.

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/blog-post_873.html




Reuters: Γερμανία και Ολλανδία λένε «όχι» στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

«Όχι» στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το ΔΝΤ λένε οι… συνήθεις ύποπτοι, Γερμανία και Ολλανδία.

Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε, κατά τις πληροφορίες, στις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν, Γερμανία και Ολλανδία αντιδρούν στις προθέσεις της Αθήνας.

«Γερμανία και Ολλανδία αντιδρούν στην πρόωρη αποπληρωμή. Εκφράζουν φόβους πως το ΔΝΤ θα επιχειρήσει να αποσυρθεί από τις τακτικές αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας», εξηγεί ανώτατος αξιωματούχος από την Ουάσιγκτον, μιλώντας στο Reuters.

«Γερμανία και Ολλανδία θέλουν διαβεβαιώσεις ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να έχει συμμετοχή στις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας», σχολιάζει ο ίδιος αξιωματούχος.

Ανεβαίνει ο πήχης για το ποσό της πρόωρης αποπληρωμής

«Η Ελλάδα επιθυμεί να αποπληρώσει πρόωρα περίπου τα μισά από το συνολικό δάνειο προς το ΔΝΤ, δηλαδή 4-5 δισ. ευρώ», αποκαλύπτει ο ίδιος αξιωματούχος, ανεβάζοντας ωστόσο τον πήχη για το ποσό της πρόωρης αποπληρωμής.

Μέχρι πρότινος, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόωρη αποπληρωμή δανείων ονομαστικής αξίας 3,8 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν επιτόκιο 5,1%.

Ο αξιωματούχος που μίλησε ωστόσο στο Reuters αυξάνει το ποσό, στα 4-5 δισ. ευρώ.

Σήμερα η συνολική οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ ανέρχεται σε 9,8 δισ. ευρώ.

Συμφωνία μέσα στο σαββατοκύριακο;

«Πρόθεση της Ελλάδας είναι να κλειδώσουν οι αποφάσεις για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ μέσα στο σαββατοκύριακο», εξηγεί η ίδια πηγή.


Από το insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates