.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ 300.000.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 



Τι μεταδίδει το newmoney.gr :


Στην Εθνική Τράπεζα από εδώ το πάνε, από την άλλη το γυρνάνε, βρίσκουν τελικά έναν τρόπο να κλείνουν τους λογαριασμούς με το Δημόσιο και να εισπράττουν τις… εκκρεμότητες.

Μετά το ΤITLOS, τα 30ετή ομόλογα και τα swap, έχει έρθει τώρα η σειρά των πυρόπληκτων και των άλλων δανείων με κρατική εγγύηση. Συγκεκριμένα η Εθνική είναι σε συζητήσεις με το Δημόσιο για το πώς θα πληρωθούν οι εγγυήσεις που έδωσε για δάνεια πυρόπληκτων κ.ά.

Από την Εθνική κρατούν χαμηλούς τόνους και ισχυρίζονται πως είναι «περισσότερο διαδικαστικό για το πώς θα γίνει η πληρωμή, παρά ζήτημα ουσίας», αλλά ακούω ότι εσωτερικά υπολογίζουν πως θα εισπράξουν έως και 300 εκατ.

Κι επειδή κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, στην Εθνική μπορεί να σχεδιάζουν πώς θα βάλουν το 300άρι στο ταμείο, αλλά αυτοί που είναι περιχαρείς και προσεύχονται να προχωρήσει η δουλειά είναι οι δικηγόροι που κάνουν αυτές τις δυσάρεστες διεκπεραιώσεις, γιατί περιμένουν ότι θα εισπράξουν προμήθειες της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. 

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εθνικής προκειμένου να εγκρίνει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC. Η εικόνα που έχει η τράπεζα είναι ότι θα έχει απαρτία, οπότε η συνέλευση θα επικυρώσει την πώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates