.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ !!! ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!




Εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκαν στο ισόγειο μεΖονέτας στην Αρτέμιδα Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού.

Η επιχείρηση στη μεζονέτα, όπου εντοπίστηκαν και τα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα γνωστών οίκων, έγινε κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ,

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο ισόγειο της μεζονέτας λειτουργούσε “showroom” , όπου ο ιδιοκτήτης εξέθετε εκατοντάδες προϊόντα- μαϊμού ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας,

Ο ιδιοκτήτης διέμενε στον πάνω όροφο της μεζονέτας με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της ΔΙΜΕΑ ΄΄ηδη πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας είχαν κάνει μεγάλες παραγγελίες.

Μάλιστα, ο «εγκέφαλος» του σχεδίου «σε καθημερινή βάση μετέβαινε σε Έκθεση τουριστικών ειδών που λάμβανε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Metropolitan Expo, πλησίον στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μοίραζε φυλλάδια με απομιμητικά προϊόντα, ενώ τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους μετέφερε με δικό του όχημα στον ενοικιαζόμενο χώρο στην Αρτέμιδα, προκειμένου να δουν από κοντά τα απομιμητικά προϊόντα και να θέσουν τις παραγγελίες τους».

Κατά την έρευνα στην μεζονέτα, η ΔΙΜΕΑ προέβη στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο της υπηρεσίας για τη σχετική πραγματογνωμοσύνη περί μη αυθεντικότητάς τους από τους εκπροσώπους των εμπορικών σημάτων, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και εν συνεχεία για την καταστροφή τους σε μονάδα ανακύκλωσης.

Στον οργανωτή της “έκθεσης” επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος του ποινική δικογραφία για παράβαση των άρθρων 7 και 45 του ν.4679/2020 “Εμπορικά σήματα κτλ.” και του άρθρου 216 του Π.Κ. “Πλαστογραφία”

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates