.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ 5+1 ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΔΙΔΑΞΕ...THUG LIFE !!!

 



Του Κωνσταντίνου Δέδε,
provocateur.gr 

*Το κείμενο γράφτηκε στις 21/10/21



Τα μάθατε; Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και γιος του αείμνηστου Ανδρέα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με κάθε επισημότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλιστα, έκανε ήδη το πρώτο συγκινητικό throwback ξεκινώντας την δήλωσή του με το «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», μια συνθηματολογία που μας γυρίζει στο 1981 και την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, άλλωστε, ποντάρει πολλά στους αγνούς οπαδούς της παράταξης που μετά τα μνημόνια και την γενικότερη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκαν από αυτή.

Σε ένα σουρεαλιστικό και κάπως σατιρικό πλαίσιο, αποφασίσαμε να βρούμε τις 5 στιγμές που ο Γιώργος Παπανδρέου δίδαξε πολιτικό thug life και να φωνάξουμε με όση δύναμη μας έχει απομείνει ότι ευελπιστούμε «να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή» αλλά και «πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Έκανε τον Σαρκοζί να χορέψει πάνω σε τραπέζι

Πίσω στο 2011 και στη συνάντηση του G20 στις Κάννες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Το περιβόητο δημοψήφισμα πέφτει στο τραπέζι από τον Γιώργο Παπανδρέου και τότε ξεκινά το πάρτι, ένα πάρτι που θα έκανε τον Αντρέ Μπρετόν και τον σουρεαλισμό του να υποκλιθούν. Ο Νικολά Σαρκοζί, τότε πρόεδρος της Γαλλίας, αποκαλεί τον ΓΑΠ «γ….. ψυχασθενή» και σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζι. Θα ακολουθήσουν μερικές ακόμα κόσμιες εκφράσεις αλλά και περιστατικά τ
α οποία μπορείτε να τα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Γιώργο, τους χόρεψες.





​Όταν έκλαψε ο Γιώργος Παπανδρέου από τα δακρυγόνα

Φεβρουάριος του 2009 και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά, εν γνώσει των αστυνομικών αρχών όπως υποστηρίζουν οι πρώτοι, για να συναντηθούν με τους αγρότες της Κρήτης. Μόλις ο τότε πρόεδρος της παράταξης μαζί με τους συνεργάτες του περνάει το μπλόκο της Αστυνομίας, ξεκινά μαζική ρίψη χημικών. Η αναμνηστική φωτογραφία από το περιστατικό έχει την λεζάντα: Όταν έκλαψε ο Γιώργος Παπανδρέου.



«Λεφτά υπάρχουν»

Φτάνουμε στην περιβόητη δήλωση. Ήταν Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν ο ΓΑΠ, από την Κοζάνη, σε προεκλογική ομιλία, λέει τα εξής: «(…) Ρωτούν συνέχεια πού θα βρείτε τα λεφτά. Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις. Αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις. Αν νοικοκυρέψεις το κράτος. Αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Ώστε να αβγατίσουν και να διαμορφώσουν, να δημιουργήσουν έναν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο. Θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών της χώρας μας». Φυσικά, οι περισσότεροι δεν εστίασαν στο «λεφτά υπάρχουν» και όχι στη γενικότερη δήλωση και το πλαίσιο στο οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση. Παρ’ όλα αυτά, στο συλλογική μνήμη παραμένει ως μία από τις σημαντικότερες πολιτικές φράσεις της μεταπολίτευσης.




Αποποινικοποίηση της κάνναβης before it was cool

«Είμαι εδώ και δεκαετίες υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης! Ας πρωτοπορήσουμε! Να σπάσουμε κυκλώματα παράνομης διακίνησης και να ελέγξουμε την παραγωγή και την διάθεσή της ως πολιτεία θα υπάρχει όφελος για πολιτεία» έχει δηλώσει ο Γιώργος Παπανδρέου και μιλούσε φυσικά για το οικονομικό όφελος. Η αλήθεια ότι είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για περισσότερο από δέκα χρόνια, before it was cool δηλαδή. ΟΚ, αυτό του το δίνουμε.

Είναι αθλητικός τύπος

  • Κανό: 2018 και ο ΓΑΠ κάνει τις βόλτες του με το κανό στη Σκιάθο. Το αποτέλεσμα; Εκδορές και μεταφορά στο κέντρο υγείας του νησιού γιατί το κανό του αναποδογύρισε και χτύπησε έπεσε στα βράχια. Θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα.
  • Ποδήλατο: Δεν είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας που έχει αδυναμία στο ποδήλατο. Πριν από αρκετά χρόνια, προσπάθησε να επαναφέρει την αλυσίδα στη θέση της εν κινήσει. Το αποτέλεσμα; Κάταγμα στο δάχτυλο και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο στο ύψος της πλάτης.



Καστελόριζο και καληνύχτα σας

Το highlight της πολιτικής του καριέρας. Από το Καστελόριζο και με φόντο το ήσυχο λιμάνι πίσω του, στις 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα χτυπήσει την πόρτα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά από αυτό και τις εσωκομματικές διαφορές που ακολούθησαν, έριξε μαύρη πέτρα. Ο νέος κύκλος της ήδη cult πολιτικής του καριέρας, ξεκινά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates