.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ & ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!
Καλούμε εξωδίκως την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να απέχει από οποιαδήποτε εξωδικαστική και δικαστική διαδικασία αναζήτησης, είσπραξης ή/και επιδίωξης είσπραξης των απαιτήσεων των κυπριακών τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ / ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ (όπως μετονομάστηκε η MARFIN EGNATIA BANK) / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, καθώς επίσης και από κάθε διαδικασία εκτέλεσης και, όλα τα ανωτέρω, έως ότου αποδείξει την Ενεργητική της Νομιμοποίηση, όπως ο Νόμος ορίζει.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_23.html




Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 2197/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανακύπτει εύλογη η αμφιβολία αν πράγματι μεταβιβάστηκαν στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ τα δανειακά χαρτοφυλάκια και οι εξ' αυτών απαιτήσεις των ανωτέρω κυπριακών τραπεζών, αφού, εν προκειμένω, αποδείχθηκε ότι, ο μεγαλοαπατεώνας ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, είχε πουλήσει και μεταβιβάσει, σε εταιρεία ειδικού σκοπού, όλο το αντίστοιχο δανειακό χαρτοφυλάκιο, πριν αυτό περιέλθει στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που κατέστη ειδική διάδοχος των ανωτέρω κυπριακών τραπεζών με τις από 26/03/2013 Συμβάσεις Πώλησης και Μεταβίβασης !!!

Έτσι, ευλόγως σήμερα, αμφισβητείται ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ απέκτησε τις απαιτήσεις από τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες των ανωτέρω κυπριακών τραπεζών !!!


(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΡΧΕΤΑΙ "ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ" ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ !!!

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_115.html





Την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, στο Α1 τμήμα του Αρείου πάγου εκδικάζεται για πρώτη φορά η συλλογική αγωγή για τα δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Στην εν λόγω δίκη ο διάδικος Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) παρεμβαίνει με τα χιλιάδες μέλη του – δανειολήπτες.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ., κος Παντελής Αντωνιάδης, «…την Δευτέρα πρόκειται να εκδικαστεί η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετεχόντων συλλογική αγωγή που έχει καταγραφεί στις δικαστικές αίθουσες για τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς μέσα στο δικόγραφο έχουν ενταχθεί 4.500 οικογένειες / μέλη του συλλόγου μας».

«Στα πλαίσια αυτά», όπως καταλήγει ο κος Αντωνιάδης, «απευθύνουμε κάλεσμα αφύπνισης τόσο προς τα χιλιάδες μέλη του Συλλόγου, όσο και σε κάθε δανειολήπτη, προτρέποντάς τους να αφήσουν στην άκρη την επανάσταση του πληκτρολογίου και να συστρατευτούν με κάθε υγιή συλλογική διεκδίκηση με όπλο τα ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα που διαθέτουμε και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αλλά και των άλλων Ανώτατων Δικαστηρίων Ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανίας – Ισπανίας – Γαλλίας κ.α) που δικαίωσαν τους δανειολήπτες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου, ας μη μείνουμε για άλλη μια φορά θεατές των εξελίξεων …»

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΡΥΘΜΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ !!!

ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
26.000.000 τουρίστες το πρώτο 9μηνο του 2018 !!!



«H Ελλάδα για 4η συνεχόμενη χρονιά αναπτύσσεται τουριστικά με διπλάσιο ρυθμό αύξησης από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτική μας στον τουρισμό πετύχαμε νέα επίδοση-ρεκόρ στο 9μηνο '18 με 26 εκατ. επισκέπτες και αύξηση 10,3% σε σχέση με το 2017».

Αυτό τονίζει σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με αφορμή το Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Barometer) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), στο οποίο αποτυπώνονται οι εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός.

Σύμφωνα με τον UNWTO, το 2018 είναι μία καλή χρονιά για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις να αυξάνονται διεθνώς 5% το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Οι αναλυτές του UNWTO εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ανοδική τάση σε όλα τα μεγέθη θα συνεχιστεί εξίσου δυναμικά ως το τέλος του έτους.

ΣτΚ ΣΕ ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 1€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Αντί να χρεώνετε τον κόσμο με 1 εύρω για την αποστολή λογαριασμών σε έντυπη μορφή, θα έπρεπε να μειώνετε κατά 1 ευρώ όσους λογαριασμούς εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά !!!




Αυτό υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για το νέο χαράτσι που αυθαίρετα αποφάσισε να επιβάλει η Επιχείρηση για όλους του λογαρισμούς ρεύματος που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου. 

Το νέο απαράδεκτο χαράτσι στους ήδη φουσκωμένους -από πάσης φύσεως επιβαρύνσεις- λογαρισμούς αποφασίστηκε ετσιθελικά, κατά παράβαση του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στις 6 Νοεμβρίου 2018, προκειμένου λέει να «αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για όλους τους πελάτες της» Επιχείρησης!!! 

Η αυθαίρετη όμως αυτή απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου του Καταναλωτή που ήδη ενημέρωσε επισήμως τόσο τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όσο και τα συναρμόδια υπουργεία. Συμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή ένα τέτοιο χαράτσι, χωρίς αντίστοιχη ελάφρυνση των λογαριασμών που αποστέλλονται ηλεκτρονικά, θα ισοδυναμούσε με επιβολή νέας, πρόσθετης, αυτοτελούς χρέωσης και μάλιστα, χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα, η οποία δεν είναι συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του καταναλωτή. 

Επισημαίνεται επίσης, ότι η νέα επιβάρυνση είναι πολλαπλάσια για όσους έχουν περισσότερες από μία παροχές. 

«Αντίκειται στο άρθρο 37 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας» 

ΦΟΡΟΙ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΣΤΑ 34,3 ΔΙΣ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!


ΜΙΖΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ !!!


ΒΑΡΙΔΙΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ !!!


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΦΕΣΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν ακούμε ποτέ αυτά που μας λένε και αντιγράφουμε πάντα αυτά που κάνουν !!!


Τράπεζα Πειραιώς: Δεν πληρώνει τα COCOs για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της

Αυτό δήλωσε ο CEO Χρήστος Μεγάλου στους αναλυτές μετά τα αποτελέσματα
Η Τράπεζα Πειραιώς δεν πρόκειται να πληρώσει στο Δημόσιο το κουπόνι των COCOs που κατέχει. Αυτό είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Μεγάλου η σύμβαση μεταξύ Τράπεζας και Δημοσίου παρέχει τη δυνατότητα να μην καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς μια δόση χωρίς να υπάρξει καμία επίπτωση. Η ρήτρα μετατροπής των COCOs σε μετοχές ενεργοποιείται μόνο εάν η Τράπεζα δεν καταβάλλει και δεύτερη πληρωμή. 

ΒΟΜΒΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ;;;


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

TI TA KANATE ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;;

ΒΟΜΒΑ !!! ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 3.100.000€ !!!


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 3.100.000 €

Άτιμο καπιταλιστικό κεφάλαιο τι κάνεις στους προλετάριους και τους υποκινείς να πάρουν δάνεια για να προάγουν τον σοσιαλισμό και την ένωση της εργατικής τάξης....

ΠΟΣΟ (ΟΦΕΙΛΗΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ: Διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (250.000,00 €) το οποίο ποσό αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαιτήσεως της Τράπεζας (3.100.681,39 €), δυνάμει της ως άνω και από 05.06.2018 παραγγελίας επίδοσης με επιταγή πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως και επισπευδόμενου πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού, με τη ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπόλοιπου επιταχθέντος ποσού με νέα αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό κάνοντας ρητά μνεία ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων.

ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!




Παλιό (γυρίζουμε στο 2013) αλλά επίκαιρο... 


Ο Σημίτης τα πήρε, ο Στουρνάρας εγγυήθηκε την πληρωμή τους. Η ΝΔ ξεπλένει τα εγκλήματα της διεφθαρμένης συμμορίας. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει.


Ποιοί πήραν τις μίζες για τα ντηλς;


Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν και αύριο;Πιστεύετε ότι ο Πεπόνης που τους σταύρωσε ήταν «κορόιδο» και εσείς «έξυπνοι»; Πιστεύετε ότι θα γίνετε όλοι «Αθανασίου» και «Χατζάκη»; Προσέξτε μην γίνετε Καλούσηδες…

Επιστολή της Deutsche Bank τον Αύγουστο του 2012 που υπενθυμίζει στην Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πληρώσει άμεσα 1 δισεκατομμύριο γιεν σε …τόκους (!)
Γιατί κύριε; Πότε η «Ελλάδα των αγορών» έκανε ντηλ με την αμαρτωλή Γερμανική τράπεζα, ώστε να πληρώνει τέτοια ποσά για τόκους;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΚΥΡΙΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ;

ALPHA BANK: ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ 2 ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΜΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δύο νέα πακέτα, ίδιας δομής με τα Jupiter και Mercury, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια (με εξασφαλίσεις, χωρίς εξασφαλίσεις αλλά και με ακίνητα) ετοιμάζει να βγάλει προς πώληση το 2019 η Alpha Bank και επιπροσθέτως θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

Η τράπεζα έχει δεσμευθεί, όπως ανέφεραν στους αναλυτές τα στελέχη της διοίκησης κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, να μειώσει το 2019 κατά 5 δισ. ευρώ τα NPEs, εκ των οποίων τα 2,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από πωλήσεις και πλειστηριασμούς-ρευστοποιήσεις, 1,6 δισ. ευρώ από διαγραφές και 600 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όπως αποκάλυψαν τα στελέχη της αναμένεται το α' εξάμηνο του 2019 και μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον SSM όσον αφορά τους στόχους μείωσης των NPEs η τράπεζα θα προχωρήσει σε περεταίρω βελτίωση των στόχων για το 2019.

Στόχος της τράπεζας είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στο τέλος του 2021 να διαμορφωθούν τουλάχιστον στα 8 δισ. ευρώ με τον δείκτη NPΕs να κινηθεί κάτω από το 20%.

Σύμφωνα με την διοίκηση της τράπεζας η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνοδεύεται και από τους στόχους μείωσης των ακινήτων που έχει η τράπεζα στην κατοχή της. Με δεδομένο αυτό τον στόχο η Alpha Bank θα ενεργοποιήσει περαιτέρω την μονάδα real estate προκειμένου να επιταχυνθεί και η μέγιστη διαχείριση (κυρίως μέσω πώλησης των ακινήτων που προκύπτουν πλειστηριασμούς και ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων).

280.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΙΣ 3
Κατά 550 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα τέλη Σεπτεμβρίου εκτινάσσοντας τα συνολικά χρέη στο αστρονομικό ύψος των 34,3 δισ. ευρώ από 33,8 δισ. ευρώ που ήταν τρεις μήνες νωρίτερα (Ιούνιο 2018) !!!



Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά εντός του 2018 ανέρχονται σε 74,214 εκατ. ευρώ και αφορούν 15.816 οφειλέτες. Τα υπόλοιπα αφορούν είτε παλαιότερα χρέη που όμως εντός του τριμήνου Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2018 εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο ΚΕΑΟ, είτε αυξήσεις πρόσθετων τελών για ήδη ενταγμένους οφειλέτες.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός αλλά και οι ρυθμίσεις οφειλών δε φαίνεται να συμβάλλουν στην αποσυμπίεση του προβλήματος. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έως 31/9/2018 είχαν υποβληθεί 3.342 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού. Από αυτές οι 1.021 προχωρούν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, οι 182 αφορούν διμερή διαπραγμάτευση με το ΚΕΑΟ, ενώ οι υπόλοιπες 2.139 είναι αιτήσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ C4I ΛΟΓΩ...ΚΡΥΟΥ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ...
Στη διακοπή της συνεδρίασης για τις 5 Δεκεμβρίου οδήγησε το ψύχος που επικρατούσε σήμερα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την παραλαβή του C4I. Αν και οι δικαστές της έδρας του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων αναζήτησαν άλλη αίθουσα για την διεξαγωγή της διαδικασίας αυτό δεν στάθηκε εφικτό, με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη εβδομάδα !!!



Στο μεταξύ με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ζήτησε την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Ο δικηγόρος στην τοποθέτηση του, επικαλέστηκε απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο Αθηνών, βάσει της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρεία- η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΥΠΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Η άποψη της αγοράς για τα κόκκινα δάνεια μέσα από έρευνα για λογαριασμό του ΒΕΘ !!!



Ο κ. Ιωάννης Γ. Ρουκάς, στο πλαίσιο του NPL SUMMIT 2018 παρουσίασε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων ZKP CONSULTANTS ΕΠΕ για λογαριασμό του Τμήματος Ενημέρωσης Οφειλετών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την άποψη της αγοράς για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

⦁ Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό το φαινόμενο της ύπαρξης των κόκκινων δανείων και ότι η αντιμετώπιση των δανειοληπτών δεν είναι η ενδεδειγμένη από πλευράς τραπεζών.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΣΤΟ ΦΕΚ ΟΙ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Οι τρεις πρώτες ομάδες που αφορούν οι αποφάσεις.



Σε λειτουργία τίθεται σήμερα η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, που θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών. Ειδικότερα, δημοσιεύθηκαν χθες στο ΦΕΚ οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή οφειλών και απαλλαγή ασφαλισμένων από πρόσθετα τέλη, τόκους λόγω εύλογης αμφιβολίας.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα ευνοηθούν, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις είναι οι νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 που ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με μπλοκάκι ,οι αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι. Οι αμφισβητούμενες οφειλές που αναμένεται να διαγραφούν αφορούν την περίοδο έως το τέλος του 2016, δηλαδή πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα αφορά:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!




Του Γεωργίου Παπασίμου

Η καθημερινή εξοντωτική πρακτική των τραπεζών και των διαφόρων funds και εταιρειών σε βάρος των δανειοληπτών της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την δημοσιευθείσα πρόταση λύσης για τα κόκκινα δάνεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα για δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (τύπου bad bank), από το οποίο απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε πρόβλεψη κοινωνικής μέριμνας, επαναφέρει στο προσκήνιο με δριμύτητα το μείζον ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και της επιβληθείσας γενικευμένης χρεοκρατίας, σε βάρος μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Το πρόβλημα αυτό συνιστά μία από τις πιο οδυνηρές συνέπειες της «οιονεί χρεοκοπίας» της Ελλάδος το 2010 και της ένταξής της στη μνημονιακή «κηδεμονία». Εξαιτίας, δε, της μη λύσεώς του όλα αυτά τα χρόνια, έχει διογκωθεί και έχει λάβει χαρακτηριστικά «μεταστατικού καρκίνου» για την οικονομία και την κοινωνία. Το ακανθώδες αυτό ζήτημα δημιουργήθηκε από δύο αντιθετικές παραμέτρους:

Η πρώτη ανάγεται στην επιθετική τραπεζική πολιτική κατά την περίοδο των «παχιών αγελάδων», όσον αφορά τη λήψη φθηνού χρήματος μετά την ένταξη της χώρας στο ευρώ (2001-2009). Επιθετική πολιτική που συνδυαζόταν με τη χρησιμοποίηση των αφειδώς παρεχομένων δανείων από τις τράπεζες, ως πλαίσιο και όπλο, για να λαμβάνουν αυτές πάμφθηνα δάνεια από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Χρηματοδοτούνταν δε από την ΕΚΤ με 1% και στη συνέχεια έθεταν τοκογλυφικούς τόκους στα δάνεια που παρείχαν από 6% έως 18%. Αυτό και η έλλειψη επενδυτικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία οδήγησαν στη μεγάλη παγίδα της χρεοκρατίας που αποτελεί, πλέον, δαμόκλειο σπάθη στο κεφάλι πολλών νοικοκυριών.

Η δεύτερη ανάγεται στη βίαιη εμφάνιση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης το 2008 στις ΗΠΑ, που επέσπευσε τη χρεοκοπία της Ελλάδος ως ασθενούς κρίκου το 2010 και την πολεμικού τύπου ύφεση, η οποία έφθασε να ξεπεράσει και αυτή του Κραχ του 1929.
Έκτοτε δημιουργήθηκαν εκρηκτικές συνθήκες, όπως μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης της πλειοψηφίας των πολιτών, εκτίναξη της ανεργίας, πλήρης κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και της αξίας των ακινήτων, σε ποσοστά που άγγιξαν και το 60% κλπ.


Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ !!! ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πριν από την ύφεση - είπε μεταξύ άλλων - τα κόκκινα δάνεια ήταν κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά η καταστρατήγηση του νομικού και θεσμικού πλαισίου (εννοεί το Νόμο Κατσέλη), καθώς και η εδραίωση της κουλτούρας των στρατηγικών κακοπληρωτών, μας έφεραν μακριά από την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη !!! 



Το πρόσφατο σχέδιο της ΤτΕ για ταχεία αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα διαμορφώνει ένα μοντέλο που δημιουργεί υγιή ανταγωνισμό καθώς τυχόν νέες προτάσεις που θα συνδράμουν περαιτέρω στη λύση αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό διαμήνυσε ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας σε κλειστό δείπνο στο πλαίσιο του NPL SUMMIT 2018 σε κλειστό δείπνο που πραγματοποιήθηκε χθες σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για το ζήτημα των NPLs, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά πανευρωπαϊκά. Σύμφωνα με εκτίμηση του διοικητή της ΤτΕ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτέλεσμα ενώ όπως πρόσθεσε «η αίσθηση μου είναι ότι θα συγκλίνουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι ενδεικτικές άλλωστε οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις».



ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ: ΣΤΟΠ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ & ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΟΡΩΝ !!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΥΠΟΙΚ ;;;




Εκρηξη 1,4 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο οι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Από τα 1,4 δισ. ευρώ τα 513 εκατ. ευρώ είναι οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι στην Εφορία από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μόνο το Σεπτέμβριο, ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 510.428 άτομα με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι που έχουν γράψει χρέη στα τεφτέρια της Εφορίας να ανέρχονται σε 4.312.395 από 3.801.967 που ήταν στο τέλος Αυγούστου. Δηλαδή ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη από 6,4 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Αυγούστου εκτινάχθηκαν στα 7,8 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου με τα

ΦΥΛΛΟ & ΦΤΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ
Περίπου 170 εισαγγελείς, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα της γερμανικής τράπεζας.



Συνεχίζονται οι έρευνες στα γραφεία της Deutsche Bank, η οποία ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα "Panama Papers" σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Όπως έγινε χθες γνωστό, περίπου 170 εισαγγελίες, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα της γερμανικής τράπεζας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL !!!



Και η προσπάθεια εξήγησής της...


Του Άρη Δημοκίδη


O Jan Grieveson γεννήθηκε στο Newcastle upon Tyne της Μ. Βρετανίας και είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Ζει στη Λευκάδα με τη γυναίκα του.

Πριν μερικά χρόνια δημοσίευσε έναν πίνακα στοιχείων που έγινε viral και δείχνει πόσο εξοντωτική είναι η φορολογία στην Ελλάδα, και, κατ’ επέκταση, γιατί θα αργήσει να έρθει η ανάπτυξη…

«Επιχειρηματολόγησα αρκετές φορές» γράφει στα αγγλικά, «για το πόσο δύσκολο είναι να είναι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, οπότε έφτιαξα αυτόν τον πίνακα για να δείξω τη διαφορά του φορολογικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας με την Ελλάδα. (Όπου Μ. Βρετανία σκεφτείτε και Γαλλία ή Γερμανία μιας κι αυτές έχουν παρόμοια συστήματα που ενθαρρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες.

Αν αναρωτιέστε γιατί οι Έλληνες αναγκάζονται να παρανομούν, θα το καταλάβετε τώρα: Δεν τους μένει σχεδόν τίποτα!»


Να λοιπόν ο πίνακάς του:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Αποτέλεσμα εικόνας για εξωση

«Τα αρπακτικά, που αρπάζουν σε τιμές ευκαιρίας λαϊκές κατοικίες και περιουσίες που εκπλειστηριάζουν οι τράπεζες, η κυβέρνηση και κερδοσκοπικά funds, ξεκίνησαν τις εξώσεις των υπερχρεωμένων και φτωχοποιημένων ιδιοκτητών από τα σπίτια τους» τονίζει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

Συνεχίζοντας η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως την Πέμπτη «δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από αστυνομικούς, επιχείρησε να κάνει έξωση από το σπίτι του, πρώτη κατοικία στη Γλυφάδα, και να πετάξει όλη την οικοσκευή του στον δρόμο στον Δημήτρη Βλησίδη, μετά από εντολή της εταιρείας που ήταν υπερθεματιστής στον πλειστηριασμό που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα, στην οποία αυτός ήταν χρεωμένος από δάνεια».

Η ΛΑΕ σημειώνει πως «υπερθεματιστής, που πήρε το σπίτι του Δημήτρη Βλησίδη στον πλειστηριασμό, εμφανίστηκε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι συνδέεται και με πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να εκπροσωπεί κυπριακή offshore εταιρεία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν επιχειρηματίας που έπεσε έξω, όπως χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες τα χρόνια των μνημονίων και που δεν μπορούν να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη για να προστατεύσουν τις πρώτες κατοικίες τους, γιατί θεωρούνται ότι έχουν εμπορική ιδιότητα».


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ...ΑΣΥΔΟΣΙΕΣ & Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟ ΧΡΕΟΥΣ !!!



Σε διεθνές επίπεδο υπάρχει ένα ακόμη πιο εξτρεμιστικό παράδειγμα ακραίας νομισματικής πολιτικής, από αυτό της Ιαπωνίας: η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας – ενώ σε εθνικό η Ευρώπη προτείνει τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το ξεπούλημα των ελληνικών σπιτιών σε ξένους, η οποία ενδεχομένως θα λειτουργεί όπως η E-Bay!


Επικαιρότητα

Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 οι κεντρικές τράπεζες έχουν πλημμυρίσει με χιλιάδες δις το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με μηδενικό κόστος (=επιτόκια) – χωρίς να έχει προκληθεί ακόμη μεγάλος πληθωρισμός, αφού το 90% των κυκλοφορούντων χρημάτων παράγεται από τις εμπορικές τράπεζες, μέσω της παροχής δανείων , οι οποίες όμως έχουν μειώσει κατά πολύ το δανεισμό της πραγματικής οικονομίας.

Έτσι τα νέα χρήματα κατέληξαν στους οικονομικά ισχυρούς, στα χρηματιστήρια, στα ακίνητα και στις λοιπές αγορές παγίων, προκαλώντας ουσιαστικά εκεί πληθωρισμό – με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία, από τα κάτω προς τα επάνω.

Εν τούτοις, σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται μία αλλαγή της τάσης, κυρίως εκ μέρους της αμερικανικής Fed που αυξάνει σταθερά τα βασικά της επιτόκια από τα τέλη του 2016 – ενώ μειώνει τη ρευστότητα, οπότε τον Ισολογισμό της συνεχώς. Κάτι ανάλογο έχει ξεκινήσει επίσης η ΕΚΤ, η οποία περιορίζει τις αγορές ομολόγων εκ μέρους της – χωρίς όμως να ακολουθεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία αυξάνει συνεχώς τον Ισολογισμό της, διενεργώντας παράλληλα το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα όλων των εποχών.



ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!




Ακούστε τη συνέντευξη του υπευθύνου του γραφείου του Κινήματος Υπέρβαση σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Παναγιώτη Λελιάτσου, στον Sportnews 90,1 FM της Λάρισας και τον Πέτρο Ιωάννου:

ΣΑΦΑΡΙ ΣΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΚΑΡΤΩΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ένας μήνας ζωής απομένει για το Νόμο Κατσέλη και χιλιάδες εγγυητές τραπεζικών δανείων κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς δεν έχουν κατανοήσει ότι αν μπει στον νόμο ο οφειλέτης, δεν απαλλάσσονται αυτόματα. Αν οφειλέτης “κόκκινου“ δανείου υπαχθεί στον νόμο, αλλά ο εγγυητής όχι, τότε γίνεται “κούρεμα“ στον πρωτοφειλέτη και ο εγγυητής καλείται να πληρώσει όλο το υπόλοιπο ποσό.

Η ύπαρξη εγγυητών στα περισσότερα δάνεια που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα χρόνια κάνει το πρόβλημα ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς εγγυητές υπάρχουν σε συμβάσεις καταναλωτικών δανείων αλλά και στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων. Ουσιαστικά οι τράπεζες κυνηγούν τους εγγυητές, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τον οφειλέτη, είτε γιατί είναι λιγότερο προστατευόμενοι κι άρα πιο εύκολος ο νομικός εξαναγκασμός τους είτε γιατί με αυτόν τρόπο ασκείται συνολική πίεση για να πληρώσει ο οφειλέτης.

4.000.000 ΑΦΜ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!

FAKE NEWS !!! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΨΕΜΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑΘΑΚΗ-ΚΑΤΣΕΛΗ !!!



Γιάννης Στουρνάρας: Πάνω από 200.000 τα κόκκινα δάνεια στον νόμο Κατσέλη - Να γίνει γρήγορα η εκκαθάρισή τους

Την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτερα η εκκαθάριση των δανείων που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε συνέδριο.

Ο Διοικητής είπε ότι περισσότεροι από 200.000 δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συνολικού ποσού άνω των 13 δισ. ευρώ, υπάγονται στον νόμο Κατσέλη που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Στο τέλος του α' εξαμήνου 2018, το 14,9% των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκονταν σε αυτό το καθεστώς νομικής προστασίας. Για τα στεγαστικά δάνεια, το ποσοστό υπαγωγής σε νομική προστασία φτάνει το 31,5%, δηλαδή περισσότερο από 3 στα 10 στεγαστικά δάνεια βρίσκονται στον νόμο Κατσέλη.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΜΗΝΥΣΗ & ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ !!!


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της άτυχης 53χρονης καθαρίστριας, ήρθε ξανά στη δημοσιότητα η υπόθεση του πλαστού πτυχίου του Γερούν Νταίσελμπλουμ !!!

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο ιρλανδικός Independent σε δημοσίευμα του ανέφερε πως ο Νταίσελμπλουμ είχε δηλώσει στο βιογραφικό του πτυχίο που δεν έλαβε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, το βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία "
Business Εconomics" από το University College Cork. 

Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork, αδειάζοντας έτσι τον επικεφαλή του Eurogroup.

ΕΛΛΑΔΑ 2018: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ;;;


ΕΛΛΑΔΑ 2018: ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ;;;


ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ SIEMENS: ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ» ;;;


Project "ΕΚΛΟΓΕΣ 2019": ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΨΩΝΙΑ - ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ !!!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ FRIESLAND-ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥ
Πρόστιμο συνολικού ύψους 171.553,38 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία «Φρήσλαντ Καμπίνα Ελλάς» και στην «Γαλακτομικά Μανδρέκας» για παράβαση των εθνικών και κοινοτικών κανόνων. Συγκεκριμένα έκρινε ότι συμμετείχαν σε παράτυπη οριζόντια συμφωνία για την κατανομή αγορών.



Ειδικότερα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για σύμπραξη μεταξύ ενός γαλακτοπαραγωγού κι ενός χονδρεμπόρου, τουλάχιστον ως προς τα προϊόντα που αφορά η σχετική αγορά της παράβασης, η οποία, ωστόσο, κατ’ εξαίρεση από το βασικό κανόνα, δεν είναι κάθετη, αλλά οριζόντια, καθόσον αφορούσε ειδικά τη μη ταυτόχρονη συμμετοχή και των δύο σε δημόσιους διαγωνισμούς, περίπτωση δηλ. κατά την οποία και οι δύο εμπλεκόμενες επιχειρήσεις λειτουργούσαν με την ιδιότητα του ανταγωνιστή και οι οποίες θα έπρεπε να αποφασίζουν αυτόνομα σε ποιους δημόσιους διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν, έστω και με το ίδιο σήμα.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που προσέρχεται για διευθέτηση το σύνολο των εμπλεκομένων επιχειρήσεων και σε στάδιο χωρίς προηγουμένως να τους έχει επιδοθεί σχετική εισήγηση, γεγονός το οποίο αυξάνει τη διαδικαστική αποτελεσματικότητα σε βαθμό απόλυτο. Για τη συνεργασία και παραδοχή τους αυτή, η Ε.Α. μείωσε τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για κάθε εμπλεκόμενη εταιρία κατά 15%, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ΝΕΟ "ΣΩΣΙΒΙΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ 1897/2018
Ακόμη και ανώνυμες αποδείξεις καταβολής κερδών από το τυχερά παιχνίδια μπορούν να επικαλεστούν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την προσαύξηση της περιουσίας τους και να αποφύγουν τα πρόστιμα της εφορίας !!!



Σύμφωνα με την 1897/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ελεγχόμενος από την εφορία φορολογούμενος μπορεί να επικαλεσθεί ενώπιον της φορολογικής αρχής, ή ενώπιον του Διοικητικού δικαστηρίου ότι χρηματικό ποσό, που βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του, και δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του, δεν συνιστά προσαύξηση της περιουσίας του από άγνωστη πηγή ή αιτία, αλλά προέρχεται από κέρδη του από νόμιμο παίγνιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ο φορολογούμενος βαρύνεται να τεκμηριώσει νομίμως και επαρκώς έναν τέτοιο ισχυρισμό του, αλλά προκειμένου να ανταποκριθεί στο εν λόγω βάρος του, δεν απαιτείται να έχει συμπεριλάβει τα ανωτέρω κέρδη του στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος του, του έτους κτήσης τους. Γιατί; Διότι τα χρηματικά αυτά ποσά, ως κέρδη από το παίγνιο δεν συνιστούν εισόδημα, αλλά περιουσιακό στοιχείο.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε πως από τη νομοθεσία δεν προκύπτει με τρόπο σαφή και αρκούντως προβλέψιμο ότι ο φορολογούμενος δύναται να επικαλεσθεί τέτοια κέρδη, ώστε να δικαιολογήσει την προέλευση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό του λογαριασμό.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 25.000€ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΟΕΕ !!!



Συνάντηση Δραγασάκη με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας


Την προβολή των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, των νέων επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολούμενων με ποσά έως 25.000 ευρώ μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΕΕ, στο πλαίσιο ανάπτυξης της πληροφοριακής υποδομής που θα υποστηρίζει τις νέες επιχειρησιακές λειτουργίες βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα προς τα μέλη του, τους λογιστές - φοροτεχνικούς και τις επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων του με ΟΕΕ τον εποπτεύοντα υπουργό συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση του φορέα στα οποία όπως ανακοίνωσε το επιμελητήριο περιλαμβάνονται τα εξής:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!

ΜΕ 1.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Στοιχεία της Eurostat.




Μπορεί να βγήκαμε από τα Μνημόνια, όμως αυτό έγινε τυπικά και όχι ουσιαστικά. Ο κόσμος παραμένει στα κάτεργα. Το χαμόγελο είναι είδος εν ανεπαρκεία… Και τα τελευταία στοιχεία της Eurostat έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, σήμερα το 48% του πληθυσμού, ήτοι 5.100.000 άνθρωποι, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και μάλιστα από το 48%, 1.500.000 «ζουν» σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα!

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.500.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αφορά έργα της περιόδου 2008-2010.




Στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος υπαλλήλων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) κατέληξε διαχειριστικός έλεγχος που διενήργησε οικονομική επιθεωρήτρια με επίκεντρο τεχνικά έργα της Εταιρίας, κατά την περίοδο 2008-2010, από τα οποία φέρεται να προέκυψε ζημία, ύψους τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μητρουλιάς, άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία κατ' εξακολούθηση εναντίον οκτώ προσώπων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται πέντε ανώτεροι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ ΑΕ και τρεις μηχανικοί. Οι διωκόμενοι υπάλληλοι φαίνεται ότι ήταν προϊστάμενοι της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της ΕΥΑΘ (μεταξύ αυτών και μία αναπληρώτρια προϊσταμένη).

Η υπόθεση, που διαβιβάζεται σε ειδικό ανακριτή Διαφοράς, ενώπιον του οποίου τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, αφορά έργα αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης, στα οποία φέρεται να διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων δαπανών. Η έρευνα προκλήθηκε κατόπιν καταγγελιών που έγιναν τον Οκτώβριο του 2013.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ ;;; ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ AVENUE ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ !!!

ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 12.000.000€
Στις 19/12 βγαίνει στο σφυρί το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου Avenue, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, που βγαίνει στο «σφυρί» στις 19 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και το τέλος της Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο Συμμετοχική) καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας.

Στον πλειστηριασμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το εμπορικό κέντρο που συμπλήρωσε πέρυσι δέκα χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα 15 διαφορετικές ιδιοκτησίες της «Τρόπαια».Ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς αποφασίστηκε καθώς η πρώην Σάνυο δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Συνολικά πρόκειται για 24 ακίνητα και συμμετοχές της εταιρείας (καταστήματα, χώροι στάθμευσης κ.ο.κ.) που για το καθένα έχει προσδιοριστεί διαφορετική τιμή εκκίνησης.

Αθροίζοντας τις τιμές εκκίνησης και για τα 24 ακίνητα προκύπτει ποσό άνω των 17 εκατ. ευρώ. Επί όλων των ακινήτων υπήρχαν υποθήκες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τρεις κατασχέσεις: η μία για 8,34 εκατ. ευρώ, η δεύτερη για 1 εκατ. ευρώ και η τρίτη για 500.000 ευρώ. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, από τα 3,77 εκατ. ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών το 2017 τα 2,84 εκατ. προέρχονταν από την εκμετάλλευση ακινήτων.

ΒΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ & ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ !!!



Δικογραφία - μαμουθ, με 258 σελιδες μόνο το διαβιβαστικο.

Ο προιστάμενος της ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικων της Αθήνας Κώστας Σιμιτζόγλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπορία, τοκογλυφία, πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράβαδη του νόμου περί ναρκωτικών, αποδοχή προιόντων εγκλήματος.
Μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν κρατούμενοι.


Σε ανακρίτρια Διαφθοράς οι απολογίες του κυκλώματος χρυσού


Σε ανακρίτρια Διαφθοράς (νόμος 4022) και όχι σε τακτικό ανακριτή, αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, λόγω της εμπλοκής και ενός αστυνομικού στην υπόθεση.

Οι 63 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, φέρονται ότι, διοχέτευαν ποσότητες χρυσού στην Τουρκία και πιθανότατα και σε άλλες χώρες, που προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών, που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος. Σημειώνεται, ότι δύο κυκλώματα συνεργαζόντουσαν μεταξύ τους και «χτυπούσαν» τον χρυσό, κατά 1.000 ευρώ λιγότερα το κιλό από την αξία του ταμπλό. Μάλιστα, προχωρούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στις παράνομες συναλλαγές τους, χωρίς να κινδυνεύουν από τυχαίους ελέγχους, αφού ήταν τυπικά «νόμιμα» και λειτουργούσαν με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων, ενώ διακινούσαν σε ημερήσια βάση, μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο εγκληματικών ομάδων ήταν ότι, μέσω των οικονομικών μέσων που διέθεταν, χρηματοδοτούσαν καθημερινά μέλη τους, με σκοπό την αγορά σχεδόν του συνόλου του χρυσού που οι πολίτες, ενεχυρίαζαν ή πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια, έναντι ελαχίστων χρημάτων, καθώς και την αγορά χρυσού από κάθε πηγή, αδιαφόρου προέλευσης.
Η εξαγωγή του χρυσού προς την Τουρκία γινόταν, κυρίως, μέσω τουριστικών λεωφορείων που πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Αθήνα – Κωνσταντινούπολη και αντίστροφα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στην κατοχή ενός από τους δράστες που συνελήφθησαν, ο οποίος εργαζόταν σε τουριστικό λεωφορείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ένα χρυσό νόμισμα, καθώς και 17 ράβδοι χρυσού, βάρους 24,6 κιλών, η αξία των οποίων εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




















Ντομπρόβσκις:«Το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μόλις τώρα δείχνει να φέρνει αποτελέσματα»

Ψήφο εμπιστοσύνης από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s έλαβε το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίησή του. Με το σχέδιο αυτό ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας κατάφερε να ανοίξει για τα καλά τη συζήτηση γύρω από ένα ειδικό σχήμα που θα επιτρέψει την ταχεία, δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στις ελληνικές τράπεζες, ενώ επί μήνες οι ευρωπαϊκοί θεσμοί απέφευγαν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το θέμα.

Θετικά μηνύματα ήρθαν χθες και από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Capital.gr, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανοιχτή να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές την προοπτική δημιουργίας εταιρίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.

SSM+ΤΧΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟ DEAL ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ALPHA BANK !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :


Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών και το ΤΧΣ ο βασικός μέτοχος των τραπεζών ακύρωσαν τα σχέδια του Paulson που επιδίωκε την συγχώνευση της Alpha bank με την Πειραιώς. 

Ο Paulson που διαχειρίζεται 9 δισεκ. δολάρια από 36 δισεκ. πριν λίγα χρόνια έχει επενδύσει 500 εκατ στην Πειραιώς ελέγχοντας το 9,23% και η επένδυση αυτή έχει πλήρως απαξιωθεί στα 36 εκατ ευρώ. 

Ταυτόχρονα είναι και μέτοχος της Alpha bank με 7% περίπου έχοντας υποαξίες περίπου 60%.

Ο Paulson προσπάθησε να διερευνήσει πιθανότητα συγχώνευσης μεταξύ Πειραιώς και Alpha bank αλλά ο SSM το απέρριψε επικαλούμενο 4 βασικά επιχειρήματα 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ PANAMA PAPERS
Ενώ εκκρεμεί και το μέγα-σκάνδαλο ξεπλύματος της Danske Bank στο οποίο επίσης εμπλέκεται !!!



Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε άλλες τοποθεσίες πραγματοποιούν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, η έρευνα διεξάγεται σε σχέση με καταγγελίες για δραστηριότητας που αφορούν ξέπλυμα χρήματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο υπαλλήλους της τράπεζας.

Συνολικά, περίπου 170 αστυνομικοί και στελέχη άλλων υπηρεσιών συμμετέχουν στην έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Για την υπόθεση έχουν ήδη δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.



Δεσμεύονται τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του Δ.Σ της Folli Folie καθώς και της εταιρείας με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Για την υπόθεση έχουν ήδη δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες που τηρούν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤτΕ & ΤΟΝ SSM, ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!! ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



 ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ+ΤΑΜΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ 48 ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ !!!

ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Τον Ιανουάριο του 2019 αναμένεται η νέα ρύθμιση οφειλών εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα προβλέπει 48 δόσεις, και θα αφορά ακόμα και στις οφειλές που κρίθηκαν ληξιπρόθεσμες στο τέλος του 2018.



Συγκεκριμένα, η ρύθμιση δεν θα έχει τα αυστηρά κριτήρια όπως είχε η ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ θα μπορούν να ενταχθούν όλοι σχεδόν οι οφειλέτες, χωρίς εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα «στενά» κριτήρια, όπως για παράδειγμα είχε η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ένα άμεσοθετικό «σοκ» στα έσοδα του Δημοσίου αρχές του χρόνου, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια σημειωθεί μια ορισμένη κάμψη, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ρυθμίσεις.

SUPER (???) DEAL ΜΑΡΙΝΑΚΗ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΑΚΗ ;;;



Η ναυτιλιακή εταιρεία Diamond S συμφερόντων της οικογενείας Wilbur Ross, του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, συγχωνεύτηκε με την Capital Product Partners, στην οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης διατηρούσε ένα 16% του μετοχικού της κεφαλαίου. Αλλά η συγχώνευση αυτή κρύβει μία ενδιαφέρουσα προϊστορία.

Για την ακρίβεια, εδώ και καιρό η Diamond S προσπαθούσε να εντοπίσει ένα «όχημα» προκειμένου να ενταχθεί στο Χρηματιστήριο. «Ήταν ένα μυστικό, που το γνώριζαν όμως οι πάντες» σχολίαζε την Τετάρτη το πρωί ο εξειδικευμένος στα ναυτιλιακά διεθνής Τύπος.



2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ & ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ !!!

ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ : Ο 1ος ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & Ο 2ος  ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ & ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!

Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :


"ΚΑΙΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Τρελό πάρτι & σειρά ενεργειών κατά παράβαση των νόμων διαπίστωσαν οι ελεγκτές !!!



«Φωτιά» είναι το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. (Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης) για τα πεπραγμένα του (ΠΦΣ) την περίοδο 2011-2017. Ένα πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το dikastiko.gr και το οποίο ήδη έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.

Μεταξύ άλλων οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι την επίμαχη περίοδο, αν και καταγράφεται μείωση των ετησίων εσόδων του φορέα κατά 54% (από 18.880.930,25 ευρώ σε 8.630.531,33 ευρώ ) τα έξοδα αυξάνονται κατά 75% (από 4.040.866,56 ευρώ σε 7.063500,41 ευρώ).

Μεγάλο μέρος των χρημάτων φαίνεται να δαπανήθηκε όπως σημειώνεται σε “έξοδα κίνησης προσώπων που δε φέρουν την υπαλληλική ιδιότητα, επιχορηγήσεις προς ΝΠΔΔ και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών (φυσικών και νομικών προσώπων)” αλλά… και ταξίδια.

“Απολογούμενος” ο Σύλλογος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η μείωση των εσόδων του ΠΦΣ οφείλεται σε υψηλές οφειλές ασφαλιστικών ταμείων προς τον σύλλογο -από 1/4/2016 και εντεύθεν- και σε θεσμικές μεταβολές που αφορούν στα έσοδα του. Ένα μεγάλος μέρος των ανά έτος εξόδων του αποτελεί, όπως είπε, η δαπάνη απόδοσης εφάπαξ βοηθημάτων από τον ειδικό λογαριασμό ΚΑΕΦ στους δικαιούχους φαρμακοποιούς η οποία φαίνεται πως είχε σημαντική επίδραση στην ως άνω καταγραφείσα αύξηση των εξόδων του.

Απευθείας αναθέσεις
SSL Certificates