.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Η ΑΘΩΩΣΗ ΓΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8.000.000€ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ 1.200.000€
Υπενοικιαστής αυτό που μίσθωνε τη βίλα και φοροδιέφευγε !!!




Λάκης Γαβαλάς: Όλη η αλήθεια για την βίλα στην Μύκονο απο τον δικηγόρο του

Η αθώωση του Λάκη Γαβαλά, από την διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος, άνοιξε την “όρεξη” στο Ελληνικό Δημόσιο για την επίσπευση του πλειστηριασμού της επικής βίλας του εκκεντρικού επιχειρηματία στη Φτελιά Μυκόνου.

Το σπίτι, μέσα στο οποίο τις χρυσές εποχές έχουν φιλοξενηθεί τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz από Ελλάδα και εξωτερικό, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 14 Οκτωβρίου με 1η τιμή προσφοράς τα 1.225.000 ευρώ πόσο χαμηλότερο από την εμπορική του αξία, η οποία ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά και γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος η διαδικασία αν και τους γνωστοποιήθηκε αρκετά αργά, ωστόσο είναι καθόλα νόμιμη.

30.000€/ΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!!




Σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ ή 30.000 την ημέρα απέσπασαν επιτήδειοι από Έλληνες συναλλασσόμενους το 2019 μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που προκύπτουν από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το αντίστοιχο μέγεθος ανερχόταν σε 7,677 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σε ένα χρόνο προκύπτει αύξηση πάνω από… 42%, που «έσβησε» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 4,586 εκατ. ευρώ! Αυτό παρά το γεγονός ότι η συνολική αξία των συναλλαγών και για τα δύο έτη ανήλθε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή σε 64,9 δισ. ευρώ το 2019 και 64,795 δισ. ευρώ το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αύξηση της αξίας της απάτης, ο δείκτης της έντασης της απάτης, που αφορά στην αναλογία της αξίας των περιστατικών απάτης προς την αξία των συναλλαγών, εξακολουθεί να διατηρείται στο χαμηλό επίπεδο του 0,02%, αντιστοιχώντας σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 5,9 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών. Ανάλογη εξέλιξη αποτυπώνεται και στον αριθμό συναλλαγών απάτης, όπου σημειώνεται αύξηση κατά 70% σε σχέση με το 2018. Ο δείκτης της έντασης της απάτης που αφορά την αναλογία του αριθμού των περιστατικών απάτης προς τον αριθμό των συναλλαγών εξακολουθεί να παραμένει στο χαμηλό επίπεδο του 0,03%, αντιστοιχώντας σε 1 συναλλαγή απάτης ανά 3,8 χιλ. συναλλαγές.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ !!!




Σε 75 μέρες οι μεταβιβάσεις ακινήτων αντί των 3 ημερών !!!

Εβδομήντα πέντε και όχι τρεις μέρες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια μεταβίβαση ακινήτου, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ο προσωρινός φόρος που βεβαιώθηκε μπορεί να είναι τελικά υψηλότερος.

Η «διαστολή του χρόνου» κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων σε συνδυασμό και με άλλα προβλήματα που προκαλεί το σχετικό πλαίσιο της απόφασης της ΑΑΔΕ για την επιτάχυνση της εξ αποστάσεως μεταβίβασης ακινήτων προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους συμβολαιογράφους και φυσικά στους αγοραστές ή πωλητές ακινήτων, οι οποίοι, έρχονται προ εκπλήξεων.

Ειδικότερα, με την απόφαση της ΑΑΔΕ (Α.1137/2020), στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθιερώθηκε η εξ αποστάσεως αποστολή (ταχυδρομικά ή μέσω mail ή κατάθεση στο πρωτόκολλο των Δ.Ο.Υ) των δηλώσεων μεταβίβασης, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών και η εντός τριημέρου επιστροφή τους στον φορολογούμενο, μετά το έλεγχο πληρότητας του φακέλου από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ.

Στο διάστημα αυτό επιβάλλεται και ο προβλεπόμενος κατά περίπτωση φόρος μεταβίβασης και οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία θεωρούν ότι όλα έχουν τελειώσει. Λάθος. Μετά τριήμερο αρχίζει ο πραγματικός έλεγχος του φακέλου του ακινήτου και εντός 60 ημερών, αποστέλλεται ο οριστικός «λογαριασμός» της μεταβίβασης.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΩΝ....ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!





Διαβάστε τι μεταδίδει η zougla.gr και θα καταλάβετε:

Οι φετινές διακοπές είναι διαφορετικές: βουνό ή θάλασσα, ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αυτοκίνητο ή πλοίο, ή μήπως αεροπλάνο; Τα γνωστά διλήμματα υπάρχουν αλλά το σύνθημα παραμένει: διακοπές με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Με την οικογένεια ή τους φίλους μας, προγραμματίζουμε τις θερινές μας αποδράσεις. Μπορεί φέτος να ετοιμαζόμαστε πιο αργά από ποτέ, το καλοκαίρι, όμως, είναι εδώ και μας περιμένει.

Οι ευκαιρίες για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι υπάρχουν και θα τις εκμεταλλευτούμε. Με τη βοήθεια της Τράπεζας Πειραιώς οργανώνουμε το budget των διακοπών σε δόσεις αφού οι πιστωτικές κάρτες της τράπεζας μας δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσουμε έως και σε 6 άτοκες δόσεις, ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπορείτε να πληρώσετε τα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών που αφορούν διαμονή, μεταφορικά ή ενοικίαση οχήματος έως και σε 6 άτοκες δόσεις.

ΤτΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ BAD BANK !!!



Πρόταση ΤτΕ: Bad bank για τα κόκκινα δάνεια χωρίς κούρεμα καταθέσεων

Στην πρόταση για ίδρυση bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια επιμένει η Τράπεζα της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας στη νέα Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα ότι το σχέδιο «Ηρακλής» δεν επαρκεί για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα επίπεδα της ευρωζώνης. Παράλληλα, η ΤτΕ επιχειρεί να διαλύσει τις ανησυχίες, που είχαν εκφρασθεί πρόσφατα και από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαββό, ξεκαθαρίζοντας ότι η πρότασή της για bad bank δεν θα οδηγήσει σε επιβολή μέτρων εξυγίανσης στις τράπεζες, κάτι που θα απειλούσε και τις καταθέσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κρίση της πανδημίας επηρέασε τους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Η ΤτΕ αποφεύγει να προχωρήσει σε προβλέψεις για τα νέα «κόκκινα» δάνεια που θα δημιουργηθούν, τονίζοντας όμως ότι «οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 αναμένεται να επιβαρύνουν εκ νέου την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών με τη δημιουργία νέων ΜΕΔ σε βαθμό που δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια. Ένας από τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την εκτίμηση για τη δημιουργία νέων ΜΕΔ είναι η αναστολή καταβολής δόσεων κεφαλαίου ή/και τοκοχρεωλυτικών δόσεων έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τραπεζών στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία».

Το 2019 σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στη μείωση των ΜΕΔ, η οποία συνεχίσθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «οι προσπάθειες μείωσης του μεγάλου αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) κατά τη διάρκεια του 2019 αποτιμώνται θετικά. Το απόθεμα των ΜΕΔ στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε στα 68,5 δισεκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 16,2% ή 13,3 δισεκ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2018 (81,8 δισεκ. ευρώ). Η τάση αυτή ενισχύθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία Μαρτίου 2020 με περαιτέρω μείωση κατά 7,6 δισεκ. ευρώ (ή κατά 11,1%) συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου του 2019 και το απόθεμα των ΜΕΔ ανήλθε σε 60,9 δισεκ. ευρώ».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 666/2020: ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΝΙΚΑ & ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!
Μετά την πρωτόδικη απόφαση-κόλαφο 2197/2018, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είχε το θράσος να προσφύγει στο Εφετείο, με αποτέλεσμα να να δημιουργήσει η ίδια την, μνημειακή πλέον, τελεσίδικη νομολογία 666/2020 του 3Μελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία, η ίδια η τράπεζα, έβαλε ταφόπλακα στην νομιμοποίησή της να εισπράττει και να επισπεύδει την εκτέλεση των δήθεν απαιτήσεών της από τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες των κυπριακών τραπεζών, αφού αυτά, στην πραγματικότητα, δεν μεταβιβάστηκαν νομότυπα και, έτσι, δεν περιήλθαν ποτέ στο ενεργητικό της.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ήταν, ο Δανειολήπτης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, εκτός από την τελεσίδικη δικαίωσή του, να διεκδικεί σήμερα και αποζημίωση από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κατά των εκπροσώπων της οποίας εκκρεμεί πλέον και μήνυση-έγκληση για τελεσθείσα απάτη στο Δικαστήριο !!! 
Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα .....
Τα θερμά συγχαρητήρια όλης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για την πραγματικά μνημειακή αυτή δικαστική απόφαση, η οποία θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων όλης της χώρας !!!  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html





Τα πραγματικά περιστατικά που ιστορούνται στην ανακοπείσα διαταγή πληρωμής, δεν καθιστούν την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ δικαιούχο της απαίτησης εκ της δανειακής σύμβασης και, έτσι, ενεργητικά νομιμοποιούμενη στην έκδοση διαταγής πληρωμής !!!



ΤΕΛΕΣΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Από όλα τα πραγματικά περιστατικά, αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι, η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.”, κόντρα στον θεσμικό της ρόλο, εκμεταλλευόμενη την εξουσιαστική θέση της, ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ, την έκδοση εκτελεστού τίτλου, δυνάμει του οποίου, εν συνεχεία, προέβη στην επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης, καθόσον, επέδωσε ακριβές αντίγραφο α΄ εκτελεστού απογράφου με επιταγή προς πληρωμή, ενώ, ενεγράφη το στοιχείο αυτό και στο Αρχείο Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς της εταιρείας «Τειρεσίας Α.Ε.».

Από τα προεκτεθέντα, αποδεικνύεται η συνδρομή των αντικειμενικών και υποκειμενικών στοιχείων του εγκλήματος της απάτης στο δικαστήριο, δεδομένου ότι, η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.”, ενώπιον του κου Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέδωσε την εν λόγω διαταγή πληρωμής, εν γνώσει της, προέβαλε ψευδή πραγματικό ισχυρισμό και ταυτόχρονα προσκόμισε, με επίκληση, ψευδή αποδεικτικά στοιχεία, προς παραπλάνηση του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και έτσι, παρέπεισε τον παραπάνω Δικαστή, ο οποίος έλαβε υπ’ όψιν, για το σχηματισμό της δικανικής του πεποιθήσεως, τα επικληθέντα και προσκομισθέντα από την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.” έγγραφα, τα οποία είχαν αναληθές περιεχόμενο και πλανηθείς, εξέδωσε την δυσμενή απόφαση [διαταγή πληρωμής] για την περιουσία του καθ’ ου, η οποία, αποτελούσα εκτελεστό τίτλο, συνιστά επέλευση βλάβης, ήτοι βλάβης παρούσης, χωρίς να χρειάζεται εκτέλεσή της, το αντίστοιχο, δε, αυτής περιουσιακό όφελος, επεδίωκε η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.”, να περιποιήσει εις εαυτόν.


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ»: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Όλα πανάκριβα τα πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής ο οποίος πρακτικά ληστεύεται πανταχόθεν !!!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά για την προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και «την αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας» –στρατηγικός στόχος για την κυβέρνηση που εξαγγέλθηκε μόλις προχθές από τον πρωθυπουργό– είναι τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη της χονδρικής τιμής ρεύματος το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη μεσοσταθμική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σημαντική μάλιστα απόκλιση από τη μέση τιμή της Ε.Ε. αλλά και από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, τριπλάσια από την τιμή της Σουηδίας και υπερτριπλάσια από αυτήν της Νορβηγίας. 

Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά της Ελλάδας, η οποία αποτελεί και τη βάση τιμολόγησης της λιανικής τιμής, διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2020 στα 50 ευρώ η μεγαβατώρα, δηλαδή 16 ευρώ ή 47% υψηλότερα από τη μέση τιμή σε επίπεδο Ε.Ε., που διαμορφώθηκε στα 34 ευρώ/μεγαβατώρα. Η δεύτερη υψηλότερη τιμή ήταν της Μάλτας στα 45 ευρώ/μεγαβατώρα που έχει χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς και ακολουθούν χώρες των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία με 42 ευρώ και η Ρουμανία και η Πολωνία με 41 ευρώ. Κάποιες από αυτές τις αγορές, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, εξαρτώνται παραδοσιακά από εισαγωγές (Ελλάδα, Ουγγαρία), κάποιες έχουν περιορισμένα διασυνοριακά δίκτυα (Μάλτα, Ελλάδα) και κάποιες αντιμετωπίζουν μείωση της παραγωγής από λιγνίτη και επιβάρυνση με υψηλό κόστος ρύπων (Πολωνία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία).

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ !!! Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ & Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΥΜΗΘΗΚAN ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ
Ο Τσακαλώτος του νέου, τραπεζοκεντρικού ΚΠολΔ, των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών, του Κώδικα Δεοντολογίας ΤτΕ, του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη, των Στρατηγικών Κακοπληρωτών, της νομοθέτησης των Funds και των Εταιρειών Διαχείρισης, των πωλήσεων των δανείων στους πάντες όλους πλην Δανειοληπτών, της κατάργησης του Νόμου Κατσέλη και της Κατάργησης της Προστασίας της 1ης Κατοικίας την 31/12/2019, ζητά σήμερα από τον Σταϊκούρα να μην εφαρμόσει τους τραπεζονόμους που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε !!! 




Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε δήλωση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η δήλωση Τσακαλώτου:

Ο κ. Σταϊκούρας (όπως συνηθίζει άλλωστε) δεν απάντησε σε όσα ερωτήθη, και τοποθετήθηκε για πράγματα που δεν ρωτήθηκε.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ "ΧΑΠΙ" ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΠΛΗΚΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!



9μηνο πρόγραμμα, ουσιαστικά στάχτη στα μάτια των δανειοληπτών, πριν έρθει το πλιάτσικο....

Τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα υπάρξει επιδότηση δόσεων τόσο «κόκκινων» όσο και κανονικά εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, φρόντισε να αποκαλύψει στη Βουλή ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το σύνολο των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας ο υπ. Οικονομικών, τόνισε ότι σήμερα το βράδυ θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», μέσω του οποίου θα υπάρξει επιδότηση για εννέα μήνες όλων των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη την κύρια κατοικία.

Στο πρόγραμμα αυτό θα ενταχθούν:

ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΙΝ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙ !!!


Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ: ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ !!!


Διαβάστε και εδώ:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ & ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!



Μέχρι 89% η μείωση του τζίρου


Η επιδημία «θερίζει» τις επιχειρήσεις, καθώς σημειώνεται μείωση του τζίρου έως και 89% όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία σοκ, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που καταγράφουν την δραστηριότητά τους μέχρι και τον Μάιο.

Πρόκειται για εφιαλτικές διαπιστώσεις και με δεδομένο ότι οι συνέπειες της πανδημίας συνεχίζουν να πλήττουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, αναμένεται σημαντική βουτιά του ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 65.044.881 χιλ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 2,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 66.971.974 χιλ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο δε είχε επηρεαστεί από την πανδημία, και την καραντίνα, παρά μόνο από τον Μάρτιο και μετά.

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ: ΕΧΑΣΕ 8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...




Σχεδόν 8 δισ. δολάρια έχασε μέσα σε δύο - χρηματιστηριακές ημέρες - ο Τζεφ Μπέζος, αλλά για τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου, αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε απώλειες... ρουτίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, από το άνοιγμα της Wall Street το πρωί της Δευτέρας 13/7, έως και το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Τρίτη, o ιδιοκτήτης της Amazon και της Blue Origin είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 8 δισ. δολάρια, εξαιτίας των απωλειών που κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών του.

Γιατί δεν ανησυχεί ο Μπέζος;

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ & Ο..."ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!




Τι γράφει το businessdaily.gr :

Είναι γνωστό ότι ο εθισμένος τζογαδόρος, όταν χάσει όλα τα λεφτά του στο πόκερ δεν έχει ενδοιασμό να παίξει το αυτοκίνητο ή το χρυσό ρολόι του. Κάπως έτσι φαίνεται να λειτουργεί και ο μεγαλύτερος πολιτικός τζογαδόρος της περιοχής μας, ο Ταγίπ Ερντογάν. Καθώς η ισοτιμία της λίρας βρίσκεται υπό συνεχή πίεση και έχουν ήδη ξοδευτεί περί τα 90 δισ. δολ. από τα αποθέματα συναλλάγματος της χώρας για να υποστηρίζεται το νόμισμα, οι τουρκικές κρατικές τράπεζες έχουν ανοίξει μεγάλα στοιχήματα στην αγορά συναλλάγματος, παίζοντας short το δολάριο και άλλα ξένα νομίσματα.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτός είναι ένας φθηνός τρόπος για στήριξη της λίρας, αφού όταν ανοίγεις μια θέση short δεν χρειάζεται την ίδια στιγμή να ξοδέψεις συνάλλαγμα. Μπορείς, μάλιστα, να βγεις και κερδισμένος, αν κερδίσει έδαφος η λίρα και αγοράσεις φθηνότερα το ξένο νόμισμα που έχεις σορτάρει.

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΔΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 5.500.000€ !!!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας όπου της επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 18 ετών. Με το νέο ποινικό κώδικα να είναι σε ισχύ, η δευτεροβάθμια δίκη πραγματοποιήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, όπου ναι μεν κρίθηκε ξανά ένοχη για πλαστογραφία και απάτη, ωστόσο οι ποινές μειώθηκαν στο μισό μετά την κατάργηση της επιβαρυντικής περίστασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και σε συνδυασμό με τις νέες ευμενέστερες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα !!!

Εν ολίγοις εις άλλα με υγεία....




Υπόθεση υπεξαίρεσης 5,5 εκ. ευρώ στη Χαλκίδα: Η κάθειρξη 18 ετών έγινε ποινή 9 ετών στο Εφετείο για την 61χρονη διευθύντρια τράπεζας που αποφυλακίζεται


Η απόφαση του δικαστηρίου σε συνδυασμό με τις νέες ευμενέστερες διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα και το ελαφρυντικό που χορήγησε η Έδρα γλίτωσαν την 61χρονη (πλέον) Χαλκιδέα, η οποία μάλιστα αποφυλακίζεται, σε λίγες μέρες, μέσα στον Ιούλιο – Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του EviaZoom.gr για την εξέλιξη και τον επίλογο της υπόθεσης…

Πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε το 2014 στο υποκατάστημα της τράπεζας Millennium Bank στη Χαλκίδα, η οποία εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατηγορούμενη ήταν η 61χρονη Χαλκιδέα διευθύντρια της τράπεζας και όπως έκρινε δύο φορές και το δικαστήριο, ήταν αυτή που άρπαζε τα χρήματα των πελατών εν αγνοία τους και αφού πλαστογραφούσε τις υπογραφές τους, στη συνέχεια επένδυε τα χρήματα στο χρηματιστήριο και σε αμοιβαία κεφάλαια.

Η προφυλάκιση και οι δικαστικές αποφάσεις

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!



της Αικατερίνης Φραγκάκη
δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω


Συχνό είναι το φαινόμενο οι πολίτες να καταθέτουν προτάσεις για ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα ή τις εταιρείες διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, όμως να μη λαμβάνουν απάντηση, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι οχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες αδιαφορούν πλήρως για το γεγονός ότι έχει ήδη κατατεθεί σχετικό αίτημα ρύθμισης. Είναι συνήθης επίσης η έκδοση και η κοινοποίηση διαταγών πληρωμής κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αν και η στάση αυτή είναι καταφανώς καταχρηστική.

Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης των εμπλεκομένων πιστωτών να ρυθμίσουν τα δάνεια αλλά και να διαγράψουν τους παράνομους ανατοκισμούς και εισφορές αποτελεί η προσφυγή των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα πολλές φορές τα πιστωτικά ιδρύματα και οι διαχειριστικές εταιρείες αρνούνται να τους χορηγήσουν αντίγραφα των δανειακών τους συμβάσεων αν και με βάση το άρθρο 47 του Ν. 2873/2000, όπως η παρ. 3 αντικαταστάθηκε από το άρθρο 42 παρ. 7 του Ν. 2912/2001 προβλέπεται ρητά ότι τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται, εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης, να χορηγούν στον αιτούντα οφειλέτη αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και κατάσταση με ανάλυση του ύψους της οφειλής, καθώς και αντίγραφα των υφιστάμενων καρτελών και παραστατικών .

ROTHSCHILD: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!


ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΑΝΕ...ΠΛΟΥΣΙΟΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ !!!


Σε μεγένθυση:

ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ Η ΤτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Σε μεγένθυση:

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ: ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!




ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

40.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!!

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ «ESTIA II» ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ....
Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται ο νέος πτωχευτικός που θα οδηγήσει χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες δημοσίου σε πλειστηριασμό όλη της περιουσίας τους και στο ξεσπίτωμα !!!



Τι μεταδίδει η naftemporiki.gr :

Χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II.

Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 στις 40.000 μέχρι το 2021.

Παράλληλα, το “Πρόγραμμα ESTIA II-Παροχές σε Χρήμα” ανέρχεται σε 125.000.000 ευρώ, με το Υπουργείο να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο, να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ !!! ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ !!!




Επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης πραγματοποίησε γύρω στη 1 το μεσημέρι ένας άνδρας, που εισέβαλε στο κτίριο με τσεκούρι και τραυμάτισε υπαλλήλους

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αλλά και τοπικά μέσα από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα, που μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα kozanimedia, ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, εισήλθε στη ΔΟΥ και στον 2ο όροφο έβγαλε ένα τσεκούρι που μετέφερε στην τσάντα του.

Η επίθεση έγινε στο Τμήμα Εισοδήματος της ΔΟΥ και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι αυτής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΚΥΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΥΨΟΥΣ 14 ΔΙΣ ΣΤΗΝ APPLE !!!




Βαρύ πλήγμα για τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποτρέψει τον επιβλαβή φορολογικό ανταγωνισμό μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. αποτέλεσε η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) που ακυρώνει την οφειλή φόρων ύψους 13,1 δισ. ευρώ και προσαυξήσεων 1,2 δισ. ευρώ της Apple προς την Ιρλανδία. 

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Επιτροπή δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η προνομιακή μεταχείριση που παρέχει η ιρλανδική φορολογική νομοθεσία στον τεχνολογικό κολοσσό αποτελεί παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. περί κρατικών ενισχύσεων.

Την απόφαση χαιρέτισαν τόσο η ιρλανδική κυβέρνηση όσο και η Apple, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ είχε χαρακτηρίσει με βαριές κουβέντες τη σχετική απόφαση της τότε επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ το 2016. Η ίδια κ. Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος πλέον της Επιτροπής, που εξακολουθεί να είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «θα μελετήσουμε προσεκτικά την απόφαση και θα αναλογιστούμε τα επόμενα βήματά μας». Επανέλαβε δε ότι «όταν τα κράτη-μέλη παρέχουν σε συγκεκριμένες πολυεθνικές φορολογικά πλεονεκτήματα που δεν έχουν οι ανταγωνιστές τους, αυτό βλάπτει τον δίκαιο ανταγωνισμό εντός της Ε.Ε. Επιπλέον, στερεί από το δημόσιο ταμείο και από τους πολίτες πόρους για ζωτικές επενδύσεις, η ανάγκη για τις οποίες είναι ακόμα πιο επιτακτική σε εποχές κρίσης».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/olaf.html




Διαβάστε τι μεταδίδει σχετικά το bankingnews.gr :



Το Ευρωκοινοβούλιο είναι άρρωστο βαριά αλλά αρνείται να το παραδεχτεί και στρουθοκαμηλίζει.

Και αυτό έρχεται να το πιστοποιήσει η υπόθεση του πρώην επικεφαλής γραφείου στην Αθήνα κ. Λ Αντωνακόπουλου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ατασθαλίες ενώ η κα Margory Van de Broeke τότε αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ευρωκοινουβουλίου έκανε λόγο για εμπλοκή της OLAF.

Ο κ. Αντωνακόπουλος προσέφυγε στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας ως νομικό παραστάτη τον εξαίρετο δικηγόρο κ. Σπύρο Παππά και ω του θαύματος το Ευρωκοινοβούλιο τα… μάζεψε και προχώρησε σε φιλικό διακανονισμό.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει πως «οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εν λόγω διαδικασία δεν επέτρεψαν, δυστυχώς, να διασφαλισθεί η κατάλληλη διαχείριση της υπόθεσης σας και αυτό είναι λυπηρό.
Εξίσου λυπηρές είναι οι απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα και οι οποίες προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις σε βάρος σας, οι οποίες διέφυγαν του ελέγχου του Κοινοβουλίου».

ΚΥΑ: ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ & ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!



Την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και όλους τους παροικούντες των δικαστηρίων αποφάσισαν με νέα ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Η νέα κοινή υπουργική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη με την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους λόγω της συνεχούς ύπαρξης της πανδημίας ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων σε χώρους συνωστισμού όπως στους χώρους της πολιτικής αλλά και της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Με την ίδια ΚΥΑ καθορίζεται και το ανώτατο όριο εισερχομένων μέσα στις μικρές αίθουσες τα είκοσι έως εικοσιπέντε άτομα, με ανάλογη αύξηση αριθμού ατόμων για τις μεγαλύτερες αίθουσες.

Ακολουθεί η δημοσίευση των κανόνων από την ιστοσελίδα «ΔΙΚΑΣΤΗΣ»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44822
Κανόνες τήρησης αποστάσεων στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας από 16.7.2020 έως και 15.9.2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

αποφασίζουμε:

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΙ 8 ΣΤΙΣ 10 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!



Στο σωστό δρόμο κινούνται οι servicers αλλά δεν δημοσιεύουν τον μέσο όρο των κουρεμάτων στα οποία προχωρούν, για να έχουμε και μια πλήρη εικόνα...


Με στόχο τη δημόσια ενημέρωση για τη δραστηριότητα των μελών της, η ΕΕΔΑΔΠ δημοσιεύει απολογιστικά στοιχεία για τις ρυθμίσεις δανείων στις οποίες προέβησαν οι εταιρείες μέλη της από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020:

Οι εταιρείες μέλη της προχώρησαν σε ρυθμίσεις δανείων συνολικού ύψους €2,5 δισ. που αφορούν πάνω από 67 χιλιάδες δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Το 80% εξ΄αυτών συμπεριλαμβάνει λύσεις αφέσεων χρέους.

3 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ 28 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

JP MORGAN, WELLS FARGO & CITIGROUP
«Δεν είναι μία συνηθισμένη ύφεση» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον και τονίζει πως θα δούμε τα πιο εμφανή σημάδια στο μέλλον...



Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες «αποταμιεύουν» 28 δισ. δολάρια για να καλύψουν πιθανά κόκκινα δάνεια, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo «έβαλαν στην άκρη» περί τα 28 δισ. δολάρια, συνολικά, από τα έσοδα του β' τριμήνου, για να έχουν ρευστότητα σε περίπτωση που εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών τους, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, όπως αναφέρει το Business Insider.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΓΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!



Με τιμή εκκίνησης το 1.225.000 ευρώ, βγάζει η ΑΑΔΕ στις 14 Οκτωβρίου το πρωί σε πλειστηριασμό τη βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά της Μυκόνου.

Το ακίνητο του πασίγνωστου σχεδιαστή μόδας έχει δεσμευθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Έσοδων και θα μπει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ενώ η τιμή που την ξεκινά όσο κι αν φαίνεται υπέρογκη (1.225.000 ευρώ) εν τούτοις είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την πραγματική της αξία.

Συνολικά περιλαμβάνει οικόπεδο 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11τ.μ και πισίνα 120 τετραγωνικών μέτρων.

ΣΤΑ 60.000.000€ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ+ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟ Α' 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!




Στα 60 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας» στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 45,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε τεμάχια ανήλθαν σε 3.078. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 στα 14,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά οι απλήρωτες συναλλαγματικές που σφραγίσθηκαν στο εξάμηνο ανήλθαν σε 9.496 τεμάχια.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα είναι πλασματική δεδομένου πως λόγω της κρίσης του κορονοϊού επιταγές μεγάλης αξίας μπήκαν σε αναστολή πληρωμής για 75 ημέρες από τη λήξη τους. Πολλές από τις επιταγές αυτές δεν θα πληρωθούν με τη λήξη της προστασίας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών.

Ευρύτερα η πλειονότητα των επιχειρήσεων και ειδικότερα των μικρομεσαίων έδειξε απροθυμία στη χρήση του μέτρου της αναστολής προθεσμιών πληρωμής επιταγών για 75 ημέρες.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ NYU ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΑΛΤΜΑΝ
Τουλάχιστον 60 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες θα πτωχεύσουν ως το τέλος του έτους, προειδοποιεί ο καθηγητής που έχει διατυπώσει τη φόρμουλα «Z-score» για την πρόβλεψη εταιρικών χρεοκοπιών.



Ο καθηγητής του NYU που έχει διατυπώσει μια από τις πιο γνωστές φόρμουλες για την πρόβλεψη εταιρικών χρεοκοπιών προειδοποιεί τους επενδυτές στο αμερικανικό χρέος ότι τα «μεγάλα κανόνια» μόλις άρχισαν.

Πάνω από 30 αμερικανικές εταιρείες με υποχρεώσεις που υπερβαίνουν το 1 δισ. δολάρια έχουν υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικά από τις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Άλτμαν, εμπνευστή της Z-score και καθηγητή στο Stern School of Business στο NYU, ο αριθμός αυτός θα υπερβεί το 60 ως το τέλος του έτους.

Οι εταιρείες έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 2,1 τρισ. δολάρια ομόλογα φέτος, με το μισό ποσό να προέρχεται από εκδότες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το protothema.gr :

Το υπ. Ανάπτυξης ελέγχει καταγγελίες για εταιρείες με σοβαρά προβλήματα στη Ρουμανία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω του καθεστώτος Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών και δεν εποπτεύονται απ' την ΤτΕ.Το κόλπο θα μπορούσε να ονομαστεί «το άρμεγμα του ασφαλισμένου».

Προβληματική ασφαλιστική εταιρεία του λεγόμενου Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (από το Γιβραλτάρ ως τη Ρουμανία) «καίγεται» για ρευστό. Πρόθυμοι εγχώριοι πράκτορες και διαχειριστές θα αναλάβουν έναντι αδράς προμήθειας να προωθήσουν τα – κατά τα άλλα φθηνά - ασφαλιστήρια συμβόλαια της στην Ελλάδα μέσω του καθεστώτος ελεύθερης παροχής υπηρεσιών που έχει επιβάλει το Κοινοτικό Δίκαιο των ανοικτών αγορών. Και πρόθυμοι καταναλωτές, μαζί και ολόκληρες εταιρείες, θα σταθούν στις πολύ χαμηλές τιμές των συμβολαίων ασφαλίζοντας κατά κύριο λόγο τα οχήματα τους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία δεν υποχρεούται συμμετοχής στο Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών, ακόμα και ένταξης στο σύστημα φιλικού διακανονισμού... Όταν όμως συμβεί το κακό και πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στους πελάτες - ασφαλισμένους ή -ακόμα χειρότερα - στα θύματα τους τότε αρχίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και το «παζάρι» για το ύψος της αποζημίωσης. Και όλο αυτό πατώντας πάνω στα όρια της νομιμότητας αλλά και της πεποίθησης ότι ο θιγόμενος θα αποτραπεί ακόμα και στην υποβολή καταγγελίας αφού η αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή της εταιρείας είναι στην έδρα της και όχι η ΤτΕ!


Οι καταγγελίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο protothema.gr πολλές. Το ίδιο και στο υπ. Ανάπτυξης, η ηγεσία του οποίου πλέον δεν κρύβει την ανησυχία της. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται παρεμβάσεις ώστε να εξαλειφθούν αυτές οι σοβαρές στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά.

Η ρουμανική City Insurance

ΝΣΚ ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ !!!




Μία γνωμοδότηση, η οποία θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικές προεκτάσεις στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το ελληνικό Δημόσιο, εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (89/2020).

Στην υπό εξέταση υπόθεση, το ΝΣΚ κλήθηκε να απαντήσε σε ερωτήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τη δυνατότητα ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πέραν της πενταετίας.


Ειδικότερα τα ερωτήματα αφορούσαν στο:

1) Αν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πέραν της πενταετίας, στις περιπτώσεις που η εντολή ελέγχου εκδόθηκε μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4571/2018 και εκτείνεται σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας από τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης,

2) αν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πέραν της πενταετίας, στις περιπτώσεις που η εντολή ελέγχου εκδόθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4571/2018 και εκτείνεται σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας από τη λήξη του έτους υποβολής της δήλωσης και

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δεν θα «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για όσους ζητούν ένταξη στην πτωχευτική διαδικασία


Σε συμφωνία που μένει να οριστικοποιηθεί και τυπικά τις επόμενες ημέρες, για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα - «γέφυρα» για την επιδότηση δόσεων δανείων με ενέχυρο πρώτης κατοικίας κατέληξαν η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί με το κλείσιμο της 48ωρης εξ αποστάσεως διαπραγμάτευσης για την έβδομη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πέτυχε τις επιδιώξεις της για το πρόγραμμα - «γέφυρα», αλλά οι Θεσμοί επικράτησαν κατά κράτος στα θέματα του νέου πτωχευτικού, με τρόπο που θα προκαλέσει δυσκολίες στους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα αποτυπώσει πλήρως στα σχετικά νομοθετικά κείμενα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, για να ακολουθήσει η συνήθης διαδικασία τελικού ελέγχου των διατάξεων από την Κομισιόν, ώστε να διαπιστωθεί ότι τα συμπεφωνημένα έχουν αποτυπωθεί στα σχέδια για τις νομοθετικές ρυθμίσεις και να «ανάψει πράσινο» για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα δύο θέματα της ατζέντας, δηλαδή στο πτωχευτικό πλαίσιο που θα ισχύσει από το 2021 και στο προσωρινό πρόγραμμα επιδότησης δόσεων για τους πληγέντες από την πανδημία, έγινε ένα «παζάρι» μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών, το οποίο κατέληξε σε ένα αρκετά γενναιόδωρο πρόγραμμα - «γέφυρα», αλλά και σε «σφίξιμο» των διατάξεων του νέου πτωχευτικού εις βάρος των δανειοληπτών:

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ 1 ΣΤΙΣ 3 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!




Να απολύσει για να μην βάλει λουκέτο υποχρεώθηκε τον Μάιο μια στις τρεις μικρές εταιρείες παγκοσμίως, όπως προκύπτει από έρευνα του Facebook, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την Παγκόσμια Τράπεζα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 επικεφαλής μικρών επιχειρήσεων από πάνω από 50 χώρες.

Σχεδόν το 26% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν απάντησε ότι έκλεισε κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2020. Από τις επιχειρήσεις εκείνες που παρέμεναν σε λειτουργία όταν διενεργήθηκε η έρευνα, στο διάστημα 28-31 Μαΐου, σχεδόν δύο στις τρεις ανέφεραν μικρότερες πωλήσεις κατά τις 30 ημέρες που προηγήθηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα, το ένα τρίτο των μικρότερων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και που λειτουργούσαν στο διάστημα που διενεργήθηκε η έρευνα, απάντησαν ότι είχαν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΚ: ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΡΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ !!!

ΣΧΕΔΟΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥ 6ΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
Ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουνίου 2020 διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 5,864 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ !!!




Μειωμένα κατά 955 εκατ. ευρώ τα έσοδα Ιουνίου


Το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιούνιο ανήλθε στα 3,204 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 955 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ στο Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιουνίου 2020. Εξηγεί πως το γεγονός αυτό οφείλεται στην μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στην επίπτωση στα έσοδα μηνός Ιουνίου του μέτρου των προηγούμενων μηνών για την παροχή κινήτρου έκπτωσης 25% στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, εφόσον κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους (ΦΠΑ και βεβαιωμένοι φόροι).Στο 6μηνο η μείωση είναι μικρότερη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουνίου 2020, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 8,995 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,626 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, και ελλείμματος 2,687 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 5,864 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 381 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19,232 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,666 δισ. ευρώ ή 16,0% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επίπτωση από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19. Επιπρόσθετα, εκκρεμεί η καταχώριση ποσού 79 εκατ. ευρώ περίπου (30 εκατ. ευρώ περίπου για το μήνα Απρίλιο 2020 και 49 εκατ. ευρώ περίπου για το μήνα Μάιο 2020) στους Αναλυτικούς Λογαριασμούς Εσόδων (ΑΛΕ) και συγκεκριμένα στην κατηγορία "Φόροι". Το ανωτέρω ποσό θα εμφανιστεί στους ορθούς ΑΛΕ μετά την επίλυση του υφιστάμενου τεχνικού προβλήματος.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΕΩΣ 31/8 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!





Μέχρι 31 Αυγούστου 2020, παραμένει «ανοικτή» η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στη δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19».

Προκειμένου να αξιοποιηθεί από τους λήπτες η δυνατότητα της παράτασης της ενίσχυσης για 5 μήνες, ο λήπτης της ενίσχυσης θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα παράτασης της χρηματοδότησης για τους 2 επιπλέον μήνες.

Αυτά αναφέρονται στο νέο κύκλο συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων για τη δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19» του ΕΠΑνΕΚ, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
I' Κύκλος

Ερώτηση: Λήπτης αναφέρει πως έχει εγκριθεί το ποσό για την επιδότηση τόκων και επιθυμεί να ενημερωθεί αν θα πρέπει να πληρωθεί εκ των προτέρων το ποσό από την επιχείρηση στην τράπεζα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ !!!



Τι ανακοινώνει το Kyros Law Offices:

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία συμμετοχής στην αίτηση ακύρωσης κατά του Νόμου Βρούτση παρατείνεται έως και την Παρασκευή 24/07/2020.

Επιπλέον, η προθεσμία συμμετοχής στις αγωγές κατά του ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των κυρίων συντάξεών σας παρατείνεται έως και την Παρασκευή 31/07/2020.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗ ΔΑΓΚΑΝΑ ΤΩΝ FUNDS & ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!




Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Κυνηγητό από Ιρλανδική εταιρία διαχείρισης δανείων με δικαστική απόφαση που έβγαλε διαταγή πληρωμής 150 εκατ. δολαρίων για χρέη του εφοπλιστή Γιάννη Φράγκου

Δύσκολες στιγμές φαίνεται να περνά ο εφοπλιστής κ. Γιάννης Φράγκος, αδελφός της Αγγελικής Φράγκου και γιός του αείμνηστου καπετάνιου Νίκου Φράγκου.

Οι κινήσεις που έκανε δημιούργησαν χρέη προς τις τράπεζες που ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ.

Αρχικά η ασφυκτική πίεση των τραπεζών να βρεθεί λύση φαίνεται προκάλεσε την παρέμβαση της αδελφής του Αγγελικής Φράγκου η οποία αγόρασε δάνεια της τάξεως των 45 εκ ευρώ αποκτώντας 4 πλοία που είχε στην κατοχή του ο αδελφός της.

Και αυτό ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στα τέλη του 2019.
Όμως η παρέμβαση - στήριξη αυτή μπορεί να λειτούργησε πυροσβεστικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά τα προβλήματα δεν έλυσαν καθώς ο Ιωάννης Φράγκος συνέχισε να έχει υψηλό δανεισμό για τον οποίο είχε παράσχει προσωπικές εγγυήσεις. 

Τα δάνειά του κάποια στιγμή πουλήθηκαν και οι servicers μη μπορώντας να βρουν λύση προσέφυγαν στη βρετανική δικαιοσύνη η οποία επιδίκασε υπέρ τους ποσό 150 εκ δολαρίων εκδίδοντας διαταγή πληρωμής.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ MEGA DEAL ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μεγάλη στρατηγική κίνηση – στην κυριολεξία mega deal - που μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο στις εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων κυοφορείται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Με βάση πληροφορίες επίκειται σχέδιο συγχώνευσης, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σχήμα στην διαχείριση προβληματικών δανείων, που θα κατέχει 58 δισεκ. προβληματικά δάνεια ή το 65% του συνόλου των NPEs που ανέρχονται σε 85 δισεκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων εντός και εκτός των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπάρχουν ή σχεδιάζονται τρεις μεγάλες εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων.

Οι δύο ήδη υπάρχουν
1)η Dovalue που εξαγόρασε την FPS την εταιρία διαχείρισης της Eurobank καθώς και τα 7,5 δισεκ. τιτλοποίησης προβληματικών δανείων.
Η Dovalue Ελλάδος στην οποία η Eurobank συμμετέχει με 20% διαχειρίζεται περίπου 30 δισεκ. προβληματικά δάνεια και ανοίγματα.
2)Η Intrum που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Πειραιώς και διαχειρίζεται περίπου 25 δισεκ. προβληματικά δάνεια στην Ελλάδα.
3)Ο τρίτος μεγάλος πυλώνας διαχείρισης προβληματικών δανείων αναμενόταν με επίκεντρο την Alpha bank με την Pimco να αποκτάει την Cepal, την τιτλοποίηση των 10 δισεκ. προβληματικών ανοιγμάτων ή πρόγραμμα Galaxy και την διαχείριση των 21 δισεκ. NPEs του ομίλου της Alpha bank.

ΩΣ ΑΡΙΣΤΟΙ...ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!




"Λεπτομέρεια": Αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς ή πολύ γνωστοί νυν ή τέως βουλευτών...

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Μυλωνάκης έγινε έξαλλος όταν έμαθε ότι οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές τμημάτων του Κοινοβουλίου που κλήθηκαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους τους, εκτίμησαν ότι το 50% εξ αυτών έπρεπε να πάρει βαθμό από 90 έως 100, δηλαδή άριστα κάτι που προφανώς δεν μπορεί να συμβαίνει αφού σχεδόν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες είναι λίγοι αυτοί που έχουν την τιμή ενός τόσο μεγάλου βαθμού από τους προϊσταμένους τους. Στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας» όμως φαίνεται ότι αυτοί ήταν περισσότεροι.

Ο κ. Μυλωνάκης κάνει λόγο για προβληματική κατάσταση αφού είναι προφανές ότι οι διευθυντές έχουν άριστες σχέσεις με τους υπαλλήλους τους (αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς ή πολύ γνωστοί νυν ή τέως βουλευτών) και δεν θέλουν να τους κακοκαρδίσουν.

ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Η AIRBNB ;;; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 1.000.000 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!




Airbnb: Φτάσαμε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο το 1 εκατ. κρατήσεις

H εταιρία ενοικίασης Airbnb Inc ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε περισσότερες από ένα εκατομμύριο κρατήσεις παγκοσμίως την 8η Ιουλίου, γεγονός που αποτελεί μια αρχική ένδειξη ανάκαμψης μετά την κάμψη των κρατήσεων που καταγράφηκε στη διάρκεια της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Ένα μεγάλο τμήμα των κρατήσεων είναι για ταξίδια που θα αρχίσουν πριν ή στις 7 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, καταγράφοντας το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου κρατήσεων -για πρώτη φορά- από την 3η Μαρτίου.

Η Airbnb απέδωσε τις κρατήσεις στη ζήτηση που προκλήθηκε μετά τον εγκλεισμό που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα, με τις πιο οικονομικά συμφέρουσες και σε κοντινούς προορισμούς επιλογές να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!

ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ....ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ
Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euro2day.gr, η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί να προχωρήσει σε...μεταρρυθμίσεις για να μπει στο παιχνίδι του Ταμείου Ανάκαμψης. Με κάποιες από αυτές να αφορούν την 7η αξιολόγηση. Βλέπε πλειστηριασμούς ,νέο πτωχευτικό κτλ.
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμη ;;;




Εποπτεία στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας θέλει η Ολλανδία

Κινήσεις και δηλώσεις που θυμίζουν τα χρόνια των μνημονίων και των παρεμβάσεων της τότε τρόικας στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μ.Ρούτε.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Χάγη αναφέρουν ότι ο κ. Ρούτε επιμένει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει εποπτικό ή και σε κάποιες περιπτώσεις παρεμβατικό ρόλο στο πολυετές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θα πρέπει να ακολουθήσει η κάθε χώρα μέλος, για να εισπράξει επιχορηγήσεις από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης. «Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο παρελθόν, το ερώτημα είναι τώρα πώς μπορούμε να τις οριστικοποιήσουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρούτε .

«Έχουμε πολλές συζητήσεις για αυτό στο παρασκήνιο»

Τι θέλει ο Ολλανδός; Ο Μάρκ Ρούτε είναι ο τρίτος μακροβιότερος ηγέτης στην ΕΕ ο οποίος έχει «ζήσει» όλα τα μνημόνια της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλία και της Κύπρου, κρατώντας πάντοτε σκληρή στάση. Με πρόφαση τους φορολογούμενους πολίτες, θέλει να λάβει εγγυήσεις για τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στις διαπραγματεύσεις το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης από τον κορονοϊό. Ζητεί, επιπλέον, να υπάρχει ευθεία παρέμβαση της ΕΕ σε περίπτωση που κάποιες χώρες ξεφύγουν από τους στόχους ή μείνουν πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υποσχεθεί. Να μην είναι δηλαδή μόνο στην αρμοδιότητα της Κομισιόν να παρέμβει.

Η στάση του κ. Ρούτε θυμίζει τα χρόνια των 3 μνημονίων της Ελλάδας, που ένα άτυπο συμβούλιο, χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση, το Eurogroup, έκανε πρωτοφανείς παρεμβάσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας που σε αρκετές περιπτώσεις δεν αφορούσαν τα συμφωνηθέντα.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΟ FUNDS-ΚΟΡΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ....
Έρχεται πλιάτσικο-σοκ για την ελληνική κοινωνία !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το mononews.gr :


Στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που έρχεται μετά το καλοκαίρι, θα προβλέπεται επακριβώς η λειτουργία του νέου τύπου φορέα που θα λειτουργεί με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Θα γίνει δηλαδή διεθνής διαγωνισμός για την προσέλκυση funds που θα έχουν ως αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων που θα αποκτώνται από πλειστηριασμούς και, εν συνεχεία, θα μισθώνονται στους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους, εφόσον οι τελευταίοι θέλουν να παραμείνουν ή να προσπαθήσουν να κρατήσουν το ακίνητό τους. Πρόκειται για μία μορφή sale & lease back, με δυνατότητα επαναγοράς του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη του μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι εκείνος που υπό άλλες συνθήκες χάνει το σπίτι του έχει μία ευκαιρία, σε διάστημα 12 ετών, να πληρώνει ενοίκιο ή να βρει τα κεφάλαια για να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειο και το σπίτι να περιέλθει και πάλι στην κυριότητά του.

Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το 85% των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό περνά στις τράπεζες. Πλέον ο πτωχευμένος ιδιοκτήτης θα έχει 12ετή σύμβαση μίσθωσης. Μέσα στα χρόνια αυτά, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, θα μπορεί είτε να διακόψει τη σύμβαση με τον φορέα και να αρχίσει να αποπληρώνει το δάνειο εφόσον το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση είτε να… λάβει νέο δάνειο, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί εφόσον θα βρίσκεται στον «Τειρεσία». Αλλά και γι’ αυτό, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, θα υπάρχει πρόβλεψη ως προς την οικονομική κατάσταση του υπόχρεου κατά την πάροδο των ετών.

Δηλαδή, όπως διευκρινίζει η ίδια πηγή, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της μίσθωσης, ο ενοικιαστής πια του ακινήτου θα έχει το δικαίωμα να αιτηθεί τη μετατροπή της σύμβασης μίσθωσης σε σύμβαση με δικαίωμα επαναγοράς. Αυτό, με την προϋπόθεση να καταβάλει όλα τα ενοίκια και για όλο το διάστημα της μίσθωσης. Τότε θα δικαιούται τη μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας του στον ίδιο ή στους άλλους νόμιμους δικαιούχους της.

ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ ΖΗΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!


ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ PROTON BANK: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ & ΑΛΛΟΙ 26 !!!

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΩΝ 27 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 43 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ PROTON BANK ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 700.000.000€
Ζήτησε την ενοχή τους για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης ,της συνέργεια στην απάτη, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα !!!




Την Τρίτη, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, αγόρευσε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας και πρότεινε προς το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους 27 από τους συνολικά 43 κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας συγκεκριμένα, ζήτησε την ενοχή των 27 κατηγορουμένων για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης ,της συνέργεια στην απάτη, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Παράλληλα, ζήτησε όσοι από τους 27 αντιμετωπίζουν το αδίκημα της υπεξαίρεσης και της εγκληματικής οργάνωσης να απαλλαγούν από αυτά. Όπως χαρακτηριστικά είπε η δράση των κατηγορουμένων δεν φέρει τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η σχετική διάταξη, καθώς η δομή της ομάδας ήταν περισσότερο ευκαιριακή και χωρίς σκοπό να αναπτυχθεί εγκληματική δράση σε βάθος χρόνου.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από κοινού με διοικητικά στελέχη της Τράπεζας PROTON και στενούς του συνεργάτες κατέστρωσαν και υλοποίησαν σχέδιο παράνομης άντλησης κεφαλαίων από την Τράπεζα, της οποίας ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει τον έλεγχο. Τα εν λόγω ποσά δόθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, υπό μορφή παράνομων πιστοδοτήσεων, για τις οποίες ευθύνονται οι ανωτέρω κατηγορούμενοι.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Βόλος: Στον δρόμο πενταμελής οικογένεια με βρέφος 18 ημερών – Τους πέταξε έξω η ιδιοκτήτρια του σπιτιού

Στον δρόμο έμεινε μία πενταμελής οικογένεια, η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια σε μισθωμένο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr σήμερα παίχθηκε μία ακόμα πράξη ενός δράματος που ζούνε μία 27χρονη γυναίκα με τον 47χρονο άνδρα της, τα δύο τους παιδιά 2 ετών και 18 ημερών και τη μητέρα της κοπέλας, μία 58χρονη γυναίκα.

Το σημερινό πρωινό, τίποτε δε προμήνυε οτι η οικογένεια θα μείνει στον δρόμο, χωρίς να έχει ούτε ρούχα να αλλάξει.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!! ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!


Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣτΕ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 11 ΜΗΝΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!




Την καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους μόνο για διάστημα έντεκα μηνών αποφάσισε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα οποία θα δουν στους λογαριασμούς τους μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (υπό την πρόεδρο της Ειρήνη – Μαίρη Σαρπ), η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα αναδρομικά έχουν να λάβουν οι συνταξιούχοι που έχουν προσφύγει για τις περικοπές που αφορούν στο διάστημα 2013 -2015, και θα λάβουν αναδρομικά που αφορά το χρονικό διάστημα των έντεκα μηνών ( Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016).

Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με την απόφαση οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί, για το παραπάνω χρονικό διάστημα δικαιώνονται.

Ωστόσο για τους συνταξιούχους που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν ότι κανένας συνταξιούχος δεν μπορεί να διεκδικήσει αναδρομικά.
SSL Certificates