.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!!

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ - ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 3 ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ "ΑΕΡΑ"...
ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/alpha-bank.html




Τι γράφει το mononews.gr :


Το 2019 όπως όλα δείχνουν θα είναι η χειρότερη χρονιά για τον άλλοτε πανίσχυρο έκδοτη Σταύρο Ψυχάρη. Ο ταλαιπωρημένος με την υγεία του 74χρονος δημοσιογράφος (γεννήθηκε το 1945), στο πέρασμα του οποίου «έτρεμαν και οι πέτρες», θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Μάλιστα σε λίγες ημέρες, και για την ακρίβεια στις 10 Ιανουαρίου, θα οριστεί και η σύνθεση του δικαστηρίου. Η παραπομπή γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ. Όσοι έχουν δει τον κ. Ψυχάρη από κοντά αναφέρουν ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Ο άνθρωπος που με ένα του βλέμμα τρόμαζε τους ισχυρότερους πολιτικούς και επιχειρηματίες τώρα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα).

Ενδεικτικό της μεγάλης δύναμης που είχε, όπως αναφέρει παλαιός πολιτικός, είναι το εξής περιστατικό: Προ ετών στο περίφημο cafe του Κολωνακίου Da Capo ο Ψυχάρης κάθεται σε ένα τραπέζι παρέα με 3 φίλους του. Ξαφνικά τον πλησιάζει πανίσχυρος εφοπλιστής (με αγάπη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αφού ήταν και πρόεδρος ομάδας) ο οποίος εκείνη την εποχή είχε στις τράπεζες περίπου 500 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις. Ο εφοπλιστής κάθισε σε μια καρέκλα από την αριστερή πλευρά του εκδότη και του μιλούσε επί 5 λεπτά χωρίς ο κ. Ψυχάρης να γυρίσει το κεφάλι του να τον κοιτάξει. Όσοι ήξεραν καλά τον Σταύρο παραδέχονται 2 πράγματα τουλάχιστον για τα τελευταία 20 χρόνια: Πάντοτε σου μιλούσε χωρίς να σε κοιτάξει και σπάνια μιλούσε πολύ…

«Καταδέχεται» να του βγάλουν σπίτι στο σφυρί για 30.000 ευρώ

Αυτός λοιπόν ο πανίσχυρος εκδότης τώρα καταδέχεται να του βγάλουν σε πλειστηριασμό στις αρχές Ιουλίου ένα μικρό σπίτι που έχει στους Αμπελόκηπους, για μια οφειλή στην τράπεζα μόλις 30.000 ευρώ. Η αξία του μικρού διαμερίσματος δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ (φυσικά τα συνολικά του χρέη σε τράπεζες και δημόσιο ειναι πολλά εκατομμύρια ευρώ). Πώς είναι δυνατόν, θα αναρωτηθούν οι αφελείς. Ο Σταύρος Ψυχάρης στην υπέροχη κατοικία του οποίου στο Κολωνάκι φιλοξενήθηκαν οι πιο ισχυρές οικογένειες στην Ελλάδα μπορεί να δείχνει αδύναμος και χωρίς μετρητά όμως η αλήθεια λέγεται ότι είναι τελείως διαφορετική.

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες ακόμα αναζητούν τους περίφημους πίνακες που κάποτε κοσμούσαν το σαλόνι του στην θηριώδη κατοικία του στην οδό Λυκαβηττού. Όσοι έχουν επισκεφθεί την οικία του την εποχή της παντοδυναμίας του κάνουν λόγο για πίνακες ιδιαίτερα μεγάλης αξίαςσυμπεριλαμβανόμενου και ενός αυθεντικού Claude Monet.

Στο πλειστηριασμό και τα σπίτια του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη

Όμως δεν είναι μὀνο η δίκη και το μικρό σπίτι που βγαίνει σε πλειστηριασμό του Σταύρου Ψυχάρη. Το καλοκαίρι και για την ακρίβεια στις 3 Ιουλίου, η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό δυο σπίτια του του γιου του Παναγιώτη στο Παλαιό Ψυχικό, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ. Η πρώτη κατοικία έχει αξία 829.000 ευρώ και η δεύτερη 956.000 ευρώ. Σύμφωνα με το από 04/12/2018 πιστοποιητικό της Υποθηκοφύλακος Παπάγου, τα ανωτέρω ακίνητα βαρύνονται με: 1) υποθήκη κατά Παναγιώτη Ψυχάρη του Σταύρου και της Δέσποινας, υπέρ ΑΑΔΕ Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης – Τμήμα Δ ́, δια (7.720.740,70) ευρώ, εγγραφείσα 04/7/2017 (Τ. 34-192), 2) υποθήκη κατά ιδίου, υπέρ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., δια (13.000.000) ευρώ, εγγραφείσα 23/10/2017 (Τ. 35-18), 3) αναγκαστική κατάσχεση κατά ιδίου, υπέρ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., δια (500.000) ευρώ, εγγραφείσα 03/12/2018 (Τ. 8-60).

Όμως η Αlpha Βank και πάλι στις 3 Ιουλίου θα βγάλει «στο σφυρί» ένα κατάστημα και ένα διαμέρισμα του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη στο Κολωνάκι. Η τιμή εκκίνησης είναι 61.500 ευρώ για το κατάστημα και 251.000 ευρώ για το διαμέρισμα.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ψυχάρης

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, παρά το γεγονός ότι ήταν επικεφαλής στον ΔΟΛ, είναι άνθρωπος ήπιων τόνων και δεν είχε προκαλέσει καθώς προτιμούσε να βρίσκεται στην αφάνεια. Με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2016 όταν είχε προχωρήσει σε μια παραδοχή που προκάλεσε έντονες συζητήσεις.

Μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (που απολαμβάνει τα προνόμια των ανακριτικών αρχών) και λίγο πριν το τέλος, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο που βρήκε ο ΔΟΛ χρήματα ύψους 27 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης, εμφάνιζε στο λογαριασμό του μόλις 12 εκατ. ευρώ προσωπική περιουσία.

Τότε, ο γιος Ψυχάρη, δήλωσε πως ο ίδιος εγγυήθηκε άλλα 15 εκατ. ευρώ προσωπικώς, όχι με μετρητά αλλά με «αέρα», προκαλώντας αντιδράσεις από τα μέλη της επιτροπής.

Κατά τα άλλα, ο κ. Ψυχάρης είχε δηλώσει ότι δεν θα αναφερθεί καθόλου στις υποθέσεις του Οργανισμού που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, ότι το ποιος θα βάλει τα χρήματα για να συνεχίσει ο σταθμός τη λειτουργία του δεν είναι ζήτημα που θα πρέπει να απασχολεί τον ελληνικό λαό, ενώ εμμέσως υποστήριξε πως οι τράπεζες είναι κερδισμένες από το δανεισμό στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, καθώς έχουν εισπράξει όπως είπε 130 εκατ. ευρώ σε τόκους.

«Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί, μόνο στη φαντασία και τις ονειρώξεις κάποιων θα κλείσει», είχε επισημάνει τότε ο κ. Ψυχάρης.



Περισσότερα στο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates