.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ LOCKDOWN ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Η αρχή έγινε από την Αυστρία...


Επιστρέφουν τα καθολικά lockdown στην Ευρώπη με την Αυστρία να γίνεται η πρώτη χώρα στην περιοχή που το επαναφέρει.

Ειδικότερα, ο Αυστριακός καγκελάριος, Alexander Schallenberg, ανακοίνωσε την επιβολή καθολικού lockdown για τον πληθυσμό -περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων- ενώ στη χώρα αρχίζουν και οι συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Η τελευταία εξέλιξη σηματοδοτεί μια στροφή 180 μοιρών για την Αυστρία, καθώς είχε επιβάλει -από τις αρχές της εβδομάδας- περιοριστικά μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς η αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στα νοσοκομεία.


Το φάντασμα του lockdown επιστρέφει στην Ευρώπη

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να καταγράφουν ραγδαία αύξηση σε όλη την Ευρώπη, το φάντασμα του lockdown φαίνεται ότι επιστρέφει.

Η Αυστρία ανακοίνωσε ήδη καθολικό lockdown που θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στη Γερμανία, που έχει ένα από τα ισχυρότερα συστήματα υγείας, τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα νέα κρούσματα αυξάνονται ασταμάτητα, ενώ οι Αρχές καθυστερούν να δράσουν εν μέσω αλλαγής εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η απερχόμενη, Angela Merkel, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα νεά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Eduard Heger, ανακοίνωσε πως ένα lockdown των ανεμβολίαστων θα αρχίσει από την προσεχή Δευτέρα.

Η Τσεχία επίσης περιορίζει την πρόσβαση σε πλήθος υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο Antonio Costa, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, όπου έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές ενδέχεται να επαναφέρουν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού, ενόψει της περιόδου των εορτών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates