.

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!! ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΟΡΑΚΙ INTRUM, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Έκαναν επίδοση διαταγής πληρωμής σε ηλικιωμένη, με τον Δικαστικό Επιμελητή να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, με την οποία έγινε σαφές σε όλους το "ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ", αλλιώς θα υπάρξουν ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις !!!
Περιμένουμε λοιπόν από την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις σχετικές ενέργειες...
Όσον αφορά την τράπεζα και τον σουηδικό servicer, περιμένουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ειδικά μετά την υπ' αριθ. 2733/20-03-2020 Εγκύκλιο του Εισαγγελέα ΑΠ, Βασιλείου Πλιώτα, να παρέμβει αυτεπάγγελτα, ώστε να υπάρξει τιμωρία για όλους τους εμπλεκόμενους κατά 285 ΠΚ, επειδή, με την πρωτοφανή αλητεία της συγκεκριμένης αυτής επίδοσης, παραβιάζουν ευθέως τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου, συρρεουσών με την προαναφερόμενη πράξη και των αξιόποινων πράξεων της τοκογλυφίας, της απειλής, της εκβίασης και των εγκλημάτων κατά της συγκοινωνίας ......



Demetrios Alvanos

Οι τράπεζες δεν καταλαβαίνουν από lock down επιμελητες κανουν επιδόσεις Δικηγόροι δίδουν εντολες εν μέσω απαγορεύσεων .Οι ηλικιωμένοι δεν κολλανε κορωνοιό από επιμελητές τραπεζών .Οι τραπεζες υπεράνω νόμων και απαγορεύσεων με ανοσία σε πανδημίες




Τι γράφει για την σοβαρότατη καταγγελία του Δικηγόρου Δημήτρη Αλβανού το grtimes.gr :


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε ο δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αλβανός.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο GRTimes.gr, «παρά τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου και τις ΚΥΑ που επιβάλλουν ολοκληρωτικό Λοκ Ντάουν, παρά την απόφαση του Συλλόγου των Δικαστικών Επιμελητών και τις σχετικές εγκυκλίους του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι τράπεζες επιδίδουν κανονικά Διαταγές Πληρωμής».

Ο κ. Αλβανός μάλιστα, τονίζει πως συγκεκριμένη τράπεζα εξέδωσε Διαταγή Πληρωμής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, για στεγαστικό δάνειο που αφορά σε πρώτη κατοικία. Η εντολή προς επίδοση δόθηκε από δικηγόρο στις 31 Μαρτίου 2020 και η επίδοση έγινε στις 8 Απριλίου, εν μέσω της πανδημίας, με τον δικαστικό επιμελητή να δίνει στο χέρι της ηλικιωμένης το σχετικό έγγραφο.

«Η παραπάνω πρακτική, εκτός από παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, είναι και νομικά μάλλον άχρηστη, αφού ρητά έχει προβλεφθεί αναστολή προθεσμιών και καταδιωκτικών μέτρων» τονίζει ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως οι επιμελητές που επιδίδουν, ενέχουν πειθαρχική ευθύνη και ενδεχομένως και ποινική, σύμφωνα με το άρθρο 285 του ΠΚ.

Ο κ. Αλβανός μάλιστα, σημειώνει πως ο Σύλλογος των δικαστικών επιμελητών είχε στείλει και μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των μελών του, καλώντας τους να μην κάνουν επιδόσεις, με εξαίρεση μόνο τις απολύτως επείγουσες, όπως πχ προσωρινές Διαταγές για διατροφή.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates