.

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΚΟΡΩΝΟΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΣΜΟ & ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!

ΗΡΘΕ ΞΑΝΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΦΟΦΙΛΕΛΕΔΩΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 1981  
Και ξαφνικά, δημόσιο και εθνικοποιήσεις, απέκτησαν φίλους μέσα στους πλούσιους όλου του κόσμου!!!



By Jim Jimmy

Ένας νέος ιός φαίνεται να χτυπάει τις κυβερνήσεις και τους λάτρεις του μεγάλου κεφαλαίου παγκόσμια. Είναι ο «ιός» των εθνικοποιήσεων και της ανάδειξης της σημασίας του δημοσίου τομέα. Διαβάζουμε στο αμερικάνικο επιχειρηματικό περιοδικό Forbes: «Για τους οικονομολόγους της ελεύθερης αγοράς, η εθνικοποίηση ήταν μια “βρώμικη λέξη”. Αλλά, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ζωτικές υπηρεσίες και εταιρείες μπορεί να πρέπει να είναι κάτω από την ομπρέλα της δημόσιας ιδιοκτησίας προκειμένου να εξασφαλιστούν όχι μόνο οι θέσεις εργασίας αλλά και η συνέχιση της παροχής αυτών των υπηρεσιών».Έτσι λοιπόν, από εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν βλασφημία να μιλάει κανείς για το πέρασμα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ιδιοκτησία του κράτους, από εκεί που το δημόσιο θεωρούνταν σχεδόν το «απόλυτο κακό» στην οικονομία, το τοπίο αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει.

Τι γίνεται;

Ας δούμε τι συμβαίνει:

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε την εθνικοποίηση της Alitalia.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την εθνικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων
Πριν λίγες μέρες οι τίτλοι των ιστοσελίδων γέμισαν με νέα πως η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία θα επαν-εθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους. 


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!


Ο ΤRUMP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ TERRAPAPERS ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
Με την εισαγωγική περίληψη επικεντρωμένη από την ΥΠΕΡΒΑΣΗ στο παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα των ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών και την φούσκα του χρέους, του χρήματος, των δανείων και των καταθέσεων!!! 



Ήμασταν πολλά χρόνια μπροστά το 2013, όταν ξεκινήσαμε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Διαβάστε και θα καταλάβετε το γιατί !!!

Όπως οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ο Trump μισεί τις τράπεζες, λόγω της τεράστιας δύναμης που έχουν στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις του έχουν υποφέρει πολύ λόγω αυτών των ιδρυμάτων που βασικά πωλούν μια ομπρέλα, μόνο για να στην πάρουν πίσω μόλις βρέξει. Ο έλεγχος της ιδιωτικής τραπεζικής για την δημιουργία χρημάτων και τα επιτόκια, μέσω κάθε Κεντρικής Τράπεζας, σχεδόν κάθε χώρας, είναι μια μόνιμη εξουσία πάνω από τα έθνη, πολύ πάνω από τον εφήμερο κύκλο των πολιτικών. Μέχρι το 2000, οι παγκοσμιοποιητές ήταν μόνο λίγα βήματα μακριά από το πλανητικά ολοκληρωτικό τους όνειρο, μέχρι που εμφανίστηκε ο «ερυθρόδερμος» Donald Trump, το τελευταίο κομμάτι του παζλ που οι σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να αξιοποιήσουμε, για να τερματιστεί η ολέθρια για την ζωή, τραπεζική αυτοκρατορία των τελευταίων 250 χρόνων. Το παιχνίδι είναι τώρα ή ποτέ. Πρέπει να τερματιστούν το ΝΑΤΟ, το σύστημα Swift και η Ευρώπη των Τραπεζών πρέπει να καταρρεύσει. Και η αρχή μόλις έγινε, με την εθνικοποίηση της FED, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Μαζί με τον Xi και τον Modi, θα μπορούσαν να τερματίσουν την εμπλοκή του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα στις δημόσιες υποθέσεις, αρνούμενοι να πληρώσουν τα χρέη τους και να επαναφέρουν την παγκόσμια οικονομία στα εθνικά νομίσματα που θα εκδίδονται από τις κυβερνήσεις, καθώς οι ιδιωτικές τράπεζες, κεντρικές και εμπορικές, θα καταρρέουν σαν ντόμινο, αφού δεν θα διαθέτουν άλλους υπαλλήλους, σαν τον Ομπάμα και τους Ερωπαίους ηγέτες, για να τις διασώζουν με έξοδα των φορολογουμένων. Μόλις γίνει αυτό,  οι φόροι μας θα πληρώνουν την ανάπτυξη των χωρών μας, αντί να αγοράζουν άχρηστα στρατιωτικά εργαλεία και να πληρώνουν δάνεια αέρα κοπανιστού σε τραπεζίτες, που όχι μόνο δεν διέθεταν τα χρήματα των δανείων που χορήγησαν για την αγορά τους, αλλά, ακόμη χειρότερα, δεν θα τα είχαν ποτέ δημιουργήσει από το μηδέν, εν είδει αέρα κοπανιστού, χωρίς την χορήγηση των δανείων, σε κράτη, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  

Σχετικά με τον Donald Trump



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ...ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ !!!




Των Ηλία Ξανθάκου* και Παναγιώτη Κορκολή** 

ΤΟ ΘΕΜΑ με το επίδομα των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, που τελικά δεν δίνεται από την κυβέρνηση αλλά αντικαθίσταται από επίδομα κατάρτισης 600 ευρώ, έχει προκαλέσει -και δικαίως- μεγάλο θόρυβο.

Οχι μόνο επειδή προσβάλλει την αξιοπρέπεια των επιστημόνων για τους οποίους θεωρείται οριζοντίως ότι έχουν βασικές ελλείψεις χρήσης εργαλείων της ψηφιακής εποχής ή γιατί ευτελίζεται η αξιοπιστία του ΕΣΠΑ και η λογική και χρησιμότητα της κατάρτισης αλλά κυρίως διότι, όπως θα δείξουμε παρακάτω, αποδεικνύεται πλέον σαφώς ότι ακόμα και εν μέσω μιας τέτοιας οικονομικής ανασφάλειας και αγωνίας, η κυβέρνηση σκέφτεται τρόπους να κάνει χατίρια σε ημέτερους σπαταλώντας πολύτιμους πόρους.

Η κάλυψη περίπου 180.000 επιστημόνων με το επίδομα των 800 ευρώ θα στοίχιζε στο κράτος 144 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής δημοσίευσης, για την κατάρτιση αυτών των επιστημόνων προκύπτει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος, ύψους 193 εκατ. ευρώ (1.070 ευρώ ανά άτομο), καθώς στα 600 ευρώ που θα πάρει κάθε επιστήμονας πρέπει να προστεθεί κόστος 470 ευρώ για να πληρωθεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

ΕΤΣΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



H Γερμανία ενέκρινε 1,2 τρις. ευρώ στήριξη για τη δική της οικονομία και 500 δισ. για όλες τις χώρες της ΕΕ

H Γερμανία ενέκρινε συνολικά 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην γερμανική οικονομία, ενώ για την υπόλοιπη Ευρώπη, με τα 460 εκ. κατοίκους, θα διατεθούν μόλις 500 δις. Κατά συνέπεια το κύριος βάρος των μέτρων ανοικοδόμησης θα το επωμιστούν τα εθνικά κράτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να προσφύγουν σε υπέρογκους δανεισμούς με αποτέλεσμα να αποκλίνουν ακόμα περισσότερο η μια από την άλλη. Σε περίπτωση που Ρώμη και Μαδρίτη αυξήσουν κατά πολύ το δανεισμό τους, και θα το πράξουν, τότε θα πλησιάσουν τα ελληνικά επίπεδα χρέους. Το πραγματικό μήνυμα των υπ. Οικονομικών είναι ότι εναποθέτουν την τύχη της Ευρώπης στα χέρια της ΕΚΤ, η οποία θα εξακολουθήσει το πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων πραγματοποιώντας την υπόσχεσή της πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για διάσωση του ευρώ».

ΑΙΣΧΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ...ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ !!!




Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση και να στηριχθούν τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα και οι Έλληνες αγρότες

Προβληματισμό και δυσαρέσκεια προκαλεί η εισαγωγή τομάτας από την Τουρκία μέσω Αλβανίας όταν παραγωγοί της Ιεράπετρας, της Κρήτης και άλλων περιοχών δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους και όταν τα διαθέτουν οι τιμές είναι κάτω του κόστους εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω κορωνοϊού.

Κάτι τέτοιο είναι τραγικό. Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό τονίζει στον Ηχώ 99,8 ο πρώην πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης. Προσθέτει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θέλουν το κράτος αρωγό, να σταθεί πραγματικά κοντά στον αγρότη, πχ με αυστηροποίηση ελέγχων υπολειμματικότητας , να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας κ.α..

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ !!!

"ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ "ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"
Δηλαδή ρε Γιάνη για να καταλάβουμε, έχεις δηλωμένη ως πρώτη-μόνιμη κατοικία σου το σπίτι στην Αίγινα ;;; Αλλά και δηλωμένη έτσι να ήταν, δεν πρέπει να διαμένεις αυτές τις μέρες λόγω της ιδιότητας σου και των εξελίξεων στην Αθήνα, ώστε να μπορείς να πηγαίνεις στη Βουλή χωρίς να υπάρχουν οι κίνδυνοι τυχόν μεταφοράς του κορονοϊού στην Αίγινα ;;; Πόσο υπεύθυνο είναι αυτό ρε Γιάνη ;;; Και βλέπεις το πάμε χαλαρά...για να μην αρχίσουμε και εμείς τα μπινελίκια που λέει ο κόσμος για την στάση σου...



Επεισόδιο με τον Γιάνη που έσπασε την καραντίνα στην Αίγινα- Δικογραφία από το Λιμεναρχείο


Στην Αίγινα βρίσκεται από προχθές το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία.

Κατά την άφιξή του οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στον Λιμένα του νησιού και έκαναν τον σχετικό έλεγχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τον κ. Βαρουφάκη να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του (Ε1 κ.ο.κ.) ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα!

Στο λιμάνι βρισκόταν επίσης και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την μετακίνηση, όμως ούτε σε αυτόν έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το σπάσιμο της καραντίνας και αποχώρησε.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ...ΠΑΝΟΥΚΛΑ !!!




Του Νίκου Νικολόπουλου, 

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ 
πρώην Υφυπουργός Εργασίας 

Οι επιπτώσεις της πανδημίας ήδη αρχίζουν να αποτυπώνονται, καθώς διαρρηγνύονται οι παραδοσιακές σχέσεις κατανάλωσης και παραγωγής, και πολλές επιχειρήσεις, με την εξαίρεση της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των σουπερμάρκετ, της φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακείων, αναγκάζονται να αναστείλουν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει δέσμες μέτρων για την μερική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, όμως τα χρήματα τελειώνουν τον Ιούνιο και τότε θα αρχίσουν τα… πολύ δύσκολα. Και το χειρότερο είναι πως η διαμόρφωση ενός νέου οδικού χάρτη για τα δημόσια οικονομικά παραμένει πολύ δύσκολη άσκηση, όσο είναι αναπάντητο το βασικό ερώτημα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κατά συνέπεια, κανένας ακόμα δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, αφού δεν ξέρει ούτε τον χρόνο ούτε την έκταση της πανδημίας.

ΞΑΝΑ-ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΕΙ....Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!

ΒΕΒΑΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΝΩ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...
Μήπως λοιπόν οδεύουμε να ζήσουμε στιγμές αλά εισπρακτικές...που είπε πως κλείνουν αλλά αυτές ακόμη και σήμερα συνεχίζουν το πάρτι. Και μάλιστα κε υπουργέ, εν μέσω κορονοϊού !!!



Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός εν μέσω κορωνοϊού

Για σκληρή στάση που τηρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών που βρίσκονται σε συζητήσεις με την Αθήνα αναφορικά με το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη τους απάντηση ήταν «όχι», αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την ελληνική κυβέρνηση να προσδοκά να αποσπάσει έστω μία σύντομη παράταση του πλαισίου προστασίας.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση εν μέσω κορωνοϊού να γίνει οποιοσδήποτε πλειστηριασμός α' κατοικίας» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνεχίζοντας σημείωσε:

«Πράγματι οι δανειστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα, το κυριότερο είναι το γνωστό περί της κουλτούρας πληρωμών και εκκαθάριση κόκκινων δανείων των τραπεζών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μπορείτε να είστε σίγουροι πως η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ !!!



Όπως αποκαλύπτει η Kontra News, Ρομά αγόραζαν ληγμένα τρόφιμα από δομές μεταναστών και τα πουλούσαν στις λαϊκές αγορές και στους καταυλισμούς !!!


Ενώ ο πρόεδρος των Ρομά Θεσσαλίας ζητά στήριξη από το κράτος, προφανώς ζητά το επίδομα των 800 ευρώ, για να μην βγαίνουν(όπως ομολογεί ο ίδιος) από τους καταυλισμούς για να κλέψουν ή να ζητιανέψουν....Δείτε το βίντεο:


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!! ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΡΑΚΙ INTRUM, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Έκαναν επίδοση διαταγής πληρωμής σε ηλικιωμένη, με τον Δικαστικό Επιμελητή να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, με την οποία έγινε σαφές σε όλους το "ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ", αλλιώς θα υπάρξουν ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις !!!
Περιμένουμε λοιπόν από την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις σχετικές ενέργειες...
Όσον αφορά την τράπεζα και τον σουηδικό servicer, περιμένουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ειδικά μετά την υπ' αριθ. 2733/20-03-2020 Εγκύκλιο του Εισαγγελέα ΑΠ, Βασιλείου Πλιώτα, να παρέμβει αυτεπάγγελτα, ώστε να υπάρξει τιμωρία για όλους τους εμπλεκόμενους κατά 285 ΠΚ, επειδή, με την πρωτοφανή αλητεία της συγκεκριμένης αυτής επίδοσης, παραβιάζουν ευθέως τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου, συρρεουσών με την προαναφερόμενη πράξη και των αξιόποινων πράξεων της τοκογλυφίας, της απειλής, της εκβίασης και των εγκλημάτων κατά της συγκοινωνίας ......



Demetrios Alvanos

Οι τράπεζες δεν καταλαβαίνουν από lock down επιμελητες κανουν επιδόσεις Δικηγόροι δίδουν εντολες εν μέσω απαγορεύσεων .Οι ηλικιωμένοι δεν κολλανε κορωνοιό από επιμελητές τραπεζών .Οι τραπεζες υπεράνω νόμων και απαγορεύσεων με ανοσία σε πανδημίες


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΡΒΟΥΝΟ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Οι τράπεζες, λέει ο υπουργός, δεν γνωρίζουν τι κάνουν οι κάτοχοι των καρνέ που χορηγούν, με τα φύλα των επιταγών που έχουν μέσα και, έτσι, οι μεταχρονολογημένες επιταγές κυκλοφορούν στην αγορά κρυφά από τις τράπεζες.
Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε Άδωνη ;;;

Τις προεξοφλήσεις των επιταγών στα πλαφόν των τραπεζών, ποιος τις κάνει;;; Οι εξωγήινοι;;;

Τι ειδικές για τον σκοπό αυτό πιστωτικές συμβάσεις, με καλύμματα χορηγήσεων τις ίδιες τις μεταχρονολογημένες επιταγές, που κατά περίπτωση συμφωνούνται από 70% έως και 90%, ανάλογα με τον πελάτη, ποιος τις υπογράφει ως αντισυμβαλλόμενος των πιστούχων στις τράπεζες;;; Ξανά οι εξωγήινοι;;;

Οι υπάλληλοι στα γκισέ, που κάθε φορά που ζητάς νέο καρνέ επιταγών, σε ρωτούν πόσα φύλα έχεις έξω και που όταν έχεις έξω περισσότερα από 3/10 φύλα δεν σου χορηγούν νέο καρνέ, ποιών υπάλληλοι είναι;;; Πάλι των εξωγήινων;;;

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ 5ΨΗΦΙΑ SMS !!!



Πρόστιμο 250.000€ στην εταιρεία Dimoco για μηνύματα με χρέωση στα κινητά 

Πρόστιμο 250.000 ευρώ επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία, DIMOCO GREECE MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ λειτουργούσε ως πάροχος υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης (συμπεριλαμβανομένων SMS /MMS) και ενέγραφε καταναλωτές σε συνδρομητική υπηρεσία χωρίς τη συναίνεση τους, με αποτέλεσμα να υποστούν υπέρμετρες χρεώσεις στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης:

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ROBERT KENNEDY ΚΑΤΑ BILL GATES: «ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» !!!




Τι μεταδίδει το europost.gr :

«Κεραυνούς» εκτόξευσε ο Robert F. Kennedy Jr. γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy και ανιψιός του πρώην Αμερικανού προέδρου και επίσης δολοφονημένου Jack Kennedy.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Robert Kennedy αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα εμβόλια για τον Μπιλ Γκέιτς είναι μια στρατηγική φιλανθρωπία η οποία τροφοδοτεί τις πολλές σχετιζόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων της Microsoft να ελέγξει πλήρως τον συνδυασμό εμβολίου και ελέγχου ταυτότητας, ώστε να αποκτήσει ο ίδιος ένα δικτατορικό έλεγχο της παγκόσμιας πολιτικής υγείας, την αιχμή του δόρατος του νέο-ιμπεριαλισμού των μεγάλων επιχειρήσεων.» και συνεχίζει λέγοντας:

«Η εμμονή του Γκέιτς με τα εμβόλια τροφοδοτείται και από μια μεσσιανικού τύπου πεποίθηση ότι έχει ως αποστολή να σώσει τον κόσμο με την τεχνολογία και με μια θεϊκού τύπου προθυμία να πειραματιστεί με αυτό με τις ζωές κάποιων τους οποίους θεωρεί λιγότερο ανθρώπους».


3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!



Mε 3 τρισεκ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η ΕΚΤ μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης δίνοντας για το σκοπό αυτόν απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες.

Σήμα από την Cr. Lagarde σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter δόθηκε προς τις ευρωπαίκές τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

"Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε την κατάσταση των επειχειρήσεων εκείνων που είναι πιο ευάλωτες όχι επειδή πραγματοποίησαν κακοδιαχείριση ή βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης ή εκκαθάρισης απάντησε η κ. Lagarde σε σχετική ερώτηση". 

Η ίδια διευκρίνισε πως αυτό πρέπει να γίνει γιατί αυτές οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν την πιο πιο δύσκολη- και περίπλοκη πρόσβαση στις πιστώσεις. 

ΕΣΚΑΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΧΑΘΗΚΑΝ 42.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!



Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Μάρτιο 2020 αποτυπώνουν την δυσμενή κατάσταση των εργαζομένων που ήδη πληρώνουν βαρύ τίμημα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης παρουσίασε αρνητικό πρόσημο κατά 41.903 θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα που οφείλεται, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπουργείο Εργασίας, «κατ’ αποκλειστικότητα, στην ακύρωση προγραμματισμένων και άλλων προσλήψεων την περίοδο αυτή, ιδίως εποχικών προσλήψεων στον τουριστικό τομέα της οικονομίας και όχι σε απολύσεις, οι οποίες, μάλιστα, τον εφετινό Μάρτιο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από πέρυσι. Ενδεικτικά, οι απολύσεις για τον Μάρτιο 2020 ανήλθαν στις 77.044, μειωμένες κατά 13.880, έναντι του Μαρτίου 2019, που ανήλθαν στις 90.924».

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ 27 ΑΠΡΙΛΗ !!!



Πλην των εξαιρέσεων που ήδη ισχύουν

Την παράταση του καθεστώτος της μερικής αναστολής των δικαστικών εργασιών έως και τις 27 Απριλίου αποφάσισαν οι αναρμόδιοι υπουργοί.

Τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να υπογράψουν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με τη νέα ΚΥΑ διατηρείται η μερική αναστολή της λειτουργίας δικαστηρίων και εισαγγελιών, έτσι όπως έχει προβλεφθεί με τις προηγούμενες αποφάσεις.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Το εμπόριο και οι υπηρεσίες παραμένουν οι πιο «αδύναμοι κρίκοι» στην αλυσίδα της εργοδοτικής συνέπειας, καθώς είναι οι κλάδοι που έχουν δεχτεί την συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών από εργαζόμενους στην πλατφόρμα ΑΝΤΙ-COVID-19 της ΓΣΕΕ.

Η ιστοσελίδα που είχε 345.039 επισκέψεις τον μήνα Μάρτιο, λόγω του νέου εργασιακού τοπίου που διαμόρφωσε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην οικονομία, συγκέντρωσε πλήθος καταγγελιών που αφορούν:

- Εργαζόμενους γονείς: Εξαίρεση από την άδεια ειδικού σκοπού γονιών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, αναστολή κοινωνικοασφαλιστικών υπηρεσιών και απώλεια της κάλυψής τους, μη οφειλόμενη απομάκρυνση συζύγων/συντρόφων εγκύων από την εργασία τους, μη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού εφόσον η κοινωνικοασφαλιστική παροχή δεν χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ.

EUROGROUP: ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΩΣ ΛΑΓΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ COLPO GROSSO ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ...
Πως Ιταλία+Ισπανία εγκαταλείφθηκαν μόνες από τις 9 αρχικές χώρες(συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας) που ζητούσαν ευρωομόλογο για να αντιμετωπιστεί η βόμβα μεγατόνων του κορονοϊού...




Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του euro2day.gr :

Η θέση του Γαλλογερμανικού άξονα φαίνεται πως προκρίθηκε τελικά ως ύστατη λύση για το Eurogroup. Μετά από τρεις μέρες έντονου παρασκηνίου αλλά λιγοστών διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας έβαλαν στο τραπέζι του Eurogroup και ένα 7ετές πλάνο αναδιάρθρωσης της οικονομίας της ευρωζώνης, μετά τη λήξη συναγερμού από τον κορωνοϊό.

Αυτό το πλάνο ήταν εξαρχής στο μυαλό τον Γερμανών και με τη βοήθεια των Γάλλων αναμένεται να μπει στο τραπέζι των αρχηγών κρατών της ΕΕ ως η μεσοπρόθεσμη λύση, αντικαθιστώντας το ευρωομόλογο.

Πάρα τους δραματικούς τόνους του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, το Eurogroup κατέληξε σε αυτό που οι σκληροπυρηνικές χώρες είχαν βάλει στο τραπέζι από την αρχή και το οποίο το Euro2day.gr αποκάλυψε από την περασμένη Τρίτη. Με άλλα λόγια, δεν έγινε σχεδόν καμία διαπραγμάτευση. Για ακόμα μια φορά ασκήθηκαν πιέσεις στη χώρα που «επαναστάτησε», για να υποχωρήσει. Αυτή τη φορά ήταν η Ιταλία.

Αν διαβάσει κάποιος τις θέσεις του Eurogroup της Τρίτης για τα μέτρα, θα διαπιστώσει ότι είναι αυτά που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ. Κι ας έλεγε χθες βράδυ ο Μ. Σεντένο ότι οι αρχικές προτάσεις ήταν πολύ μακριά από τις τελικές.

Το Eurogroup προτείνει ένα πακέτο μέτρων 540 δισεκατομμυρίων από δάνεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), της Κομισιόν και της ΕΤΕπ. Σε συνδυασμό με την ΕΚΤ, το πακέτο, κατά τον πρόεδρο του Eurogroup, πρέπει να πείσει τις αγορές ότι η Ευρωζώνη θωρακίζεται άμεσα, αφού αθροίζει πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ
Μόλις έως 6 δις αντιστοιχούν για την Ελλάδα...




Στους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέφτει ξανά το μπαλάκι των αποφάσεων για ισχυρή απάντηση στονκορωνοϊό. Η «ημιτελής συμφωνία» στην εξ αναβολής αναμέτρηση Βορρά-Νότου στο Eurogroup οδήγησε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος σε μια συμφωνία με αρκετά κενά, που καλείται να τα καλύψει σε τηλεδιάσκεψη η επόμενη Σύνοδος Κορυφής (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Και ενώ μαίνεται η πανδημία στην Ευρώπη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε μια δήλωση με την οποία εκφράζει συγκρατημένη ικανοποίηση, μάλλον για την επίτευξη της συμφωνίας παρά για το περιεχόμενό της. Και εύχεται να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλες πιο γενναίες αποφάσεις, αφήνοντας ερμηνείες έτσι πως θα χρειαστούν και νέες αφού τώρα δεν υπάρχουν.

Με το «μέτρο» το 2% του ΑΕΠ ανά χώρα, το ευρωπαϊκό πακέτο καλύπτει για την Ελλάδα περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τον ESM ή και ένεση έως 6 δισ. ευρώ συνολικά. Το συνολικό πακέτο περιλαμβάνει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΚΟΡΟΝΟ-ΟΜΟΛΟΓΟΥ...ΑΛΛΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΩΦΕΥΕΙ !!!




Γιούνκερ: Τάσσεται υπέρ της έκδοσης "κορονο-ομολόγων" -χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση της Ολλανδίας


Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζει "ανεύθυνο" το βέτο της Ολλανδίας σε μία συντονισμένη οικονομική απάντηση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση της επιδημίας του κορονοϊού και διευκρινίζει ότι οποιαδήποτε αμοιβαιοποίηση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί παρά να αφορά μελλοντικό χρέος.

Ο αποκλεισμός της χρησιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας "λόγω της εμμονικής, ιδεολογικής, θρησκευτικής επιμονής στην εφαρμογή αυστηρής επιβολής όρων είναι ανεύθυνος", δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libération.

Για τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, η αδιαλλαξία της Ολλανδίας είναι ακόμη πιο ακατανόητη από την στιγμή που "ο ΕΜΣ δεν θα είναι αρκετός για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Για να επιτύχει η ανάκαμψη, ο Ζαν-Κοντ Γιούνκερ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας δυνατότητας ευρωπαϊκού δανεισμού μέσω της έκδοσης "κορονο-ομολόγων".

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ !!!


Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ: ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΔΑΝΕΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!



Χαμηλότοκα δάνεια κρίσης αλλά με... προμήθεια Δημοσίου


Το πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (μικρών, μεσαίων, μεγάλων) μέσα από τις εγγυήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ της Αναπτυξιακής Τράπεζας έχει -πληροφορείται η στήλη- «κλειδώσει» μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών και είναι έτοιμο να πάει στη Βουλή για ψήφιση.

Ψάχνοντας στις λεπτομέρειες, εκεί που συνήθως κρύβεται ο διάβολος, ο Χαμαιλέων βρήκε ότι η προμήθεια που θα πληρώσουν οι τράπεζες προς το ελληνικό δημόσιο θα κυμανθεί από 0,25% έως και 2%.

Και επειδή τίποτα στη σημερινή εποχή δεν είναι τζάμπα -δεν υπάρχει «free meal» όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες-, οι τράπεζες θα περάσουν το κόστος αυτό στους πελάτες, καθώς δεν συζητούν επ' ουδενί να το επωμιστούν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
Αφού και στην περίπτωση της ACS που την έπιασαν με την "γίδα στην πλάτη", το πρόστιμο πάει περίπατο μετά την ανάκληση της αύξησης των χρεώσεων. Προχθές ήταν η σειρά της Speedex για έλεγχο και σήμερα της DHL...



Η εταιρεία Speedex ήταν αυτή που βρέθηκε προχθές στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και έγινε η τρίτη στη σειρά επιχείρηση του κλάδου των ταχυμεταφορών, μετά την ACS και τη «Γενική Ταχυδρομική», στην οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, από τον έλεγχο φέρεται να εντοπίστηκαν κάποια τιμολόγια, όπου δεν αναγραφόταν ο ΦΠΑ. Πάντως, βασικό αντικείμενο του ελέγχου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι να διαπιστωθούν αν υπάρχουν υπερβολικές ανατιμήσεις και κυρίως εάν οι εταιρείες του κλάδου ταχυμεταφορών εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές, έχουν δηλαδή συστήσει «καρτέλ».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στη μεν ACS δεν θα επιβληθεί τελικά πρόστιμο –κάτι που αναμενόταν μετά την ανάκληση της έκτακτης χρέωσης– ενώ από τον έλεγχο στη «Γενική Ταχυδρομική» δεν υπήρξαν ευρήματα σχετικά με ανατιμήσεις. Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ωστόσο, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή προειδοποίησε την αγορά για συνέχιση των ελέγχων. Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χθες: «Ο έλεγχος της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης στους τομείς των καυσίμων, τροφίμων, υγειονομικού υλικού και ταχυμεταφορών θα συνεχισθεί μέχρι να αποδειχθούν οι ορθές εμπορικές πρακτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών».

Έλεγχος σήμερα στην DHL

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!



Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες) που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ, να λάβουν την τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δανείων τους (στεγαστικά, καταναλωτικά, αλλά και κάρτες) παραθέτει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". 

Μολονότι πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη – κατόπιν παρότρυνσης της κυβέρνησης – από το σύνολο του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως… ανάχωμα στις επιπτώσεις του κορονοϊού, η κάθε τράπεζα εφαρμόζει τη δική της πολιτική, αποδεχόμενη τα αιτήματα ηλεκτρονικά, μέσω τηλεφώνου ή ακόμη και μετά από επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα. Αναλυτικά:

-Εθνική Τράπεζα

Στο τηλέφωνο 2104859222 μπορούν νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες να αιτηθούν στην Εθνική Τράπεζα την αναστολή καταβολής των δόσεών τους μέχρι τις 30.9.2020. Σύμφωνα με την ΕΤΕ, η διευκόλυνση ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης. Όσον αφορά στους πελάτες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα στην αποπληρωμή των οφειλών τους, αυτοί μπορούν, επίσης, να επικοινωνούν με την τράπεζα, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ρύθμισης, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις δικές τους δυνατότητες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ...ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΗΣ !!!



Αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Φεβρουάριο

Στο ποσό των 1,539 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι του ποσού των 1,426 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

GDPR+ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!




Demetrios Alvanos


GDPR αλά ελληνικά .

Μου τηλεφωνάει πανικόβλητη ηλικιωμένη επειδή η χρεωστική κράτα της είναι μπλοκαρισμένη.Της λέω να τηλεφωνήσει στην συστημικη τράπεζα και να στείλω email με τη μορφή παραπόνων .Τηλεφωνάει δε βγάζει άκρη ,δεν θέλουν να μου μιλήσουν κατευθείαν λόγω "προσωπικών δεδομένων".

Τελικα μιλάει με την τράπεζα σε ανοικτή ακρόαση με κινητό και εγώ ακούω από το σταθερό και συμβουλεύω .Η υπάλληλος μας είπε ότι στο σύστημα φαίνονται "ύποπτες συναλλαγές" .Η κυρία είναι μέλος σε ιστότοπο ορθόδοξου Ιερού Ναού ελληνοαμερικανών που κάνουν διαδικτυακές προσευχές και ανάβουν κεριά από 0.50 μέχρι 5 ευρώ τη λαμπάδα .Η ιστοσελίδα φάνηκε στην τραπεζικό ότι ήταν ύποπτη .Το τσέκαρε και το ξεμπλόκαρε αμέσως 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ !!!


Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας...

Σε μεγένθυση: 

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΩΣ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας γίνεται η πρώτη που προσφέρει στην κυβέρνηση άπλετη ρευστότητα για να αντιμετωπίσει την κρίση !!!




Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο κύριος λόγος του Brexit ήταν ότι, η Μ. Βρετανία, δεν θα συμμετείχε ποτέ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την οποία, η σημερινή Ευρώπη των Τραπεζών, οραματίζεται ως την Ευρώπη του Ενιαίου Νομίσματος των Ιδιωτικών Κεντρικών Τραπεζών.

Και αυτό, επειδή, η θεμελιώδης προϋπόθεση για την συμμετοχή οποιουδήποτε κράτους-μέλους της ΕΕ στο Ευρώ, είναι η κεντρική του τράπεζα να είναι ιδιωτική, προκειμένου, έτσι, να εκχωρείται η νομισματική κυριαρχία, ήτοι το νόμισμα και η νομισματική πολιτική, στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα των ελίτ που, ακόμη και σήμερα, εν μέσω πανδημίας, οραματίζονται μνημόνια, νέο χρέος, τόκους, περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας και τοκογλυφική εκμετάλλευση μιας ακόμη κρίσης, η οποία, μάλιστα, πριν από οικονομική, είναι υγειονομική.

Κάπως έτσι, άλλωστε, η Ουγγαρία βρίσκεται σήμερα εκτός Ευρωζώνης.

Είναι τυχαίο που αυτοί που ανακάλυψαν τον καπιταλισμό, φρόντισαν, για το δημόσιο συμφέρον του λαού τους, όπως ακριβώς διακηρύττει στην ιστοσελίδα της η Τράπεζα της Αγγλίας, να εθνικοποιήσουν την κεντρική τους τράπεζα, αμέσως μετά τον ΒΠΠ ;;;

Αυτός είναι ο λόγος που, εμείς στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ, από την πρώτη στιγμή, με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, διεκδικούμε τον δημόσιο έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.



ΣτΚ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!



Βροχή οι καταγγελίες από δανειολήπτες στον Συνήγορο του Καταναλωτή για μη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής εν μέσω κορονοϊού.

Κατάλαβες τώρα κα Απαλαγάκη ποιοι ευθύνονται για τις ουρές στις τράπεζες ;;; Εσείς οι ίδιοι...

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!! ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ !!!

ΣΤΑ 2 Η ΕΥΡΩΠΗ
Ο γερμανικός άξονας έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του με το οχι στο ευρωομόλογο...αφού έχει γλυκαθεί από τα πολύπλευρα κέρδη της προηγούμενης κρίσης και των μνημονίων...



ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ
Ουσιαστικά, μέσω του νέου πτωχευτικού, ζητούν να πεταχθεί έξω από το σπίτι της η μισή Ελλάδα, αφού με τον νέο πτωχευτικό που ετοιμάζεται όποιος οφειλέτης(εφορίας,ΕΦΚΑ,τραπεζών,ΔΕΚΟ) δεν μπορεί να ρυθμίσει, θα πτωχεύει και θα βγαίνει στο σφυρί όλη η περιουσία του !!!




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Αρνητικοί οι θεσμοί στην παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας


Σε «τοίχο» προσέκρουσε το αίτημα που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στους θεσμούς για παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά τις 30 Απριλίου.

Στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης η κυβέρνηση ζήτησε χθες από τους θεσμούς την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί ομαλά το διάδοχο πλαίσιο.

Η κυβερνητική πλευρά επιχειρηματολόγησε στη βάση πως η άρση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελούσε ένα βήμα προς την οικονομική κανονικότητα, αλλά η οικονομία μας δεν έχει τίποτε κανονικό αυτή τη στιγμή.


Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ: Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ !!!




Ο κορονοϊός φέρνει φτώχεια, οικογένειες έχουν ξεμείνει από χρήματα και ελπίζουν στην βοήθεια από το κράτος. Δουλειά δεν υπάρχει και το μέλλον καταφθάνει απειλητικά.


«Ο κόσμος δεν τρώει κάθε μέρα, τα παιδιά πεινάνε. Η βοήθεια του κράτους καθυστερεί» με αυτά τα λίγα λόγια μια Ιταλίδα, μιλώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της περιγράφει τις στιγμές που ζει η Ιταλία. Το βιντεο-ρεπορτάζ είναι του BBC και της ανταποκρίτριάς του Jean Mackenzie.

Η Ιταλία ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Δεν είναι μόνον ο φόβος του κορονοϊού και το αν αύριο θα ζεις, αν αύριο θα ζουν τα παιδιά σου, ο γείτονας, οι φίλοι σου ή οι γονείς σου.

Οι Ιταλοί ζουν με αυστηρούς περιορισμούς εδώ και ένα μήνα και σε πολλούς το εισόδημα ή οι οικονομίες έχουν τελειώσει.

Ο πολύς κόσμος εξάλλου δεν έχει γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς και οι δουλειές σταμάτησαν.

Ενώ η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να πληρώσει μέρος των μισθών, τα χρήματα ακόμη δεν έχουν δοθεί, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω τρόπο να βγάλω λεφτά, όχι» δηλώνει απογοητευμένος ένας άνδρας μέσης ηλικίας. Για να συμπληρώσει απελπισμένη μια Ιταλίδα που μιλάει από ένα μπαλκόνι:

«Τα παιδιά πεινάνε. Πνιγόμαστε εδώ».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ: 1,5 ΤΡΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ...500 ΔΙΣ !!!


Αγεφύρωτο φαίνεται πως είναι το χάσμα μεταξύ της Γερμανίας και των χωρών της Νότιας Ευρώπης όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκύπτουν από την επιδημία του κορωνοϊού.Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters- η ΕΚΤ προειδοποίησε -κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup- ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού θα φτάσουν το 1,5 τρισ. ευρώ.Ωστόσο, η Γερμανία στηρίζει μέτρα μόλις... 500 δισ. ευρώ.

Τα οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνδυασθούν με τα μέτρα που θα λάβει κάθε χώρα, αλλά το συνολικό πακέτο είναι πιθανόν να μην είναι αρκετό για να καλύψει τις χρηματοδοτικές προσπάθειες, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από 16 ώρες, η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup κατέληξε σε... ναυάγιο, με τον Mario Centeno να ανακοινώνει νέα συνεδρίαση αύριο (9/47/2020).

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Roberto Gualtieri, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα δεχτεί ένα τελικό κείμενο που θα σταλεί στους ηγέτες της ΕΕ αν δεν αναφέρει ρητά την αμοιβαιοποίηση χρέους ως εργαλείο της οικονομικής ανάκαμψης. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.200€ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ !!!



"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ θα επιβάλλεται σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι υπέγραψε υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, μέσα στην οποία ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες και γι' αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες «που καλούν και πάλι τους εργαζομένους να δουλέψουν, ενώ έχουν κάνει αναστολή της σύμβασης εργασίας τους».

ΔΣΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!



Τη διάθεση βοηθήματος 200€ σε πάνω από 5.000 δικηγόρους και βοηθήματος 100€ σε 1.000 ασκούμενους δικηγόρους αποφάσισε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 6.4.2020.

Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει τα εξής η σχετική ανακοίνωση:

«Σε υλοποίηση της από 27.3.2020 απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για τη διάθεση ποσού από το λογαριασμό αλληλεγγύης του ΔΣΑ για την καταβολή στους συναδέλφους ειδικού οικονομικού βοηθήματος, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αποφασίστηκε η διάθεση του συνολικού ποσού που έχει συγκεντρωθεί στον άνω λογαριασμό μέχρι σήμερα, δηλαδή ποσού 1.059.000 ευρώ, για στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά συναδέλφων με τα κάτωθι κριτήρια:

(i) Βοήθημα 200€ ανά συνάδελφο (και μέχρις εξαντλήσεως ποσού 960.000 € του άνω λογαριασμού) θα διανεμηθεί, με εισοδηματικά κριτήρια, κατά αύξουσα σειρά σε πάνω από 5.000 δικαιούχους, ήτοι, κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν μικρότερο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (βάσει του τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας). Κατ’ εξαίρεση, όσοι έχουν δηλωθεί στο Σύλλογο ως ΑΜΕΑ, θα λάβουν το άνω χορήγημα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!



Από 10 εκατ ευρώ κρατική στήριξη ζητούν 6 ελληνικές εταιρείες


Στο κόκκινο έχουν βρεθεί οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες λόγω κορωνοϊού, μετρούν ζημιές εκατοντάσων εκατομμυρίων ευρώ και ζητούν κρατική στήριξη, καθώς πλέον η ρευστότητας τους εξαντλείται. 

Χτες, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) απηύθυνε έκκληση για επείγουσα κρατική στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες, προειδοποιώντας ότι 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές ανά το παγκόσμιο βρίσκονται υπό κίνδυνο λόγω της μείωσης των πτήσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 70% στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με ηλεκτρονική συνέντευξη Τύπου της ΙΑΤΑ την Τρίτη, με τις ευρωπαϊκές πτήσεις να μειώνονται κατά 90%.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ: Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ...ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ 150.000€ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ(ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ), ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ...
Είχε προφυλακιστεί από τον Οκτώβριο του 2018 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορά το σκάνδαλο με τις μίζες που δόθηκαν για το πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών το 2003...





Εκτός φυλακής βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίο, προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για το πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Υπέρ της αντικατάστασης της κράτησης του 71χρονου κατηγορούμενου τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών

Το Συμβούλιο όρισε περιοριστικούς όρους καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ για την άρση της κράτησης του κ. Παπαντωνίου. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός παρέμενε στη φυλακή καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό της εγγύησης.

VOUCHER ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ 85.000.000€ ;;;



Τι μεταδίδει ο imerodromos.gr :

Σε ποιους και γιατί “χαρίζετε” 84.760.740€ κύριε Βρούτση;

Από τον αναγνώστη μας κ.Δημήτρη Κοκαρίδα λάβαμε το παρακάτω κείμενο και με την άδειά του το δημοσιεύουμε:

“Ονομάζομαι Κοκαρίδας Δημήτριος και κατοικώ στις Σέρρες. Έχω αποφοιτήσει από Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (γεωπόνος) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα και από τον Φεβρουάριο του 2020 έχω κάνει έναρξη της ατομικής μου επιχείρησης.

Ο αρχικός μου ΚΑΔ μου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι πλήττονται, συγκεκριμένα τον 70.22.15.06 (βρίσκεται στην σελίδα 59 της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΑΔΑ: ΨΣ2246ΜΤΚΛ-ΞΙΩ με Αρ.Πρωτ. 286/2.4.2020)

Όπως διαβάζουμε στην συγκεκριμένη προκήρυξη το ποσό της προκήρυξης ανέρχεται σε 192.965.940,00€ και αναμένονται να ωφεληθούν από αυτό 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες. (σελίδα 5 της Προκήρυξης). Με απλά μαθηματικά σε κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί το ποσό των 1.070€. Σε αυτό λοιπόν το σημείο εύλογα αναρωτιόμαστε τα 470€ που περισσεύουν ( οι δικαιούχοι του προγράμματος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Βρούτση λαμβάνουν στο σύνολο 600€, σελίδα 10 της Προκήρυξης) που πηγαίνουν?

H BIS ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ !!!



Η Επιτροπή της Βασιλείας χαλαρώνει απαιτήσεις για κεφάλαια και επισφάλειες και διπλασιάζει το χρόνο υπερημερίας για να χαρακτηριστεί ένα δάνειο κόκκινο


Χαλαρώνει τις απαιτήσεις της για τις τράπεζες και η Επιτροπή Εποπτείας της Βασιλείας η οποία διαφοροποιεί τους ορισμούς των υπηρήμερων δανείων και οφειλετών εάν η υπερημέρια οφείλεται στις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία.

Αυτά αναφέρονται σε report της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών υπό τον τίτλο: «Μέτρα που απεικονίζουν την επίδραση του Covid 19

Οι τοπικοί επόπτες μπορούν να αντικαταστήσουν με βάση και τα εγχώρια δεδομένα των κρατών μελών τις 90 ημέρες της υπερημέριας μέχρι και σε 180 ημέρες.

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες σε πολλές περιπτώσεις έχουν θεσπίσει έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση του οικονομικού και δημοσιονομικού αντίκτυπου της πανδημίας.

Η Επιτροπή της Βασιλείας χαλαρώνει τους όρους της απέναντι στις τράπεζες, χαλάρωση προσωρινού χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ WAIVER !!! ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 10 ΔΙΣ !!!




Βρέχει δις στις τράπεζες αλλά για την ελληνική κοινωνία έχουν σηκώσει ομπρέλα...

Τι γράφει το euro2day.gr :


Πρόσθετη ρευστότητα της τάξεως των 10 δισ. ευρώ φέρνει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναφέρει το waiver, την επιλεξιμότητα των ενεχύρων που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες και χαρακτηρίζονται από χαμηλότερης ποιότητας τίτλους (είτε πρόκειται για ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είτε για δάνεια).

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η σημαντική απόφαση της ΕΚΤ δίνει στις ελληνικές τράπεζες πρόσθετη ρευστότητα από της εξής δύο πηγές:

- 7,5 δισ. ευρώ από τα ομόλογα ισόποσης αξίας που διαθέτουν στον ισολογισμό τους και τα οποία, εξαιτίας της έλλειψης του waiver, δεν χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο άντλησης ρευστότητας από τις πηγές χρηματοδότησης της ΕΚΤ. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα ύψους 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 δισ. ευρώ τα έχουν τοποθετημένα στην αγορά των repos, από την οποία αντλούν φθηνή ρευστότητα κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια.

- 2,5 δισ. ευρώ είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το όφελος σε ρευστότητα που θα έχει το τραπεζικό σύστημα από τη μείωση του ποσοστού του haircut με το οποίο δεχόταν έως σήμερα τα ενέχυρα/εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών στο ευρωσύστημα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΡΟΝΟ-ΣΟΚ: 1,25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ Ή ΑΠΟΛΥΣΗ !!!


Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία αλλά και οι προβλέψεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά εργασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) του ΟΗΕ, 1,25 δισ. άνθρωποι κινδυνεύουν με απόλυση ή με μείωση του μισθού τους, καθώς η αγορά εργασίας να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «σοβαρότερη κρίση της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πανδημία θα «εξαφανίσει» το 6,7% των ωρών εργασίας σε όλον τον κόσμο, μόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή 195 εκατομμύρια ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης (για εβδομάδα εργασίας 48 ωρών).

Οι αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες εκτιμάται ότι θα πληγούν σφοδρά, όμως σε απόλυτους αριθμούς, η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αυτή την περίοδο του έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτές οι απώλειες σε ώρες εργασίας και σε θέσεις απασχόλησης συνιστούν «τη σοβαρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β΄ΠΠ», προειδοποιεί η ΔΟΕ.

ΕΕ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ERC !!! ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι, θεωρούμενος ως εκ της θέσης του ο επικεφαλής επιστήμονας της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του, εκτιμώντας ότι απέτυχε να πείσει τις Βρυξέλλες πως χρειάζεται ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

Ο Φεράρι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την τετραετή θητεία του μόλις φέτος τον Ιανουάριο, υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Σε μία δήλωση σχεδόν 1.000 λέξεων αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19».

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΝΕΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ & ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Τo Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC), με αφορμή την πανδημία Covid-19, δημοσίευσε στις 25 Μαρτίου 2020 τις νέες Ρήτρες Ανωτέρας Βίας και Ρήτρες περί Απρόβλεπτης Μεταβολής των Συνθηκών (ICC Force Majeure and Hardship Clauses 2020 - March 2020), που επικαιροποιούν την έκδοση του 2003, προσφέροντας μια απλούστερη παρουσίαση και διευρυμένες επιλογές που καλύπτουν τις διάφορες εκτεταμένες ανάγκες των εταιρειών.

Οι εμπορικές συμβάσεις περιλαμβάνουν συχνά την Ανωτέρα Βία ή ρήτρες περί Απρόβλεπτης Μεταβολής των Συνθηκών που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ανωτέρας βίας ή περιστατικού δυσχερειών που εμποδίζει ή παρεμποδίζει την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεών.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ !!!


Έπιασαν «ταβάνι» και άρχισαν να υποχωρούν τα ενοίκια στο κέντρο και τα νότια προάστια το α' τρίμηνο, παρότι συνεχίστηκε με ρυθμό 9,5% η άνοδος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με την …όπισθεν κινούνται πλέον τα ενοίκια των κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια, μετά την εκτόξευσή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, κυρίως χάρη στη μειωμένη διαθεσιμότητα ακινήτων σε σχέση με τη ζήτηση. Ωστόσο, σε πανελλαδικό επίπεδο, η αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 συνεχίστηκε με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να ανέρχεται σε 9,5%, έναντι αύξησης 9% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών SPI (Spitogatos Property Index). Σε απόλυτα νούμερα, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στην χώρα διαμορφώνεται πλέον σε 7,37 ευρώ/τ.μ., από 6,73 ευρώ/τ.μ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Δεν ισχύει το ίδιο για δύο από τα πιο περιζήτητα σημεία της Αττικής, δηλαδή τα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας. Στις δύο αυτές γεωγραφικές ζώνες συνεχίστηκε η πτωτική πορεία των ενοικίων για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, δείγμα της κόπωσης που σημειώθηκε από την κατακόρυφη άνοδο των προηγούμενων ετών και προφανώς και της απροθυμίας όλο και περισσότερων ενοικιαστών να συναινέσουν στις ζητούμενες τιμές των ιδιοκτητών.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ....
Όχι μόνο χρηματοδότηση και ρευστότητα, αλλά και κούρεμα των χρεών τους !!!!



Στηρίξτε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

του Δημήτρη Πεφάνη

Ξεκινώντας, και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα με πείτε λαϊκιστή και θα σχολιάσετε ότι «λεφτά υπάρχουν», ας δούμε τι γίνεται στο εξωτερικό. Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απεριόριστα δάνεια προκειμένου να μην καταρρεύσουν από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, η ανακοίνωση έγινε στις αρχές Μαρτίου, για να υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε, όσοι χρειαστεί, να αντλήσουν ρευστότητα.

Στην Ελβετία, όπως γράφουν οι Financial Times, η αίτηση για χρηματοδότηση από τις επιχειρήσεις συμπληρώνεται σε 1 με 2 λεπτά και τα χρήματα φτάνουν στον εταιρικό λογαριασμό σε 30 λεπτά!

Στην Ελλάδα, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.

Προσοχή, δεν λέω ότι δεν έχει γίνει τίποτε, όμως σε σύγκριση με το εξωτερικό, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του σήμερα και του αύριο, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Το μέτρο της «επιστρεπτέας» προκαταβολής τρέχει, αλλά όπως φαίνεται και τα χρήματα που δίνει είναι σχετικά λίγα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την αποπληρωμή τους θολοί, καθώς, για παράδειγμα, δεν έχει γίνει γνωστό το επιτόκιο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ+ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ !!!

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ "ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ" ΛΑΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Όσο για τους ηγέτες των κρατών, δειλοί και άβουλοι αφήνουν την Μέρκελ επί χρόνια να κάνει πάρτι...


ΟΛΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Σε μεγένθυση:

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΚΑΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΚΑΓΚΕΛΟΠΟΡΤΑ !!!


Εν μέσω περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και ενώ όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι ηλικιωμένοι λόγω της πανδημίας του κορονοιού, εισαγγελέας απέστειλε σε 76χρονη γυναίκα κατεπείγουσα κλήση να εμφανιστεί εντός πέντε ημερών σε Ειρηνοδικείο της Αθήνας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για μία καγκελόπορτα.

Συγκεκριμένα, η "κατεπείγουσα" υπόθεση αφορά σε μήνυση που, μόλις πριν από δύο μήνες, κατέθεσε σε βάρος της συγγενικό της πρόσωπο. Την κατηγορεί μεταξύ άλλων, ότι πριν από δύο χρόνια, προκάλεσε ζημιά σε κολωνάκι μιας… καγκελόπορτας οικοπέδου, όπου εκείνος εκτρέφει τις κότες του. Και επιπλέον ότι πριν από 4,5 χρόνια τον "εξαπάτησε" διότι τον έπεισε να… υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Την κλήση απέστειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων εν μέσω αναστολής των περισσότερων λειτουργιών των δικαστηρίων, όταν δηλαδή δεν εκδικάζονται ούτε τα πλημμελήματα που οδεύουν άμεσα σε παραγραφή και δεν εκδικάζονται αλλά διακόπτονται ακόμα και δίκες με κατηγορούμενους που συμπληρώνουν μέσα στους επόμενους μήνες το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.
SSL Certificates