.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΞΕΦΡΕΝΕΟ ΡΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ BITCOIN !!!

 



Μέσα σε λίγα 24ωρα το κρυπτονόμισμα έχει σπάσει απανωτά ρεκόρ

Τίποτα δεν μοιάζει πια να… φοβίζει το Bitcoin, καθώς ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων δεν έχει αφήσει κανένα «φρούριο» απόρθητο.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, το κρυπτονόμισμα έχει σπάσει απανωτά ρεκόρ, με την τιμή του να έχει επιδοθεί σε ένα ξέφρενο ράλι που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Μόλις το απόγευμα της Τρίτης το Bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 19.300 δολάρια, καταγράφοντας ράλι άνω του 4,5% και επαναφέροντας στο μυαλό μνήμες του 2017. Το κρυπτονόμισμα δεν απέχει πλέον πολύ από το υψηλό όλων των εποχών των 19.783 δολαρίων που άγγιξε τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ μόνο για το 2020, μετρά άλμα άνω του 150% (!).

Πλέον η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει αυξηθεί στα 355,9 δισ. δολάρια, αγγίζοντας επίπεδα υψηλότερα της κεφαλαιοποίησης των 331,8 δισ. δολαρίων (Δεκέμβριος 2017).

Οι λόγοι που τροφοδοτούν το ράλι

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που τροφοδοτούν το ξέφρενο ράλι του κρυπτονομίσματος;

1. Ο σπάνιος «χαρακτήρας» του

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 υπό μια βασική προϋπόθεση. Ο γνωστός για την… ανωνυμία του «εφευρέτης» του Bitcoin, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, αποφάσισε πως μόνο μέχρι 21 εκατομμύρια Bitcoins θα πρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά, προκειμένου η «τροφοδοσία» να γίνεται σταδιακά και να διασφαλίζεται ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση. Πλέον, 18,5 εκατομμύρια Bitcoins κυκλοφορούν στην αγορά, ήτοι το 90% του συνολικά επιτρεπόμενου ορίου.

Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η πεποίθηση πως θα μειώνονται οι ευκαιρίες για αγορά του κρυπτονομίσματος συνιστά, πολλές φορές, τον λόγο αύξησης της ζήτησης.

2. Αυξάνεται η δημοφιλία του

Το Bitcoin μπορεί να μην συνιστά την πρώτη συμβατική επένδυση στην οποία θα στραφεί ένας επενδυτής, όπως είναι για παράδειγμα ο χρυσός, που φέρει στις πλάτες του χιλιάδες χρόνια ιστορίας ως αποθεματικό αξίας ή μέσο συναλλαγών. Ωστόσο, η δημοφιλία του κρυπτονομίσματος έχει αρχίσει να ενισχύεται ακόμη και στους κύκλους των θεσμικών επενδυτών.

3. Η άνοδος των stable coins

Τα stable coins έχουν καταστεί μια μεγάλη πηγή ρευστότητας στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το πιο γνωστό από μια ειδική κατηγορία κρυπτονομισμάτων, το stable coin, είναι ένα νόμισμα που έχει κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο με σχετικά σταθερή αξία, όπως το δολάριο ή το ευρώ. Τα stable coins χαίρουν της στήριξης κυβερνήσεων, κεντρικών τραπεζών και εταιρειών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κίνα, η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, στρέφεται στην ιδέα ενός ψηφιακού γουάν. Την ίδια ώρα και η Βρετανία επεξεργάζεται σχέδια για τη δημιουργία ενός stable coin για την κεντρική της τράπεζα.

4. Εδραιώνεται η νομιμότητά του

Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία ψηφιακών πληρωμών PayPal αποφάσισε να επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράζουν και να διακρατούν κρυπτονομίσματα.

«Η απόφαση της PayPal συνιστά αναγνώριση της νομιμότητας των ψηφιακών νοτισμάτων», σημειώνουν γνώστες της αγοράς, προβλέποντας πως κι άλλες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της PayPal, όπως οι Visa, Mastercard και American Express.

5. Οι διαφορές με το 2017

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εξηγούν πως το υφιστάμενο ράλι του Bitcoin δεν έχει καμία σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Δεκεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον Matthew Weller, στρατηγικό αναλυτή της GAIN Capital, το τρέχον ράλι του Bitcoin έχει μικρότερη δόση… υπερβολής και η ανοδική του πορεία κρίνεται πιο βιώσιμη σε σχέση με το 2017.

«Το Bitcoin είναι τρελό», δήλωνε πρόσφατα ο Matt Maley, στρατηγικός αναλυτής της Miller Tabak για να συμπληρώσει με νόημα «Μόνο ο Θεός ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…».

Το ξέφρενο ράλι του Νοεμβρίου

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν κάτω από τα 14.000 δολάρια. Ωστόσο από τότε έχει διασπάσει ανοδικά πολλά κρίσιμα «ψυχολογικά όρια».

Ήταν 4 Νοεμβρίου – μια μέρα μετά τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ – όταν το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 14.000 δολάρια.

Χρειάστηκε μόλις μια ήμερα – ήτοι στις 5 Νοεμβρίου – για να διασπάσει ανοδικά και τα 15.000 δολάρια.

Στις 10 Νοεμβρίου ξεπέρασε και τα 15.550 δολάρια, ενώ στις 12 Νοεμβρίου, το Bitcoin άφησε… πίσω του και τα 16.000 δολάρια.

Στις 17 Νοεμβρίου το κρυπτονόμισμα διέσπασε ανοδικά και τα 17.000 δολάρια και στις 18 Νοεμβρίου ξεπέρασε και τα 18.000 δολάρια.

Στις 23 Νοεμβρίου, το Bitcoin διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 19.000 δολαρίων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates