.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!

 



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 600.000 ανασφάλιστα οχήματα. Έτσι για όσους κινούνται καθημερινά, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να εμπλακούν σε ατύχημα με ένα ανασφάλιστο όχημα. Τι πρέπει να κάνουν στην περίπτωση ατυχήματος, και το σημαντικότερο, θα αποζημιωθούν;

Σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα,
  1. το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να καλέσω την τροχαία να καταγράψει το συμβάν.
  2. Αμέσως καλώ τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής μου εταιρείας για να καταγράψει τα στοιχεία του ατυχήματος για λογαριασμό της.
  3. Φωτογραφίζω τα οχήματα.

Ποιός είναι υπεύθυνος για να με αποζημιώσει;

Όταν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις.
  • Η πρώτη περίπτωση είναι να με αποζημιώσει η ασφαλιστική μου εταιρεία, λόγω της κάλυψης "Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα" που οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν στο βασικό πακέτο καλύψεων. Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος για να επανεισπράξει το ποσό της αποζημίωσης.
  • Η άλλη περίπτωση είναι να αποζημιωθώ από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενο από την Τράπεζα της Ελλάδος και είναι γνωστό κυρίως για τις πληρωμές που κάνει σε περιπτώσεις που αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας μίας ασφαλιστικής εταιρείας. Όπως οι ασφαλιστικές, έτσι και το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ αφού αποζημιώσει στρέφεται νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος για να επανεισπράξει το ποσό που κατέβαλε.

Όταν υπάρχουν σωματικές βλάβες ή θάνατος.

Στην περίπτωση αυτή η αποζημίωση γίνεται μόνο από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates