.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ NYU ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΑΛΤΜΑΝ
Τουλάχιστον 60 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες θα πτωχεύσουν ως το τέλος του έτους, προειδοποιεί ο καθηγητής που έχει διατυπώσει τη φόρμουλα «Z-score» για την πρόβλεψη εταιρικών χρεοκοπιών.



Ο καθηγητής του NYU που έχει διατυπώσει μια από τις πιο γνωστές φόρμουλες για την πρόβλεψη εταιρικών χρεοκοπιών προειδοποιεί τους επενδυτές στο αμερικανικό χρέος ότι τα «μεγάλα κανόνια» μόλις άρχισαν.

Πάνω από 30 αμερικανικές εταιρείες με υποχρεώσεις που υπερβαίνουν το 1 δισ. δολάρια έχουν υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικά από τις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Άλτμαν, εμπνευστή της Z-score και καθηγητή στο Stern School of Business στο NYU, ο αριθμός αυτός θα υπερβεί το 60 ως το τέλος του έτους.

Οι εταιρείες έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 2,1 τρισ. δολάρια ομόλογα φέτος, με το μισό ποσό να προέρχεται από εκδότες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

«Υπήρξε τεράστια αύξηση του εταιρικού χρέους στο τέλος του 2019 και πίστεψα ότι η αγορά θα απολάμβανε μια υπερ-πολύτιμη απομόχλευση με την κρίση της Covid-19» σημείωσε ο κ. Άλτμαν. «Tώρα φαίνεται ότι οι εταιρείες εκμεταλλεύονται ότι δείχνει να είναι μια τρελή ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Η Chesapeake Energy και η Brooks Brothers υπέβαλλαν αίτηση για προστασία από τους πιστωτές στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Man Group, το μεγαλύτερο εισηγμένο hedge fund στον κόσμο, έχει προειδοποιήσει τους αγοραστές ομολόγων για τα ρίσκα.

Για τον κ. Άλτμαν, οι εταιρείες κάνουν το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, που είναι η απομόχλευση, όπως έκαναν οι τράπεζες μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. «Όποτε υπάρχει αύξηση του ρίσκου χρεοκοπίας, αυτό το οποίο δεν χρειάζεσαι είναι περισσότερο χρέος. Χρειάζεσαι λιγότερο χρέος» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates