.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 12/12/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ;;;

 




Του Γιάννη Αννουσάκη,
Πρόεδρος ΙΝΚΑ Κρήτης


Ποιος Γαμημένος νους έκανε αυτή την εφεύρεση. Ποιος θέλει να μας σώσει ποιος ?? Ποιος Γαμημένος νους έκανε αυτή την εφεύρεση. Ποιος θέλει να μας σώσει ποιος ??

Τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με το κόστος της βιομηχανίας που έχει αυξηθεί κατά 20-40%, καταστρέφοντας την ανταγωνιστικότητα της; Δεν είναι σκάνδαλο η πώληση ενέργειας από λιγνίτη που κοστίζει 120 € στο γερμανικό χρηματιστήριο από τη ΔΕΗ, με τιμή 153 €, όταν οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν τα διπλά; Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

ΓΑΠ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" !!!

 




Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Το 2009, ο ΓΑΠ επινόησε μια απάτη μεγαλύτερη ακόμη και από το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" : Αυτή της διαγραφής των χρεών προς τις τράπεζες !!!

Τα μέλη της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ που πίστεψαν τότε τον Γιώργο, σήμερα θυμούνται, ότι, αντί διαγραφής, τα χρέη τους στις τράπεζες πενταπλασιάστηκαν. Και ότι αν το 2014 δεν είχαν έρθει κοντά μας, σήμερα θα ήταν στον δρόμο.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 



ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ !!!

 



Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις στη Βόρειο Ελλάδα, ζημιώνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Συνελήφθησαν 13 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «ηγετικό». Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 γιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες γιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρους τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής Πωλήσεων και 10 ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς και ιδιοκτήτρια ιατρικού κέντρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

ΕΛ.ΑΣ: Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση

ΤΕΛΗ ΓΕΝΑΡΗ-ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 



ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

 



Σε 57 ανέρχονται για το έτος 2020 οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων έναντι 63 που είχαν καταγραφεί το 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,5%.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, παρουσιάζοντας τις κηρυχθείσες πτωχεύσεις βάσει δικαστικών αποφάσεων, όπως προέρχονται από τα Πρωτοδικεία της χώρας (Πτωχευτικά Δικαστήρια).

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των στοιχείων, από το σύνολο των 57 επιχειρήσεων οι 11 ήταν ατομικές επιχειρήσεις, οι 13 προσωπικές, οι 31 κεφαλαιουχικές, ενώ υπήρχαν και δυο εταιρείες που ανήκαν σε διαφορετική νομική μορφή επιχειρήσεων.

Στην επισκευή οχημάτων και μοτοσυκλετών οι περισσότερες πτωχεύσεις

Από την ανάλυση των πτωχεύσεων που κηρύχθηκαν το 2020, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, παρατηρείται ότι οι περισσότερες πτωχεύσεις πραγματοποιήθηκαν στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου – επισκευής μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών με ποσοστό 28,1%, ακολουθούν ο τομέας της μεταποίησης με 24,6%, ο τομέας των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης με 12,3% και οι τομείς των κατασκευών και μεταφορών - αποθήκευσης με 7,0%.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση το 2020 εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με το 2019, παρά το γεγονός ότι η περυσινή χρονιά στιγματίστηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας σφοδρή οικονομική κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις δεν κατόρθωσαν να βγουν αλώβητες από το «τσουνάμι» της πανδημικής κρίσης, ωστόσο τα μαζικά πακέτα στήριξης απέτρεψαν τα μαζικά «λουκέτα» στο εγχώριο επιχειρείν.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, «τα κυβερνητικά μέτρα απέτρεψαν τα μαζικά λουκέτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι το 2020 σε σύγκριση με το 2019 συντελέστηκε πλήρης ανατροπή στη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που κατέγραψαν ζημιές (47,8% το 2020 έναντι 27,6% το 2019) και υποδιπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που κατέγραψαν κέρδη (27,3% το 2020 από 55,2% το 2019)».

ΤΟ ΔΝΤ ΚΟΒΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ !!!

 



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!



Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα βρεθούν οι επιχειρήσεις που δεν θα αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους από την 1η Ιανουαρίου του 2022 με την ενεργοποίηση των κεφαλαιοποιητικών λογαριασμών του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Εντός των επόμενων εβδομάδων, η επταμελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου, ως μεταβατικό όργανο διοίκησής του, θα προχωρήσει στην έκδοση απόφασης που θα προβλέπει τον τρόπο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι θα υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΤΕΚΑ. Οι τεχνικές λεπτομέρειες υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης θα προσδιοριστούν πολύ σύντομα, και ο ΕΦΚΑ θα εισπράττει τις εισφορές και θα τις αποδίδει στους ατομικούς κεφαλαιοποιητικούς λογαριασμούς που θα δημιουργηθούν στο ΤΕΚΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι προθεσμίες και ο χρόνος υποβολής των ΑΠΔ δεν θα τροποποιηθούν και θα συνεχίσουν να υποβάλλονται με την ίδια διαδικασία, όπως και σήμερα, δηλαδή η ΑΠΔ υποβάλλεται έως το τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που απασχολήθηκε ο εργαζόμενος. Η διαφοροποίηση που προωθείται, είναι ότι η καταβολή των εισφορών θα πραγματοποιείται με την έλευση της νέας χρονιάς με βάση δύο ταυτότητες πληρωμής: μία για τον e-ΕΦΚΑ και μία για το ΤΕΚΑ.

Την ίδια στιγμή, αυστηροποιούνται οι ποινές για τους εργοδότες, που ενώ παρακρατούν τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν τις αποδίδουν στο ΤΕΚΑ. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος ο εργοδότης δεν μπορεί να προβεί σε καταγγελία σύμβασης εργαζομένου, αν δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλόμενες εισφορές επικουρικής ασφάλισης προς το ΤΕΚΑ και η απόλυση με αυτό τον τρόπο θεωρείται άκυρη. Ακόμη δεν θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να συσσωρεύσουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, καθώς θα ενεργοποιείται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών σε περίπτωση που δεν αποδίδονται εντός του προβλεπόμενου διμήνου. Άλλωστε δεν προβλέπεται η ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών προς το ΤΕΚΑ.

Ποιοι ασφαλισμένοι εντάσσονται στο ΤΕΚΑ

ΤΟ ΣτΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΠΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3ΕΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

 


Μια απόφαση που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και 2,5(!) χρόνια αιωρείται ως κίνδυνος πάνω από τους εργαζόμενους. Πρόκειται για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στο αίτημα του ΣΕΒ περί κατάργησης των 3ετιών.

Η απόφαση αυτή θα κρίνει το μέλλον των επιδομάτων προϋπηρεσίας (τριετίες) χιλιάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατόπιν προσφυγής του ΣΕΒ. Ειδικότερα, το ανώτερο δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν συνεχίζουν να υφίστανται οι "παγωμένες" από το 2012 τριετίες ή αν έχουν καταργηθεί. Οι τριετίες μπορούν να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό έως και 30% για τους εργαζόμενους έως 9 έτη, ο οποίος από τα 650 ευρώ διαμορφώνεται έως 845 ευρώ τον μήνα.

Αν η απόφαση δικαιώσει τους εργαζόμενους, οι μισθοί θα παραμείνουν στο ύψος τους. Αν δικαιωθεί η εργοδοτική πλευρά, τότε χιλιάδες μισθωτοί θα χάσουν τα επιδόματα με αποτέλεσμα οι μισθοί τους να μειωθούν, κατά μια εκτίμηση, περίπου κατά 195 ευρώ τον μήνα.

Ο κατώτατος μισθός

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ: ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 



Δύο στους τρεις Έλληνες αξιολογεί ως «πολύ σημαντικό» το πρόβλημα της διαφθοράς, με τομείς περισσότερο… εκτεθειμένους σε αυτήν, τα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, το πολιτικό σύστημα αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην πρώτη τριάδα των απαντήσεων.

Διαφθορά που ποτέ ή σπανίως τιμωρείται, σύμφωνα με το 87% των ερωτηθέντων σε έρευνα της κοινής γνώμης για τη διαφθορά, που διεξήγαγε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και παρουσίασε στο 1ο Φόρουμ Ακεραιότητας (1st Integrity Forum). Συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά 777 ερωτηματολόγια, από τις 11/9 ως τις 30/11, είτε από τους επισκέπτες του περιπτέρου της ΕΑΔ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είτε από εγγεγραμμένους στο newsletter της Αρχής.

Στο πρώτο ερώτημα, «πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα της διαφθοράς;», 67% απαντά «πολύ σημαντικό», ενώ ένα ποσοστό 30% το αξιολογεί ως «αρκετά σημαντικό».

Στο δεύτερο ερώτημα, «ποιοι από τους παρακάτω τομείς θα λέγατε ότι είναι πιο εκτεθειμένοι στη διαφθορά; (μέχρι 3 απαντήσεις)», προηγούνται τα δημόσια έργα και οι προμήθειες του δημόσιου τομέα (με 62%), ακολουθεί το πολιτικό σύστημα (59%), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (48%), οι δήμοι και οι περιφέρειες (39%), η απονομή της δικαιοσύνης (21%), η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από το ΕΣΥ (18%), η έκδοση οικοδομικών αδειών (14%), οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου (11%), ο ιδιωτικός τομέας (9%) και, τέλος, η αδειοδότηση των επιχειρήσεων (3%).

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΣΤΟ 4,8% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ !!!

 



Εκρηκτική είναι η αύξηση των τιμών σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, όπως πιστοποιεί και η ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου που εκτινάχθηκε στο 4,8% και πλέον είναι αντίστοιχος αυτού της ευρωζώνης (4,9%).

Από τα στοιχεία της Αρχής, ξεχωρίζουν οι αυξήσεις 180% στο φυσικό αέριο έναντι του Νοεμβρίου του 2020, το +45,2% στο πετρέλαιο θέρμανσης και το +37,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Καταγράφεται επίσης αύξηση 21,3% στις τιμές σε αρνί και κατσίκι, 18,5% στο ελαιόλαδο και 11% στις πατάτες. Καύσιμα και λιπαντικά αυξήθηκαν κατά 24,9%, οι τιμές στα ξενοδοχεία κατά 12,8% και οι αεροπορικές μεταφορές κατά 12,8%.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 4,8% τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2020, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΔΑΝΙΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 



Κλείσιμο σχολείων, περιορισμός της νυχτερινής ζωής, γενίκευση της τηλεργασίας: η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε μέτρα για να κατασταλεί το νέο κύμα της Covid-19 στη χώρα.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία στο σχολείο για την ευημερία των παιδιών και των νέων. Για αυτό ακριβώς προσθέτουμε κάποιες ημέρες στις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως το σχέδιο είναι να μην έχουμε άλλο ένα μεγάλο σε διάρκεια κλείσιμο», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένες διακοπές» και διαβεβαιώνοντας πως θέλει «να κρατήσει την κοινωνία ανοικτή όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τον διευθυντή της δανέζικης Αρχής Ελέγχου των Μολυσματικών Ασθενειών (SSI) Χένρικ Ούλουμ, η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή».

Σήμερα(σ.σ.8/12), οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν 6.629 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός που ξεπερνά κατά 2000 και πλέον τα κρούσματα στην κορύφωση του Δεκεμβρίου του 2020. Σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται επίσης στα υψηλότερα επίπεδά του, 35.814 κρούσματα, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι σχολικές διακοπές επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιανουαρίου, όμως τα σχολεία θα κλείσουν από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπου η χρήση της μάσκας είναι εκ νέου υποχρεωτική, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ έπειτα από αυτήν την ώρα.

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ...ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ !!!

 



Η Ελβετία επιτρέπει στους χρήστες της συσκευής να αυτοκτονήσουν. Η συσκευή υπόσχεται ανώδυνο θάνατο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η κάψουλα Sarco σε σχήμα φέρετρου ή σαρκοφάγου (το ίδιο λέμε) επιτρέπει στο χρήστη να την χειριστεί ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του.




Ένα άτομο που πάσχει από σύνδρομο κλειδώματος (είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλεί σοβαρή αναπηρία. Τα άτομα που υποφέρουν από σύνδρομο κλειδώματος είναι παράλυτα και στους δύο βραχίονες, και στα δύο πόδια και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Επομένως, τα άτομα με κλειδωμένο σύνδρομο δεν μπορούν να μετακινούνται ή να μιλούν) μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα με ένα κλείσιμο ματιού.Ο ασθενής με αυτό το σύνδρομο είναι σε εγρήγορση και έχει πλήρως τις αισθήσεις του αλλά δεν μπορεί να κινηθεί.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

 



Οι Ιάπωνες κατασκευαστές είναι από τους πρώτους που λανσάρισαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα με τέτοιο οικονομικό τίμημα που πέτυχαν αξιόλογο όγκο πωλήσεων, όπως για παράδειγμα το Nissan Leaf. Ως εκ τούτου, κατά κάποιο τρόπο συγκαταλέγονται στους εμπνευστές του είδους, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος, και ιδιαίτερα η Ευρώπη, είχαν επικεντρωθεί στους θερμικούς κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ. Πέρα όμως από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Ιάπωνες οφείλουν τη φήμη τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, έστω και μερική, στον ευρύ εξυβριδισμό.

Για του λόγου το ασφαλές, τα στοιχεία από τον ιστότοπο ev-volumes αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα: Τον Οκτώβριο, το μερίδιο των 100% ηλεκτρικών οχημάτων στις νέες ταξινομήσεις ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Ποσοστό που αποτελεί κατάπληξη, καθώς για την ίδια περίοδο ήταν πάνω από το 50% στην Κίνα και σε φάση που κερδίζει ραγδαία έδαφος στην Ευρώπη. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το μερίδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γνώρισε τεράστια άνθηση πρόσφατα, φτάνοντας ήδη σε νέα ύψη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - FUNDS - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, έχει καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των servicers και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούση. Η σύσκεψη έχει ένα αντικείμενο: Να εξετάσουν και να καταλήξουν όλοι μαζί, πώς μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση όλου του συστήματος. Είναι σημαντικό, αφενός για να μην παραμένει σε οικονομία και κοινωνία το βάρος των κόκκινων δανείων, αφετέρου επειδή οι αναδιαρθρώσεις, επώδυνες και μη, θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.

Ο διοικητής θέλει οι servicers να γνωρίζουν ποιοι είναι οι επόπτες και οι οperators από την πλευρά της ΤτΕ. Να ξέρουν, δηλαδή, τα πρόσωπα που χειρίζονται τα θέματά τους, ώστε τυχόν θέματα που εκκρεμούν ή ανακύπτουν να διευθετούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα είτε με απευθείας επαφές είτε με ένα τηλεφώνημα. Στην ΤτΕ φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο επιθυμητός βαθμός συνεργασίας μεταξύ των servicers για τις κοινές υποθέσεις που καλούνται να διαχειριστούν, οπότε πιέζουν να υιοθετηθεί μια κουλτούρα συνεργασίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ !!!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ
Κι αυτό διότι ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να έχουν πάνω από 30.000€ στην άκρη ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν με στεγαστικό την πρώτη κατοικία τους. Ιδίως τώρα που τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί θα ήταν μια καλή ευκαιρία, με την συνδρομή του Δημοσίου, να κινηθεί η αγορά ακινήτων. Οι τράπεζες από μόνες τους δίνουν στεγαστικά έως το 75-80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αν λοιπόν το Δημόσιο καλύψει το υπόλοιπο ποσοστό θα μπορούσε να υπάρξει μια σοβαρή κινητικότητα στην αγορά. Άλλωστε, χιλιάδες νέα ζευγάρια ενδιαφέρονται για μια τέτοια προοπτική.




Οι τράπεζες έχουν μπει και πάλι στη διαδικασία να χορηγούν στεγαστικά δάνεια, αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να είναι σε θέση να καταβάλλει τοις μετρητοίς το 30% της αξίας του ακινήτου. Μετά, εφόσον τα εισοδήματά του τον χαρακτηρίζουν ως ικανό να δανειστεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να καθοριστεί η διάρκεια του δανείου ώστε να διαμορφωθεί και το ύψος της μηνιαίας δόσης. Όλα αυτά είναι εύκολα στην θεωρία. Πώς όμως γίνονται πράξη; Ακολουθεί ένας κατάλογος με 50 διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας τα οποία έχουν 2-3 δωμάτια και μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες μιας 4μελους οικογένειας. Κανένα από αυτά τα σπίτια δεν πωλείται για περισσότερα από 160.000 ευρώ. Δείτε λοιπόν όλα τα σενάρια για να τα αποκτήσετε

Στο πρώτο σενάριο, η διάρκεια του δανείου έχει οριστεί στα 20 χρόνια και το ποσοστό προκαταβολής στο 30%. Με λιγότερο ποσοστό προκαταβολής δύσκολα θα πάρετε το στεγαστικό δάνειο. Όπως φαίνεται, ανάλογα με την τιμή του ακινήτου, η μηνιαία δόση μπορεί να φτάσει έως και τα 628 ευρώ. Το επιτόκιο έχει οριστεί στο 3% καθώς σε αυτά τα επίπεδα κινείται (πάνω κάτω) η αγορά αυτή τη στιγμή.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ 3 ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ !!!

 



Ο Στρατής Ανδρεάδης θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, δραστηριοποιούμενος στους κλάδους της ναυτιλίας, των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των ξενοδοχείων, των βιομηχανιών, των συγκοινωνιών και των νοσοκομείων.

Ωστόσο, στις 5 Δεκεμβρίου του 1975, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεών του κρατικοποιήθηκε, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ανάμεσα σε όσα έχασε από τον έλεγχό του ήταν και τρεις ιστορικές τράπεζες.

Ο λόγος για την Εμπορική Τράπεζα, την Ιονική – Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Επενδύσεων, στις οποίες ορίστηκαν προσωρινοί επίτροποι και στη συνέχεια πέρασαν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

Πέραν των τριών παραπάνω τραπεζών, τις οποίες είχε αποκτήσει τη δεκαετία του 50′ και του 60′, ο Στρατής Ανδρεάδης είχε εξαγοράσει και τις τράπεζες Πειραιώς – Αττικής.

Εν μία νυκτί άλλαξαν όλα

Τον Δεκέμβριο του 1975, ωστόσο, όλα άλλαξαν εν μία νυκτί, με την κυβέρνηση Καραμανλή να προχωράει σε κρατικοποίηση των περισσότερων επιχειρήσεων Ανδρεάδη (εξαιρέθηκαν οι ναυτιλιακές).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: Η ΕΚΤ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 


ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!!

 


ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!


 

"ΓΕΦΥΡΑ" ΣΤΗΝ..."ΓΕΦΥΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΡΟΧΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ !!!

 


Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις δύο εβδομάδες, αλλά οι επαγγελματίες της εστίασης δεν τολμούν να κάνουν τον παραμικρό προγραμματισμό για ρεβεγιόν και άλλες εκδηλώσεις.

«Ειδικά τις καθημερινές, τα μαγαζιά είναι άδεια», λένε στο iefimerida επαγγελματίες του κλάδου, σημειώνοντας ότι από τότε... που ενεργοποιήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο τζίρος έχει «βουτήξει», όχι μόνο επειδή οι ανεμβολίαστοι απέχουν αλλά κι επειδή οι εμβολιασμένοι φοβούνται. Υπολογίζουν ότι κατά μέσο όρο οι απώλειες είναι 50- 60%, αλλά ειδικά τις καθημερινές η χασούρα φτάνει ως το 90% κι αν δεν είχε προηγηθεί το «καυτό» τρίμηνο Αυγούστου - Οκτωβρίου, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου θα βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.


Τεράστια μείωση στον τζίρο της εστίασης

Η εικόνα αυτή δεν περιορίζεται στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα, δεν αφορά μόνο σε εστιατόρια αλλά και σε μικρά καφέ κι αυτό επιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη με Ενώσεις απ’ όλη την Επικράτεια, όπου παρουσιάστηκε η έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων εστίασης (1-9 εργαζόμενοι) στην περιφέρεια Αττικής (πλην Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Λαυρίου) το 2020 μειώθηκε κατά 537,5 εκατ. Ευρώ, δηλαδή κατά 42,7%, ενώ προβλέπεται μείωση και για το 2021 κατά 76,2 εκατ. ευρώ (- 10,6%).

Η μείωση τζίρου των πολύ μικρών επιχειρήσεων εστίασης εκτιμάται, μάλιστα, ότι προκάλεσε μείωση τζίρου κατά 607,4 εκατ. ευρώ σε όλους τους κλάδους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο της εστίασης ως προμηθευτές π.χ υπηρεσίες διαμονής, είδη διατροφής-ποτά, χονδρικό εμπόριο, ακίνητη περιουσία, λιανικό εμπόριο κλπ. αναδεικνύοντας το ντόμινο των αρνητικών επιπτώσεων σε πολύ περισσότερους κλάδους.


Εκρηκτικό «κοκτέιλ» υποχρεώσεων για τους επαγγελματίες

Αυτό που επισημαίνουν οι άνθρωποι της εστίασης είναι ότι υπό κανονικές συνθήκες ο Δεκέμβριος φέρνει στα ταμεία τους 400- 500 εκατ. Ευρώ, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού του τζίρου. Σε διαφορετική περίπτωση το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όπου περιμένουν «παγωμένες» και τρέχουσες φορολογικές- ασφαλιστικές- δανειακές υποχρεώσεις, θα είναι πολύ δύσκολο. Οι ίδιοι αναδεικνύουν το γεγονός ότι πέρα από τη συμπίεση στον κύκλο εργασιών τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν και το εκρηκτικό κόστος ενέργειας, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου να φτάνουν «φουσκωμένοι».

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2022 !!!

 


Την αναστολή της καταβολής χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για περίοδο κατανάλωσης από 1-11-2021 έως τις 31-3-2022 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ενέργειας.

Η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά τις κάτωθι κατηγορίες καταναλωτών:

α) Βιομηχανικής χρήσης ΜΤ> 136GWh,

β) Βιομηχανικής χρήσης ΜΤ,

γ) Γενικής χρήσης ΜΤ,

δ) Αγροτικής χρήσης ΜΤ,

ε) Βιομηχανικής χρήσης για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85kVA (τύπου υπ’ αρ. 5, 6 και 7), και

δ) αγροτικής χρήσης ΜΤ, νια τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης των 85kVΑ (τύπου υπ’ αρ. 5,6 και 7).

Οπως αναφέρει η τροπολογία, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν περιλαμβάνουν σχετική χρέωση Υ.Κ.Ω. στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αντίστοιχων πελατών. Το ποσό το οποίο δεν χρεώνεται, καταχωρίζεται σε ειδικό πεδίο του λογαριασμού με σημείωση περί αναστολής καταβολής χρεώσεων για παροχή υπηρεσιών Υ.Κ.Ω.

Η ρύθμιση για φυσικό αέριο

Οπως αναφέρει η τροπολογία, οι προμηθευτές φυσικού αερίου δύνανται να εξοφλούν προς τους Διαχειριστές Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου τα χρηματικά ποσά των χρεώσεων που αντιστοιχούν στους πελάτες τους και τα οποία αφορούν χρεώσεις χρήσης -δυναμικότητας και ενέργειας -Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, δυνάμει τιμολογίων των αρμόδιων Διαχειριστών, τα οποία εκδίδονται στο πλαίσιο των μεταξύ τους συναφθεισών συμβάσεων και αφορούν την περίοδο κατανάλωσης φυσικού αερίου από 1.11.2021 έως και 31.12.2021, ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ INSTAGRAM ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ FOLLOWERS ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 45.000€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙ !!!

 


Με νέο, τρίτο λογαριασμό επέστρεψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Instagram και μέσα σε μόλις δυο ώρες συγκέντρωσε περισσότερους από 35.000 νέους ακόλουθους.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μάλιστα αποφάσισε να κάνει έναν μεγάλο και πρωτότυπο διαγωνισμό, προκειμένου να μαζέψει πιο γρήγορα νέους ακόλουθους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στις ιστορίες του στο Instagram αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο giveaway μετρητών για τους νέους followers του, το οποίο θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, όπου θα προκύψουν συνολικά 5 νικητές, οι οποίοι θα μοιραστούν 45.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος θα πάρει 20.000 ευρώ μετρητά, ο δεύτερος 10.000 ευρώ μετρητά και οι άλλοι τρεις από 5.000 ευρώ μετρητά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται πως είναι σε μια... κόντρα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το Instagram, καθώς η πλατφόρμα του έχει κατεβάσει ήδη δυο λογαριασμούς, με συνολικά περισσότερους από 400.000 ακόλουθους. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο λογαριασμό DPG7000, με σχεδόν 300.000 followers, έριξε «μαύρο» το Instagram, τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή τη φορά, απενεργοποιήθηκε και ο λογαριασμός Dimitrisgiannakopoulos7000. Το Instagram του κατεβάζει τις αναρτήσεις, αλλά και τους λογαριασμούς, με την πρόφαση ότι δημοσιεύει συχνά fake news, αναρτήσεις μίσους, αλλά και αναληθείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ...ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

 



Από το newmoney.gr

Θα σας πω το story επιγραμματικά, με δημοσιογραφικούς όρους: Οι παπάδες δεν είχαν χρήματα και βγαίνει η… εφορία στο σφυρί. Οκ, είναι κάπως τραβηγμένο, αλλά δεν απέχει και πολύ: Ο λόγος για το κτίριο της Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού, μια ανάσα από το Πεδίον του Άρεως, ακριβώς πίσω από το Radisson Blu Park Hotel. 

Το κτίριο των 4 ορόφων με επιφάνεια 2.230 τ.μ. – μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας- εκπλειστηριάζεται στις 26/1/2022 έναντι τιμήματος 1.872.000 ευρώ με επισπεύδοντες την SFS και την Bain capital. Ενημερώνω τυχόν ενδιαφερόμενους ότι η σύμβαση μίσθωσης με το Δημόσιο έχει εκπνεύσει κι έχει μετατραπεί σε ανοικτού τύπου, καθώς ο ιερός οφειλέτης, το ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (με ειδικό τίτλο ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΕΜΜΑΟΥΣ) δεν φαίνεται να ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση των κτιρίων του χαρτοφυλακίου του. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !!!

 


Από το capital.gr


Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην χώρα μας σε σχέση με τα μετρητά που ωστόσο αποτελούν ακόμα τον κυρίαρχο τρόπο πληρωμής.

Η τάση αυτή, που ενισχύθηκε τόσο διεθνώς όσο και στην χώρα μας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η συγκεκριμένη στροφή στις ηλεκτρονικές πληρωμές δημιουργεί την ανάγκη αυτές να ολοκληρώνονται άμεσα όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου. Με απλά λόγια μια ηλεκτρονική πληρωμή πρέπει να ολοκληρώνεται, να εκκαθαρίζεται, όπως ακριβώς όταν πληρώνουμε με μετρητά. Αυτό θα συμβεί πανευρωπαϊκά αλλά και στην χώρα μας από τις 10 Δεκεμβρίου.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο αυτό; Ποιοι είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς; Τι πρέπει να γνωρίζουν έμποροι καταναλωτές; Ο Γιώργος Κορφιάτης, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Συστημάτων Πληρωμών και Διακανονισμού της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και Project Manager του ΤΙPS για την ΤτΕ απαντά σε ερωτήματα του ΑΠΕ/ΜΠΕ:

1.Τι είναι οι άμεσες πληρωμές και γιατί αποτελούν καινοτομία; Εφαρμόζονται στην Ελλάδα;

Οι άμεσες πληρωμές αφορούν την προσαρμογή των ηλεκτρονικών πληρωμών στη σημερινή ανάγκη των καταναλωτών για ψηφιοποίηση και καινοτομία. Τα οφέλη των μετρητών, δηλαδή η δυνατότητα να κάνουμε τις συναλλαγές μας σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονο και οριστικό διακανονισμό όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου, έρχονται πλέον και στις διατραπεζικές πληρωμές που γίνονται μεταξύ δυο λογαριασμών.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΨΟΥΣ 35 ΔΙΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΚΤ ΜΕΣΩ PEPP !!!

 


Στα 35 δισ. ευρώ (34,935 δισ. ευρώ) ανέρχεται πλέον η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας (ΡΕΡΡ).


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΚΤ, μέσα σε ένα μήνα (από τις 21/10 έως τις 21/11/2021) η Κεντρική Τράπεζα αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 2,749 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και στη συγκράτηση των ονομαστικών επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο.

Μετά και τις τελευταίες αυτές αγορές η ΕΚΤ κατέχει πλέον το περίπου το 52% των λεγόμενων «ομολόγων αναφοράς» του Ελληνικού Δημοσίου. Στα ομόλογα αναφοράς δεν περιλαμβάνονται τα ομόλογα SMP-ANFAS ούτε τα ομόλογα που έχουν μείνει από το PSI μετά την ανταλλαγή το 2017 καθώς ούτε και τα private placement με τράπεζες.

Το σύνολο των ομολόγων που διαπραγματεύονται στην αγορά - και χαρακτηρίζονται ως επιλέξιμα από την ΕΚΤ - ανέρχεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε περίπου 93 δισ. ευρώ. Επομένως η ΕΚΤ διακρατά το 37,6% του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, (294 δισ. ευρώ) το υπόλοιπο κομμάτι του χρέους αποτελείται από τα δάνεια του ΔΝΤ, τα διακρατικά καθώς και εκείνα του ΕSM που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο των Μνημονίων.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ εξάντλησε την ευελιξία της κατά την εφαρμογή του προγράμματος πανδημίας, το οποίο όμως ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, κάτι που σημαίνει ότι εφάρμοσε αρκετά ελαστικά κριτήρια ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος, κατά τις αγορές ομολόγων. Το ανώτατο όριο των αγορών προσδιορίζεται από την λεγόμενη κλείδα της κάθε χώρας, η οποία στην περίπτωση της Ελλάδος έχει οριστεί στο 2,47% (euro system key). Ωστόσο ο κανόνας που έμεινε απαράβατος, ήταν εκείνος που δεν επιτρέπει στην ΕΚΤ να κατέχει πάνω από το 50% οποιασδήποτε συγκεκριμένης κατηγορίας (π.χ 10ετούς διαρκειας) ομολόγων.

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΣΤΗΝ AMAZON !!!

 



Πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων επέβαλαν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Amazon οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές, κατηγορώντας τον για «επιβλαβείς» πρακτικές και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταφοράς στην Ευρώπη, με στόχο να πείσει τις τοπικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες μεταφορών φορτηγών, για να μεταφέρουν αποκλειστικά φορτία για την εταιρεία.

Παράλληλα η Amazon συνδύασε την πρόσβαση σε ένα σύνολο αποκλειστικών πλεονεκτημάτων με τη χρήση των δικών της logistics, υποστήριξε η ρυθμιστική αρχή.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Amazon έχασε μία δίκη με την οποία αξίωνε να εμποδίσει την ΕΕ και την Ιταλία να διεξάγουν παράλληλες αντιμονοπωλιακές έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους πωλητές στην πλατφόρμα της.

“Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά για υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει την υιοθέτηση της δικής της υπηρεσίας logistics”, ανέφερε η ιταλική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού την Πέμπτη.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ EUROPOL ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Για απάτη που σαρώνει σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία άγνωστοι προφασίζονται ότι είναι στελέχη της Europol και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Αυτή η αλληλογραφία είναι ψεύτικη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Europol επισημαίνοντας ότι ούτε ο Εκτελεστικός Διευθυντής ούτε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της θα επικοινωνούσαν ποτέ με πολίτες για να ζητήσουν κάποια άμεση ενέργεια ή να απειλήσουν κάποιο άτομο με ποινική έρευνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί, σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόπειρες εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων της Εκτελεστικής Διευθύντριας και του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή της Europol καθώς και διάφορων αξιωματούχων Αρχών επιβολής του νόμου σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από την Europol και τους πείθουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό και αποσκοπώντας στην άμεση ενημέρωση των πολιτών της Ένωσης η Europol αιτήθηκε από τις ευρωπαϊκές αστυνομίες τη δημοσίευση του κειμένου που ακολουθεί:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000€ !!!

 



Από το newsauto.gr


Μια ασύλληπτη νέα κομπίνα έστησε ο γνωστός «Νεκτάριος» με τους συνεργάτες τους εισπράττοντας από ανυποψίαστους καταναλωτές πάνω από 500.000 ευρώ!

Ωστόσο το απίστευτα υψηλό ποσό αφορούσε σε υποτιθέμενα κατασχεμένα αυτοκίνητα από τράπεζες και μάλιστα οι αθεόφοβοι είχαν κατασκευάσει και πλαστά έγγραφα με αριθμούς πρωτοκόλλου στα οποία αναγράφονταν τα διαθέσιμα αυτοκίνητα από κάποια… Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων!

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων αλλά ούτε κατασχεμένα αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές αλλά αντ’ αυτού ο γνωστός «Νεκτάριος» με τους συνεργούς τους κατάφεραν να εισπράξουν από τα ανυποψίαστα θύματά τους μισό εκατομμύριο ευρώ!

Όμως φαίνεται ότι η απληστία τους «φανέρωσε» καθώς τα νυν και πρώην θύματα πλέον είναι πολλά και τα χρήματα παραπέμπουν σε… κακούργημα.

Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο γνωστός «Νεκτάριος» δεν εμφανίζονταν πουθενά αλλά έστελνε το δεξί του χέρι με το όνομα «Νίκος», που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αληθινό το όνομα ωστόσο τον γνώριζαν όλα τα προηγούμενα θύματα του «Νεκτάριου». Μάλιστα σε διάστημα μόλις 15 ημερών οι επιτήδειοι κατάφεραν να έχουν εισπράξει πάνω από 131.000 ευρώ! Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι τιμές στην συντριπτική πλειοψηφία των υποτιθέμενων κατασχεμένων αυτοκινήτων κατέληγαν στα 375 ευρώ. Δηλαδή 20.375 ευρώ, 60.375 ευρώ, 45.375 ευρώ…

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ !!!

 



Από 3 έως 12 μήνες (δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη) θα είναι η παράταση που θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την τακτοποίηση αυθαιρέτων με μεγάλες αυθαιρεσίες ( είναι τα αυθαίρετα που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5) τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που κηρύχτηκαν το 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η προθεσμία λήγει σήμερα , και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παράταση αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ.

Τέτοιου είδους αυθαίρετα, καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν τη …μισή Ελλάδα. Ειδικότερα, βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία,, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Ανατολική Αττική.

Όπως είναι γνωστό, για τα αυθαίρετα αυτά, δόθηκε με ειδική ρύθμιση η δυνατότητα τακτοποίησής υπό την προϋπόθεση η αίτηση υπαγωγής, να έχει υποβληθεί μέσα σε έναν χρόνο από την έναρξη ισχύος της, δηλαδή έως σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2021.Τώρα με την παράταση που θα δοθεί, το όριο επιμηκύνεται.

Σημειώνεται πως με την υπαγωγή της αίτησης, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων, απαλλάσσονται από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις στα πρόστιμα, εφόσον το παράβολο κατατεθεί μέσα στα νέα χρονικά όρια.

Διευκρινίζεται πως τα πρόστιμα υπολογίζονται με βάση την τιμή ζώνης στην περιοχή που βρίσκονται, αλλά και την παλαιότητα και μπορούν να εξοφληθούν σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 20% στην εφάπαξ καταβολή ή 10% στην καταβολή του 30% του προστίμου.

Τι έχει αλλάξει

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100€, ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ 300€ !!!

 



Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει επίδομα 300 ευρώ σε κάθε πολίτη της χώρας άνω των 60 ετών προκειμένου να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θέλοντας να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της νόσου

Όπως προβλέπει νόμος που ψηφίστηκε σήμερα στο σλοβακικό κοινοβούλιο, όσοι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα λάβουν 300 ευρώ ενώ όσοι 60άρηδες έχουν προγραμματίσει ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τότε θα λάβουν 200 ευρώ.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες, η ευρωπαϊκή χώρα είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων ανά αναλογία πληθυσμού στον κόσμο

ΗΠΑ: ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!

 


Η ΄Ελεν Γκόλεϊ και η ΄Ολγα Ρούτερσμιτ σκότωσαν δύο άστεγους το 1999 και το 2005 – για να εισπράξουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων- αφού προηγουμένως προσποιήθηκαν πως τους βοηθούσαν να ξεφύγουν από τη ζωή στους δρόμους…Οι δύο ηλικιωμένες κυρίες, που λέγεται ότι έμοιαζαν με «πολύ καλές γιαγιάδες» κέρδισαν την εμπιστοσύνη των άστεγων ανδρών προσφέροντάς τους ένα μέρος να μείνουν και βοηθώντας τους να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Όμως οι άντρες αυτοί δεν είχαν ιδέα πως οι «γλυκές γιαγιάδες» είχαν συνάψει κρυφά πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής για αυτούς και είχαν σχέδια να τους σκοτώσουν για να πάρουν εκείνες τα χρήματα των ασφαλειών…

Δυο «γλυκιές γιαγιάδες»-δολοφόνοι


Η ΄Ελεν, που γεννήθηκε στο Τέξας το 1931 και η Όλγα, που γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1933- συναντήθηκαν σε ένα κέντρο ευεξίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και κατευθείαν ταίριαξαν. Το 1997, οι κυρίες, που ζούσαν και οι δύο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, έμπλεξαν με την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Χόλιγουντ - η οποία ήταν γνωστή για τη βοήθεια που πρόσφερε στους αστέγους. «Απλώς ταίριαζαν με το είδος του εθελοντή που είναι κατάλληλος για το πρόγραμμά μας. Δύο γιαγιάδες που θέλουν να γίνουν εθελόντριες και να σερβίρουν φαγητό, αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό, αυτό κάνουν οι γιαγιάδες», είπε ο πάστορας Τσαρλς Ζαχέντα, ο οποίος εργαζόταν στο πρόγραμμα δωρεάν γεύματος όπου ήταν εθελόντριες η ΄Ελεν και η ΄Ολγα, στο νέο podcast του Dateline, (Το Dateline NBC είναι ένα εβδομαδιαίο αμερικανικό τηλεοπτικό περιοδικό που εστιάζει κυρίως σε αληθινές ιστορίες εγκλήματος) με τίτλο του επεισοδίου «The Thing About Helen and Olga» (μτφ. Η υπόθεση της ΄Ελεν και της ΄Ολγας).

Το podcast κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου 2021 και ο οικοδεσπότης, ο Καναδός δημοσιογράφος Κιθ Μόρισον, αποκάλυψε αποκλειστικά στο DailyMail.com ότι παρόλο που οι δύο γυναίκες δούλεψαν μαζί τα δολοφονικά σχέδιά τους, δεν τα πήγαιναν ακριβώς καλά μεταξύ τους. «Πρόκειται για μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία. Η ΄Ελεν και η Όλγα ήταν ένα παράξενο ντουέτο. Υπήρξαν ταυτόχρονα φίλες και εχθροί, με ένα ιδιαίτερο τρόπο που έκανε τη δράση τους ακόμα πιο συναρπαστική. Αυτό που τις ένωσε, όταν γνωρίστηκαν, ήταν το κοινό τους πάθος για το κέρδος και τις απάτες. Και αφού το διαπίστωσαν, ανέπτυξαν μια σχέση που ήταν πραγματικά μοναδική. Στην πραγματικότητα δεν συμπάθησαν ποτέ η μία την άλλη, αλλά είχαν συγκεκριμένους ρόλους να παίξουν και συχνά γκρίνιαζαν η μία στην άλλη για το πώς είχε παίξει η άλλη τον ρόλο της. Αλλά κάθε ρόλος ήταν σημαντικός για τα εγκλήματα που έκαναν. Έλεγαν ότι ήθελαν να βοηθήσουν αυτούς που ήταν λιγότερο τυχεροί από εκείνες και πρόσφεραν σε διάφορους άστεγους ένα μέρος για να μείνουν. Τους βοηθούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, φρόντιζαν να έχουν φαγητό, τους πήγαιναν με το αυτοκίνητο όπου έπρεπε να πάνε και πολλά άλλα. Αλλά όλα ήταν ένα κόλπο. Το Λος Άντζελες έχει τεράστιο πληθυσμό αστέγων, όπως και πολλές άλλες πόλεις, ειδικά κατά μήκος της δυτικής ακτής όπου οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο ήπιες. Οι γυναίκες αυτές το μελέτησαν καλά, και μεθόδευσαν το σχέδιό τους: Θα εμφανίζονταν ως άγγελοι, ως γλυκές και πονόψυχες κυρίες στους άντρες που βρίσκονται σε απόγνωση και είναι άστεγοι και θα τους εκμεταλλεύονταν με μοναδικούς τρόπους…».


Τα εγκλήματα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ "ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ" ΖΗΤΑ Ο ΟΟΣΑ !!!

 


Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά σχεδόν 1,5 χρόνο έως το 2035 και κατά συνολικά 2,8 χρόνια έως το 2050, λόγω της αναμενόμενης αύξησης του προσδόκιμου ζωής, προβλέπει για την Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ετήσια έκθεσή του για τις συντάξεις (Pensions at a Glance 2021).

Η αύξηση αυτή οφείλεται στον μηχανισμό αυτόματης αναπροσαρμογής που έχει ψηφιστεί από το 2010 και που κατά κύριο λόγο οδηγεί μακροπρόθεσμα στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης στη χώρα μας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, ώστε από το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στο 15,7% του ΑΕΠ το 2019, να περιοριστεί στο 14,2% το 2025 και να πέσει στο 12% το μακρινό 2070.

Ο ΟΟΣΑ, για μια ακόμη φορά, και υπό το βάρος της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης της Covid-19, επιμένει πως η παροχή οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμων συντάξεων στο μέλλον συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις χώρες-μέλη του. Και ξεκαθαρίζει ότι παρά το γεγονός πως οι συντάξεις διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα οικονομικά των συντάξεων επιδεινώθηκαν λόγω της απώλειας εισφορών (οι ελλείψεις καλύφθηκαν κυρίως από τους κρατικούς προϋπολογισμούς), με αποτέλεσμα η τοποθέτηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων σε σταθερή βάση για το μέλλον να «απαιτεί νέες επώδυνες πολιτικές αποφάσεις».

Ειδικά για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν κατά 2,8 χρόνια έως το 2050, λόγω της σύνδεσής τους με το προσδόκιμο ζωής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 62 έτη που είναι σήμερα, μετά από 40 χρόνια εργασίας, το γενικό όριο ηλικίας θα εκτιναχθεί σχεδόν στα 65, μετά από 29 έτη. Η αύξηση θα αρχίσει να φαίνεται από το 2035, καθώς το όριο ηλικίας θα αυξηθεί κατά σχεδόν 1,5 χρόνο. Καθώς μάλιστα και άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ έχουν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις διασύνδεσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, η έκθεση δείχνει πως η ηλικία στην οποία μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος που εισήλθε στην αγορά εργασίας στα 22 του έτη, αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5 χρόνια στη Δανία και την Εσθονία από το 2021 έως το 2050 και κατά 2,5 χρόνια στην Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα (ν. 3863/2010) προβλέπει ότι από την 1/1/2021 θα έπρεπε να ξεκινήσει η πρώτη διαδικασία αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας με σημείο αναφοράς τα 65 έτη και βάσει της μεταβολής στο προσδόκιμο ζωής κατά τη δεκαετία 2010-2020. Από 1/1/2024 τα όρια ηλικίας θα ανακαθορίζονται ανά τριετία, με βάση πάντα το προσδόκιμο ζωής.

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: "Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ" !!!

 



Ανακοίνωση: Η εθνική Τράπεζα έχει ανάγκη από προσλήψεις και όχι απολύσεις!


Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην ΕΤΕ, που πλέον κάνει δύο εθελούσια προγράμματα το χρόνο, λες και περισσεύει κόσμος να φύγει! Η νέα εθελούσια μάλιστα, 5 μήνες μετά την τελευταία, είναι στοχευμένη και επίσημα πια, όπως μας είπε και ο Δ/νων Σύμβουλος στο μήνυμά του προς το προσωπικό. Μαύρα Χριστούγεννα έχει σκοπό να περάσουμε η Διοίκηση ξανά, με τους συναδέλφους σε φοβερές συνθήκες ανασφάλειας και φόβου.

Στόχος: α. οι υπάλληλοι στο δίκτυο, ταμίες και chief teller που έχουν την ατυχία να είναι 50 ετών αλλά θέλουν για σύνταξη καμιά 10ετία και παραπάνω και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Συνάδελφοι που έχασαν την οργανική τους θέση λόγω κλεισιμάτων καταστημάτων, β. οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν στο πρώην έργο Ηρακλή (data remediation) που επίσης είναι 45 ετών και άνω και η τράπεζα θέλει να τους διώξει με το ζόρι χωρίς κανένας να κατάλαβε πώς βρέθηκε σε αυτή τη λίστα, και χωρίς τα παραμύθια για εξέλιξη πια να πιάνουν τόπο και γ. συνάδελφοι σε μονάδες της διοίκησης, ώστε να προχωρήσει ανενόχλητα το outsourcing και η επέλαση των ειδικών συνεργατών.

Ειδικά στο δίκτυο, η άθλια κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι πελάτες διαμαρτύρονται καθημερινά για την έλλειψη υπαλλήλων και τα καταστήματα που έκλεισαν, και η εξυπηρέτησή τους γίνεται με ουρές και τρομερή καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι συνάδελφοι έχουμε φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης, με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, με την παράλογη στοχοθεσία να είναι καθημερινά φόβητρο. Και θέλουν να μειώσουν κι άλλο το προσωπικό, αυτό είναι αναδιάρθρωση – διάλυση! Και με «λιτό οργανόγραμμα», δηλαδή μας λένε κατάμουτρα ότι θα περικοπούν κι άλλες θέσεις! Το μοντέλο τους προφανώς είναι το κατάστημα Συντάγματος (πρώην i bank) που λειτουργεί με 3 άτομα, από τους οποίους η μία συναδέλφισσα μέσω εταιρείας!

Αφού εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια τους ταμίες, που εργάζονταν χωρίς διάλειμμα και απλήρωτα, τώρα τους πετάνε στο δρόμο, όταν η ανεργία και οι μισθοί των 500 ευρώ είναι η μόνη λύση για όσους βρεθούν άνεργοι στα 45κάτι τους. Από τη 2η μέρα της εθελούσιας άρχισαν τηλεφωνήματα από περιφερειακούς σε συναδέλφους ταμίες να φύγουν γιατί θα καταργηθεί η θέση και θα τους κόψουν το επίδομα των 250 ευρώ, όπως ήδη έκαναν πέρυσι σε ορισμένους ταμίες και είχαμε καταγγείλει! Στη Στερεά Ελλάδα είπαν σε ταμίες ότι υπάρχει θέση σε νησί, στην Καλαμάτα απειλούσαν ότι θα γυρνάνε τον ταμία σε όλη την Πελοπόννησο! Έχουν αποθρασυνθεί! Δεν κάνουν διακρίσεις ούτε σε μονογονεϊκές οικογένειες με μαθητές και τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις.

Κι αυτό το βαφτίζουν αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού! Δηλαδή, η τιμωρία ποια θα ήταν; Μας δουλεύουν κανονικά!

BLOOMBERG: ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ !!!

 


Του Andy Mukherjee,
Bloomberg


Ο οριστικός θάνατος των μετρητών είναι κοντά. Ως καταναλωτές, ωστόσο, θα πρέπει να ελπίζουμε το τέλος τους να μην φτάσει πολύ σύντομα.

Δεν είναι η πανδημία που θέτει εκτός παιχνιδιού αυτό το δημοφιλές μέσο πληρωμής. Το μόνο που έχει κάνει η Covid-19 είναι να επιταχύνει μια τάση που ήταν ήδη υπαρκτή. Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το πρώτο iPhone το 2007, άρχιζε ήδη να σκοτώνει την ανάγκη για χρήση τραπεζογραμματίων. Αυτόνομα αυτοκίνητα, ψυγεία που πραγματοποιούν μόνα τους παραγγελίες και τα ψηφιακά μας avatar στο metaverse (μετασύμπαν) θα βάλουν τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο του "βασιλιά Χρήμα".
5 τρισ. δολ.

Η Covid-19 μετατόπισε παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις συνολικού όγκου 5 τρισ. δολ. από τον φυσικό κόσμο στο διαδίκτυο. Στον βαθμό που ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των συναλλαγών διεξαγόταν με μετρητά (47% στην ευρωζώνη), η ιδέα ότι το παραδοσιακό νόμισμα το οποίο έχει εκδοθεί από την κεντρική τράπεζα ήταν απαραίτητο για την αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

Μετά από μια αρχική εκτίναξη στην προληπτική συσσώρευση μετρητών, οι περιορισμοί στην κινητικότητα και ο φόβος της μεταφοράς μικροβίων από τον χειρισμό χαρτονομισμάτων έφεραν αναγκαστικά μια αλλαγή στις συνήθειες.

Όταν οι κυβερνήσεις μοίρασαν κουπόνια προκειμένου να αυξήσουν τις δαπάνες - όπως στο Χονγκ Κονγκ - εκατομμύρια καταναλωτές και χιλιάδες έμποροι έγιναν νέοι χρήστες διαδικτυακών συστημάτων πληρωμών μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσουν τα voucher αυτά. Πολλοί πιθανότατα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις νέες διόδους για τη διευθέτηση λογαριασμών.

Διαφορετικές τροχιές, ίδια κατεύθυνση

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ....ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Η DK !!!

 



Τράπεζα Πειραιώς: Στην DK το πακέτο ναυτιλιακών δανείων DORY

Από το mononews.gr


To DORY, είναι το 3ο πακέτο ναυτιλιακών δανείων που κατοχυρώνεται στην DK.

Στην DK (Davidson Kempner), η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Μιχάλη Χατζηπαυλου, δίδεται από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως όλα δείχνουν το πακέτο DORY, το οποίο περιλαμβάνει ναυτιλιακά δάνεια, που είχαν σταματήσει να αποπληρώνονται.

Η προσφορά του DK ήταν σαφώς καλύτερη της 2η εταιρείας που έδωσε προσφορά, για το πακέτο DORY, δηλαδή της Fortress.

Η οικονομική διαφορά των δυο μονομάχων για το DORY, είχε να κάνει με την αποτίμηση κυρίως στο δάνειο ενός συγκεκριμένου εφοπλιστή. Δηλαδή του Γιώργου Γιαλόζογλου.

Δηλαδή τι εγγυήσεις έχει δώσει, τα collaterals, η αξία των πλοίων κλπ.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είχε εμπλακεί με τα πετρέλαια της Βενεζουέλας προ ετών.

Μεγάλα δάνεια στο ίδιο πακέτο DORY έχει ο εφοπλιστής Κροντηράς, ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς της Star Bulk Carriers κλπ.

19 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000.000€ !!!

 



Για την 9η Δεκεμβρίου 2021 έχει προσδιοριστεί μετά από αναβολή η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με 19 κατηγορούμενους στο σκάνδαλο «μαμούθ» που εκτυλίχθηκε στην πρώην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (νυν Alpha Bank) με την υποβολή ψευδών στοιχείων για την εξασφάλιση δανείων ύψους 2.257.022 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, της πλαστογραφίας με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ από κοινού και της απάτης με ζημία άνω των 120.000 ευρώ από κοινού.

Η μέθοδος που ακολουθούσε η ως άνω οργανωμένη εγκληματική ομάδα ήταν η ακόλουθη: η Α. Β. στις περισσότερες περιπτώσεις κατά μόνας ή και σε συνεργασία με τους ανωτέρω αναφερόμενους, προσέγγιζε (στην Κρήτη και στην Αττική) αφερέγγυα πρόσωπα, κυρίως χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ανέργους, με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και τους πρότεινε έναντι αμοιβής να συνεργασθούν μαζί της και να χρηματοδοτηθούν λαμβάνοντας στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια από το κατάστημα της Εμπορικής στη Ρόδο, προφασιζόμενοι την αγορά οικοπέδων.

Εφόσον τα εν λόγω άτομα συμφωνούσαν να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση του εγκληματικού σχεδίου, η Μ. Α., η οποία είχε γνώσεις λογιστικής, μετά από συνεννόηση με τον Μ. Μ. και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, προέβαινε μέσω διαδικτύου στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων επ’ ονόματι των υποψηφίων πιστούχων καταχωρώντας εικονικά εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, με βάση τα οποία εκδίδονταν στη συνέχεια εκκαθαριστικά φόρου, τα οποία ο Γ. Π. καταχωρούσε ως συνημμένα δικαιολογητικά στις υποβληθείσες εκ μέρους των υποψηφίων δανειοληπτών αιτήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Ο ΡΕΜΟΣ, ΤΑ PANDORA PAPERS ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

 


Από το mononews.gr


Αντώνης Ρέμος η Αντώνης Πασχαλίδης, σύμφωνα με τα Pandora Papers.

Διαλέξτε όνομα αν και είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το κανονικό όνομα του Ρέμου είναι Πασχαλίδης.

Φυσικά τώρα με την αποκάλυψη του ονόματος του στα Pandora Papers είναι δεδομένο ότι θα τον καλέσουν από το ΚΕΦΟΜΕΠ για προσωπική του υπόθεση.

Επειδή η κλήση θα αργήσει, μέχρι τότε, μπορεί να τραγουδάει στο κέντρο διασκέδασης στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ.

Λοιπόν εξαιτίας των Pandora Papers, μου διηγηθήκαν το εξής ωραίο περιστατικό:

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ, πρώτο τραπέζι πίστα.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Η συμφωνία, θα αποτελέσει την νέα Κοινοτική Οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που θα ισχύσει από 1.1.2025. Είναι όμως άμεσα καθοριστική για τις εξελίξεις σε όλα τα πεδία της αγοράς. Και συγκεκριμένα:

1. Νησιά Αιγαίου: Επανέρχεται ουσιαστικά το άρθρο που ίσχυε από τη συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ και επί δεκαετίες κατοχύρωνε την δυνατότητα της Ελλάδας για έκπτωση 30% στους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Το δικαίωμα αυτό η Ελλάδα το έχασε μετά τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Έχει απομείνει κατ΄εξαίρεσιν μόνο σε 5 νησιά (Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος). Λήγει κάθε χρόνο και ανανενώνεται μόνον και μόνον εξαιτίας των προσφυγικών ροών. Όσο το πρόβλημα αυτό παραμένει, η Ελλάδα δικαιούται κάθε τέλος του χρόνου να ζητά από την ΕΕ να εγκρίνει να μην καταργηθεί και σε αυτά.

Σε τέτοια περίπτωση, ο ΦΠΑ θα έπρεπε να αυξηθεί έως 50% δηλαδή συντελεστές 24% αντί 17% ή 13% αντί 9% ή 6% αντί 4% που κατ’εξαίρεση ισχύουν ακόμη στα 5 αυτά νησιά του Αιγαίου.

Με κριτήριο το μεταναστευτικό πρόβλημα, η παράταση της έκπτωση ΦΠΑ στα 5 νησιά θα εγκριθεί προφανώς και για το 2022 και στα επόμενα χρόνια, αλλά ως το 2025 θα εξετάζεται με βάση το εάν υφίστανται ακόμη το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Δεν έχουν όμως αυτό το «προνόμιο», ούτε το Αγαθανονήσι, ούτε το Καστελόριζο, ούτε τα άλλα ακριτικά ή μη νησιά του Αιγαίου, ασχέτως αν αντιμετωπίζουν ή όχι πρόβλημα μεταναστευτικών ροών.

Αυτό αλλάζει όμως αφού, ανάλογα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, από το 2025 η ελληνική Βουλή θα μπορεί να μειώσει σε μόνιμη βάση όχι μόνον στα 5 αυτά νησιά, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου τον ΦΠΑ κατά 30%, χωρίς να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγίες.

2. Νεόδμητα ακίνητα: Από το 2006 μέχρι σήμερα, η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ (18% τότε και 24% πλέον) στα νεόδμητα ακίνητα. Εξ αρχής είχε τεθεί απαλλαγή για την α΄ κατοικίας. Αλλά η κρίση στην οικοδομή από το 2007 και εν συνεχεία στα Μνημόνια, είχε σταθεί αιτία για αναστολή του ΦΠΑ. Από το 2019 που εξελέγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το θέμα έχει μπει στον «πάγο» έως το τέλος του 2022.

ΟΙ 5+1 ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΔΙΔΑΞΕ...THUG LIFE !!!

 



Του Κωνσταντίνου Δέδε,
provocateur.gr 

*Το κείμενο γράφτηκε στις 21/10/21



Τα μάθατε; Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και γιος του αείμνηστου Ανδρέα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με κάθε επισημότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλιστα, έκανε ήδη το πρώτο συγκινητικό throwback ξεκινώντας την δήλωσή του με το «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», μια συνθηματολογία που μας γυρίζει στο 1981 και την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, άλλωστε, ποντάρει πολλά στους αγνούς οπαδούς της παράταξης που μετά τα μνημόνια και την γενικότερη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκαν από αυτή.

Σε ένα σουρεαλιστικό και κάπως σατιρικό πλαίσιο, αποφασίσαμε να βρούμε τις 5 στιγμές που ο Γιώργος Παπανδρέου δίδαξε πολιτικό thug life και να φωνάξουμε με όση δύναμη μας έχει απομείνει ότι ευελπιστούμε «να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή» αλλά και «πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Έκανε τον Σαρκοζί να χορέψει πάνω σε τραπέζι

Πίσω στο 2011 και στη συνάντηση του G20 στις Κάννες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Το περιβόητο δημοψήφισμα πέφτει στο τραπέζι από τον Γιώργο Παπανδρέου και τότε ξεκινά το πάρτι, ένα πάρτι που θα έκανε τον Αντρέ Μπρετόν και τον σουρεαλισμό του να υποκλιθούν. Ο Νικολά Σαρκοζί, τότε πρόεδρος της Γαλλίας, αποκαλεί τον ΓΑΠ «γ….. ψυχασθενή» και σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζι. Θα ακολουθήσουν μερικές ακόμα κόσμιες εκφράσεις αλλά και περιστατικά τ
α οποία μπορείτε να τα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Γιώργο, τους χόρεψες.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ: ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

 



Εγκύκλιος του φορέα δίνει παράταση σε σειρά υποθέσεων για τις οποίες εκκρεμεί η αίτηση απαλλαγής από την καταβολή εισφορών.


Της Ρούλας Σαλούρου,
euro2day.gr


Ανάσα για διευθυντές, διευθύνοντες συμβούλους και διαχειριστές εταιρειών που δεν έχουν υποβάλει αίτηση απαλλαγής από την ευθύνη για τη μη καταβολή εισφορών των επιχειρήσεων στις οποίες προΐστανται, δίνει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, καθώς παρατείνει την προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Με την αίτηση αυτή, τα στελέχη των εταιρειών γλυτώνουν… το κυνηγητό από το ΚΕΑΟ, καθώς και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον τους. Με την ίδια εγκύκλιο, τονίζεται ότι μέχρι την ίδια ημερομηνία, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση τυχόν αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι την προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία (31.12.2020) και οι οποίες είχαν απορριφθεί, για διάφορους λόγους.

Στην εγκύκλιο επαναλαμβάνεται ότι για να έχει ένα φυσικό πρόσωπο αλληλέγγυα ευθύνη για την καταβολή ασφαλιστικών οφειλών μιας επιχείρησης, θα πρέπει σωρευτικά να συμμετείχε στη διοίκηση με κάποια από τις προβλεπόμενες εκπροσωπευτικές /διαχειριστικές ιδιότητες (π.χ. Προέδρου, Δ/ντος Συμβούλου, Εκκαθαριστή κ.λπ.), να κατέχει την εν λόγω ιδιότητα είτε κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών είτε κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής δόσης ρύθμισης και να υπήρξε υπαίτιο για τη μη καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών του νομικού προσώπου.

Τέλος, διευκρινίζεται εκ νέου ότι η αρμοδιότητα του ΚΕΑΟ για έκδοση απόφασης απαλλαγής από αλληλέγγυα ευθύνη υφίσταται μόνο στις περιπτώσεις που έχουν διενεργηθεί πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών του νομικού προσώπου. Αν δεν συντρέχει αυτή η προϋπόθεση, το αίτημα του αιτούντος θα εξετάζεται από την αρμόδια τοπική υπηρεσία e-ΕΦΚΑ.

Όσο για τις πιθανές αιτίες εξαίρεσης, αυτές είναι:

1% VS 99% : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ !!!

 


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
π. Αν, Υπουργού Οικονομικών, και Υφ/γού Οικονομικών


Το 2020, οι πολύ πλούσιοι ενήλικοι με περιουσία άνω του 1 εκ. δολαρίων ανέρχονταν σε 56 εκ. άτομα, αντιπροσωπεύοντας το 1,1% των ενηλίκων του πλανήτη. Το 2019 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 47 εκ. και 0,9%, το 2018, 42 εκ. και 0,8% και λίγο παλαιότερα το 2015, 34 εκ. με 0,7%. Από το 2015 και μετά βλέπουμε μια αύξηση των υπερπλουσίων κατά 22 εκ. άτομα.

Το παραπάνω 1,1% κατέχει το 45,8% του παγκόσμιου πλούτου ενώ το 2019 κατείχε το 43,9% και το 2018 44,8%!!! Παρόμοιο με το 2020 ποσοστό επί του πλούτου κατείχε και το 2015. Μετά λοιπόν από μια μικρή πτωτική τάση, η κρίση Covid συνέβαλε στην ανάκαμψή της θέσης του 1%, (βλ. Διάγραμμα- Πυραμίδα του πλούτου σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Credit Suisse).

Παλαιότερη μελέτη του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κατέγραφε ότι μόνο 147 οικογένειες ελέγχουν το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας ή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ελέγχουν τα πάντα». 
SSL Certificates