «κανονικότητα».


• τα καταστήματα δικτύου και το προσωπικό τους είναι το αναντικατάστατο «δείγμα γραφής», το πρόσωπο και ο σύνδεσμος εμπιστοσύνης της κάθε Τράπεζας με την πελατεία στις γειτονιές και στις τοπικές κοινωνίες.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΝΑΒΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ BAD BANK ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Υπέρ της δημιουργίας bad bank τάσσεται εμμέσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας που δημοσιοποίησε χθες, αναγνωρίζοντας ότι απαιτούνται «συμπληρωματικές συστημικές λύσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων».

Όπως σημειώνει η Κομισιόν ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιηθούν επιτυχώς όλες οι προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή», τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνουν σε διψήφιο επίπεδο και πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, τόσο ως απόλυτο ποσό όσο και ως μερίδιο των συνολικών δανείων. Επιπλέον ο κίνδυνος υψηλότερων μη εξυπηρετούμενων εισροών δανείων λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με το δυνητικό κόστος κεφαλαίου των περαιτέρω τιτλοποιήσεων, δημιουργούν την ανάγκη για συμπληρωματικές, συστημικές λύσεις, που θα διευκολύνουν την επίλυση των του προβλήματος.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τραπεζικού συστήματος ανήλθαν στο τέλος του α’ εξαμήνου στα 59,7 δις ευρώ και το αντίστοιχο ποσοστό NPEs διαμορφώνεται στο 36,7%, που αποτελεί το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ. Την ίδια στιγμή τα μορατόριουμ που έχουν δοθεί ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 12% του ενήμερου χαρτοφυλακίου δανείων των τραπεζών, με ορατό τον κίνδυνο τα δάνεια αυτά να μπουν σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης όταν λήξουν τα μορατόριουμ.

ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΣΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 500.000€, ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ 300.000€ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ 1.000.000€ !!!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS...ΜΕ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΞΙΑΣ 650.000€ ΓΙΑ 157.000€....
Το καταλάβατε εσείς οι δανειολήπτες που πάτε και υπογράφετε ότι σας ζητάνε οι τράπεζες ή όχι ακόμα ;;; Τώρα fund του πλειστηριάζει το σπίτι του και την επαγγελματική στέγη !!!


Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά:

TA JUMBO ΕΒΑΛΑΝ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ E-SHOP ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ....ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ !!!

 



Jumbo: Κλείνει έως τις 26 Νοεμβρίου το e-shop λόγω της εκτόξευσης των παραγγελιών


Tο e-shop της αλυσίδας Jumbo, σταματά να δέχεται παραγγελίες έως τις 26 Νοεμβρίου, λόγω του τεράστιου όγκου τους το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των Jumbo, «το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ έως 26 Νοεμβρίου, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών». Παράλληλα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σύντομα θα επιστρέψει σε λειτουργία.

Αναλυτικά το μήνυμα:

ΑΑΔΕ: 7 ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημιούργησε έναν χρήσιμο οδηγό που μπορεί να λύσει όποιες απορίες έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.


Ελλιπή στοιχεία για τον υπολογισμό των Τελών Κυκλοφορίας, ο ΑΦΜ δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος και άλλες ερωτήσεις απαντώνται στον οδηγό που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο οποίος αφορά τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Μέσα από επτά ερωτήσεις και απαντήσεις η ΑΑΔΕ δίνει την απάντηση σε όποια απορία μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ώστε να μην χρειάζεται να μεταβεί στις κατά τόπους εφορίες για να τις λύσουν.

Ειδικότερα ο οδηγός αναφέρει ότι:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΗΡΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ & ΦΤΩΧΕΙΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ....ΚΟΡΩΝΟ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ !!!

 


ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ(19/11/2020)

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

 



Η "επανάσταση" δικαστών+εισαγγελέων απέναντι στην ασυλία των τραπεζιτών συνεχίζεται...

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της αναίρεσης που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που κατάργησε την αυτεπάγγελτη δίωξη στελεχών τραπεζών, που έχουν διαπράξει αδικήματα, κάνει η Ένωση Εισαγγελέων με επιστολή στην Επιτροπή Παρακολούθησης Κωδίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος μεταξύ των παρατηρήσεων που διατυπώνει για τις υπό τροποποίηση διατάξεις του Ποινικό Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζητεί να επανέλθει η διάταξη που προέβλεπε την αυτεπάγγελτη δίωξη των υπευθύνων κι ειδικά εάν η ζημιά αφορά το δημόσιο.

Ειδικότερα επισημαίνει:

«Άρθρο 405 ΠΚ: Προβλέπεται κατ’ έγκληση δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 390 παρ.1 εδ. α, 386 παρ.1 και 386Α παρ. 1 ΠΚ. Να επανέλθει η αυτεπάγγελτη δίωξη ειδικά σε περιπτώσεις με παθόντα το δημόσιο. Η κατ’ έγκληση δίωξη δημιουργεί θέματα λόγω της ασφυκτικής 3μηνης προθεσμίας και στην νομιμοποίηση παθόντων νομικών προσώπων ή δημοσίου και στην κατ’ εξακολούθηση τέλεση με το 98 παρ.2-1 ΠΚ όταν υπάρχουν πολλοί παθόντες».

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ...ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 




Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :


Τα "κοράκια" προστάτες της πρώτης κατοικίας...



Τι ζούμε στην "χώρα του Μητσοτάκη".

Τα "κοράκια", μας λέει ο πρόεδρος τους, ο κ. Πανούσης της doValue Greece, έχουν ως "κυρίαρχο ρόλο τους την αντιμετώπιση με υπευθυνότητα των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις". Για τις "βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες» ενδιαφέρονται.

Και εγώ που νόμιζα η αφελής ότι καίγονται για τα κέρδη τους και μάλιστα για τα υπερκέρδη τους. Αγόρασαν με 5% τα δάνεια της αγοράς και της κοινωνίας από τις τράπεζες και απαιτούν από τους δανειολήπτες τα κέρατα τους. Για να μην τους αρπάξουν τα σπίτια, τα μαγαζιά ή τις επιχειρήσεις τους. Αλλά, κατά τα άλλα συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Τι ακούμε και δεν ξεσηκωνόμαστε.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΟΛΑ ΤΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΠΑΡΤΙ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ INTRUM HELLAS !!!

 

Χρυσές πληρώνουν οι τράπεζες τις εταιρείες διαχείρισης και τα funds...

Υψηλά μερίσματα συνεχίζει να απολαμβάνει ο σουηδικός όμιλος Intrum από την εν Ελλάδι δραστηριότητά του, καθώς η κατά 80% θυγατρική του Intrum Hellas τού έχει αποδώσει 23,7 εκατ. ευρώ, κατά τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της.

Όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Intrum Hellas, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις έκλεισε το α' εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, με κύκλο εργασιών 69,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 35,4 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 22,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν στα 17,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για εξαιρετικά αμυντικές επιδόσεις, αν συνυπολογισθούν η πανδημία, το lockdown της περασμένης Άνοιξης, τα μέτρα αναστολής δόσεων κεφαλαίου που παρείχαν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και οι ρυθμίσεις/διευκολύνσεις των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, όπως η Intrum Hellas.

Η ανάλυση των εσόδων εξηγεί την ανθεκτικότητα των επιδόσεων της εν Ελλάδι θυγατρικής του σουηδικού ομίλου. Το σύνολο του κύκλου εργασιών της προήλθε από υπηρεσίες, που παρείχε στον όμιλο Πειραιώς (Τράπεζα Πειραιώςκαι την Piraeus SNF Designated Activity). Από τα 69,7 εκατ. ευρώ του κύκλου εργασιών, τα 15,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε αμοιβές διαχείρισης και τα 54,5 εκατ. ευρώ σε αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees).

Μια σύγκριση με τους πρώτους τρεισήμισι μήνες λειτουργίας της εταιρείας δείχνει ότι οι αμοιβές διαχείρισης στα δύο πρώτα τρίμηνα της φετινής χρονιάς μειώθηκαν (15,2 εκατ. ευρώ έναντι 12,2 εκατ. ευρώ στο δ' τρίμηνο του 2019), ενώ αντίθετα οι αμοιβές αποτελεσματικότητας επέδειξαν σχετική ανθεκτικότητα, συγκρατώντας την κερδοφορία.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ !!!

 


Έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση, λανθασμένα, ότι η κρατικοποίηση της Πειραιώς που λαμβάνει χώρα με την μετατροπή του Cocos των 2,040 δισεκ. ευρώ σε μετοχές στα 6 ευρώ θα είναι μια προσωρινή διαδικασία καθώς άμεσα θα προωθηθεί η λύση της ιδιωτικοποίησης.

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι απλά λάθος αλλά ανακόλουθη με ότι συμβαίνει με γεγονότα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο από 26,4% θα φθάσει στο 61,3%.

Λησμονείται ότι το ΤΧΣ ήδη κατέχει το 40,3% η Εθνική βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, οπότε η ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία επιταχυνόμενη αλλά θα απαιτηθούν βήματα που θα διασφαλίζουν την τράπεζα, τους μετόχους αλλά και το δημόσιο συμφέρον.Ούτως ή άλλως το ΤΧΣ κατείχε το 26,4% το οποίο ουσιαστικά διπλασιάζεται στο 61,3%.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων;

-Με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την μετατροπή του ομολόγου μετατρέψιμου σε μετοχές Cocos των 2,040 δισεκ. ευρώ στα 6 ευρώ θα φθάσουμε μέσα Φεβρουαρίου 2021

ΟΑΚΚΕ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ-ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ’73 ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ !!!

 



Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ψευτοΚΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ’73 ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ


Κάθε χρόνο μπροστά στο Πολυτεχνείο συντελείται ένα έγκλημα. Συνειδητά παραποιείται ένα μέρος της ιστορίας του λαού μας και αλλοιώνεται η μνήμη του. Όλοι αυτοί που μίσησαν βαθιά το Πολυτεχνείο, σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην πεσμένη του πόρτα. Όλοι αυτοί που φοβήθηκαν το λαϊκό ξεσηκωμό, σήμερα υποκρίνονται τους εμπνευστές και καθοδηγητές του.


Μα πάνω απ’ όλους χειρότεροι είναι οι ηγέτες του ψευτοΚΚΕ. Γιατί είναι αυτοί που ποτέ δε θέλησαν το Πολυτεχνείο. Ενώ τότε υπήρξαν οι μεγαλύτεροι εχθροί του, σήμερα είναι η μεγαλύτερη απειλή του.


Για να αποδείξουμε αυτή τη θέση, αλλά και για να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια, θα χρησιμοποιήσουμε ένα επίσημο ντοκουμέντο της ηγεσίας αυτού του κόμματος. Είναι η απόφαση της 4ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που έγινε το 1976 (Εκδόσεις Οδηγητής, Αθήνα, 1983).


Πρόκειται για μιαν απόφαση που, παρά τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις, ήταν υποχρεωμένη να πει μερικές μισές αλήθειες. Ο λόγος ότι τα γεγονότα ήταν ακόμα νωπά στις μνήμες και η πίεση στη βάση τους μεγάλη.

ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ COLPO GROSSO ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 



Κράτος δικαίου και γερμανικά γυμνάσια με το Ταμείο Ανάκαμψης


Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου


Ο κορωνοϊός επελαύνει σε όλη την Ευρώπη, τα κρούσματα παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο και τα εμβόλια δεν αναμένεται να κάνουν «τη διαφορά» πριν την άνοιξη. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν μέτρα ανακούφισης και προστασίας δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Κομισιόν παλεύει να «μαζέψει» ό,τι μπορεί μέσω των προγραμμάτων SURE. Η Γερμανία, όμως, επιμένει να τραβάει την κατάσταση στα άκρα, κρατώντας «όμηρο» το πολυαναμενόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Ενα Ταμείο που υποτίθεται ότι θα ανακούφιζε άμεσα, μέσω δανείων και επιχορηγήσεων, τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την Covid-19.

Ουγγαρία και η Πολωνία έβαλαν βέτο, όπως αναμενόταν άλλωστε, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που είναι «επισυναπτόμενο» στον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο. Οι αγορές το πανηγύρισαν, οι ηγέτες το εξαργύρωσαν πολιτικά, αλλά κάποιοι πιο έμπειροι στην πολιτική της ΕΕ μάς έλεγαν «μη βιάζεστε, περιμένετε να δούμε όλους τους όρους και την εξειδίκευση του νομικού πλαισίου».

Το Euro2day.gr είχε από τότε επισημάνει τους κινδύνους, κόντρα στο ρεύμα των πανηγυρισμών και επικαλούμενο πηγές εντός του Συμβουλίου, και αποκάλυψε ότι η γερμανική προεδρία δεν βιάζεται, παρά τα όσα έλεγε τότε επισήμως η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Οι πηγές έλεγαν τότε «καλό Δεκέμβριο», καθώς, παρά την πολιτική συμφωνία, οι διαφωνίες για το πώς, πότε και γιατί θα δίνονταν τα κονδύλια, αλλά και οι ασφαλιστικές δικλίδες που θα έμπαιναν, θα αποτελούσαν σημείο τριβής.

Αυτό είναι και το «ζουμί» της υπόθεσης. Οι ασφαλιστικές δικλίδες.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η NOMURA !!!

 



Γραφεία στην Αθήνα ανοίγει η Nomura


Η στήλη πληροφορείται -από έγκυρη πηγή- ότι η επενδυτική τράπεζα Nomura ανοίγει γραφεία στην Αθήνα με σκοπό να πραγματοποιεί κάποιες εργασίες στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας managing director υπεύθυνος της Nomura για την Ελλάδα και την Κύπρο, Αντώνης Τιμπλαλέξης, μαθαίνω ότι αναζητεί τον χώρο που θα στεγάσει το γραφείο της τράπεζας στην ελληνική πρωτεύουσα.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ;;;

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 350.000.000€ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Πως μοιράζεται η πίτα των NPLs της Χαλυβουργικής;


Η Εθνική κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Χαλυβουργικής. Η Eurobank το μικρότερο (5 το πολύ 6 εκατ. σύμφωνα με έγκυρη πηγή), όπως γράφει το NplConfidential.com.

Talk of the Town, το ότι η Εθνική δεν έχει λάβει ούτε…cent τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας παραμένει “παγωμένο”, ενώ ο μόνος λογαριασμός που κινείται είναι αυτός (που με την συναίνεση της ΔΕΗ/ στην οποία η εταιρεία των Αγγελόπουλων οφείλει ένα μεγάλο ποσό) καλύπτει την μισθοδοσία του προσωπικού ασφαλείας, το οποίο παραμένει στις ανενεργές εγκαταστάσεις στην Ελευσίνα…

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ+ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ !!! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2.000€ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !!!

 



Αποζημίωση 2.000 ευρώ καλείται να πληρώσει - με βάση δικαστική απόφαση- σε καταναλωτή μια επιχείρηση, η οποία προέβαινε σε τηλεφωνικές κλήσεις για διαφημιστικούς σκοπούς, παραβιάζοντας τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα. 

Η σημαντική απόφαση που αφορά σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών, εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο, όπου προσέφυγε ο εν λόγω πολίτης, γιατί δεχόταν επανειλημμένες διαφημιστικές κλήσεις, παρά το γεγονός ότι, με βάση τη νομοθεσία, είχε ζητήσει εγγράφως και με e-mail να διαγραφεί από τα σχετικά μητρώα της διαφημιζόμενης εταιρείας. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις σελίδες της δικαστικής απόφασης, η εναγόμενη επιχείρηση με την τακτική που ακολούθησε προσέβαλε κατ' επανάληψη την προσωπικότητα του κατόχου του τηλεφωνικού αριθμού "στη σφαίρα της πληροφοριακής του αυτοδιάθεσης και της ιδιωτικότητάς του καθώς και στο δικαίωμα που του αναγνωρίζει ο νόμος να μην καθίστανται τα προσωπικά του δεδομένα, αντίθετα προς τη βούλησή του, αντικείμενα παράνομης επεξεργασίας από εταιρείες και τους εκπροσώπους τους".

ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!!

 


Μέτρα-"ασπιρίνες" την ώρα που οι επιχειρήσεις δίνουν μάχη επιβίωσης έχοντας τεράστια πτώση τζίρου και μηδαμινή ρευστότητα !!!


Ρύθμιση χρεών στην εφορία: Ανοίγουν ξανά οι 100 και 120 δόσεις - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ΑΑΔΕ τις πύλες των 100 και 120 δόσεων για να ενταχθούν όσοι βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", μόλις ανοίξει η εφαρμογή οι πληττόμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης ως υπεράριθμες. Το μέτρο αυτό ισχύει για όσους έχασαν τη ρύθμιση τους από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Οκτώβριο 2020 αν και σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της πληρωμής της δόσης Νοεμβρίου για τους πληττόμενους λόγου του δεύτερου lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα από τις 7 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση μόλις ξεκλειδώσει η ηλεκτρονική εφαρμογή των ρυθμίσεων, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις της ρύθμισης τους, ενώ όσες δόσεις έμειναν απλήρωτες θα καταβληθούν στο τέλος του κάθε προγράμματος. Για παράδειγμα φορολογούμενος που ανήκει στους πληττόμενους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ανοίξει και πάλι η πόρτα των 120 δόσεων θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματα της. Οι δύο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

ΕΠΙΤΑΓΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!

 



Εκτός του μέτρου της παράτασης - κατά 75 ημερών- των επιταγών που λήγουν μέσα στο Lockdown βρίσκεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η ρύθμιση των επιταγών ουσιαστικά εξυπηρετεί το λιανεμπόριο και την εστίαση που έκλεισαν με κρατική εντολή. Αυτοί μπαίνουν αυτόματα στην ρύθμιση. Μια επιχείρηση όμως που παραμένει ανοιχτή μέσα στο lockdown, για να επωφεληθεί από το μέτρο, θα πρέπει να έχει καταγράψει σημαντική μείωση τζίρου άνω του 50% (στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου) κάτι που αποκλείει πολλούς από την δυνατότητα ρύθμισης των επιταγών.

Όπως λένε αρκετοί επιχειρηματίες «όποιος καταγράφει μείωση τζίρου πάνω 50% βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης από τις επιταγές που λήγουν. Το θέμα είναι τι θα γίνει με όσους προσπαθούν να κρατηθούν εν ζωή me πτώση τζίρου 20 και 30% που παρατηρείται κατά μέσο όρο στην αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή ή ανήκουν σε έναν από τους πληττόμενους ΚΑΔ και στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου ο τζίρος τους μειώθηκε τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Αξιόγραφα αυτών των επιχειρήσεων που έληξαν μετά τις 6 Νοεμβρίου, ή θα λήξουν ώς την έναρξη ισχύος του νόμου, δεν μπαίνουν στον «Τειρεσία». Για τους κομιστές που δεν θα εισπράξουν τις επιταγές θα ισχύσει και για αυτούς η 75ήμερη παράταση πληρωμής των επιταγών τους, εάν η συνολική αξία των αξιογράφων που δεν θα εισπράξουν λόγω αναστολής, υπερβαίνει το 50% του περυσινού μέσου μηνιαίου τζίρου τους. Εάν η αξία των αναστελλόμενης λήξης επιταγών/αξιογράφων που κατέχουν υπερβαίνει το 20% του περυσινού μέσου μηνιαίου τζίρου τους, δικαιούνται δύο διευκολύνσεις από την Εφορία:

ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ !!!

 


Εντός της ημέρας(σ.σ. χθες) θα βγει σε ΦΕΚ απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα επιτρέπει την πώληση ειδών που προστατεύουν από το κρύο στα σούπερ μάρκετ, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα

Αυτό ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Blue Sky, με αφορμή το λιανεμπόριο. Ο υπουργός Ανάπτυξης, είπε πως θα βγει η ΦΕΚ εν όψει των κρύων ημερών, που θα επιτρέπει την πώληση σε σούπερ μάρκετ προϊόντων όπως κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και οτιδήποτε άλλο προστατεύει από το κρύο.

ΤΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ LOCKDOWN ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ....ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 


Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ !!!

 


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Η ελληνική κρίση δεν διέφερε σε τίποτα από την χρηματοπιστωτική κρίση ολόκληρου του πλανήτη, που εκδηλώθηκε οριζοντίως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το 2008.
Έτσι λοιπόν, και στην Ελλάδα, η κρίση ήταν ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ και όχι ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ. Και πρωτοεκδηλώθηκε, επίσημα, το 2008, όταν το ελληνικό δημόσιο, δανειζόμενο με γερμανικά επιτόκια, πραγματοποίησε την πρώτη, οριζόντια διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με το πακέτο Αλογοσκούφη των 28 Δις.

Πως θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχύει το ψευδεπίγραφο μιντιακό αφήγημα, ότι, δήθεν, στην Ελλάδα, η δημοσιονομική κρίση οδήγησε στην αντίστοιχη τραπεζική κρίση, δλδ ότι το δημόσιο ευθύνεται δήθεν για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, όταν τα ίδια τα γεγονότα, που είναι αδιαμφισβήτητα και δεν επιδέχονται διαφορετική ερμηνεία, αφού αποδεικνύονται από την χρονολογική σειρά της επέλευσης τους, καταμαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο ;;;
Πως θα μπορούσε, λοιπόν, το ελληνικό δημόσιο, αν όντως ήταν χρεοκοπημένο το 2008, να δανειστεί με γερμανικά επιτόκια και να διασώσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που υποτίθεται ότι ήταν υγιές ;;;

Και αν το τραπεζικό σύστημα ήταν δήθεν υγιές προ μνημονίων, τότε γιατί το 2008 χρειάστηκε η διάσωσή του με 28 Δις από το δημόσιο, ήτοι τους φορολογούμενους ;;;

Και, αν, εν τέλει, με σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 126,8% το 2009, η ελληνική κρίση ήταν δήθεν δημοσιονομική, τότε ποια μαγικά μας έβγαλαν από τα μνημόνια το 2018, με σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 181,9% και, ακόμη, ποια κορωνομαγικά μας κρατάνε σήμερα εκτός μνημονίων, με σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 215% ;;;

Έχουμε λοιπόν και (ξανα)λέμε :

ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 



Τι γράφει το capital.gr :


Λύσεις στο θέμα των μεταβιβάσεων ακινήτων με αυθαιρεσίες, προκειμένου να προχωρούν απρόσκοπτα οι πλειστηριασμοί από κάθε επισπεύδοντα και να αποφευχθούν παρενέργειες που θα κοστίσουν ευρύτερα στην Οικονομία, αναζητεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, την προηγούμενη εβδομάδα τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων είχαν συνάντηση επί του θέματος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, παρουσιάζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα πλάνα μείωσης των κόκκινων δανείων, τις τιτλοποιήσεις και τις κρατικές εγγυήσεις του "Ηρακλή", με βάση το πλαίσιο που ισχύει για τα αυθαίρετα.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών είναι ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις τράπεζες, αλλά και το Δημόσιο και εν γένει κάθε επισπεύδοντα ή δυνάμει συμμετέχοντα σε πλειστηριασμό, συνιστώντας, τελικά, "ωρολογιακή βόμβα" για την ίδια την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό – και αυτό είναι ευρύτερη πτυχή του προβλήματος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων την οποία ανέδειξε η πλευρά της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση με τους τραπεζίτες την προηγούμενη εβδομάδα – ότι οικόπεδα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλεως, χωρίς χαρακτηρισμένο δρόμο μπροστά τους, δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Για να γίνει αντιληπτή η διάσταση της πτυχής αυτής, ολόκληρη η Μύκονος έχει μόνο έναν χαρακτηρισμένο δρόμο…

Το θέμα των μεταβιβάσεων ακινήτων είχε αναδειχθεί ζωηρά από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης μετά τη λήξη του προηγούμενου καθεστώτος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στις 30 Σεπτεμβρίου και την ισχύ των νέων προστίμων για τα αυθαίρετα του ν. 4643/2019 από 1ης Οκτωβρίου. 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

 



Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το ΕΔΔΑ, παρόλο που θεωρεί ότι τα οικονομικά συμφέροντα του κράτους δεν αποτελούν λόγο για αναδρομικότητα ενός νόμου, δεν αμφισβητεί ότι η καταπολέμηση της αυξημένης φοροδιαφυγής συνιστά λόγο δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογεί αναδρομική εφαρμογή.


Η καταπολέμηση της αυξημένης φοροδιαφυγής συνιστά λόγο δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογεί αναδρομική εφαρμογή φορολογικού νόμου για παράταση παραγραφής προκειμένου να επιτευχθεί ασφάλεια δικαίου και ίση μεταχείριση μεταξύ των φορολογουμένων.

Αυτό είναι το δια ταύτα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου( ΕΔΔΑ) στο οποίο είχε προσφύγει βελγική εταιρεία με έδρα την Αμβέρσα.

Η προσφυγή

Η προσφεύγουσα μετά από φορολογικό έλεγχο κλήθηκε να καταβάλει 298.813 ευρώ με 10% επιπλέον προσαύξηση.

ΣτΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

 




Σε μειώσεις των χρεώσεων - προμηθειών των διατραπεζικών συναλλαγών και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής καλεί τις τράπεζες να προχωρήσουν ο «Συνήγορος του Καταναλωτή» με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών και τη συμβολή με ουσιαστικό τρόπο στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας, όπως αναφέρει.

Ταυτόχρονα προειδοποιεί τους συναλλασσόμενους ότι λόγω της εκτεταμένης χρήσης των τραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών, η έκθεση σε κινδύνους θα είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως άλλωστε καταδικνύει και ο ήδη αυξημένος αριθμός καταγγελιών που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με αντικείμενο μη εγκεκριμένες/παράνομες συναλλαγές από τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Γι΄αυτό καλεί τους καταναλωτές να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή για την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής και συγκεκριμένα συστήνει στους καταναλωτές:

ΓΣΕΒΕΕ: 1 ΣΤΙΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN !!!

 



Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι μετά το lockdown μπορεί 1 στις 3 επιχειρήσεις στην εστίαση να μην ξανά ανοίξει.

«Όσο διαρκεί το lockdown και όσα δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την εστίαση, η οποία είναι ο κλάδος που επλήγη περισσότερο από όλες, 1 στις 3 επιχειρήσεις μπορεί να μην μπορούν να ανοίξουν μετά το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Καββαθάς, «όσο παρατείνεται το lockdown, οι επιχειρήσεις θα έχουν τεράστια προβλήματα. Είναι τελείως ξένο προς τις συνήθειές μας μια επιχείρηση να μη λειτουργεί αλλά να καλείται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Από ποια έσοδα όμως;».

ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!! 600.000.000€ ΕΣΟΔΑ ΤΟ 1ο 6ΜΗΝΟ ΠΑΡΑ ΤΟ LOCKDOWN ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



Aκριβά εξακολουθούν να πληρώνουν οι Έλληνες τις παντός τύπου υπηρεσίες των τραπεζών – από τις απλές συναλλαγές, όπως πληρωμές λογαριασμών, αποστολή εμβασμάτων, δάνεια και κάρτες, μέχρι και τις πιο εξειδικευμένες, ήτοι, διαχείριση περιουσίας και εν γένει επενδυτική τραπεζική – έχοντας καταβάλλει μόνον το πρώτο εξάμηνο του 2020 σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε προμήθειες.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις των τεσσάρων συστημικών Ομίλων, η υγειονομική κρίση και το επακόλουθο lockdown του περασμένου Μαρτίου μπορεί να… μόλυνε τον τομέα της λιανικής, με τις σχετικές συναλλαγές να είναι μειωμένες, εντούτοις δεν έκαμψε τα καθαρά έσοδα από προμήθειες, που είναι ενισχυμένα εν συγκρίσει με το α’ εξάμηνο του 2019.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newmoney.gr οι συστημικές τράπεζες εισέπραξαν τα ακόλουθα:

Η Alpha Bank είδε τα καθαρά έσοδα από προμήθειες να μειώνονται κατά 13,1% ή 11,7 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2020, «αγγίζοντας» τα 77,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της χαμηλότερης συνεισφοράς των εργασιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου και των προμηθειών δανείων, τα οποία επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών και την έκδοση ομολόγων, ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19. Το α’ εξάμηνο 2020, ωστόσο, αυτά ανήλθαν σε 166,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,1% σε ετήσια βάση που προέρχεται κυρίως από την υψηλότερη συνεισφορά των καρτών, καθώς και από την θετική συνεισφορά των εργασιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου και τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.
SSL Certificates