.

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΗΝ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ !!!

 


Ήταν 23 Απριλίου το 1999 όταν το ΝΑΤΟ επέβαλε τη σιωπή και τη λογοκρισία, βομβαρδίζοντας το ραδιομέγαρο στο Βελιγράδι. Οι ψίθυροι της εποχής έλεγαν πως το CNN ήταν ενήμερο.

Κάνοντας μία βόλτα στο παλιό Βελιγράδι, τίποτα δεν θυμίζει τις μαύρες και εφιαλτικές ημέρες του 1999. Τότε που κάθε τρεις και λίγο σήμαιναν οι σειρήνες και τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ «ξερνούσαν» βόμβες ισοπεδώνοντας τα πάντα από κάτω. Τίποτα δεν θυμίζει, εκτός κι αν ανηφορίσεις την Κνέζα Μιλόσα. Μία αφίσα και δυο-τρία κτήρια, στη διασταύρωση με την Νεμάνινα, που έχουν αφήσει οι Σέρβοι εκεί επίτηδες, γερμένα και ετοιμόρροπα είναι ικανά, στον επισκέπτη, να θυμίσουν πως εκεί κάποτε φύτρωνε ο εφιάλτης και στους Σέρβους να μην ξεχνούν: Τα όσα πέρασαν, τα όσα έζησαν. Το μίσος για τον Αμερικανό είναι απύθμενο. Όλοι είναι φίλοι, όχι όμως αυτοί…

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΑΠΑΤΕΣ: Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΩΝ 25ΤΜ ΜΕ ΤΟΥΣ...150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Στον εισαγγελέα περιπτώσεις εξόφθαλμης απάτης

Ιστορίες απάτης στα χρόνια του κορωνοϊού έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αφορούν σε επαγγελματίες οι οποίοι με τεχνάσματα και «παραθυράκια» προσπάθησαν να αποσπάσουν υπέρογκα ποσά που φυσικά δεν δικαιούνταν, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Οι περιπτώσεις που αναδείχθηκαν μετά από την έρευνα των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών αφορούσαν κυρίως σε απόπειρες καταστρατήγησης των μέτρων ενίσχυσης, όπως αυτό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και του προγράμματος αναστολών συμβάσεων εργασίας. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΟΙΚ, οι εν λόγω φάκελοι θα παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.

Οι περιπτώσεις που παρατίθενται είναι χαρακτηριστικές αφού βρέθηκαν επιχειρήσεις που από μηδενικό τζίρο ξαφνικά βρέθηκαν να δηλώνουν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων. Για παράδειγμα καφετέρια στη Θεσσαλία, που στεγαζόταν σε κτίριο 25 τ.μ., κατά τον έλεγχο του κλιμακίου του ΣΕΠΕ, βρέθηκε να έχει εγγεγραμμένους συνολικά 150 εργαζόμενους. Από αυτούς, οι 129 είχαν προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης -για 4 ώρες εργασίας το μήνα κατά μέσο όρο (!)- και οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και εφεξής, οπότε ξεκίνησε το δεύτερο lockdown.

Οι συμβάσεις και των 150 εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Καθώς τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε εικονικές προσλήψεις, συντάσσεται σχετικός φάκελος για να σταλεί στον Εισαγγελέα και να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.

Περιπτώσεις που... βγάζουν μάτι

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 



Λένε πως η «αλήθεια» των αριθμών είναι αμείλικτη! Στην περίπτωση των οφειλετών προς την εφορία, μάλιστα, η αλήθεια των αριθμών δείχνει ανάγλυφα το ποιος πληρώνει το μάρμαρο... Σύμφωνα με τα στοιχειά της Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρεος των πολιτών προς την εφορία (την 1/1/2021) διαμορφώθηκε σε 108,1 δισ. ευρώ. Από αυτά όμως, μόλις τα 5,496 δισ. ευρω, ήτοι ποσοστό 5,1%, έχουν ενταχθεί σε κάποιο σχήμα ρύθμισης.

Και προσέξετε εδώ:

1.271 φορολογούμενοι με όφειλες πάνω από 10.000.000 ευρώ ο καθένας έχουν δημιουργήσει χρέος ύψους 65 δισ. ευρω. Από αυτά, εισπράξιμα θεωρούνται τα 45 δισ. ευρώ, ενώ σε ρύθμιση βρίσκονται μόνο τα.... 181,4 εκατομμύρια ευρώ (ήτοι το 3,3% του λογιστικού χρέους)!

5.043 φορολογούμενοι με όφειλες από 1.500.000 – 10.000.000 ευρώ ο καθένας έχουν δημιουργήσει οφειλές ύψους 18,7 δισ. ευρώ. Από αυτά θεωρούνται εισπράξιμα τα 15 δισ. ευρώ ενώ σε ρύθμιση βρίσκονται τα.... 323 εκατομμύρια ευρώ ήτοι το 5,9% του λογιστικού χρέους)!

Πάμε τώρα στους μικρομεσαίους:

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ 3000+ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ;;;

 


Παπαθανάσης: Δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” για την στήριξη στις επιχειρήσεις


«Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην σημασία για την παροχή ρευστότητας απο τις διεθνείς αγορές μέσω δανεισμού και της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P

Για τις σωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων από φορολογικές – ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε πάνω από 20 δις ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεκάδες δις ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης τόσο το 2020 όσο και φέτος, λέγοντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, πχ. για την διευθέτηση 
οφειλών παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις, πέραν των 120.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 40% ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ !!!


Ποιες οι προϋποθέσεις για τους ιδιοκτήτες - Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση και ποιες για λειτουργική


Έκπτωση φόρου έως και 40% προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι θα προχωρήσουν σε εργασίες ανακαίνισης ή ενεργειακής αναβάθμισης των ιδιοκτησιών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, παρέχονται φοροελαφρύνσεις έως και 1.600 ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια στους ιδιοκτήτες -φυσικά πρόσωπα – ακινήτων οι οποίοι μέσα στο 2020 προχώρησαν σε εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων.

Προϋποθέσεις

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


Toυ Κωνσταντίνου Μίχαλου,
πρόεδρος ΕΒΕΑ

Η αύξηση του ιδιωτικού και δημόσιου χρέους είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, μετά την πανδημία. Η διαχείρισή του θα απαιτήσει κατάλληλες αποφάσεις σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, το μη εξυπηρετούμενο χρέος του ιδιωτικού τομέα έφτασε στο τέλος του 2020 τα 242,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 108 δισ. οφείλονται στην εφορία, 37,5 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία, 58,1 δισ. στις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Το συνολικό μέγεθος δεν παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το 2019, ωστόσο η επιδείνωση θα φανεί όταν θα ξεκινήσει η υλοποίηση των αποπληρωμών. Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η κρίση θα δημιουργήσει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, της τάξης των 8 – 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, το 2020 το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, αγγίζοντας το 207% του ΑΕΠ τον περασμένο Δεκέμβριο. Από το 2021 ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται ότι θα ακολουθήσει πτωτική τάση, καθώς θα αποσύρονται τα έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η εξυπηρέτηση του χρέους θα ασκήσει πιέσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα μετά τη λήξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !!!

 


Την πιο γρήγορη κι αποτελεσματική λύση επιλέγουν πολλοί Έλληνες που κατευθύνονται στη γειτονική Σερβία για να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 και να μη χρειάζεται να περιμένουν πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν στην Ελλάδα.

Ο “εμβολιαστικός τουρισμός” είναι ένα φαινόμενο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και έχει μεγάλη απήχηση μεταξύ άλλων σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ιταλία, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι η Σερβία, η Ρωσία αλλά και η Κύπρος και το Ντουμπάι. Πολλά τουριστικά πρακτορεία προσφέρουν εκδρομές εμβολιασμού, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν επισκεφτεί 50 Έλληνες κεντρικό ξενοδοχείο στο Βελιγράδι για να εμβολιαστούν. Συνολικά στο ίδιο ξενοδοχείο έκαναν κράτηση 300 τουρίστες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Την τάση αυτή μας επιβεβαίωσε και το προξενείο της Ελλάδας στο Βελιγράδι χωρίς ωστόσο να έχει εικόνα για τον ακριβή αριθμό των επισκεπτών από τη χώρα μας.

Γιατί στη Σερβία;

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ...ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ !!!

 


Από το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

Οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι σαν μαγαζιά όπως τα κρεοπωλεία.
Η χαϊδευτική λέξη ιδρύματα, είναι παραπλανητική ωραιότητα λησταρχείων 12% έως 18%, όταν στην «Άλλη Ευρώπη», τα επιτόκια είναι 0,5% έως 1,5%.

Άντε με τους ‘‘καλησπέρες’’ μεσημεριάτικα, ντάλα ο ήλιος ο ηλιάτορας, γίνανε, γίνονται Ευρωπαίοι οι παιοθ…..ες τηλεφωνητές μας.

Το ότι ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τους φόρους των Ελλήνων, με συναίνεση όλων των κυβερνητικών κομμάτων, δεν μας υποχρεώνει να δεχτούμε ότι λειτούργησαν ως θεραπευτικά ιδρύματα της Ελληνικής Οικονομίας, όταν ρουφήξανε και ρουφάνε με τα επιτόκιά τους τον μυελό των οστών της Ελληνικής Οικονομίας.

COPY-PASTE ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ !!!

 


Ανάπτυξη, τράπεζες και άπληστοι κερδοσκόποι

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομία για τα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τον ιδιωτικό τομέα.
Η ανάπτυξη αυτή θα προέλθει από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 32 δισ.
ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια, ποσό σημαντικό για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Προκειμένου όμως να πάρουμε πραγματικά αυτά τα χρήματα στα χέρια μας χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις. Τα χρήματα για τις επενδύσεις του Δημοσίου θα προέλθουν από επιδοτήσεις, ενώ αυτά για τις ιδιωτικές επενδύσεις από δάνεια. Τα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα θα προέλθουν κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και κατά 30% από τις τράπεζες. Το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να το εισφέρουν οι επιχειρηματίες με δικά τους κεφάλαια.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα αν οι τράπεζες είναι σε θέση να δώσουν τόσα δάνεια. Σήμερα δανείζουν με το σταγονόμετρο τις επιχειρήσεις διότι έχουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται ακόμη -παρά τις πωλήσεις στα ξένα κερδοσκοπικά funds- σε 47,5 δισ. και αντιστοιχούν στο 30% του συνόλου των δανείων, ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 2,8% του συνόλου των δανείων. Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι με τόσο υψηλό ποσοστό κόκκινων δανείων οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία επαρκώς. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει δημοσίως ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το ύψος των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και ότι πρέπει να αυξηθούν οι χορηγήσεις. Αντιλαμβανόμενος βεβαίως το πρόβλημα των κόκκινων δανείων έχει προτείνει την ίδρυση της bad bank, πρόταση για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση αδιαφορώντας επιδεικτικά - και ακατανόητα. Εάν όμως δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα ώστε να εξυγιανθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα για να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει. Και αυτό σημαίνει ότι χωρίς χρηματοδότηση από τις τράπεζες οι μόνες επενδύσεις που μπορεί να γίνουν με ίδια κεφάλαια των επιχειρηματιών είναι καφενεία, μπαρ και, στην καλύτερη περίπτωση, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ακίνητα. Αυτά δεν αρκούν. Οπως και η κυβέρνηση, ο Στουρνάρας υποστηρίζει ότι οι επενδύσεις πρέπει να κινηθούν προς την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση της οικονομίας και την τεχνολογική ανάπτυξη, πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγή ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές και να βελτιωθούν σημαντικά η παιδεία και η εκπαίδευση τόσο σε επίπεδο γενικής μόρφωσης όσο και σε επίπεδο τεχνολογικών δεξιοτήτων.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ !!!

 



Αζερμπαϊτζάν: Πρώην βουλευτής θωπεύει τα οπίσθια συνεργάτιδάς του και γίνεται τσακωτός στο Zoom

Αυτή την εξέλιξη στο Zoom σίγουρα δεν την περίμενε ο πρώην βουλευτής στο Αζερμπαϊτζάν και μέλος της Ακαδημίας Μηχανικών Huseynbala Mirelemov. Ο άνδρας περιμένει να ξεκινήσει μια τηλεδιάσκεψη στο Zoom όταν μπαίνει στο γραφείο μία συνεργάτης του. Την ώρα που σκύβει στη συρταριέρα για να πάρει κάποια έγγραφα ο Mirelemov δεν διστάζει να της θωπεύσει τα οπίσθια πιστεύοντας ότι είναι μια προσωπική τους στιγμή.

Όμως λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο που αυτή τη φορά ήταν η πλατφόρμα που ήταν ήδη ανοιχτή και κατέγραφε όσα γίνονταν. Η έκπληξη και των δύο ήταν μεγάλη όπως φαίνεται στα πρόσωπά τους στο βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο:

ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

 


Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ : ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 !!!



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ : ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Όταν ένας άνθρωπος 72 ετών, με «σώας τας φρένας», σε ανύποπτο χρόνο, καμαρώνοντας δημόσια για την ιστορία του στον χώρο των MME, αφηγείται το βιογραφικό του, στο οποίο, μεταξύ άλλων, τοποθετεί σε περίοπτη θέση την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό εγχείρημα του ΑΝΤ1, όπου, κατά δήλωσή του και, μάλιστα, με τον πανηγυρικότερο τρόπο, ισχυρίζεται ότι συμμετείχε κατά 25%, μαζί με τον «σημερινό διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» και τους λοιπούς μετόχους του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, το μόνο που δεν μπορούν - κακώς, πολύ κακώς - να υποθέσουν οι καλόπιστοι τότε συνομιλητές του, είναι ότι μπορεί να έχει το θράσος να εκστομίζει ένα τόσο χοντροκομμένο ψέμα. Μετά και από αυτό, την επόμενη φορά που θα μου απευθυνθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας, θα του ζητήσω το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, για να εξακριβώσω, ιδίοις όμμασι, αν αφηγείται την αλήθεια τουλάχιστον ως προς το όνομά του. Αγνοώ ακόμη την όποια τυχόν σκοπιμότητα του να εμπλέξει το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα στην προσωπική του μιντιακή ιστορία και τα κίνητρα που μπορεί να τον οδήγησαν να κάνει κοινωνούς ενός τόσο κατάφωρου ψεύδους, τόσους πολλούς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, ζητώ δημόσια συγνώμη από τον Γιάννη Στουρνάρα που, έστω και άθελά μου, τον ενέπλεξα στην πρωτοφανή αυτή αθλιότητα του Χρήστου Καλογρίτσα.
   

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ WIRECARD !!!

ΕΝΩ ΓΙΑ 9 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ WIRECARD ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:




Το επίσημο πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα για σήμερα Παρασκευή, 23 Απριλίου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ίδια επέλεξε να περάσει ένα ξέγνοιαστο τριήμερο ξεκούρασης.

Από τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας), η καγκελάριος της Γερμανίας καταθέτει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής η οποία εξετάζει την πολύκροτη υπόθεση της Wirecard. Η παρουσία της εκεί αποτελεί, αναμφίβολα, την κορύφωση της εξεταστικής διαδικασίας και τα μέλη της επιτροπής, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Γερμανία, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δική της εκδοχή και την απάντηση που θα δώσει στις «ενδείξεις» που υπάρχουν ότι γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτε.

Η εξέταση της Μέρκελ έρχεται μετά τη χθεσινή 9ωρη κατάθεση του εταίρου της στην κυβέρνηση, του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι ο Όλαφ Σολτς – για τον οποίο οι υποψίες είναι πολύ πιο σοβαρές – αρνήθηκε κάθε πολιτική ευθύνη και «έδειξε» προς την κατεύθυνση της ίδιας της εταιρείας και των ορκωτών λογιστών της EY.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!! ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ & ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

 


Στα «δίχτυα» των ελεγκτών των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας έπεσαν επιχειρήσεις που προσπάθησαν να παρακάμψουν το σύστημα και αν καταστρατηγήσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, όπως είναι οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές, αλλά και οι αναστολές εργασίας.

Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε οι υποθέσεις αυτές να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι υποθέσεις αφορούν, κυρίως, το χρηματοδοτικό εργαλείο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε χθες, εγγράφως, από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, να εξετάσουν στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ώστε να προβούν στις κατά νόμο ενέργειες και να αποκαλυφθούν τυχόν φαινόμενα καταστρατήγησης και παράνομων πράξεων, ακόμα και διαφθοράς και απάτης, που σχετίζονται με τη μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων για τη χορήγηση εθνικών και ενωσιακών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών που ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, και οι οποίες καταβλήθηκαν μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις:

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ: ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ Ή ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000€ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!!

 


Ως ύποπτοι για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος θα αντιμετωπίζονται όσοι παίζουν ή κερδίζουν ποσά άνω των 1.000 ευρώ σε στοιχήματα, καζίνο και γενικά σε τυχερά παιχνίδια ή καταθέτουν σστον λογαριασμό τους, ποσό άνω των 800 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, η οποία μάλιστα περιέχει και μια λίστα με ύποπτες συμπεριφορές παικτών των τυχερών παιγνίων, τις οποίες υποχρεούνται να προσέχουν και να τσεκάρουν οι υπάλληλοι των καταστημάτων (ηλεκτρονικών ή φυσικών).

Σε διαφορετική περίπτωση, που θα αποδειχτεί ότι κάποιος παίκτης χρησιμοποίησε το τυχερό παιγνίδι για ξέπλυμα οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 5.000 έως και 1.000.000 ευρώ ανά παράβαση, ενώ τα πρόστιμα για τους υπαλλήλους κυμαίνονται από 1.000 – 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΕΠ, οι επιχειρήσεις τυχερών παιγνίων, οφείλουν να λαμβάνουν τα πλήρη στοιχείων των πελατών τους όταν αυτοί παίζουν ή κερδίζουν ποσά άνω των 1.000 ευρώ είτε με ένα παιχνίδι είτε αθροιστικά, σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα ή καταθέτουν στον λογαριασμό τους (που έχουν ανοίξει για να παίζουν) ποσά άνω των 800 ευρώ.

Σκοπός της απόφασης είναι η θέσπιση και εφαρμογή μέτρων πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από τα Υπόχρεα Πρόσωπα στην αγορά Τυχερών Παιγνίων.

Οι επιχειρήσεις τυχερών παιγνίων οφείλουν να εφαρμόζουν μέτρα δέουσας επιμέλειας, ως προς τον Παίκτη και τον Πραγματικό Δικαιούχο των οντοτήτων που συναπαρτίζουν το Φυσικό τους Δίκτυο και διασφαλίζουν την επαλήθευση και επικαιροποίηση των στοιχείων τους από ανεξάρτητη και αξιόπιστη πηγή.

Παράλληλα, ασκούν συνεχή εποπτεία όσον αφορά τις συναλλαγές και την δραστηριότητα των Παικτών, στο πλαίσιο και κατά τη διάρκεια της Επιχειρηματικής Σχέσης και εξασφαλίζουν ότι αυτά συνάδουν με τις γνώσεις και το προφίλ κινδύνου που διαθέτουν για κάθε Παίκτη.

Επίσης εφαρμόζουν τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, με τρόπο συνεπή και συστηματικό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Τα Υπόχρεα Πρόσωπα εκτιμούν τον βαθμό κινδύνου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτουν για τον Παίκτη, την συναλλακτική και Παικτική του Δραστηριότητα, την τυπολογία Ύποπτων ή Ασυνήθων Συναλλαγών στον τομέα των Τυχερών Παιγνίων.

Οι έλεγχοι

ΕΚΠΟΙΖΩ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ TOP2 ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

Νο1 ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Στο τομέα της ενέργειας, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί, πλημμελείς υπηρεσίες, ρυθμίσεις οφειλών, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αποκοπές ηλεκτροδότησης είναι οι βασικές κατηγορίες παραπόνων όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ.




Στην ΕΚΠΟΙΖΩ, το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι καταγγελίες στον τομέα της ενέργειας παρουσίασαν σημαντική αύξηση, κατατάσσοντας την στη δεύτερη θέση στην καταγραφή των καταγγελιών μετά τις τράπεζες.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την καταγραφή των παραπόνων κατά το έτος 2020, ο τομέας της ενέργειας βρισκόταν στην τρίτη θέση στον πίνακα καταγγελιών (1280 καταγγελίες), μετά τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναρριχήθηκαν στη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα των καταναλωτών επικεντρώνονται στους ακόλουθους τομείς:

1. Υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα υψηλό ποσοστό καταναλωτών καταγγέλλει υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς που καλείται να πληρώσει. Ειδικότερα, τα ποσά αυτά αφορούν είτε επιπρόσθετες χρεώσεις, όπως η Ρήτρα Προσαρμογής με βάση την Οριακή Τιμή Συστήματος, είτε Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις (ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ), είτε άσχετες με την κατανάλωση χρεώσεις, όπως ΕΡΤ, Δημοτικά Τέλη και διάφοροι φόροι. Επιπλέον, οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για μη τακτική καταμέτρηση/εκκαθάριση της κατανάλωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα την έκδοση δυσανάλογων και υπέρογκων λογαριασμών κατανάλωσης που οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν άμεσα.

2. Πλημμελείς Υπηρεσίες. Πλημμελή παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των προμηθευτών ενέργειας, αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτημάτων και δυσκολία στην επικοινωνία μαζί τους, ελλιπής έως ανύπαρκτη προσυμβατική ενημέρωση, μη έκδοση εκκαθαριστικών λογαριασμών σε τακτική βάση, λανθασμένη ή μη τακτική καταμέτρηση εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ, καθυστέρηση στη διάγνωση και αποκατάσταση βλαβών, καθώς και άρνηση αποζημίωσης σε καταστροφή οικιακών συσκευών σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ !!!

 


Παρατείνονται κατά επιπλέον 60 ημέρες οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης, πληρωμής και καταχώρισης αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς επιταγών και λοιπών αξιογράφων, από πληττόμενες επιχειρήσεις και για τον Μάιο. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως την 30η.9.2021 η προθεσμία εξόφλησης των βεβαιωμένων οφειλών των ληπτών των επιταγών.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπονται μεταξύ άλλων και τα εξής :

· Αναστέλλονται από την 1η.5.2021 έως και την 31η.5.2021 (βάσει ΚΑΔ) οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων από την ημερομηνία που αναγράφεται σε κάθε αξιόγραφο κατά εξήντα (60) ημέρες.

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Από το enikos.gr

Ρύθμιση για 40.000 δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις περιπτώσεις όσων οι υποθέσεις τους δεν εκδικάστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας και της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένα στοιχεία ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δικαστικά.

Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι ανοιχτή για επικαιροποίηση στοιχείων αιτήσεων που κατατέθηκαν από 1/1/2018 έως και 30/6/2018 έως και την 30ή Απριλίου, για αιτήσεις που κατατέθηκαν από 1/7/2018 έως και 31/12/2018 έως και τη 15η Μαΐου και για αιτήσεις που κατατέθηκαν από 1/1/2019 και μετά έως και την 31η Μαΐου 2021.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ !!!

 



Τους «έβαλε χέρι» για αλλοίωση πρακτικών ο Κυριάκος Τόμπρας.

Αναφερόμενος στην πρώτη κατάθεσή του και στα πρακτικά που του έδωσαν αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Γιώργου Κουρή να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «Σας κατέθεσα για τον μακαρίτη Κουρή και είπα επί λέξει ότι μου απάντησε: ‘δεν με εμπιστεύονται τα μαλακισμένα’. Εσείς διαρρεύσατε κάτι που εγώ δεν είπα: ‘δεν με εμπιστεύονται τα παλιόπαιδα’. Εγώ δεν είπα ‘παλιόπαιδα’. Είπα ‘μαλακισμένα’».

«Θέλω να καταγράφονται όπως ακριβώς τα λέω, αλλιώς δεν θα υπογράψω και δεν θα τα επικυρώσω» προειδοποίησε. Και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης έσπευσε να αποδεχθεί το αίτημα Τόμπρα.

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ PEPP !!! ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


«EL DORADO» ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ Η ΧΩΡΑ !!! ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ !!!

ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...
Τραπεζίτες, βουλευτές, υπουργοί, στελέχη του ΤΧΣ και εσχάτως οι λοιμωξιολόγοι !!! Μόνο όταν έχεις χ@σμένη τη φωλιά σου έχεις ανάγκη την ασυλία !!!
Υπήρξαν πιέσεις από τους ίδιους ή ήταν δωράκι της κυβέρνησης για ομερτά ;;;




Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 23/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 17:30' Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ & «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» !!!

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00΄ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΒΟΜΒΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ DELAWARE ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΜΚ ;;;

 


Γράφει ο Νίκος Καρούτζος - bankingnews.gr


Τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο της αγοράς πληροφορίες που, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, θα προκληθεί πάταγος.

Ακούγεται, για παράδειγμα, ότι εταιρία με έδρα το Delaware των ΗΠΑ που ανήκει σε πολύ προβεβλημένο στέλεχος του τραπεζικού κλάδου έκανε συναλλαγές (πωλήσεις, δηλαδή) λίγο πριν ανακοινωθεί η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και ακολουθήσει η κατάρρευση της μετοχής.

Εμείς δεν τα υιοθετούμε, καθώς δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για συναλλαγές μέσω του Χρηματιστηρίου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν απλά κακοήθειες του ανταγωνισμού.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε όλοι για τα ιδρύματα που έχει κάθε καλός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και μπορεί να κάνει τη φιλανθρωπία επάγγελμα όταν βρίσκεται εν ζωή.

Υποψίες

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΕ...ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΕΚΤΟΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Εντός του τρέχοντος 3μήνου η πρώτη πληρωμή στις τράπεζες, για χορηγήσεις 1 δισ. ευρώ με εγγύηση Δημοσίου. Τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Εθνική και έπεται η Πειραιώς, λόγω Αγροτικής.



Από το euro2day.gr

Ταμείο… αναμένουν να πάνε οι τράπεζες μέχρι το τέλος Ιουνίου, λαμβάνοντας επί της ουσίας τις πρώτες πληρωμές από το δημόσιο για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ που δόθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες με εγγύηση του ελληνικού κράτους, η οποία έχει καταπέσει εδώ και χρόνια.

Το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα η παρούσα κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι οι καταπτώσεις όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά που χορηγήθηκαν κυρίως σε παλιννοστούντες, Ρομά και σεισμόπληκτους -με αυτή την σειρά ως προς τον όγκο τους - θα πληρωθούν προς τις τράπεζες σε βάθος 3ετίας, αρχής γενομένης από το τρέχον τρίμηνο.

Αντίθετη είναι η εικόνα στα επιχειρηματικά δάνεια που επίσης έχουν δοθεί με εγγύηση του δημοσίου σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού και αφορούν δάνεια προς κτηνοτροφικές, αγροτικές μονάδες, καθώς δεν είναι εγγυημένα κατά 100% από το δημόσιο.

«Πρόκειται για μικρά εταιρικά δάνεια που ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε περιόδου είναι εγγυημένα από 20% έως και 50% από το δημόσιο, το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ εξ ολοκλήρου την πληρωμή των εγγυήσεων, οπότε δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, όπως τα στεγαστικά», αναφέρει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμη τραπεζική πηγή με γνώση της διαδικασίας.

Η αδυναμία καταγγελίας

ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;


 

ΚΟΛΑΦΟΣ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: «ΔΩΡΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 


Βουτιά της Ελλάδας στον δείκτη ως προς την ελευθερία του Τύπου...

Έκθεση «κόλαφος» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για την λίστα Πέτσα, η οποία έδωσε ένα πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ για να…ενημερώνουν τους πολίτες για τον κορωνοϊό, από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Στην 70η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου υποχώρησε η Ελλάδα το 2021, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που παρακολουθούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Η χώρα μας έχασε 5 θέσεις σε σχέση με το 2020 (στην 65η θέση ήταν και το 2019, έχοντας κάνει άλμα 9 θέσεων αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια -το 2018 ήταν στην 74η θέση, το 2017 στην 88η θέση, το 2016 στην 89η, το 2015 στην 91η, το 2014 στην 99η, το 2013 στην 84η).

Στο κείμενο για το σύνολο της έκθεσης του 2020, οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι παρότι η Ευρώπη και η Αμερική συνεχίζουν να προσφέρουν τις μεγαλύτερες ελευθερίες στον Τύπο, στις ΗΠΑ καταγράφηκε η μεγαλύτερη καθίζηση σε θέματα παραβάσεων και στην Ευρώπη μία επίσης «ευμεγέθης» στον δείκτη της κακομεταχείρισης δημοσιογράφων, με τις πράξεις βίας εναντίον τους να υπερδιπλασιάζονται σε ΕΕ και Βαλκάνια. Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους αυξήθηκαν μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Η έκθεση έχει τίτλο: «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου» και υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χορήγησε γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις στη διαφήμιση για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιδίωξε, άμεσα ή έμμεσα, να ελέγξει στενά τη ροή πληροφοριών, στο πλαίσιο των προσπάθειών της να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού και την προσφυγική κρίση».

ΕΚΤ: ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

 


Μειωμένη ήταν η ζήτηση για νέα δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο πρώτο τρίμηνο στην Ευρωζώνη, ενώ την ίδια περίοδο τα πιστωτικά κριτήρια έγιναν πιο αυστηρά, σε ακόμη μια απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικονομία της περιοχής του ευρώ να περάσει στην ανάκαμψη καθώς πλήττεται από την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε στην έρευνα του Απριλίου για τον τραπεζικό δανεισμό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα πιστωτικά κριτήρια έγιναν λίγο πιο αυστηρά για δάνεια ή πιστωτικές γραμμές σε επιχειρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ έγιναν ελαφρώς πιο χαλαρά σε καθαρούς όρους για στεγαστικά δάνεια σε νοικοκυριά. Στο ίδιο διάστημα, οι πιστωτικές συνθήκες έγιναν πιο αυστηρές σε καθαρούς όρους για καταναλωτικές πιστώσεις και άλλα δάνεια προς νοικοκυριά.

Στην έρευνα τονίζεται ότι οι τράπεζες ανέφεραν κυρίως την εκτίμηση κινδύνου που σχετίζεται με την φερεγγυότητα των δανειζομένων και την χαμηλότερη ανάληψη ρίσκου ως τους παράγοντες που επηρέασαν τη πιστωτική τους πολιτική. Αντίθετα, ανταγωνιστική πίεση συνέβαλε στην χαλάρωση των πιστωτικών κριτηρίων. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι τράπεζες αναμένουν τα πιστωτικά κριτήρια να γίνονται πιο αυστηρά για δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

ΤΟ ΔΝΤ ΧΤΥΠΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 



Την απειλή ότι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος μπορεί να βρεθούν σε κενό στήριξης φέρνει στο προσκήνιο ξανά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ότι μια απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού σε χρόνο dt θα φέρει σε κίνδυνο τους πιο αδύναμους κρίκους.

Τα στοιχεία για την Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ΕΕ, δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα καράβια που απειλούνται και όχι μόνο αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία πρωταγωνίστησε στην προηγούμενη κρίση χρέους και σήμερα βλέπει ξανά το χρέος του δημοσίου να εκτοξεύεται.

Η ανάλυση υπό τον τίτλο «Ένα μέλλον με υψηλό δημόσιο χρέος: Το χαμηλό -για μεγάλο χρονικό διάστημα- δεν είναι χαμηλό για πάντα», από τους Marcos Chamon και Jonathan D. Ostry, επικεντρώνεται στην ανάγκη επανεξέτασης των δημοσιονομικών κανόνων βάσει των υπαρχόντων χαμηλών επιτοκίων.

Εως τώρα οι περισσότεροι αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι το κόστος δανεισμού -ακόμη και αν αυξηθεί- θα γίνει σταδιακά και θα υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο, καθώς η ταχύτητα της τιμωρίας μπορεί να είναι απότομη, όπως έχει φανεί στο πρόσφατο παρελθόν, στην προηγούμενη χρηματοπιστωτική κρίση.

ΟΙ ΗΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες, ανάμεσα τους και η χώρας μας, στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου κορωνοϊού».



Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο βρίσκονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ !!!

ΒΟΥΝΟ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Άμεσες οι ανάγκες για παροχή ρευστότητας για να μην έχουμε τσουνάμι λουκέτων και δούμε χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο !!!



Τι προβληματίζει την Εστίαση για το άνοιγμα στις 3 Μαΐου


Η εστίαση θα ανεβάσει ρολά, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και έπειτα από 6 μήνες σε αναστολή, τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Αφενός, όπως επισημαίνει στο insider.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, «η Δευτέρα του Πάσχα ήταν μία νεκρή μέρα για τον κλάδο. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση των καταναλωτών φέτος λόγω του παρατεταμένου λουκέτου που προηγήθηκε, ωστόσο τη συγκεκριμένη μέρα ο κόσμος δεν συνήθιζε να επισκέπτεται ιδιαίτερα τα καταστήματα της αμιγούς εστίασης. Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρουμε πόσο θα βοηθήσει η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας».

Αναμένουν την επιδότηση

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟ-ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

 


COLPO GROSSO ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !!!

 


PWC: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Σε μια δύσκολη χρονιά όπου οι επιχειρήσεις χρειάστηκε να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, οι οικογενειακές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με επιτυχία. Αυτό, αποτελεί ένα από τα βασικά συμπεράσματα της παγκόσμιας έρευνας Family Business Survey 2020 της PwC που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχεδόν 3.000 ιδιοκτητών οικογενειακών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Όπως αποτυπώνεται από τα ευρήματα της έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς, πέραν της επιτυχημένης ανταπόκρισης στην πανδημία, οι οικογενειακές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα των θεμάτων που άπτονται της εταιρικής βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Οι ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία ενισχύουν τη σημαντικότητα του ψηφιακού μετασχηματικού και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.
Η εταιρική διακυβέρνηση εξακολουθεί να αποτελεί σημείο προβληματισμού θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη για ευθυγράμμιση με τις αξίες και την εταιρική αποστολή καθώς και τη διαμόρφωση πολιτικών και οργανωτικών δομών που διασφαλίζουν την ισορροπία και την αποτελεσματική επίλυση των συγκρούσεων καθώς και την ανάπτυξη μηχανισμών διαδοχής.
Ακολουθεί περιγραφή των ευρημάτων της έρευνας για τις Ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η PwC Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Η εκδήλωση θα θέσει στο επίκεντρο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της επόμενης μέρας φέρνοντας κοντά επιχειρηματίες και στελέχη οικογενειακών επιχειρήσεων.

Ανταπόκριση στις προκλήσεις της πανδημίας

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 22/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! 21:00 - 23:00' «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

(ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ !!!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ !!!

Το χειρόγραφο που προσκόμισα στην Προανακριτική Επιτροπή, μαζί με το αναλυτικό Μνημόνιο Συνεργασίας, το μόνο που αποδεικνύουν, όπως άλλωστε ευθέως κατέθεσα και, μάλιστα, κατ’ επανάληψη, προς αποφυγή «σκοπίμων» παρανοήσεων, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Δλδ, ότι, ο Καλογρίτσας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ και ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ούτε και σήμερα.
Η συνεργασία προτάθηκε από την πλευρά Χούρι, με μοναδικό σκοπό, η κάθε πλευρά, να βγάλει τα σπασμένα της ζημιάς της από το ναυάγιο του καναλιού. Γι’αυτό, άλλωστε, στο σημείο 9 του Μνημονίου Συνεργασίας, ρητά αναφέρεται ότι η πλευρά Χούρι θα πάρει τα 3.000.000€ ως introduction fee (μεσητεία) και όχι ως εξόφληση οφειλής.
ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΑ FAKE NEWS ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΣΟ ΚΑΤΕΘΕΤΑ….
Συμβουλή προς Συριζαίους : Η υϊοθέτηση του αφηγήματος CCC θα σας κάνει κατηγορούμενους. Και όχι μόνο τον Παππά.
Συμβουλή προς ΝΔ : Η υιοθέτηση του αφηγήματος Σύριζα θα σας κάνει ρόμπες ….. ενόψει και της επερχόμενης κοινοβουλευτικής ναυμαχίας των Πρεσπών….
Ερώτημα στο Νίκο Παππά : Που ήξερες ότι έχω αυτά τα έγγραφα και ότι είχα αποφασίσει να τα καταθέσω στην Προανακριτική Επιτροπή και κατέθεσες αίτημα το πρωί, πριν έρθω στην Βουλή ;;;
Κάνε πλάκα να με δίνουν οι Δικηγόροι μου….
ΥΓ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ 300.000.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 



Τι μεταδίδει το newmoney.gr :


Στην Εθνική Τράπεζα από εδώ το πάνε, από την άλλη το γυρνάνε, βρίσκουν τελικά έναν τρόπο να κλείνουν τους λογαριασμούς με το Δημόσιο και να εισπράττουν τις… εκκρεμότητες.

Μετά το ΤITLOS, τα 30ετή ομόλογα και τα swap, έχει έρθει τώρα η σειρά των πυρόπληκτων και των άλλων δανείων με κρατική εγγύηση. Συγκεκριμένα η Εθνική είναι σε συζητήσεις με το Δημόσιο για το πώς θα πληρωθούν οι εγγυήσεις που έδωσε για δάνεια πυρόπληκτων κ.ά.

Από την Εθνική κρατούν χαμηλούς τόνους και ισχυρίζονται πως είναι «περισσότερο διαδικαστικό για το πώς θα γίνει η πληρωμή, παρά ζήτημα ουσίας», αλλά ακούω ότι εσωτερικά υπολογίζουν πως θα εισπράξουν έως και 300 εκατ.

Κι επειδή κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, στην Εθνική μπορεί να σχεδιάζουν πώς θα βάλουν το 300άρι στο ταμείο, αλλά αυτοί που είναι περιχαρείς και προσεύχονται να προχωρήσει η δουλειά είναι οι δικηγόροι που κάνουν αυτές τις δυσάρεστες διεκπεραιώσεις, γιατί περιμένουν ότι θα εισπράξουν προμήθειες της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η 10η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΩΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

 



Συμπέρασμα πρώτο δεν υφίσταται περίπτωση κουρέματος των κορονο-χρεών για την πραγματική οικονομία… Το προεόρτια της 10ης αξιολόγησης δίνουν και το στίγμα της σκληρότητας των δανειστών μας… Από την άλλη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προτάσσει το «τείχος άρνησης» των δανειστών και έτσι στέλνει τις συνέπειες των ευθυνών της για το ότι έχει κλειδώσει, λόγω των τραγικών επιδόσεων της στη διαχείριση της πανδημίας, για πάνω από 9 μήνες την οικονομία, να τις πληρώσουν οι μικρομεσαίοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα από την 10η αξιολόγηση, χάνεται κάθε ελπίδα για κούρεμα των κορονοχρεών που υπολογίζονται σε πάνω από 17 δις ευρώ.

Αυτό που θα προσπαθήσει να περάσει η ελληνική πλευρά στους αξιολογητές και θεωρείται ως το βασικό σενάριο είναι έκτακτες ρυθμίσεις (για όσες οφειλές δεν καλύπτονται από τις 24 άτοκες ή τις 48 έντοκες δόσεις) οι οποίες θα εκκινήσουν στις αρχές του 2022 με άγνωστο τον αριθμό των δόσεων (θα προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις) και θα έχουν βασικό επιτόκιο 2,5%.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες φέρνουν νέα φορολόγηση μέσω ακινήτων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!! ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ PAULSON, ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ HELICON !!!

 


Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Ξεκινά σήμερα 21 Απριλίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 23 Απριλίου η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου μέσω Συνδυασμένης Προσφοράς της Πειραιώς Financial Holdings, με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (Book Building) στο εξωτερικό και, ταυτόχρονα, με τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα.

Το ύψος της ΑΜΚ θα κινηθεί μεταξύ 1,2 και 1,38 δισ. ευρώ. Θα εκδοθούν 1,2 δισ. μετοχές, με εύρος διάθεσης μεταξύ 1 και 1,15 ευρώ ανά μετοχή. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω Δημόσιας Προσφοράς και, όπως αποφασίστηκε, θα κατανεμηθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, μέσω δημόσιας προσφοράς,

(β) εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους και άλλους θεσμικούς επενδυτές, με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Ποσοστό τουλάχιστον 15% των νέων μετοχών (που αντιστοιχεί σε 180.000.000 εκ των νέων μετοχών) και τουλάχιστον 85% των νέων μετοχών (που αντιστοιχεί σε 1.020.000.000 εκ των νέων μετοχών) θα επιμεριστεί κατ’ αρχάς στους επενδυτές που εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά και στη Διεθνή Προσφορά, αντίστοιχα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ...ΤΧΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Από το insider.gr

Μπορεί μέχρι πρότινος ο νέος πτωχευτικός νόμος και οι πλειστηριασμοί να πρωταγωνιστούσαν στην ατζέντα των Θεσμών για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στις συζητήσεις για την 10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας, όμως, την σκυτάλη παίρνουν τα νέα κόκκινα δάνεια του Covid-19 και το ΤΧΣ.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή(σ.σ. χθεσινή) συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους Θεσμούς, η οποία έληξε με μια απλή θετική αναφορά στην πορεία υλοποίησης του νέου πτωχευτικού νόμου και στην πλήρη εφαρμογή του από την 1η Ιουνίου (χωρίς καν να τεθεί το θέμα του φορέα απόκτησης ακινήτων, του οποίου η σύσταση προφανώς θα καθυστερήσει), όπως επίσης και στην επανέναρξη των πλειστηριασμών όπως ακριβώς έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση (το «πάγωμα» των πλειστηριασμών παραμένει μέχρι τις 13 Μαΐου για όλους τους οφειλέτες και μέχρι τις 31 Μαΐου για τους οφειλέτες που πλήττονται από τον κορονοϊό).

Τα καινούργια στις συζητήσεις με τους Θεσμούς είχαν να κάνουν με δύο σημεία:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΗΝ ΦΑΓΕ !!!

 



Η πορεία της ΦΑΓΕ από το γαλακτοπωλείο στα Πατήσια στις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο


Greek yogurt! Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο άνθρωπος που ταξίδεψε τις δύο αυτές λέξεις στα πέρατα της οικουμένης, συστήνοντας και εκτός ελληνικών συνόρων μία από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος.

Η εταιρεία ΦΑΓΕ, αλλά και σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά τον Κυριάκο Φιλίππου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Γιάννη μετέτρεψαν ένα συνοικιακό γαλατάδικο σε έναν διεθνή επιχειρηματικό όμιλο. Κυρίως, όμως, πάντρεψαν τις λέξεις «ελληνικό» και «γιαούρτι», αναδεικνύοντας την πρώτη σε επιθετικό προσδιορισμό ποιότητας και γνησιότητας.

Η δεκαετία του 1920 επιφυλάσσει πολλά δυσάρεστα γεγονότα που πλήττουν και τη μικρή Ελλάδα. Πόλεμοι, η Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και το οικονομικό Κραχ του ’29. Παρ’ όλα αυτά, η περίοδος του Μεσοπολέμου χαρακτηρίζεται και από νέο αέρα. Η γαστρονομία και η διασκέδαση εισβάλλουν δυναμικά στην Αθήνα. Ο κόσμος πάει στον κινηματογράφο, παρακολουθεί θεατρικές επιθεωρήσεις, ακούει ραδιόφωνο και γραμμόφωνο, ενώ τα αυτοκίνητα μικραίνουν τις αποστάσεις των κέντρων διασκέδασης. Οι Αθηναίοι κάνουν βόλτες και απολαμβάνουν τα γλυκά τους σε ζαχαροπλαστεία, που κι αυτά ξεφυτρώνουν. Ένα τέτοιο κάνει την εμφάνισή του στην αρχοντική Πατησίων.

Ο ιδιοκτήτης του είναι ο Αθανάσιος Φιλίππου. Με καταγωγή από τον σημερινό Δάφνο και πρώην Βοστινίτσα της Φωκίδας, προερχόταν από παραδοσιακή οικογένεια βοσκών. Ο πατέρας του Γιάννης Φιλίππου είχε αποκτήσει πρόβατα και γελάδια. Εξού και διατηρούσε στα Πατήσια, κοντά στον Άγιο Λουκά, ένα βουστάσιο, που προμήθευε τα νοικοκυριά με φρέσκο γάλα. Το ζαχαροπλαστείο/γαλατάδικο ήταν ένα μεγάλο βήμα, το οποίο, όμως, στέφτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Απέκτησε γρήγορα μεγάλη φήμη και πελάτες από διάφορες περιοχές της πόλης. Κάποια χρόνια αργότερα, άνοιξε και ένα ακόμα μαγαζί κοντά στο πρώτο. Το όνομα ΦΑΓΕ από τα αρχικά Φιλίππου Αδελφοί Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις, άρχισε να λανσάρεται στην αγορά από το 1950, όταν ο Θανάσης Φιλίππου ξεκίνησε να πουλά τυποποιημένο βούτυρο. Με τον καιρό τα δύο παιδιά του Θανάση, Γιάννης και Κυριάκος, μεγαλώνουν και ασχολούνται με την οικογενειακή επιχείρηση.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΚΑΛΥΨΗ !!!

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Ανησυχίες των τραπεζών για πιθανό «κοκκίνισμα» δανείων 4,6 δισ. που έχουν χορηγηθεί σε 10.000 επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση !!!




Σε «πονοκέφαλο» για τις διοικήσεις των τραπεζών έχουν μετατραπεί τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις που χορήγησαν για την αναχαίτιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς τώρα εκτιμάται, μετά την αλλαγή προς το χειρότερο των βραχυπρόθεσμων οικονομικών προβλέψεων, ότι θα είναι περισσότερα από το αρχικά αναμενόμενο τα δάνεια αυτής της κατηγορίας που θα γίνουν κόκκινα και ήδη τίθεται προς την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς αίτημα για ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη των δανείων με κρατικές εγγυήσεις.

Η καθυστερημένη, λόγω παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, και οι φόβοι ότι δεν θα βελτιωθούν αισθητά οι συνθήκες στον τουρισμό σε σχέση με το 2020, οδηγούν τις τράπεζες σε νέους υπολογισμούς για τον κίνδυνο των εγγυημένων δανείων που έχουν χορηγηθεί σε περίπου 10.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Οι τράπεζες φοβούνται τώρα ότι από τα δάνεια ύψους 4,6 δις. ευρώ που καλύπτονται με κρατικές εγγυήσεις ένα σημαντικό μέρος είναι πιθανό να περάσουν στα μη εξυπηρετούμενα και να χρειασθεί να καταπέσουν οι εγγυήσεις. Όμως, θεωρούν ότι το πλαίσιο παροχής των εγγυήσεων δεν είναι πλέον επαρκές για να καλύψει τους κινδύνους: το Δημόσιο εγγυάται μεν κατά 80% το κεφάλαιο κάθε δανείου, όμως, υπάρχει ένας περιορισμός: οι εγγυήσεις δεν μπορεί να ξεπερνούν το 40% του συνόλου των δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 30% του συνόλου δανείων προς μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτσι, όπως φοβούνται οι τράπεζες, οι εγγυήσεις δεν θα είναι επαρκείς για να καλύψουν ενδεχόμενο κύμα νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Γι’ αυτό και προτείνεται στην κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς να αυξηθούν τα όρια κάλυψης τουλάχιστον στο 50% για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο 40% για τα δάνεια των μεγάλων. Το θέμα ήδη συζητείται στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης της οικονομίας από τους Θεσμούς, οι οποίοι όμως δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστοί» έναντι του αιτήματος των τραπεζών, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να φορτωθεί με υπερβολικά βάρη το Δημόσιο.

Η CVC ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το insider.gr


Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στον βασικό μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και στην CVC Capital Partners, για την από κοινού ιδιοκτησία της SI Foods Holding, σύμφωνα με την οποία η CVC Fund VII αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ιδιοκτήτες της SI Foods παραμένουν ενεργοί μέτοχοι, διατηρώντας τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, των θυγατρικών εταιρειών και των λειτουργιών της. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την SIF όσο και για την ΔΩΔΩΝΗ, για την περαιτέρω ανάπτυξη κυρίως στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς και σε παρεμφερείς κατηγορίες τροφίμων μέσω επενδύσεων και πιθανών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ΔΩΔΩΝΗ, ηγέτιδα ελληνική βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων και κορυφαία εταιρία σε πωλήσεις επώνυμης Φέτας ΠΟΠ, ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 με την πώληση των μετοχών της στην SI Foods , έναν επιχειρηματικό επενδυτικό όμιλο στον οποίο μετέχει και η Lime Capital Partners Ltd.

Από την ιδιωτικοποίηση της έως σήμερα, οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες έχουν πετύχει σημαντική αναδιοργάνωση της εταιρίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και στην ενίσχυση των πωλήσεων και της εμπορικής παρουσίας. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις της ΔΩΔΩΝΗ στο διάστημα αυτό έχουν διπλασιαστεί, με το 50% αυτών να προέρχεται από τη σημαντική ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΧΑΛΙΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΥΝΟ» ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00' ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΑΥΤΗ Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ !!!

 


ΔΗΜΟΣΙΟ+ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ «ΠΝΙΞΟΥΝ» ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


H MEGA «BOMBA» ΓIA THN ΠPOOΠTIKH THΣ OIKONOMIAΣ

Tο ύψος ρεκόρ στο 210% του AEΠ πέρυσι, τα ερωτήματα και οι κίνδυνοι

Από το dealnews.gr

Πόσο πραγματική είναι η απειλή ενός νέου εκτροχιασμού του ελληνικού δημόσιου χρέους και τελικά μιας νέας χρεοκοπίας της χώρας, δέκα μόλις χρόνια μετά το «κούρεμα» των 100 δισ. του PSI και πέντε μετά την νέα αναδιάρθρωση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του από τον ESM; Πόσο ρεαλιστική και κοντά στην πραγματικότητα είναι η «προειδοποίηση» του Tόμσεν για το ότι η Eλλάδα κινδυνεύει με νέα κρίση χρέους και με μια «περιπέτεια» νέων μνημονίων;

Aπό ποιους παράγοντες θα κριθεί η «επόμενη μέρα» και η γενικότερη προοπτική της ελληνικής οικονομίας, όταν θα πάψουν να ισχύουν αφενός η «ομπρέλα» προστασίας της EKT που διασφαλίζει τον φθηνό δανεισμό χωρών και τραπεζών, αλλά και η ρήτρα διαφυγής που επιτρέπει σήμερα τη στήριξη από τις κυβερνήσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με αγνόηση των δημοσιονομικών κανόνων της Eυρωζώνης για το έλλειμμα και το χρέος; Ή μήπως η μεσο-μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του είναι διασφαλισμένη, όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι διεθνείς οίκοι και μεγάλες τράπεζες, με πιο πρόσφατη την έκθεση της Fitch; Kαι χθες επανέλαβε ο ESM, διά στόματος του επικεφαλής οικονομολόγου του, προσφέροντας «ανάσες» ανακούφισης στην Aθήνα;

H απάντηση δεν είναι απλή, καθώς η «εξίσωση» για το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι πολυπαραγοντική και πολλά σημεία της παραμένουν θολά και ασαφή. Tα αδιαμφισβήτητα δεδομένα ωστόσο είναι, ότι ήδη «σκαρφάλωσε» σε ύψος - ρεκόρ, στο 210% του AEΠ για το 2020, καθώς και ότι ακόμη κι αν η βιωσιμότητά του δεν απειληθεί, η αποκλιμάκωσή του στα προ πανδημίας επίπεδα (πάλι τα υψηλότερα ως ποσοστό του AEΠ στην Eυρώπη) θα είναι αργή και βασανιστική, βάζοντας πολύ σοβαρά εμπόδια στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Δεδομένο επίσης, είναι ότι και το ύψος - ρεκόρ του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας (243 δισ. ευρώ), που «πνίγει» επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έρχεται να «σφυρηλατήσει» τη βεβαιότητα ότι αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μακρύς, αν δεν υπάρξουν αλλαγές μεγάλου βεληνεκούς στην κεντρική πολιτική της Eυρωζώνης και των χωρών - μελών της σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες, τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, την ενίσχυση οικονομιών και τραπεζών «με ό,τι και για όσο χρειαστεί» κατά το «δόγμα» Λαγκάρντ και Nτράγκι.


TPOMOΣ ΣE AΘHNA KAI AΛΛEΣ EYPΩΠAΪKEΣ ΠPΩTEYOYΣEΣ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ POS !!!

 


Τι γράφει το powergame.gr

Η τάση είναι διεθνής αλλά το δρόμο στην εγχώρια αγορά τον άνοιξε η Τράπεζα Πειραιώς. Οι τράπεζες πωλούν τις υπηρεσίες αποδοχής καρτών POS προσβλέποντας σε αύξηση εσόδων, βελτίωση ποιοτικών κεφαλαίων και μείωση κόστους λειτουργίας. Είναι επίσης μια διαδρομή που συμβάλλει εμμέσως στη διαχείριση των κόκκινων δανείων και γράφει ήδη «ιστορία» εκτός Ελλάδος.

Στο «παιχνίδι» μπαίνουν σταδιακά και οι τέσσερις συστημικοί της αγοράς, είτε με απευθείας πώληση ( κάτι που ήδη προγραμματίζει η Eurobank), είτε με συνεργασίες τύπου joint venture (προς τα εκεί προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα).

Η στρατηγική συνεργασία που υπεγράφη το Μάρτιο, μεταξύ της Πειραιώς Financial Holdings και της Euronet Worldwide, αποτέλεσε την πρώτη συναλλαγή σε ελληνικό έδαφος. Η συμφωνία είναι δεσμευτική και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εισφέροντας στην Τράπεζα Πειραιώς (θυγατρική πλέον της Πειραιώς Financial Holdings) κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Τη σκυτάλη αναμένεται να λάβει άμεσα η Eurobank, που ήδη συνομιλεί για την πώληση του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών, στοχεύοντας τόσο σε μείωση του κόστους λειτουργίας της, όσο και σε βελτίωση των εποπτικών της κεφαλαίων, διατηρώντας η ίδια το πελατολόγιό της.
SSL Certificates