.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΤΑ (7!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ!!!

ΔΕΚΑ (10!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΜΑΙΡΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ και ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ+ΑΚΟΜΗ 7 ΧΩΡΕΣ !!!

 


Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός ίσως προήλθε αρχικά από οκτώ άλλες χώρες, και όχι από την Κίνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019, όταν πιθανότατα πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού.

Στην έρευνά της η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί φυλογενετική ανάλυση, μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση του Covid-19. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική έκδοση του ιού βρίσκοντας το δείγμα του ιού με τις λιγότερες μεταλλάξεις.

Λένε, λοιπόν, ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει το ενδεχόμενο ο ιός που βρέθηκε στη Γουχάν να είναι ο "αρχικός" ιός, και αντ' αυτού θεωρούν οκτώ άλλες χώρες ως πιθανότερους τόπους αρχικής μόλυνσης: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία ή Σερβία.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΗΡΑΚΛΗΣ 2" ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ BAD BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα κόκκινα δάνεια και το σενάριο συνύπαρξης Ηρακλή και bad bank

Δύο σχεδόν μήνες μετά την κατάθεση στην κυβέρνηση του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος για τη σύσταση bad bank (Asset Management Company - AMC), η αξιολόγησή του δεν έχει ολοκληρωθεί από Lazard (σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών) και Axia (σύμβουλος Μαξίμου).

Την ίδια ώρα, στην τραπεζική αγορά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική να συνυπάρξουν Ηρακλής και bad bank. Να υιοθετηθεί, δηλαδή, το σχέδιο της ΤτΕ από την Ελληνική Δημοκρατία και να αποσταλεί προς έγκριση σε Κομισιόν, ΕΚΤ, SSM και DG Comp. Ταυτόχρονα, να «τρέξει» η προεργασία για την επέκταση του σχήματος κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής ΙΙ».

ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Κεφαλαιακή χαλάρωση , αναθεώρηση του κανονισμού των NPLs και αναβολή της Βασιλείας IV το τρίπτυχο των απαιτήσεών τους για να δώσουν δάνεια !!!

Να ξεκαθαρίσουν τους κανόνες που θα ισχύσουν για τις τράπεζες μετά την πανδημία, να αλλάξουν οι κανονισμοί για τα κόκκινα δάνεια και να μετατωπιστεί χρονικά η εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας IV ζήτησαν οι τράπεζες στην Ευρώπη σε διάσκεψη που συμμετείχαν όλες οι εθνικές ενώσεις τραπεζών την περασμένη εβδομάδα.

Χαλάρωσης συνέχεια σε ότι αφορά τα κεφάλαια των τραπεζών ζητούν τα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ευρωπαϊκή οικονομία

Τι θα ισχύσει για τα κεφάλαια των τραπεζών

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θέλουν σαφήνεια σχετικά με την ανασυγκρότηση των κεφαλαίων τους μετά την πανδημία.

Μάλιστα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο που οι επόπτες θα τρέξουν παράλληλα με την άσκηση του stress test.

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης ο οποίος ανέρχεται στο -0,3% ήτοι αποπληθωρισμό και ειδικά σε μια στιγμή που υποτίθεται οι κεντρικές τράπεζες ασκούν νομισματική πολιτική μέσα στα πλαίσια της σταθερότητας των τιμών και προκειμένου να επιτευχθεί αυτός θα πρέπει ο μέσος πληθωρισμός να κυμαίνεται πλησίον του 2%.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/11/2020

 

ΝΕΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_79.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_89.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_99.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_98.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/blog-post_888.html



Μια περίεργη υπόθεση κλοπής καλείται να εξιχνιάσει η Ασφάλεια Αττικής η οποία, όπως φαίνεται, έχει να κάνει με επαγγελματίες χρυσοδάκτυλους…

Οι δράστες άδειασαν το περιεχόμενο τεσσάρων θυρίδων από θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος τράπεζας Alpha Bank στο Ψυχικό χωρίς ακόμα να έχει καν προσδιοριστεί το χρονικό σημείο κατά το οποίο έγινε η κλοπή.

Εντός των θυρίδων, τέσσερις επιχειρηματίες είχαν αποθηκεύσει αντικείμενα υψηλής αξίας και χρήματα.

Η υπόθεση ήλθε στο φως όταν ένα εκ των θυμάτων της κλοπής μετέβη στη θυρίδα του και διαπίστωσε πως έλειπαν από εκεί κοσμήματα τεράστιας αξίας (42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ).

ΣΚΑΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

 


Κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας με πολιτικό παρελθόν και πολιτικές διασυνδέσεις εμπλέκεται σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Πρόσφατα η ΑΑΔΕ του βεβαίωσε πρόστιμο για λήψη “ψευδών” παραστατικών στοιχείων από εταιρείες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο του “παραδικαστικού κυκλώματος”. 

Όλες οι αποκαλύψεις, με ονόματα και ντοκουμέντα, στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί την Κυριακή.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ !!! ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ+LOCKDOWN !!!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ+ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
«(...) Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω(...)» !!!



Ένα κοινωνικό θέμα που “καίει”, αναδεικνύει με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα αφορά το γεγονός οτι εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

Ο 10ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ !!!

 


Του Βασίλη Βιλιάρδου

Οι δύο «μαγικές» λέξεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού είναι οι «ιδιωτικοποιήσεις» και οι «παραχωρήσεις» – για την επιβολή των οποίων είναι απαραίτητες οι χρηματοπιστωτικές και πρόσφατα οι υγειονομικές κρίσεις που οδηγούν στο κλείδωμα (lockdown) των οικονομιών. Εν προκειμένω η παγκοσμιοποίηση, η οποία εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, ανθρώπων και αγαθών είναι απαραίτητη – ενώ οι μεταναστευτικές ροές από τις φτωχές χώρες επίσης, επειδή εφοδιάζουν τις επιχειρήσεις με φθηνό εργατικό δυναμικό, προκαλώντας τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα παραγομένου προϊόντος. Επί πλέον η ύπαρξη φορολογικών παραδείσων, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται με φόρους τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Στις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων, συνήθως των εταιριών κοινής ωφελείας (ύδρευση, ηλεκτρισμός) και των στρατηγικών (λιμάνια, αεροδρόμια, φυσικοί πόροι), έχουμε ήδη αναφερθεί – ενώ «παραχωρήσεις» σημαίνει η ανάθεση εκ μέρους του δημοσίου σε ιδιώτες υπηρεσιών, όπως είναι η κατασκευή και η λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων, φυλακών, δικτύων, εθνικών οδών αγωγών κλπ.

Με την έννοια δε «ακραίος νεοφιλελευθερισμός» ορίζεται η μεταφορά όλων των επιχειρήσεων στους ιδιώτες – με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον σε θέση το κράτος να λειτουργήσει εξισορροπητικά, αφού παύει να διαθέτει τα οικονομικά μέσα. Όσον αφορά δε την αναδιανομή των εισοδημάτων και τις συνέπειες της, ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, τα εξής:

(1) Διαπιστώνεται ένα σκανδαλώδες μοίρασμα των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων – το οποίο καταλήγει να είναι πέραν κάθε αναλογικότητας.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ....ΣΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ !!!

 


Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ AXIA NEWS(28/11/2020)

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27/11/2020

 

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΟΙ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ 8 ΣΤΟΥΣ 10 !!!

 


ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ: "ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ" !!!

 


ΑΙΣΧΟΣ: Η AEGEAN ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΩ ΤΣΕΠΩΝΕΙ 120.000.000€ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

 


ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEALNEWS(27/11/2020)

ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΩΝ FUNDS ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ+ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΑΣ ΧΑΚΑΡΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ+ΑΣΤΕΓΟΥΣ !!!

 

 

Ένας 36χρονος ιερέας χάκερ από τη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε να «τρυπώσει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς τράπεζας και για επί τρία χρόνια αποσπούσε χρηματικά ποσά προκειμένου να αγοράσει τροφή και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρίας Τσοχαντάρη για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο «Ρομπέν των Φτωχών» κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 120.000 ευρώ, αγοράζοντας και διανέμοντας δεκάδες γεύματα για φτωχές οικογένειες.

 
Ωστόσο, ο πρώην ιερέας έγινε αντιληπτός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνελήφθη. Σήμερα, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, που μπορούν να του στοιχίσουν από πέντε έως 15 χρόνια στη φυλακή.

ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!

 



Τις εισηγήσεις των ειδικών που θα παρατείνουν κατά μια ή δυο εβδομάδες το lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου περιμένει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στην έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθενται επι τάπητος αυξημένη λειτουργία των δικαστηρίων καθώς ήδη θεωρείται από πολλούς δικαστικούς παράγοντες ότι υπάρχει υπερλειτουργία των δικαστηρίων (Ένωση Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων, Δικαστικοί Υπάλληλοι) σε αντίθεση με τους δικηγόρους που ζητούν επιπλέον δίκες κυρίως στα Ποινικά Ακροατήρια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εχει δεχτεί εισηγήσεις από όλους τους φορείς και το πιθανότερο σενάριο είναι να προχωρήσει σε ανανέωση της ΚΥΑ , ως έχει ή με ελάχιστες μη δομικές αλλαγές.

Μείωση

Τα κρούσματα σε εργαζομένους στα δικαστήρια δεν είναι λίγα και πρόσφατα εντοπίστηκε ανώτερος εισαγγελέας θετικός στον ιό στη Θράκη, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Κρούσματα υπάρχουν δε σε πολλά δικαστήρια της χώρας.

Οι Εισαγγελείς και οι δικαστικοί υπάλληλοι πρόσφατα ουσιαστικά υπερ επιπλέον περιορισμών . Χαρακτηριστικά οι εισαγγελείς ανέφεραν πως ούτε αποφεύχθηκε η επιβάρυνση των δικαστηρίων αφού οι δίκες αναβάλλονται , ούτε μετριάστηκε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού αφού υπήρξε συνωστισμός. Μάλιστα επισήμαναν πως η πρακτική «της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών Δικαστηρίων της Χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1.700.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ+ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

 



Η έλλειψη χρημάτων στην Αγορά φέρνει παύση εργασίας. Και αυτό αποτυπώνεται και στο Δημόσιο Ταμείο, που είναι μείον!

Μάλιστα, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει στα 3,599 δισ. ευρώ, καθώς τα ταμεία των επιχειρήσεων έχουν στερέψει από χρήμα. Την ανάλογη περίοδο του 2019 οι ληξιπρόθεσμες ο­φειλές ήταν 4,907 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Σεπτέμβριο οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 621 εκατ. ευρώ, αυξημένοι κατά 14,8%.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!!

Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
"Δεν έχουμε ενημερωθεί..." χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τα στελέχη των τραπεζικών καταστημάτων !!!



Η επιστολή του ΕΣΑ στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Ο Ε.Σ.Α παρεμβαίνει στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας το θέμα της διαχείρισης των επιταγών, διαμαρτύρεται για την πρακτική που ακολουθούν και ζητά με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών την άμεση παρέμβαση του για οριστική επίλυση του θέματος, με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων που ορίζει ο νόμος και άμεση επίλυση όλων των επί μέρους προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη έγκαιρη εφαρμογή του.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΕΣΑ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Χατζηνικολάου,

Σας ενημερώνουμε ότι πολλά μέλη μας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αλλά και συνάδελφοι από όλη τη χώρα, μας πληροφόρησαν ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν ανταποκρίνονται στην αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων, όπως αυτή αναφέρεται στο ΦΕΚ 4753, άρθρο 35 που εκδόθηκε στις 18-11-2020.

Η πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για τη λειτουργία της αγοράς, παρέχει το δικαίωμα αναστολής των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων αξιογράφων κατά 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία επί εκάστου αξιογράφου, για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορονοϊού Covid-19.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΕΚΤ !!!

 


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διαγράψει ή να κρατήσει για πάντα το δημόσιο χρέος που αγοράζει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης για να βοηθήσει τα κράτη να ανακάμψουν, δήλωσε ένας ανώτερος Ιταλός κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Η νομισματική πολιτική πρέπει να υποστηρίζει τις επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών με κάθε δυνατό τρόπο", δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργικού συμβουλίου Riccardo Fraccaro, ο πλησιέστερος βοηθός του πρωθυπουργού Giuseppe Conte.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την «ακύρωση κρατικών ομολόγων που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή την παράταση της λήξης τους».

Το ιταλικό αίτημα αντανακλά τη βαθιά δημοσιονομική κρίση της χώρας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση.

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ EUROBANK !!!

 


Τεράστια ταλαιπωρία για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το πολυδιαφημισμένο mobile app της Εurobank καθώς από χθες το απόγευμα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για ανεξήγητους λόγους!

Το αποτέλεσμα είναι οι χρήστες της εφαρμογής να μην έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής αλλά να αναγκάζονται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Εurobank προκειμένου να προχωρήσουν στις διαδικασίες. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα αποκατασταθεί η «βλάβη» καθώς η αρμόδια υπηρεσία της Eurobank αναφέρει ότι κάποια στιγμή, ίσως υπάρξει κάποια ενημέρωση! Και όλα αυτά εν έτη 2020…

ΞΕΦΡΕΝΕΟ ΡΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ BITCOIN !!!

 



Μέσα σε λίγα 24ωρα το κρυπτονόμισμα έχει σπάσει απανωτά ρεκόρ

Τίποτα δεν μοιάζει πια να… φοβίζει το Bitcoin, καθώς ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων δεν έχει αφήσει κανένα «φρούριο» απόρθητο.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, το κρυπτονόμισμα έχει σπάσει απανωτά ρεκόρ, με την τιμή του να έχει επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλι που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Μόλις το απόγευμα της Τρίτης το Bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 19.300 δολάρια, καταγράφοντας ράλι άνω του 4,5% και επαναφέροντας στο μυαλό μνήμες του 2017. Το κρυπτονόμισμα δεν απέχει πλέον πολύ από το υψηλό όλων των εποχών των 19.783 δολαρίων που άγγιξε τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ μόνο για το 2020, μετρά άλμα άνω του 150% (!).

Πλέον η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει αυξηθεί στα 355,9 δισ. δολάρια, αγγίζοντας επίπεδα υψηλότερα της κεφαλαιοποίησης των 331,8 δισ. δολαρίων (Δεκέμβριος 2017).

Οι λόγοι που τροφοδοτούν το ράλι

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που τροφοδοτούν το ξέφρενο ράλι του κρυπτονομίσματος;

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΖΗΜΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Και φυσικά να μην ξεχνάμε πάνω απ΄όλα τα μνημόνια και τα δεινά που προκάλεσαν+προκαλούν ακόμα στον ελληνικό λαό για να σωθούν οι τράπεζες !!!


Με πάνω από 1,5δις €, θα ζημιωθεί τελικά το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της δήθεν «κρατικοποίησης» της Τράπεζας Πειραιώς που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo ύψους 165εκ €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου και Υπεύθυνου του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι «η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5δις €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€».

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ+ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 


ΕΚΤ: ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ !!!


 Σε μεγένθυση:

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ ;;;


 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΕΕΤΤ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

 


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαδικασία αποζημίωσης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις αποκλίσεις από τις διαφημιζόμενες και τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Εάν διαπιστωθούν σημαντικές συνεχείς ή επαναλαμβανόμενες αρνητικές αποκλίσεις και ο πάροχος δεν έχει αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός 30 ημερών από την υποβολή του παραπόνου/καταγγελίας, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, είτε είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, αζημίως.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαδικασία αποζημίωσης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις αποκλίσεις από τις διαφημιζόμενες και τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα ενημερώνουν τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι μόνο για τις ονομαστικές και διαφημιζόμενες ταχύτητες.


Συγκεκριμένα, οι πάροχοι σταθερών δικτύων πρόσβασης υποχρεούνται να ενημερώνουν τους συνδρομητές για την ελάχιστη, μέγιστη και συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη σύνδεσή τους. Η ενημέρωση αφορά τόσο τους νέους συνδρομητές όσο και τους υφιστάμενους συνδρομητές ενός παρόχου.

Έτσι, ένας νέος συνδρομητής θα μπορεί, στο πλαίσιο της προσυμβατικής ενημέρωσης, να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταχύτητες που μπορεί να αναμένει στη σύνδεσή του, πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Η ενημέρωση θα γίνεται τόσο από τα καταστήματα όσο και από την ιστοσελίδα ή τις γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του παρόχου.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ !!! Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΩΡΗΔΩΝ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 



Απροστάτευτοι δικαστικά βρίσκονται πολίτες, που διεκδικούν αποζημιώσεις από δημόσιο, γιατρούς, νοσοκομεία, οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΑ κλπ.), συκοφάντες ή τροχαία ατυχήματα και εργατικά ατυχήματα, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το δικαστικό ένσημο προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη.

Σε όλα τα δικαστήρια της χώρας ματαιώνονται δικαστικές υποθέσεις που αφορούν ζημιές που έχουν υποστεί οι πολίτες, γιατί το κράτος τους υποχρεώνει να καταβάλλουν 1% από την χρηματική απαίτηση που διεκδικούν. Το ποσοστό αυτό, σε απαιτήσεις με μεγάλο χρηματικό αντικείμενο, άνω των 250.000 ανέρχεται σε 2.500 ευρώ, ποσό εξαιρετικά μεγάλο για εκατοντάδες πολίτες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας δικαστική προστασία.

“Βουνό τα έξοδα” για το Δικαστικό ένσημο

Πολίτες, που υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία τους από ιατρικά λάθη αναγκάζονται να αποσύρουν τις αγωγές τους ή να μειώσουν τις απαιτήσεις τους στο ελάχιστο γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το δικαστικό ένσημο. Περιπτώσεις αποζημιώσεων από κακοτεχνίες των ΟΤΑ ή Οργανισμών, όπως ή ΔΕΗ, που είχαν συνέπεια να καταστραφούν περιουσίες και οικίες απλών ανθρώπων δεν μπορούν να δικαστούν γιατί οι ζημιωθέντες είναι αδύνατον να πληρώσουν προκαταβολικά το δικαστικό ένσημο των απαιτήσεων τους. Έτσι αποκλείονται από τη δικαστική προστασία, την οποία το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους.

Δύο δικαστήρια της χώρας, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Πάτρας έχουν κρίνει ότι η απαίτηση αυτή είναι αντισυνταγματική καθώς αποτρέπει τους οικονομικά αδύναμους να ασκήσουν αγωγές, πληρώνοντας προκαταβολικά και μάλιστα χωρίς να έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα τους για ικανοποίηση. Δηλαδή, να έχει κριθεί εάν δικαιούνται αποζημιώσεως ή όχι. Σε αντίθεση με τους οικονομικά ισχυρούς που είναι σε θέση να αναλάβουν ευκολότερα τον κίνδυνο απόρριψης.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ BLACKROCK ΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ...ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ !!!

 



Σάλος έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες από την την ανάθεση των συμβουλευτικών εργασιών στην BlackRock σχετικά με το χρηματοοικονομικό κανονισμό βιωσιμότητας της ΕΕ. 


Σύμφωνα με την Emily O'Reilly, την ανεξάρτητη διαμεσολαβήτρια της ΕΕ, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει στον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο μια σύμβαση αξίας 280.000 ευρώ αποκαλύπτει την αδυναμία των διαδικασιών των Βρυξελλών να ελέγξει τις συγκρούσεις συμφερόντων κατά την πρόσληψη από τον ιδιωτικό τομέα για παροχή συμβουλών σε σημαντικούς τομείς πολιτικής.


Η απόφαση να αναλάβει η BlackRock Investment Management μια μελέτη σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στον τραπεζικό κανονισμό της ΕΕ προκάλεσε καταγγελίες από τους ευρωβουλευτές. 


Αμφισβήτησαν την ικανότητα της BlackRock να ενεργεί ως αμερόληπτος σύμβουλος υπό το φως των συμμετοχών του σε ευρωπαϊκές τράπεζες και εταιρείες ορυκτών καυσίμων.
Ο διαμεσολαβητής, ο παρατηρητής δεοντολογίας της ΕΕ, είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι θα εξετάσει την απόφαση ανάθεσης της σύμβασης.

Η ΕΚΤ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ" EURIBOR !!!

 


Η ΕΚΤ διερευνά αποσύνδεση assets 180 τρισ. ευρώ από το Euribor


Τις εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που το Euribor, ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παύσει να υπάρχει, διερευνά επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παρότι η ομάδα εργασίας της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια μηδενικού κινδύνου σε ευρώ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για παύση του Euribor, το οποίο συνδέεται με χρηματοοικονομικά προϊόντα ύψους 180 τρισ. ευρώ (214 τρισ. δολαρίων), εξετάζει τις επιλογές για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί μια έξοδος από το συγκεκριμένο καθεστώς.


Σε αντίθεση με τον διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου, το Euribor είναι προγραμματισμένο να "επιβιώσει” και μετά το τέλος του 2021. Ωστόσο, κυκλοφορούν φήμες ότι θα μπορούσε τελικά να καταργηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης "σηματωρών” που έχουν πληγεί από σκάνδαλα χειραγώγησης. Η ΕΚΤ ανέφερε τον Ιούλιο ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια, ακόμη και για την κατάργηση του Euribor.

"Όταν καταστεί σαφές ότι ολόκληρος ο κόσμος κινείται προς μηδενικού ρίσκου επιτόκια, θα έρθει η στιγμή που οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούσαν να αναρωτηθούν για το Euribor επιβιώνει”, ανέφερε ο Christoph Rieger, επικεφαλής στρατηγικής σταθερού επιτοκίου στην Commerzbank AG.

ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS: ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 


Φτάσαμε να τα γράφουν αυτά που φωνάζουμε εμείς τόσο καιρό μέχρι και sites όπως το bankingnews  !!! Διαβάστε τι γράφει:


Distress funds με λεόντειες συμφωνίες εις βάρος των ελληνικών τραπεζών – Ήρθαν να πάρουν το εύκολο χρήμα από τους Έλληνες


Τα distress funds μέχρι τώρα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ελληνικές τράπεζες και την προσπάθεια τους να απαλλαγούν από τα προβληματικά δάνεια.


Επέβαλλαν λεόντειες συμφωνίες που στο τέλος δεσμεύουν τις τράπεζες και δημιουργούν ένα σκηνικό μόνιμης αιμορραγίας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το χρονοδιάγραμμα

Η περίπτωση της Attica bank είναι τραγική και υποδειγματική της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει ένα deal με ένα ανύπαρκτο σχήμα που πήρε την τιτλοποίηση των 1,3 δισεκ. ευρώ και που κοστίζει στην τράπεζα ίσως και 200 εκατ ευρώ ζημία. 


Πουλήσει μια τιτλοποίηση η οποία μόνο ζημίες επέφερε στην Attica bank αμφισβητείται εάν θα μπορέσει να πληρωθεί το μισό senior bond.

Πειραιώς με Intrum

ΜΑΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ: ΦΩΤΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Στη 12η από τη 19η θέση της Ε.Ε. ανέβηκε η Ελλάδα ως προς το ύψος της τιμής της κιλοβατώρας. Αύξηση 8,6% στα τιμολόγια που πληρώνουν τα νοικοκυριά (με κατανάλωση 2.500 έως 5.000 κιλοβατώρες) σε ένα εξάμηνο !!!



Επτά θέσεις ως προς το ύψος των τιμών λιανικής ρεύματος στη σχετική λίστα των χωρών της Ε.Ε. ανέβηκε η Ελλάδα.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, η χώρα μας από τη 19η εκτοξεύτηκε στη 12η θέση των κρατών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat για την πορεία της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Από την επεξεργασία τους και τη σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο (δεύτερο του 2019) προκύπτει πως η τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνουν τα νοικοκυριά (με κατανάλωση 2.500 έως 5.000 κιλοβατώρες) αυξήθηκε κατά 8,6%. Πιο συγκεκριμένα ανέβηκε στο 0,1292 ευρώ ανά κιλοβατώρα (περίπου 13 λεπτά του ευρώ), όταν το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης χρονιάς ήταν στο 0,1189 ευρώ (περίπου 12 λεπτά του ευρώ).

Η εκτίναξη της λιανικής τιμής (δεν συμπεριλαμβάνονται τέλη και φόροι) αποδίδεται, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, στην απόφαση της κυβέρνησης πέρυσι τον Σεπτέμβριο να αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της λήψης των μέτρων για τη διάσωση της δημόσιας επιχείρησης από την οικονομική κατάρρευση.

Την επίπτωση αυτή κατέγραψε και η Eurostat, καθώς η ΔEΗ κατέχει περίπου το 64% της κατανάλωσης ρεύματος και 5,7 εκατομμύρια παροχές στο διασυνδεδεμένο σύστημα.

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ BAD BANK ΕΞΑΡΧΗΣ !!!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013
Έπρεπε να γίνει bad bank εξαρχής παραδέχεται τώρα ο Στουρνάρας αλλά λέει δεν μας άφηναν οι δανειστές !!!




Η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι η σημερινή μας δικαίωση, δια στόματος Γιάννη Στουρνάρα !!!

Όχι μόνο χάρισαν τα δάνειά μας στα funds, αλλά, σήμερα, κινδυνεύουν, αντί να εισπράξουν τα χρήματα των χαριστικών πωλήσεων, να υποχρεωθούν να καταβάλλουν και αποζημιώσεις, επειδή απέκρυψαν στους αγοραστές όλα εκείνα τα τραπεζικά μυστικά, τα οποία δικαιώνουν, 7 χρόνια τώρα, στα Δικαστήρια, τους Δανειολήπτες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

Όποιος παρακολούθησε την διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ Στουρνάρα, Τσακαλώτου, Σταϊκούρα και Βενιζέλου κατάλαβε πολλά για αυτά που μας συνέβησαν τα τελευταία 10 χρόνια των μνημονίων.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 


Χάρη στη νέα νομική πράξη που ενέκρινε εχθές [24/11] το Ευρωκοινοβούλιο, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν πλέον να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να προσφεύγουν συλλογικά στα δικαστήρια.


Με τους νέους κανόνες θεσπίζεται ένα ενιαίο μοντέλο αντιπροσωπευτικής αγωγής που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη και θα εγγυάται υψηλό επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές σε περιπτώσεις ομαδικής ζημίας. Ταυτόχρονα προβλέπονται κατάλληλες εγγυήσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι καταχρηστικές αγωγές.

Όλα τα κράτη μέλη υποχρεούνται να συστήσουν τουλάχιστον έναν αποτελεσματικό διαδικαστικό μηχανισμό που θα επιτρέπει σε νομιμοποιούμενους φορείς (π.χ. οργανώσεις καταναλωτών ή δημόσιους φορείς) να προσφεύγουν στα δικαστήρια με σκοπό να ζητούν ασφαλιστικά μέτρα (για την παύση ή απαγόρευση μιας συγκεκριμένης πρακτικής) ή επανόρθωση (μέσω π.χ. αποζημίωσης). Σκοπός της νομοθεσίας είναι να βελτιώσει τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς μέσω του τερματισμού παράνομων πρακτικών και να διευκολύνει την πρόσβαση των καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

Περισσότερα δικαιώματα για τους καταναλωτές, εγγυήσεις για τους εμπόρους

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ Ή ΚΑΡΟΤΟ" ΖΗΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Να τεθεί στόχος για μονοψήφια ποσοστά «κόκκινων» δανείων ως το 2021 - 2022 με κίνητρα και κυρώσεις για τις τράπεζες


Ακόμη και μια εναλλακτική λύση θεραπείας - σοκ προτείνει η Επιτροπή Πισσαρίδη στην κυβέρνηση να εξετασθεί για να ξεπεράσουν οι τράπεζες το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων και να αρχίσουν πάλι να χρηματοδοτούν επαρκώς την οικονομία. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν με τιτλοποιήσεις σε μονοψήφιο ποσοστό τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε πολύ σύντομο χρόνο, το 2021 ή το 2022, καθιερώνοντας ένα σύστημα bonus malus, που θα επιβραβεύει ή θα τιμωρεί τις τράπεζες ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την καλύτερη δυνατή λύση για να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια, η Επιτροπή Πισσαρίδη καταθέτει μια πρόταση για πολύ γρήγορη εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, σημειώνοντας:

ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ & ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Από ένα σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος απαλλάσσονται πολίτες και Δημόσια Διοίκηση, καθώς από σήμερα ο e-ΕΦΚΑ ξεκινά να αξιοποιεί την διαλειτουργικότητα για την αυτόματη λήψης φορολογικής ενημερότητας για την εξόφληση πολιτών και επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτόν. Έτσι, φυσικά και νομικά πρόσωπα σταματούν να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα.

Ο e-ΕΦΚΑ, μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, αποκτά πρόσβαση στην διασύνδεση των δημοσίων φορέων με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μόνο σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο φορέα, κατά το τελευταίο έτος πάνω από 10.000 φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν και προσκομίστηκαν από υπόχρεους, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η διασύνδεση υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιοποίηση της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας και από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Δήμο Βόλου. Η Βουλή των Ελλήνων ήταν ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποίησε την εν λόγω υπηρεσία μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας. Ακολούθησε η ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας προς τους Δήμους της χώρας.

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ 1-12-2020 Ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ Ν. 4745/2020 ;;;

 



Της Μαργαρίτας Στενιώτη,

Εφέτη,πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και νυν μέλους του Δ.Σ.


Την 6-11-2020 δημοσιεύθηκε ο ν. 4745/2020, στο πρώτο μέρος του οποίου περιλαμβάνονται «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά)». Η δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου, το θέρος του τρέχοντος έτους, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, διότι εμπεριείχε πολλές αντισυνταγματικές διατάξεις. Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, πριν την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή και αφού είχαν επέλθει διορθώσεις και μεταβολές ως προς τις αντισυνταγματικές διατάξεις του, που Δικαστικοί Λειτουργοί και Δικηγόροι είχαμε επισημάνει, διαβίβασε, με το υπ’ αριθμ. 38146οικ./20-08-2020 έγγραφό του, αίτημα προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο. 

Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 36/2020 απόφασή της επί λέξει «γνωμοδοτεί ομόφωνα ότι είναι σκόπιμες και συνταγματικά επιτρεπτές η υπό νομοθέτηση ρυθμίσεις με το άρθρο ένα του σχεδίου νόμου για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του νόμου 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παράγραφος 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, αφού ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις που διατυπώθηκαν στην εισήγηση και ειδικότερα η αναγκαιότητα κάλυψης των υπαρχουσών κενών οργανικών θέσεων ειρηνοδικών προς αποφυγή υπερχρέωσης των υπηρετούντων δικαστών». 

Η εισήγηση στην Ολομέλεια του Α.Π. για το άνω θέμα με σαφή τρόπο επισημαίνει: α) ότι ο ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων επέφερε ιδιαίτερη επιβάρυνση στο δικαστικό έργο των Ειρηνοδικών και β) ότι ο μεγάλος αριθμός των υποθέσεων που κατατέθηκαν (ανεξαρτήτως της ύπαρξης και άλλων αιτίων) προκάλεσαν την υπερφόρτωση των Ειρηνοδικείων. 

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 


Στο 6ο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζητείται στις 8 Δεκεμβρίου η συνταγματικότητα του νόμου για την άσκηση δίωξης σε στελέχη τραπεζών μόνον κατόπιν έγκλησης της τράπεζας. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: ‘Η το 6ο τμήμα θα εκφράσει θετική ή αρνητική άποψη και θα παραπέμψει το θέμα στην λεγόμενη μικρή ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου ή δεν θα μπει καθόλου σε συζήτηση και θα το παραπέμψει κατευθείαν στην μικρή ολομέλεια. 

Δεδομένου ότι στη μικρή ολομέλεια συμμετέχουν οι μισοί Αεροπαγίτες και είναι όργανο με τακτικές μηνιαίες συνεδριάσεις, η απόφαση για τον νόμο αναμένεται ότι θα εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο 87ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ !!!

 


Συνελήφθη στην Κηφισιά, ο Μπάμπης Βωβός. Ο 87χρονος κατασκευαστής και επιχειρηματίας συνεληφθη την Κυριακή στην περιοχή της Κηφισιάς από το Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής μετά από εισαγγελική παραγγελία για χρέη και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο ηλικιωμένος, το πρωί της Τετάρτης θα μεταχθεί από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ όπου κρατείται στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και οι πληροφορίες λένε ότι πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Η πρώτη σύλληψη Μπάμπη Βωβού

Ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν- πρώτη φορά το 2012- για οφειλές στο δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές μετά την κατάρρευση του ομίλου του, η διοίκηση του οποίου είχε περάσει τα τελευταία χρόνια στο γιό του Αρη Βωβό. Η πορεία του Μπάμπη Βωβού πηγαίνει πίσω στο 1974 όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στον τομέα των ακινήτων, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κυρίως στα μεγάλα επαγγελματικά κτίρια. Η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας της είχε αναπτύξει ουκ ολίγα κτίρια γραφείων, συνολικής επιφάνειας πάνω από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα. Ειδικά στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, οι παλιότεροι μπορεί να θυμούνται ακόμη την… Βωβούπολη, ενώ από τα πιο γνωστά έργα και πρώτα έργα του στην Κηφισίας πίσω στο μακρινό 1980 ήταν το ‘’Atrina Center΄΄που είχε πάρει το όνομά του από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών της οικογένειας (Άρη, Τριάδα, Ναταλία). Εξίσου διάσημο ήταν και το ‘’Agora’’ επίσης τη δεκαετία του ’80 στη λεωφόρο Κηφισίας, το «Polis» στο Μαρούσι τη δεκαετία του ’90, το ‘’Monumental Plaza΄΄επίσης στο Μαρούσι την ίδια δεκαετία.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!

 


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(25/11/2020)

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΠΕΤΥΧΑΝ !!!

 


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(25/11/2020)

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΑ "ΜΥΣΤΗΡΙΑ" ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA !!!

 


Γιατί το εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην μισή δόση


Το κεφάλι τους «ξύνουν» πολλοί επιστήμονες προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ενθαρρυντικά αλλά μάλλον ασυνήθιστα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της βρετανικής εταιρείας AstraZeneca, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι πιο αποτελεσματικό (έως 90%), όταν η πρώτη από τις δύο δόσεις τους χορηγηθεί μισή. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, όταν η πρώτη δόση χορηγηθεί ολόκληρη, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις δοκιμές φάνηκε αρκετά χαμηλότερη (μόνο 62%).

Όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης 3, το εμβόλιο εμφάνισε μια αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο 70%, δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Οι δύο δόσεις χορηγήθηκαν με διαφορά ενός μηνός και η αποτελεσματικότητα αφορούσε την πιθανότητα οι εμβολιασμένοι να αρρωστήσουν από Covid-19, σε σχέση με όσους είχαν κάνει εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο).

Διάφοροι επιστήμονες, σύμφωνα με το “Nature”, επεσήμαναν ότι δεν είναι δυνατό να γίνει άμεση σύγκριση με τα άλλα εμβόλια (των Pfizer/BioNTech και Moderna), που έχουν εμφανίσει αποτελεσματικότητα έως 95% στις δοκιμές, καθώς τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Μεταξύ άλλων, δεν έγινε γνωστό πόσοι συμμετέχοντες στις δοκιμές της Οξφόρδης/Astra Zeneca εμβολιάστηκαν πραγματικά και πόσοι ψευδο-εμβολιάστηκαν.

«Το 90% είναι αρκετά καλό, αλλά το 62% για το δεύτερο εμβολιαστικό σχήμα (σ.σ. δύο πλήρεις δόσεις) δεν είναι τόσο εντυπωσιακό», σχολίασε ο ιολόγος Φλόριαν Κράμερ της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ !!! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ !!!

 


Ανοιχτή επιστολή προς το καταναλωτικό κοινό μέσω του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) έστειλαν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το πρωί το Δευτέρας.

Στην επιστολή τους αναφέρονται στην ανησυχία που υπάρχει τελευταία σχετικά με την ασφάλεια των αγορών στα σουπερμάρκετ, καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή απόδειξη για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ.

Δείτε αναλυτικά την ανοικτή επιστολή του ΙΕΛΚΑ στους καταναλωτές

Αναγνωρίζουμε ως Ινστιτούτο ότι μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού είναι ανήσυχο σε σχέση με την εξάπλωση του ιού COVID-19. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί αριθμός δημοσιευμάτων τα οποία ενδέχεται να δημιουργήσουν ανησυχία ή ακόμα και πανικό στο καταναλωτικό κοινό σε σχέση με την ασφάλεια των αγορών στα σουπερμάρκετ.

Τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα καταστήματα σουπερμάρκετ αποτελούν εστίες υπερμέταδοσης του κορωνοϊού COVID-19 είναι ανυπόστατα. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι «καμιά ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει, δεν προκύπτει, από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές, ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία.» Στην ίδια θέση κατέληξε λίγο νωρίτερα και ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολογων, αναφέροντας ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς μεταφράζουμε τις μελέτες, και πως μεταφράζουμε τα στοιχεία για να μη δημιουργούμε αυτές τις πλασματικές εικόνες.»

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΖΗΤΑ Η EBA !!!

 


Την τάση να ελεγχθεί κεντρικά το σύστημα των τιτλοποιήσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες εκφράζει με το σαφέστερο δυνατό τρόπο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών μετά από δάνεια ύψους 871 δισ. ευρώ που έχουν τεθεί σε μορατόρια.


Μόνον ο κεντρικός έλεγχος των τιτλοποιήσεων μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα που να αντισταθμίσουν έστω και μερικώς τις τεκτονικές ζημιές που δημιουργούν τα κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών.


Ο έλεγχος αυτός αφορά τη μεταφορά σημαντικών κινδύνων στις συναλλαγές τιτλοποίησης, οι οποίοι αν δεν ελεγχθούν κεντρικά μπορεί από τη μία να δημιουργήσουν μεγάλες μεταβολές στην τιμολόγηση ζημιώνοντας τα πιστωτικά ιδρύματα ενώ από την άλλη μπορεί να διαμορφώσουν σημαντικές διαφορές οι οποίες ενδέχεται να τορπιλίσουν και αυτές με τη σειρά τους τα έσοδα.

Λεπτομερείς συστάσεις

ΕΜΠΟΡΟΙ: ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ CLICK AWAY !!!

 



Τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το ενδεχόμενο τα καταστήματα να λειτουργήσουν ενόψει των Χριστουγέννων με την υπηρεσία click away, εκφράζει ο εμπορικός κόσμος.

Οι έμποροι βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων σχετικά με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της αγοράς, αγωνιώντας να μη χαθεί ο τζίρος των εορτών. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε ουσιαστικά πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για το άνοιγμα της αγοράς, θα είναι τα ψώνια με τη μέθοδο του click away. Όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πελάτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα.

«Για τη συντριπτική πλειονότητα μικρών και μεσαίων εμπόρων δεν έχει πεδίο εφαρμογής»

Η συγκεκριμένη μέθοδος ωστόσο κρίνεται από φορείς της αγοράς ανέφικτη στην εφαρμογή της σε αρκετές περιπτώσεις, με τους εμπόρους να σημειώνουν παράλληλα, ότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται κάποιοι κλάδοι έναντι άλλων, όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Αδρανείς καταθέσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρω δεσμεύτηκαν από τις τράπεζες και αποδόθηκαν στο δημόσιο μέσα στο 2019.

Πρόκειται για «ξεχασμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν εμφάνισαν καμία κίνηση από το 2009 και ως εκ τούτου τα χρήματα δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου. Όπως προκύπτει μάλιστα από ειδική έκθεση που συνοδεύει το κρατικό προϋπολογισμό την τελευταία τετραετία μπήκαν 46 εκατ. ευρω από αδρανείς τραπεζικές καταθέσεις, ενώ μόνον πέρυσι εισπράχθηκαν 9,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το 2019, η Εθνική Τράπεζα απέδωσε στο δημόσιο αδρανείς καταθέσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank απέδωσε 3,2 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς 946 χιλ. ευρώ, η Τράπεζα Αττικής εισέφερε 887 χιλ. ευρώ και η Eurobank απέδωσε αδρανείς καταθέσεις ύψους 585,6 χιλ. ευρώ. Επίσης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εισέφερε στον κρατικό προϋπολογισμό αδρανείς καταθέσεις ύψους 19,5 χιλ. ευρώ και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων 18,7 χιλ. ευρώ.

ΕΞΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το aftodioikisi.gr :


Έξαλλοι εμφανίζονται πελάτες της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών «Κωτσόβολος» στην σελίδα της επιχείρησης στο facebook. Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων:

-Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη αλυσίδα σαπιομάγαζων στην Ελλάδα»

-«Δεν πρόκειται να ξαναγοράσω τίποτα απ’ αυτούς. Μου έστειλαν χαλασμένο αφυγραντήρα. … Η τιμή του πριν από ένα μήνα είναι η ίδια που πουλάνε με τη black Friday»
SSL Certificates