.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ & ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ .... ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ !!!



«Πόθεν έσχες» για όλους
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Καταθέσεις, ακίνητα, ομόλογα, αυτοκίνητα και μετρητά πρέπει να δηλωθούν το 2019 στην εφορία.

Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο μπαίνει σε εφαρμογή στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019 και τα 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τις «μερίδες» τους με το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον από τον έλεγχο προκύψει αναντιστοιχία, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα φθάνουν στα επίπεδα της αξίας της περιουσίας που έχει αποκρυβεί. Μάλιστα, το περιουσιολόγιο θα διασυνδεθεί με όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αλλά και με άλλους φορείς του Δημοσίου, ακόμα και στην περίπτωση που τα αρχεία δεν τηρούνται μηχανογραφικά.

Αμεσες διασταυρώσεις

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ !!! 4/10 ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Ο θεσμός «εισήχθη» στη χώρα μας με αφορμή την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη


Περίπου 50 είναι οι μάρτυρες υπό προστασία που, σύμφωνα με στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται στην αρμοδιότητά της, για υποθέσεις που αφορούν αδικήματα εγκληματικών οργανώσεων και τρομοκρατίας, αλλά και οικονομικά όπως της υπόθεσης NOVARTIS.

Η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας που ελέγχεται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς έφερε στο προσκήνιο τον όρο «μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος», ωστόσο δεν είναι αυτή η υπόθεση που έχει την πρωτιά στην εισαγωγή του θεσμού, που εφαρμόστηκε με το νόμο 4254 του 2014, στην δικαστική πρακτική.

Προστατευόμενοι μάρτυρες πριν την υπόθεση Novartis

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 3 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ
Ενέχονται στο κύκλωμα που κατηγορείται για απάτη και κατάχρηση ύψους 2 δισ. δολαρίων, με όχημα δημόσιες εταιρείες της Μοζαμβίκης, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.



Τρία πρώην στελέχη της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse Group AG συνελήφθησαν στο Λονδίνο την Πέμπτη, διότι τα βαρύνουν κατηγορίες από τις αρχές των ΗΠΑ ότι ενέχονται στο κύκλωμα που κατηγορείται για απάτη και κατάχρηση ύψους 2 δισ. δολαρίων, με όχημα δημόσιες εταιρείες της Μοζαμβίκης, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι συλλήψεις τους καταγράφονται πέντε ημέρες μετά τη σύλληψη του Μανουέλ Τσανγκ, πρώην υπουργού Οικονομικών της Μοζαμβίκης (2005-2015), στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την ίδια υπόθεση από Αμερικανούς ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς ζητούν να εκδοθούν οι κατηγορούμενοι.

Ο 63χρονος Τσανγκ ήταν υπουργός όταν η κυβέρνηση παρείχε εγγυήσεις για μυστικά δάνεια ύψους 2 δισ. δολαρίων, που έλαβαν δημόσιες επιχειρήσεις το 2013 και το 2014. Συνελήφθη το Σάββατο (29η Δεκεμβρίου 2018) στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έκανε ενδιάμεσο σταθμό καθώς ταξίδευε προς το Ντουμπάι.

ΕΘΝΙΚΗ+ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς ανοίγουν τον φετινό μεγάλο χορό της πώλησης χαρτοφυλακίων δανείων. Εθνική και Πειραιώς ξεκινούν τη χρονιά, με την πώληση τεσσάρων νέων χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Το 2018, η αξία των δανείων που πούλησαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ξεπέρασε τα 9 δισ Ευρώ.

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ;;; ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΗΤΡΑ ΡΥΠΩΝ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ !!!



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


Τη δύσκολη εξίσωση της αναγκαίας αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ , προκειμένου η εταιρία να αρχίσει μετά από πολλά χρόνια να αντλεί έσοδα, καθώς και της μη υπέρμετρης επιβάρυνσης των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων προσπαθεί να λύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι πιέσεις της διοίκησης της εταιρίας για αναπροσαρμογές των τιμολογίων εντείνονται προς τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος καλείται, κι εν μέσω εκλογικής χρονιάς, να λάβει αποφάσεις που θα σταθμίζουν, αφενός, την ανάγκη βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας και αφετέρου, την όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Έτσι, πηγές θέλουν το υπουργείο να εξετάζει τις προτάσεις της ΔΕH για μείωσητου ποσοστού έκπτωσης συνέπειας 15% που χορηγείται στους πελάτες που πληρώνουν εντός προθεσμίας τους λογαριασμούς, αλλά και για την υιοθέτηση τηςρήτρας δικαιωμάτων εκπομπών CO2. Η τελευταία, μέσα από ειδικό μαθηματικό τύπο, θα ενεργοποιείται όταν οι χρηματιστηριακές τιμές ρύπων ανεβαίνουν από κάποιο όριο και πάνω και η επιπλέον διαφορά θα μετακυλίεται στα τιμολόγια των πελατών της.

Από την άλλη μεριά, η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει δώσει εντολές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες μείωσης των χρεώσεωνΥπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και του ΕΤΜΕΑΡ ώστε οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη έγκριση της εφαρμογής της ρήτρας CO2 και της μείωσης της έκπτωσης του 15% να μετριαστούν. Σημειώνεται δε, ότι στο ενδεχόμενο μείωσης των ΥΚΩ και του ΕΤΜΕΑΡ τότε ευνοημένοι θα βρεθούν και οι πελάτες των ιδιωτικών εταιριών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι συγκεκριμένες χρεώσεις ανήκουν στην κατηγορία των «ρυθμιζόμενων».

ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 36 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ+ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ ΚΑΘΩΣ...ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Όσο η υπερφορολόγηση θα συνεχίζεται, τα ληξιπρόθεσμα θα αυξάνουν !!!



Εξόφληση χρεών σε 24,36 ή και ακόμη περισσότερες δόσεις, που αποκαλύπτουν το μέγεθος του συναγερμού που έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο για την κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα, προβλέπουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη νέα πάγια ρύθμιση που έχουν αποσταλεί για έγκριση στις Βρυξέλλες. 

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν εκτιναχθεί πάνω από τα 130 δισ. ευρώ και 9 στους 10 φορολογούμενους να χρωστούν έως 10.000 ευρώ, το οικονομικό επιτελείο επενδύει σε μία νέα ρύθμιση για να μπορέσει αντιμετωπίσει τη μάστιγα της υπερχρέωσης που προκάλασαν οι μνημονιακοί φόροι.

Υπό αυτές τις συνθήκες το νέο «πακέτο» ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης των χρεών για φορολογούμενους και φυσικά πρόσωπα που έχει σχεδιαστεί προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων της πάγιας ρύθμισης από 12 που είναι σήμερα σε 24 ή 36 δόσεις ή και πάνω από 36 που θα αφορούν όμως ελάχιστες περιπτώσεις φορολογουμένων λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θα θεσπιστούν. 

ΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ POS !!!

ΕΩΣ 15/1 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
Νέα απόφαση από τα Υπ. Οικονομικών και Οικονομίας αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των υπόχρεων εγκατάστασης POS. Το χρονοδιάγραμμα και τα πρόστιμα.



Διευρύνεται η λίστα των επαγγελματικών κλάδων στους οποίους είναι υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών με πλαστικό χρήμα και η εγκατάσταση POS.

Η έκδοση της σχετικής απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας αναμένεται εντός των ημερών, ενώ όσοι έχουν ήδη υποχρέωση εγκατάστασης POS θα πρέπει έως τις 15 Ιανουαρίου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι κλάδοι: Προσχολικής εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης σκαφών, ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας, επισκευής ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ...
Ανάκληση της υπουργικής απόφασης ύστερα από επανέλεγχο του φακέλου της.



Παράνομη έκρινε το υπουργείο Παιδείας την υπουργική απόφαση με την οποία είχε γίνει αποδεκτή το 2015 η απόλυση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κολέγιο Αθηνών, μετά την υπόθεση με τον γιο του Αντώνη Σαμαρά. 

Στην ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την υπόθεση απόλυσης της εκπαιδευτικού «ως εκδοθείσας κατά παράβαση ουσιώδους τύπου» προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ύστερα από επανέλεγχο του φακέλου της. Εκρίθη ότι αυτή είχε ληφθεί χωρίς να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, όπως έχει κατοχυρωθεί και γίνεται σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ή οποία εκδόθηκε χθες (3.1.2019) αναφέρει τα εξής:

«Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε στις 20-8-2018 από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας τον φάκελο της υπόθεσης απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα και ανέθεσε στους συνεργάτες του τον επανέλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Από τη μελέτη του φακέλου προέκυψαν τα εξής:

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ;;;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ ΚΑΡΤ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...
Σημειωτέον ότι αυτοί που τα προτείνουν αυτά είναι συνήθως κρατικοδίαιτοι με παχυλούς μισθούς(θυμήσου τι έλεγε και ο Γιάννης Στουρνάρας).
Δείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_457.html





Την θέση του ότι πρέπει να αναζητηθεί μια ισορροπημένη λύση «μεταξύ συνταγματικής νομιμότητας και δημοσιονομικής σταθερότητας» στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, καταθέτει ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή (που διετέλεσε επίσης οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και τέως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών), κύριος Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κύριος Φρ. Κουτεντάκης κρούει «σήμα κινδύνου» και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ενας κίνδυνος που έχει προκύψει και θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι η ανταγωνιστική σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ συνταγματικής νομιμότητας και δημοσιονομικής σταθερότητας. (…)

Προκύπτουν, λοιπόν, κάποια εύλογα ερωτήματα για τις συνέπειες της συνταγματικής συμμόρφωσης της δημοσιονομικής πολιτικής. Τι συμβαίνει όταν το δημοσιονομικό βάρος της συμμόρφωσης υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του προϋπολογισμού; (…) Ή μήπως να επιμείνουμε στη συνταγματικότητα με κάθε κόστος, ακόμα κι αν το κόστος είναι μία ακόμα χρεοκοπία του ελληνικού κράτους;

ΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ !!!




Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ οι πλοιοκτήτες σκαφών κυρίως στην ανοικτή θάλασσα, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Με Πολυγραφημένη Υπουργική Εγκύκλιο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου τροποποίησαν την ΠΟΛ 1177/2018 σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια δραστηριότητας των τουριστικών σκαφών, κυρίως στην ανοικτή θάλασσα, για σκοπούς χορήγησης απαλλαγών από το ΦΠΑ.

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ 553 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ !!!


ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 104 ΔΙΣ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!! ΕΣΟΔΑ 5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ+ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στις τράπεζες το 80% των ακινήτων που θα πουληθούν μέσω πλειστηριασμών


Πάνω από 200 σελίδες με ακίνητα έχουν ανέβει ήδη στην πλατφόρμα eauctions για να εκποιηθούν εντός του 2019 και συγκεκριμένα έως το τέλος Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς που έρχεται κάνει λόγο για εκποίηση άνω των 20.000 ακίνητων, η αξία των οποίων θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο από αυτά οι τράπεζες αναμένεται να αγοράσουν τα 7 με 8 στα 10 που θα βγάλουν οι ίδιες στο ηλεκτρονικό σφυρί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που μας μεταφέρουν πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία.

Eξάλλου αυτό ήταν το στατιστικό του 2018 και όπως μας μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν πρόκειται να μειωθεί το 2019 που είναι και μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, Ο ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ & Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΙΖΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!



Τι γράφει η axianews.gr :


Όποιος γνωρίζει έστω τα στοιχειώδη σχετικά με τις παραχωρήσεις οδικών αξόνων, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και τη σύνδεση της επένδυσης με τα κυκλοφοριακά φόρτη κατανοεί απολύτως γιατί ο Ε65 χρηματοδοτήθηκε απολύτως από πόρους του Δημοσίου και δεν υλοποιείται με λεφτά των προνομιακών εργολάβων! 


Στην εργολαβική πιάτσα τον Ε65 τον αποκαλούν… καρόδρομο!!! Δεν περνάει ούτε κατσίκα, πόσω μάλλον αυτοκίνητο, έστω αγροτικό… Και όμως! Για τον καρόδρομο αυτόν, ο οποίος είναι μπλοκαρισμένος 9 χρόνια, ο Σπίρτζης και η κυβέρνηση έδωσαν μάχη στις Βρυξέλλες με λόμπι σε όλα τα επίπεδα! Για να εγκριθεί η χρηματοδότηση-μαμούθ ενός έργου άχρηστου και μάλιστα με απευθείας ανάθεση 350 εκατ. ευρώ στον προνομιακό εργολάβο! Από τα οποία 350 εκατ. τα 150 αποτελούν καθαρό κέρδος, καθώς το έργο έχει αναθεωρήσεις χρόνων με βάση τις τιμές του 2009!!! 

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ VODAFONE ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ !!!



Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone με αφορμή καταγγελία πως έγινε λάθος ταυτοποίηση συνδρομητή με αποτέλεσμα να πάρει κάρτα sim άλλο πρόσωπο και να κάνει χρήση επι 10 μέρες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η αρχή «κατόπιν καταγγελίας, η Αρχή επέβαλε διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία «Vodafone-Πάναφον» για παραβίαση των διατάξεων για την ασφάλεια της επεξεργασίας. Κατά την εξέταση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν τα κατάλληλα οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την ταυτοποίηση συνδρομητή, με αποτέλεσμα περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ν.ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ !!!



Έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη διενεργούν άνδρες της Αστυνομίας έπειτα από εισαγγελική εντολή. Παράλληλα, έρευνα εκτελέστηκε επίσης στο σπίτι όπου είχε δηλώσει ότι φιλοξενείται, ενώ ο δικηγόρος του ενημερώθηκε πως σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, αντικείμενο της έρευνας σύμφωνα με πληροφορίες είναι να διαπιστωθεί εάν ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενος ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό.

FAST TRACK ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΕΟΕ
Κατά προτεραιότητα και σε διάστημα ενός μηνός θα ολοκληρώνονται οι έλεγχοι επί των υποθέσεων που παραπέμπει στην ΑΑΔΕ, το «ελληνικό IRS», το οποίο ήδη λειτουργεί, με στόχο τη διαλεύκανση υποθέσεων κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.



Με δεδομένες τις μεγάλες και ανοιχτές υποθέσεις διαφθοράς, π.χ. Novartis, η νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα της Αμερικανικής φορολογικής υπηρεσίας (IRS), απέκτησε ειδικό ρόλο και οιΟικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν την ταχύτερη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Πρόκειται για τη νεότευκτη φορολογική υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος που συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη διενέργεια ειδικών ελέγχων επί σημαντικών φορολογικών υποθέσεων, αλλά και υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η υπηρεσία προβλέπεται να στελεχωθεί με 135 άτομα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της με 61 άτομα και ο αριθμός τους έχει ήδη υπερβεί τα 80 άτομα και σύντομα καλύπτονται και οι υπόλοιπες θέσεις.

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων η ΔΕΟΕ, θα παραπέμπει φορολογικές υποθέσεις στην ΑΑΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν. Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, η Φορολογική Διοίκηση οφείλει να «προβαίνει σε προσωρινό και οριστικό προσδιορισμό φόρου εντός μηνός από τη διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης της υπηρεσίας, των σχετικών εγγράφων και των προσκομισθέντων από τον ελεγχόμενο στοιχείων». Επίσης, η Φορολογική Διοίκηση κοινοποιεί εγγράφως στο φορολογούμενο αντίγραφο αυτής, σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα της έρευνας και τον προσωρινό διορθωτικό προσδιορισμό φόρου, βάσει της πορισματικής έκθεσης της υπηρεσίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ & ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_35.html



Στενεύουν τα περιθώρια για το γήπεδο «Καραϊσκάκης» λόγω οφειλών 40 εκατ. ευρώ

Στενεύει ο «κλοιός» γύρω από την εταιρεία «Καραϊσκάκης Α.Ε» (πρόκειται για τη μετεξέλιξη της «Θρύλος Α.Ε.»), η οποία διαχειρίζεται το ομώνυμο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και παράλληλα εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ και συνολικό δανεισμό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει, το πρόβλημα, για το οποίο λύση δύσκολα θα βρεθεί, αναμένεται να αντιμετωπιστεί με πιο ριζικό τρόπο κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2019, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών φαίνεται να έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην εταιρεία, επικαλούμενες και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, σε μια εποχή όπου αναμένεται να αρθεί σύντομα η προστασία (έστω μερικώς) ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανή η καταγγελία του δανείου της «Καραϊσκάκης» και ο πλειστηριασμός του γηπέδου και των συνοδευτικών του χώρων, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί λύση μεταξύ των ισχυρών «ανδρών» της ΠΑΕ, νυν και πρώην, προκειμένου να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος. Υπενθυμίζεται ότι βασικά αίτια, εξαιτίας των οποίων έχουν σταματήσει οι πληρωμές των δόσεων του δανείου, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο η κατακόρυφη πτώση των εσόδων του γηπέδου από τα ενοίκια των καταστημάτων πέριξ αυτού και οι ζημιογόνες χρήσεις, αλλά και η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του νυν επικεφαλής της ΠΑΕ, κ. Μαρινάκη και του τέως, κ. Σωκράτη Κόκκαλη. 

Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι έχει πωλήσει το μερίδιό του 50% στην «Καραϊσκάκης» ήδη από το 2010 (όταν δηλαδή ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο κ. Μαρινάκης) και επομένως δεν φέρει κάποια ευθύνη. Στον αντίποδα, ο κ. Μαρινάκης ισχυρίζεται ότι ενώ ο κ. Κόκκαλης έχει προεισπράξει το συμφωνηθέν τίμημα για το 50% του μεριδίου του, η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί επίσημα και επομένως δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να αναλάβει την κάλυψη των δανειακών οφειλών. Με λίγα λόγια, το 50% του γηπέδου βρίσκεται «στον αέρα» και κανείς εκ των δύο παραγόντων δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να πληρώσει το χρέος.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!



Μπορεί το Διοικητικό Εφετείο να έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την παράταση του χρόνου παραγραφής σε 20 έτη σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανάγονται στη χρήση του 2011 και προγενέστερα, ωστόσο το θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ως προς τις επόμενες από το 2011 χρήσεις.

Ειδικότερα, η Δικαιοσύνη έχει κρίνει πως για χρήσεις μέχρι και το 2011 δεν πρέπει να εφαρμόζεται η 20ετής παραγραφή, ακόμη και εάν προκύπτουν στοιχεία μεγάλης φοροδιαφυγής (δηλαδή αποφυγή πληρωμής φόρου άνω των 100.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος για το φόρο εισοδήματος ή άνω των 50.000 ευρώ για ΦΠΑ).

Αυτό που απομένει να κριθεί οριστικά είναι το ζήτημα της συνταγματικότητας της παράτασης του χρόνου παραγραφής στην 20ετία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανάγονται σε χρήσεις μεταγενέστερες του 2012.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!!

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ - ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 3 ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ "ΑΕΡΑ"...
ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/alpha-bank.html




Τι γράφει το mononews.gr :


Το 2019 όπως όλα δείχνουν θα είναι η χειρότερη χρονιά για τον άλλοτε πανίσχυρο έκδοτη Σταύρο Ψυχάρη. Ο ταλαιπωρημένος με την υγεία του 74χρονος δημοσιογράφος (γεννήθηκε το 1945), στο πέρασμα του οποίου «έτρεμαν και οι πέτρες», θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Μάλιστα σε λίγες ημέρες, και για την ακρίβεια στις 10 Ιανουαρίου, θα οριστεί και η σύνθεση του δικαστηρίου. Η παραπομπή γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ. Όσοι έχουν δει τον κ. Ψυχάρη από κοντά αναφέρουν ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Ο άνθρωπος που με ένα του βλέμμα τρόμαζε τους ισχυρότερους πολιτικούς και επιχειρηματίες τώρα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα).

Ενδεικτικό της μεγάλης δύναμης που είχε, όπως αναφέρει παλαιός πολιτικός, είναι το εξής περιστατικό: Προ ετών στο περίφημο cafe του Κολωνακίου Da Capo ο Ψυχάρης κάθεται σε ένα τραπέζι παρέα με 3 φίλους του. Ξαφνικά τον πλησιάζει πανίσχυρος εφοπλιστής (με αγάπη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αφού ήταν και πρόεδρος ομάδας) ο οποίος εκείνη την εποχή είχε στις τράπεζες περίπου 500 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις. Ο εφοπλιστής κάθισε σε μια καρέκλα από την αριστερή πλευρά του εκδότη και του μιλούσε επί 5 λεπτά χωρίς ο κ. Ψυχάρης να γυρίσει το κεφάλι του να τον κοιτάξει. Όσοι ήξεραν καλά τον Σταύρο παραδέχονται 2 πράγματα τουλάχιστον για τα τελευταία 20 χρόνια: Πάντοτε σου μιλούσε χωρίς να σε κοιτάξει και σπάνια μιλούσε πολύ…

«Καταδέχεται» να του βγάλουν σπίτι στο σφυρί για 30.000 ευρώ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ !!!




Mια απόφαση η οποία ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με το θέμα των συντάξεων υπαλλήλων που διορίστηκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά, όπως π.χ η καθαρίστρια στον Βόλο, εξέδωσε μέσα στο 2018 το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, η απόφαση η οποία ανατρέπει εφετειακή απόφαση δικαστηρίου, αλλά και την ίδια την νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημοσιεύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν από το δημόσιο για χρήση πλαστών πιστοποιητικών στο διορισμό τους να διεκδικήσουν ως συντάξιμα τα χρόνια που δούλεψαν.

Το 2ο Τμήμα του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου (1176/2018), αναπτύσσει μια εμπεριστατωμένη νομική επιχειρηματολογία για την προστασία του πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά το άρθρο 2 του Συντάγματος, την αρχή της αναλογικότητας αλλά και την ΕΣΔΑ για να καταλήξει πως :Το δημόσιο έχει επωφεληθεί των υπηρεσιών του υπαλλήλου επι μακρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το διάστημα δεν έκανε, ως όφειλε, έλεγχο των πιστοποιητικών του

Αναφέρει:

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ 2018 !!!



Στις 120 δόσεις μπαίνουν και τα χρέη του 2018


Στην ένταξη και των οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2018 στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη επεξεργάζεται σχετική ρύθμιση την οποία και θα φέρει στη Βουλή εντός των επόμενων μηνών, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ζήτημα φέρεται να τυγχάνει και της αποδοχής των θεσμών, όπως γράφουν "Τα Νέα".

Κι αυτό, καθώς από τα αποτελέσματα της λειτουργίας έως και σήμερα του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκύπτει ότι αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτό και βγήκαν από το "κόκκινο" ρυθμίζοντας τις οφειλές τους. Με τον τρόπο αυτό αυξήθηκαν ταυτόχρονα και τα έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ένταξη των οφειλών του 2018 στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, αποτελεί αίτημα και του επιχειρηματικού κόσμου, οι εκπρόσωποι του οποίου υπογραμμίζουν ότι ακόμα οι συνθήκες στην αγορά δεν έχουν αποκατασταθεί και πως η επέκτασή του "θα είναι σωτήρια για την επιβίωση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων".

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΚΑΙ ΤΟ 2019 ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!


ΣτΠ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!



Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αίτηµα ενδιαφερόµενης για τη διαγραφή βεβαιωµένης οφειλής εις βάρος της από µισθώµατα, τα οποία εκχωρήθηκαν από τον εκµισθωτή στη ∆.Ο.Υ., βάσει της δήλωσης εκχώρησης αυτού.

Το ισχύον νοµοθετικό πλαίσιο κατά το κρίσιµο χρονικό διάστηµα προέβλεπε ότι, σε περίπτωση εισοδηµάτων από εκµίσθωση ακινήτων που δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται αυτά να εκχωρούνται στο ∆ηµόσιο.

Η φορολογική αρχή είχε υποχρέωση να προβεί σε έλεγχο, ώστε να εξακριβώσει εάν πράγµατι δεν εισπράχθηκαν τα µισθώµατα και αν µεταγενέστερα διαπιστωθεί ότι έχουν εισπραχθεί να µαταιώσει την εκχώρηση. Η αρµόδια ∆.Ο.Υ. δέχθηκε τη δήλωση εκχώρησης του εκµισθωτή χωρίς να έχει προβεί σε έλεγχο νοµιµότητας αυτής.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ: ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ 1/1/2019 !!!



Από την 1η Ιανουαρίου 2019, όλα τα κράτη μέλη εφαρμόζουν νέα δεσμευτικά μέτρα κατά των καταχρήσεων που εστιάζονται στις κύριες μορφές της φοροαποφυγής από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. 

Οι κανόνες βασίζονται σε παγκόσμια πρότυπα που ανέπτυξε ο ΟΟΣΑ το 2015 όσον αφορά τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και τη μετατόπιση των κερδών (BEPS), και αναμένεται να συμβάλουν στην παρεμπόδιση της παράνομης μεταφοράς κερδών, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί, εκτός της ΕΕ. Αναλυτικότερα:

ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΖΗΓΡΑΣ: ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_864.html



Τελικά που είναι οι μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του Άκη ;;;



Αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές να μειωθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης που καταβάλλει για να εξαγοράσει την ποινή η οποία του είχε επιβληθεί, υπέβαλλε ο Νίκος Ζήγρας , εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ζήγρας, ο οποίος ήταν πρόσωπο κλειδί στην καταδίκη του πρώην υπουργού, αφού από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε πρόθυμος να μιλήσει για έκνομη διακίνηση χρήματος, καταδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε φυλάκιση 4 ετών.

Ήταν η δευτεροβάθμια δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου, στην οποία καταδικάστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου του 2017 , ο ίδιος (19 χρόνια κάθειρξη) και άλλα 14 άτομα.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ & 4 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΣΒΗΣΑΝ 150.000.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!



Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με δικαστικές πηγές ολοκληρώνονται η ποινικές διώξεις σε βάρος 27 γνωστών και λιγότερο γνωστών επιχειρηματιών όπως και σε 4 μέλη της άλλοτε επιτροπής φορολογικών επιλύσεων του υπουργείου οικονομικών, γνωστή ως επιτροπή του άρθρου 70 Α που είχε συσταθεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ιδιωτών και εφορίας.

Οι διαγραφές σε πρόστιμα που ξεπερνούσαν τα 150.000.000 ευρώ αποτέλεσαν πριν από ένα περίπου χρόνο αντικείμενο έρευνας από την διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.Οι δικογραφίες διερεύνησης των υποθέσεων αυτών όπου η το edolio5 έχει στην διάθεση του δείχνει τον δρόμο των αποκαλύψεων. Με την ένδειξη κατεπείγον στις 26-4-2017 δόθηκε στον αρμόδιο πταισματοδίκη η ρητή εντολή να διεκπεραιωθεί η ανάκριση εντός 15 ημερών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ: Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ-ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ 57 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !!!



Και ο οποίος παραμένει προκλητικά, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του, στη θέση του...


Τι γράφει το mononews.gr :


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 57 υποθέσεις

Ο Θόδωρος Πανταλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, λένε δικαστικές και νομικές πηγές, βρίσκεται αντιμέτωπος με 57 δικαστικές υποθέσεις για την θητεία του στις τράπεζες όπου ήταν πριν. Άνθρωποι που συνομιλούν μαζί του λένε πάντως ότι «δεν ιδρώνει το αυτί του». Είναι ψύχραιμος και χαλαρός και δεν δείχνει να φοβάται κάτι. Ο Θόδωρος, όπως έλεγε στην στήλη άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά, «είναι παλιά καραβάνα και μπαρουτοκαπνισμένος…».


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟVARTIS: ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!




ΜΕΧΡΙ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS. 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ 25 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ


του Άρη Σπίνου

Έφτασε η ώρα. Διώξεις ετοιμάζεται να ασκήσει για την υπόθεση της NOVARTIS η εισαγγελέας Τουλουπάκη,σύμφωνα με εγκυρότατη δικαστική πηγή που μίλησε το ΕΔΩΛΙΟ5.

Η έρευνα κοντεύει να ολοκληρωθεί και αφορά δέκα πολιτικούς και 45 λογαριασμούς. Για κάποιους από τους δέκα θα ασκηθεί δίωξη μέχρι τις 25 Ιανουαρίου! 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 11/1 ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!



Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το enikos.gr δίνεται παράταση έως 11/1/2019 για τα τέλη κυκλοφορίας.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ !!! ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 !!!

Αλ6 ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΔΑΡΙΚΟ
Μαζί με την Φώφη, τον ΓΑΠ και τον Θεοδωράκη, που περιμένουν πως και πως να συγκυβερνήσουν με τον Κούλη, για να βάλουν όλοι μαζί τον Στουρνάρα να μας φέρει μέσα στο 2019 ένα νέο, προοδευτικό Μνημόνιο !!!


Kώστας Σημίτης - Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019: Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό !!!

Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος συνέδεσε ολόκληρη την πολιτική του πορεία με τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ, αναλύει, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», το ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη.

Υποστηρίζει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που να ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες υπέρβασης των συνόρων και να ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες των πληθυσμών της Ένωσης – όχι την επανάκτηση από κάθε χώρα της χαμένης αυτονομίας της. «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι αποδεκτή και στηρίζεται από την πλειοψηφία. Η δραστηριοποίηση των μειοψηφιών δεν σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε πλειοψηφία» υποστηρίζει.

ΤΟ ΚΕΦΟΜΕΠ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ !!!



Στον έλεγχο του Δημοσίου περνά πλέον η μυθική έπαυλη της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ανδρέας Βγενόπουλος, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) υποθήκευσε το εν λόγω ακίνητο για οφειλές φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, εισφορές και τέλη για τα φορολογικά έτη από το 2003 έως το 2018. 

Όλα αυτά, απόρροια της οικογενειακής διαμάχης που μαίνεται για την περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου ανάμεσα στα παιδιά του και την τελευταία σύζυγό του. Μια διαμάχη που έγινε δικαστική και, τελικά, επέτρεψε στο Δημόσιο να υποθηκεύσει το συγκεκριμένο ακίνητο.

ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ !!!

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ - ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΡΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_23.html



Σε μεγένθυση:

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2019 !!!




Σε δύο άξονες θα κινηθεί το 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων


Το 2018 μας αποχαιρετά με 17.195 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, εκ των οποίων οι 16.408 αφορούν σε ακίνητα, ενώ το 2019 ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί καθώς αναμένεται να φτάσει τις 35.000, προοιωνίζοντας μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους οφειλέτες με ακίνητη περιουσία. 

Στην πλατφόρμα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν αναρτηθεί ήδη τα πρώτα 3.905 ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί τους πρώτους του 2019 με την ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας να αποτελεί βασικό εργαλείο για τις τράπεζες για την μείωση του αριθμού των κόκκινων δανείων. 

Σε αυτό το πλαίσιο η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση με τα διαμερίσματα αξίας έως 100.000 ευρώ και τα καταστήματα που θα μπουν σε διαδικασία εκποίησης.

Ο κλοιός για τους οφειλέτες σφίγγει για τα καλά το 2019 εξαιτίας και του προγράμματος των αυτοματοποιημένων κατασχέσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ).
Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 110.000 κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,2 εκατομμυρίων φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία και το 2019 θα υπάρξει περαιτέρω εντατικοποίηση δεδομένου ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί πάνω από τα 103 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2019 θα κινηθεί σε δύο άξονες και συγκεκριμένα:

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 44.000 ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το mononews.gr :


Αποκλειστικό: Ξεκίνησε η τιτλοποίηση των 2 δισ. ευρώ από τη Eurobank


Το πρώτο crash test για την αγορά των τιτλοποιήσεων θα αποτελέσει η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που ξεκίνησε η Eurobank. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, τα data rooms άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα και σύμβουλος της έκδοσης είναι η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την περιγραφή που υπάρχει στο teaser που δόθηκε σε υποψήφιους επενδυτές στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 44.000 στεγαστικά δάνεια που είναι σε καθυστέρηση, η πλειοψηφία μάλιστα των οποίων για χρονικό διάστημα ενός τουλάχιστον έτους, ενώ η μέση αξία του κάθε στεγαστικού δανείου είναι 80.000 ευρώ.

Στόχος της διοίκησης της Eurobank είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019, ενώ με παράλληλες διαδικασίες θα ξεκινήσει η μεγάλη τιτλοποίηση των 7 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η Eurobank στο πλαίσιο της συγχώνευσης με τη Grivalia.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



SSL Certificates