.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;;;

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ
Γιατί η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν έκανε με τη ΝΔ ότι κάνει με όλους τους δανειολήπτες ;;; Γιατί δεν προχώρησε με τη διαδικασία της έκδοσης διαταγής πληρωμής και του πλειστηριασμού, αλλά επέλεξε τον βελούδινο δρόμο της αγωγής, που θα οδηγήσει σε εκτέλεση μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια ;;;



Αγωγή στη Νέα Δημοκρατία κατέθεσε την Παρασκευή 14/10/2016 η Τράπεζα Πειραιώς για τα δάνεια του κόμματος !!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», η τράπεζα ζητά ολόκληρο το ποσό του δανείου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις !!!

Ανάλογη κίνηση αναμένεται και για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ.



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΕΚΤ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΚΟΡΑΚΙΑ & ΘΕΣΜΟΙ ΛΕΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Με μία απαράδεκτη απάντηση, ο Benoit Coeuré, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, απέρριψε την Πρόταση-Λύση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Καθηγητή, Νότη Μαριά, για τα κόκκινα δάνεια, σε συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την 12η Οκτωβρίου !!!


Στην τοποθέτησή του, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέπτυξε εκ νέου την ολοκληρωμένη του Πρόταση-Λύση για τις κατοικίες των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που έχει ήδη διατυπώσει προ μηνών. Δεδομένου ότι τα λεγόμενα distress funds, δηλαδή τα κοράκια, δεν προτίθενται να προσφέρουν πάνω από 20% της αξίας των δανείων, ο Νότης Μαριάς ζήτησε για άλλη μια φορά να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό δικαίωμα πρώτης προσφοράς για τους δανειολήπτες και τους εγγυητές τους για εξαγορά του δανείου τους. Και έτσι πλέον «να είναι υποχρέωση των τραπεζών να απευθυνθούν πρώτα στους δανειολήπτες» πριν ξεπουλήσουν τα δάνεια στα κοράκια. 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!


STOYRNARAS GATE : ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΞΑΝΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !!!

ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΟΣΟ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Τότε που καλύπτατε ο ένας τον άλλο, για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά του Σόιμπλε και των δανειστών !!!



ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΣΟ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑΣ ΤΟΥ ELA, TO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ TOY 2015, ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 ;;;
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ CAPITAL CONΤROLS ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 90 ΔΙΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ELA ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;

40 ΔΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ;;;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ 90 ΔΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ELA ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2015, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ 2 ΜΟΛΙΣ ΔΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ;;;


ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΓΔΕ
Τα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016 !!!


Οι διατάξεις του νόμου 4410/2016 (ελάχιστο πρόστιμο 250 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων εφόσον ο υπόχρεος τηρεί απλογραφικό σύστημα και 500 ευρώ για διπλογραφικό) δεν θα εφαρμόζονται σε παραβάσεις που ο χρόνος διάπραξής τους είναι προγενέστερος ακόμα και αν διαπιστώνονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διευκρινίσεις, σχετικά με την καταβολή των νέων προστίμων για τον ΦΠΑ δίνει με εγκύκλιο του σε όλες τις φορολογικές υπηρεσίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ;;;


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : ΟΧΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Με το νέο, τραπεζοκεντρικό ΚΠολΔ, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2015, καθ' υπόδειξη της ΤτΕ και των δανειστών, ενώ ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή τα χρήματα του πλειστηριάσματος πηγαίνουν κατά 65% πρώτα στις τράπεζες, για να καλύψουν οφειλές από δάνεια και κάρτες, αυτός συνεχίζει να χρωστά στο δημόσιο και τα ταμεία, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να χάνει την περιουσία του, αλλά να κινδυνεύει να καταλήξει και στη φυλακή, αφού οι οφειλές σε δημόσιο και ταμεία είναι ποινικοποιημένες.

Παράλληλα, η πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, καταργήθηκε την 31/12/2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την ανανέωσε, ενώ την ίδια σκληρή μνημονιακή απαίτηση των δανειστών και της ΤτΕ ακολούθησε στη συνέχεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που δεν τόλμησε ποτέ να την επαναφέρει.

Έτσι, οτιδήποτε αποκαλείται σήμερα ως προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας όσων την επικαλούνται !!!

ΕΤΣΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΟ 2013 ΗΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ DEUTSCHE BANK
Υπάρχει μία αντίληψη ότι στην οικονομία όλα είναι νούμερα και γι’ αυτό υπάρχει αντικειμενικότητα και τίποτα δε μπορεί να μείνει κρυφό. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η περίπτωση της ελληνικής κυβέρνησης το 2009, που σήκωσε το χέρι ανακοινώνοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα προβλήματα της χώρας στις διεθνείς αγορές, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής χρηματοπιστωτικής διαχείρισης και οικονομικής διπλωματίας. Αν αντ’ αυτού είχε διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας περνώντας κάτω από ραντάρ των αγορών, τότε η ιστορία θα ήταν πολύ διαφορετική !!!




Στη διεθνή σκηνή, ο πολιτικός, οικονομικός και γεωστρατηγικός τομέας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και ανάλογα με τη διαχείριση αλλά και το τί διακυβεύεται σε κάθε περίπτωση, ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις και ένα μεγάλο πρόβλημα μπορεί να υποβαθμιστεί.

ΒΟΜΒΑ !!! ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ & ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΤΡΑΓΚΙ-ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Δάνεια Κομμάτων & ΜΜΕ και η αποκάλυψη του σκανδαλου με την έκθεση του SSM για την ATTICA BANK, οδηγούν σε αχαρτογράφητες εξελίξεις !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



  • Επιστολή - Αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Μάριο Ντράγκι, που ζητά να μάθει αν η ΕΚΤ επικροτεί ή όχι την απαξίωση και τη φίμωση του τύπου από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα !!!
  • Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που ζητά να μάθει τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με την έκθεση SSM της ATTICA BANK !!!


Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα 

Θέμα: Θ’ αφήσετε τον Γιάννη Στουρνάρα «ν’ αλωνίζει», να υπονομεύει την Κυβέρνηση, να διαλύει το τραπεζικό σύστημα, να πετάει λάσπη σε βουλευτές και να βάζει χουντικό «γύψο» στον τύπο; 


“Τιμητής. Λογοκριτής. Αμετροεπής. Είρων. Υπεράνω νόμων.

Ο αλάθητος “Πάπας” της κοσμικής Ευρώπης και της οικονομίας της.

Έχει επιφυλάξει ρόλο σωτήρα για τον εαυτό του, αλλά -φευ- δεν είναι τίποτε άλλο παρά......ολετήρας.

Ο μοιραίος άνθρωπος που, μετά την Εμπορική Τράπεζα, όπου έκανε το “αγροτικό” του ως τραπεζίτης, ισοπέδωσε και την ελληνική οικονομία, ως Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού αυτός ήταν ο “σκηνοθέτης” της φαρσοκωμωδίας του success story. Αυτός που σήμερα “σκηνοθετεί” και την υπονόμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφού έχει πλέον ζηλώσει και την πρωθυπουργική δόξα. 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ : Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ & ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ
Εφοπλιστής αγόρασε από συστημική τράπεζα πακέτο κόκκινων δανείων 300.000.000 ευρώ και το ξαναπούλησε στην ίδια την τράπεζα για 500.000.000 ευρώ !!!

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ !!!

ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ & ΧΙΛΑΡΙ ΜΕ ΤΡΑΜΠ ΧΟΡΕΥΟΥΝ !!!

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ
Αλλά και για κλάμματα !!!

ΙΚΑ: ΕΩΣ 90 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Εξόφληση σε 90 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και απαλλαγή προβλέπει σημερινή εγκύκλιος του ΙΚΑ για όσους πτωχούς οφειλέτες έχουν πτωχευτικά χρέη !!!



Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα το ΙΚΑ, βάσει του άρθρου 119 του νέου Ασφαλιστικού (νόμος 4357/2016) τα πτωχευτικά χρέη των πτωχών οφειλετών του Δημοσίου που είναι βεβαιωμένα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και στα Τελωνεία μπορεί να ρυθμίζονται, ύστερα από αίτηση του υπόχρεου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά από γνωμοδότηση αρμόδιας Επιτροπής, στην οποία προστίθενται, ως μέλος ένας Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο εισηγητές, εφόσον το συνολικό βασικό χρέος δεν υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) ευρώ.

Αν το συνολικό βασικό χρέος υπερβαίνει το παραπάνω ποσό, το αίτημα εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

LDA 1953: ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΔΙΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το 1953, οκτώ χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Σύμμαχοι ενέκριναν τη συμφωνία για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο. Επρόκειτο για τη London Debt Agreement (LDA), ένα ριζοσπαστικό σχέδιο διαγραφής του μισού γερμανικού εξωτερικού χρέους και θέσπισης γενναιόδωρων όρων αποπληρωμής για το υπόλοιπο- και τα οφέλη του αναλύονται σε κείμενο στο VoxEU.org, το portal του Center for Economic Policy Research !!!



Στο ερώτημα της ταχείας ανάκαμψης της Δυτικής Γερμανίας μετά τον πόλεμο πολλοί απαντούν ότι απλά επέστρεψε στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της- ωστόσο αυτή η απάντηση δεν επαρκεί για να εξηγήσει την αλματώδη ανάπτυξη της χώρας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταπολεμικά. Άλλη μια εξήγηση είναι οι εμπορικές συνεργασίες στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στη δεκαετία του 1950.

Όπως σημειώνεται, ανάλυση των Reinhart και Trebesch, το 2016 έχει δείξει πως η οικονομική κατάσταση των υπερχρεωμένων χωρών βελτιώνεται σημαντικά μετά την ελάφρυνση χρέους, αλλά μόνο εάν αυτή περιλαμβάνει διαγραφές χρέους. Η ανάλυση του CEPR παρουσιάζει τρεις λόγους για τους οποίους η διαγραφή χρέους βοήθησε σημαντικά τη Γερμανία.

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Η DEUTSCHE BANK ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι γερμανικές τράπεζες οι πλέον κοστοβόρες στην Ευρωζώνη !!!



Η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για να επιτευχθεί γρήγορα συμβιβασμός μεταξύ της Deutsche Bank και των αμερικανικών αρχών σχετικά με το πρόστιμο πολλών δισ. ευρώ που καλείται να πληρώσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Παράλληλα, το Βερολίνο ασκεί έντονες πιέσεις και προς τη διοίκηση της Deutsche Bank για να εντείνει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του επιχειρηματικού της μοντέλου. Η απαίτηση είναι απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι η τραπεζική αγορά είναι κορεσμένη στη Γερμανία, ενώ οι γερμανικές τράπεζες είναι οι πιο αναποτελεσματικές στην Ευρωζώνη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΟΣΕΙΣ Α ΛΑ ΚΑΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Σύστημα πληρωμής των οφειλών στα Ταμεία ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και το «προφίλ» των ελεύθερων επαγγελματιών (π.χ. αν είναι συστηματικοί κακοπληρωτές) θα εφαρμόσει η κυβέρνηση παράλληλα με το «πάγωμα» των παλαιών χρεών για όσους αρχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές από την 1/1/2017 !!!



Αυτό προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος παρά το γεγονός ότι η επαναρύθμιση και το «πάγωμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης είναι, ακόμη «ανοικτά» στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

«Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σύστημα που προσεγγίζει με έναν πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία», δήλωσε ο υφυπουργός στη Βουλή (απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ). Ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «οι οφειλές είναι πάρα πολύ μεγάλες» και ότι «στον ΟΑΕΕ περίπου 296.000 ασφαλισμένοι, δεν πληρώνουν εισφορές, 404.000 πληρώνουν και ένας μεγάλος αριθμός (246.612 σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της διοίκησης του Ταμείου) έχει, ήδη, εδώ και καιρό, απενταχθεί πλήρως, σταματώντας τις δραστηριότητές τους».

ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!! ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 92 ΔΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία να έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα-ρεκόρ άνω των 92 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράξιμα θεωρούνται περίπου 15 δισ. ευρώ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιταχύνει τις διαδικασίες διάκρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης !!!
ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:




Στο πλαίσιο αυτό, προχωρεί σε ηλεκτρονικό «σκανάρισμα» και εξονυχιστικούς ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία, τις τραπεζικές καταθέσεις, τις θυρίδες και στα εισοδήματα χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα ποσά που χρωστούν είναι εισπράξιμα ή ανεπίδεκτα είσπραξης. Σε κάθε περίπτωση που θα εντοπίζουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, τα οποία μπορούν να κατασχεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών, θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Εάν όμως διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα είσπραξής τους, θα τα εντάσσουν στα «ανεπίδεκτα είσπραξης» χωρίς να τα διαγράφουν οριστικά και οι οφειλέτες θα βρίσκονται σε δεκαετή «ομηρεία».

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



ΑΙΣΧΟΣ !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΠΟΥΤΙΚ ΚΡΕΑΤΩΝ !!!



Καθώς,
η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα νομιμοποιεί την ευθανασία σε άτομα που νιώθουν ότι έχουν «ολοκληρώσει τη ζωή τους» αλλά δεν βρίσκονται απαραίτητα σε τελευταίο στάδιο κάποιας θανατηφόρου ασθένειας.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΙΣΩΤΗΣ : ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!


ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΖΟΥΜΕ !!!

ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Στην Φυλακή 9 Τραπεζίτες. Οχι ομως στην Ελλάδα, αλλά στην Ισλανδία !!! 
Εδώ κάλυπταν ακόμη και τον Βγενόπουλο !!!




Ποινές φυλάκισης για απάτη σε 9 Ισλανδούς τραπεζίτες !!!

Αν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο το οποίο οι τραπεζίτες αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, τότε σίγουρα αυτό είναι η Ισλανδία. Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο όπου τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα «έχουν ασυλία» από πολιτικό κόσμο και δικαστές, στη μικρή αυτή νησιωτική χώρα οι τραπεζίτες μπαίνουν στη φυλακή όταν διαπράττουν απάτες.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τα κύρια χαρακτηριστικά της εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών !!!



ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Βάσει του νομοσχεδίου που προτείνεται, για πρώτη φορά Ταμεία, τράπεζες και Δημόσιο έχουν κοινή συμμετοχή στην απομείωση χρεών βιώσιμων αλλά υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση αυτό θα συνδράμει στην προστασία θέσεων εργασίας, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ :

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !!! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !!!

ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ο ηγέτης που νομιμοποίησε τις δολοφονίες εμπόρων ναρκωτικών και τον στηρίζει o λαός !!!


ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΜΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΛΟΝΤΑΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΣΩΜΑ !!!

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στις Φιλιππίνες στηρίζει την απόφαση του νέου προέδρου της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, να δώσει άδεια στους πολίτες να σκοτώνουν εμπόρους ναρκωτικών στους δρόμους.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το 84% των Φιλιππινέζων στηρίζει τον Ντουτέρτε στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους όταν ο Ντουτέρτε κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες είχε ως «όπλο» για την ψήφο του λαού, την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών με έναν πρωτάκουστο τρόπο.

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΠΟΤΕ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ !!!

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις επιταχύνεται η διαδικασία χαρακτηρισμού οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης !!!


Κοινοποιήθηκε η ΠΟΛ 1151/2016 με οδηγίες εφαρμογής των διατάξεων των παραγράφων 1 έως 6 της υποπαραγράφου Δ1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015, με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 82 του ν.δ. 356/1974(Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων - Κ.Ε.Δ.Ε.) με τίτλο «Διάκριση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης» και της κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσας υπ' αριθ.ΠΟΛ.1089/22.6.2016 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με την οποία τροποποιήθηκε η υπ' αριθ. ΠΟΛ.1259/5.12.2013 όμοια απόφαση.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ, με τις νέες διατάξεις επιταχύνεται η διαδικασία χαρακτηρισμού οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης. Προβλέπεται για το χαρακτηρισμό των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη με βάση τα εκάστοτε πρόσφορα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα της Φορολογικής Διοίκησης.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΜΟΛΔΑΒΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ & ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ 7.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!
Με βάση το μισθολογικό Εισαγγελέων & Δικαστών, η Κύπρος σέβεται πολύ περισσότερο από την Ελλάδα το θεσμό της Δικαιοσύνης !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔ !!!

ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΑΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΦΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Ή ΤΑ ΜΕΙΩΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Εκτεταμένες έρευνες στις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) πραγματοποιούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς !!!



Στο επίκεντρο των ερευνών που διεξάγουν βρίσκονται τα σχετικά πολύ υψηλά ποσοστά φορολογικών υποθέσεων στις οποίες ενώ το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) κι άλλες φοροελεγκτικές υπηρεσίες είχαν καταλογίσει σημαντικά υψηλά ποσά φόρων εισοδήματος και προστίμων ήλθε στη συνέχεια η Δ.Ε.Δ. και διέγραψε ολοσχερώς ή μείωσε σημαντικά τα καταλογισθέντα ποσά. 

Τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς αφορούν στην εξέλιξη φορολογικών υποθέσεων μεγάλου πλούτου που, μετά από δικές τους παραγγελίες, επιλέχθηκαν για έλεγχο μέσα από τις γνωστές πλέον «λίστες» υπόπτων για φοροδιαφυγή και ελέγχθηκαν εντός των ετών 2015 και 2016, από το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π., το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και τις Δ.Ο.Υ. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 10 ΔΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Αυτός είναι ο σχεδιασμός των τραπεζών έως το 2019. Πλειστηριασμοί 10 δισ. ευρώ στην τριετία

Πλειστηριασμούς για κόκκινα δάνεια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία προετοιμάζουν οι τράπεζες ενώ άλλα 10 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων πρόκειται να πωληθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, αυτός είναι ο σχεδιασμός των τραπεζών ως το 2019 και ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να γίνει επιθετικότερος, είτε αν δεν «βγαίνουν» οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων, είτε όμως και αν στρώσει η αγορά δανείων και βελτιωθούν οι τιμές ή ενισχυθεί η αγορά ακινήτων.

ΙΤΑΛΙΑ: ΣΚΑΕΙ Η BANCA MONTE DEI PASCHI ;;;

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λύση ψάχνει η ιταλική κυβέρνηση για την Banca Monte dei Paschi di Siena αφού δεν πρόκειται να προχωρήσει στη διάσωση της !!!



Η υπόθεση της Deutsche Bank και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στις αγορές, παρασύροντας σε πτώση τις μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, δυσχεραίνουν τα σχέδια των ιταλικών τραπεζών να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τους επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη διάσωση της Banca Monte dei Paschi di Siena, που είναι η πιο προβληματική τράπεζα της χώρας με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια. Ούτε, τόνισε ο κ. Πάντοαν, θα καταφύγει η τράπεζα σε bail-in, δηλαδή στον καταμερισμό των απωλειών σε ομολογιούχους και ανασφάλιστες καταθέσεις.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΣΑ ΕΩΣ 272 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 13/5/2016
Οι επιστροφές αυτές θα κρατηθούν – συμψηφισθούν από τις οριστικές τους συντάξεις !!!


Βόμβα αναδρομικών μειώσεων κρύβεται στις προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 που ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό. Με την έκδοση των οριστικών τους συντάξεων, οι οποίες θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι προσωρινές, οι συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά που μπορεί να φτάνουν και τα 272 ευρώ το μήνα για όσο διάστημα έπαιρναν προσωρινή σύνταξη!Οι επιστροφές αυτές θα κρατηθούν – συμψηφισθούν από τις οριστικές τους συντάξεις.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA 98.9 ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ ξεμπροστιάζει Κυβέρνηση & Αντιπολίτευση, για την υποκρισία τους στο ζήτημα των πλειστηριασμών και της ανύπαρκτης στην ουσία προστασία της 1ης Κατοικίας !!! 

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Παιδί του σωλήνα της διαπλοκής αποκάλεσε ο Νίκος Νικολόπουλος τον Γιάννη Στουρνάρα, εγκαλώντας τον επειδή φοράει δύο καπέλα, αυτό του κεντρικού τραπεζίτη και εκείνο του πολιτικού, ενώ αυτό απαγορεύεται από την ΕΚΤ, την ΤτΕ και την ισχύουσα νομοθεσία !!!



Κε. Στουρνάρα, θα πάρετε τον κο Λοβέρδο στο κόμμα που θα κάνετε, ρώτησε ο Νίκος Νικολόπουλος τον διοικητή της ΤτΕ !!!



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 27 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Η ROYAL BANK OF SCOTLAND !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
Η Royal Bank of Scotland μπορεί να κληθεί να πληρώσει ως και 27 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, περίπου όσο και χρηματιστηριακή της αξίας, μεταδίδει το Reuters !!!



Το ποσό αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο και αφορά κατηγορίες για παραβάσεις και παρατυπίες της RBS πριν και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των καταχρηστικών πωλήσεων «τοξικών» στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ !!! ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ !!!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ (570/2015) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Προστατευτικό κλοιό γύρω από τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών και τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) δημιουργεί απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τον πλειστηριασμό εργατικών κατοικιών !!!


Αυτός είναι ο λόγος που, οι δράσεις του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ υπέρ των δανειοληπτών, εξαιρούν τα δάνεια του ΟΕΚ !!!

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε πέρυσι (απόφαση 570/2015) πως:

α) απαγορεύεται η διάθεση με αναγκαστική εκτέλεση ακινήτου που αγοράστηκε ή αναγέρθηκε, κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,

β) τυχόν επιβολή της κατάσχεσης ως ανωτέρω είναι άκυρη και

γ) σε περίπτωση διάθεσης του ακινήτου με αναγκαστικό πλειστηριασμό, ακόμη κι αν αυτός παραμείνει έγκυρος ως διαδικαστική πράξη, επειδή είναι ανίσχυρος και ανενεργής ως δικαιοπραξία, δεν επιφέρει μεταβίβαση της κυριότητας.

ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Έρχεται δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τσουνάμι κατασχέσεων !!!



Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταβιβάζονται και κατατάσσονται στη λίστα με τις «εισπράξιμες» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, άνω των 150.000 ευρώ που έχουν δημιουργηθεί ακόμη και πριν από ένα χρόνο. Με στόχο το κυνήγι των «επαγγελματιών μπαταχτσήδων» που φορτώνουν συστηματικά τα ασφαλιστικά ταμεία με χρέη, το υπουργείο Εργασίας μεταφέρει στο ΚΕΑΟ και τις οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, που καθυστερούν για χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους. Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που τροποποιεί τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται ως «εισπράξιμες» ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ. Στην πράξη, στο μητρώο του ΚΕΑΟ περνούν και οι μεγάλες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, ώστε το Κέντρο να έχει πλέον πλήρη εικόνα για τις οφειλές και να κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων.

ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ !!! ΔΙΠΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ SUCCESS STORY ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Τι δείχνουν τα στοιχεία από τα Ειρηνοδικεία : Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιάς την τριετία 2013-2015 !!!



Το 2013 ήταν 29.200 και το 2015 έφτασαν τις 45.627 - Φόροι και χρέη αναγκάζουν τους πολίτες να απαρνηθούν την οικογενειακή περιουσίαΡαγδαία αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών, την τριετία 2013-2015, δείχνουν τα στοιχεία όλων των Ειρηνοδικείων της χώρας που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τα φορολογικά βάρη και τα χρέη φαίνεται πως καθιστούν ασύμφορη την αποδοχή κληρονομιάς για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν να μην κάνουν αποδοχή κληρονομιών προκειμένου να μην κληρονομήσουν χρέη των συγγενών τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, την οποία δεν μπορούν και να πουλήσουν εύκολα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/10/1944 !!! Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΛΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80% !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Εξαγορά «κόκκινων» στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε τιμές για funds

Σχέδιο για πρόταση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund, επεξεργάζονται οι τράπεζες, βάζοντας ωστόσο δικλίδες ασφαλείας και αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να αποκλείσουν τους «στρατηγικά» κακοπληρωτές, στις τάξεις των οποίων ανήκει ο 1 στους 6 «κόκκινους» οφειλέτες.

Στη δυνατότητα αυτή αναφέρθηκε χθες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη μετοχοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017
Σχεδιάζεται η τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή !!!



Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα προβλέπεται σε τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΒΟΜΒΑ ATTICA BANK - ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Το colpo grosso της έκθεσης του SSM για την ATTICA BANK, με το οποίο μεθοδεύτηκε το πάγωμα των χορηγήσεων και ο διορισμός της ελεγχόμενης διοίκησης από Στουρνάρα και δανειστές !!! 



Στη σελίδα 64 του πορίσματος του SSM κρύβεται το μαύρο κουτί του ελεγκτικού εφευρήματος της πλασματικής υποτιμολόηγησης του πιστωτικού κινδύνου στην ATTICA BANK !!!  

Συγκλονιστική αποκάλυψη από το ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ !!!



Την Τρίτη, 10/10/2016, κατά την εξέταση του Γιάννη Στουρνάρα, ο Νίκος Νικολόπουλος ρώτησε τον διοικητή της ΤτΕ τα εξής :

Σχετικά με το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής, για το ζήτημα της υποτιμολόγησης, στη σελ. 64 του πορίσματος αναφέρεται ότι η υποτιμολόγηση διαπιστώθηκε, όχι σε σχέση με την εγκεκριμένη πολιτική τιμολόγησης της τράπεζας, δηλαδή αυτής που περιγράφεται στο από 17/02/2014 αναπροσαρμοσμένο τιμολόγιο, που εγκρίθηκε από την ALCO την 15/11/2013, αλλά σε σχέση με το θεωρητικό μοντέλο ιδανικής τιμολόγησης MATRIX, που δεν έχει σχέση ούτε με την πραγματικότητα και την αγορά, ούτε με την κατά τα ανωτέρω εγκεκριμένη πολιτική της τράπεζας, δηλαδή την επίσημη.
Γιατί το κάνατε αυτό κε Στουρνάρα ;;;
Έπρεπε πάση θυσία να κρεμάσετε την Τράπεζα Αττικής στα μανταλάκια και να δημιουργήσετε μια αφορμή για να στείλετε το πόρισμα στον Εισαγγελέα ;;;
Υπάρχει δόλος ή έστω απλή αμέλεια, όταν η διαπιστωθείσα υποτιμολόγηση είναι ένα εφεύρημα των ελεγκτών, που δεν στηρίζεται στα πραγματικά περιστατικά της επίσημης, εγκεκριμένης τιμολόγησης της τράπεζας, αλλά στις θεωρίες συνωμοσίας ενός ανύπαρκτου στην πραγματικότητα, ιδανικού, θεωρητικού μόνο μοντέλου τιμολόγησης ;;;
Μήπως το κάνατε προκειμένου να διορίσετε τον κο Πανταλάκη διευθύνοντα σύμβουλο ;;;  

Ιδού και η απόδειξη :


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ !!!

ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ 12/10/2016 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας !!!



Αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια των προγραμματισμένων για αύριο πλειστηριασμών αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 475 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!!

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ
Η νέα λίστα αφορά λογαριασμούς καταθέσεων του 2010 σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης !!!


Ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου περιλαμβάνει η νέα λίστα Μπόργιανς

Πριν απο 10 μέρες έφθασε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, η νέα λίστα με τους 475 'Έλληνες καταθέτες εξωτερικού από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES: ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ DEUTSCHE BANK ΣΤΑ STRESS TEST ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΣΟΔΑ 4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
Σε καμιά άλλη τράπεζα η ΕΚΤ δεν έδωσε αυτή την έγκριση !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Eιδική μεταχείριση στη Deutsche Bank επιφυλάχθηκε κατά τις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής (stress test) των πιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 22% τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 14 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής του Ιουλίου ως ένδειξη της οικονομικής ευρωστίας της.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΚ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ !!!


ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε έρευνα στα οικονομικά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά την πολυήμερη επίσχεση εργασίας που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην συμπρωτεύουσα !!!


Η έρευνα θα γίνει από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί το γιατί προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην επίσχεση εργασίας και τα αίτια που ο Οργανισμός παρουσιάζει συσσωρευμένα ελλείμματα.

Εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα κληθούν ως μάρτυρες κατά την διάρκεια της έρευνας.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Επόμενο βήμα για τον σοφρωνισμό των δανειοληπτών, οι φυλακές και η εξορία !!!



Πόση αριστεροσύνη περιέχει ο όρος "Συνεργάσιμος Δανειολήπτης", όταν στην πράξη αυτός εξισώνεται με ένα "Πιστοποιητικό Τραπεζικών Φρονημάτων", αντίστοιχο με εκείνα των "Κοινωνικών Φρονημάτων" του ακροδεξιού κράτους των δεκαετιών του 50 και του 60 ;;;


ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Η πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, καταργήθηκε την 31/12/2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την ανανέωσε, ενώ την ίδια σκληρή μνημονιακή απαίτηση των δανειστών και της ΤτΕ ακολούθησε στη συνέχεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που δεν τόλμησε ποτέ να την επαναφέρει.

Παράλληλα, με το νέο, τραπεζοκεντρικό ΚΠολΔ, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2015, καθ' υπόδειξη της ΤτΕ και των δανειστών, ενώ ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή τα χρήματα του πλειστηριάσματος πηγαίνουν κατά 65% πρώτα στις τράπεζες, για να καλύψουν οφειλές από δάνεια και κάρτες, αυτός συνεχίζει να χρωστά στο δημόσιο και τα ταμεία, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να χάνει την περιουσία του, αλλά να κινδυνεύει να καταλήξει και στη φυλακή, αφού οι οφειλές σε δημόσιο και ταμεία είναι ποινικοποιημένες.

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ + ΦΡΑΓΚΟΥ : ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ 200.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ MARFIN !!!

ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ (ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ) ΤΑ 75.000.000 ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ 200.000.000
Ένα ακάλυπτο δάνειο που είναι ικανό να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Σε δυσχερή θέση η αντίδικος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Γεωργία Τσατάνη !!!





Γράφει ο Πέτρος Παπαβασιλείου

Σοβαρές πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις, σε Ελλάδα και Κύπρο, αποκτά η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς (Ελένη Ράϊκου) σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου και 14 στελεχών της τράπεζας Marfin. Η ιστορία εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς άμεση εμπλοκή έχει και η -γνωστή για τις αντιδικίες της με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο-, εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο, με αποτέλεσμα να ελέγχεται, πλέον, πειθαρχικά για την πράξη της αυτή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης. Αφορά δάνειο δάνειο ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ -περίπου τα διπλάσια από τα δάνεια Καλογρίτσα- που χορήγησε η Marfin χωρίς εξασφαλίσεις, κατά την εισαγγελική κρίση, στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου. Το αρχικό δάνειο ήταν 75 εκατ. ευρώ, χορηγήθηκε στην κ. Φράγκου 2006, αλλά με τις αναχρηματοδοτήσεις έφθασε τα 200 εκατ. ευρώ.


ΒΟΜΒΑ !!! ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΤΣΟΥ (CITY PRESS & FREE SUNDAY) !!!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΙΣΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
Έτσι έπαιρναν θαλασσοδάνεια οι διαπλεκόμενοι εκδότες επί Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Βγάζουν μάτι τα 7,5 εκατομμύρια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΤΣΟΥ !!!



Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης



Κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια και τις διαπλεκόμενες τριγωνικές σχέσεις μεταξύ πολιτικής εξουσίας, τραπεζών και μιντιαρχών-εκδοτών, άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας…

Όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα που εξασφάλισε αποκλειστικά το RPNtv.gr ενώ ο κ. Γιώργος Κύρτσος, ιδιοκτήτης -τότε- της City Press αλλά και της Free Sunday ήδη χρωστούσε δάνεια τα οποία ευεργετικά ή και σκανδαλωδώς είχε συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα, που υποτίθεται είχαν προσωπικές εγγυήσεις του ιδίου, κατόρθωνε να παρακάμπτει ακόμη και τα εμπόδια των αρμόδιων στελεχών των τραπεζών.


Συγκεκριμένα, ενώ ο εκδότης χαρακτηριζόταν αφερέγγυος και του απέρριπταν αιτήσεις νέων δανείων, καθώς και εκδόσεις προσωπικών πιστωτικών καρτών, διότι χρωστούσε στις συστημικές τράπεζες υπέρογκα ποσά, τα οποία κι αυτά είχε αποσπάσει μέσω «αμαρτωλών» δανειακών χρηματοδοτήσεων, όχι μόνο δεν του έκαναν απαιτητά τα ληξιπρόθεσμα, αλλά στο τέλος με παρεμβάσεις των διοικητικών συμβουλίων (εν προκειμένω βλ. Attica Bank), του εγκρίνονταν!


ΒΟΥΛΗ - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : ΟΙ 500 ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ .... ΑΛΕΞΗ !!!

GREEK STATISTICS ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το 2016 έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί, είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή !!!


ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Καμία προστασία δεν υπάρχει για την πρώτη και κύρια κατοικία ακόμη και την εργατική, δηλώνει στον 9.84 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το κυβερνητικό επιτελείο είναι σε σύγχυση, αφού δεν έχει αντιληφθεί ότι από τον Αύγουστο του 2015 με τις αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ουσιαστικά κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός κατοικίας για οφειλές στο δημόσιο, δημιουργεί προνόμιο απαίτησης πρώτα για τις τράπεζες και τα funds και μετά ότι έχει απομείνει για το δημόσιο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!! Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΓΓΔΕ !!!

21 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΓΓΔΕ
Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο για να πιαστεί ο στόχος των εσόδων !!! 



Εκτός από τις τράπεζες και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανεβάζει στροφές βγάζοντας στο σφυρί ακίνητα φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η λίστα των πλειστηριασμών της εφορίας εμπλουτίζεται μέρα με την ημέρα και αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 21 ακίνητα κάθε κατηγορίας, από κατοικίες μέχρι επαγγελματικούς χώρους και αγροτεμάχια.

ΦΟΡΟΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ακριβότερο έως και 25% το πετρέλαιο θέρμανσης με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 0,95 ευρώ !!!



Πρεμιέρα με μέση τιμή τα 0,95 ευρώ θα κάνει το πετρελαίου θέρμανσης το ερχόμενο Σαββατο 15 Οκτώβριου που ξεκινά η χειμερινή περίοδος διάθεσης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Έμπορων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) , η τιμή διάθεσης ενδεχεται και να ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 0,95 ευρώ το λίτρο και θα διαμορφωθεί με βάση τις διεθνείς τιμές των τελευταίων ημερών του αργού (ΒΡΕΝΤ) και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου αλλά και σε συνδυασμό με την αύξηση του Ε.Φ.Κ από 230 < 280 το χιλιόλιτρο, και της αύξησης του Φ.Π.Α από 23 σε 24% που επέβαλε από το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση.


SSL Certificates