.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 06/02/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΕ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ...

 


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ 1η ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Κλειστή με ευθύνη της κυβέρνησης εδώ και 50 ημέρες η πρώτη Μονάδα της Αρχής Ξεπλύματος !!!



Στον αέρα υποθέσεις ξεπλύματος, φοροδιαφυγής και δέσμευσης ύποπτων λογαριασμών


Ρολά έχει κατεβάσει η Ά Μονάδα Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Ξεπλύματος από τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ανανέωση θητείας ή ο διορισμός μελών που η θητεία τους έχει λήξει.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα πέρασε από τη Βουλή όπου έγινε ακρόαση των υποψηφίων μελών από τις 13 Ιανουαρίου 2022.

Βέβαια και η ακρόαση έγινε μετά τη λήξη της θητείας των μελών και με καθυστέρηση.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει ουσιαστικά δημιουργήσει παράλυση στην σημαντικότερη μονάδα της Αρχής Ξεπλύματος.

Έτσι υποθέσεις σοβαρές δεν διεκπεραιώνονται ενώ δεν μπορούν ούτε καν δεσμεύσεις λογαριασμών ούτε διαβίβαση υποθέσεων στις δικαστικές αρχές.

Ύποπτες συναλλαγές

Μεταξύ των θεμάτων που λιμνάζουν είναι υποθέσεις συνδρομής που ζητούν άλλες χώρες, μεγάλης φοροδιαφυγής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχει διαβιβάσει η ΑΑΔΕ και φυσικά τα Pandora Papers και οι αναφορές των τραπεζών προς την Αρχή για ύποπτες συναλλαγές.

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΑΝΤΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΧΡΕΩΝ, ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης προηγούμενων οφειλών τους προς τις τράπεζες έχουν πλέον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από το νέο χρηματοδοτικό «εργαλείο» Pan European Guarantee Fund.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υπογράψει συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για τη χορήγηση εγγυημένων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να στηριχθούν για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται από την πανδημική κρίση.

Το σημαντικό όμως του προγράμματος είναι ότι τα δάνεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν -πέραν από τους επενδυτικούς σκοπούς, ή ως κεφάλαιο κίνησης- και για την αναχρηματοδότηση προηγούμενων οφειλών. Φυσικά υπάρχει η προϋπόθεση ότι για αναχρηματοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το 30% του δανείου.

Και καθώς τα δάνεια είναι εγγυημένα στο 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων διευρύνεται αυτομάτως η περίμετρος των επιχειρήσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και περιορίζεται ο αποκλεισμός τους από τον τραπεζικό δανεισμό.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ: ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ !!!

 


ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 


ΤΟ ΔΝΤ "ΦΕΥΓΕΙ", Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΝΟΥΝ !!!

 


ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ: ΞΕΣΠΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ...

 


ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 8.500.000€ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ...ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ !!!

 



O καναλάρχης και οι Μαρινόπουλοι


Η πιο διαφθαρμένη και ταξική εποχή της Μεταπολίτευσης.

Προσέξτε τι (δεν) μαθαίνετε και τι συμβαίνει καθημερινώς στον τόπο μας. Τράπεζα ρύθμισε με σκανδαλώδη τρόπο τα δάνεια… Έβερεστ ενός εκ των παλαιότερων καναλαρχών της χώρας. Τέτοια ρύθμιση θα την ζήλευε και ο Πηλαδάκης.

Αυτά γίνονται την ώρα που οι τράπεζες κλείνουν καταστήματα και διώχνουν σωρηδόν τους υπαλλήλους τους με τις εθελούσιες. Στο όνομα της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς και του… εξευρωπαϊσμού του τραπεζικού συστήματος.

ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

 



Αυξήθηκε η χρήση της πλατφόρμας ανώνυμης πληροφόρησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εφέτος τον Ιανουάριο, ενώ ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα και για ανώνυμες καταγγελίες που θα αφορούν στη χειραγώγηση δημοσίων διαγωνισμών.

Οι αναφορές που εστάλησαν στο σύστημα παροχής ανώνυμης πληροφόρησης (whistleblowing), τον Ιανουάριο 2022 ήταν 55 και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αναφορές που είχαν σταλθεί από την αρχή χρησιμοποίησης του εργαλείου δηλαδή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς (Μάρτιος - Δεκέμβριος 2021) και ήταν, συνολικά, 44 αναφορές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑ: «Η αυξημένη χρήση της πλατφόρμας ανώνυμης πληροφόρησης από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, συνεργάτες και το ευρύ κοινό, και η ποικιλία των προβλημάτων που αναφέρονται αποδεικνύει ότι υφίστανται σημαντικά προβλήματα σε πληθώρα αγορών, ενώ καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και για στενότερη συνεργασία των δημοσίων αρχών και υπηρεσιών προς αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ CUM-EX: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ PWC ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 



Στοιχεία για υπόθεση φοροδιαφυγής εκ μέρους της σουηδικής τράπεζας SEB αναζητούν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές και η φορολογική αστυνομία, που έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων PriceWaterHouseCoopers (PwC) στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, στην επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία της PwC το πρωί της Πέμπτης μετείχαν περίπου 30 αστυνομικοί, εισαγγελείς και φοροελεγκτές. Οι γερμανικές αρχές έχουν υποψίες ότι πελάτες της εταιρείας έχουν εμπλακεί σε υπόθεση φοροδιαφυγής μεγάλης κλίμακας.

ΠΩΣ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Όσοι έχουν έστω και μια μικρή κατάθεση στην τράπεζα κερδίζουν μηδενικά επιτόκια, ενώ ταυτόχρονα χάνουν από τον πληθωρισμό.

Αυτό δεν αφορά όλους τους καταθέτες, καθώς το 72% δεν έχει στην άκρη ούτε 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΚΕ. Αφορά στο υπόλοιπο περίπου 28% που κατέχει το 92% των συνολικών καταθέσεων ιδιωτών που ξεπερνούν τα 135 δισ. ευρώ.

Η απώλεια από τον πληθωρισμό πρακτικά συνδέεται με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης. Έανγια παράδειγμα σήμερα έχουμε διαθέσιμα 100 ευρώ και μπορούμε να αγοράσουμε αγαθά 100 ευρώ, σε έναν χρόνο, με πληθωρισμό 3%, θα μπορούμε να αγοράσουμε τα ίδια αγαθά με 103 ευρώ. Αν δεν έχουμε αυξήσει τα αρχικά 100 ευρώ σε 103 ευρώ (και μείναμε με τα 100 ευρώ), τότε δεν θα μπορούμε να τα αγοράσουμε ή θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε λιγότερα από τα αγαθά αυτά κατά 3 ευρώ.

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ: "ΠΟΝΗΡΟΙ" ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ !!!

 


“Λαβράκια” έβγαλαν διασταυρώσεις που έγιναν καθώς διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι… καρπώνονται λεφτά που προορίζονται για τους πυρόπληκτους.

Με «φόντο» τις εκτεταμένες διασταυρώσεις οι οποίες διενεργούνται στις αιτήσεις των πυρόπληκτων του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ενεργοποιεί εκ νέου την πλατφόρμα arogi.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 14 Φεβρουαρίου.

Έτσι, όσοι έκαναν λάθη και αιτήθηκαν μεγαλύτερα ποσά από εκείνα που πραγματικά αντιστοιχούν στις ζημιές τις οποίες έχουν υποστεί και θέλουν να τα διορθώσουν, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν τώρα. Άλλοι μπορούν και να ανακαλέσουν την αίτησή τους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΦΕΚ B’ 292/30.01.2022, B’ 296/30.01.2022 και Β’ 297/30.01.2022), με τις οποίες ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού και επιθυμούν να προβούν σε τροποποίηση (με μείωση του αιτούμενου ποσού) ή και ανάκληση της αίτησής τους για τη χορήγηση πρώτης αρωγής.


Αλλεπάλληλες διασταυρώσεις έβγαλαν «λαβράκια»

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΑΥΤΗ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΝΟΣΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 




Η βιταμίνη D συνήθως είναι γνωστή για τον ευεργετικό ρόλο της στην υγεία των οστών, ενώ τα χαμηλά επίπεδά της έχουν επίσης συσχετιστεί με διάφορες άλλες αυτοάνοσες, καρδιαγγειακές και λοιμώδεις νόσους.

Ήδη από την αρχή της πανδημίας αρκετοί γιατροί ενθάρρυναν τους ανθρώπους να παίρνουν βιταμίνη D για να ενισχύσουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος τους κατά του κορωνοϊού. Μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D πριν τη μόλυνση από τον ιό αυξάνει την πιθανότητα σοβαρής Covid-19, νοσηλείας και θανάτου.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν, με επικεφαλής τον δρ Αμιέλ Ντρορ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One, ανέλυσαν στοιχεία για 1.176 ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί το 2020 και το 2021 στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν έλλειψη βιταμίνης D (κάτω των 20 ng/mL) πριν τη μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό, η οποία είχε διαγνωστεί με θετικό τεστ PCR, είχαν κατά μέσο όρο 14 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά ή να βρεθούν σε κρίσιμη κατάσταση, σε σχέση με εκείνους που είχαν επίπεδα βιταμίνης D άνω των 40 ng/mL πριν τη λοίμωξη. Επίσης η πιθανότητα θανάτου μεταξύ των ασθενών με πρότερη ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης ήταν σχεδόν 26%, έναντι μόνο 2,3% μεταξύ όσων είχαν επαρκή επίπεδα της D προηγουμένως.

36-72 ΔΟΣΕΙΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ ΣΑΣ !!!

 


Σε λειτουργία τέθηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων των οφειλετών για να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 36 – 72 δόσεις.

Επισημαίνεται ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν οι οφειλέτες που είχαν κλείσει από τις 27 Οκτωβρίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας και είχαν εντάξει τις οφειλές που βεβαιώθηκαν κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 στην πάγια ρύθμιση.

Οι προϋποθέσεις ένταξης

Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες για να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΛΕΤΤΑ !!!

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο "ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ" ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ !!!

 



Ο θάνατος και η κηδεία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπως περιγράφεται στον Τύπο της εποχής


Σαν σήμερα το 1843, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έφυγε από τη ζωή.

Το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου είχε παραβρεθεί σε έναν χορό στο παλάτι του Όθωνα και ήταν πολύ ευδιάθετος. Όταν ο Αναγνώστης Δεληγιάννης του είπε ότι ήπιε λίγο παραπάνω, ο Κολοκοτρώνης απάντησε ότι ήθελε να γλεντήσει τις τελευταίες του στιγμές.Επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με τον γιο του Γενναίο, στη σημερινή οδό Κολοκοτρώνη (στο κέντρο της Αθήνας) περίπου τα μεσάνυχτα και στις 03:00 οι δικοί του διαπίστωσαν ότι δεν αισθανόταν καλά, και κάλεσαν τους γιατρούς Γλαράκη, Ρέζερ και Οικονόμου, οι οποίοι δεν μπόρεσαννα κάνουν τίποτα περισσότερο, από το να βεβαιώσουν ότι ο θάνατος τον πλησίαζε. Είχε πάθει εγκεφαλική συμφόρηση.

Οι Αθηναίοι μόλις άκουσαν τη φήμη ότι ο Γέρος είχε αρρωστήσει, έτρεξαν στο σπίτι του να μάθουν κάτι περισσότερο.

Πριν από το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου του 1843, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει και ο Γέρος του Μοριά πέρασε στην αθανασία, αφού την είχε ήδη κατακτήσει.

Στο μοναδικό φύλλο της που έχει σωθεί, η εφημερίδα «Ταχύπτερος Φήμη» (Αθήνα, 4ου σχήματος, εκδιδόταν δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Δευτέρα, από το τυπογραφείο Ν. Παππαδοπούλου), αναγγέλλει τον θάνατο του Γέρου του Μοριά και περιγράφει τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του. Το φύλλο σώζεται στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου. Στο ψηφιοποιημένο αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, όμως, υπάρχει ακόμα μία σελίδα της εφημερίδας, με ημερομηνία Σάββατο 1η Ιανουαρίου 1844. Χάρη στο τετρασέλιδο αυτό, πληροφορούμαστε τα της κηδείας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

ΛΑΡΚΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΜΟΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΝΙΚΕΛΙΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ !!!

 


Του Μπάμπη Παπασπύρου*


Την απόλυση των 1080 εργαζομένων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των δύο χωριστών διαγωνισμών πώλησης της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και Εργασίας Κωστης Χατζηδάκης. Στόχος της κυβέρνησης όπως γνωστοποιήθηκε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι οι διαγωνισμοί να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου – μέσα Μαρτίου.

Το χρονοδιάγραμμα που γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο διαγωνισμοί, που αφορούν στα μεταλλεία Εύβοιας, Φθιώτιδας και Καστοριάς (ειδικός διαχειριστής) και στο εργοστάσιο της Λάρυμνας μαζί με τα μεταλλεία της Λάρυμνας και του Λουτσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Υ.Γ.
Δείτε τι αναφέρει η μελέτη “2016 Minerals Yearbook”, GREECE (U.S. Department of the Interior, U.S. Geological Survey)

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

Ο ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ(ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ) ΤΩΝ POS-ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΙΝΕΖΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Είπαμε, τεράστια μπίζνα με πολλά παρακλάδια το μεταναστευτικό...




Αιδήμονα σιγή κρατά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα σχετικά με δύο μεσιτικές εταιρείες που συμμετέχουν στο στεγαστικό πρόγραμμα για πρόσφυγες ΕSTIA II μέσω της οργάνωσης Hopeter, πρώην Hopeland, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση μέρους του προγράμματος με χρηματοδότηση περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ για το 2021, ενώ είχε συσταθεί ουσιαστικά μόλις τον Αύγουστο του 2020 από ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή στο προσφυγικό μέχρι τότε.

Οι αποκαλύψεις της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας των διαδικτυακών ενημερωτικών μέσων Solomon και Reporters United δεν φαίνεται να προβληματίζουν το υπουργείο, ούτε να το κινητοποιούν στην κατεύθυνση της διερεύνησης, γεγονός που ενισχύει τα ερωτήματα για τον ρόλο του στην υπόθεση. Πηγές του υπουργείου απαντούσαν χτες ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα και παρέπεμπαν στη δήλωση του υπουργού Νότη Μηταράκη που παραθέτει το ρεπορτάζ. Αλλά η δήλωση του υπουργού απλώς περιγράφει σε πολύ αδρές γραμμές τη διαδικασία επιλογής των οργανώσεων που υλοποιούν το στεγαστικό πρόγραμμα, ενώ επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του πετώντας το μπαλάκι στην οργάνωση που «θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Το ερώτημα είναι βέβαια τι πρέπει να κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να εξασφαλίσει ότι τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας, αλλά αυτό δεν το απαντά ο υπουργός. «Η απάντηση του υπουργείου είναι μία μη απάντηση» σχολιάζει εύστοχα το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οργάνωση Ηοpeter νοικιάζει διαμερίσματα για τη στέγαση περισσότερων από 1.300 προσφύγων - 162 διαμερίσματα σε κτιριακά συγκροτήματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας από δύο μεσιτικές εταιρείες, την BW και την DESTINY, συμφερόντων και οι δύο του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Το όνομα του κ. Παπαευαγγέλου συνδέεται με την υπόθεση των τραπεζικών συναλλαγών με POS για την πώληση ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές μέσω του προγράμματος Golden Visa, που εξασφαλίζει νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα σε επενδυτές που επενδύουν περισσότερα από 250.000 ευρώ σε ακίνητα. H συναλλαγή μέσω μηχανημάτων POS δεν προβλεπόταν τότε στον νόμο για το πρόγραμμα Golden Visa, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι λογαριασμοί του και να διαταχθεί έρευνα για διαδοχικές μισθώσεις ακινήτων μεταξύ των εταιρειών συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου, που «ενδέχεται να είναι εικονικές, με σκοπό απόκρυψη φορολογητέας ύλης», όπως επισήμαινε παλιότερο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ+ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΟΡΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14 ΔΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


ΕΕ: ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

 


Μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο η κυβέρνηση πρέπει να έχει αναθέσει σύμβαση για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, όσον αφορά την ανάπτυξη ενός εργαλείου επιδόσεων του δικαστικού συστήματος της Ελλάδας «με βάση στρατηγικούς στόχους, τη θέσπιση αντικειμενικών βασικών δεικτών επιδόσεων (χρόνος για την ολοκλήρωση ενός καθήκοντος, ατομικές επιδόσεις από άποψη χρόνου, επικοινωνία, κίνητρα κ.λπ.) ανά τμήμα και / ή κατηγορία υπαλλήλων και την παροχή ακριβών και αντικειμενικών δεδομένων σχετικά με την κατανομή των επιμισθίων· τα επιμίσθια καταβάλλονται το πρώτο τρίμηνο μετά το τέλος του σχετικού έτους, με βάση τις επιδόσεις του εν λόγω έτους».

Τα στοιχεία θα αξιοποιούνται από ανεξάρτητη υπηρεσία που δημιουργείται «για τη συστηματική συλλογή, επεξεργασία, συγκέντρωση, παρουσίαση και παρακολούθηση των δικαστικών δεδομένων και διασφαλίζει την κατάλληλη εποπτεία και παρακολούθηση της λειτουργίας και των επιδόσεων του δικαστικού συστήματος».

Πρόκειται μόνο για ένα από τα προαπαιτούμενα στον τομέα της Δικαιοσύνης, ώστε να λάβει η Ελλάδα τις δόσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της Δικαιοσύνη, με κύριο πρόβλημα την αργή απονομή, είναι βασικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημαντικότερη διεθνή έρευνα για τη σύγκριση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες, το Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα κατατάσσεται για το 2020 στην 79η θέση, με βάση τη συνολική της επίδοση. Σημαντικό κριτήριο που επιβαρύνει σοβαρά τη βαθμολογία της χώρας είναι τα προβλήματα στην επιβολή συμβολαίων (enforcing contracts), που φέρνουν την Ελλάδα στην 146η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία θέση πάνω από την Ελλάδα κατατάσσεται η Λιβύη, ενώ η Μποτσουάνα βρίσκεται αρκετά υψηλότερα, στην 137η θέση.

ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


 

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ !!!

 



Αποζημίωση 20 ευρώ από ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και αν το νοικοκυριό μείνει χωρίς ρεύμα για 4 μέρες


Η ΔΕΗ ως μητρική εταιρεία του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 51% αφού πρόσφατα η ΔΕΗ πούλησε το 49% των μετοχών στους Αυστραλούς και στην εταιρεία Macquarie έναντι ποσού μαμούθ ύψους 2,1 δις ευρώ, όταν όμως έρχεται η ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ να αποζημιώσει του καταναλωτές που δεν είχαν ρεύμα και μάλιστα όταν το χρειάζονται λόγω του Χιονιά, ο ΔΕΔΔΗΕ φοράει το κουστούμι του Δημοσίου και του κακομοιρου και δίνει μόλις 20 ευρώ στους καταναλωτές της Χαμηλής Τάσης.

Η συνταγή του ΔΕΔΔΗΕ να αποζημιώνει ως φτωχός συγγενής αλλά να αμείβεται ως ιδιώτης για τις προσφερόμενες υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές ταιριάζει γάντι στους αρμόδιους που έχουν τον ΔΕΔΔΗΕ σε καθεστώς ασυλίας.

Το Εγχειρίδιο της ΡΑΕ για Εγγυημένες Υπηρεσίες.

Η ΡΑΕ έθεσε σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου του 2020 το νέο εγχειρίδιο αλλά δεν ήταν σε θέση να προβλέψει την ιδιωτικοποίηση της μητρικής εταιρείας της ΔΕΗ και έτσι η θυγατρική της, ο ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίστηκε ως κρατικός μηχανισμός προβλέποντας κυρώσεις «χάδια» για το Διαχειριστή του Συστήματος.

Η νέα διοίκηση της ΡΑΕ δεν νιώθει την ανάγκη να αλλάξει τους κανόνες των Εγγυημένων Υπηρεσιών διότι οι αλλαγές θέλουν τουλάχιστον δύο χρόνια καθώς απαιτείται διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ως κρατικός οργανισμός αντιμετωπίστηκε σαν «αδελφός» από τη ΡΑΕ που συνέταξε Εγχειρίδιο Εγγυημένων Υπηρεσιών αφήνοντας ουσιαστικά τους καταναλωτές της Χαμηλής Τάσης εκτός προστασίας.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ !!!

 



Δεν μας φθάνει η αγωνία ποια… λυπητερή θα πληρώσουμε πρώτη, της ΔΕΗ, του σούπερ μάρκετ ή θα φουλάρουμε το αυτοκίνητο, ακούμε και τις παράδοξες δηλώσεις από πλευράς πολιτικών που ολοένα και πληθαίνουν, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, επιχειρώντας να αιτιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρέμβει στην εκτίναξη της τιμής των καυσίμων, μειώνοντας τον ΕΦΚ, μας είπε ότι η βενζίνη είναι περίπου... είδος πολυτελείας και ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο.

Ως εκ τούτου, επειδή καύσιμα βάζουν οι «πλούσιοι», με 2-3 αυτοκίνητα, η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο για να μην εξυπηρετήσει μόνο αυτούς. «Θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους, φαίνεται παράλογο», σχολίασε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «αντιστρόφως προοδευτικό φόρο».

Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων και πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο, εκτίμησε δε.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕΕ !!!!

 


Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ



Υπόθεση πρωτοφανούς εύνοιας την οποία απολαμβάνει συγκεκριμένος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Πρόκειται για έναν 62χρονο ακαδημαϊκό ο οποίος παρότι έχει καταδικαστεί (πρωτόδικα) για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, εντούτοις παραμένει ακόμη και σήμερα στη θέση του, με το πλέον σκανδαλώδες να είναι το γεγονός ότι διαχειρίζεται κονδύλια χιλιάδων ευρώ! Όπως είχαμε ήδη γράψει (την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022), ο 62χρονος ακαδημαϊκός, παρότι καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε φυλάκιση για υπεξαίρεση, εξακολουθεί να εργάζεται ανενόχλητος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ πρόσφατα μάλιστα είχε διεκδικήσει και τη θέση του κοσμήτορα. Το πλέον δυσεξήγητο είναι ότι παρότι η καταδίκη του έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εντούτοις άπαντες ποιούν την νήσσαν!

Η απόφαση

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ένοχο τον καθηγητή Γ.Κ. για υπεξαίρεση που συνέβη στις 3/11/2015 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο, αντίθετα, αθώωσε τους Γ.Κ. και Ν.Γ. οι οποίοι κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 75% ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ;;;

 


Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα από το newmoney.gr


(...)Υπάρχει όμως στην Ελευσίνα και το κατ’ εξοχήν σύμβολο της οικονομικής ανάπτυξης του ’60, η Χαλυβουργική. Η εταιρία έχει μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες τον Μάιο 2021, που η Εθνική κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ανέρχονταν σε 344 εκατ. προς την ΕΤΕ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της Χαλυβουργικής έφθανε τα 562 εκατ. 

Το δικαστήριο τότε απέρριψε το αίτημα της Εθνικής για ειδική διαχείριση και η Εθνική μετά τη ψυχρολουσία ξεκίνησε επαφές με τους αδελφούς Αγγελόπουλους προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. 

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ !!!

 



«Καταπέλτης» για το μέτωπο της ακρίβειας, τους χειρισμούς της κυβέρνησης πάνω σε αυτή, αλλά και την αισχροκέρδεια που έχει κατακλύσει την αγορά λόγω των κρατικών ελέγχων που είναι άφαντοι, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Λεχουρίτης περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον στην αγορά καθώς όπως τονίζει, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα εκτίναξη των τιμών σε βασικά αγαθά τα οποία ήδη από το 2021 είχαν πάρει την «ανηφόρα», δυσκολεύοντας τα νοικοκυριά να ψωνίζουν ακόμη και τα πλεον απαραίτητα. «Αναμένεται νέα εκτίναξη, αυτό είναι διαπιστωμένο και επιβεβαιωμένο, όχι μόνο από την πλευρά του ΙΝΚΑ και των καταναλωτών, αλλά και των επιμελητηρίων και των επαγγελματιών», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι μέσα στο 2022 θα έχουμε μια περαιτέρω αύξηση του 30% η οποία θα είναι για τους ήδη πληγωμένους καταναλωτές, δυσβάστακτη.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη, ότι ταυτόχρονα διαμαρτύρονται τόσο οι παραγωγοί στον πρωτογενή τομέα, ότι δηλαδή πληρώνουν ακριβά την παραγωγή λόγω των αυξήσεων (στα λιπάσματα, φυτοφάρμακα και στα καύσιμα), όσο και οι καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν ακριβά τα προϊόντα. Οι μοναδικοί που δεν διαμαρτύρονται σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι μεσάζοντες. «Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, υπάρχει ένα τεράστιο κέρδος, μια αισχροκέρδεια που η κυβέρνησ, ενώ την γνωρίζει, μένει απαθής και δεν παρεμβαίνει». «Όταν πουλάει ο παραγωγός 20 λεπτά το πορτοκάλι ή το λεμόνι και φτάνει στον καταναλωτή στο ένα ευρώ, δεν πρέπει να υπάρξει κάποιος έλεγχος;», διερωτάται ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Παρά την διαρκή έκρηξη της ακρίβειας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους -φαίνεται ξεκάθαρα από την αγορά- δεν μπορούν να βάλουν «φρένο» στις ανοδικές τιμές. «Το υπουργείο έχει μηχανισμούς που μπορούν να ελέγξουν με βάση τα δεδομένα που δηλώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και αν παρατηρηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις». Ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τα Χριστούγεννα με τις μάσκες προστασίας κατά του κορονοίού, όπου υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να υπάρχουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στη αγορά.

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΠΙΔΑ" ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ-ΦΑΝΑΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΒΩΒΟΥ !!!

 


Για μια ακόμη φορά ήταν να βγει στο σφυρί στις 2 Φεβρουαρίου, το ημιτελές κτίριο γραφείων της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στο Μαρούσι, αλλά την τελευταία στιγμή πήρε… αναβολή λίγων ημερών. Πρόκειται για το γνωστό γιαπί που στέκει εκεί, επί της λεωφόρου Κηφισίας λίγο πριν το «δαχτυλίδι» σαν «φάντασμα» εδώ και 15 χρόνια.

Βρίσκεται, δηλαδή, σε μια περιοχή με σταθερά υψηλό ενδιαφέρον για τέτοια ακίνητα, με την οποία ασφαλώς και έχει συνδέσει το όνομά του ο Μπάμπης Βωβός από την εποχή που ως κραταιός κατασκευαστής δημιούργησε σειρά «γυάλινων πύργων».

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βγει αρκετές φορές σε πλειστηριασμό, με τελευταία στις 22 Δεκεμβρίου 2021, χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω έλλειψης πλειοδοτών. Κάτι που ενδεχομένως να ανατρεπόταν σήμερα καθώς είχε σχηματιστεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών». Έτσι το πιθανότερο ήταν να αλλάξει χέρια αφού, ούτως ή άλλως, λόγω θέσης αποτελεί «φιλέτο».

Ο λόγος της αναστολής

Ωστόσο, λόγω νομοθετικής ρύθμισης (ΠΝΠ) αργά το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου τόσο αυτός όσο και σχεδόν όλοι οι προγραμματισμένοι για τις 2 Φεβρουαρίου πλειστηριασμοί τέθηκαν σε αναστολή λόγω της… «Ελπίδας».

Συγκεκριμένα, επειδή εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, από τις 25 έως της 28 Ιανουαρίου ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων καθώς όλων των ενεργειών ενώπιον των δικαστηρίων και των συμβολαιογράφων (ως υπαλλήλων του πλειστηριασμού), αποφασίστηκε ότι οι κάθε είδους πλειστηριασμοί, -με εξαίρεση αυτούς για πράγματα που υπόκεινται σε φθορά-, που έχουν προσδιορισθεί να διενεργηθούν το χρονικό διάστημα από τις 2 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2022 δεν διενεργούνται και επαναλαμβάνονται την έβδομη ημέρα από την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους. Άρα, το σφυρί θα χτυπήσει αλλά περί τις 10 Φεβρουαρίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 30% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ !!!

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Το νέο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022, περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και – για πρώτη φορά – για νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Οι σημαντικότερες διατάξεις του νέου προγράμματος είναι οι εξής:

ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ !!!

 


Η Γαλλία συνταράσσεται τις τελευταίες εβδομάδες από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρτοποιών και αλυσίδων σούπερ μάρκετ για την τιμή της μπαγκέτας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της αλυσίδας Leclerc αλλά και άλλων μεγάλων σούπερ μάρκετ να πωλούν το εθνικό ψωμί της Γαλλίας προς 29 σεντς. Οι αρτοποιοί, οι αγρότες και οι μυλωνάδες υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή της Leclerc τούς υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο έναν από τους πολυτιμότερους κλάδους της χώρας.

Στην Ελλάδα, μπορεί να μην έχει ξεσπάσει ακόμη πόλεμος για την τιμή του ψωμιού, ωστόσο ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, λένε μιλώντας στο Euro2day.gr αρτοποιοί, αγρότες και στελέχη αλευροβιομηχανιών.

Η τιμή του σκληρού σίτου και κατ’ επέκταση του αλεύρου, έχει «πετάξει». Από τα 260 ευρώ τον τόνο στις αρχές του 2021 έχει «πιάσει» τα 560 ευρώ, με την τιμή του να κινείται το τελευταίο διάστημα στα 530 ευρώ τον τόνο.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στα μαλακά σιτάρια -εν αντιθέσει με το σκληρό στο οποίο η χώρα είναι αυτάρκης- που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ζυμαρικών, το οποίο πωλείται προς 300 ευρώ τον τόνο από 220 ευρώ πριν από κάποιους μήνες.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΤΩΝ PFIZER-MERCK ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΟΣΗ !!!

 



Καθώς ακόμη και οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην προθυμία εμβολιασμού με δυο δόσεις των εμβολίων κατά COVID δεν δείχνουν πρόθυμοι να λάβουν μία 3ή και πόσο μάλλον μία 4η δόση, ο δήμαρχος της πόλης Eric Adams δήλωσε την Κυριακή ότι οι Νεοϋορκέζοι μπορούν πλέον να έχουν δωρεάν, την ίδια μέρα, στο σπίτι από του στόματος αντιιικά χάπια για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του COVID-19.

Βy Blade Runner

Τα χάπια θα έχουν προτεραιότητα για τους Νεοϋορκέζους που είναι θετικοί στον ιό και διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Η αυθημερόν θεραπεία είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία που παρέχεται από την πόλη στους Νεοϋορκέζους όπου βρίσκονται. Ήδη, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια κατ’ οίκον τεστ έχουν διανεμηθεί σε όλη την πόλη για να βοηθήσουν τους κατοίκους να κάνουν τεστ για τον ιό.

“Προσφέρουμε επίσης στους Νεοϋορκέζους υψηλού κινδύνου, δωρεάν παράδοση κατ’ οίκον αντιιικών χαπιών COVID-19 για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο”, είπε ο Adams .

«Προτρέπω όλους τους Νεοϋορκέζους που πληρούν τις προϋποθέσεις να επωφεληθούν από αυτήν την υπηρεσία και κάθε Νεοϋορκέζος να παραμένει ενημερωμένος (!) με τα εμβόλια (πόσα;) και τα ενισχυτικά του».

Ο ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ, ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ Η ΤτΕ !!!

 



Η Ελλάς ουδέποτε είχε δικό της Τραπεζικό σύστημα. Το χρήμα των Ελλήνων μέσω του Αλή Πασά πήγε στους Ρότσιλντ


Και όμως, το Τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος έχει τις ρίζες του στον… Αλή πασά. Η ιστορία του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι συντομοτάτη. Ιδρύθηκε από γιό φοροεισπράκτορα του Αλή Πασά(!) και κατέληξε στους Ρότσιλντ. Τόσο απλά! Γι αυτό μέχρι τώρα η Ελλάς ήταν πάντοτε μεταξύ δανεισμών και χρεωκοπιών. Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν και είναι εντελώς ανθελληνικό, διότι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί χειριστές του ήταν ανθέλληνες, μισέλληνες και μη έλληνες.

Η Εθνική Τράπεζα, η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει τις ρίζες της στον Αλή Πασά. Ναι, στον Αλή Πασά. Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Αλή Πασάς έστελνε ολόκληρα τάγματα φοροεισπρακτόρων για να συνάξει τους φόρους των ραγιάδων Ελλήνων. Το κάθε τάγμα είχε και έναν διευθυντή ο οποίος ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλή Πασά. Οι φοροεισπράκτορες έπαιρναν και μερίδιο από τους συγκεντρωθέντες φόρους ως αμοιβή. Ήταν οι εισπρακτικές εταιρείες της εποχής.

Ένας από τους διευθυντές φοροεισπράκτορες του Αλή Πασά ήταν και ο Σταύρος Τσαπαλάμος. Ο Τσαπαλάμος ήταν ο αρχιφοροεισπράκτορας. Ήταν υπεύθυνος για την σύναξη όλων των φόρων των περιοχών που ήλεγχε ο Αλής, και μην φαντασθεί κανείς ότι η πληρωμή των φόρων γινόταν με ονομαστικές καταστάσεις! Ο Αλής εξουσίαζε μια έκταση ίσως και μεγαλύτερη από την σημερινή Ελλάδα, καθόσον ήλεγχε το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής Ελλάδος και μεγάλες περιοχές στην σημερινή Αλβανία, Σκόπια, κλπ. Ο Κ. Καζαντζής είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Φωνή της Ηπείρου», που άρχισε να εκδίδεται το 1892, το εξής: «Όσο χρήμα έμπαινε από βασιλικά δοσίματα, όλο περνούσε από τα χέρια του κυρ Σταύρου Τσαπαλάμου. Όταν συνάζονταν όλα τα χρήματα, τα πήγαινε μόνος του στον Αλή Πασά».

Ο Πασάς του έλεγε ότι είναι λίγα αλλά ο Τσαπαλάμος του έλεγε ότι ο κόσμος είναι πολύ φτωχός και δεν μπορεί να δώσει επιπλέον. Ο Τσαπαλάμος έκανε αυτήν την δουλειά για χρόνια.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ !!!

 



Μια μικρή και ζημιόγονος βρετανική εταιρεία, που κατήλθε σε διαγωνισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος με μια ελληνική εταιρεία – σφραγίδα με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, θα αναλάβει την εκμετάλλευση για 30 χρόνια του μεγάλου κοιτάσματος ψευδαργύρου στους Μολάους Λακωνίας.

Η εταιρεία Ελληνικά Ορυκτά, μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, που έχει συσταθεί από τον Γεώργιο Σκευά με αποκλειστικό σκοπό να διεκδικήσει την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης για το κοίτασμα των Μολάων Λακωνίας, ήταν η μοναδική που κατέθεσε πριν τα Χριστούγεννα δεσμευτική προσφορά, έχοντας υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την εδρεύουσα στο Λονδίνο, Rockfire Resources, η οποία έχει ερευνητικές δραστηριότητες στην Αυστραλία.

Τον διαγωνισμό για το κοίτασμα προκάλεσαν οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες, αξιοποιώντας σχετική διάταξη του νόμου και τελικά ήταν οι μόνες που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλείσει και το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Όπως έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, μετά την οριστικοποίηση της σύμβασης, η Rockfire θα εξαγοράσει κατά 100% τη μονοπρόσωπη ΙΚΕ του κ. Σκευά, υπέρ του οποίου θα εκδοθούν 50 εκατ. μετοχές της Rockfire, που διαπραγματεύονται από το 2012 στην παράλληλη αγορά του Λονδίνου, AIM.

Το ερώτημα που διατυπώνεται στους κύκλους του μεταλλευτικού κλάδου είναι αν η Rockfire έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις μεταλλευτικές έρευνες και να δημιουργήσει παραγωγική δραστηριότητα μετάλλων, καθώς η μέχρι τώρα πορεία της σκιαγραφεί μια εταιρεία που εμπλέκεται σε έρευνες σε πολύ πλούσιες σε κοιτάσματα περιοχές της Αυστραλίας επί σειρά ετών, χωρίς να έχει παρουσιάσει αποτελέσματα για τους μετόχους της.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ !!!


 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ: ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ !!!

 


ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ: 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ COVID !!!

 



«Οποιοσδήποτε είναι θετικός στον κορωνοϊό γράφουμε ότι πέθανε από κορωνοϊό»

Μια «βόμβα» έριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής, καθώς ομολόγησε ότι καταγράφουν όλους όσους έχουν θετικό τεστ για τον κορωνοϊό ως θανάτους με κορωνοϊό, μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένα 10% (για να λέει 10% φανταστείτε πόσο είναι το πραγματικό νούμερο) μπήκε για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και τελικά καταγράφηκε ως θάνατος με κορωνοϊό.

Απευθυνόμενος σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν κριτική για τα νούμερα της πανδημίας (θανάτους, διασωληνώσεις κλπ), ο Θ.Πλεύρης προέβη σε μία από τις μεγαλύτερες παραδοχές που έχουμε ακούσει από τα χείλη κυβερνώντων ή «ειδικών» τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε:

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 


ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ !!!


 

KANONI ΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

 



Το Βατερλώ της ισπανικής bad bank – Η Sareb φορτώνει με χρέος 34 δισ. ευρώ το Δημόσιο


Από το insider.gr


H Sareb βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρατικοποίησή της με ένα βαρύ φορτίο 34 δισ. ευρώ, ύστερα από χρόνια όπου έπλεε σαν τον Τιτανικό, ενώ ήταν γνωστό εξαρχής ότι θα βυθιζόταν.

Με τα ωμά αυτά λόγια, η El Pais περιγράφει το φιάσκο της ισπανικής bad bank που επί χρόνια έκανε το μοντέλο των bad banks να φαίνεται ως η λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, και που τελικά αποδείχτηκε πως το μοντέλο ήταν απλά ο «σκουπιδοτενεκές» για πάσης φύσεως δάνεια, ενέχυρα, αποτιμήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες που στοιχίζουν ακριβά στους φορολογούμενους.

Ο πάταγος της αποκαθήλωσης της Sareb και μαζί με αυτήν του μοντέλου των bad banks, είναι εκκωφαντικός και επίπονος για τους Ισπανούς, αναμενόμενος για τους ιθύνοντες Βρυξελλών και Φρανκφούρτης που αρνήθηκαν να επαναλάβουν τους ακριβούς πειραματισμούς των bad banks την τελευταία δεκαετία και ανακουφιστικός για την Ελλάδα και τις επιλογές της κυβέρνησης να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση των NPLs (την ιταλική οδό των GAGS, προσαρμοσμένη στην έλλειψη επενδυτικής βαθμίδας).

Έτσι σήμερα η Ελλάδα, μέσω του Ελληνικού Σχήματος Προστασίας Ενεργητικού «Ηρακλής» και εντός μιας διετίας, καταφέρνει φέτος μονοψήφιο δείκτη κόκκινων δανείων για όλες τις τράπεζες, χωρίς καμία επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογούμενων και με λύση διαφανή και αποδεκτή από τις αγορές.

Όπως γράφει η El Pais της Κυριακής 30 Ιανουαρίου και ο δημοσιογράφος Enric Gonzalez, το όνομα με το οποίο έγινε γνωστό το ίδρυμα – bad bank – δίνει μια αρκετά σαφή ιδέα για τα χαρακτηριστικά του. Όπως λέει, η Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb), που ιδρύθηκε το 2012, είναι το γιγάντιο απόστημα ακινήτων που άφησε η Μεγάλη Ύφεση του 2008 στον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Sareb θα περάσει στα χέρια του κράτους τις επόμενες εβδομάδες και μαζί της χρέος 34 δισ. ευρώ. «Για σχεδόν μια δεκαετία, σχεδόν όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά έχουν πάει στραβά για την κακή τράπεζα. Αλλά οι διευθυντές της δηλώνουν βέβαιοι ότι όταν η Sareb εκκαθαριστεί το 2027, το τελικό χρέος θα είναι σημαντικά μικρότερο, περίπου 10 δισ. ευρώ», γράφει ο Gonzalez, εξιστορώντας το «ταξίδι» της Sareb με πηγές τους βασικούς πρωταγωνιστές της. «Κανένας από αυτούς δεν ήθελε να δημοσιευθεί το όνομά του. Υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι ρευστή και ότι η επικείμενη κρατικοποίηση -το Δημόσιο προσφέρθηκε να πάρει το 100% της bad bank έναντι συμβολικής τιμής 195 ευρώ- τους επιβάλει να είναι διακριτικοί. Η επιθυμία για ανωνυμία ίσως είναι επίσης λόγω του ότι το θέμα Sareb δημιουργεί αμηχανία», γράφει ο δημοσιογράφος.

«Αυτή είναι η ιστορία μιας τράπεζας που, λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών της, γεννήθηκε ανάπηρη και έζησε σχεδόν μόνιμα σε τεχνική χρεοκοπία. Είναι ό,τι απομένει από τη μεγάλη φούσκα των ακινήτων, το ναυάγιο των ταμιευτηρίων και μια τρομερή τραπεζική κρίση».

ΚΑΝΑΔΑΣ-ΚΕΜΠΕΚ: Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕΙΡΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!

 


Μπροστά στο μεγάλο πολιτικό κόστος και τη διακύβευση της κοινωνικής ειρήνης,ο πρωθ/γός του Κεμπέκ,François Legault πήρε πίσω το χαράτσι (εισφορά υγείας)στους ανεμβολίαστους,ανοίγει εκκλησίες,γυμναστήρια κτλ κ θέλει να ακούσει κ την άλλη πλευρά.

Το Σάββατο πάντως οι αυτοκινητιστές, θα πολιορκήσουν και το Κεμπέκ. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο François Legault “τελείωσε.

O Legault είχε κάνει πίσω και στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών για να μην αποδυναμώσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας του Κεμπέκ!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

 


Παραγραμμένα θεωρούνται χρέη προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 23,45 δισ. ευρώ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία συρρικνώθηκε στα 10 χρόνια ο χρόνος παραγραφής των ασφαλιστικών εισφορών.

Μέχρι πρότινος, οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές παραγράφονταν στην 20ετία. Ωστόσο ήρθε η υπ. αρ.1833/2021 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου και πλέον ο χρόνος παραγραφής δεν μπορεί να υπερβαίνει τη 10ετία.

Μάλιστα η απόφαση αφορά όλες τις οφειλές, προς τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ καλύπτει τόσο για τις αξιώσεις του τέως ΙΚΑ, όσο και των λοιπών ασφαλιστικών φορέων, οι οποίοι εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Διαγράφονται χρέη 23,45 δισ. ευρώ

Η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει την αυτόματη διαγραφή από τις λίστες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, του 60,5% των συνολικών χρεών, ή ποσού 23,45 δισ. ευρώ, τα οποία βεβαιώθηκαν έως και το έτος 2011.

ΕΣΕΙΣ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ;;;

 


Εσείς μάθατε τι είναι η Ρήτρα αναπροσαρμογής;;;

Μόλις πάρετε στα χέρια σας τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, καλέστε στο τηλεφωνακι που έχει επάνω (ΔΩΡΕΑΝ) και θα σας πούνε.

Εμείς πάλι μάθαμε γιατί με αύξηση στην κατανάλωση 25%, (σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο), θα πληρώσουμε επιπλέον 158% δηλαδή από 271€ που πληρώσαμε πέρσι, φέτος θα πληρώσουμε 698€, από τα οποία η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι τα 511,23€.
Το θέμα είναι-όπως μας εξήγησαν, ότι την Ρήτρα Αναπροσαρμογής θα την περιέχουν πιθανόν και οι επόμενοι εκκαθαριστικοι λογαριασμοί, χωρίς ωστόσο εμείς να έχουμε την δυνατότητα να υπολογίσουμε πόσο θα είναι αυτό το επιπλέον κόστος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Του Μιχάλη Καρχιμάκη,
Πρώην υπουργός, βουλευτής,
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝΑΛ. 


Δισεκατομμύρια δανείζεται το Δημόσιο και τα διαχειρίζονται οι τράπεζες, που έχουν αποκλείσει το 95% των επιχειρήσεων. Ανεξέλεγκτη η δράση των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των οφειλετών.

Τη διαχείριση κρίσιμων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής έχει παραδώσει η κυβέρνηση αθόρυβα -αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά για τους ωφελούμενους…- στις τράπεζες και στα επενδυτικά κεφάλαια που αγοράζουν και διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια. Σε αυτό το δυστοπικό σενάριο άκρατου νεοφιλελευθερισμού, τραπεζίτες αποφασίζουν ποιοι θα πάρουν δάνεια για τα οποία έχει χρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο και διαχειριστές δανείων «παίζουν» με τις κατοικίες και τις περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους.

Η στάση που κρατά μια κυβέρνηση έναντι του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα σε μια χώρα που πέρασε μια από τις χειρότερες κρίσεις στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και δαπανήθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια για να κρατηθούν όρθιες οι τράπεζες, είναι ένα ασφαλές κριτήριο για να συμπεράνει κανείς αν αυτή η κυβέρνηση εργάζεται προς το συμφέρον της κοινωνίας, ή ασκεί την πολιτική της προς χάριν ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων.

Για παράδειγμα, ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιβεβαιώσει πέραν οποιασδήποτε αμφισβήτησης ότι άσκησε πολιτική έναντι των τραπεζών με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος. Όταν αποφασίστηκε, το 2011, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως ξεκαθάρισε ότι η αναγκαία διάσωση των τραπεζών από το Δημόσιο θα γινόταν με κοινές μετοχές που θα έδιναν στο κράτος τον έλεγχο της διοίκησης των τραπεζών, μέχρι την εξυγίανση του ς και την επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε λυσσαλέο πόλεμο από εγχώρια τραπεζικά συμφέροντα, που έθεσαν σε κίνηση τον μηχανισμό ανατροπής ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού, σε αγαστή συνεργασία με τότε κυβερνητικά στελέχη που πρόθυμα υποστήριξαν αυτά τα συμφέροντα. Τελικά, το ελληνικό κράτος δανείσθηκε και μοίρασε δισεκατομμύρια στις τράπεζες, χωρίς ποτέ να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο στη διοίκησή τους.

ΤΡΩΓΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ, ΠΑΛΑΤΙΑ ΓΙΑ AIRBNB !!!

 


Της Βίβιαν Στεργίου

«ΖΩ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ», μου έλεγε ένας φίλος, δείχνοντάς μου σε βιντεοκλήση το διαμέρισμά του. Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι εργάζεται εδώ και δύο χρόνια υπάλληλος σε εταιρεία: καναπές (φουλ μεταχειρισμένος), κρεβάτι που πιάνει όλο τον χώρο, τραπεζάκι, κουζινάκι και διάφορα φυτά σε γλάστρες ή κρεμασμένα από γάντζους.

Κάπου διάβαζα ότι τα άτομα της ηλικίας μας, σχεδόν 30, «επιλέγουν» φυτά και κατοικίδια αντί για παιδιά. Μα φυσικά, αφού «επιλέγουμε» και δουλειές που δεν πληρώνονται καλά και «εκδηλώνουμε μια προτίμηση» για την ανεργία των νέων, που αντίστοιχα συμπιέζει τους ήδη χαμηλούς μισθούς.

Αν έβλεπε κανείς το δωματιάκι-διαμερισματάκι των περισσότερων νέων ανθρώπων που πιάνουν την πρώτη τους δουλειά στην Ελλάδα τώρα, θα πίστευε όντως ότι ακόμα σπουδάζουν, ότι κανείς δεν τους πληρώνει για να εργάζονται και ότι γι’ αυτό ζουν στα ελάχιστα τετραγωνικά κάποιας φοιτητικής τρώγλης. Και το ακόμα πιο τρομακτικό είναι ότι επειδή η χώρα μας δεν έχει (για την ώρα) κουλτούρα συγκατοίκησης, πολλοί 25άρηδες και 35άρηδες ίσως «επιλέξουν» το παιδικό τους δωμάτιο αντί γι’ αυτόν τον συνεχόμενο εφιάλτη του ενοικίου του κέντρου. Κι έτσι, αντί για παράταση φοιτητικής ζωής, θα ζήσουν μια παράταση παιδικής ηλικίας.

Ειδικά με την τηλεργασία, πολλοί είπαν να κόψουν τα πολλά έξοδα της ανεξαρτησίας. Γιατί να υποφέρεις μια ενηλικίωση που απαιτεί να σέρνεσαι απ’ την παλιοδουλειά στο σούπερ-μάρκετ (ψάχνοντας τις προσφορές) και από το σούπερ-μάρκετ στο σπίτι-τρώγλη, αφού έτσι κι αλλιώς είσαι όλη μέρα στο λάπτοπ και δουλεύεις; Γιατί να τρομάζεις στη θέα των λογαριασμών του ρεύματος; Καλύτερα τροφή, στέγη και θέρμανση στο πατρικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια κοινωνία που δεν ενηλικιώνεται, όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Γιατί να τρομάζεις στη θέα των λογαριασμών του ρεύματος; Καλύτερα τροφή, στέγη και θέρμανση στο πατρικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια κοινωνία που δεν ενηλικιώνεται, όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Οι μισθοί είναι υπερβολικά κοντά στην τιμή του ενοικίου. Αν κάποιος επιλέξει να φάει; Αν επιλέξει να πάει στο γιατρό; Αν επιλέξει να έχει θέρμανση; Απ’ τις πολλές επιλογές, τα χρήματά του θα εξανεμιστούν. Πώς αυτό το πρόσωπο να απεμπλακεί από την οικογένειά του και να ζήσει ως ανεξάρτητος άνθρωπος τη νεότητά του; Και πώς να κάνει όντως τις θεμελιώδεις επιλογές στη ζωή του, που αφορούν το επάγγελμά του, την απόκτηση οικογένειας, τη μόρφωσή του;

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ !!!

 



Μπορούν να επιστραφούν τα τέλη κυκλοφορίας;

Πότε ένας ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή τους, τι ισχύει στις περιπτώσεις που το όχημα ήταν σε κίνηση πληρώνοντας τέλη… με τον μήνα ή πότε ο κάτοχος κινδυνεύει ακόμη και με πρόστιμο που αγγίζει έως και τα 2.760 ευρώ ξεκαθαρίζει -μεταξύ πολλών άλλων σχετικών ζητημάτων- με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τι αναφέρει η ΑΑΔΕ για τις βεβαιώσεις που απαιτούνται αυτή την περίοδο και έως τις 28 του μήνα σε μεταβίβαση αυτοκινήτου.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσω της συγκεκριμένης εγκυκλίου η ΑΑΔΕ επιχειρεί να αποσαφηνίσει τι ισχύει με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και τα οχήματα που θα αποσυρθούν από τους ιδιοκτήτες τους την περίοδο από την αρχή της χρονιάς έως και τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία για την εξόφλησή τους.

Έτσι, επιχειρεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο «μυστήριο» σχετικά με την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και τη θέση των οχημάτων σε ακινησία (σ.σ.: μετά την παράταση που δόθηκε για την πληρωμή τους) στις περιπτώσεις που ιδιοκτήτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε διαγραφή οχήματος, θέση σε ακινησία και μεταβίβαση εντός του χρόνου παράτασης της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, δίνει με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ.

Τέλη κυκλοφορίας και οριστική διαγραφή οχήματος
SSL Certificates