.

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;; ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΕΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Και, μάλιστα, έχουν το θράσος, όχι μόνο να το ομολογούν, αλλά και να το διαφημίζουν, καμαρώνοντας για τα επιτεύγματα του κοινωνικού πειράματος των μνημονίων !!!


Όταν το 2010 το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης κατέρρεε και έπρεπε να εφευρεθεί από το πουθενά το φάρμακο της διάσωσης των τραπεζών σε βάρος των φορολογουμένων, Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον έψαχαν εναγωνίως τα πρόθυμα πειραματόζωα, που θα συμμετείχαν εν αγνοία τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Αυτό των μνημονίων.

Κάπως έτσι, ψάχνονας στον ευρωπαϊκό νότο, τον χρήσιμο ηλίθιο κλινικάρχη, που θα αναλάμβανε να τρέξει το συγκεκριμένο αυτό χρηματοπιστωτικό πρωτόκολο, τον ανακάλυψαν στο πρόσωπο του ΓΑΠ, που πανηγύριζε από το Καστελόριζο για το μεγάλο του κατόρθωμα, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη και μοναδική στον πλανήτη γη, δημοσιονομική ΜΕΘ, στην οποία, 10.000.000 Έλληνες θα λάμβαναν αναγκαστικά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, το νέο, θαυματουργό χρηματοπιστωτικό σκεύμασμα του ΔΝΤ, που θα εξασφάλιζε την με κάθε κόστος διάσωση των τραπεζών.      

Κάτι σαν τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου, που ενώ εσύ τις παίρνεις, άλλος θεραπεύεται, που στο χωριό μου, οι παλιοί το λέγανε "με ξένο κώλο πούστης" !!!   

Μετά από 9 χρόνια, οι κουτόφραγκοι πιστεύουν ότι το φάρμακο ήταν πράγματι καλό και θαυματουργό, επειδή το πείραμα πέτυχε και ο ασθενής επέζησε, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι, ο κατά φαντασία μόνο διασωθείς ασθενής, δεν θα καταφέρει ποτέ να επιβιώσει εκτός ΜΕΘ, επειδή θα πεθάνει ακόμη και από κρυολόγημα, με αποτέλεσμα, έτσι, να καταστεί απαραίτητη η δια βίου, αέναη χορήγηση του ίδιου αυτού χρηματοπιστωτικού σκευάσματος, στα πρόθυμα πειραματόζωα του κοινωνικού πειράματος των μνημονίων. 

Έτσι, σήμερα, μετά τον ΓΑΠ & Σια, πανηγυρίζουν και οι ίδιοι οι αφελείς εμπνευστές του πειράματος, ζητώντας από το ΔΝΤ την χορήγηση του ίδιου αυτού θαυματουργού φαρμάκου στους Γερμανούς. 

Αν λοιπόν μοίρασε μίζες η Novartis, για να προωθήσει τα φάρμακά της στον περιορισμένο αριθμό κάποιων χιλιάδων μόνον ασθενών, στους οποίους χορηγήθηκαν δια χειρός υπουργών, γιατρών, κλπ ιατροφαρμακευτικών δυνάμεων, σκεφτείτε πόσες μίζες μοίρασαν οι εμπνευστές του πειράματος και οι ασθενείς που νοσηλεύονται ακόμη στην ΜΕΘ, όπου συνεχίζουν και θα συνεχίσουν δια βίου να τρώνε και να πίνουν στην υγειά των 10.000.000 κορόιδων, που επέλεξαν, δια της ψήφου τους, να γίνουν τα πρόθυμα πειραματόζωα του κοινωνικού πειράματος των μνημονίων.  

Διαβάζω σήμερα στο insider.gr :

Spiegel: Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν πρότυπο - Η Γερμανία νοσεί, ενώ η Ελλάδα… των τεμπέληδων ακμάζει !!!

Άρθρο αυτοκριτικής των Γερμανών από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η γερμανική βιομηχανία απειλείται με ύφεση, ενώ η Ελλάδα… των τεμπέληδων ακμάζει! «Να μας στείλουν οι Έλληνες την τρόικα για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας».

ΠΩΣ Η ΤΗΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ !!!




Ένα καινοτόμο έργο το οποίο μετατρέπει την ακριτική Τήλο στο πρώτο πράσινο νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 13,7 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νησί των Δωδεκανήσων σε παράδειγμα προς μίμηση, εγκρίθηκε πρώτο μεταξύ 80 ανταγωνιστικών προτάσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και ξεκίνησε να υλοποιείται το 2015.

Σχεδόν 4 έτη αργότερα, το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών του νησιού καλύπτεται από τη δημιουργία υβριδικού σταθμού εκμετάλλευσης αιολικής και ηλιακής ενέργειας, με δυνατότητα αποθήκευσης.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ !!!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ακόμη ένα θύμα στο μακρύ κατάλογο των αυτοκτονιών στα χρόνια των μνημονίων.



Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν περαστικοί από το δημοτικό πάρκο των Καμένων Βούρλων στα «Φαλαρέικα» δίπλα στο λιμάνι,στη Φθιώτιδα, το πρωί του Σαββάτου.

Ένας 60χρονος είχε κρεμαστεί από δέντρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για άντρα με καταγωγή από χωριό της δυτικής Φθιώτιδας πατέρα δύο παιδιών, που αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα, ενώ είχε μείνει και άνεργος. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι με τον ίδιο τρόπο είχε βάλει τέλος στη ζωή του και ο πατέρας του πριν πολλά χρόνια.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΑΫΛΩΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 27 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!



Ανείπωτη η καταστροφή των μνημονίων

Δραστικό πλήγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες επέφερε η κρίση. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το δηλωθέν τους εισόδημα από το 2010 ως το 2018 μειώθηκε κατά 60%, ενώ ο αριθμός τους κατά 40%. Η κρίση ώθησε πολλούς να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους, κάποιοι άλλοι έφυγαν στο εξωτερικό, ενώ η φοροδιαφυγή εκτινάχτηκε. Το 2010, οι περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωναν εισοδήματα 24 δισ. ευρώ, ενώ το 2017 οι εναπομείναντες 610.000 δήλωσαν εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. Πλην της κρίσης, η αύξηση των φόρων και των εισφορών επέδρασε καθοριστικά στην διαμόρφωση αυτής της εικόνας.

Οι μισθωτοί είδαν τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα να μειώνονται κατά 9 δισ. ευρώ ή κατά 22,6%. Μικρότερη ήταν η μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος των συνταξιούχων. Από 26,8 δισ. το 2010 περιορίστηκε στα 25,2 δισ. ευρώ το 2018. Ωστόσο, τότε οι συνταξιούχοι ήταν 1,6 εκατ. και σήμερα ανέρχονται σε 2,2 εκατομμύρια. Το μέσο δηλωθέν τους εισόδημα μειώθηκε αυτά τα χρόνια κατά 34,3%. Τέλος, οι αγρότες είδαν το δηλωθέν εισόδημα τους το 2017 να είναι μειωμένο κατά 28,2%, σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010. Συγκεκριμένα οι αγρότες έχασαν περίπου 1,25 δισ. ευρώ.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/blog-post_873.html




Reuters: Γερμανία και Ολλανδία λένε «όχι» στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

«Όχι» στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ λένε οι… συνήθεις ύποπτοι, Γερμανία και Ολλανδία.

Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε, κατά τις πληροφορίες, στις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν, Γερμανία και Ολλανδία αντιδρούν στις προθέσεις της Αθήνας.

«Γερμανία και Ολλανδία αντιδρούν στην πρόωρη αποπληρωμή. Εκφράζουν φόβους πως το ΔΝΤ θα επιχειρήσει να αποσυρθεί από τις τακτικές αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας», εξηγεί ανώτατος αξιωματούχος από την Ουάσιγκτον, μιλώντας στο Reuters.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΟΚΤΩ (8 !!!) ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΟΚΤΩ (8 !!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ-ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΚΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤτΕ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας κκ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ και ΟΛΓΑ ΚΑΛΚΑΝΑΚΟΥ, για τις νέες αυτές εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!


Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 77 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!




Τι αναφέρει το 
Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank

Επενδύσεις 77 δισ. ευρώ απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε στη χώρα κατά την κρίση και να επανέλθει το απόθεμα κεφαλαίου στο επίπεδο του 2010.

Η εκτίμηση αυτή διατυπώνεται στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, που κυκλοφόρησε χθες.

Σε ετήσια βάση, εξάλλου, το δελτίο επισημαίνει ότι οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν στο 11% του ΑΕΠ το 2018 έναντι 21% του ΑΕΠ κατά μέσον όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και έναντι 23%-26% που ήταν τα προ κρίσης επίπεδα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις αντιπροσώπευαν το 26% του ΑΕΠ το 2007, όταν είχαν φθάσει στο απόγειό τους, και το 17,5% το 2010, όταν μπήκαμε επισήμως στην κρίση και στα μνημόνια.

ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕ ΟΥΡΑ: ΜΙΣΘΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Ζαλίζουν οι ετήσιες απολαβές των διευθυνόντων συμβούλων των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι ετήσιες απολαβές των Διευθυνόντων Συμβούλων των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών για το 2018.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ακρόασης των επτά CEOs ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής για το σκάνδαλο των «megabanks».

Οι CEOs έχουν αλλάξει πολλές φορές μετά την οικονομική κρίση, με εξαίρεση τον Τζέιμς Ντίμον, ο οποίος είναι επικεφαλής της JPMorgan Chase από το τέλος του 2005. Ο Ντέιβιντ Σόλομον ανέβηκε στη βαθμίδα της Goldman μόλις τον Οκτώβριο του 2018.

Χρυσάφι στα πόδια του Τζέιμς Ντίμον προσέφερε η JP Morgan με 30 εκατ. δολάρια. Ο Τζέιμς Ντίμον θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος CEΟ αμερικανικής τράπεζας, σήμερα.

ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...ΚΙ ΑΛΛΟΥ !!!




Συμβαίνουν και εις…Παρισίους

Του Νίκου Ελευθερόγλου*

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε επικρίνει αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, με αφορμή αποφυλακίσεις, αποφάσεις, βουλεύματα που αφορούν «γαλαζοαίματους» κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ή προσώπων που ανήκουν στην οικονομική ή κοινωνική ελίτ της πατρίδας μας.

Ως γνωστοί ομφαλοσκόποι θεωρούμε την ασθένεια αυτή ως ελληνική μοναδικότητα. Δεν ξέρω εάν μας παρηγορεί να αποδεχτούμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας και αλλού.

Όπως εις τους Παρισίους, που και εκεί η ελίτ, απολαμβάνει προνόμια αποφάσεων και ειδικών μεταχειρίσεων από τη δικαιοσύνη. Αφορμή για το παραπάνω είναι η απόφαση που έλαβε γαλλικό δικαστήριο και αφορούσε Υπουργό του Ολάντ, ο οποίος συνελλήφθη για φοροδιαφυγή 600.000 ευρώ στα τέλη του 2016.

Όπως έγινε γνωστό η υπόθεση αφορούσε τον πρώην υπουργός Προυπολογισμού επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ, Ζερόμ Καουζάκ, που ναι μεν κρίθηκε ένοχος αλλά θα εκτίσει την ποινή του όχι πίσω από κάποια φυλακή αλλά θα βρίσκεται σε κατ′ οίκον περιορισμό και με βραχιολάκι στη βίλα του στην Κορσική.

Και αυτό γιατί πολύ απλά ο νόμος έχει παραθυράκια που συνήθως εκμεταλλεύονται οι ισχυροί.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΑΛΜΑ: ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 500.000€ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ
Στοιχεία φωτιά στο πόρισμα που συνοδεύει το αίτημα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς προς την Βουλή για άρση της ασυλίας του.



«Σημεία και τέρατα» για τον ορθοπεδικό γιατρό και πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, περιγράφονται στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνοδεύει το αίτημα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς προς την Βουλή για άρση της ασυλίας του.

Η Βουλή θα κρίνει αν ο απλός πλέον βουλευτής Μάριος Σαλμάς θα λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για το πολύκροτο σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων οι οποίες γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του και φέρεται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΠΥ με μισό εκατομμύριο ευρώ (554.458 ευρώ).

Το εν λόγω πόρισμα είναι κόλαφος για τον κ. Σαλμά, καθώς αναδεικνύεται -σύμφωνα με το αδίκημα για το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του- ως ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα, υπήρξε δηλαδή ο ηθικός αυτουργός των δραστών, ώστε να μεθοδευθεί προς όφελος του ίδιου και της οικογένειας του και προς ζημία του ελληνικού δημοσίου, η υπερκοστολόγηση μιας ιατρικής πράξης, κάτι που επετεύχθη και με την βοήθεια που φέρεται να του παρείχε μια υπουργική απόφαση του 2014, η οποία υπογράφηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη (η οποία εν τέλει ανακλήθηκε με ΚΥΑ του 2017).

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα που θα τεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει στην Ολομέλεια για την άρση ή όχι της ασυλίας του Μάριου Σαλμά, και το μέρος του οποίου αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr:

* "Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας ,κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου , εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ , κατά συναυτουργία και κατά μόνας". Μάλιστα οι εισαγγελείς στην παραγγελία του κάνουν αναφορά και στην επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608 /50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ !!!

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ, Η LAMDA DEVELOPMENT ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Όσον αφορά το κόστος αγοράς του Ελληνικού από την Lamda Development...Σκέτο ανέκδοτο !!! Αφού πουλήθηκε για 92€/τμ. Δηλαδή σε τιμή οικοπέδου στο Βραχάτι...




Ως σύγχρονος φεουδάρχης ο Σπύρος Λάτσης, κατέχει έκταση 6000 στρεμμάτων στο Ελληνικό χωρίς να έχει δώσει 1 ευρώ στο κράτος

Σχέδιο πίεσης αναζητεί η κυβέρνηση προς τη διοίκηση της Lamda Development,έτσι ώστε να ξεκινήσει το έργο ορόσημο του Ελληνικού, το οποίο μετά από 5 χρόνια παραμένει ακόμη ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό σχέδιο στα χαρτιά, όσο η προκήρυξη του διαγωνισμού για το καζίνο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. 

Ο Σπύρος Λάτσης κατάφερε να γίνει ένας σύγχρονος φεουδάρχης καθώς είναι κάτοχος περίπου 6000 στρεμμάτων γης, στην πιο ακριβή περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Η έκταση του Ελληνικού σύμφωνα με τους ειδικούς της κτηματαγοράς είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι ανεκτίμητης αξίας στα χέρια της Lamda Development, η οποία πλέον σε ρόλο διαχειριστή, θα επιλέξει με ποιον ή με ποιους επενδυτές θα συνεργασθεί για την εκμετάλλευση της περιοχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό αφού το 2019 είναι έτος προκήρυξης των εθνικών εκλογών.
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ανατρέχουν πίσω στη σύμβαση, αναζητώντας εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που θα τους οδηγήσουν στην επιτάχυνση υλοποίησης του έργου ή στην αναζήτηση των προϋποθέσεων, αναθεώρησης του αρχικού τιμήματος. 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ+ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!





Και να τους οδηγήσουν στο πλήρως ραμμένο στα μέτρα τους, νέο θεσμικό πλαίσιο...

Τι μεταδίδει το capital.gr :


Τους δανειολήπτες με εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα προσεγγίσουν οι τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν σε εξωδικαστική ρύθμιση των δανείων τους με τα ισχύοντα στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η πλήρης εναρμόνιση των δυο πλαισίων, δηλαδή του νόμου 3869/2010 (Κατσέλη) και του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας (ν.4605/2019) που ψηφίστηκε στις 29 Μαρτίου και οι διατάξεις του θα ισχύσουν από τις 30 Απριλίου, αποτελεί αντικείμενο της ολιστικής αντιμετώπισης της αφερεγγυότητας των οφειλετών φυσικών προσώπων, η οποία πρόκειται να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των τραπεζών, οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη έχουν υποχωρήσει στις 100.000. Για τις εκκρεμείς αυτές υποθέσεις, το νέο πλαίσιο προστασίας ορίζει ότι τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πριν από την υποβολή της αίτησης του άρθρου 5 του νέου πλαισίου είχαν υποβάλει αίτηση του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 και αυτή είναι εκκρεμής σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, χωρίς να έχει συζητηθεί, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν την αίτηση του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Έτσι, ορίζεται ότι αν οι αιτούντες με βάση τον παρόντα νόμο ρυθμίσουν συναινετικά οποιαδήποτε από τις οφειλές, που είναι επιδεκτικές ρύθμισης κατά τον παρόντα νόμο, τότε η δίκη του ν. 3869/2010 καταργείται.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΝΕΡΓΗ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Παράλληλη πλατφόρμα ώστε να πλειστηριάζουν ευκολότερα τα ακίνητα που βγάζουν στο σφυρί

Πλατφόρμα πλειστηριασμών προκειμένου να προσελκύσουν τρίτους ενδιαφερόμενους αγοραστές για τα ακίνητα που θα βγάζουν σε πλειστηριασμό, δημιούργησαν οι τράπεζες.

Η πλατφόρμα www.landea.gr που είναι στον αέρα μόλις λίγες ημέρες, διαμορφώθηκε στα πρότυπα της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων spitogatos.gr και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πλατφόρμα eauction.gr των συμβολαιογράφων, βελτιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα της διενέργειας των πλειστηριασμών. Παρέχει στον ενδιαφερόμενο πλήρη στοιχεία και εικόνα των πλειστηριαζόμενων ακινήτων, τα οποία έχουν αναγγελθεί στην πλατφόρμα eauction, δίνοντάς του τη δυνατότητα επιλογής ανά είδος ακινήτου (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, γη, πάρκινγκ) και περιοχή.

Μπαίνοντας στο site landea.gr, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το ακίνητο και την περιοχή που τον ενδιαφέρει και να δει φωτογραφία του ακινήτου με πλήρη στοιχεία αυτού (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, στοιχεία για το έτος κατασκευής και άλλα δεδομένα του ακινήτου). Η περιγραφή του ακινήτου συνοδεύεται από χάρτη για την ακριβή τοποθεσία του και πληροφορίες για την ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού, την τιμή πρώτης προσφοράς, τα ακίνητα του ίδιου πλειστηριασμού αλλά και άλλα προτεινόμενα ακίνητα. Πατώντας την επιλογή "Θέλω να συμμετέχω", ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στην πλατφόρμα eauction.gr, λαμβάνοντας αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα στοιχεία του πλειστηριασμού του ακινήτου ώστε να προχωρήσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διενέργεια του πλειστηριασμού.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ NOVARTIS: ΠΩΣ "ΓΛΙΤΩΣΕ" ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ PSI !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΗΛΙΘΙΟ...ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ: "Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ; "
Και πως το ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που πετσόκοβε τις συντάξεις, έκανε "δώρα" εκατομμυρίων ευρώ στη Novartis...


Διαβάστε το άρθρο-πρωτοσέλιδο της Εστίας σε μεγένθυση :

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS ΤΡΕΧΟΥΝ DEALS WIN-WIN ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Θα προχωρήσει ως γενικευμένη πρακτική ή μόνο για λίγους και "εκλεκτούς" ;;; 

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Τράπεζες και funds βρήκαν τρόπο να «ξεφορτωθούν» επιχειρηματικά και άλλα NPEs με κέρδος ώστε και η τράπεζα και το fund αλλά και ο επιχειρηματίας να βγουν κερδισμένοι. 

Οι τράπεζες επισήμως και ανεπισήμως δηλώνουν ότι δεν ακολουθούν αυτές τις μεθόδους γιατί ανησυχούν για το moral hazard τον ηθικό κίνδυνο. 

Ωστόσο η νέα πρακτική είναι η εξής.
Οι τράπεζες πουλάνε ένα προβληματικό επιχειρηματικό δάνειο ή άλλης μορφής προβληματικό άνοιγμα σε fund με κέρδος.Δηλαδή πάνω από τις προβλέψεις που έχουν διενεργήσει. 

Εν συνεχεία το fund έρχεται στον επιχειρηματία και του προτείνει μεγάλο κούρεμα που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 70% και έτσι κερδίζει η τράπεζα, κερδίζει το fund και κερδίζει και ο επιχειρηματίας. 

ΓΙΑ 2 ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ !!!

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ
Στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια, η Ελένη Τουλουπάκη, καθώς επανεκλέγει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.




Αναλυτικά οκτώ μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Τουλουπάκη. Από αυτούς, έξι πρότειναν να παραμείνει για δύο έτη στη θέση της, ενώ δύο να μείνει μόνο για ένα έτος. Υπέρ ψήφισαν και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βας. Πέππας.

Σημειωτέον ότι στην έκθεσή του, ο επόπτης εισαγγελέας αναφέρεται σχετικά με τα καθήκοντά της Ελένης Τουλουπάκη, λέγοντας:
«Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων.Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Παράλληλα, τρία μέλη καταψήφισαν την υποψηφιότητά της, ενώ ένα εξ αυτών πρότεινε εισαγγελικούς λειτουργούς που δεν περιλαμβάνονταν στους τρεις υποψηφίους. Υποψήφιοι ήταν οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, ο Χαράλαμπος Τζώνης και ο Στάθης Βεργώνης.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ !!!



Επιμένει το ΥΠΟΙΚ στην πολιτική της χρέωσης "καπέλου"



Έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή και φέτος των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Στόχος είναι η τροπολογία να κατατεθεί πριν το Πάσχα, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν οι εκδρομείς που είχαν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους έως το τέλος του 2018.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τρεις επιλογές:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η ΜΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!




Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού(!) υποστήριξε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υιοθετώντας τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι ουσιαστικά τα αδικήματα που αφορούν την υπόθεση Novartis έχουν παραγραφεί.

«Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού, είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια», ανέφερε ο κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Δεν θα την έπαιρνε τη μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα, δεν θα τα έπαιρνε οποιοσδήποτε υπουργός».

Σε νέα ερώτηση για το ίδιο θέμα ο βουλευτής της Ν.Δ. επέμεινε: «Ναι, είναι στα καθήκοντά του».

ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 91 ΑΤΟΜΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

100 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018
ΑΑΔΕ: Ανοιχτές για έλεγχο διακίνησης μαύρου χρήματος παραμένουν οι λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Εμβασμάτων !!!




Νέα αύξηση των κρουσμάτων «μαύρου χρήματος» καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ την ίδια ώρα η ΑΑΔΕ προειδοποιεί πως οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Εμβασμάτων, μπορεί να παραγράφηκαν εκείνες που αφορούσαν υποθέσεις προ του 2012, ωστόσο παραμένουν «ζωντανές» εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τον Μάρτιο εντοπίστηκαν 7 νέες υποθέσεις, με ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ ζητήθηκαν πληροφορίες από τράπεζες του εξωτερικού για 28 άτομα!

Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2019, η Αρχή Kαταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές 24 υποθέσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ποσά ύψους 22,48 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα από τα στοιχεία της Αρχής προκύπτει πως για 91 άτομα ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών τους στο εξωτερικό και τη διαβίβαση στις ελληνικές αρχές στοιχείων για καταθέσεις ή άλλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις που τυχόν έχουν σε διάφορες χώρες.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ
Παρέμβαση και από τον πρόεδρο του Κινήματος Υπέρβαση, Κυριάκο Τόμπρα !!!



Από το σύνολο των τοποθετήσεων προέκυψαν χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα και πορίσματα με άμεση χρηστικότητα.

Στις 30 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα η πρώτη Πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος) για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων.

Στην συνδιάσκεψη συμμετείχε το Προεδρείο που απαρτίζεται από Ισπανία, Ελλάδα, και Κύπρο :

• Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον κο. Ευάγγελο Κρητικό εκ μέρους της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων προστασίας Πολιτών, Καταναλωτών και Δανειοληπτών.

• Η Ισπανία εκπροσωπήθηκε από την κα. Αντωνία Vazquez Martinez εκ μέρους του PAH.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: 17 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ "ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κορυφώνεται η μάχη για τη διεκδίκηση των πακέτων κόκκινων δανείων που μεταβιβάζονται από τις τράπεζες, καθώς κορυφώνονται και οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων. 

Άλλη μια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, η EOS Matrix Greece, πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, αυξάνοντας τον αριθμό των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα στις 17!

Πρόκειται για τη Cepal, τη Eurobank FPS, την Pillarstone, την Hoist, την Β2Kapital, τη Resolute Asset Management, την Independent Portfolio Management (της Alvarez Marshal), τη Cerved Credit Management, την QQuant, την UCI, την DV01 Asset Management, τη Special Financial Solutions, την LPN Capital, τη Melfin, την APS και τη Θεά Άρτεμις (θυγατρική της τράπεζας Αττικής).

Η EOS Matrix Greece, που αδειοδοτήθηκε πρόσφατα αποτελεί μέρος του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου EOS με παρουσία σε 26 χώρες, που εξειδικεύεται όχι μόνο στη διαχείριση αλλά και στις αγορές χαρτοφυλακίων. Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος μέχρι σήμερα κρατά χαμηλούς τόνους στη συμμετοχή του στις μεταβιβάσεις πακέτων, η παρουσία του ομίλου EOS στην ελληνική αγορά κάθε άλλο παρά διακριτική είναι, αφού πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες στη διαχείριση κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

ΣΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ 360.000€ !!!


ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!
Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά και καταδικασθέντες για μίζες και όχι μόνο.....



Αναδρομικά συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 230.000 έως 360.000 ευρώ ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές με μηνύσεις κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Οι αγωγές τους, μια εκ των οποίων και ίσως την πιο «χτυπητή», με αναδρομικά 360.000 ευρώ, που εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, προκαλούν πανικό στους δημοσίους υπαλλήλους (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους) που τις παραλαμβάνουν από δικαστικούς κλητήρες, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές στρέφονται εναντίον τους, γιατί όπως ορίζουν οι νόμοι αυτοί καθίστανται, εκ της θέσεως ευθύνης που κατέχουν, υπεύθυνοι για την εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και την πληρωμή των αναδρομικών τους.

Ωστόσο, η πίεση των συνταξιούχων πρώην βουλευτών να εξασφαλίσουν τη δική τους τσέπη μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους και να προκαλέσει ντόμινο επιστροφών χιλιάδων ευρώ και σε αυτούς από τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που διεκδικούν μετά τον Ιούνιο του 2015, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας τις κατέστησε άκυρες μεν, αλλά συνέχισε να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ παρανομώντας μέσω του ΕΦΚΑ που δεν εφαρμόζει αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ!

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει τα στραβά μάτια στις αντιδράσεις των πρώην εθνοπατέρων (σ.σ.: μεταξύ αυτών και καταδικασθέντων για μίζες επί ΠΑΣΟΚ) που ζητούν «εδώ και τώρα» και εσχάτως με μηνύσεις, αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Από τη μια λοιπόν, δεν καταβάλλει όλο το ποσό, παρότι γνωρίζει και έχει εισηγήσεις για πλήρη συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις, και από την άλλη «πληρώνει» με δόσεις τα αναδρομικά μέσω προστίμων, καθώς το Δημόσιο για κάθε μήνα που δεν εφαρμόζει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καταβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ προς τους δικαιωθέντες! Τέτοια εντάλματα των 3.000 ευρώ έχουν βγει ή ετοιμάζονται να βγουν έναντι των αναδρομικών των πρώην συνταξιούχων βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ».

ΣΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ !!!



Η ΔΕΗ, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση και διάθεση σε ξένους επενδυτές πακέτου ληξιπρόθεσμων οφειλών , αντί ομολόγου, για να δανειστεί 

Σε επείγουσα αναζήτηση εσόδων είναι η ΔΕΗ προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητά της, που επιδεινώνεται μετά και την άρνηση της κυβέρνησης να της εγκρίνει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η επιχείρηση εμφανίζεται έτοιμη για την τιτλοποίηση και διάθεση σε ξένους επενδυτές πακέτου ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος, αντί ομολόγου, κίνηση που θα της επιτρέψει να δανειστεί περί τα 200 έως 300 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική διαδικασία εξόδου της ΔΕΗ στις αγορές προετοιμάζουν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι Deutsche Bank και η Finacity, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, οι οποίοι επί της ουσίας θα λάβουν ως εγγύηση τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις για να χρηματοδοτήσουν τη δημόσια εταιρεία και θα κερδίζουν από το επιτόκιο. Από την πλευρά της, η επιχείρηση θα αποκτήσει πολύτιμη ρευστότητα αξιοποιώντας τμήμα από τους απλήρωτους λογαριασμούς που έχουν συσσωρευτεί και φθάνουν τα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Αυτή η μορφή δανεισμού από τις αγορές είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα δίνονται ληξιπρόθεσμες και όχι τρέχουσες απαιτήσεις.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η "ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ καθορίζονται οι όροι λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής !!!
Ενώ αντίστοιχη υπηρεσία έρχεται το επόμενο διάστημα και στη Θεσσαλονίκη !!!



Στη συγκρότηση και στελέχωση της εισπρακτικής «εταιρείας» της Αττικής προχωρεί η ΑΑΔΕ, η οποία θα αναλάβει το έργο της όχλησης και πίεσης των περίπου 4 εκατ. οφειλετών του Δημοσίου, για να αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ( Δ.ΟΡΓ.Α 1048863 ΕΞ 2019 ) καθορίζονται οι όροι λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής, που αναμένεται να «πιάσει δουλειά» σύντομα, αποτελούμενη από 120 άτομα, ενώ σε δεύτερη φάση, αντίστοιχη «εισπρακτική» θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Στόχος είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Το ΚΕΟΦ Αττικής θα ασχολείται μόνο με την είσπραξη των βεβαιωμένων προς το Δημόσιο, εσόδων. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών (φυσικών και νομικών προσώπων) τους οφειλέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν να προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: "ΠΑΡΕΛΑΣΗ" ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!




Folli Follie: Η εγκληματική οργάνωση, οι «εξηγήσεις» στον εισαγγελέα και τα... θεματάκια!


Στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαθαίνουμε, προσέρχονται ήδη αυτές τις μέρες για να «δώσουν εξηγήσεις» οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Οι... επισκέψεις αφορούν στα αδικήματα της πλαστογράφησης (κατά συρροή, καθώς υπάρχει σωρεία πλαστογραφημένων τραπεζικών «εξτρέ» που αλλοίωναν την εικόνα ρευστότητας της εταιρείας), της χειραγώγησης (κατά τη διάρκεια του 2016, που κατέληξε στην πώληση μεγάλων πακέτων μετοχών το επόμενο έτος), αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται προφανώς για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, που επιφέρουν βαριές έως πολύ βαριές ποινές.

Ασφαλώς οι «εξηγήσεις» θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη και οι -αναμενόμενες- παραπομπές στον... Φου Μαντσού, τον κακό Κινέζο που «φταίει για όλα».

Η στήλη πάντως θα ήθελε να υπενθυμίσει δύο ακόμη «θεματάκια»:

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΤΗΝ ΕΓΔΙΧ !!!




Μετά από ερώτηση στη Βουλή


Χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με το νομικό πλαίσιο για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, καθώς και τις ενδεχόμενες εξελίξεις μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, παρέχει η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι απαντήσεις των δύο Γραμματειών ήρθαν σε απάντηση ερώτησης που κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Μεταξύ άλλων, στα έγγραφα γίνονται αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο και δικαστικές εξελίξεις, όπως η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου 291/2019 για τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης σε υπόθεση Ελβετικού φράγκου.

Παράλληλα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επισημαίνει ότι η κυβέρνηση μελετά το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο και επισκοπώντας συστηματικά τη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων, αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την προστασία των δανειοληπτών. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση επί του ζητήματος, αντιθέτως η νομολογία σε 1ο και 2ο βαθμό είναι αμφίρροπη.

Συνεπώς, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μπορεί να ληφθεί οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία και ως εκ τούτου αναμένεται η τελική απόφασή της.

Αναλυτικά το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ...ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ !!! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!



Και πως fund, που αγόρασε το στεγαστικό του δάνειο, ζητάει 118.000€ εφάπαξ ή την "ευνοϊκή" ρύθμιση των 611€/μήνα για την επόμενη 20ετια...


Ξεκίνησε για την Αθήνα ανεβαίνοντας στο τρένο των 11.35 το βράδυ. Στα 50 του χρόνια το βραδινό αυτό ταξίδι ήταν ένα από τα δεκάδες που είχε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια, αφού καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και ζούσε εκεί, όμως από το 2002 εργάζονταν ως δημοσιογράφος σε μεγάλη εφημερίδα των Αθηνών. Δεν ήταν όμως μια επιστροφή, όπως τις άλλες φορές (αυτή τη φορά ούτε δουλειά υπήρχε-η εφημερίδα είχε κλείσει από το 2012) αλλά ούτε διακοπές μπορούσε να κάνει λόγω οικονομικής… ασφυξίας.

Σκοπός του ταξιδιού, ήταν η ενοικίαση του διαμερίσματος που είχε αγοράσει το 2006 -μέσω στεγαστικού δανείου- τότε που η δουλειά έτρεχε κανονικά και οι προοπτικές υπόσχονταν μια άνετη διαβίωση. Το δε σπίτι, είχε μείνει ανοίκιαστο τα περισσότερα (από το 2012) χρόνια- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που λειτούργησαν περισσότερο ως φιλοξενία για λόγους συντήρησης (με ένα ελάχιστο επιμίσθιο ως αναγνώριση από την πλευρά ορισμένων φίλων που έμειναν εκεί έως ότου βρουν άλλη κατοικία) και ο τελευταίος ένοικος με τον οποίο ο ιδιοκτήτης δεν είχε προλάβει να συντάξει συμβόλαιο, είχε εξαφανιστεί αιφνίδια τους δύο τελευταίους μήνες.

Καθώς μάλιστα το δάνειο του σπιτιού αποπληρωνόταν μέσω ρύθμισης στον περίφημο -και σωτήριο για τον άνεργο δημοσιογράφο που μετά βίας τα έβγαζε πέρα με τη γυναίκα του και το παιδί του- νόμο Κατσέλη (είχε υπαχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις το 2014) το ενοίκιο ήταν μονόδρομος.

Συμβόλαιο

ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ !!!


Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου περί σκευωρίας στην εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι πολιτικά πρόσωπα στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ FUND...ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΩΣ ΕΝΗΜΕΡΟ !!!




Χοντρό αλισβερίσι τραπεζών με τα funds

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Γενναίες εκπτώσεις κάνουν τα Funds που αγόρασαν κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες χάρη στην προσπάθεια τους να αρχίσουν να υπολογίζουν έσοδα και με την προσδοκία να εμφανίσουν κέρδη την επόμενη τριετία. 

Οι πρώτοι δανειολήπτες που ήρθαν σε επικοινωνία με το νέο διαχειριστή του δανείου δεν πίστευαν πόσο γαλαντόμος και συγκαταβατικός θα ήταν στα αιτήματα τους, τα οποία να σημειωθεί ικανοποιηθήκαν.

Επιχειρηματίας με ξενοδοχειακή μονάδα στην Πελοπόννησο και με δάνεια ύψους 8,1 εκατ. ευρώ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του π
ροτάθηκε κούρεμα στα επίπεδα του 72% από τα επίπεδα της αρχικής οφειλής. 

Όταν προσήλθε στο ραντεβού ήταν αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα.
Τελικά κέρδισε την παρτίδα με το διαχειριστή του Fund.

Με το καλημέρα της συνάντησης τα 8,1 εκατ. ευρώ έγιναν 2,2 εκατ. ευρώ με το ενδιαφερόμενο να αρνείται αρχικά την πρόταση και να αντιπροτείνει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ παραπάνω. 

Ο διαχειριστής χάρη στο μεγάλο περιθώριο που είχε λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του χαρτοφυλακίου του αντιπρότεινε την καταβολή του 1, 8 εκατ. ευρώ. 

Η πρόταση πλαισιώθηκε και με αρκετό χρόνο αποπληρωμής αφού η οριστική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί, όπως μαθαίνω, στα νομικά τμήματα της Πειραιώς, της Eurobank αλλά και της Attica Bank ενόψει – στις 15 Μαΐου – της εκδίκασης της έφεσης που κατέθεσαν οι τρεις τράπεζες στο Εφετείο της Κω με στόχο να προσβάλουν νομικά την πρωτόδικη απόφαση βάσει της οποίας η μη πληρωμή των δανείων από τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτηδεν συνιστά παύση πληρωμών. Η στήλη πληροφορείται ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να «πυροβολήσουν» καθώς ο όμιλος που ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυπριώτη έχει «κόκκινα» δάνεια 110 εκατ. ευρώ και εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ! Όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από τον μεγαλοξενοδόχο της Κω τόσο έρχονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας πληροφορίες ότι Ισπανοί αλλά και άλλοι ξένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το συγκρότημα των 5 ξενοδοχείων (2 πεντάστερα και 3 τετράστερα).

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! "ΚΟΥΡΕΥΕΙ" ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ !!!




Με διάταξη βάζει «μαχαίρι» στο επιτόκιο που πληρώνει για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες, μειώνοντας το από το 6% στο 3%. Κι αυτό την ώρα που οι φορολογούμενοι χρεώνονται με τόκο 8,76% αν δεν πληρώσουν στην ώρα τους...

Επί σειρά ετών προβλέπεται η υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου να καταβάλλει ετήσιο τόκο 6% στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες. Η υποχρέωση αυτή δεν τηρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις έναντι των θεσμών για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, οι οφειλές συντηρούνται σε επίπεδα άνω των 2 δισ. ευρώ.

Με μία διάταξη νόμου, η οποία περιελήφθη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο μεγάλο δημοσιονομικό βάρος για τον προϋπολογισμό, έρχεται τώρα να μειώσει το προβλεπόμενο επιτόκιο από το 6% σε 3%. Για την ακρίβεια, συναρτά το επιτόκιο με το βασικό επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (0% από το 2016), προσθέτοντας ένα περιθώριο 3%. Στο ίδιο διάστημα, όταν οι ιδιώτες οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, το ύψος του επιτοκίου υπολογισμού των τόκων ανέρχεται σε 8,76% τον χρόνο ή 0,73% κάθε μήνα. Επιβάλλεται δε από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης.

Στο άρθρο 45 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου προβλέπεται το «μαχαίρι» του επιτοκίου για τις οφειλές του δημοσίου και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «το ισχύον σήμερα νόμιμο επιτόκιο για οφειλές του δημοσίου, ύψους 6% ετησίως, εκτός του γεγονότος ότι κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, λόγω του αμετάβλητου χαρακτήρα του, δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβανομένου υπόψη και του ρυθμού απονομής δικαιοσύνης. Με την προτεινόμενη διάταξη, ενοποιείται η έως τώρα υφιστάμενη νομοθεσία και καθιερώνεται ενιαίος τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου από το Δημόσιο τόκου (νόμιμου και υπερημερίας) για τις σχετικές οφειλές αυτού, ανεξάρτητα από την αιτία τους, με αναφορά στο επιτόκιο των πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (MRO), το οποίο ισχύει κατά την ημερομηνία άσκησης του ένδικου βοηθήματος (γένεση επιδικίας) προτεινόμενων εκατοστιαίων μονάδων ετησίως».

GDPR: ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ "ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ;;; ΟΧΙ !!!




Πώς μπορεί κάποιος να καθορίσει εάν είναι απαραίτητο να υπογράψει μια συμφωνία επεξεργασίας με τους προμηθευτές και τους πελάτες του; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να εξετάσουμε αν είμαστε ή όχι, «Υπεύθυνος Επεξεργασίας», δηλαδή, αν η επιχείρησή μας καθορίζει το σκοπό και τα μέσα της επεξεργασίας. Σκοπός αυτής της διάκρισης είναι η σαφής κατανομή αρμοδιοτήτων όσον αφορά τους ρόλους που προβλέπονται από το GDPR στις περιπτώσεις όπου πολλές οντότητες (ρόλοι) συνεργάζονται για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων.

Το άρθρο 4 του GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) , όμως, μας λέει ότι υπάρχει και ο «Εκτελών την Επεξεργασία», δηλαδή, ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας που είδαμε παραπάνω

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, όταν υπάρχει μία παροχή υπηρεσιών από τη μία επιχείρηση προς την άλλη, αναγκαστικά, η μία θα καθορίζει το σκοπό της επεξεργασίας και η άλλη θα εκτελεί. Έτσι, η πρώτη επιχείρηση θα είναι «Υπεύθυνος Επεξεργασίας» και η δεύτερη Εκτελών την Επεξεργασία».

Παραδείγματα



Παράδειγμα : Η τράπεζα Χ, διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα οφειλετών δανείων προς δικηγορική εταιρεία Ψ, προκειμένου να εκτελέσει η τελευταία την είσπραξη απαιτήσεων για λογαριασμό της πρώτης.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ALPHA BANK+ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 2018 !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Εσύ ακόμα πιστεύεις στην αντικειμενική δημοσιογραφία ;;;





Διαφήμιση μαμούθ έδωσαν Alpha Bank και Πειραιώς το 2018 στα ΜΜΕ



Τηλεόραση και εφημερίδες μοιράζονται την μερίδα του λέοντος από τα ποσά που διέθεσαν σε διαφημιστική δαπάνη για το 2018 οι δύο τράπεζες, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα τις σχετικές συγκεντρωτικές λίστες, όπως ορίζει ο νόμος.

Στα 5 εκατ. ευρώ τα ποσά που μοιράζονται οι πανελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, στα 7,2 εκατ. ευρώ οι εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, απο το συνολικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ που μοιράζουν μόλις οι δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σε περίοπτη θέση στη λίστα των διαφημίσεων των δύο τραπεζών, τα τηλεοπτικά κανάλια που συγκεντρώνουν το ένα πέμπτο της διαφημιστικής δαπάνης. Ο Ant1 εξασφαλίζει 442.000 ευρώ από την Alpha Bank και 1,02 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίστοιχα, η τηλεόραση του Alpha εξασφάλισε 714.000 ευρώ από την πρώτη και 342.000 ευρώ από τη δεύτερη, ο ΣΚΑΪ (ραδιόφωνο και τηλεόραση) ποσά 886.000 ευρώ και 445.000 ευρώ, το Star Channel 575.000 ευρώ και 311.000 ευρώ, και το Open Beyond (πρώην Έψιλλον) ποσά μόλις 78.000 ευρώ και 17.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες μοιράζονται ποσά 7,22 εκατ. ευρώ, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίτας κατευθύνεται στα ΜΜΕ της Άλτερ Έγκο συμφερόντων Μαρινάκη, των Καθημερινών Εκδόσεων συμφερόντων Αλαφούζου, στο Πρώτο Θέμα και τα μέσα ενημέρωσης της Real και των Παραπολιτικών.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ !!!

ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Ο όρος του «παραδοτέου» εντάσσεται στην ελληνική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τους επενδυτές που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση περί στρατηγικών επενδύσεων.




Δηλαδή, προβλέπεται ορισμένος χρόνος για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου προκειμένου να μην απενταχθεί από το ευνοϊκό πλαίσιο.

Ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας που βρίσκεται στη Βουλή και αφορά στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, μπαίνει η έννοια της παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου και όπως αναφέρεται, αν δεν τηρηθούν οι χρονοσειρές και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο επενδυτής, η επένδυση παύει να θεωρείται στρατηγική κι έτσι ανακαλούνται τα εγκεκριμένα κίνητρα και δεν επιστρέφεται η διαχειριστική αμοιβή.

Προβλέπονται και πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν έως και το 5% του συνολικού κόστους της επένδυσης, τα οποία θα μπορεί να επιβάλει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) στην περίπτωση που κάποια επένδυση χαρακτηριστεί «στρατηγική» αλλά με ευθύνη του φορέα, δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Επίσης, προβλέπεται και η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία για την επίλυση διαφορών μεταξύ του επενδυτή και του δημοσίου, ενώ προβλέπονται και φοροαπαλλαγές, σταθερό φορολογικό καθεστώς αλλά και ευνοϊκή φορολόγηση των ξένων στελεχών που απασχολούνται σε στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΨΟΥΣ 24.000.000€ !!!

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΕ 10 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!
Συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 24.000.000 ευρώ !!!




Το δικαστήριο συνεκδίκασε 10 δικογραφίες που αφορούσαν οφειλές της πρώην διοίκησης για διάφορα διαστήματα, κατά τα έτη 2014, 2016 και 2017. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι ο οργανισμός περιήλθε σε οικονομική ασφυξία επειδή, όπως είπε, το Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές υποχρεώσεις του. «Ο ΟΑΣΘ δικαιωνόταν σε κάθε διαιτητική απόφαση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η μη εφαρμογή της απόφασης για αύξηση του εισιτηρίου ζημίωνε τον ΟΑΣΘ κατά 26.000.000 ευρώ. Αναφερόμενος σε οικονομικά μεγέθη του οργανισμού, ο ίδιος τόνισε ότι «τα ετήσια έσοδά του ήταν 60.000.000 και τα έξοδά του 147.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 88.000.000 ευρώ αφορούσαν στη μισθοδοσία».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 17 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019-2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πιο δραστική από ποτέ θα είναι φέτος η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω τιτλοποιήσεων και πωλήσεων ύψους 17 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2019, όπως τον παρουσίασαν οι τέσσερις διοικήσεις κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων πριν λίγες ημέρες, για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν έργα τιτλοποιήσεων -τα οποία θα σηκώσουν και το «βάρος» της εξυγίανσης του κλάδου.

Η Eurobank ανοίγει τον δρόμο

Ταγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Eurobank, η οποία έχει εξαγγείλει ήδη από τον Νοέμβριο δύο σημαντικά έργα τιτλοποιήσεων, το Pillar και το Cairo, ύψους 2 δισ. και 7,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Θυμίζεται ότι το Cairo, το πρώτο project του είδους του στη χώρα μας, εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας που περιλαμβάνει και τη συγχώνευσή της με την Grivalia.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, οι διαπραγματεύσεις για τις δεσμευτικές προσφορές έχουν ήδη ξεκινήσει για το Pillar, το οποίο σχεδιάζει ήδη από το περυσινό καλοκαίρι το εξειδικευμένο επιτελείο της τράπεζας σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές σε Ελλάδα και Φρανκφούρτη. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 45.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια που ανήκουν σε περίπου 31.000 δανειολήπτες, ενώ ο μέσος χρόνος καθυστέρησής τους κυμαίνεται ανάμεσα στα 3,5 και τα 4 χρόνια.

ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τράπεζες: Ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας!

Στα 5 δις ευρώ υπολογίζεται η αξία των ακινήτων που έχει ήδη περάσει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μέσω της πλειστηριασμών αλλά και τις κατασχέσεις λόγω χρεών που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Ήδη στην κατοχή των τραπεζών βρίσκονται περισσότερα από 5000 ακίνητα τα οποία όμως πρέπει να βγουν προς πώληση όσο το δυνατόν συντομότερα, λόγω των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι του SSM τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 300 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...
Υπάλληλοι απολύθηκαν, άλλοι βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, ενώ για άλλους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους !!!




Βαρύς έπεσε το 2018 ο πέλεκυς σε εφοριακούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς, με δεκάδες υπαλλήλους να διώκονται ενώ ταυτόχρονα οι καταγγελίες πολιτών για παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ξεπέρασαν τις 300.

Υπάλληλοι απολύθηκαν, άλλοι βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, ενώ για άλλους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων ή των δικαστηρίων.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ διαβεβαιώνει ότι η πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους της υπηρεσίας, παραμένει κεντρική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο διεξάγει δεκάδες ελέγχους είτε κατόπιν πληροφοριών που υπάρχουν είτε καταγγελίας είτε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό, ενεργό ρόλο έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιεί τους ελέγχους, για τη διακρίβωση της ακεραιότητας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.

Πάντως η σοδειά το 2018 ήταν ιδιαίτερα πλούσια, όπως προκύπτει από τον Απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, διενεργήθηκαν 143 έλεγχοι συνολικά για εντοπισμό ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων, στοχευμένοι οικονομικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι δημοσίων υπολόγων και δημοσίων διαχειρίσεων, καθώς και υποθέσεων που ανάγονται σε χρόνο πριν την 22/03/2017.

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 30.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ...ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΕΣ !!!

ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΣΔΔΥ
Όταν τα δικαστήρια έγιναν… ψηφιακά στις 20 Δεκεμβρίου 2018, διαπιστώθηκε ότι από τις 136.466 εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη, περισσότερες από 30.000 ήταν διπλοεγγραφές !!!




Κατά 23% μειώθηκε αυτομάτως η λίστα των εκκρεμών υποθέσεων του παλιού Νόμου Κατσέλη, μόλις εφαρμόστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ) στα ελληνικά δικαστήρια.

Όταν τα δικαστήρια έγιναν… ψηφιακά στις 20 Δεκεμβρίου 2018, διαπιστώθηκε ότι από τις 136.466 εκκρεμείς υποθέσεις της πρώτης κατοικίας, περισσότερες από 30.000 ήταν διπλοεγγραφές. Μετά τη διαπίστωση αυτή, ο «λογαριασμός» μειώνεται στις 100.319 υποθέσεις, σύμφωνα με την μεταπρογραμματική αξιολόγηση των Θεσμών όπου γίνεται ειδική αναφορά στο ζήτημα αυτό.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο του 2019, όπου εκτιμάται ότι έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων στα Ειρηνοδικεία λόγω της εκπνοής της ευνοϊκής διάταξης του άρθρου 2 παράγραφος 9 στις 28 Φεβρουαρίου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ..ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

ΓΙΑ 112.000 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των αιτημάτων καθώς στον αριθμό των «ληξιπρόθεσμων αιτήσεων» δεν εμφανίζονται στο σύνολό τους οι εκκρεμείς αιτήσεις. Όπως δεν εμφανίζονται και οι αιτήσεις που έχουν τεθεί σε «αναστολή» επειδή λείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους...




Ενδέχεται και να ξεπερνούν τις 190.000 τα συνταξιοδοτικά αιτήματα που παραμένουν εκκρεμή στον ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), προκαλώντας αγωνία στους ασφαλισμένους που περιμένουν να πάρουν την οριστική τους σύνταξη.

Ο ακριβής αριθμός των αιτημάτων μάλιστα παραμένει... άγνωστος, καθώς στον αριθμό των «ληξιπρόθεσμων αιτήσεων» δεν εμφανίζονται στο σύνολό τους οι εκκρεμείς αιτήσεις. Όπως δεν εμφανίζονται και οι αιτήσεις που, όπως εσχάτως αποκαλύφθηκε, έχουν τεθεί σε «αναστολή» επειδή λείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Στον συνολικό αριθμό των υπό αναμονή συνταξιούχων θα πρέπει επίσης να προστεθούν και όσοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόνο στον ΕΦΚΑ (δεν αφορά αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων), στις 28/2/2019 βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, ανεξάρτητα από το εάν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όχι (εάν δηλαδή έχουν περάσει 3 μήνες μετά την υποβολή της αίτησης), 94.911 αιτήσεις.

Από αυτές, οι 91.541 βρίσκονται σε εκκρεμότητα από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά. Συγκεκριμένα, οι 5.229 αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν μεταξύ 13 Μαΐου έως το τέλος του 2016, ενώ οι 86.312 υποβλήθηκαν από τις αρχές του 2017 έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2019.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ...ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ !!!




Όπως πάντα με πρόσχημα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές...

Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Ακόμα και κατ΄ οίκον επισκέψεις από επιθεωρητές του δημοσίου θα δέχονται οι δανειολήπτες που θα ρυθμίσουν, θα «κουρέψουν» και θα πάρουν επιδότηση για τις «κόκκινες» οφειλές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν την σύνθεση του νοικοκυριού. Θα μετράνε δηλαδή «κεφάλια», μήπως και κάποιοι δηλώσουν περισσότερα μέλη ως προστατευόμενα….

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη χθεσινή ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας- Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, το τσεκάρισμα στα εισοδήματα, την περιουσία, αλλά και την οικογενειακή κατάσταση των επιλέξιμων δανειοληπτών θα είναι συνεχές από το Δημόσιο.

Και αν διαπιστωθεί ότι ο δανειολήπτης δήλωσε ψευδή στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή απέκρυψε εισοδήματα, τότε θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Εισαγγελέα και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο το σύνολο της επιδότησης που έλαβε και μάλιστα με τόκο 5%.

«Τα φώτα σβήνουν στο πάρτυ των στρατηγικά κακοπληρωτών. Οι ασφαλιστικές δικλείδες του νέου νόμου είναι πολλές για να αποκλειστεί η καταστρατήγιση των ευνοϊκών του διατάξεων»,αναφέρει τραπεζικό στέλεχος στο mononews.grκαι συνεχίζει: Βέβαια προς το παρόν ο νόμος Κατσέλη εξακολουθεί να αποτελεί το «καταφύγιο» των μπαταχτσήδων. Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης αναμόρφωση του ν. 3869/2010 και πάμε σε ενιαίο θεσμικό πλαίσιο –που θα ενσωματώνει και το τελευταίο νομοθέτημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό-, το νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών, τότε το πάρτυ θα τελειώσει οριστικά. Και προστατευμένοι θα είναι εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ !!!

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΥ
Ενώ η έρευνα παραμένει ανοιχτή όσον αφορά τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί.
Εν ολίγοις σε σχέση με την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων η υπόθεση φαίνεται πως οδεύει σε φιάσκο...



Στα ύψη και πάλι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση της Novartis ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με το αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας.

ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία απειλώντας πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, την ώρα που η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για πανικό και ότι στοχοποιεί και εκφοβίζει τους δικαστές.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έκλεισε την υπόθεση για τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο ενώ κρατά ανοιχτή την υπόθεση για τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και τους πρώην υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά καθώς οι έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, αν και δεν έχει βρεθεί ως σήμερα κάτι μεμπτό από τις εισαγγελικές έρευνες.

Η περίπτωση Λοβέρδου

EUROBANK: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ OPUS ΚΑΙ STAR
Στο πρώτο πακέτο ακινήτων περιλαμβάνονται 186 ακίνητα εμπορικής αξίας 87,6 εκατ. ευρώ ενώ στο δεύτερο 684 οικιστικά κυρίως ακίνητα μικρότερης αξίας και συγκεκριμένα ύψους 30,6 εκατ. ευρώ.





Το διώροφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Πατησίων και Στουρνάρη εμπορικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ, τα κτίρια γραφείων στην οδό Σταδίου 10 εμπορικής, Αγγέλου Πύρρη 5 στους Αμπελόκηπους και Αντιγόνης 76 στη Λεωφόρο Κηφισού, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, 1,1 εκατ. ευρώ και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και ένα τετραώροφο ακίνητο αξίας 1,8 εκατ. ευρώ στην οδό Χάνθου 5 στη Γλυφάδα είναι μερικά μόνο από τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πακέτο Opus που πουλά η Eurobank.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο πακέτο ακινήτων  που βγάζει προς πώληση η ελληνική τράπεζα και το οποίο περιλαμβάνει 186 ακίνητα εμπορικής αξίας 87,6 εκατ. ευρώ. Η βασική σύνθεση του πακέτου Opus περιλαμβάνει:

•140 εμπορικά ακίνητα αξίας 48,3 εκατ. ευρώ

• 18 κτίρια γραφείων αξίας 29,4 εκατ. ευρώ


ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΥΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΔΟΣΕΩΝ !!!




Από 20-50% η επιδότηση...



Τι μεταδίδει το moneyonline.gr :


Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται το ποσοστό της κρατικής επιδότησης επί των μηνιαίων δόσεων των δανείων που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το νέο πλαίσιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή θα τεθεί σε ισχύ την 30η Απριλίου και προβλέπει προστασίας της κύριας κατοικίας ιδιωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.


Τα ποσοστά επιδότησης

Με την ΚΥΑ προσδιορίστηκε και το ποσοστό της κρατικής επιδότησης όσων ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία θα ισούται με ποσοστό επί της μηνιαίας δόσης, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το εισόδημα του νοικοκυριού:

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ !!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ !!!

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ !!!
Τα παρακμιακά και αγράμματα σκουλίκια του εθνομηδενιστικού περιθωρίου, δεν έμαθαν ποτέ στην μίζερη ζωή τους ότι, στην εποχή των παππούδων και των προπάππων τους, στην Ελασσόνα του Νομού Λαρίσης υπήρχε ελληνικό προξενείο, επειδή, απλά, η Ελλάδα, τελείωνε στην Λάρισα. Και κάποια "Συριζόνια", που τους παρέχουν πολιτική στέγη και νομιμοποίηση, θα χρειάζονταν σήμερα διαβατήριο για να καταφέρουν να παρελάσουν στο Gay Pride της Θεσσαλονίκης !!!



ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ: 
Ο ΗΡΩΑΣ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ"  ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΜΠΡΑ ΤΟΥ "ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ", ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2014/07/blog-post_5582.html

Ο Στρατηγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ, γεννήθηκε την 1-1-1878 στο Αϊβαλί (Κυδωνίες ) της Μικράς Ασίας, όπως και ο πρόγονός του, Κωνσταντίνος Τόμπρας ο "Κυδωνιάτης", ο 1ος εθνικός τυπογράφος της Ελληνικής Επανάστασης, που τύπωσε το 1ο Σύνταγμα της Ελλάδος που ψηφίστηκε στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, την 1η, έντυπη ελληνική εφημερίδα "Σάλπιγξ Ελληνική" και την 1η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως "Γενική Εφημερίς της Ελλάδος". Υπήρξε ο πατριάρχης της ελληνικής τυπογραφίας, ο 1ος καταγεγραμμένος  απεργός στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ο πατριάρχης της οικογένειας Τόμπρα στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Νοταρίδη

O Γεώργιος Τόμπρας, από μικρός, ήλθε στην Ελλάδα και σπούδασε φαρμακοποιός στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από το 1895 μέχρι το 1900. Συγχρόνως ,από τις 31-3-1897 κατετάγη στον Ελληνικό στρατό που τελούσε τότε υπό επιστράτευση και τον Ιούνιο του 1900 πήρε τον βαθμό του ανθυποφαρμακοποιού, δηλαδή του ανθυπολοχαγού. 

Τον Μάρτιο του 1905 εγκατέλειψε την θέση του και πήγε στην τότε Τουρκοκρατούμενη Δυτική Μακεδονία για να συμμετάσχει σαν εθελοντής στον Μακεδονικό αγώνα. 


SSL Certificates