.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/01/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΠΟΣΟ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟ...

 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Συμφωνία Intrum με CarVal για το πακέτο δανείων Earth


Σε συμφωνία με την CarVal Investors προχώρησε ο όμιλος της Intrum για την εξαγορά του 60% του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων με την κωδική ονομασία Earth, που είχε πωληθεί από την Εθνική Τράπεζα το 2018. Το χαρτοφυλάκιο Earth ήταν συνολικής αξίας 5,2 δισ. και είχε εξαγοραστεί κατά 60% από την CarVal και κατά 40% από την Intrum, η οποία αναλαμβάνει πλέον το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιο Libra, όπως ονομάζεται η συναλλαγή, αποτελείται από περίπου 197.000 δάνεια με συνολική νομική απαίτηση περίπου 3 δισ. και μεικτή λογιστική αξία περίπου 1,1 δισ.

Στην εκπνοή του χρόνου ο σουηδικός όμιλος ανέλαβε επίσης από την Τράπεζα Πειραιώς τις ομολογίες ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Sunrise II, ενισχύοντας την αξία των επενδύσεών του στην Ελλάδα και τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια. Συγκεκριμένα ανέλαβε ποσοστό 44% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise II, η συνολική ονομαστική αξία των οποίων ανέρχεται σε 640 εκατ., ενώ ολοκληρώθηκε η ένταξη των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior notes) στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής».

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ;;; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 400€ ;;;

 



Να κάνεις οικογένεια και παιδιά σου λένε. Με 400 ευρώ μισθό εγώ και 350 ο φίλος μου, πώς;


Δουλεύω σε γνωστή αλυσίδα καφέ. Δεν έχω ρεπό, δουλεύω και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Δώρα άδειες είναι ανέκδοτο. Παίρνω 400 ευρώ και λέω πάλι καλά διότι το περιβάλλον είναι καλό εννοώντας ήρεμο. Είμαι 28 ετών μπαίνω στα 30. Το όνειρο της μητρότητας μοιάζει μακρινό.

Ο φίλος μου είναι 27. Τελείωσε μηχανικός αυτοκινήτων αλλά όπου και αν πήγε δεν τον έπαιρναν διότι δεν είχε εμπειρία. Πώς να αποκτήσεις εμπειρία αν δεν σε παίρνει κανείς, δεν μας είπαν.

Ξεκίνησε να δουλεύει ντελίβερι σε εστιατόριο για λίγο καιρό αλλά τελικά έχει μείνει εκεί 2 χρόνια. Είμαστε μαζί 2,5 χρόνια και συζούμε. Βοήθεια από γονείς δεν υπάρχει. Εκείνος δεν έχει γονείς ούτε αδέρφια, εμένα οι δικοί μου μένουν σε χωριό.

Άντε να μας δώσουν τίποτα τρόφιμα Χριστούγεννα και Πάσχα που θα ανεβούμε αν δεν δουλεύουμε και μπορέσουμε να πάμε.

Εκεί αρχίζει και τελειώνει η βοήθειά τους.

Έχουμε και λέμε. 750 ευρώ δύο άτομα. 400 το ενοίκιο σε γκαρσονιέρα στα Πατήσια, με το ζόρι φέτος της ζητήσαμε να μας το κάνει 350 και ξίνισε. Ποιος άνθρωπος μπορεί μόνος του να δίνει 350 για μια τρύπα στα Πατήσια με αυτούς τους μισθούς, πάλι δεν μας είπαν.

ΚΑΤΑ 1 ΤΡΙΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 500 ΚΡΟΙΣΟΙ !!!

 



Το 2021 ήταν θεωρητικά η χρονιά που έδωσε στους εργαζομένους διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για να ζητήσουν αυξήσεις μισθών λόγω της «μεγάλης παραίτησης» που δημιούργησε κενές θέσεις εργασίας σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και ανάγκασε επιχειρήσεις και βιομηχανίες να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς και μπόνους. Στη διάρκεια του περασμένου έτους, όμως, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, που όπως επισημαίνει το CNN συγκεντρώνουν «ακατανόητα» πλούτη, αύξησαν τον συνολικό πλούτο τους κατά 1 τρισ. δολάρια.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν πως 150 εκατ. άνθρωποι διολίσθησαν σε ακραία ένδεια. Επικαλούμενο τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου αναφέρει πρώτα απ’ όλα τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και ιδρυτή της καινοτόμου βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων Tesla, τον Ελον Μασκ, που στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών αύξησε τα πλούτη του κατά 118 δισ. Ακολουθούν ο μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Μπερνάρντ Αρνό, που είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά 62,7 δισ. δολάρια, οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ιδρυτές της επιτυχέστερης και δημοφιλέστερης μηχανής πλοήγησης στο Ιντερνετ, Google, που πλούτισαν περαιτέρω κατά 47 δισ. και 45 δισ. δολάρια αντιστοίχως, και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, κατά 25 δισ. δολάρια.

Οπως τονίζει το αμερικανικό δίκτυο, τα αστρονομικά κέρδη που συγκέντρωσε το 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού υπογραμμίζει τις διαστάσεις του χάσματος πλούτου ανάμεσα στους εργαζομένους και τα στελέχη των επιχειρήσεων και τους μετόχους τους οποίους υπηρετούν. Και βέβαια το 202α1 δεν ήταν η εξαίρεση αλλά το νιοστό έτος που στάθηκαν τυχεροί οι πλούσιοι. Για πολλοστή φορά η Wall Street αγνόησε πλήρως την εντεινόμενη ανησυχία για τον πληθωρισμό, για το έμφραγμα στην εφοδιαστική αλυσίδα και για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού και οι μετοχές σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ. Οι βαθύπλουτοι οφείλουν, έτσι, πολλά στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, που διοχέτευε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στις χρηματαγορές κάθε μήνα, ενώ παράλληλα διατηρούσε τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει χαρακτηριστικά το newmoney.gr


Αλλάζει το 2022 το σκηνικό των πλειστηριασμών. Ως τώρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ματαιώνονται ελλείψει πλειοδοτών, αλλά, από φέτος, αναμένεται μεγάλο «φόρτωμα» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς με την εφαρμογή κάποιων «φρέσκων» διατάξεων οι διαδικασίες θα τρέχουν πιο γρήγορα αφού οι τιμές θα «κουρεύονται» χωρίς την τωρινή γραφειοκρατία...

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ !!!

 


Διαβάστε και εδώ:
EUROACTIVE: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ" !!!

ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


EUROACTIVE: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ" !!!

 



«Οι Έλληνες φαίνεται να είναι οι μόνοι πολίτες της Ε.Ε. που εξακολουθούν να πληρώνουν για να κάνουν μοριακό τεστ», αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του euractive.com και συνεχίζει, «η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να περιορίσει την τιμή των τεστ PCR στα 47 ευρώ, απορρίπτοντας πρόταση της αντιπολίτευσης να διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες».

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ του euractive.com προχωράει σε μια λεπτομερή σύγκριση για το τι ακριβώς ισχύει στην Ευρώπη σχετικά με το μοριακό τεστ.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του euractiv.com

Η αντιπολίτευση και οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να διανείμει δωρεάν τεστ PCR για τους πολίτες, καθώς οι Έλληνες φαίνεται να είναι οι μόνοι πολίτες της Ε.Ε. που εξακολουθούν να πληρώνουν για να κάνουν μοριακό τεστ.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να περιορίσει την τιμή των τεστ PCR στα 47 ευρώ, απορρίπτοντας πρόταση της αντιπολίτευσης και του εθνικού ιατρικού συλλόγου να διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αναζωπύρωση κρουσμάτων COVID-19 λόγω της παραλλαγής Omicron και οι πολίτες καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι οι τιμές των PCR έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τιμή ενός τεστ PCR από την ίδια εταιρεία στην Κύπρο κοστίζει 25ευρώ ενώ στην Ελλάδα 60 ευρώ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει την τιμή των τεστ PCR είναι ένα αστείο, λέγοντας ότι η τιμή είναι εξαιρετικά υψηλή για τα ελληνικά νοικοκυριά. Το αριστερό κόμμα ισχυρίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ωστόσο, την ίδια θέση εξέφρασε και ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα.

ΕΤΟΣ ΣΙΩΠΗΡΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΟ 2022 !!!

 



Του Γιάννη Αγγέλη


H πανδημία και ο δραστικός περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές νομισματικής και δημοσιονομικής στήριξης προκάλεσαν κατά τη διετία 2020 – 21, μια σχεδόν γενικευμένη αύξηση της αποταμίευσης στην Ευρωζώνη.

Αυτός ο αποταμιευτικός «θησαυρός» που έχει σιωπηρά συσσωρευτεί, στο επίπεδο της ατομικής αποταμίευσης κυρίως, αλλά κατά δεύτερο λόγο και στα συντηρητικά από τη φύση τους συνταξιοδοτικά Ταμεία, το 2022 αντιμετωπίζει την απειλή ενός ακήρυκτου «κουρέματος» από τρεις διαφορετικές πλευρές.

Το «ρευστό» με τη μορφή καταθέσεων είναι εκτεθειμένο αφενός στη διάβρωση των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων και αφετέρου στον άμεσο κίνδυνο του πληθωρισμού, ο οποίος συνεχίζει να τροφοδοτείται από την παρατεινόμενη ενεργειακή κρίση και τις ανισορροπίες στις τροφοδοτικές αλυσίδες. Τα αρνητικά πραγματικά τραπεζικά επιτόκια, αργά αλλά σταθερά, απορροφούν πλέον το «κεφάλαιο» των αποταμιεύσεων.

Η ασφαλής έναντι κάθε κινδύνου διέξοδος της διοχέτευσης της αποταμίευσης στα κρατικά ομόλογα, υφίσταται και αυτή την ίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα μεγαλύτερη πίεση, ειδικά στα ομόλογα των χωρών με αρνητικά επιτόκια, προκαλώντας μία διάβρωση των αποταμιευτικών κεφαλαίων. Για να πετύχει ο μικρός αποταμιευτής τη συρρίκνωση αυτής της απώλειας θα πρέπει να καταφύγει σε Αμοιβαία Κεφάλαια που διευρύνουν την επενδυτική τους παρουσία και σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, γεγονός που μεγάλο μέρος των αποταμιευτών εξακολουθεί να αποφεύγει.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ;;;

 



Του Άγη Βερούτη


Η σημερινή διαδεδομένη χρήση του χρήματος παγκοσμίως είναι το αποτέλεσμα σχεδιασμού και αποδοχής της πλειοψηφίας των δυτικόστροφων οικονομιών στο κλείσιμο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και πιθανότατα η περίοδος αυτής της άτυπης διεθνούς "συνθήκης” νομισματικής λειτουργίας βαίνει προς το τέλος της.

Το Νόμισμα αποτελεί σύμβαση ανάμεσα στα Κράτη και τους υπηκόους τους, ήδη από τον σχεδιασμό του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος στο Bretton Woods το 1944, και την κατάργηση του Κανόνα του Χρυσού.

Αντί λοιπόν απλής εκτύπωσης των fiat money που οδήγησε σε υπερ-πληθωριστικές πιέσεις μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ίσχυε ως το 1944, δημιουργήθηκε ένα υβριδικό σύστημα δανεισμού των κρατών α) από τις αποταμιεύσεις των ιδιωτών με ανταλλαγή κρατικά ομόλογα, β) από τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζές των ως lender of last resort.

Αυτό το σύστημα ελέγχου επέτρεψε την αφαίρεση ρευστότητας και κυκλοφορούντος χρήματος από την οικονομία ως πληρωμή τόκων και κεφαλαίου. Έγινε επίσης αποδεκτός ένας ελεγχόμενος ετήσιος πληθωρισμός της τάξεως του 2% μεσοσταθμικά, ώστε η αύξηση του κυκλοφορούντος fiat χρήματος να συμβαδίζει κατά το δυνατόν με την αύξηση του πλούτου, δηλαδή των πραγματικών αξιών που παράγει η οικονομία. Αυτή ήταν και η σχεδιασθείσα λειτουργία των Κεντρικών Τραπεζών κάθε κράτους, ενώ η φορολογία λειτουργεί επίσης αποπληθωριστικά, αφαιρώντας ρευστότητα από την οικονομία, ενίοτε εις αντικατάσταση της "εκτύπωσης” φράσκου fiat χρήματος με τη μορφή κρατικών δανείων από τον εαυτό τους.

Η απρογραμμάτιστη εκτύπωση fiat money είναι γνωστό ότι δημιουργεί φαινόμενα υπερπληθωρισμού, όπως έκανε ο Κουμπλάι Χαν κατά την μαρτυρία του Μάρκο Πόλο στην Κίνα του 1266, ή πιο κοντά σε μας έκανε η Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδος στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (1941-44), ή σήμερα η κυβέρνηση Τσάβες στη Βενεζουέλα, όπου το χρήμα έχει σχεδόν χάσει την αξία του πέρα από αυτήν του χαρτιού στο οποίο τυπώνεται.

ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ VISA ΚΑΙ MASTERCARD !!!

 



Το 2021 θεωρείται από τους αναλυτές το έτος της εδραίωσης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ως mainstream κατηγορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ειδικά το Bitcoin δεν φαντάζει πια σαν κάτι περιθωριακό ή ξένο. Παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών, θεωρείται φυσιολογικό να διαθέτει κάποιος έστω και ελάχιστο ποσοστό του χαρτοφυλακίου του σε crypto.

Η βασικότερη διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν πως για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς θεσμικών επενδυτών και διαχειριστών, αλλά και των αρχών. Δεν είναι δύσκολο να εξηγήσουμε το γιατί. Ο χώρος είναι πλέον δύσκολο να αγνοηθεί. Όχι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και επειδή εμπεριέχει αρκετά από τα κριτήρια που αναζητούν οι επενδυτές, όπως η καινοτομία και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εργαζόμενοι αφήνουν τους υψηλούς μισθούς της Silicon Valley ή τη θέση τους στη Wall Street, συνεπαρμένοι από τις δυνατότητες του blockchain, έχοντας ασπαστεί το όραμα της αποκεντρωμένης οικονομίας. Δεν χρειάζονται τα funds ή τις τράπεζες για να τους χρηματοδοτήσουν, επειδή συνήθως τα έξοδα δεν είναι μεγάλα. Πρόκειται για software, όχι για βιομηχανίες με μεγάλα κτήρια και θηριώδη μηχανήματα.

Η νέα επιχειρηματική αρχιτεκτονική

Οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους και επιχειρήσεις να απελευθερωθούν από τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς του συμβατικού τρόπου ανάπτυξης των εταιρειών της βιομηχανικής εποχής.

Ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα με τη Visa και τη Mastercard. Ας υποθέσουμε πως έφτιαξε η Visa την εφαρμογή «Α», δαπανώντας 100 εργατοώρες. Βλέποντάς την η Mastercard και προκειμένου να μη μείνει πίσω στον ανταγωνισμό, θα θελήσει να την αντιγράψει. Ωστόσο θα πρέπει να δαπανήσει και αυτή 100 περίπου εργατοώρες για να φτιαχτεί μια παρόμοια εφαρμογή. Οι άνθρωποι της Visa δεν πρόκειται ποτέ να αισθανθούν τόσο μεγαλόψυχοι, έτσι ώστε να μοιραστούν με τη Mastercard τις τεχνολογικές βελτιώσεις που πραγματοποιούν.

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ-ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

 


Αύξηση των κρουσμάτων ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής καταγράφουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για το 2021, με τις φορολογικές αρχές να παραπέμπουν εκατοντάδες υποθέσεις φοροφυγάδων και μεγαλοοφειλετών του δημοσίου στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το αντίστροφο.

Από τα στοιχεία της Αρχής και της ΑΑΔΕ προκύπτει πως είναι εκατοντάδες και οι μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν το προηγούμενο έτος εναντίον όσων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021 οι φορολογικές αρχές απέστειλαν στην Αρχή για το ξέπλυμα 392 υποθέσεις για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή, οι οποίοι θα ελεγχθούν και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από αυτούς οι 386 φορολογούμενοι (ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα) κατηγορούνται για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή ύψους άνω των 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρο το 2020 οι αντίστοιχες υποθέσεις ήταν μόλις 214 και φέτος στο δεκάμηνο έφτασαν σε 384, σημειώνοντας ήδη αύξηση κατά 79,4%, χωρίς να έχει κλείσει το δωδεκάμηνο.

Το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής που καταλογίστηκε στις συγκεκριμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι φορολογικές αρχές ανήλθε σε 566,5 εκατ. ευρώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

 



Βαριά πρόστιμα για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια στην πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα η οποία όμως δίνει “χρονική άφεση” στους υπόχρεους καθώς οι κυρώσεις θα ενεργοποιηθούν από τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα το τέλος του πρώτου τριμήνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών με νέες που συνδέονται online με την εφορία.

Με βάση το ισχύον καθεστώς τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι υποχρεωτικά πλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τέλη Μαρτίου να καταχωρίσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει από το 2021. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι τα τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα για την εφαρμογή του μέτρου έχουν επιλυθεί σημειώνοντας ότι το MyData αποτελέσει ένα από τα βασικά όπλα στα χέρια των φορολογικών αρχών για τον έλεγχο των συναλλαγών και τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής και κλοπής κυρίως στο μέτωπο του ΦΠΑ όπου οι απώλειες εσόδων του δημοσίου ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Επιπρόσθετα με βάση τα δεδομένα του myDATA η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να προσυμπληρώνει στις φορολογικές δηλώσεις τους κωδικούς για το ΦΠΑ μειώνοντας το κόστος συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις ενώ η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα για το ύψος του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις, πράγμα που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή αλλά και τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των τιμολογίων από πολλές επιχειρήσεις.

DEUTSCHE WELLE: ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ...ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!

 


Του Γιάννη Παπαδημητρίου (DPA, WDR, Focus)

Όλοι έχουν δίκιο σε αυτή την ιστορία. Και οι Γάλλοι που πανηγυρίζουν και οι Γερμανοί που διαμαρτύρονται και η Κομισιόν που αναζητεί συμβιβασμούς και "μεταβατικές" λύσεις. Αν το κριτήριο για τις "οικολογικές" μορφές ενέργειας είναι η (μη) έκλυση διοξειδίου του άνθρακα, τότε η πυρηνική ενέργεια είναι πράγματι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς η παραγωγή της προκαλεί 18 γραμμάρια CO2 ανά κιλοβατώρα, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον λιγνίτη είναι …800 γραμμάρια. Όμως το περιβάλλον δεν επιβαρύνεται μόνο από το διοξείδιο του άνθρακα. Είναι προφανείς οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος. Επιπλέον, η πυρηνική βιομηχανία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα μία ολοκληρωμένη λύση για την εξουδετέρωση ή ανακύκλωση πυρηνικών αποβλήτων, για την ακρίβεια αναβάλλει συνεχώς τη λύση για το απώτερο μέλλον και μέχρι τότε τα απόβλητα ενταφιάζονται σε "προσωρινούς" αποθηκευτικούς χώρους.

Από την πλευρά της η Γερμανία κλείνει τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια το 2022, έχει επενδύσει τεράστια ποσά σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και θέλει να αυξήσει το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα στο 80% μέχρι το 2030. Επιπλέον, δεν έχει καμία διάθεση να ανοίξει πάλι ένα ζήτημα που επί δεκαετίες είχε διχάσει τη γερμανική κοινωνία. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν γιατί, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) για ευρωπαϊκά θέματα Ραλφ Σίνα, "μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν δισταγμό να εισάγει πυρηνική ενέργεια από τη Γαλλία. Μόνο το 2020 τα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια συνεισέφεραν 14 δις κιλοβατώρες στο γερμανικό ενεργειακό δίκτυο". Πόσο "καλή" μπορεί να γίνει η "κακή" πυρηνική ενέργεια, όταν προέρχεται από αλλού;
Αναζητώντας το κατάλληλο ενεργειακό μείγμα

Στην πραγματικότητα το ερώτημα για την πυρηνική ενέργεια δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για το ενεργειακό μείγμα που χρειαζόμαστε μεσοπρόθεσμα, με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το κόστος. Με απλά λόγια θα λέγαμε ότι σε έναν ιδεατό κόσμο καταργούμε όλα τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, λιγνίτη, φυσικό αέριο) και επενδύουμε αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως, θεσπίζουμε μεταβατικές περιόδους για τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Για τον λιγνίτη, που αποδεδειγμένα προκαλεί τη μεγαλύτερη έκλυση CO2, η μεταβατική περίοδος είναι ελάχιστη. Για το φυσικό αέριο η Κομισιόν προβλέπει αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις, για παράδειγμα εφόσον η έκλυση ρύπων δεν υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια και η άδεια χορηγείται μέχρι το 2030, ενώ ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μία "μεταβατική" μορφή ενέργειας. Για την πυρηνική ενέργεια η Κομισιόν επίσης προβλέπει αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν αναφέρει απολύτως τίποτα περί "μεταβατικής" περιόδου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για το πυρηνικό "λόμπι" και για μία χώρα όπως η Γαλλία, που σήμερα παράγει από την πυρηνική ενέργεια το 70% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται.

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ !!!

 


Οι ηλεκτρονικές αγορές -και- στην Ελλάδα ήρθαν για να μείνουν γεγονός που επιβεβαιώνει η πορεία των online πωλήσεων στη χώρα μας, ακόμη και μετά το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, αναφερει το ΣΕΠΕ. Βέβαια, παρά τη διεύρυνση των διαδικτυακών αγορών, η Ελλάδα απέχει ακόμη μακράν των «ώριμων» αγορών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης όπου οι online shoppers αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 50% των χρηστών του Διαδικτύου προέβη σε κάποια αγορά μέσω Internet το τελευταίο 15ήμερο. Το ποσοστό αυτό είναι το ίδιο με το αντίστοιχο του Ιουνίου του 2021.

Επίσης, είναι μεν χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Δεκεμβρίου του 2020 (61%), αλλά διπλάσιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 (26%). Με αναγωγή, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 6 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου χαρακτηρίζονται πλέον online αγοραστές.

Το εν λόγω ποσοστό, αν και σημαντικό, απέχει ακόμη από τα αντίστοιχα των ώριμων αγορών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης όπου 8 στους 10 πολίτες πλέον κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά.

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ 2022 ΜΕ...ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 




Μια σειρά από παρατάσεις σε υποχρεώσεις που έχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά έφερε το κύμα της πανδημίας σε συνδυασμός με την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση.

Σημαντικές προθεσμίες π έληγαν στο τέλος του 2021, πήραν ανάσα χρόνου για μέσα στο 2022. Κάποιες λήγουν εντός του μήνα , άλλες εντός τριμήνου ενώ υπάρχουν και μετρα στήριξης που παρατάθηκαν για ένα εξάμηνο! Ειδικότερα από τον Ιανουάριο έως και το τέλος Ιουνίου τα νεα “ραντεβού” των πολιτών διαμορφώνονται ως εξής:

«Κουρεμένα» ενοίκια: Με απόφαση τους διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή άνοιξε ξανά η πλατφόρμα υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων COVID προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις ενοικίων οι δικαιούχοι που αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο πληρωμών. Συγκεκριμένα:

- έως τις 10 Ιανουαρίου οι εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων τα ακίνητα έχουν υπεκμισθωθεί, μπορούν να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Covid» ή/ και τροποποιητική (όχι αρχική) «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.

- από τις 11 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και 21 Ιανουαρίου 2022, οι υπεκμισθωτές ακινήτων δύνανται να υποβάλουν τροποποιητική «Δήλωση Covid» για τους παραπάνω μήνες.

Ρύθμιση 36-72 δόσεων: Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου έχει παραταθεί η προθεσμία για την υπαγωγή των κορονοχρεών στη ρύθμιση των 36 - 72 δόσεων που αφορα 820.000 φορολογούμενους Δεν είναι διόλου απίθανο όμως να δοθεί και νέα παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» !!!

 


Διαβάζοντας τον τίτλο, είμαι σίγουρη ότι το μυαλό όλων πάει στην πανδημία. Όμως επιτρέψτε μου να σας εκπλήξω, το δημοσίευμα δεν αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο αναφέρεται και σε αυτήν σε συνδυασμό και ως επακόλουθο των συνεπειών του πειράματος.

Όταν έπεσε στα χέρια μου το δοκίμιο κι άρχισα να το διαβάζω, έπεσαν μαζί και τα σαγόνια μου. Δεν έχω δει μεγαλύτερη έρευνα και συλλογή πληροφοριών για το συγκεκριμένο θέμα, από αυτή που έχει κάνει ο ερευνητής του, κάτι που πραγματικά θα πρέπει να του πήρε χρόνια επίμονης κι επίπονης εργασίας. Και πριν σας το παρουσιάσω, θα το χαρακτήριζα ως αληθινό θησαυρό, σπουδαία κληρονομιά προς την Ανθρωπότητα και ένα κάλεσμα αφύπνισης πριν είναι πολύ αργά.

Ξέρω δε εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την ανάγνωση όταν απογοητευτούν με το γεγονός ότι δεν μιλάμε για τον κορωνοϊό, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Το ίδιο το αντικείμενο της έρευνας, όχι μόνο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, αλλά της έχει κάνει κυριολεκτικά κατάληψη σε σημείο εξάρτησης.

Απλή σύσταση: Όχι μόνο διαβάστε το άρθρο, αλλά πάρτε το πολύ στα σοβαρά!

Εισαγωγή

Η μονογραφία περιγράφει την υλοποίηση και λειτουργία υποδομής μη ιονίζουσας, μη ορατής ακτινοβολίας EMF (εφεξής καλούμενη ασύρματη ακτινοβολία) για επικοινωνίες, επιτήρηση, όπλα και άλλες εφαρμογές.

Είναι ανήθικο επειδή παραβιάζει τη βασική ηθική απαίτηση ιατρικού πειράματος για «ενημερωμένη συγκατάθεση» από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Η μονογραφία παρέχει υπόβαθρο σχετικά με την ανήθικη ιατρική έρευνα/πειραματισμό και πλαισιώνει την εφαρμογή της ασύρματης ακτινοβολίας σε αυτό το πλαίσιο.

Στη συνέχεια, η μονογραφία προσδιορίζει ένα ευρύ φάσμα δυσμενών επιπτώσεων της ασύρματης ακτινοβολίας όπως αναφέρεται στην κορυφαία βιοϊατρική βιβλιογραφία για περισσότερες από επτά δεκαετίες. Παρόλο που πολλές από αυτές τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι εξαιρετικά σοβαρές, η πραγματική έκταση της σοβαρότητάς τους έχει υποτιμηθεί κατάφωρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ !!!

 



Πόσο προστατεύουν τα είδη μάσκας που κυκλοφορούν και πόσος χρόνος χρειάζεται για να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα που φορούν δύο άτομα που έρχονται σε επαφή;

Η Wall Street Journal, σε άρθρο της ασχολείται με το ζήτημα της διαφορετικής συμπεριφοράς των μασκών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι υφασμάτινες μάσκες μονής ύφανσης, τις οποίες πολλοί χρησιμοποιούν για άνεση και στιλ, μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλα σταγονίδια που περιέχουν τον ιό. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές με αερολύματα (aerosol) ή μικρότερα σωματίδια που περιέχουν τον ιό.

Οι μάσκες KN95 έχουν στρώση φίλτρου από πολυπροπυλένιο, που είναι ένας τύπος πλαστικού, και είναι αποτελεσματικές στο να «παγιδεύουν» μικρά σωματίδια. Η έξτρα επίστρωση δίνει υψηλό βαθμό προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, συγκριτικά με τις υφασμάτινες και τις χειρουργικές μάσκες.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Τρεις καθηγητές του ΕΚΠΑ, Σταυρούλα Πάσχου (επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ0, σε άρθρο τους απαντούν στο ερώτημα που αρκετοί άνθρωποι εκφράζουν, "μήπως πέρασα τη λοίμωξη COVID-19 και δεν το ξέρω;"

Όλοι γνωρίζουμε σίγουρα κάποιο συγγενικό ή φιλικό μας πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε δραματικά. Συχνά λοιπόν πρόσφατα γεννιέται η απορία σε άτομα που δεν μολύνθηκαν επίσημα από τον ιό μήπως πέρασαν COVID-19 και δεν το ξέρουν. Ο κορονοϊός μάλιστα μπορεί να υπήρχε στην κοινότητα ήδη νωρίτερα από όσο πιστεύαμε αρχικά. Έτσι, άνθρωποι μπορεί όντως να είχαν τον ιό και να έχουν αναρρώσει χωρίς να το γνωρίζουν, πριν ή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ορισμένα ενδεικτικά σημεία που υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι τα εξής:

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

 



Με "ρήτρα” απασχόλησης σχεδιάζει η κυβέρνηση να δίδει τα επιδόματα ανεργίας. Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από υψηλόβαθμα στελέχη αναφέρουν πως αυτό το οποίο εξετάζει σαν βασικό σενάριο, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση -χωρίς όμως ακόμα να έχει "κλειδώσει”- είναι η σύνδεση των επιδομάτων ανεργίας με την προσφορά ευκαιριών απασχόλησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση να μπει ακόμα και "κόφτης” στο επίδομα ανεργίας για όποιον δικαιούχο επιδόματος ανεργίας αρνείται να δεχτεί τη θέση απασχόλησης την οποία προτείνει ο ΟΑΕΔ πάνω από τρεις φορές.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, αν κάποιος άνεργος δικαιούχος επιδόματος του ΟΑΕΔ, αρνηθεί επανειλημμένως τις θέσεις εργασίας που του προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, θα χάνει το επίδομα.

Αντίθετα, με βάση το υφιστάμενο "καθεστώς”, όποιος άνεργος παίρνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ δεν είναι υποχρεωμένος να πιάσει δουλειά, για όσο διάστημα διαρκεί η επιδότηση, εφόσον του γίνει σχετική πρόταση από τον οργανισμό.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗ !!!

 



Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία γεωργικού εξοπλισμού John Deere ετοιμάζεται να λανσάρει τεχνολογία που επιτρέπει σε τρακτέρ να οργώνουν χωρίς χειριστή.

Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε συμβατικό τρακτέρ της εταιρείας και ελέγχεται από κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου ο αγρότης μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία και να παρέμβει αν χρειαστεί. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το μηχάνημα αρχίζει να οργώνει σε μια προκαθορισμένη διαδρομή.

Έξι στερεοσκοπικές κάμερες παρακολουθούν το περιβάλλον του τρακτέρ, ενώ σύστημα μηχανικής μάθησης μαθαίνει να αναγνωρίζει εμπόδια και να τα παρακάμπτει.

ΣΧΕΔΟΝ 120.000 ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Τις χρυσές λίρες που φυλάνε στα σεντούκια συνεχίζουν – αν και με μικρότερη ένταση – να «ξεφορτώνονται» οι Έλληνες, σε μία περίοδο όπου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δέχεται πιέσεις από το «ράλι» του πληθωρισμού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), το 2021 συνεχίστηκαν οι μαζικές ρευστοποιήσεις λιρών, με τις πωλήσεις να είναι για ακόμη μία χρονιά πολλαπλάσιες των αγορών.

Πιο αναλυτικά, το γ’ τρίμηνο του 2021 η ΤτΕ αγόρασε από ιδιώτες 13.874 χρυσές λίρες, όταν οι πωλήσεις από την ίδια περιορίστηκαν σε μόλις 1.644 τεμάχια. Συνολικά στο 9μηνο ρευστοποιήθηκαν 32.677 λίρες, με τα ελληνικά νοικοκυριά να αυξάνουν τον… θησαυρό τους κατά 4.598 τεμάχια. Εάν δε, στον αριθμό των λιρών που πωλούνται στην εποπτική αρχή προσμετρηθούν και αυτές που «σκοτώνονται» στα κατά τόπους ενεχυροδανειστήρια, τότε ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος.

Εν μέσω πανδημίας δε και παρά τα περιοριστικά μέτρα που επέτρεπαν την εξυπηρέτηση μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, οι Έλληνες εμφανίζονται να έχουν ρευστοποιήσει σχεδόν 120.000 λίρες, όταν οι πωλήσεις από την ΤτΕ κυμαίνονται σε περίπου 10.000 τεμάχια. Ο συναλλακτικός ρυθμός, πάντως, μοιάζει να έχει μειωθεί, γεγονός που αποδίδεται και στις διακυμάνσεις των τιμών του πολύτιμου μετάλλου. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η άνοδος των επιτοκίων, καθώς αναμένεται σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve εφέτος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «ράλι» του πληθωρισμού, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή όσον αφορά στην ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτική επένδυση.

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η "ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ" !!!





Από το lykavitos.gr


«Βράζει» η Κουμουνδούρου με τον Παπαδημούλη, οι σκέψεις για διακοπή κάθε σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον ήδη κατεστραμμένο πολιτικά ευρωβουλευτή επανέρχονται, στους διαδρόμους των γραφείων η είδηση για «την διαταγή απόδοσης μισθίου» που ζήτησε και έλαβε ο υιός Παπαδημούλης «χρονιάρες μέρες» έπεσε σαν κεραυνός στο κόμμα και στην ηγετική ομάδα και στην «Ομπρέλα» του Τσακαλώτου.

Για τους πλέον «σοβαρούς» (υπάρχει ή προτίθεται να υπάρξει και τέτοια συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ) της «κυβερνώσας αριστεράς» η νέα περιπέτεια της οικογένειας Παπαδημούλη είναι μια «ταβανόπροκα» στο τάφο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς. Για την κοινωνία των πολιτών η προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον της ενοίκου του «κτηθέντος με τα έσοδα από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή» διαμερίσματος είναι η επιτομή της πολιτικής ξεφτίλας, ειδικά από έναν πολιτικό που λίγα χρόνια πριν προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ή διόδια και να απαιτεί, επαναστατικώ δικαίω, την ικανοποίηση κάθε αριστερής παλαβομάρας.

Ο ίδιος ο Παπαδημούλης με την αριστερή πονηρία που τον διακρίνει, επιχείρησε να ξεφύγει από τη μέγγενη της δημοσιότητας επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία με τη λογική του δήθεν συμψηφισμού της δικής του αριστερής αμετροέπειας με μια «δεξιά παραλλαγή της» και ενέπλεξε στην υπόθεση σπίτια του Βολταίρου, υπεράκτιες εταιρείες, ισχυρές πλάτες και άλλες παράνοιες, προσβλέποντας σε μια εξίσωση που θα τον απάλλασσε από την ευθύνη.

Ατύχησε παταγωδώς, δεν έλαβε την παραμικρή βοήθεια από τους δικούς του και είδε τη Νέα Δημοκρατία να τον διασύρει επικοινωνιακά με μια εμπνευσμένη ανακοίνωση, με την οποία τον οδήγησε στο ικρίωμα της Κουμουνδούρου, καλώντας τον να πείσει τους δικούς του και να αφήσει στην ησυχία της την κυβέρνηση.

Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε, για την υπόθεση της «διαταγής απόδοσης μισθίου» του υιού Παπαδημούλη, «άκρα του τάφου σιωπή» έχει άμεση σχέση με την δεδομένη διάθεση όλων των συνιστωσών του κόμματος να κρατήσουν αποστάσεις και να αποφύγουν να ταυτιστούν με την παρανοϊκή του προσκόλληση στα των οίκων του (κι είναι και πολλοί), να αποστούν από κάθε διάθεση του ευρωβουλευτή να απαντήσει και να αποφύγουν πάση θυσία να εμπλακούν σε μια υπόθεση που για την αριστερά είναι από χέρι χαμένη.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ !!!

 


Χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώση αυτής της παρακολούθησης, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ των Νικόλα Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Σταύρου Μαλιχούδη για το Reporters United.

Με εκπρόθεσμη και άσχετη τροπολογία που κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 σε πολυνομοσχέδιο με «κατεπείγουσες ρυθμίσεις» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλαξαν οι κανόνες για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Με τις υπογραφές του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, η τροπολογία στέρησε από την Αρχή του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορά την εθνική ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το Reporters United, μέχρι εκείνη τη στιγμή η νομοθεσία προέβλεπε ότι μετά τη λήξη του μέτρου της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κάποιου πολίτη (μετά δηλαδή το τέλος της παρακολούθησης), η ΑΔΑΕ μπορούσε να γνωστοποιεί στον θιγόμενο την άρση του απορρήτου, είτε αυτή έγινε για διακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Μοναδική προϋπόθεση για τη γνωστοποίηση ήταν να μην διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε η άρση του απορρήτου.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ !!!

 



Μηνυτήρια αναφορά για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που διοχετεύθηκαν σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από τραπεζικούς κύκλους σχετικά με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ουσιαστικά δικαιώνει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το ΙΝΚΑ Κρήτης.

Ειδικότερα η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις σχετικά «με τα αποτελέσματα που παράγει η δημοσιευθείσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (C 243/20) που απάντησε λεπτομερώς σε προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με υπόθεση δάνειου σε ελβετικό φράγκο».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του «το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ θεώρησε επιβεβλημένη την άμεση ποινική διερεύνηση της διαρροής ψευδών ειδήσεων εκ μέρους ανώνυμων τραπεζικών πηγών στις οποίες βασίστηκαν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που έκαναν λόγο – επικαλούμενα τις εν λόγω τραπεζικές πηγές – για ιδιαίτερα δυσμενή απόφαση κατά των δανειοληπτών χαρακτηρίζοντας την μάλιστα, ως «απόφαση κόλαφο» και «απόφαση ταφόπλακα» με συνέπεια, να προκαλέσουν ιδιαίτερα σοβαρή ανησυχία σε οικογένειες 70.000 δανειοληπτών που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την περαιτέρω διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην κρίση και απόφαση των Δικαστών του ΔΕΕ.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΦΕΡΑΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ !!!

 




Βαρύς ο φόρος αίματος της εξέγερσης στο Καζακστάν με αφορμή την αιφνιδιαστική αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Ο στρατός έχει βγει εστους δρόμους και οι αναφορές μιλούν για δεκάδες νεκρούς.

Ο πρόεδρος της χώρας Τοκάγιεφ ζήτησε τη βοήθεια ρωσικών στρατευμάτων προκειμένου να «σταθεροποιηθεί» η κατάσταση στο Καζακστάν, ενώ μαίνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" !!!

 


Πληρώνουν μηδενικα επιτόκια στις καταθέσεις, χρεώνουν επιτόκια όμως που τους αφήνει το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στην Ευρωζώνη...


Η τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 3,73% τον Νοέμβριο, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%.

Tο περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων - αυτό που θεωρητικά κερδίζουν οι τράπεζες από το "εμπόριο χρήματος" μειώθηκε στις 3,68 εκατοστιαίες μονάδες. Παραμένει όμως το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,04% και 3,51% αντίστοιχα. Παράλληλα, το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στις 3,47 εκατοστιαίες μονάδες.

Νέες Καταθέσεις

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%. Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και 0,00% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 0,14%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Νέα Δάνεια

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,73%. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,50%.

ΕΝΦΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ...ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΙΜΟ !!!

ΕΝΑΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε την κατάργηση του...αλλά μετά, αφού έφαγε πολύ ξύλο από τους δανειστές, άλλαξε γνώμη...


Ήταν μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου 2011 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίαζε στη Θεσσαλονίκη έναν έκτακτο, όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει, φόρο ακινήτων....

Το όνομα αυτού «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Χώρων», εν συντομία ΕΕΤΗΔΕ. Ένα αρκτικόλεξο που ξεχάστηκε σχεδόν αμέσως αφού εν μέσω του ξέφρενου αντιμνημονιακού κλίματος της εποχής επικράτησε ο χαρακτηρισμός «χαράτσι», μια λέξη που έχει μείνει στη γλώσσα μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο φόρος αυτός τελικά μόνο έκτακτος δεν ήταν. Έχει αλλάξει κατά καιρούς όνομα, μορφή, τρόπο υπολογισμού και καταβολής, αλλά παραμένει παρών, οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά.

Η ανακοίνωση του ΕΕΤΗΔΕ

Από το βήμα της ΔΕΘ ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου ανακοίνωνε το πακέτο μέτρων που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, με κυριότερο όλων τον φόρο στα ακίνητα.

«Χρειαζόμαστε μια εθνική συλλογική προσπάθεια: να πάρουμε όλοι μαζί το βάρος για να πετύχουμε το στόχο μας. Χρειαζόμαστε κάτι που να είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό, που να διαφοροποιεί τον πλούσιο από τον φτωχό και να αποδώσει άμεσα και να μην εξαρτάται από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Για το λόγο αυτό θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία μεσοσταθμικά 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ» έλεγε τότε ο κ. Βενιζέλος.

ΡΕΥΜΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

 


ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ: ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 0,80€ ΤΑ RAPID TESTS ΚΑΙ 0,08€ ΤΙΣ ΚΝ95 ΜΑΣΚΕΣ !!!

 



ΚορωνοΜαυραγορίτες: Αγοράζουν χονδρική μόλις 0,80 ευρω τα rapid και 0,08 ευρω τις μάσκες KN 95 και μετά τα μοσχοπουλάνε


Τεραστια τα κέρδη του τζίρου της πανδημίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Γνωστός επιχειρηματίας καταγγέλει πως οι επιχειρηματιες αγοραζουν τα rapid test 0,80 ευρώ στην χονδρική ενώ το κόστος της μάσκας ΚΝ 95 είναι 0,08 ευρώ.

Και χάρη στην ασυδοσία της αγοράς καταλήγουμε να τα χρυσοπληρωνουμε οταν φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. 

Δείτε τι καταγγέλει ο γνωστός επιχειρηματίας, Στράτος Σεϊτανιδης.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Χειρότερη από τη... Λιβύη η άμυνα ελληνικών βιομηχανιών για τους χάκερ


Οι ελλείψεις επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια, παρά το γεγονός ότι τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, έχουν αφήσει απροστάτευτες τις επιχειρήσεις απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί μια από τις χώρες όπου καταγράφονται οι περισσότερες επιθέσεις σε βιομηχανικά συστήματα.

Η εξ αποστάσεως εργασία που παγιώθηκε στην πανδημία και η διεύρυνση των ηλεκτρονικών εφαρμογών σε Δημόσιο και επιχειρήσεις, άνοιξαν την «κερκοπόρτα» στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να εντείνουν τις επιθέσεις τους σε επιχειρήσεις, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα. Η αυξανόμενη αυτή τάση, έχει καταστήσει πλέον ως επιτακτική ανάγκη την αύξηση των μέτρων κυβερνοασφάλειας των επιχειρήσεων καθώς αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο επιτυχίας, ενώ μπορεί να γλιτώσει τους CEOs από κατηγορίες για περιστατικά κυβερνοασφάλειας.

Χαρακτηριστικά, τον Νοέμβριο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kaspersky, βρέθηκε στην 5η θέση παγκοσμίως σε επιθέσεις στα συστήματα επιχειρήσεων, με το 32% των βιομηχανικών συστημάτων να έχουν υποστεί κάποιου είδους επίθεση. Πάνω από την χώρα μας στην 1η θέση βρίσκεται η Σερβία με ποσοστό 39,4% και ακολουθούν η Συρία και το Μπαγκλαντές με 36,6% και η Παλαιστίνη με 33%. Κάτω από την Ελλάδα βρίσκεται η Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 31,3%, το Πακιστάν και η Λιβύη με 30,6%.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 2 ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ !!!

 




Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φορολογικών αρχών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος έχουν περιέλθει 2 μεγαλοπαράγοντες της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, οι οποίοι θεωρούνται επώνυμοι και προβεβλημένοι στον τομέα δραστηριοποίησης τους και όχι μόνο!

Πρόκειται για το άνοιγμα των «φακέλων» δύο διαφορετικών υποθέσεων, μία για τον καθένα, που έλκουν την αναφορά τους στο παρελθόν και σχετίζονται με ζητήματα φορολογικά, ενδεχομένως συμβάσεις με το δημόσιο και συναλλαγές «τρίτου τύπου» που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ερευνώνται διεξοδικά!

Η πρώτη περίπτωση αφορά επιχειρηματική υπόθεση που βρίσκεται στο ξέπλυμα και ελέγχεται εξονυχιστικά, καθώς έχουν ανοίξει λογαριασμοί, διερευνώνται τραπεζικές και άλλες συναλλαγές, ενώ έχουν συγκεντρωθεί μαρτυρίες, μετά από σχετικές καταγγελίες που υπήρξαν, επώνυμες και ανώνυμες.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται συνθέτη, σχετίζεται με γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν, επί προηγούμενων κυβερνήσεων και η ανάδειξη της στην δημοσιότητα, αν φυσικά μέσα από την έρευνα προκύψουν ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία, θα προκαλέσει θόρυβο.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Η αλλαγή του ποινικού κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ποινικοποίηση της κλοπής μόνο σε περίπτωση που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ έδωσε το έναυσμα σε όλους τους επιτήδειους να στραφούν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς οι προκαταβολές είναι υψηλές και τα ανυποψίαστα θύματα… εκατομμύρια!

Ειδικότερα από την στιγμή που η υπεξαίρεση χρημάτων έως το ποσό των 120.000 ευρώ είναι πλημμέλημα οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές πώλησης ή τα γραμμάτια εισπράττουν προκαταβολές από ανυποψίαστους καταναλωτές χωρίς βέβαια να δίνουν αυτοκίνητα.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές από την άλλη μεριά μόλις αντιληφθούν πως έχουν πέσει θύματα απάτης προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν και άλλα θύματα ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το ποσό των 120.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος ώστε το πλημμέλημα να γίνει κακούργημα και ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να βρεθεί στην φυλακή και όχι να συνεχίζει να εξαπατά άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνη καταφθάνουν συνεχώς αιτήματα και παράπονα πολιτών που έχουν πέσει θύματα απατεώνων στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι έτοιμη να διορθώσει το λάθος που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ALPHA BANK: 30 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ PREPAID ΚΑΡΤΕΣ !!!

 



Ενημερωτικά e-mails κάθε μήνα αποστέλλει πλέον η Alpha Bank στους πελάτες τους, αναφορικά με τη δυνατότητά τους να αμφισβητήσουν συναλλαγές με κάρτες τους.

Συγκεκριμένα, τους καλεί να ελέγξουν τις συναλλαγές που πραγματοποιήσαν τον αμέσως προηγούμενο μήνα με χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες.

Αυτό μπορεί να γίνει τόσο μέσω του myAlpha Web, όσο και μέσω του myAlpha Mobile. Δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις πιστωτικές κάρτες.

Μετά τον έλεγχο

Εάν διαπιστώσετε μέσα στις πρώτες 30 ημέρες από την παραλαβή του e-mail της Alpha Bank κάποια χρέωση που δεν έγινε από εσάς, μπορείτε να την αμφισβητήσετε, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!

 



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 600.000 ανασφάλιστα οχήματα. Έτσι για όσους κινούνται καθημερινά, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να εμπλακούν σε ατύχημα με ένα ανασφάλιστο όχημα. Τι πρέπει να κάνουν στην περίπτωση ατυχήματος, και το σημαντικότερο, θα αποζημιωθούν;

Σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα,
  1. το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να καλέσω την τροχαία να καταγράψει το συμβάν.
  2. Αμέσως καλώ τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής μου εταιρείας για να καταγράψει τα στοιχεία του ατυχήματος για λογαριασμό της.
  3. Φωτογραφίζω τα οχήματα.

Ποιός είναι υπεύθυνος για να με αποζημιώσει;

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΧΕΙ 60 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 24 ΩΡΕΣ !!!

 


Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό, το οποίοο κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους. Όμως, οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.


Χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψαν οι επιστήμονες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ηλιακά ρολόγια. Πολλοί ιστορικοί «πιστώσουν» στους Αιγύπτιους ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που «χώρισε» την ημέρα σε μικρότερα μέρη. Τα πρώτα ηλιακά ρολόγια ήταν απλοί πάσσαλοι που τοποθετούνταν στο έδαφος και υποδήλωναν την ώρα χάρη στο μήκος και την κατεύθυνση της σκιάς. Μέχρι το 1500 π.Χ. οι Αιγύπτιοι είχαν αναπτύξει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο ηλιακό ρολόι. Μια ράβδος σε σχήμα Τ τοποθετούνταν στο έδαφος και χάρη σε κάποιες ρυθμίσεις διαιρούσε το χρονικό διάστημα από την ανατολή έως τη δύση του Ηλίου σε 12 μέρη. Αυτός ο διαχωρισμός αντικατόπτριζε τη χρήση του δωδεκαδικού αριθμητικού συστήματος από τους Αιγύπτιους –η σημασία του αριθμού 12 έγκειται στο γεγονός ότι ισοδυναμεί με τον αριθμό των σεληνιακών κύκλων μέσα σε ένα χρόνο ή με τον αριθμό των αρθρώσεων σε κάθε χέρι (τρεις σε κάθε ένα από τα τέσσερα δάχτυλα, χωρίς να υπολογίζεται ο αντίχειρας), καθιστώντας δυνατό το μέτρημα μέχρι το 12 με τον αντίχειρα.

Η επόμενη γενιά ηλιακών ρολογιών αποτέλεσε πιθανότατα τον «πρόγονο» αυτού που αποκαλούμε σήμερα «ώρα». Παρότι οι ώρες μέσα σε μια δεδομένη ημέρα ήταν περίπου ίσες, η χρονική διάρκειά τους μεταβαλλόταν κατά τη διάρκεια του έτους, με τις καλοκαιρινές ώρες να είναι πιο μεγάλες από τις χειμερινές. Χωρίς την ύπαρξη τεχνητού φωτός οι άνθρωποι εκείνης της περιόδου θεωρούσαν το φως της ημέρας και εκείνο της νύχτας ως δύο «αντίπαλα στρατόπεδα», αντί για δύο τμήματα της ίδιας ημέρας. Χωρίς τη βοήθεια των ηλιακών ακτινών, το να διαχωρίσουν τα «σκοτεινά διαλείμματα» από τη δύση του Ηλίου μέχρι την ανατολή ήταν αρκετά περίπλοκη υπόθεση, συγκριτικά με το «μοίρασμα» των περιόδων ηλιοφάνειας.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ BITCOIN ΚΑΙ Η ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ...400.000.000$ !!!

 



Είναι η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου, στο μακρινό, πια, 2008. Τους τελευταίους μήνες, ο κόσμος έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις εξελίξεις γύρω από την χρηματοπιστωτική κρίση. Μια κατάσταση που προκαλεί ντόμινο αλυσιδωτών αντιδράσεων σε μια σειρά τομέων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Και που ενδέχεται να πυροδοτεί και την ευρύτερη ανάπτυξη και υιοθέτηση ενός κρυπτονομίσματος, του Bitcoin.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, που το ημερολόγιο γράφει 31 Οκτωβρίου, μια αινιγματική φιγούρα με το ψευδώνυμο «Satoshi Nakamoto», παρουσιάζει την ιδέα του στον κόσμο. Δημοσιεύει ένα μήνυμα σε μια λίστα αλληλογραφίας με τίτλο «Bitcoin P2P e-cash paper». Σε αυτό, υπάρχει ένας σύνδεσμος προς μια λευκή βίβλο, που φέρει την ονομασία «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System».

Σε αυτό το έγγραφο, ο «Nakamoto» παρουσιάζει την ιδέα του για το Bitcoin, αναφερόμενος σε ένα αποκεντρωμένο, ψηφιακό νόμισμα. Με απλά λόγια, περιγράφεται ένα σύστημα στο οποίο δεν υπάρχει ένας διαχειριστής αλλά ένα «δημόσιο βιβλίο συναλλαγών» που μπορεί να αποθηκεύσει ο καθένας στον υπολογιστή του. Τα νομίσματα μπορούν να αποστέλλονται από χρήστη σε χρήστη, peer-to-peer, χωρίς να χρειάζονται μεσάζοντες.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «αυτό που χρειάζεται είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που θα βασίζεται σε κρυπτογραφική απόδειξη αντί για εμπιστοσύνη, επιτρέποντας σε οποιαδήποτε δύο πρόθυμα μέρη να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους, χωρίς την ανάγκη ενός έμπιστου τρίτου μέρους. Οι συναλλαγές, που είναι μη πρακτικό να αντιστραφούν, θα προστατεύουν τους πωλητές από απάτη, και θα μπορούσαν εύκολα να εφαρμοστούν μηχανισμοί για την προστασία των αγοραστών».

Στις 3 Ιανουαρίου του 2009, το σύστημα γίνεται πραγματικότητα, όταν ο «Satoshi Nakamoto» κάνει «mine» το «genesis block» του bitcoin. Σε αυτό το block περιέχονται τα πρώτα 50 bitcoin και η συναλλαγή συνοδεύεται από ένα μήνυμα: «The Times Jan/03/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks». Είναι το πρωτοσέλιδο από τους Times του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα και που ανάφερε ότι θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο διάσωσης για τις τράπεζες. Ένα καυστικό σχόλιο, από την πλευρά του «Nakamoto».

ΟΤΑΝ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ 1.000.000 ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΔΙΚΑΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ !!!

 





Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης 


«Είμαι υπόλογος στους ανθρώπους, πρώτα από όλα στον λαό μου» – Φιντέλ Κάστρο.


Στις 21 Ιανουαρίου 1959 1.000.000 άνθρωποι, που όχι μόνο ζήτησαν αλλά απαίτησαν δικαιοσύνη, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.

Δημοσίευση της Granma 21 Ιανουαρίου 2019

Η κουβανική επανάσταση: Πάντοτε από και για τους ανθρώπους

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου του 1959, η εκκολαπτόμενη επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας εκπλήρωσε τις ηθικές της δεσμεύσεις φέρνοντας ενώπιον της δικαιοσύνης τους δολοφόνους της δικτατορίας του Μπατίστα, μέσα σε συνθήκες άγριας εκστρατείας που είχε σκοπό την καταστροφή της Επανάστασης.

Την σημερινή εποχή, το 2019, τα μέσα ενημέρωσης είναι πιο ισχυρά και οι πόροι που διατίθενται για την οργάνωση εκστρατειών ενάντια στην Κούβα ακόμη μεγαλύτεροι, αλλά ο σκοπός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο ίδιος: να καταστρέψει την επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια του φωτεινού Ιανουαρίου του 1959, μετά το θρίαμβο της επανάστασης, η εκκολαπτόμενη κυβέρνηση της Κούβας εκπλήρωσε τις ηθικές της δεσμεύσεις που ήταν: να παραπέμψει στην δικαιοσύνη τους τρομοκράτες, εγκληματίες, και βασανιστές της δικτατορίας του Μπατίστα, που είχαν προκαλέσει πολύ πόνο και πένθος στους ανθρώπους. Αυτό γινόταν μέσω μιας άγριας εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης για να δυσφημίσουν τις παραπομπές, ενορχηστρωμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί από αυτούς τους δολοφόνους είχαν ήδη καταφύγει.

Στον Φιντέλ έγινε αμέσως αντιληπτός ο αντικειμενικός στόχος της Ουάσινγκτον, θολά καλυμμένος πίσω από τα ψέματα και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Κατά πρώτον στις 13, 15 και 16 Ιανουαρίου, σε δημόσιες εμφανίσεις και συγκεντρώσεις, υπενθύμισε πώς ο τύπος και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που είχε αγνοήσει τα εγκλήματα της δικτατορίας του Μπατίστα, μετά την επαναστατική νίκη καταγγέλει τα μέτρα που λαμβάνονται κατά των μπράβων του Μπατίστα.

Στις 21 Ιανουαρίου 1959 1.000.000 άνθρωποι, που όχι μόνο ζήτησαν αλλά απαίτησαν δικαιοσύνη, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προεδρικό Παλάτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ !!!

 



Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής HYPERZINE - A (εταιρεία 7 NUTRITION), επειδή περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Hyperzine A.

Τo προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής και διατίθεται από την εταιρεία Muscle Power, Πολωνίας. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση παρτίδων των συμπληρωμάτων διατροφής THERMO SHAPE 2.0 180 caps, THERMO SHAPE 2.0 90 caps και MACHINE MAN BURNER 120 caps, διότι, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιήθηκε πρώτη ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

 


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΦΑΣΗ !!!

 


«Σε ενδημική φάση πέρασε η πανδημία του κορονοιού». σύμφωνα με τον επιδημιολόγο, Δρ Ιωάννη Ιωαννίδη, με βάση τα δεδομένα που επικρατούν διεθνώς λόγω της Όμικρον.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε κυπριακό κανάλι ο δρ Ιωαννίδης είπε πως, μπορεί οι αριθμοί θετικών περιστατικών να είναι δραματικοί, ωστόσο δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πανικό.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει γιατί η χώρα έχει διαχειριστεί πολύ καλά την πανδημία. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και το σύστημα υγείας έχεις διαχειριστεί πολύ καλά την κατάσταση. Για την Κύπρο αλλά και για άλλες χώρες αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που περιμέναμε, την εξέλιξη δηλαδή της πανδημίας σε μια ενδημική φάση. Ο πανικός δεν είναι δικαιολογημένος στην Κύπρο», είπε

ΘΥΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΤΗ ΦΙΝΟΥ !!!

 



Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε η Καίτη Φίνου, αφού επιτήδειοι της “άρπαξαν” το χρηματικό ποσό που είχε στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 την Τρίτη και εξήγησε ότι επρόκειτο για fake ιστοσελίδα, η οποία έμοιαζε πολύ με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

Στη συνέχεια, η Καίτη Φίνου υπογράμμισε ότι τα χρήματα που είχε στον λογαριασμό της δεν ήταν πολλά, αλλά αρκούσαν για τα έξοδα της εβδομάδας.

«Και που να μην μου έπεφτε και το φλουρί. Εγώ δεν είχα ποτέ μου τραπεζική κάρτα. Έβγαλα λόγω της covid -της καραντίνας μάλλον- και δεν ήξερα τι συμβαίνει, δεν είχα διαβάσει για e-mail, δεν είχα διαβάσει για τίποτα. Χθες μου έβαλαν στον λογαριασμό κάποια λεφτά και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, πριν καν προλάβω να ανοίξω το κινητό μου, αυτά τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί. Δεν ήταν μεγάλο το ποσό, αλλά ήταν αρκετό για εμένα για να περάσω την εβδομάδα μου.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ !!!

 



Το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» δίνει Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, σε φύλλο της Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η Υπουργική Απόφαση, η έκδοση της οποίας προβλεπόταν από τη σχετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ, περιγράφει πλήρως τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα.

Έτσι, το πρόγραμμα θα «τρέξει» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, επιτρέποντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μέγιστης ισχύος έως 6 kW (κιλοβάτ), για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα νησιά και την Κρήτη. Στην περίπτωση των μη διασυνδεδεμένων νησιών, η μέγιστη ισχύς ορίζεται στα 3 kW.

Δυνατότητα υπαγωγής έχουν φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες. Παράλληλα, θα πρέπει είτε έχουν στην κυριότητά τους τον χώρο στον οποίο εγκαθίσταται ο σταθμός παραγωγής είτε έχουν τη νόμιμη χρήση αυτού (π.χ. μέσω μίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης κ.λπ.) και έχουν ήδη κατά το χρόνο υποβολής του σχετικού αιτήματος ένταξης στο Πρόγραμμα διασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου.

Οι δικαιούχοι θα πωλούν την παραγόμενη «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια στο σύστημα με τιμή 87 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, για μία 20ετία. Για αυτό τον σκοπό, θα υπογράφουν Σύμβαση Συμψηφισμού για το φωτοβολταϊκό σύστημα με τον προμηθευτή που εκπροσωπεί την παροχή κατανάλωσής του στο κτίριο, όπου εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα, με έναρξη ισχύος την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΚΟΒΙΝΤ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !!!



Όταν έφερε ο Καποδίστριας την πατάτα στην Ελλάδα, οι Έλληνες ήταν καχύποπτοι κι εξαιρετικά αρνητικοί στο νέο αυτό δεδομένο, το οποίο απειλούσε να «εισβάλει» στη ζωή τους. Ήταν βέβαιο πως, εάν κάποιος προσπαθούσε να τους επιβάλει αναγκαστικά την καλλιέργειά της, θα προκαλούσε την αντίδρασή τους …Μία αντίδραση, η οποία δεν είχε σχέση με την αξία τής πατάτας ως προϊόν, αλλά με τη συμπεριφορά τής εξουσίας απέναντι στον λαό εξαιτίας αυτού του προϊόντος. Ήταν βέβαιη αυτή η αντίδραση κι αυτό το γνώριζαν οι κυβερνώντες, εφόσον οι γνώσεις τής λεγόμενης «κοινωνικής μηχανικής», που μελετά και προβλέπει τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στα φαινόμενα που ερεθίζουν την κοινωνία, ήταν γνωστές από την εποχή τής Βαβυλώνας.

Γνωρίζοντας λοιπόν τη βέβαιη αντίδραση της κοινωνίας, ο Πρώτος Κυβερνήτης τής Ελλάδας έκανε ένα τέχνασμα. Έβαλε φύλακες να «προστατεύουν» τις πατάτες, προκειμένου να τις καταστήσει στα μάτια των πολιτών σαν εξαιρετικά πολύτιμες και βέβαια σπάνιες. Με τον τρόπο αυτόν προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τις αποκτήσουν. Αντί να τους «κυνηγάει» στα χωράφια, για να τους επιβάλει τη νέα καλλιέργεια, τους «ανάγκασε» να σκαρφαλώνουν «μάντρες» για να τις κλέψουν. Έκανε δηλαδή ένα πολιτικό «μάρκετινγκ» για τις πατάτες και, αφού τις κατάστησε «πολύτιμες» και «σπάνιες», τις παρέδωσε στους Έλληνες, κάνοντάς τους να αισθάνονται ευεργετημένοι …από την εξουσία …Τους ίδιους Έλληνες, που, εάν τους επέβαλε την καλλιέργεια της πατάτας, θα τους έβρισκε «απέναντί» του.

Σήμερα στη θέση των Κυβερνητών βρίσκονται κάποιοι άλλοι. Όμως, η γνώση τής «κοινωνικής μηχανικής» παραμένει η ίδια, εφόσον παραμένουν ίδιοι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι κοινωνίες τους. Γιατί όμως οι σημερινοί Κυβερνώντες δεν έκαναν ένα σωστό «μάρκετινγκ» για τα εμβόλια; Γιατί δεν τα εμφάνισαν σαν πολύτιμα και βέβαια σπάνια; Γιατί δεν δημιούργησαν την εντύπωση ότι οι «εκλεκτοί» —και βέβαια πλούσιοι— θα τα έπαιρναν σίγουρα και οι «μη εκλεκτοί» θα έμπαιναν σε μια «πάλη» μεταξύ τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το σωτήριο φάρμακο των πλουσίων; Γιατί δεν δημιούργησαν τεχνητή «έλλειψη» των εμβολίων, ώστε η εισαγωγή στις «λίστες» των υποψηφίων να απαιτεί ακόμα και πολιτικό «μέσον»; Γιατί δεν έγινε το σωστό «μάρκετινγκ», ώστε να σπεύσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες να εμβολιαστούν, προκειμένου να αισθανθούν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους πλούσιους και «εκλεκτούς» τής κοινωνίας;

ΓΑΛΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 2.600.000€ ΣΕ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ...ΕΝΑ ΔΙΕΥΡΩ !!!

 



Ένας τριαντάχρονος Γάλλος κέρδισε περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια ευρώ την Κυριακή, σε κουλοχέρη σε καζίνο στη βόρεια Γαλλία, αφότου πόνταρε δύο ευρώ, ανακοινώθηκε από το καζίνο.

"2.626.909.12 ευρώ, πρόκειται για τρέλα! Το #Megapot έπεσε απόψε στο Πασινό ντε Σεντ-Αμάντ (-λεζ-Ο) στο μηχάνημα 297", αναφέρεται στην σελίδα στο Facebook του συγκροτήματος αυτού.

Ο "περιστασιακός παίκτης" που κέρδισε αυτό το ποσό διαμένει στη βόρεια Γαλλία και είχε ποντάρει 2 ευρώ, πρόσθεσε ο όμιλος καζίνο σε ανακοίνωσή του.

Το Megapot συνδέει "165 κουλοχέρηδες συνδεδεμένους μεταξύ τους σε 38 καζίνο, που συγκεντρώνουν ταυτοχρόνως τα πονταρίσματα", διευκρίνισε ο όμιλος καζίνο.

ΑΙΣΧΟΣ: ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ !!!

 


Οι νεκροί της ΕΛΔΥΚ δεν ήταν σε «πολεμική υπηρεσία»


Σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχει μετατρέψει η Δικαιοσύνη τους Ελλαδίτες στρατιώτες που πολέμησαν με αυτοθυσία στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974. Σαράντα επτά χρόνια μετά την εισβολή στη Μεγαλόνησο οι Ελλαδίτες στρατιώτες που υπηρετούσαν εκεί για να υπερασπιστούν τα κυπριακά και κατ’ επέκταση ελληνικά εδάφη, σέρνονται ακόμη και σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας το αυτονόητο, αυτό που η πατρίδα δεν έκανε επί σειρά ετών, να τους να αναγνωρίσει την πολεμική υπηρεσία στην Κύπρο, μέχρι την έκδοση του νόμου 2641/1998 που αναγνώρισε μεν την πολεμική τους υπηρεσία, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο κενό 24 ετών (από το 1974 έως το 1998) μη αναγνώρισης.

Οι ήρωες της Κύπρου που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια δεν μπορούν να δικαιωθούν, καθώς η Δικαιοσύνη τούς λέει πότε ότι αρμόδια είναι τα διοικητικά και πότε τα πολιτικά δικαστήρια. Τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία επιδικάζουν αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και την ίδια ώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας τούς λέει ότι αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια και να προσφύγουν εκεί εκ νέου για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις. Το αποκορύφωμα είναι ότι την ίδια στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει από τους ανθρώπους που πρόταξαν τα στήθη τους στον «Αττίλα» να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις σε περίπτωση που κάποιο δικαστήριο είχε κηρύξει προσωρινά εκτελεστή απόφαση και είχε διατάξει την καταβολή τμήματος της ολικής αποζημίωσης που είχε επιδικάσει.

Δέκα Ελλαδίτες, επί το πλείστον Πεζικάριοι, το διάστημα από 20/7/1974 έως 20/8/1974, υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Κύπρο, όπου είχαν αποσταλεί από τον Ελληνικό Στρατό προς ενίσχυση των ελληνοκυπριακών δυνάμεων και έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο. Η εκεί παρουσία τους βεβαιώνεται μάλιστα και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
SSL Certificates