.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

LUC MONTAGNIER: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 



Ιδιαίτερα επικριτικός κατά των «εμβολίων» του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο Γάλλος ιολόγος Luc Montagnier προειδοποιώντας ότι ευθύνονται για τις μεταλλάξεις και τις παραλλαγές του covid 19.

Ο Γάλλος ιολόγος και βραβευμένος με Nobel ο Luc Montagnier επέκρινε τα εμβόλια και προειδοποίησε τους γιατρούς ότι είναι «υπεύθυνοι για το μέλλον της ανθρωπότητας» εάν συνεχίσουν να το χορηγούν σε ασθενείς.

Ο 89χρονος ιολόγος προσκλήθηκε από τον Gianluigi Paragone, έναν δημοσιογράφο και πολιτικό που πρωτοστάτησε στο κίνημα «Italexit» στην Ιταλία.

Σχεδιασμένο μετά το Brexit, το κίνημα Italexit υποστηρίζει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Together to Say Enough» στο Μιλάνο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στο Green Pass, το οποίο θα εμποδίσει τους ανεμβολίαστους πολίτες να συμμετέχουν σε ταξίδια, τραπεζικές συναλλαγές, εργασία, ψώνια κ.λπ.

Επικρίνει τα εμβόλια

Ο Γάλλος ιολόγος Luc Montagnier είναι επικριτικός κατά των εμβολίων καθώς και της στρατηγικής εμβολιασμού ολόκληρου του πλανήτη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα εμβόλια «δεν προστατεύουν από τη μετάδοση», κάτι που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ανακοίνωσαν στην αρχή».

Όχι μόνο το εμβόλιο αποτυγχάνει να προσφέρει ανοσία για τον κορωνοϊό, αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για την πρόκληση ασθενειών.

«Η πρωτεΐνη ακίδας, η οποία συντίθεται από το αγγελιοφόρο RNA που περιέχεται στο εμβόλιο, είναι τοξική για τα κύτταρα», προειδοποίησε ο Montagnier.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού «είναι πιθανό να προκαλέσουν νευρολογικές ασθένειες, πολύ σοβαρές ασθένειες του εγκεφάλου».

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ATM ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ !!!

 




Δεν αρκεί η δήλωση από τους κληρονόμους στην Τράπεζα μόνο του θανάτου, αλλά απαιτούνται και οι ενέργειες για ακύρωση της σύνδεσης του λογαριασμού με την κάρτα αναλήψεων

Παράνομες αναλήψεις με κάρτα από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ATM) με σύνδεση στον ατομικό λογαριασμό καταθέσεων του δικαιούχου, μετά το θάνατό του και σε χρόνο που προηγήθηκε εκείνου της δήλωσης απώλειας της κάρτας προς την εκδότρια τράπεζα.

Η τράπεζα δεν ευθυνόταν έναντι των κληρονόμων του δικαιούχου του λογαριασμού, καθόσον λόγω της διαδικασίας έκδοσης και χορήγησης της κάρτας δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν αντιληπτές οι παράνομες αναλήψεις, παρά μόνο αν είχε ζητηθεί αναλυτική κίνηση λογαριασμού, γεγονός όμως που δε συνέτρεξε.

Η μη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ή η μη αποδέσμευση της κάρτας αναλήψεων από αυτόν, με μόνη την πληροφόρηση του θανάτου και χωρίς σχετικό αίτημα των νομιμοποιούμενων προσώπων, δεν αποτελεί παράνομη παράλειψη των προστηθέντων υπαλλήλων της τράπεζας και συνεπώς δεν στοιχειοθετεί αδικοπρακτική ευθύνη της τελευταίας
Κοινός τραπεζικός λογαριασμός. Ζητήματα σχετικά με τις αναλήψεις

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Αρείου Πάγου

Αριθμός απόφασης: 211/2016

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Α2’ Πολιτικό Τμήμα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές: Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τσόλα, Δημήτριο Κράνη, Αντώνιο Ζευγώλη και Εμμανουήλ Κλαδογένη, Αρεοπαγίτες.

ΣΥΝΗΛΘΕ σε δημόσια συνεδρίαση στο Κατάστημά του, στις 9 Νοεμβρίου 2015, με την παρουσία και της γραμματέως, Θεοδώρας Παπαδημητρίου, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Των αναιρεσειόντων: 1) Α. Κ. του Λ. – Π., κατοίκου …, 2) Ε. Λ. – Π. Κ., συζύγου Γ. Γ., κατοίκου … και 3) Μ. Λ. – Π. Κ., συζύγου Τ. Α., κατοίκου …, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Χρήστο Κουτρομάνο.

Της αναιρεσίβλητης: Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “…………..”, η οποία εδρεύει στην … και εκπροσωπείται νόμιμα, εκπροσωπήθηκε δε από την πληρεξούσια δικηγόρο της Λουκία Βαρελά.

Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 3-7-2007 αγωγή των ήδη αναιρεσειόντων και προσώπου που δεν είναι διάδικος στην παρούσα δίκη, η οποία κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 2419/2009 του ίδιου Δικαστηρίου και 6063/2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητούν οι αναιρεσείοντες με την από 29-7-2014 αίτησή τους.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, οι διάδικοι παραστάθηκαν, όπως σημειώνεται πιο πάνω.

Ο εισηγητής Αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Τσόλας ανέγνωσε την από 27-10-2015 έκθεσή του, με την οποία εισηγήθηκε την απόρριψη της κρινόμενης αίτησης. Ο πληρεξούσιος των αναιρεσειόντων ζήτησε την παραδοχή της αίτησης, η πληρεξούσια της αναιρεσίβλητης την απόρριψή της, καθένας δε την καταδίκη του αντιδίκου μέρους στη δικαστική δαπάνη.

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

ΠΑΡΟΣΜΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΟΤΑΝ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ...ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

 



Η λοίμωξη από Covid θα μπορούσε να κάνει όλο και περισσότερα παιδιά ιδιότροπα όσον αφορά το φαγητό, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πάσχουν από παροσμία -μια διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι βιώνουν περίεργες και συχνά δυσάρεστες παραμορφώσεις της όσφρησης.

Για παράδειγμα, η σοκολάτα μπορεί να μυρίζει σαν βενζίνη ή κάποιος μπορεί να μυρίζει σάπιο λάχανο αντί για λεμόνι.

Οι ειδικοί της όσφρησης στο University of East Anglia and Fifth Sense, το φιλανθρωπικό ίδρυμα για άτομα που πάσχουν από διαταραχές όσφρησης και γεύσης, λένε ότι ιδιαίτερα τα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να φάνε τροφές που κάποτε αγαπούσαν.

Η Fifth Sense και ο Carl Philpott, από την Ιατρική Σχολή Norwich της UEA, κυκλοφόρησαν οδηγίες για να βοηθήσουν τους γονείς και τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίσουν καλύτερα τη διαταραχή.

Ο καθηγητής Philpott είπε: «Η παροσμία πιστεύεται ότι είναι μία κατάσταση κατά την οποία λειτουργούν λιγότεροι υποδοχείς της οσμής, γεγονός που οδηγεί στο να μπορούμε να συλλάβουμε μόνο μερικά από τα συστατικά μίας μυρωδιάς. Γνωρίζουμε ότι περίπου 250.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποστεί παροσμία ως αποτέλεσμα μόλυνσης από την Covid», σημειώνει και προσθέτει:

«Αλλά τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα από τότε που η Covid άρχισε να σαρώνει τις σχολικές τάξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι επηρεάζει και τα παιδιά. Σε πολλές περιπτώσεις, η πάθηση κάνει τα παιδιά να μην τρώνε πολύ και πολλά μπορεί να δυσκολεύονται εντελώς να φάνε.

«Είναι κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει αναγνωριστεί πραγματικά από τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, οι οποίοι απλώς πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι δύσκολα στο φαγητό, χωρίς να συνειδητοποιούν το υποκείμενο πρόβλημα».

Ο καθηγητής Philpott πρόσθεσε ότι βλέπει έφηβους ασθενείς με παροσμία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ PLAYBOY !!!

 



«Βαμπίρ» που χειριζόταν και νάρκωνε δεκάδες νέες γυναίκες για να παίρνουν μέρος σε σεξουαλικά όργια ενώ δημοσίως παρουσιαζόταν ως «πρωταθλητής» της σεξουαλικής ελευθερίας. Αυτό ήταν το προφίλ του Χιου Χέφνερ, που σκιαγραφείται σε μία σειρά ντοκιμαντέρ και επιχειρεί να «ρίξει φως» στη ζωή του.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων με τίτλο «Τα Μυστικά του Playboy» (Secrets of Playboy), που θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιανουαρίου 2022, αποκαλύπτονται τα μυστικά της βίλας που είχε μετατραπεί σε έναν χώρο όπου γινόταν αλόγιστη χρήση ναρκωτικών και λάμβαναν χώρα ακόμα και κτηνωδίες σε βάρος γυναικών που κακοποιούνταν σεξουαλικά. Στη σειρά ντοκιμαντέρ μίλησαν άτομα που κατοικούσαν στη βίλα, οι πρώην σύντροφοι του Χιου Χέφνερ, Χόλι Μάντισον και Σόντρα Θίοντορ καθώς επίσης και η Πατρίτσια Μάστεν (PJ Masten) που προσλάμβανε και εκπαίδευε τα «κουνελάκια» του Playboy.

«Ο Χιου Χέφνερ διοργάνωνε βραδιά γουρουνιών»

Η 65χρονη σήμερα Πατρίτσια Θίοντορ αποκάλυψε πως διοργανώνονταν πέντε φορές την εβδομάδα όργια στη βίλα του Playboy τα οποία «τσάκιζαν» τα κορίτσια. Ο Χιου Χέφνερ διοργάνωνε επίσης κάθε εβδομάδα τη «Βραδιά Γουρουνιών» κατά τη διάρκεια της οποίας καλούσε στη βίλα «δεκάδες άσχημες πόρνες» για να συνευρεθούν ερωτικά με φίλους του.

Κρατούσαν ομήρους και βίαζαν «κουνελάκια» του Playboy

Στα VIP μέλη των κλαμπ του Χιου Χέφνερ δινόταν η δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν με κάποιους να φτάνουν στο σημείο να βιάζουν γυναίκες. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύφθηκε ότι ο παραγωγός και παρουσιαστής του σόου Soul Train, Ντόναλντ Κορτέζ Κορνίλιους, κατηγορήθηκε ότι κράτησε ομήρους δύο «κουνελάκια» του Playboy και το ένα το βίασε. Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στην αστυνομία και ο Χιου Χέφνερ την γνώριζε, όπως υποστήριξαν γυναίκες που μίλησαν στο ντοκιμαντέρ. Η Χόλι Μάντισον, «κουνελάκι» του Playboy και σύντροφος του Χέφνερ για 8 χρόνια, αποκάλυψε ότι ο ίδιος αρνιόταν κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσει προστασία κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών τους επαφών ενώ η ζωή που έκανε μέσα στη βίλα, την έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ !!!

 




Έρευνες με ελληνικές ποικιλίες βαμβακιού σε θερμοκήπια διεξάγουν επιστήμονες του σημαντικότερου στην Ευρώπη κι ενός από τα καλύτερα παγκοσμίως πανεπιστημίου για τον αγροδιατροφικό τομέα Wageningen στην Ολλανδία. Στόχος να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να παραχθεί βαμβάκι σε θερμοκήπια, με πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο απ’ ότι στην ανοιχτή καλλιέργεια, και κατ’ αυτόν τρόπο μακροπρόθεσμα να παραχθεί βαμβάκι στην Ολλανδία.

Πρόκειται για είδηση που πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί τη με διαφορά σημαντικότερη βαμβακοπαραγωγό χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την 10η σε παραγωγή βάμβακος χώρα στον πλανήτη καθώς το βαμβάκι

  • από τη μια, χρειάζεται κλιματικές συνθήκες εκ διαμέτρου αντίθετες απ’ αυτές της Ολλανδίας, δηλαδή ζέστη και άφθονη ηλιοφάνεια (γ’ αυτό άλλωστε στην ΕΕ καλλιεργείται στην Ελλάδα -το 80% της παραγωγής- και την Ισπανία),
  • από την άλλη, είναι καλλιέργεια όγκου, συνεπώς δεν συμφέρει η καλλιέργειά του σε θερμοκήπια, όσο μεγάλα ή τεχνολογικά προηγμένα κι αν είναι, καθώς, με τα υπάρχοντα σήμερα επιστημονικά δεδομένα, οι παραγόμενες ποσότητες θα είναι πολύ μικρές και μάλιστα σε απαγορευτικά επίπεδα τιμών.

Στόχος η παραγωγή βάμβακος υψηλής ποιότητας

Παρ’ όλα αυτά από πέρυσι ξεκίνησαν στην επιχειρηματική μονάδα θερμοκηπιακών κηπευτικών και βολβών λουλουδιών του πανεπιστημίου και ερευνητικού κέντρου του Wageningen οι έρευνες για το κατά πόσο μπορεί να καλλιεργηθεί βαμβάκι σε θερμοκήπια με πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο κι έτσι μακροπρόθεσμα να παράγονται ρούχα από ολλανδικό βαμβάκι. Τις έρευνες χρηματοδοτεί η ολλανδική εταιρεία Dutch Cotton BV, που εμπορεύεται βαμβάκι και στοχεύει στο τμήμα εκείνο της παγκόσμιας αγοράς που ζητεί βαμβάκι υψηλής ποιότητας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΕΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 8 ΔΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με 8 δις. ευρώ συναλλαγές μόνο κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου θα επιχειρήσουν οι τράπεζες να αποκαταστήσουν τις επιπτώσεις στους κεφαλαιακούς δείκτες, που πλήττονται από τις ζημίες που επιφέρει η εξυγίανση των ισολογισμών τους.

Παράλληλα με τις κινήσεις κεφαλαιακής θωράκισης οι συστιμικές τράπεζες υλοποιούν και κινήσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Εκτός από τις τελευταίες πωλήσεις πακέτων κόκκινων δανείων και συμμετοχών σε μη τραπεζικές δραστηριότητες απομένουν ουσιαστικά τρία ακόμη βήματα για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που έχει θέσει και υλοποιεί πιστά η κάθε τράπεζα τους τελευταίους μήνες.

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του τραπεζικού μετασχηματισμού με την ολοκλήρωση στρατηγικών συνεργασιών που κυοφορούνται εδώ και μήνες και με την αξιοποίηση – αναδιάταξη θυγατρικών.

Τα δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των πρόσφατων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, με ταυτόχρονο μετασχηματισμό των καταστημάτων και των ψηφιακών δικτύων.

Και το τρίτο βήμα και ίσως του σημαντικότερο για την οικονομία αφορά στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τις εκταμιεύσεις νέων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο βασικός στόχος είναι η χορήγηση νέων καθαρών δανείων προς την πραγματική οικονομία να ξεπεράσει 10 δις. ευρώ. Ο συγκεκριμένος στόχος προκύπτει από μέση καθαρή πιστωτική επέκταση κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ ανά τράπεζα συν τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης που υπολογίζονται στα 3,6 δισ. ευρώ».

Τα επόμενα deals

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑ !!!

 


Του Δρ.Ευάγγελου Μαργαρίτη,
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω


Είναι σύνηθες φαινόμενο στην καθημερινή δικηγορική και συμβολαιογραφική πρακτική να ορίζεται κατά τη σύνταξη ενός πληρεξουσίου ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει και για το μετά το θάνατο του εντολέα χρονικό διάστημα.

Μπορεί λοιπόν ο πληρεξούσιος να επικαλεστεί μια τέτοια πρόβλεψη και να ενεργήσει για έναν αποθανόντα εντολέα;

Κατά τη διάταξη τέλος του άρθρου 223 ΑΚ, η πληρεξουσιότητα, εφόσον δεν συνάγεται το αντίθετο, παύει με το θάνατο ή τη δικαιοπρακτική ανικανότητα αυτού που την έδωσε ή αυτού που την έλαβε. Από τη σαφή έννοια της διάταξης αυτής συνάγεται ότι, καθιερώνεται μεν ως κανόνας ότι η πληρεξουσιότητα παύει με το θάνατο αυτού που την έδωσε, ορίζεται όμως ότι δεν αποκλείεται το αντίθετο, συνέχισή της δηλαδή και μετά το θάνατο του πληρεξουσιοδότη, αν αυτό προκύπτει άμεσα ή έμμεσα από τη σύμβαση ή από τις συγκεκριμένες περιστάσεις, ή από τη φύση των δικαιοπραξιών που ανατίθενται στον πληρεξούσιο. Στην περίπτωση αυτή, είτε πρόκειται για πληρεξουσιότητα που συνεχίζεται και μετά το θάνατο αυτού που την έδωσε, είτε παρέχεται για να ισχύσει μόνο μετά το θάνατό του (πληρεξουσιότητα μεταθανάτιας ενέργειας), είναι νόμιμη, έστω και αν η πράξη που πρόκειται να ενεργήσει ο πληρεξούσιος αναφέρεται στην μεταβίβαση ορισμένου περιουσιακού στοιχείου του πληρεξουσιοδότη (ΑΠ 1401/2019).

ΣΤΑ 110 ΔΙΣ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 



«Φέσια» €5,135 δισ. από νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 11μηνο 2021


Σε 5,648 δισ. ευρώ ανήλθαν το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Από αυτά τα 5,135 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι από τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν στα 750 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 110,171 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 24,99 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 85,176 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, αναρτήθηκε(18/1) το Tax Administration Monitor Νοεμβρίου 2021, για τα στοιχεία του οποίου η ΑΑΔΕ κοινοποιεί πρόσθετες διευκρινίσεις:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

 




Από τις 6 Ιουλίου 2022, όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να τοποθετούν νέα μοντέλα με ένα σύστημα που παρακολουθεί όλα τα τεχνικά δεδομένα. Ολα τα νέα αυτοκίνητα λοιπόν θα περιέχουν συσκευές καταγραφής των δεδομένων οδήγησης.

Η συσκευή αυτή θα μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην εξιχνίαση ατυχημάτων, καθώς με καταγεγραμμένα τα απαραίτητα δεδομένα η ανάλυσή τους θα δίνει πιο σαφή εικόνα για την υπαιτιότητα των εμπλεκομένων οδηγών σε συνάρτηση με τις συνθήκες. Μέχρι σήμερα, το μαύρο κουτί αποτελούσε αποκλειστικότητα των αεροπλάνων.

Ειδικότερα από τις 6 Ιουλίου 2022, όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα αναγκαστούν να τοποθετούν νέα μοντέλα με ένα σύστημα που παρακολουθεί τα τεχνικά δεδομένα.

Τα δεδομένα που καταγράφονται θα περιλαμβάνουν «την ταχύτητα του οχήματος, το φρενάρισμα, τη γωνία του τιμονιού, την κλίση του στο δρόμο και εάν λειτουργούσαν τα διάφορα συστήματα ασφαλείας του οχήματος, ξεκινώντας από τις ζώνες ασφαλείας».

«Το νέο σύστημα θα συμπέσει με την εισαγωγή των συστημάτων Intelligent Speed ​​Assistance (ISA), τα οποία θα προειδοποιούν τους οδηγούς όταν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας», αναφέρει το Reclaim the Net .

«Ωστόσο, τα συστήματα ISA δεν πρέπει να εμποδίζουν τον οδηγό να παραβεί πραγματικά το όριο ταχύτητας».

Το σύστημα, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι αρχές επιβολής του νόμου αλλά όχι οι ασφαλιστικές εταιρείες, θα μπορεί επίσης να καταγράφει τον ακριβή τύπο του οχήματος και να στέλνει τις πληροφορίες στους κατασκευαστές μετά από ένα ατύχημα.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα δεδομένα θα είναι «ανώνυμα», που σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν και μόνο οι απίστευτα αφελείς θα το πίστευαν εύλογα.

Πώς θα λειτουργεί

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

 



Αυξητική πορεία θα συνεχίσουν να καταγράφουν οι τιμές ενοικίασης ακινήτων και το 2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς.

Ωστόσο όπως εκτιμάται η αύξηση που θα καταγραφεί στις ζητούμενες τιμές θα είναι με μικρότερο ρυθμό που θα καθοριστεί σε συνάρτηση με τη ζήτηση.

Μάλιστα στελέχη της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι σε μερικές περιοχές θα υπάρξει εξορθολογισμός των ζητούμενων τιμών ενοικίασης ιδιαίτερα στα παλαιότερα ακίνητα και κυρίως στα μη ανακαινισμένα, καταγράφοντας κυρίως σταθερότητα ή και μικρή αποκλιμάκωση, ιδιαίτερα σε περιοχές που ευνοήθηκαν λόγω της γενικότερης αύξησης των τιμών και δεν αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στον αντίποδα, οι περιοχές που διαθέτουν σταθμό του μετρό-τραμ ή συνδέονται με κεντρικές οδικές αρτηρίες και βρίσκονται πλησίον του κέντρου θα αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις των ζητούμενων τιμών μίσθωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοίκια ξεκίνησαν να αυξάνονται με ρυθμούς σημαντικά υψηλότερους του πληθωρισμού, από το 2002 και μετά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό το 2005 και κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό το πρώτο τρίμηνο του 2006. Ενώ από το 2007 έως και το 2011 καταγράφηκε αύξηση των ενοικίων +15,20 % , από το 2012 ως το 2017 καταγράφηκε μείωση που άγγιξε το -25,5 %, ενώ το 2018 επιστρέφουν με αύξηση + 8,4 % και το 2019 ο ρυθμός αύξησης των ενοικίων άγγιξε το +10%.

Μάλιστα, όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 20%-30% κατά μέσον όρο την τελευταία διετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινήθηκε πέριξ του 10%- 15%. Το 2021, η αύξηση των ενοικίων εκτιμάται ότι κυμάνθηκε από 3% έως 7%.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ !!!

 



της Χριστίνας Δεστούνη*


Το Δημόσιο και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προτείνουν στον οφειλέτη, ο καθένας ξεχωριστά, τη σύναψη διμερών συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών, εφόσον με τη σύμβαση ο οφειλέτης καθίσταται βιώσιμος ή αξιόχρεος, η ανάκτηση του Δημοσίου ή του Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι τουλάχιστον ίση προς την εκτιμώμενη ανάκτησή του σε περίπτωση πτώχευσης του οφειλέτη και τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες του άρθρου 22 Ν. 4738/2020.

Στη διαδικασία κατάρτισης διμερών συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών εντάσσονται οι οφειλέτες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών (ν. 4738/2020 ) και διαπιστώνεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ότι: α) i. έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή/και σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και δεν έχουν οφειλές σε χρηματοδοτικούς φορείς (τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, εταιρείες Leasing κλπ) ή ii. έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή/και σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και σε χρηματοδοτικούς φορείς, όμως δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης για υπαγωγή σε πολυμερή διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης, επειδή ποσοστό τουλάχιστον 90% των συνολικών οφειλών τους στο Δημόσιο, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και χρηματοδοτικούς φορείς οφείλεται σε έναν χρηματοδοτικό φορέα ή iii. η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών του αιτούντος περατώθηκε ως άκαρπη λόγω μη εμπρόθεσμης κατάθεσης πρότασης ρύθμισης από τους χρηματοδοτικούς φορείς και β) το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, ή/και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τους χρηματοδοτικούς φορείς κατά περίπτωση, υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά πιστωτή.

Σε διμερή σύμβαση αναδιάρθρωσης μεταξύ οφειλέτη και Δημοσίου υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα ή τον Κ.Ε.Δ.Ε., όπως το ποσό αυτό έχει διαμορφωθεί από τον χρόνο καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 


Ακυρώνονται οι άδειες που έχουν εκδοθεί για έργα ΑΠΕ και απαγορεύεται στο εξής η έκδοση νέων αδειών σε περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων έξι ορεινών όγκων και συγκεκριμένα στα Λευκά Όρη, στον Ταΰγετο, στο Σμόλικα και στα όρη Τύμφη, Σάος και Χατζή.

Οι νέοι περιορισμοί τίθενται στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του ΥΠΕΝ για τα «απάτητα βουνά», τα οποία έχουν στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μέσω της απαγόρευσης της ανθρωπογενούς παρέμβασης.

Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση των έξι πρώτων ΠΑΔ (Περιοχές Άνευ Δρόμων), μια πολιτική η οποία συνίσταται στη απαγόρευση διάνοιξης νέων δρόμων πέραν των νόμιμα υφιστάμενων (δηλαδή των δασικών δρόμων που ήδη υπάρχουν) και της αποτροπής διεύρυνσης της τεχνητής επιφάνειας που υπάρχει στις περιοχές μέσω του κατακερματισμού, δηλαδή της διάνοιξης νέων δρόμων και της περαιτέρω ανθρωπογενούς παρέμβασης.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΔΠΧ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ !!!

 



Απόσπασμα της απόφασης 56/2021 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Το ζήτημα των τηλεφωνικών κλήσεων, για σκοπούς απευθείας προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, ρυθμίζεται στο άρθρο 11 του ν. 3471/2006, όπου ορίζονται τα σχετικά με τις μη ζητηθείσες επικοινωνίες (βλ. παρ. 1 και 2). Σημειώνεται ότι, για το εν λόγω ζήτημα, είχε αρχικά επιλεγεί ο κανόνας της προηγούμενης συγκατάθεσης (βλ. προϊσχύσασα μορφή άρθρου 11 ν. 3471/2006).

Όμως, με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 1 και 2 του ν. 3917/2011 τροποποιήθηκαν οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 11 του ν. 3471/2006, ώστε με το άρθρο 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006 ορίζεται πλέον ότι:

«Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς», ενώ με την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι: «Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου».

Κατά συνέπεια, μετά την 01-09-2011 οπότε και τέθηκε σε ισχύ η τροποποιηθείσα – προς το ευνοϊκότερο για τους υπευθύνους επεξεργασίας – διάταξη, οι τηλεφωνικές κλήσεις με ανθρώπινη παρέμβαση, ενόψει των ανωτέρω σκοπών, επιτρέπονται, εκτός αν ο καλούμενος έχει δηλώσει ότι δεν τις επιθυμεί (σύστημα «opt-out»).

ΕΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2021 !!!

 


Μείωση κατά 2,4% παρουσίασε ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων το 2021 στην ΕΕ, σε σχέση με το 2020.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ACEA, πέρσι πουλήθηκαν 9,7 εκατ. καινούργια αυτοκίνητα. Η πτώση του όγκου των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην πανδημία, στην έλλειψη ημιαγωγών, καθώς και στην οικονομική κρίση. Ειδικότερα, η έλλειψη ημιαγωγών είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της παραγωγικής δυνατότητας των εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων καθ όλη την διάρκεια του 2021 και κυρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς.

Πέρσι, οι συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ ήταν λιγότερες κατά 3,3 εκατ. μονάδες από τις πωλήσεις που σημειωθήκαν πριν το 2019. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, χαμηλή ήταν και η βάση σύγκρισης το 2020, λόγω της πανδημίας.

Εξετάζοντας ολόκληρο το περσινό έτος για τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, μόνο η Γερμανία σημείωσε πτώση (-10,1%) το 2021. Αντίθετα, η Ιταλία σημείωσε την υψηλότερη αύξηση (+5,5%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (+1,0%) και τη Γαλλία ( +0,5%) με μέτρια ανάπτυξη.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ...«ΛΕΒΕΝΤΕΣ» !!!




Το Ίδρυμα των «Λεβέντηδων» και το Μουσείο της Δήλου…

Θυμάται κανείς μια φωτογράφιση της Ασπασίας Λεβέντη και του Νίκου Αλιάγα στη Δήλο το μακρινό 2014; Αν δεν τη θυμάστε, να σας τη θυμίσουμε –τέτοιες στιγμές εθνικού μεγαλείου δεν πρέπει να χάνονται στη λήθη!

Τότε που η χώρα μαστιζόταν από τα μνημόνια και τις περικοπές, η οικογένεια Ασπασίας και Γιώργου Λεβέντη (επιχειρηματίες της ευρύτερης ελληνοκυπριακής οικογένειας Δαυίδ-Λεβέντη, της 3Ε, Coca Cola και άλλων εταιρειών) έφτιαξε ένα Ίδρυμα στο Λονδίνο, το International Foundation for Greece για να βοηθήσουν την έρμη την πατρίδα. Βέβαια, για να βοηθήσουν την πατρίδα τους, θα μπορούσαν να πληρώνουν απλώς τους φόρους τους, αλλά κι αυτό είναι άλλη υπόθεση. Έβαλαν και τιμητικό μέλος του Ιδρύματος τον Αντώνη Σαμαρά, τότε πρωθυπουργό, οπότε ποιος να τους ζητήσει φόρους; Δηλωμένος στόχος του Ιδρύματος ήταν η δωρεά για να φτιαχτεί νέο Μουσείο στη Δήλο. Και να τα πρωτοσέλιδα για τη φοβερή δωρεά που θα κάνει η Ασπασία Λεβέντη, και να τες και οι άδειες για φωτογράφιση στη Δήλο, και να φωτογραφίες και συναντήσεις με τη Μενδώνη (2014) και μετά με τον Ξυδάκη (2015), ο οποίος όμως δεν… ενέδωσε στη συνεργασία. Μια άλλη λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι το Ίδρυμα δεν είχε σκοπό να βάλει λεφτά δικά του, αλλά να μαζέψει χρήματα από συναυλίες και γκαλά. Και μάλιστα συναυλίες στο Ηρώδειο, με παραχώρηση από το ΥΠΠΟΑ, για να γίνουν οι μελέτες και μετά… τα συνήθη: να επωμιστεί το δημόσιο το βάρος της κατασκευής ενός Μουσείου με τα σχέδια που θα είχε εγκρίνει η κ. Ασπασία Λεβέντη. Παρά τα ταρατατζούμ το 2014-2015, μετά υπήρξε σιωπή. Λεφτά δεν μαζευτήκανε. Τελικά εξαφανίστηκε και το Ίδρυμα και ο σκοπός του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επειδή όμως οι καλοί ποτέ δεν χάνονται, το 2019 μαζί με την Υπουργό Μενδώνη επανεμφανίστηκε και η κ. Ασπασία Λεβέντη. Τον Σεπτέμβρη 2019 το Ηρώδειο παραχωρήθηκε στο IFG για συναυλία για τους “σκοπούς” του Ιδρύματος.

ΠΟΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ;;; ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...ΛΑΜΟΓΙΩΝ !!!

 



Γραφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Ποια Κουλτούρα Πληρωμών ;;;

Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για "Κουλτούρα Λαμογιών" !!!

Μην ξεχάσετε να πληρώσετε όλοι τους φόρους σας, για νάχει λεφτά το κράτος να ξαναδώσει στις τράπεζες.....

Γιατί, αν καταρρεύσουν, από που θα ξαναπάρουν μπόνους οι στελεχάρες ;;; Και από ποιον θα ξαναγοράσουν τζάμπα κόκκινα δάνεια οι νταραβεριτζήδες ;;;

ΤΟ FACEBOOK ΕΧΕΙ ΚΑΡΓΑ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ...

 


Του Μιχάλη Κονιόρδου*


Διάβαζα τις προάλλες πως «Μαύρο» στο προφίλ του Σταμάτη Κραουνάκη έριξε το Facebook τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο τον γνωστό μουσικοσυνθέτη που δεν κάθεται ήσυχα σκαρώνοντας ποιήματα για αρνητές της μιζέριας. Οι τιμωρίες που άλλοτε είχαν ημερήσια χροιά άλλοτε εβδομαδιαία επαναλήφθηκαν καθώς ο μαθητής ατίθασος γαρ, δεν επέδειξε μεταμέλεια συνεχίζοντας τα ολισθήματα. Οι ποινές που επιβάλουν τα κοινωνικά μέσα έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία σαν χιονοστιβάδα και δεν αφορούν μονάχα το Φατσοβιβλίο , το οποίο έχει βρει κελαηδιστούς μιμητές.

Δεν μου κάνανε εντύπωση όλα αυτά καθώς δεν έθιγαν το «σπιτικό μου», μέχρι να μου συμβεί και μένα κάτι παρεμφερές ως προς την τιμωρία τουλάχιστον : Προσπάθησα να περιγράψω την υποκρισία και τον ερασιτεχνισμό της επιτροπής λογοκρισίας καθώς και τον στρουθοκαμηλισμό της απέναντι στα πραγματικά περιστατικά.

Τιμωρημένος κι αποκλεισμένος για μια εβδομάδα, βρήκα την ευκαιρία να εντρυφήσω στην εποχή της υποκρισίας , συμπάσχοντας με τον Σταμάτη τον ατίθασο συμμαθητή μου. Μετά την εβδομαδιαία μου τιμωρία, ανάρτησα το άρθρο «Η αδιάψευστη και ερασιτεχνική υποκρισία του Φαλτσοβιβλίου»¨στην σελίδα μου χωρίς να γράψω κανένα απολύτως σχόλιο.

Με το που έκανα 1-2 κοινοποιήσεις μου ήρθε το παρακάτω μήνυμα :

«Πρόσφατα δημοσιεύσατε κάτι που παραβιάζει τις πολιτικές του Facebook και, για το λόγο αυτό, έχετε μπλοκαριστεί προσωρινά και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας. Για να αποφύγετε να μπλοκαριστείτε ξανά, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους Όρους της κοινότητας του Facebook. Αυτό το μπλοκάρισμα θα ισχύει για 7 μέρες ακόμη. Αν πιστεύετε ότι αυτό δεν παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητάς μας, ενημερώστε μας.»

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ: 400.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ !!!


 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 



Καλεσμένοι οι:
  • Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής ΝΔ
  • Μαρία Κακαλή, Δήμαρχος Αγιού Ευστρατίου
  • Νίκος Παρασκευάς, δημοσιογράφος
  • Ιωάννα Ζαχαράκη, Αντιδήμαρχος Solingen 
  • Γιάννης Ντάσκας, δημοσιογράφος

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;;; ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο FAUCI ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ !!!

 


Οι βόμβες σκάνε μία μετά την άλλη στις ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Jim Jordan υποστήριξε ότι πολύ νωρίς ο Fauci γνώριζε για την εργαστηριακή προέλευση του ιού COVID-19 και έσπευσε να τη συγκαλύψει. Αυτό από μόνο του είναι πυρηνικής ισχύος βόμβα στη κυριολεξία. Κι αυτό γιατί όπως είναι αυτονόητο στη κοινή λογική ένας κατασκευασμένος ιός μπορεί να δώσει άπειρες επίσης κατασκευασμένες εργαστηριακές μεταλλάξεις. Σ΄αυτή τη περίπτωση ο υποχρεωτικός αέναος και κατά ριπάς εμβολιασμός που σκοτώνει το ανοσοποιητικό σύστημα με εμβόλια των οποίων είναι άγνωστες οι μελλοντικές παρενέργειες είναι πλέον υπόθεση Δικαιοσύνης. Κάτι εφιαλτικό συμβαίνει στην ανθρωπότητα ακόμη κι εάν πρόκειται για ατύχημα…

By Danielle Wallace | Fox News

Καταγγέλλει ακόμη εμπλεκόμενους επιστήμονες οι οποίοι αρχικά είχαν εντοπίσει εργαστηριακά ίχνη στον ιό ότι στη συνέχεια έκαναν κωλοτούμπα και υποστήριξαν τη φυσική προέλευση για να βρεθούν με πολλά χρήματα στο λογαριασμό τους!

Ο εκπρόσωπος Jim Jordan, R-Ohio «Fox News Sunday» υποστηρίζει ότι η προέλευση του COVID-19 θα διερευνηθεί εάν το Κογκρέσο στις εκλογές του Νοεμβρίου επιστρέψει στον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Fauci γνώριζε ότι ο ιός είναι «σχεδιασμένος» κατά την έναρξη της πανδημίας

Ο εκπρόσωπος Jim Jordan, Ρεπουμπλικανικό Ohio, υποσχέθηκε την Κυριακή να αποκαλύψει τι γνώριζε ο Δρ. A. Fauci για την προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, εάν το Κογκρέσο επιστρέψει στον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Αυτό έρχεται αφότου ο Jordan και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες στις επιτροπές Εποπτείας και Δικαιοσύνης της Βουλής δημοσίευσαν αποσπάσματα email την περασμένη εβδομάδα που λένε ότι αποκαλύπτουν ότι ο Fauci, καθώς και ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων, γνώριζαν ότι ο COVID-19 μπορεί να είχε εσκεμμένα τροποποιηθεί και διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan.

«Εάν ο αμερικανικός λαός μας ξαναβάλει επικεφαλής, σίγουρα θα το κάνουμε», είπε ο Jim Jordan κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «Sunday Morning Futures», δεσμευόμενος στην εκπομπή που παρουσίασε η Maria Bartiromo ότι ίδιος, και οι συναδελφοί του Ρεπουμπλικανοί Rep. James Comer, R-Ky., Sens. Rand Paul, R-Ky., και Sen. Ron Johnson, R-Wisc., θα πιέσουν για μια ευρεία έρευνα του Κογκρέσου σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

JERUSALEM POST: Η 4η ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ !!!

 




Η τέταρτη δόση του εμβολίου Pfizer αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα, αλλά δεν φαίνεται να προσφέρει προστασία από λοιμώξεις, έδειξαν προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης σε 150 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που διεξήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Sheba. Δεν προστατεύει από την Omicron που κυριαρχεί και στην Ελλάδα. Αυτό σε συνδυασμό με το πρόστιμο των 100 ευρώ στη χώρα μας για όσους άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί δημιουργεί ΜΕΙΖΟΝ θέμα.

Στο μεταξύ ο Θάνος ζήλεψε κάποια άλλα lifestyle ζεύγη της κυβέρνησής του και αποφάσισε ανήμερα της γιορτής του-χρόνια πολλά- να μας κοινοποιήσει την ευτυχισμένη επέτειο γάμου με την Λένα του.

Kι ενώ ο Θάνος πλέη σε πελάγη ευτυχίας για να δούμε εάν η επιστήμη δικαιολογεί το τυραννικό πρόστιμο στους άνω των 60 που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση του τέταρτου εμβολίου, βλέπουμε μια καλή αύξηση των αντισωμάτων, υψηλότερη από ό,τι μετά τη δόση, αλλά όχι αρκετή έναντι του Omicron», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια καθ. Gili Regev Yochay.

«Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι μολύνονται, ίσως σε ελαφρώς χαμηλότερους αριθμούς σε σύγκριση με τα άτομα στην ομάδα ελέγχου, αλλά όχι με κανέναν σημαντικό τρόπο», είπε περαιτέρω.

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times θα γράψει για την κωλοτούμπα του επικεφαλής της Pfizer τα εξής πολύ ενδιαφέροντα>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ !!! ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!




Εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκαν στο ισόγειο μεΖονέτας στην Αρτέμιδα Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού.

Η επιχείρηση στη μεζονέτα, όπου εντοπίστηκαν και τα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα γνωστών οίκων, έγινε κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ,

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο ισόγειο της μεζονέτας λειτουργούσε “showroom” , όπου ο ιδιοκτήτης εξέθετε εκατοντάδες προϊόντα- μαϊμού ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας,

Ο ιδιοκτήτης διέμενε στον πάνω όροφο της μεζονέτας με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της ΔΙΜΕΑ ΄΄ηδη πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας είχαν κάνει μεγάλες παραγγελίες.

ΣΤΑ PRAKTIKER ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 



Δελτίο Τύπου του Σωματείου εργαζομένων στην Praktiker Hellas – Παράρτημα Ιωαννίνων:

Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση του Praktiker Ιωαννίνων γιατί αρνείται να ενημερώσει όλο το προσωπικό του καταστήματος όταν κάποιος συνάδελφός μας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Τα στελέχη επικαλούνται ότι ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση, ιδίως στις στενές επαφές των κρουσμάτων.

Ξεχνούν βέβαια ότι στο κατάστημά μας υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι (αποδυτήρια, αποθήκες, γραφεία, τραπεζαρίες) καθώς και κοινή χρήση των τηλεφώνων, των υπολογιστών και άλλων μέσων, αλλά και η ίδια η φύση της εργασίας μας καθιστούν όλο το προσωπικό εν δυνάμει στενή επαφή.

Επικαλούνται επίσης και τα προσωπικά δεδομένα για τη μη ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Αφήνουν έτσι το προσωπικό, αλλά και όσους συναδέλφους απουσιάζουν από την εργασία τους, έρμαιο των φημών και της παραπληροφόρησης.

ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΗ ΑΡΠΑΖΑΝ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΛΕΦΤΑ, ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ !!!

 


Περισσότερα από 280.000 ευρώ, λίρες και χρυσαφικά κατάφερε να αποσπάσει εγκληματική οργάνωση από ηλικιωμένους, στους οποίους τηλεφωνούσαν και με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους εμπλέκονται σε τροχαία ή χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση, τα εξαπατούσαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν πολυάριθμες υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες έγιναν από τον Οκτώβριο του 2021 και συνέλαβαν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 60χρονη αλλοδαπή.

Σε βάρος της ίδιας, καθώς και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ενώθηκαν σε ομάδα και προσποιούμενοι, είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε τηλεφωνικές κλήσεις σε οικίες, επιλέγοντας ως θύματά τους κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους επεδίωκαν τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους, επιτυγχάνοντας έτσι να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους σε 18 περιπτώσεις στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Γιαννιτσών, της Καβάλας και της Βέροιας, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 286.400 ευρώ, 49 χρυσές λίρες και χρυσαφικά αξίας τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

ΧΙΟΣ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει ο imerodromos.gr

Με μεγάλη αυτοκινητοπορεία – διαδήλωση ενάντια στην φιέστα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο «Ομήρειο», απάντησαν οι κάτοικοι της Χίου στον σχεδιασμό κυβέρνησης και ΕΕ, για το χτίσιμο κλειστής δομής- «φυλακής» προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων Χίου. Ο υπουργός είχε πραγματοποιήσει την εκδήλωση καλώντας σε «ανοικτή συζήτηση» προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα, ακόμα και διαδικτυακά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα γύρω από την πλατεία Βουνακίου, κύρια στο «Ομήρειο», ενώ από χτές(σ.σ. 16/1) το βράδυ είχε ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα γύρω από αυτό.





Η αυτοκινητοπορεία ξεκίνησε από την Λαγκάδα, προχώρησε προς την Συκιάδα, πέρασε από την Δασκαλόπετρα και το Τάγμα και συνέχισε στην ιχθυόσκαλα. Με επέμβαση της Αστυνομίας η πομπή των οχημάτων διασπάστηκε με δυο «μπλόκα», στο ύψος του Εργατικού Κέντρου και στο Ηρώο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτράπηκε εκτός του κέντρου χωρίς να επιτραπεί η κίνηση περιμετρικά του δημοτικού κήπου και του «Ομηρείου».

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ 3 ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 




Χτύπησε και ο… «δαίμων των πλειστηριασμών». Την Δευτέρα το μεσημέρι, αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μια περίπτωση που έσκασε σαν… βόμβα. Κι αυτό γιατί αφορούσε ένα ακίνητο το οποίο (υποτίθεται) ότι θα βγει στο σφυρί στις 23 Φεβρουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς (κρατηθείτε…) 44.204.000 ευρώ. 

Όπως είναι εύλογο, η πρώτη αντίδραση είναι να εξετάσει κανείς για ποιο τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα ή για ποια… θερινά ή χειμερινά ανάκτορα «επωνύμου» πρόκειται, καθότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήταν μακράν το ακριβότερο ακίνητο που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από… συστάσεώς της.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 2022 !!!

 



Δάνεια για κεφάλαια κίνησης έως 250.000 ευρώ, αλλά και δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 1,5 εκατ. ευρώ εξασφαλίζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank – HDB) μέσω δύο βασικών χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν» σε συνεργασία με τις εμπορικές τράπεζες.

Πρόκειται για το Ταμείο Εγγυοδοσίας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που αφορά επιχειρήσεις με τζίρο έως 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων δίνονται δάνεια κεφαλαίου κίνησης με την εγγύηση της ΕΑΤ ή χαμηλότοκα δάνεια για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Τα δύο προγράμματα διαθέτουν κεφάλαια 700 εκατ. ευρώ και λειτουργούν ως ασφαλές καταφύγιο δανεισμού, έως ότου ενεργοποιηθεί το Ταμείο Ανάπτυξης (RRF), αλλά και ο αναπτυξιακός νόμος για όσες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη ρευστότητας ή θέλουν να προχωρήσουν την επένδυσή τους χωρίς να χρειαστεί να εμπλακούν στη διαδικασία εγκρίσεων του RRF.

Τα προγράμματα δανειοδότησης της ΕΑΤ αποτέλεσαν βασικό στήριγμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων τα δύο τελευταία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και όπως σημειώνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, «η τράπεζα θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια ως ένας fintech οργανισμός που θα θέσει στην υπηρεσία των επιχειρήσεων νέα στοχευμένα εργαλεία, τα οποία θα προάγουν την επιχειρηματικότητα και θα επιβραβεύουν την καινοτομία». Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει νέα εργαλεία για μικροπιστώσεις, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα που θα δίνουν επιδότηση κεφαλαίου για τη δημιουργία νέων προϊόντων και νέων μεθόδων παραγωγής, ενώ έχει ήδη στο οπλοστάσιό της ένα πλήρες φάσμα χρηματοδοτικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

ΤΕΠΙΧ ΙΙ

OXFAM: ΟΙ 10 ΠΛΟΥΣΙΟΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατών καταστρέφουν τον κόσμο μας», κατήγγειλε η μη κυβερνητική οργάνωση στην έκθεσή της με τίτλο «Inequality Kills» («Η ανισότητα σκοτώνει»).

Μεταξύ των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο Ίλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Μπερνάρ Αρνό της LVHM, ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook, o Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway και ο Λάρι Έλισον της Oracle.

Η ΜΚΟ πρόσθεσε ότι “μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακραία φτώχεια μέσω της προοδευτικής φορολόγησης” και των δημόσιων και δωρεάν συστημάτων υγείας για όλους. Παράλληλα η Oxfam συνιστά επίσης να μην παρεμποδίζεται η δημιουργία συνδικάτων και να αρθούν τα πνευματικά δικαιώματα για τα εμβόλια.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, λόγω των ανισοτήτων πεθαίνουν «τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι την ημέρα», έναν αριθμό τον οποίο βασίζει στους θανάτους που καταγράφονται παγκοσμίως λόγω της έλλειψης πρόσβασης στην υγεία, της ενδοοικογενειακής βίας, της πείνας και της κλιματικής κρίσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ !!

 


Εγκύκλιος Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων:

“Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 966 ΚΠολΔ όπως ισχύει, από την 01-01-2022,

«Άρθρο 966

1. Αν δεν παρουσιαστούν πλειοδότες ή δεν υποβληθούν προσφορές, το πράγμα που πλειστηριάζεται κατακυρώνεται στην τιμή της πρώτης προσφοράς σε εκείνον υπέρ του οποίου έγινε η εκτέλεση, αν το ζητήσει. Ο επισπεύδων δανειστής υποβάλλει ηλεκτρονικά σχετική αίτηση, αφού παρέλθει η προθεσμία της παρ. 6 του άρθρου 959 και πριν από την έναρξη του πλειστηριασμού, στον υπάλληλο του πλειστηριασμού, ο οποίος στη συνέχεια την αναρτά στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών.

2. Αν δεν υποβληθεί η αίτηση της παρ. 1, ο πλειστηριασμός επαναλαμβάνεται με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς και σε ημερομηνία που ορίζεται από τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, μέσα σε σαράντα (40) ημέρες, αναρτωμένης της σχετικής δημοσιεύσεως στις αντίστοιχες ιστοσελίδες δημοσιεύσεως πλειστηριασμών του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ (e-auction).»

Αν δεν παρουσιαστούν πλειοδότες, ή δεν υποβληθούν προσφορές ή δεν υποβληθεί η αίτηση του επισπεύδοντος περί κατακυρώσεως σε εκείνον του πράγματος στην τιμή της πρώτης προσφοράς, όπως στην παρ. 1 του άρθρου 966 ΚΠολΔ ορίζεται, ο πλειστηριασμός αποβαίνει άγονος και ο επί του πλειστηριασμού υπάλληλος-συμβολαιογράφος συντάσσει σχετική πράξη ματαίωσης.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του νέου άρθρου, αν δεν υποβληθεί η αίτηση του επισπεύδοντος για την κατακύρωση σε αυτόν του πλειστηριαζόμενου πράγματος στην τιμή της πρώτης προσφοράς, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του νέου άρθρου, ΤΟΤΕ, θα γίνει επανάληψη του πλειστηριασμού με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς σε νέα ημερομηνία που ορίζεται από τον υπάλληλο του πλειστηριασμού μέσα σε σαράντα ημέρες.

ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ 36-72 ΔΟΣΕΩΝ !!!

 




Στις 26 του μηνός, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των κορωνοχρεών των 36-72 δόσεων, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να αποκλείει το ενδεχόμενο νέας παράταση, τόσο των αιτήσεων όσο και του εκ νέου, παγώματος των "κορωνοχρεων”.

Παρόλα αυτά, η συμμετοχή παραμένει χαμηλή καθώς από τους περίπου 820.000 οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες έχουν υποβάλει αίτηση.

Υπενθυμίζεται οτι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 26 Ιανουαρίου να υποβάλουν αίτηση στην εφορία εντάσσοντας τα ποσά που χρωστούν στη ρύθμιση των 36 άτοκων ή 72 έντοκων δόσεων με χαμηλό επιτόκιο (2,5%). Τα λεγόμενα «κορωνοχρέη» υπολογίζονται σε περίπου 2,6 δισ. ευρώ τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021 για πάνω από 800.000 φορολογούμενους.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:

ΕΟΦ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ !!!

 



Το φυτικό προϊόν Diastine που διακινείται στο διαδίκτυο και υπόσχεται μείωση του σακχάρου,δεν είναι εγκεκριμένο φάρμακο, διότι δεν έχει περάσει τους απαραίτητους ελέγχους. Καλούνται επομένως οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραπλάνησής τους, προειδοποιεί ο ΕΟΦ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ έχει ως εξής:

«Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν/συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη, δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΙΔΡΥΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ !!! ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ 700.000.000€ ;;;

 


Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ,
dikastikoreportaz.gr


Για κυκλώματα μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα οποία εδώ και χρόνια νέμονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάνουν λόγο διακεκριμένοι καθηγητές, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» καταγγέλλουν ότι αυτή η κατάσταση καλύπτεται από ένα καθεστώς ατιμωρησίας για τους «εκλεκτούς του κυκλώματος». Αντίθετα, όσοι τολμήσουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά βρίσκονται, όπως λένε, αντιμέτωποι με απειλές, διώξεις και ένα ανελέητο bullying με στόχο να «σωπάσουν». Μάλιστα από το υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ενήμερη τόσο η πρώην όσο και η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Κατάδικος καθηγητής

Σε αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Μ», ο συνταξιοδοτηθείς πλέον καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Βάμβουκας, αναφέρει ότι «υπάρχει εν ενεργεία καθηγητής της πρώην ΑΣΟΕΕ, που καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 σε 8μηνη φυλάκιση για υπεξαίρεση. Σήμερα όχι μόνο παραμένει ακόμα στη θέση του, αλλά εξακολουθεί να είναι διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών και διαχειρίζεται χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Γιατί αυτόν τον καθηγητή τον διατηρεί ο πρύτανης στη θέση του; Πρόσφατα μάλιστα είχε διεκδικήσει να γίνει κοσμήτορας» αναφέρει ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος στη συγκεκριμένη δίκη ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του καταδικασθέντος καθηγητή. «Έχει δημιουργηθεί ένα κύκλωμα διαφθοράς εδώ και 30 χρόνια με διαχρονικά χαρακτηριστικά, το οποίο νέμεται τους πόρους του πανεπιστημίου.

ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ !!!

 



Οι κενές θέσεις εργασίας σε μια χρονική περίοδο που η ανεργία ανέρχεται σε 13,3% είναι ένα ιδιόμορφο φαινόμενο που αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία απασχόλησης της ΕΛΣΤΑΤ και έχει συχνά σχολιαστεί τόσο από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη όσο και από ερευνητές και παράγοντες της αγοράς. Ιδίως τα δύο χρόνια της πανδημίας οι ελλείψεις προσωπικού ήταν γενικευμένες στον τουρισμό, στην εστίαση, στη μεταποίηση και σε άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου του 2021 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας, εξαιρουμένων του πρωτογενούς τομέα και των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών, αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 117,8%, δηλαδή σε 12.180 από 5.600.

Ειδικά στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό όχι μόνο υψηλών προσόντων, αλλά και εξειδικευμένους τεχνίτες, όπως χειριστές μηχανημάτων, υδραυλικούς, οξυγονοκολλητές, ψυκτικούς κ.ά.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο εν όψει των προβλεπόμενων υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια και οφείλεται κυρίως στην ελλιπή διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αλλά και στις χαμηλές αμοιβές.

Η NIKE ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Στο δίκτυο των 6 καταστημάτων της εστιάζει η Nike στην Ελλάδα, που «παγώνει» και για το 2022 σχέδια ανάπτυξης, έχοντας πληρώσει την κρίση της πανδημίας με απώλειες τζίρου πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, στη χρήση Ιούνιος 2020/Μάιος 2021, οι απώλειες άγγιξαν τα 15 εκατ. ευρώ, αθροιστικά για τη Nike Retail Eλλάς ΕΠΕ (13 εκατ. ευρώ) και τη Nike Ελλάς ΕΠΕ (1,7 εκατ. ευρώ) ενώ είχαν προηγηθεί απώλειες περίπου 5,8 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση που προηγήθηκε, 2019/2020.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Nike Retail Eλλάς ΕΠΕ ανήλθε σε 20,4 εκατ. ευρώ στη χρήση 2020/2021, που έκλεισε τον περασμένο Μάιο σημειώνοντας πτώση 38,9% συγκριτικά με τα 33,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Η εταιρεία λειτούργησε με 7 καταστήματα στην εξεταζόμενη περίοδο, λίγο πριν τη λήξη της οποίας (από 12 Μαΐου) αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, που δίνει έμφαση στο ψηφιακό κανάλι και στις απευθείας πωλήσεις (Direct to Consumer).

Ο τζίρος επηρεάστηκε από τα lockdown με την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων της εταιρείας για 3,5 μήνες. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 299.832,88 ευρώ από 630.816,33 ευρώ στην προηγούμενη χρήση ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 157.964 ευρώ από 458.403 ευρώ αντίστοιχα. Η εταιρεία περιόρισε το προσωπικό της στη χρήση Ιούνιος 2020/Μάιος 2021 κατά 10 άτομα, στα 163 άτομα, ενώ δεν διένειμε μέρισμα.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





ΨΑΧΝΟΥΝ "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΕ "ΤΥΡΑΚΙ" ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥΣ...
Όπως και να΄χει το πλιάτσικο θεωρείται δεδομένο αφού πλειστηριασμοί+νέος πτωχευτικός που ήδη τρέχουν είναι αδύνατον να μαζευτούν...
Μόνες ευνοημένες τράπεζες+funds που θα τσεπώνουν το κρατικό χρήμα της επιδότησης...



«Προεκλογική» λύση ανάγκης για να αποτραπεί κύμα πλειστηριασμών


Από το 1voice.gr


Λύση στο «παρά πέντε» συζητούν κυβέρνηση, τράπεζες και Θεσμοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προκύπτει για χιλιάδες δανειολήπτες εξ αιτίας της μη λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας για την μεταβίβαση και επαναμίσθωση ακινήτων που προβλέπει το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο.

Αν και ο ειδικός Φορέας έπρεπε να είναι ήδη έτοιμος και να λειτουργεί από τις αρχές του χρόνου η αδυναμία όλων των πλευρών να καταλήξουν στην οριστική απόφαση, αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τομέα αυτό και ενισχύει τους φόβους για μαζικούς πλειστηριασμούς χιλιάδων οικημάτων εκ των οποίων πολλά είναι καταγεγραμμένα ως πρώτες κατοικίες.

Ήδη ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο κίνδυνος των μαζικών πλειστηριασμών είναι κάτι περισσότερο από ορατός , σε μία περίοδο που την ελληνική κοινωνία πλήττουν από κοινού η νέα επέλαση του κορονοϊού σε συνδυασμό με το διογκούμενο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά.

Ενώ λοιπόν η λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων που προβλέπεται από το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο μετατίθεται πλέον για το τέλος του έτους, λόγω της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να καταλήξει σε οριστική πρόταση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η αξιολόγηση από τους θεσμούς, αναζητείται εναλλακτική λύση.

Δεδομένου του κενού που υφίσταται, μέχρι τη λειτουργία του Φορέα, και για να αποτραπούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση προτείνει στους θεσμούς να καθιερωθεί μια επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων, για όσο διάστημα είναι σε εκκρεμότητα η λειτουργία του Φορέα, ώστε να μην βρεθούν ενώπιον των πλειστηριασμών.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ !!!

 



Κινητοποίηση τραπεζικών υπαλλήλων ενάντια σε απολύσεις και περικοπές μισθών


Εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας καλούσαν σε κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Κοτζιά, την προηγούμενη Πέμπτη, στις 16:00, αντιδρώντας στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους από τη Διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης Πρόταση Προοπτικής - Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας.

«Παραμονές Χριστουγέννων, η Τράπεζα εξαπέλυσε νέα επίθεση στο πολύπαθο δίκτυο. Έστειλε νέα οργανογράμματα στα καταστήματα για την εφαρμογή του πελατοκεντρικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο κόπηκαν ξαφνικά θέσεις chief tellers, ταμιών, προϊσταμένων, υπαλλήλων, μέχρι και υποδιευθυντών ακόμη! Συνάδελφοι δηλαδή με κανονική οργανική θέση τη χάνουν, κατά παράβαση του κανονισμού εργασίας που τόσο πολύ τον σέβεται η σεβαστή μας Διοίκηση του κου Μυλωνά, μαζί με μείωση 250-300 ευρώ. Θα εκτελούν τα ίδια καθήκοντα αλλά με μειωμένο μισθό! Ή μετακυλούν τα καθήκοντά τους σε συναδέλφους ήδη επιβαρυμένους με πολλά καθήκοντα που συχνά δεν έχουν καν ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα» σημειώνει η ανακοίνωση της παράταξης.

Και προσθέτει: «Εκτελούν την απόφαση να διώξουν εκατοντάδες συναδέλφους που υπάγονται στον κανονισμό εργασίας, σπέρνουν απειλές, φόβο και τρόμο, εκβιασμούς. Με στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, προσλαμβάνουν είτε εργαζόμενους σκλάβους των 500 ευρώ, είτε χρυσοπληρωμένους συμβούλους από 3000 ευρώ και πάνω, αχρείαστους κυρίως, ρουσφέτια και αργόμισθους που γεμίζουν γραμμές στο βιογραφικό τους για να πάνε μετά σε άλλη τράπεζα, εταιρεία ή να αναλάβουν θέση στο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη».


Η ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής - Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζα

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ...ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ !!!

 



Δράκος: Ο τοκογλύφος που αξιολογεί τους διευθυντές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Από το 1voice.gr

Η δράση του γαλάζιου επιτελικού παρακράτους δεν έχει όρια και σύνορα. Μιλάμε για την πιο διεφθαρμένη πολιτική κατάσταση στην χώρα, τουλάχιστον στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία αναγνώστη της Voice.gr ο συγκεκριμένος κύριος Δράκος, ο κατηγορούμενος για τοκογλυφία και εκβίαση και υπό δικαστική διερεύνηση για παιδεραστία καθηγητής, “μετέχει ως μέλος επιτροπής αξιολόγησης του ΑΣΕΠ για στελέχη του δημοσίου, όπως πρόσφατα των διευθυντών εποπτικής Αρχής (Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)”.

Από την Παρασκευή φιλοξενείται στο portal μας η καταγγελία αυτή και κανείς δεν την διέψευσε. Συνεπώς, τίθεται αυτομάτως το δημοσιογραφικό ερώτημα.

Σε πόσες θέσεις έχετε βολέψει, κύριοι του Μαξίμου Α.Ε., τον κύριο αυτό;

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Από το capital.gr


Με περισσότερους από 100.000 πλειστηριασμούς να έχουν ήδη δρομολογηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα ξεκινά το 2022, το οποίο σηματοδοτεί την εντατικοποίηση υποθέσεων που λίμναζαν ακόμα και για δεκαετίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πλειστηριασμοί αφορούν πτωχεύσεις και εκκαθαρίσεις επιχειρήσεων, αλλά και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση πλειστηριασμών ακινήτων γυναικείου ησυχαστηρίου, "Η Ανάστασις του Χριστού", με ακίνητα άνω του 1 εκατ. ευρώ το ένα. Πρόκειται για μια περίπτωση όπου ενεπλάκη η Δικαιοσύνη στις αρχές του 2000 για απάτες κατά της μονής. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, έξι άτομα κατηγορούνταν για υπεξαίρεση 28 εκατ. ευρώ από το γυναικείο ησυχαστήριο, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά, αλλά και για ξέπλυμα χρήματος κατά τη δεκαετία του 1990. Οι εμπλεκόμενοι φέρονταν να έλαβαν δάνεια εις βάρος της μονής, να έκαναν επενδύσεις και να ίδρυσαν και offshore που εγγυήθηκε δάνειο 35 εκατ. ευρώ εις βάρος της μονής. Η δίκη ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια.

Με οφειλέτη το "Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριον Η Ανάστασις του Χριστού" και με ειδικό τίτλο "Εμμαούς" έχουν δρομολογηθεί 55 πλειστηριασμοί ακινήτων, με τιμές πρώτης προσφοράς από 200 ευρώ (αγροτεμάχιο στον Λαγκαδά) έως 1,9 εκατ. ευρώ (οικόπεδο με κτίσμα στην Αθήνα). Οι πλειστηριασμοί ξεκινούν τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτούς, ξεχωρίζουν τρία ακριβά ακίνητα. Πέραν του ακινήτου στην Αθήνα με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,9 εκατ. ευρώ, τα άλλα δύο είναι κατοικίες στην Καλλιθέα, με πρώτη τιμή τα 1,25 εκατ. ευρώ για την καθεμία.

Από μηδέν μέχρι 16,8 εκατ. ευρώ

Στη λίστα με τους δρομολογημένους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία με πολύ χαμηλές τιμές, που ξεκινούν ακόμα και από το μηδέν ή το 1 ευρώ. Πρόκειται για τέσσερις κατοικίες σε Βόλο, Πυλαία και Αχαρνές, αλλά και επαγγελματικό εξοπλισμό από 40 ευρώ.

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ AIRBNB: ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

 



Δύο χρόνια πανδημίας είναι αρκετά για το 1/3 των Ελλήνων ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν αποσύρει πλέον τα σπίτια τους από τις μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας. Από την άλλη, όσοι έχουν παραμείνει στην Airbnb έχουν ανεβάσει -και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό- τις τιμές σε σύγκριση με μία διετία πριν, τον Ιανουάριο του 2020, όταν ακόμη δεν είχαν φανεί το εύρος και η σφοδρότητα της πανδημίας.

Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάντως προμηνύεται πολύ δύσκολο όχι μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα μεγάλα χειμερινά θέρετρα ανά την Ελλάδα, όπου η ζήτηση για σπίτια τύπου Airbnb βρίσκεται κυριολεκτικά στα… Τάρταρα, με πτώση που αγγίζει ακόμη και το 90% σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη γνωστή διεθνή εταιρεία αναλύσεων AirDNA, η οποία επεξεργάζεται καθημερινά στοιχεία από πάνω από 10 εκατομμύρια καταχωρήσεις σε 120.000 αγορές σε όλο τον κόσμο, κυρίως από τις μεγάλες παγκόσμιες πλατφόρμες των Airbnb και VRBO, αλλά και μικρότερες.

Η… αναλαμπή του Νοεμβρίου

Σημειωτέον ότι με βάση τα τελευταία, επίσημα πανευρωπαϊκά στοιχεία της AirDNA, η Ελλάδα ανήκε στις λίγες ευρωπαϊκές χώρες όπου η ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Νοέμβριο γύρισε σε θετικό πρόσημο, με αύξηση 7,6% όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με μία διετία πριν, για να έλθει στη συνέχεια η «Omicron» μέσα στον Δεκέμβριο και να ανατρέψει για ακόμη μία φορά τα δεδομένα. Σε ένα σύνολο 20 ευρωπαϊκών χωρών, για πρώτη φορά έξι χώρες μέσα στον Νοέμβριο και συγκεκριμένα η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κροατία, η Ελλάδα και η Ελβετία ήταν αυτές που επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο.

Η… αναλαμπή του Νοεμβρίου, λίγο πριν την επέλαση της «Omicron» κι εν συνεχεία το φρένο, εκ νέου, στη ζήτηση έρχονται να επιβεβαιώσουν αφενός ότι η επιθυμία για ταξίδια ανά την Ευρώπη είναι παραπάνω από έντονη, αφετέρου ότι, εν μέσω πανδημίας, ουδείς μπορεί να μιλήσει για ανάκαμψη, η οποία τελικά είναι σχετική αφού τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο κορωνοϊός, με τα πραγματικά δεδομένα να μεταβάλλουν συνεχώς την εικόνα.

Η προσφορά σε σπίτια

Γεγονός πάντως είναι ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και τα δημοφιλή θέρετρα στην ηπειρωτική Ελλάδα με πολύ λιγότερες καταχωρήσεις σε σπίτια σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν. Ενδεικτικά στην Αθήνα ο αριθμός των ιδιοκτησιών που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στις γνωστές πλατφόρμες είναι μειωμένος κατά 33%, από τις 9.364 καταχωρήσεις τον Ιανουάριο του 2020, όταν η πανδημία δεν είχε δείξει τα δόντια της, σε 6.256 καταχωρήσεις αυτή τη στιγμή.

Αντίστοιχη, στο 31%, είναι και η μείωση στη συμπρωτεύουσα, όπου προ διετίας τα προσφερόμενα καταλύματα, κυρίως σπίτια, ήταν 2.201 αυτή την περίοδο, σε σχέση με τα 1.517 που είναι τώρα. Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά των Ελλήνων ιδιοκτητών που διαθέτουν τα σπίτια τους σε αυτή τη συγκυρία σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως για παράδειγμα η Αράχωβα και τα Ζαγοροχώρια, όπου οι καταχωρήσεις τώρα είναι μειωμένες σε ποσοστό άνω του 40%.
SSL Certificates