.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΣΚΑΝΔΑΛΟ CUM-EX: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ PWC ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 



Στοιχεία για υπόθεση φοροδιαφυγής εκ μέρους της σουηδικής τράπεζας SEB αναζητούν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές και η φορολογική αστυνομία, που έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων PriceWaterHouseCoopers (PwC) στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, στην επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία της PwC το πρωί της Πέμπτης μετείχαν περίπου 30 αστυνομικοί, εισαγγελείς και φοροελεγκτές. Οι γερμανικές αρχές έχουν υποψίες ότι πελάτες της εταιρείας έχουν εμπλακεί σε υπόθεση φοροδιαφυγής μεγάλης κλίμακας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κολονίας, «η έρευνα στοχεύει στην εύρεση σχετικών επικοινωνιών με τη μορφή email και άλλης γραπτής αλληλογραφίας», και εξήγησε ότι αφορά συναλλαγές cum-ex τράπεζας για την οποία η ελεγκτική εταιρεία ενεργεί συμβουλευτικά. Στο επίκεντρο της τρέχουσας έρευνας βρίσκεται ο πελάτης της PwC DSK Hyp, γερμανική θυγατρική της σουηδικής τράπεζας SEB.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblat, εκπρόσωπος της PwC δήλωσε: «Είμαστε μάρτυρες σε μια διαδικασία και συνεργαζόμαστε με τις αρχές».'

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates