.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/11/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ !!!

 



Νορβηγία: Η πρόεδρος του κοινοβουλίου στη δίνη ενός σκανδάλου


Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νορβηγίας ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή της, καθώς κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από μια υπηρεσιακή κατοικία, την οποία πιθανόν δεν δικαιούτο.

Η παραίτηση της Έβα Κρίστιν Χάνσεν, του Εργατικού Κόμματος, έναν μήνα μετά την εκλογή της στην προεδρία του Storting, του νορβηγικού κοινοβουλίου, έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία της έναρξης έρευνας.

"Εκτιμώ πως είναι απαράδεκτο το Storting να έχει μία πρόεδρο που βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας", δήλωσε η Χάνσεν, στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

"Συνεπώς, επικοινώνησα με τον ηγέτη του κόμματός μου και τον ενημέρωσα πως θα αποσυρθώ από την προεδρία του Storting", συμπλήρωσε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ !!!



Από το newmoney.gr


«Ο Γιώργος είναι πολύ καλά, δεν μένει πλέον στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό και δεν δραστηριοποιείται καθόλου εδώ. Κινείται μεταξύ Βρετανίας και Αμερικής και δεν ανακατεύεται πολύ με επενδύσεις πλέον. Αυτό το κάνουν περισσότερο τα πέντε παιδιά του, η Σταυρούλα, ο Βασίλης, ο Κώστας, η Αγγελική και ο Αντρέας».

Τάδε έφη Σταύρος Κοσκωτάς σε κουβέντα που είχε πριν κάποιους μήνες κάπου στον Πειραιά εγκατεστημένος πλέον στην Ελλάδα, αφού πάντοτε όσοι τον συναντούν τον ρωτάνε για τον «πρόεδρο».

Αυτόν που ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό εδώ και χρόνια και έρχεται περιστασιακά στην Ελλάδα για λίγες μέρες, χωρίς να το φωνάζει και χωρίς να φαίνεται. Προφανώς έχει τους λόγους του και είναι πολλοί…

Τέτοιες μέρες του Νοέμβρη, για την ακρίβεια στις 23 του μήνα πριν από είκοσι τρία χρόνια παίχθηκε το ρέκβιεμ του Γιώργου Κοσκωτά, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όταν συνελήφθη.

Στην αφάνεια…

Σήμερα ο πρώην τραπεζίτης που ταρακούνησε την Ελλάδα με το περίφημο σκάνδαλο παρακολουθεί απλά τα όσα συμβαίνουν εδώ, αφού η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά του.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; 1 ΣΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ !!!

 




ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(20/11/2021)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!


 

ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ(ΞΑΝΑ) ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ !!!


 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ !!!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ
Διαβάστε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/11/blog-post_641.html




Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρχίζουν να χρεώνουν πρόσθετες προμήθειες στους καταθέτες τους, αντιδρώντας στην απώλεια των καθαρών εσόδων από τόκους εδώ και μια δεκαετία που το κόστος δανεισμού κινείται σε ιστορικά χαμηλά εάν όχι αρνητικά επιτόκια.

Εκτός του ότι τα έσοδα από τα επιτόκια δανείων έχουν περιοριστεί αισθητά, η ΕΚΤ έχει μειώσει κάτω από το μηδέν το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων που σημαίνει πως οι τράπεζες επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για να παρκάρουν εκεί τα κεφάλαια τους. Εν μέσω της πανδημίας, όμως, αυξήθηκε ο όγκος των αποταμιεύσεων, ζημιώνοντας πιο πολύτους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Στην Ισπανία, το φαινόμενο αυτό γίνεται αρκετά συχνό. Οι καταθέτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες που κάποτε παρέχονταν δωρεάν. Στο πλαίσιο της συγχώνευσης της CaixaBank με την Bankia, η διοίκηση ενημέρωσε πάνω από 7 εκατομμύρια πελάτες πως θα χρεώνονται προμήθειες για τη χρήση υποκαταστημάτων, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.«Ένα βασικό σκέλος των δραστηριοτήτων μας, η αποδοχή καταθέσεων, οδηγεί σε ζημιές», εξήγησε στο Reuters ο Γκονζάλο Γκορνταζάρ, διευθύνων σύμβουλος της CaixaBank.

Η BBVA, ένας άλλος τραπεζικός όμιλος της Ισπανίας, χρεώνει 2 ευρώ σε κάθε ανάληψη κάτω των 2.000 ευρώ που γίνεται από υποκατάστημα. Η Santander αποφάσισε να χρεώνει 240 ευρώ ανά έτος μόνον για τη διατήρηση ενός τραπεζικού λογαριασμού εάν δεν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

2 ΝΕΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΠΟΚΤΑ Η ΤτΕ...ΚΑΙ ΟΙ 2 ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ !!!

ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΑ, ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
Ας θυμηθούμε που εμπλέκονταν και φυσικά κρατήστε στο μυαλό σαν την τραπεζική ασυλία:




Δύο νέοι Γενικοί Διευθυντές στην ΤτΕ

Γενικό Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων και Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών (Chief Operating Officer) για την εφαρμογή στρατηγικών για την αποτελεσματική λειτουργία της, αποκτά η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Στις δύο νέες που θεσμοθετήθηκαν, με εκτελεστικές αρμοδιότητες, ο Γιάννης Στουρνάρας αναβαθμίζει αντιστοίχως τους στενούς του συνεργάτες Σπύρο Παντελιά και Γιώργο Πάσχα. Οι δυο τους θα ασκούν προσωρινά και καθήκοντα Διευθυντή των Διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, αντίστοιχα.

ΤΗΣ....ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 


Ενώ ετοιμάζουν χιλιάδες ακόμη...

Όπως μεταδίδει το ot.gr , aναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) η ηλεκτρονική εφαρμογή με τον γεωπληροφοριακό χάρτη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021.


ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" !!!

 


Την αποφυγή του ελέγχου των καταθέσεων, απαλλαγές από τεκμήρια και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, κερδίζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό.

Το «πακέτο» των παροχών αυτών εκμεταλλεύονται χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι έχουν μεταφέρει εικονικά τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό και απολαμβάνουν ισχυρές φοροαπαλλαγές.

Μεταξύ των προσώπων αυτών, είναι στελέχη των τραπεζών, δημοσίων επιχειρήσεων και φορέων, επιχειρηματίες και πρώην πολιτικοί.

Κύριες χώρες υποδοχής των εικονικών μεταναστεύσεων είναι Βο
υλγαρία η Κύπρος και η Μεγάλη Βρετανία, τουλάχιστον, μέχρι πριν το BREXIT.

Γλιτώνουν τον έλεγχο των καταθέσεων

Το κυριότερο όφελος που αποκτά ο Έλληνας, που μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στο εξωτερικό, είναι ότι γλιτώνει των έλεγχο των καταθέσεών του σε Ελλάδα και εξωτερικό και απλά πληρώνει μόνο τον φόρο των καταθέσεων, για τις αποταμιεύσεις που διατηρεί σε ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι κάτοικοι εξωτερικού που έχουν γνωστοποιήσει στις ελληνικές φορολογικές αρχές τη φορολογική τους κατοικία , υποχρεούνται σε δήλωση μόνο του πραγματικού εισοδήματος που λαμβάνουν από την Ελλάδα και όχι του παγκόσμιου εισοδήματος.

Αντίθετα, για τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, τα εισοδήματα που δηλώνονται σωρευτικά στην πάροδο των ετών στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνούν με τα ποσά των καταθέσεων που τηρούνται σε ελληνικές και αλλοδαπές τράπεζες.

Όμως, για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού, δεδομένης της μη υποχρέωσής τους να δηλώνουν το παγκόσμιο εισόδημά τους στην Ελλάδα, η ΑΑΔΕ δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τις καταθέσεις τους.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 




Έναν υψηλό προσκεκλημένο από τον χώρο των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών θα έχει στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14 Δεκεμβρίου: τον CEO της Deutsche Telekom, Tim Hottges. Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός στον συνομιλητή του είναι η εξής: Γιατί ακόμα και στις περιοχές που ο ΟΤΕ έχει πάει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FttH) προσφέρει ταχύτητες μέχρι 200 Mbps; Και γιατί, κατά σύμπτωση, και οι άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέρουν σήμερα πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων με βάση τις οπτικές ίνες που έχουν το ίδιο πλαφόν ταχύτητας, δηλαδή τα 200 Mbps και όχι τα 600 Mbps ή το 1 Gbps που μπορεί να αντέξει η οπτική ίνα; Όπως είναι γνωστό, αυτές οι ταχύτητες δεν θεωρούνται από την Κομισιόν πως ανήκουν στα λεγόμενα «Γρήγορα Δίκτυα» και αυτός είναι ένας από τους λόγους που παίρνει πολύ χαμηλές βαθμολογίες η Ελλάδα στις σχετικές εκθέσεις της Επιτροπής.

Όταν ερωτώνται στελέχη του ΟΤΕ, λένε ότι δεν προσφέρονται ακόμη πακέτα υπηρεσιών με τόσο υψηλές ταχύτητες, επειδή δεν θα υπήρχε ζήτηση από τους συνδρομητές. Αυτή, βέβαια, είναι μια βολική δικαιολογία, που έχει ακουστεί και στο παρελθόν, όταν στον ΟΤΕ ήταν πεπεισμένοι ότι πάνω από 50Mbps οι ταχύτητες θα ήταν υπερβολικές για τις ανάγκες των συνδρομητών και δεν θα υπήρχε ζήτηση, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι, όταν βγήκαν στην αγορά τα πακέτα των 100Mbps, γρήγορα βρήκαν ζήτηση.

ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ !!!

 


«Mea culpa» για τον λιγνίτη


Από το euro2day.gr


Τούμπα έρχονται οι σχεδιασμοί για απόσυρση των λιγνιτών έως το 2023. Η ενεργειακή κρίση, κατά κύριο λόγο, αλλά και οι φωτιές του Αυγούστου, έδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο πρόωρη και πρόχειρη ήταν η απόφαση αυτή. Λογαριάζαμε χωρίς να υπολογίζουμε τον… ξενοδόχο. Ότι η χώρα θα έμενε «γυμνή» σε κρίσεις σαν αυτή που βιώνουμε τώρα αλλά και του Αυγούστου, που αν δεν είχαμε τα λιγνιτικά, θα γινόταν black out σε όλη τη χώρα.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο λιγνίτης βλάπτει την κλιματική αλλαγή. Αλλά πριν βιαστούμε να τον στείλουμε στο ενεργειακό χρονοντούλαπο, θα έπρεπε πρώτα να έχουμε οργανώσει ένα σύστημα ανθεκτικό και οχυρωμένο. Με αποθήκευση ενέργειας, με αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της γεωθερμίας, της βιομάζας, την ενέργεια από απόβλητα, την αντλησιοταμίευση, την ενίσχυση των ΑΠΕ και των διασυνδέσεων, εσωτερικών και διεθνών, και βέβαια νέες μονάδες φυσικού αερίου. Όπως κάνουν, δηλαδή, όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Και -γιατί όχι;- να ενθαρρύναμε έγκαιρα και την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Και μαζί με όλα αυτά, να έχουμε θεραπεύσει και τη λειτουργία του target model. Για να μπορέσουμε στη συνέχεια με ασφάλεια να πούμε ναι στην κατάργηση των λιγνιτών.

Εμείς, κατά την πάγια πρακτική μας, βάλαμε το βόδι μπροστά από το κάρο και κινήσαμε για την πράσινη μετάβαση ανέμελοι.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

FACEBOOK+INSTAGRAM ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ !!!

 



Το Facebook και το Instagram συγκεντρώνουν στοιχεία για νέους κάτω των 18 ετών χρησιμοποιώντας λογισμικό που καταγράφει τις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μητρική εταιρεία των δύο εταιρειών είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι θα επιτρέπει σε διαφημιστές να στοχεύουν νεαρούς χρήστες βάσει τριών κατηγοριών μόνο – ηλικία, φύλο και τοποθεσία – αντί για ένα ευρύ φάσμα επιλογών, μεταξύ των οποίων και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Ομως έρευνα έδειξε ότι το Facebook και το Instagram συνεχίζουν τη χρήση του λογισμικού, γνωστού ως conversion API, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες για όλες τις κινήσεις των εφήβων στο Διαδίκτυο.

Η εταιρεία Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, αρνείται ότι τα στοιχεία χρησιμοποιούνται από το αλγοριθμικό σύστημά της προκειμένου να στοχεύει διαφημιστικά νέους κάτω των 18 ετών.

Ομως η συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων εντοπίστηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Global Action Plan, τη Reset Australia, η οποία ζητά μεταρρυθμίσεις στους κανονισμούς που ισχύουν για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, και τη Fairplay, η οποία κάνει εκστρατεία εναντίον της χρήσης τέτοιων διαφημιστικών μεθόδων που στοχεύουν ανηλίκους.

Θ.ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ: Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΑΔΙΟΛΕΣ !!!

 


Στις 16 Νοεμβρίου του 1973 η Αθήνα «βράζει» από την κατάληψη των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και τις χιλιάδες λαού που κατευθύνονται προς αυτό, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή εξέγερση.

Με τα μάτια όλων στραμμένα στο «πυρακτωμένο» ιστορικό κτίριο της Πατησίων, ένας νεαρός άνδρας αποφασίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Ελλάδα. Αδιαφορεί μάλιστα τόσο για τα μέτρα προστασίας που σε μια εποχή που ελάχιστα πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στην Αθήνα σταθμεύει μια κατακόκκινη τζάγκουαρ έξω από το υποκατάσταστημα της τράπεζας στο Παγκράτι, το οποίο επιλέγει ως στόχο.

Είναι ντυμένος σαν καθολικός παπάς και εισβάλει στην τράπεζα κρύβοντας κάτω από το ράσο του μια κοντόκανη καραμπίνα. Η λεία του φτάνει στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 2.375.000 εκατ. δραχμών. Παίρνει τα χρήματα σε μια μαύρη σακούλα, καβαλάει την τζάγκουαρ και φεύγει σαν κύριος.

Η είδηση της πρωτοφανούς ληστείας δεν παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς μιλάμε για την παραμονή του πιο σημαντικού γεγονότος στη νεότερη ελληνική ιστορία. Αφότου η χούντα ξεσπά όλη τη βαρβαρότητά της και (νομίζει ότι) τελειώνει με το Πολυτεχνείο, αποφασίζει να ασχοληθεί με τον θρασύ ληστή. Για το καθεστώς είναι άλλωστε θέμα τιμής η σύλληψη του ανθρώπου που με την απειλή όπλου τόλμησε να «χτυπήσει» τράπεζα σε μια αστυνομοκρατούμενη περίοδο.

ΙΖΟΛΑ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ 800.000 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΖΟΛΑ & ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!




Από το 1951 έφτασε ο “πολιτισμός στο σπίτι” μέσω της ελληνικής εταιρείας Ιζόλα, που πλάσαρε την πρώτη ηλεκτρική κουζίνα και λίγο αργότερα ψυγεία και τηλεοράσεις. Ήταν μια ριζοσπαστική αλλαγή του Γεωργίου Δράκου, που εκτός από την πρακτική διευκόλυνση άνοιξε και νέες θέσεις εργασίας.

Οι πρώτοι πωλητές προσέγγιζαν τα νοικοκυριά και πουλούσαν με δόσεις. Η μόνιμη έκθεση βρισκόταν στην οδό Αμερικής, όπου εκεί παρουσιάζονταν τα νέα προϊόντα, ενώ έκανε και κατ’ οίκον επιδείξεις συσκευών.

Το έξυπνο μάρκετινγκ της Ιζόλα

Για να μπορέσει να πείσει το αγοραστικό της κοινό και να κάνει τα προϊόντα της περιζήτητα η Ιζόλα έκανε πρωτοποριακές για την εποχή προωθητικές ενέργειες. Ραδιοφωνικές καμπάνιες, έντυπα, ακόμα και διαφημίσεις στον κινηματογράφο. Έδινε γευστικές συνταγές στις νοικοκυρές που θα γέμιζαν το οικογενειακό τραπέζι. Καλομαγειρεμένο φαγητό με κουζίνες Ιζόλα!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε στη “ΜτΧ”:

“Τέλη του 50 και του 60 περνάμε σε μία διαφορετική προσέγγιση του κοινού. Αρχίζουν σιγά-σιγά και οι μικρές ενέργειες μάρκετινγκ με κάποιες παρουσιάσεις. Και κυρίως με προσωπική πώληση. Δηλαδή ο πωλητής του πλυντηρίου ή του ψυγείου αναλαμβάνει να εξοπλίσει όλη την νεόκτιστη οικοδομή”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ LOCKDOWN ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Η αρχή έγινε από την Αυστρία...


Επιστρέφουν τα καθολικά lockdown στην Ευρώπη με την Αυστρία να γίνεται η πρώτη χώρα στην περιοχή που το επαναφέρει.

Ειδικότερα, ο Αυστριακός καγκελάριος, Alexander Schallenberg, ανακοίνωσε την επιβολή καθολικού lockdown για τον πληθυσμό -περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων- ενώ στη χώρα αρχίζουν και οι συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Η τελευταία εξέλιξη σηματοδοτεί μια στροφή 180 μοιρών για την Αυστρία, καθώς είχε επιβάλει -από τις αρχές της εβδομάδας- περιοριστικά μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς η αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στα νοσοκομεία.


Το φάντασμα του lockdown επιστρέφει στην Ευρώπη

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να καταγράφουν ραγδαία αύξηση σε όλη την Ευρώπη, το φάντασμα του lockdown φαίνεται ότι επιστρέφει.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ: ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η...ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

 


Η μοναδική πραγματική ανάπτυξη που θα έρθει στην χώρα, είναι αυτή του αριθμού των...πλειστηριασμών !!!!


Ο ΣΕΪΧΗΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ...ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 

Μήπως κατά τύχη θυμάστε τον Τahnoon Bin Zayed al Nahyan (και εφεξής, για λόγους ευκολίας, θα αναφέρεται απλώς ως ο Σεΐχης) στο οποίον είχε αναφερθεί παλιότερα η στήλη όταν αποκάλυψε πως αγόρασε το κτίριο στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη -απέναντι από την Ακρόπολη -που παλαιότερα ανήκε στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του ΧΑ Γιάννη Τζιβέλη;

Ο Σεΐχης μας, που σημειώστε πως κινείται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα, είναι (μεταξύ άλλων) Πρόεδρος της Royal Group UAE, ενός ομίλου 60 εταιριών (που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε και family office) με 75 δισ. υπό διαχείριση. Ζει μια μάλλον συνηθισμένη ζωή για κάποιον με προσωπική περιουσία 10 δισ., με ένα ιδιωτικό νησί, δυο Boeing, το 125 μέτρων Maryah και πολλά χόμπι και ιδιαίτερη αδυναμία στο ζίου ζίτσου. Είναι επίσης υπουργός – υφυπουργός (θα σας γελάσω) Αγροτικής Ανάπτυξης στα ΗΑΕ, αλλά και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, καθώς φέρει και τον τίτλο του National Security Advisor.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ !!!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...
«Τρέχουν» να προλάβουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις φοροπαραγραφές. Για να «κλείσουν» -έστω και στο… παρά πέντε- χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλες που παραγράφονται οριστικά στο τέλος της χρονιάς.



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης,
enikos.gr



Πρόκειται κυρίως για φορολογικές υποθέσεις που αφορούν στο έτος 2015 και έχουν να κάνουν -μεταξύ άλλων- με οικονομικά εγκλήματα, επιστροφές ΦΠΑ, αλλά και αναδρομικά που εισπράχθηκαν.

Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα επί των υποθέσεων αυτών λήγει μεν τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου 2021, όμως η πραγματική ημερομηνία λήξης είναι για το Δημόσιο η 1η Δεκεμβρίου 2021!

Γιατί «τρέχουν» στην ΑΑΔΕ για να προλάβουν

Κι αυτό γιατί πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία μέρα κατά την οποία το Δημόσιο, διά της αρμόδιας φορολογικής αρχής, έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει προσωρινή πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, δεδομένου ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, πρέπει να δίδεται σε κάθε ελεγχόμενο φορολογούμενο χρονικό περιθώριο 20 ημερών, από τη στιγμή της κοινοποίησης της πράξης αυτής, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στα ευρήματα των ελεγκτών και να τεκμηριώσει τυχόν σφάλματα εξαιτίας των οποίων τα προς καταβολή ποσά μπορεί να έχουν υπολογιστεί σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.

Στη συνέχεια, η αρμόδια φορολογική αρχή πρέπει να έχει περιθώριο άλλων 10 ημερών περίπου προκειμένου να προλάβει να εξετάσει τις απόψεις των φορολογουμένων κι αν χρειαστεί να αναθεωρήσει τις τελικές διαπιστώσεις του ελέγχου και εν τέλει να προλάβει να εκδώσει και να κοινοποιήσει σε κάθε ελεγχθέντα φορολογούμενο το αργότερο μέχρι την 31η-12-2021 την οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ !!!


 

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ !!!

 


ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ VS ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Διαβάστε σχετικά εδω:

ΤτΕ: ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

>> ΟΝΤΩΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΜΕ ΤΑ FUNDS: ΔΩΣΤΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


 

ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 ΔΙΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
Ενώ η Εθνική Χρηματιστηριακή υπολογίζει ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι τράπεζες από τις τιτλοποιήσεις πλησίασαν τα 12 δισ. ευρώ !!!



Eurostat και 24 δισ. εγγυήσεων: «το πιστόλι στο τραπέζι»…


Το θέμα της προσμέτρησης των συνολικού ύψους 23-24 δισ. ευρώ εγγυήσεων του Δημοσίου για τις τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή» στο δημόσιο χρέος παραμένει επίσης ανοιχτό, παρ’ όλο που ο άμεσος κίνδυνος έχει απομακρυνθεί, όπως έχει γράψει ήδη η «Εφ.Συν.» (30/10/2021: «Λήξη συναγερμού για τον υπολογισμό του “Ηρακλή” στο ελληνικό χρέος»). Το ζήτημα δεν αφορά απλώς μια «γραφειοκρατική εμπλοκή» που επιλύθηκε ή έστω μια κυβερνητική ολιγωρία για την οποία ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ζήτημα έχει δύο διαστάσεις:

Πρώτο, τις ευρωπαϊκές πιέσεις για τη «φόρμουλα» μεταβίβασης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες στους servicers. Οι ευρωπαϊκές αρχές θέλουν μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα την απορρόφηση σημαντικού ποσοστού των ομολόγων κατηγορίας mezzanine που εκδίδονται κατά την τιτλοποίηση των «κόκκινων» δανείων.

Στις έως τώρα ελληνικές τιτλοποιήσεις απορροφήθηκαν από τους servicers, χωρίς τη συμμετοχή τρίτων «παικτών», της αγοράς. (Στην ιταλική περίπτωση, ένα μέρος των τιτλοποιήσεων μοιάζει με τις ελληνικές, σε ένα άλλο όμως υπήρξε συμμετοχή ιδιωτών «παικτών»). Καθώς εκκρεμούν περίπου άλλα 12 δισ. ευρώ τιτλοποιήσεων, η συμμόρφωση σε αυτή την απαίτηση θα κρίνει πιθανότατα την τελική στάση της Eurostat στο ζήτημα των 24 δισ. ευρώ. Το ερώτημα επομένως είναι: θα εκπληρωθεί αυτή η ευρωπαϊκή «απαίτηση» στις επόμενες τιτλοποιήσεις του «Ηρακλής»;

ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ;;; ΕΧΕΙ «ΣΥΡΤΑΡΩΘΕΙ» ;;; ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ...
Όλες οι υποθέσεις καρτελ στην Ελλάδα μυρίζουν έλλειψη βούλησης για την καταπολέμησή τους...




Μόλις σε δύο περιπτώσεις έφερε αποτελέσματα στη χώρα μας το «πρόγραμμα επιείκειας» που αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για τις Επιτροπές Ανταγωνισμού στην ΕΕ, εδώ και περίπου 15 χρόνια, στην ανίχνευση καρτέλ στην αγορά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός. μιλάει στο mononews για τα νέα εργαλεία της Ανεξάρτητης Αρχής στην προσπάθεια αυτή, τους συνεχείς ελέγχους που κάνει στην αγορά ενώ απαντά και σε ερώτηση σχετικά με παλαιότερα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δυσαρέσκειά του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λιανός σχετικά με τα καρτέλ, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το «πρόγραμμα επιείκειας» έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

«Πολύ λίγα καρτέλ μπορούν ανιχνευτούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε ένα ποσοστό 10-20%. Για αυτό χρησιμοποιούν τα προγράμματα επιείκειας όπου κάποιο μέλος του καρτέλ «καταδίδει» ουσιαστικά, τους υπόλοιπους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και είτε δεν πληρώνει πρόστιμο, είτε έχει μια σημαντική μείωση. Συνεπώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού μαζεύει στοιχεία και ξεκινάει η υπόθεση για τους υπόλοιπους. Με αυτό το εργαλείο που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος της δεκαετίας του ’90, έχουν βρεθεί τα περισσότερα καρτέλ στην Ευρώπη».

Γιατί δεν έχει λειτουργήσει το «πρόγραμμα επιείκειας» στην Ελλάδα

ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 200% ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Ισχυρό... ηλεκτροσόκ δέχονται χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χαμηλής και μεσαίας τάσης, που λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος με αυξήσεις που ξεπερνούν και το 100%, ύστερα από τη συμπλήρωση τεσσάρων συνεχών μηνών, από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, όπου η τιμή χονδρικής παραμένει σε επίπεδο άνω των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έχοντας ξεπεράσει και τα 200 ευρώ τον Οκτώβριο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εταιρείας μεταποίησης στην επαρχία, με ετήσιο τζίρο 1,5 εκατ. ευρώ, που έλαβε τιμολόγιο ρεύματος με αύξηση 127%. Η εταιρεία, της οποίας το 30% του κόστους παραγωγής προέρχεται από την ενέργεια, έλαβε 50.000 ευρώ τιμολόγιο ρεύματος, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν στα 22.000.

Ακόμα χειρότερα, άλλη μεσαία εταιρεία έλαβε τιμολόγιο με χρέωση 88.000 ευρώ από 33.000 το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά, με μια αύξηση κατά 166%. Αντίστοιχη εικόνα έδωσε και ο πρόεδρος της Βενέτης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης που χαρακτηριστικά ανέφερε πως το ενεργειακό κόστος για τα καταστήματα της αλυσίδας έχει αυξηθεί κατά 200%.

Οι αυξήσεις αυτές αντανακλούν απόλυτα την εξέλιξη της τιμής χονδρικής, που ήταν πέρυσι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και φέτος έχει σημειώσει πρωτοφανή αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τετράμηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου 2020 η μέση τιμή χονδρικής ήταν περίπου 55 ευρώ/mWh, ενώ φέτος έχει εκτιναχθεί στα 155 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 182%.

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Το «γκάζι» των ελέγχων έχει πατήσει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για να προλάβει την παραγραφή στο τέλος τους έτους χιλιάδων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, αναδρομικών, εισοδημάτων εξωτερικού, συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών -προμηθευτών, τελών κυκλοφορίας.

Η ΑΑΔΕ έχει διαβιβάσει τους σχετικούς φακέλους στις Εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα με εντολή να τρέξουν τις διαδικασίες ελέγχου των υποθέσεων και να στείλουν τα «ραβασάκια» με τους φόρους και τα πρόστιμα στους φορολογουμένους εντός του Δεκεμβρίου.

Κάθε ελεγκτής έχει αναλάβει να κλείσει 20 υποθέσεις μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σε τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ από την επόμενη χρονιά οι λίστες θα αποστέλλονται νωρίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες και η διάρκεια της «φορολογικής εκκρεμότητας» δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια για να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μαζικές παραγραφές .

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν επικεντρωθεί στις υποθέσεις του έτους 2015 οι οποίες στις 31 Δεκεμβρίου θα περάσουν στην Ιστορία και θα «σβήσουν» οριστικά από τα αρχεία της Εφορίας.

ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ !!!

 



Σχεδόν µισό τρισεκατομμύριο δολάρια χάνουν οι χώρες από τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών και των βαθύπλουτων και το ύψος των διαφυγόντων φορολογικών εσόδων βαίνει διαρκώς αυξανόμενο


Σχεδόν µισό τρισεκατομμύριο δολάρια χάνουν οι χώρες από τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών και των βαθύπλουτων και το ύψος των διαφυγόντων φορολογικών εσόδων βαίνει διαρκώς αυξανόμενο. Στη διάρκεια του τρέχοντος έτους έφτασε στα 483 δισ. δολάρια από τα 427 δισ. δολάρια στα οποία ανερχόταν το 2020. Η εικόνα προκύπτει από έρευνα τεσσάρων φορέων που διεξάγουν ένα είδος εκστρατείας για τη δίκαιη φορολογία, οι οποίοι είναι οι State of Tax Justice 2021, το δίκτυο Tax Justice Network (TJN), η Παγκόσμια Συμμαχία για τη Φορολογική Δικαιοσύνη (Global Alliance for Tax Justice) και η διεθνής ένωση Public Services International. Στα πορίσματά τους υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα θα επαρκούσαν για να εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα, όμως, προτείνουν το θέμα της διεθνούς φορολογίας να παραπεμφθεί στα Ηνωμένα Εθνη, κρίνοντας τουλάχιστον αναποτελεσματικές τις σχετικές ζυμώσεις στους κόλπους του ΟΟΣΑ.

Η έρευνα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ε.Ε. επισημαίνοντας τη συνενοχή των μελών της στη διευκόλυνση της φοροαποφυγής, παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της εναντίον της πρακτικής. Ανάμεσα στα πορίσματα της έρευνας ξεχωρίζει η επισήμανση πως «η μερίδα του λέοντος» από τη φοροαποφυγή αφορά τους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους στην καρδιά της Ευρώπης, δηλαδή Βρετανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ελβετία, που αθροιστικά αντιπροσωπεύουν το 55% των διαφυγόντων φορολογικών εσόδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν μάλιστα πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συχνά αυτή η κατηγορία χωρών έχει χαρακτηριστεί και συχνά αποκαλείται «άξονας της φοροαποφυγής». Σε ό,τι αφορά γενικότερα τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, που δεσμεύθηκαν προσφάτως στην επιβολή ελάχιστου συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων ύψους 15%, η έρευνα διαπιστώνει πως είναι υπεύθυνες για τη διευκόλυνση του 78% της φοροαποφυγής. Ειδικότερα, οι χώρες του ΟΟΣΑ διευκολύνουν πολυεθνικές και βαθύπλουτους να αποφύγουν την καταβολή φόρων που ανέρχονται ετησίως σε πάνω από 378 δισ. δολάρια αθροιστικά. Και όμως, επισημαίνουν οι ερευνητές και συντάκτες της έρευνας, καμία χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ και καμία από τις χώρες του «άξονα της φοροαποφυγής» δεν εμφανίζεται στη μαύρη λίστα που έχει συντάξει η Ε.Ε. με τις χώρες – φορολογικούς παραδείσους.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΛΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ;;;

ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....
Έτοιμοι να σκάσουν λόγω ζημιών οι πάροχοι ρεύματος !!!




Ενέργεια: Σπάει τα κοντέρ η χονδρεμπορική στα 276,4 ευρώ/Mwh 


Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει, το υπουργείο Ενέργειας και η αγορά προμήθειας, καθώς βλέπουν κάθε μέρα τις τιμές ενέργειας να σπάνε νέα ρεκόρ. Η τιμή της επόμενης μέρας για την Πέμπτη 18/11 διαμορφώθηκε στα 276,47 ευρώ/MWh, στα υψηλότερα επίπεδα από όλη την Ευρώπη.

Την άνοδο στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας πυροδοτεί η τιμή του φυσικού αερίου που εκτοξεύεται κάθε μέρα, μετά το γερμανικό μπλόκο στον Nord Stream 2. Η τιμή αερίου του επόμενου μήνα στην Ολλανδία, που θεωρείται δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, κατέγραψε άλμα σχεδόν 8% χθες στα 101,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου.

Η τιμή του φυσικού αερίου για τις αρχές του επόμενου έτους επίσης αυξήθηκε, με την αγορά να μην αναμένει σημαντικές ροές μέσω του Nord Stream 2 μέχρι αργά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, τη στιγμή που η ζήτηση μπορεί να έχει ήδη κορυφωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο, ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι τιμές ενέργειας στην Ελλάδα, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, αποτέλεσμα του μειωμένου ανταγωνισμού. Τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας έχει η Πολωνία, καθώς εκεί η παραγωγή ενέργειας βασίζεται στο λιγνίτη και δεν επηρεάζεται από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Μάλιστα, τα προγνωστικά για τον επόμενο μήνα δεν είναι αισιόδοξα. Με δεδομένο ότι οι θερμικές μονάδες του ελληνικού συστήματος αγοράζουν φυσικό αέριο στις τιμές του προηγούμενου μήνα, αν για τον υπόλοιπο μήνα το ολλανδικό συμβόλαιο διατηρηθεί στα αυξημένα επίπεδα των 100 ευρώ, τότε το αέριο για τον Δεκέμβριο θα κοστολογηθεί τόσο ψηλά, ώστε θα παρασύρει και τις τιμές χονδρεμπορικής Δεκεμβρίου, επιμηκύνοντας τις συνθήκες ενεργειακής κρίσης.

Σε ασφυξία η ελληνική αγορά

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

BLOOMBERG: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

 



Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ τον Οκτώβριο, με τους κατασκευαστές να ελπίζουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη παραγωγής τσιπ που οδηγεί σε μείωση της παραγωγής, θα αμβλυνθεί.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 29% κατά τη διάρκεια του μήνα στα 798.693 οχήματα, δήλωσε την Πέμπτη η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους να σημειώνουν μικρή άνοδο 2,7% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο.

Αν και οι παραδόσεις μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, οι εταιρείες βλέπουν σημάδια ότι τα χειρότερα από την κρίση που προκάλεσε η έλλειψη ημιαγωγών έχουν περάσει.

«Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο στο Βερολίνο. «Ελπίζω να περάσαμε τα χειρότερα».
Τα νέα κρούσματα του Covid-19 που περιορίζουν την παραγωγή στις εγκαταστάσεις συσκευασίας και δοκιμών τσιπ στη νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, επιδείνωσαν απροσδόκητα τον ήδη περιορισμένο εφοδιασμό εξαρτημάτων και το κλείσιμο των λιμανιών καθυστέρησε περαιτέρω τις αποστολές.

Δυσκολίες και το επόμενο έτος

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: ΕΚΛΕΒΑΝ ΙΧ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ !!!

 


Τέσσερις νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

Αναλυτικότερα, μετά από συντονισμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις αλλοδαποί με τη χρήση πλαστών εγγράφων προέβαιναν σε μισθώσεις αυτοκινήτων από εταιρίες ενοικιάσεων σε ελληνικά νησιά. Φέρονται δε ότι δεν επέστρεφαν τα οχήματα, ενώ από τα έως τώρα στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ένα εκ των οχημάτων είχε χρησιμοποιηθεί σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 16/11/2021 στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας και συνελήφθησαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα, με πλαστή άδεια διαμονής και άδεια ικανότητας οδήγησης, είχαν προβεί σε τρεις διαφορετικές μισθώσεις αυτοκινήτων από αντίστοιχες εταιρίες, στην περιοχή Σβορωνάτα Κεφαλληνίας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ !!!

 



Ποιοι επαγγελματίες δεν πληρώνουν ευρώ


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης,
enikonomia.gr



Βγήκε ο «λογαριασμός» για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, με σχετικές υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Η εξόφληση των ενισχύσεων θα γίνει σε 60 άτοκες δόσεις, με την απόφαση να μην αλλάζει την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, αλλά να δίνει παράταση για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών έως και το τέλος του χρόνου. Το σενάριο μετάθεσης ωστόσο της έναρξης της ημερομηνίας αποπληρωμής δεν έχει ακόμη «καεί».

Τα ποσά των επιστρεπτέων προκαταβολών (1 έως και 7), τα οποία καλούνται να επιστρέψουν στο κράτος επιχειρηματίες και επαγγελματίες, προσδιορίζουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Δίνεται ακόμη παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, ενώ αποσαφηνίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών σε 60 άτοκες δόσεις.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί από τους υπόχρεους έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.


Τι ποσά πρέπει να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Παρέχεται ωστόσο επιπλέον έκπτωση 15% για την εφάπαξ επιστροφή καταβολής έως τις 31/12/2021.

Οι επιχειρήσεις, που αποδεδειγμένα επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από 1η Μαΐου ως και 2 Σεπτεμβρίου 2021, δεν έχουν υποχρέωση επιστροφής κάποιου ποσού.

Έτσι:

(ΒΙΝΤΕΟ) ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ: ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!!

 




Μία δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, που θα συζητηθεί...

Σε μία δήλωση η οποία ρίχνει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το κατά πόσο είναι προστατευμένοι οι εμβολιασμένοι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, μιλώντας χθες στο Mega, οι εμβολιασμένοι... κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν ακόμη περισσότερο!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 3 ΕΤΩΝ !!!

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΓΙΧΤΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...
Καταργήθηκε με προσθήκη της τελευταίας στιγμής η αυτοδίκαιη αναστολή για ποινές έως 3 χρόνια που θεσπίστηκε με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε το 2019.



Από το dikastiko.gr


Στη πλήρη ευχέρεια του δικαστηρίου που δικάζει τα αδικήματα, εναπόκειται πλέον σε απόλυτο βαθμό, η φυλάκιση ή όχι ενός κατηγορουμένου ακόμα και για τα αποκαλούμενα ελαφρά πλημμελήματα , με βάση προσθήκη (νομοτεχνική) της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Η διάταξη αυτή αφενός καταργούνται τα οριζόμενα στον προηγούμενο ΠΚ (Ιουλίου και Νοεμβρίου 2019 ) που ανέφεραν ότι “αν με την καταδικαστική απόφαση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έως τριών ετών, η έφεση έχει αυτοδικαίως ανασταλτικό αποτέλεσμα”, και “…αν η επιβληθείσα ποινή φυλάκισης είναι μεγαλύτερη των τριών ετών, η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει αλλιώς”.

Αφετέρου συναρτά την αναστολή με περιοριστικούς όρους: “Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο μπορεί να εξαρτήσει την ανασταλτική δύναμη της έφεσης από την επιβολή περιοριστικών όρων. Αν επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 295”.

Συνεπώς η αναστολή (και) για τα πλημμελήματα πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ένας δράστης μπορεί να πάει στη φυλακή ακόμα και για τις λεγόμενες μικρές ποινές. Π.χ Διατάραξη κοινής ειρήνης 189 ΠΚ, Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης 220 ΠΚ, υπόθαλψη εγκληματία 231 ΠΚ, απιστία δικηγόρου 231 ΠΚ, απειλή 333 ΠΚ εξύβριση 361 ΠΚ, απλή κλοπή 372 ΠΚ, ενώ η διάρρηξη τιμωρείται έως 5 χρόνια.

Στόχευση

Σύμφωνα με πληροφορίες η στόχευση έχει να κάνει με την “πάταξη” της χαμηλής εγκληματικότητας, της αποκαλούμενης εγκληματικότητας της γειτονιάς, εξ ου και περιλαμβάνεται στα αδικήματα αυτά π.χ η απλή κλοπή. Ο δράστης δηλαδή, σύμφωνα με το πνεύμα της διάταξης , μπορεί π. χ την πρώτη φορά να πάρει αναστολή αλλά η υποτροπή του σε ίδιο ή άλλο ανάλογης (χαμηλής) βαρύτητας αδίκημα, θα τον οδηγεί στις φυλακές, με ειδική αιτιολογία του δικαστηρίου. Το Υπουργείο προφανώς θέλει να “κόψει” το φαινόμενο ένας κατ επανάληψη παραβάτης να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρότι έχει πολλές επιμέρους μικρές ποινές.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΝ LIDL ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥ ΦΕΤΑ ΤΗΣ LA FARM !!!

 


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΣΤΑ 295 ΤΡΙΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

 


ΣΚΑΕΙ ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Διαβάστε σχετικά εδώ:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΦΟΥΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ !!!

 


ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...

 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Οι τραπεζικές καταθέσεις δεν είναι εγγυημένες για ποσά άνω των 100.000 ευρώ........ 
Τα ομόλογα του δημοσίου, με την βούλα πλέον του ΔΕΕ, δεν θεωρούνται ασφαλής επένδυση........ 

Και υπάρχουν ακόμη ηλίθιοι που ρωτούν γιατί κυκλοφορούν 30 περίπου Δις εκτός τραπεζικού συστήματος....... 

Αρνητές Πραγματικότητας.....

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ NORD STREAM 2 !!!

 




Ανησυχία για περαιτέρω αύξηση τον Δεκέμβριο των τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου, ή στην... καλύτερη περίπτωση διατήρησή τους σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, προκαλεί η αντίδραση των αγορών μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, ότι αναστέλλεται η πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2.

Είναι ενδεικτικό ότι, εντός λίγων ωρών μετά την ανακοίνωση, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στον ολλανδικό κόμβο διαπραγμάτευσης φυσικού αερίου TTF σημείωνε αύξηση 18%, αγγίζοντας τα 94,6 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Μία αύξηση που έρχεται σε αντίθεση με την τάση αποκλιμάκωσης που είχε ξεκινήσει να καταγράφεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, και η οποία είχε δημιουργήσει αισιοδοξία για «ξεφούσκωμα» του ενεργειακού κόστους.

Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς στο Insider.gr, ακόμη είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς θα χρειαστεί να περάσουν λίγες ημέρες ώστε να αποκρυσταλλωθεί η αντίδραση των αγορών στην εμπλοκή με τον Nord Stream 2. Ωστόσο, σπεύδουν να συμπληρώσουν πως η χθεσινή εκτίναξη αποτελεί σίγουρα αρνητική ένδειξη για το τι θα επακολουθήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαμηνύεται ότι παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των τιμών, ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε δύο αυξήσεις των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων, καθώς το συνεχές ανοδικό ράλι των τιμών έχει ανατρέψει ισάριθμες φορές τους σχεδιασμούς.

Τον Δεκέμβριο οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Νεο καμπανάκι της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας


Παρόλο που τα πρώτα στοιχεία των τραπεζών είναι ενθαρρυντικά, καθώς εμφανίζουν περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει επιφυλακτική εκτιμώντας ότι ο «τελικός λογαριασμός» της πανδημίας μπορεί να αποδειχθεί πιο «τσουχτερός». Και τούτο διότι σύμφωνα με τον SSM, τον εποπτικό βραχίονα της ΕΚΤ, οι υπηρεσίες της Κεντρικής Τράπεζας εντοπίζουν ανησυχητικά ευρήματα τα οποία είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα πτωχεύσεων και κόκκινων δανείων.

Η ΕΚΤ έχει διαπιστώσει, συγκεκριμένα, ότι ο δείκτης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) αυξάνεται για τα δάνεια εκείνα που τελειώνει η περίοδος χάριτος (μορατόρια) ή για τις κατηγορίες των δανείων που ολοκληρώνεται η περίοδος της κρατικής εγγύησης. Τα δάνεια αυτά σε συνδυασμό με εκείνα τα οποία ήδη έχει γίνει κάποια ρύθμιση, προκειμένου να μην «κοκκινίσουν», αποτελούν σύμφωνα με τον SSM την «Αχίλλειο πτέρνα» των τραπεζών.

Ο SSM εκτιμά ότι ακόμη και αν η πανδημική κρίση δεν οδήγησε σε άμεση αύξηση των ΜΕΔ στον τραπεζικό τομέα, ο πλήρης αντίκτυπος της πανδημίας στους ισολογισμούς των τραπεζών δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως . Παρά τη μείωση των δεικτών NPL και τα χαμηλά επίπεδα αφερεγγυότητας το 2020 και το 2021, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων καθώς τα μέτρα κρατικής στήριξης αποσύρονται σταδιακά. Την ίδια στιγμή, ορισμένοι οικονομικοί τομείς που ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι στην πανδημία εξακολουθούν να αισθάνονται τον αντίκτυπό της, ενώ άλλοι πλήττονται από δευτερογενείς επιπτώσεις, όπως διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επί του παρόντος, οι τράπεζες δεν φαίνεται γενικά να αναμένουν σημαντική επιδείνωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων. Σε πολλές περιπτώσεις, τα κεφάλαια και η κερδοφορία των επιχειρήσεων που έχουν δανειστεί, έχουν πληγεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διατηρούνται εν ζωή μόνο χάρη στη ρευστότητα που έχουν λάβει μέσω των μέτρων στήριξης. Έτσι, με τα δεδομένα αυτά η πτώχευση των επιχειρήσεων αυτών δεν αποσοβείται απλώς αναστέλλεται για λίγο χρόνο.

ΧΟΝΤΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Από το radar.gr


Περίεργα πράγματα μαθαίνω ότι συμβαίνουν σχετικά με μεγάλη ιδιωτική τράπεζα και ακίνητα οφειλετών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό!

Στην πιάτσα εσχάτως κυκλοφορεί ότι , κάποιο νταραβέρι γίνεται, μέσα από κινήσεις σύννομες, πλην όμως υπόγειες, κατακριτέες και προς ίδιον όφελος ή εξυπηρέτηση ημετέρων, συγγενών και φίλων!

Επί του προκειμένου, η αγορά βοά ότι σε συγκεκριμένους πλειστηριασμούς ακινήτων προβολής και υψηλής αξίας, η τράπεζα «μπαίνει» επιθετικά στην διαγωνιστική διαδικασία και καταφέρνει να αποκτήσει η ίδια το πλειστηριασθέν ακίνητο!

Το οποίο στη συνέχεια, αφού περιέλθει επισήμως στην κατοχή της και στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, το πωλεί απευθείας σε …πελάτη της!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Διάταξη που θα μεταφέρει τη δικαιοδοσία των συμβολαιογράφων για πλειστηριασμούς από τα πρωτοδικεία κάθε περιφέρειας στα εφετεία προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους πλειστηριασμούς, που σε αρκετές περιοχές προσκρούουν στην «αδυναμία» των συμβολαιογράφων να «σηκώσουν» το βάρος των ρευστοποιήσεων που προωθούνται από τράπεζες και funds.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές –κυρίως νησιά– στα οποία εμφανίζεται έλλειψη συμβολαιογράφων που αναλαμβάνουν να κάνουν τους πλειστηριασμούς, με συνέπεια να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και αδυναμία διενέργειας προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Μεταξύ των νησιών στα οποία εντοπίζεται το πρόβλημα είναι π.χ. η Ρόδος, αλλά και νησιά στο Νότιο Αιγαίο, καθώς και η Κέρκυρα και η Κρήτη, όπου οι συμβολαιογράφοι των περιοχών αυτών εμφανίζονται να μην μπορούν να «αντεπεξέλθουν» στον αυξημένο όγκο των προγραμματισμένων ρευστοποιήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με πλειστηριασμούς δεν ασχολούνται υποχρεωτικά όλοι οι συμβολαιογράφοι. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο αποτελεί εκούσια επιλογή, την οποία αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου αποφεύγουν να αναλάβουν, ειδικά εάν κατοικούν σε κλειστές κοινωνίες. Η αιτία είναι ότι δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με συμπολίτες τους, είτε πρόκειται για ιδιώτες που έχουν οφειλές και η περιουσία τους βγαίνει σε πλειστηριασμό είτε επιχειρήσεις που χρωστούν και τα περιουσιακά τους στοιχεία οδεύουν σε ρευστοποίηση. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας διαπιστώνονται ελλείψεις στον αριθμό των απαιτούμενων συμβολαιογράφων και καθυστερήσεις στους πλειστηριασμούς.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει λάβει το ζήτημα είναι το γεγονός ότι τράπεζες και funds έθεσαν επιτακτικά το θέμα στους επικεφαλής των θεσμών, ζητώντας άμεση λύση. Το γεγονός προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ανέλαβε να προωθήσει ρύθμιση που θα μεταφέρει τη δικαιοδοσία των συμβολαιογράφων για πλειστηριασμούς από τα πρωτοδικεία κάθε περιφέρειας στα εφετεία. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να διευρυνθεί η δικαιοδοσία των συμβολαιογράφων που ασχολούνται με πλειστηριασμούς και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών. Τόσο οι τράπεζες όσο και τα funds που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια θεωρούν ότι οι ρευστοποιήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο επίτευξης των επιχειρησιακών στόχων για τους οποίους έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο και του «Ηρακλή». Οπως μάλιστα εξηγούν στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία, η ομαλοποίηση των πλειστηριασμών είναι επιτακτική ανάγκη μετά τον «πάγο» που είχε μπει, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία η διενέργειά τους είχε σχεδόν ανασταλεί – με εξαίρεση μικρά χρονικά διαλείμματα.

BLOOMBERG: Η AMAZON ΠΕΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΙΣ VISA ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ !!!

 


Μάχη για τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών στη Βρετανία


Η Amazon θα σταματήσει να δέχεται τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι χρήστες του Amazon ενημερώθηκαν για τις αλλαγές αυτή την εβδομάδα. Αφού πραγματοποίησαν αγορές, έλαβαν μια ειδοποίηση από την Amazon που έλεγε ότι «από τις 19 Ιανουαρίου 2022, δεν θα δεχόμαστε πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω των υψηλών τελών που χρεώνει η Visa για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες Visa, πιστωτικές κάρτες της MasterCard και της American Express όπως και πιστωτικές κάρτες της Visa που έχουν εκδοθεί εκτός βρετανικού εδάφους, αναφέρει το bloomberg.

«Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon. «Αυτά τα κόστη θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή ακόμη και να αυξάνονται».

Τα προβλήματα

ΜΟΝΕΣ ΟΦΕΛΕΙΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΦΕΛΕΙΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Μαγική εικόνα η ανθεκτικότητα των ρυθμίσεων λόγω μορατόριων και προγράμματος "Γέφυρα"...Από το 2022, όσο βαθαίνει η κρίση και η ακρίβεια, η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά !!!



Η άνοδος στα ακίνητα «πουσάρει» τις ρυθμίσεις δανείων

Από το euro2day.gr

Ένα έμμεσο αλλά σημαντικό όφελος για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών φέρνει στις τράπεζες η σταθερή άνοδος στις τιμές των ακινήτων, κατά την τελευταία τετραετία, καθώς αυξάνεται σταθερά ο αριθμός όσων εξυπηρετούν ομαλά τις ρυθμίσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές διαμερισμάτων κατέγραψαν το Β' τρίμηνο, σε ετησιοποιημένη βάση, άνοδο κατά 4,6%, ενώ το Α' τρίμηνο έτρεξαν με ρυθμό 3,5% και πέρσι αυξήθηκαν με μέσο ρυθμό 4,4%.

Η αγορά βρίσκεται σε σταθερή άνοδο από το 2017, εξέλιξη που πέραν των προφανών ευεργετημάτων για τις τράπεζες (βελτίωση της αξίας των εμπράγματων εξασφαλίσεων, απελευθέρωση προβλέψεων κ.ά.) προκαλεί την εξής παράπλευρη ωφέλεια: δημιουργεί υπεραξία σε όσους προχώρησαν σε ρύθμιση δανείου με διαχωρισμό οφειλής.

Τα προγράμματα διαχωρισμού οφειλής λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά το 2017 από την Εθνική και ακολούθησαν οι υπόλοιπες τράπεζες. Η κεντρική κατεύθυνση είναι ότι ο δανειολήπτης αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει το μέρος του ανεξόφλητου αρχικού κεφαλαίου, που ισοδυναμεί με την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου, κατά τη στιγμή της σύμβασης ενώ το υπόλοιπο «παγώνει» άτοκα.

Υπάρχουν, βέβαια, διαβαθμίσεις ανάλογα με τα εισοδήματα και την ηλικία του δανειολήπτη. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο «κούρεμα» οφειλής παρέχεται σε «ευάλωτα» οικονομικά νοικοκυριά, με χαμηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία.

Ανεξάρτητα από τις διαφοροποιήσεις, η άνοδος στις τιμές των διαμερισμάτων σε Αττική και δευτερευόντως σε Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα επιδρά θετικά σε όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις καθώς η τρέχουσα εμπορική αξία της ενεχυριασμένης κατοικίας είναι πλέον μεγαλύτερη της αξίας που ελήφθη ως βάση, όταν έγινε η ρύθμιση.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΩΣ 60 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Την δυνατότητα να επιστρέψουν σε 60 μηνιαίες δόσεις τα κρατικά δάνεια που έλαβαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν περίπου 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται έκπτωση 15%.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε υπουργικές αποφάσεις το συνολικό ποσό της ενίσχυσης που καλούνται να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες είναι «κουρεμένο» έως και 75%. Τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». Παράλληλα δίνεται νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις:


1. Το ποσό της ενίσχυσης δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο.

2. Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται περίοδος χάριτος, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οποιοδήποτε τμήμα της ενίσχυσης.

3. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

4. Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το επιστρεπτέο ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης, είναι πληρωτέο σε εξήντα (60) ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Ως ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της περιόδου χάριτος.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ !!!

 



Η «δημοκρατία» εδώ και καιρό επισημαίνει ότι υπάρχει μέγα πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι συρμοί, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο προαστιακός, όλα τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο λαός για να πάει στη δουλειά του βρίσκονται σε κακά χάλια.

Κακοσυντηρημένα, βρόμικα, γεμάτα γκράφιτι, πακτωμένα με κόσμο, γεμάτα επαίτες, με πολλά μηχανικά προβλήματα, με πόρτες που δεν λειτουργούν, θυμίζουν περισσότερο τριτοκοσμικά μεταφορικά μέσα, παρά σύγχρονα, ευρωπαϊκά.

Δεν χρειαζόταν να προκύψει η πανδημία του κορονοϊού για να γίνει αντιληπτό αυτό το ζήτημα που ταλανίζει εκατομμύρια πολίτες που τα χρησιμοποιούν, και, φυσικά, δεν έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να χαθεί ανθρώπινη ζωή για να υποχρεωθεί η Πολιτεία να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο 41χρονος εργαζόμενος της ΣΤΑ.ΣΥ. Πέτρος Γιάμαλης έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα, αυτό που συνέβη στις γραμμές του ΗΣΑΠ και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όφειλε να έχει κάνει τα δέοντα ώστε να εξασφαλίσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζομένους και τους επιβάτες, και να μην αφήσει τα πράγματα να φτάσουν σε τούτο το τραγικό σημείο.
SSL Certificates