.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ & ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ!!!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΨΗΦΙΣΕ "ΟΧΙ" ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Jr "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Τον καλό χριστιανό τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του και όχι οι μεγάλοι σταυροί, τα τάματα και οι λαμπάδες. Τέτοια άλλωστε κάνουν καθημερινά και σχεδόν όλοι οι ποινικοί!!!



Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν ελήφθη από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής και ότι, έστω και δια της «τεθλασμένης» (δηλ. της απουσίας), είναι ακόμα περισσότεροι οι βουλευτές που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να διώκεται ένας πολίτης – και ιδιαίτερα βουλευτής – για την πίστη του και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των αξιών του, εντούτοις δεν μπορεί να μην σχολιαστεί η στάση ενός πολύ συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών που αποδεικνύουν ότι οι «κερκόπορτες» ανοίγουν πάντα από μέσα.

Η παραπομπή στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αποτελεί «ευλογία» για να ξεκαθαρίσει αυτή τα όρια μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ρατσισμού, όπως έκανε με την Σώτη Τριανταφύλλου. Αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να πάψει επιτέλους αυτός ο νέος διωγμός των χριστιανικών απόψεων από «θορυβώδεις» μειοψηφίες, που με όχημα τον «αντιρατσιστικό νόμο», προσπαθούν να επιβληθούν στην μεγάλη ελληνική πλειοψηφία.


ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE ;;;

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ FOLLI FOLLIE
Τι τρέχει με το Υπερταμείο ;;;




Χθες ο επικεφαλής του Fund QSM σε συνεντευξη του στην Editor in Chief του mononews Έλενα Κρίτσαλου , χαρακτήρισε την Folli Follie «εταιρία σάπιο μήλο που την αφαίρεσε από το καλάθι». Εάν είναι πράγματι έτσι η όχι θα το αποδείξουν οι αγορές και ο εισαγγελέας καθώς φαίνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παραπέμψει την υπόθεση σε λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Όπως φαίνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει και 2ο σάπιο μήλο.

Το Υπερταμείο των Αποκρατικοποιήσεων. Από ότι φαίνεται η διοίκηση του Ταμείου υπό την κ. Ράνια Αικατερινάρη ανέχεται στελέχη τα οποία είτε έχουν υποπέσει σε χοντρές παραβάσεις είτε από ότι φαίνεται έχουν υπογράψει ισολογισμούς εταιριών στους οποίους κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά. 


Υπόθεση 1η: ΕΛΤΑ


Κα ΚΟΣΙΩΝΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΦΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΟΔΗΓΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ !!!

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΝΑΡΙΣΕ Ο Mr PERFECT ΟΣΟ ΒΑΖΑΤΕ ΜΑΣΚΑΡΑ
Και αν υπήρχε αστυνομικός έπρεπε να σας αφαιρέσει άδεια, δίπλωμα και πινακίδες !!!


Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 20 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!



Οι Φινλανδοί μαθητές πηγαίνουν μόλις 20 ώρες τη βδομάδα στο σχολείο και το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται ένα από τα κορυφαία όλου του κόσμου.

To «Βινύλιο» του Αντώνη Κανάκη μπήκε στη ζωή μας και ειδικά οι λάτρεις του ραδιοφώνου την έχουν αγαπήσει.

Η εκπομπή που... έχει πολλές ανησυχίες στις τελευταίες εκπομπές ασχολήθηκε με την ελληνική παιδεία και τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Από την γνωστή παπαγαλία...που είναι ό,τι πρέπει για να καταστρέψεις την φαντασία του μαθητή και τη λαχτάρα του για μάθηση, μέχρι το τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πιτσιρίκια ενός νηπιαγωγείου. Απ' όπου κι αν πιάσεις το θέμα θα βρεις... τεράστια κενά.


ΠΩΣ Η ΕΦΟΡΙΑ..."ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ" ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ !!!

ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ+ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ
Οι εποχές που ένας φορολογούμενος μπορούσε να ελπίζει σε μία γερή επιστροφή φόρου από την εφορία μετά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης έχουν περάσει… ανεπιστρεπτί.




Πλέον, για να πάρει κανείς επιστροφή φόρου πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα, αφού οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να περάσουν από ένα πραγματικό “ναρκοπέδιο” δαπανών που πλέον δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Δαπάνες ενοικίου κύριας κατοικίας, δαπάνες ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδος, δαπάνες για τόκους στεγαστικού δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, και πολλές άλλες δαπάνες κάποτε (όχι πολύ παλιά) εξέπιπταν από το φορολογητέο εισόδημα, ελαφρύνοντας κάπως τη “λυπητερή” για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους και φέρνοντας σε πολλούς την πολυπόθητη επιστροφή φόρου. Αλλά όχι πια.

Και δυστυχώς λίγοι μπορούν πια να ελπίζουν και σε φοροαπαλλαγές, οι οποίες κάποτε ήταν πολυάριθμες και κάλυπταν μία ευρεία γκάμα περιπτώσεων (π.χ. έκπτωση ιατρικών δαπανών), και συχνά οι φορολογούμενοι επωφελούνταν από αυτές για να πληρώσουν λιγότερο φόρο ή και να πάρουν κάτι πίσω από την εφορία. Ελάχιστες είναι πια αυτές οι φοροαπαλλαγές, και αφορούν επίσης ελάχιστους – π.χ. η φοροαπαλλαγή για δωρεές προς υποψήφιους βουλευτές για την προεκλογική τους εκστρατεία…


ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ...2060 !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2040 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 72
Έρχονται συντάξεις...επιδόματα !!!




Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και εκτείνεται ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση και δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".

Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.

Βόμβα…

Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν "μέχρι κεραίας" και επιπρόσθετα θα υπάρχουν νέες αλλαγές και στα όρια ηλικίας που αυξάνονται προοδευτικά από το 2021 και μετά. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους πίνακες της απόρρητης μελέτης:

1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση 18% από τον Δεκέμβριο του 2018 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση για μια 10ετία τουλάχιστον σε όσους παλαιούς συνταξιούχους μένει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς μετά τη μείωση κατά 18%.


ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΝΤ !!!



Τι γράφει το insider.gr :

Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέκλυσαν την Παρασκευή τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια νέα γραμμή οικονομικής στήριξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικές ενώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαδήλωση κοντά στον εμβληματικό οβελίσκο της πρωτεύουσας, με το σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ 
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΟΙ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ !!!

ΜΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 2,7 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Τέσσερις κινεζικές τράπεζες και μία ιαπωνική συνθέτουν τη «χρυσή» πεντάδα των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων του κόσμου, με ενεργητικό άνω των 2,7 τρισ. δολαρίων.



Σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσιοποιεί η S&P Global Intelligence για το 2017, τα ασιατικά ιδρύματα κρατούν γερά τα ηνία του παγκόσμιου πλούτου. Η λίστα της S&P’s περιλαμβάνει 28 τράπεζες από όλον τον κόσμο που ξεπερνούν σε ενεργητικό το 1 τρισ. δολάρια

Το Top 10 των τραπεζικών κολοσσών διαμορφώνεται ως εξής, σύμφωνα με το Business Insider:

1. Industrial & Commercial Bank of China, Κίνα — 4 τρισ. δολάρια



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ FUNDS ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


157 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ 2017 !!!

ΑΥΞΗΣΗ 42% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2016
Έντονη δραστηριότητα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) κατά τη διάρκεια του 2017, όπως αποδεικνύουν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ.




Πιο «ενεργές» εμφανίστηκαν οι ισπανικές και ιταλικές τράπεζες, ενώ οι συνολικές πωλήσεις NPLs από ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους έφθασαν το 2017 στα 157 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με το 2016.


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ & ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Η έξαρση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ιδίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αλλά και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, θίγουν τα δικαιώματα μεγάλου αριθμού καταναλωτών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Ζαγορίτης !!!



Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ετήσια Έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή” για το 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2017:
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/StK-Annual-Report-2017.pdf

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πεπραγμένα του 2017. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Χαρά Καφαντάρη και η Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Αθηνά Κοντογιάννη.

Ο κ. Ζαγορίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Είναι κοινή διαπίστωση ότι η μακρά, οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τόσο τους καταναλωτές όσο και την αγορά. Μεγάλη μερίδα πολιτών, εν μέσω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και της υψηλής φορολόγησης, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε όλες τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα, η έξαρση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ιδίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αλλά και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, θίγουν τα δικαιώματα μεγάλου αριθμού καταναλωτών.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1.000.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!




ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ !!!

ΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Λεπτομέρειες των περιγραφών των βασανιστηρίων στα χέρια Βρετανών στρατιωτών, που έχουν δώσει σε βρετανικό δικαστήριο Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ του 1955-59, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Metro» του Λονδίνου.



Το δημοσίευμα της «Metro», σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αναφέρει ως καταγγελλόμενες πρακτικές βασανιστηρίων τις εξής:

το βιασμό μίας νεαρής φοιτήτριας, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα και απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος και χτύπημά του με σφυρί, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου, βίαιη κατάποση αλατιού, σφίξιμο ενός «σιδερένιου στέμματος» γύρω από το κεφάλι του βασανιζόμενου μέχρι να τρέξει αίμα από τα αυτιά και τα μάτια του, ξυλοδαρμούς που σε μία περίπτωση οδήγησαν σε απώλεια νεφρού, εικονικές εκτελέσεις και τοποθέτηση ενός βασανιζόμενου σε φέρετρο ως απειλή.


ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ: ΚΟΥΡΕΜΑ 57,50% ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Δανειολήπτης με ενυπόθηκο επαγγελματικό δάνειο ύψους 795.000 ευρώ στην Alpha Bank, έκλεισε οριστικά την οφειλή του με διαδικασία split και καταβολή 337.600 ευρώ σε δόσεις, πετυχαίνοντας ΚΟΥΡΕΜΑ 57,50%, πριν την εκδίκαση της Ομαδικής Αγωγής στην οποία συμμετέχει !!!



ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ !!!


ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ !!!



Τι αποκαλύπτει το paron.gr :

Στα δίχτυα της Εφορίας έχουν πιαστεί πάρα πολλοί που δήλωναν αγρότες και έχουν πάρει επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, τις οποίες όμως ποτέ δεν δήλωναν στην Εφορία. Και αυτό γίνεται χρόνια, με το Δημόσιο τώρα να προχωράει στην αναδρομική φορολόγηση των χρημάτων αυτών....

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΣΚ: ΕΚΤΑΚΤΗ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!!

Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Ελπίδες για μείωση ή και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο μέλλον δημιουργεί πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.




Η εισφορά χαρακτηρίζεται, εμμέσως πλην σαφώς, ως έκτακτη. Το συμβούλιο καλούμενο να απαντήσει επί του θέματος έκρινε ομόφωνα ότι η εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και η ενσωμάτωσή της αυτή περιλαμβανόταν στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Στο σκεπτικό της σχετικής γνωμοδότησης τονίζεται ότι η εισφορά επιβλήθηκε μόνο και μόνο ως μέτρο για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Για το λόγο αυτό, όπως εξηγείται, δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος καθώς οι φόροι έχουν το χαρακτηριστικό ότι χρηματοδοτούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Έτσι, η εισφορά αλληλεγγύης είναι ουσιαστικά και μη ανταποδοτική για τους φορολογούμενους.

Στο κείμενο της γνωμοδότησης αναφέρεται επί λέξει ότι "η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επιβλήθηκε... στο πλαίσιο μνημονιακής δεσμεύσεως, ως μέτρο αναγκαίο, κατά την εκτίμηση του νομοθέτη, προς αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, με στόχο την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω δημοσιονομικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων, τη διασφάλιση του βιώσιμου χαρακτήρα των δημοσίων οικονομικών και την επίτευξη σημαντικών και βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία θα μειώνουν σταθερά το λόγο του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ. Αντιθέτως, ο φόρος επί του εισοδήματος επιβάλλεται με σκοπό την εξυπηρέτηση παγίων λειτουργικών αναγκών του Κράτους (υγεία, παιδεία, άμυνα κλπ), ανεξαρτήτως της συνδρομής ή μη ειδικών συνθηκών, οι οποίες μπορούν και μόνον να διαφοροποιήσουν το ύψος του φόρου. Συνεπώς, η εν λόγω εισφορά παρέχεται χωρίς ειδικό αντάλλαγμα προς εξυπηρέτηση γενικότερου κρατικού σκοπού.”

Η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2010 με την εξής κλίμακα:


ΔΕΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ+ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ θα εκτοξευθούν πάνω από τα 3 δις ευρώ !!!




Το «κυνήγι» οφειλετών της ΔΕΗ συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ μόλις άρχισε από την Qualco σε συνεργασία με εισπρακτικές εταιρείες. 

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματισθεί η αποστολή τουλάχιστον 350.000 ειδοποιητηρίων σε οφειλέτες που εμφανίζονται να έχουν χρέη άνω των 1000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των απαιτήσεων που θέλει να εισπράξει η ΔΕΗ όμως ξεπερνά περνά τα 400 εκατ. ευρώ καθώς στην ατζέντα της Qualco περιλαμβάνονται και οι αγρότες που χρωστούν 90 εκατ. ευρώ μέσω των ΤΟΕΒ στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Πιο αναλυτικά οι συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ, και των μεμονωμένων αγροτών σε 50 εκατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ οι οφειλές αυτές έχουν συσσωρευτεί από χρόνια, και αφορούν ορισμένους ΤΟΕΒ και αγρότες, οι οποίοι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία έχουν επιλέξει να μην είναι συνεπείς προς την Επιχείρηση. 



ΔΙΚΗ ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 5.600.000€ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ !!!

ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύης», Δημήτρης Φουρλεμάδης, για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου, που προορίζονταν για φιλανθρωπικές αποστολές σε τρίτες χώρες.




Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο βασικός κατηγορούμενος ιδιοποιήθηκε το ποσό των περίπου 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην οργάνωση για φιλανθρωπικό έργο, ενώ ποσά δαπανήθηκαν για διαφορετικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών, η πληρωμή μισθοδοσίας της ΜΚΟ, λογαριασμών ΔΕΚΟ και ΙΚΑ, φόρους, αμοιβές σε επικοινωνιολόγους αλλά και επιταγές.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών παραπλανήθηκε, δίνοντας νέες επιχορηγήσεις χωρίς να γνωρίζει πως τα χρήματα θα πήγαιναν για να καλυφθεί δάνειο που είχε δοθεί από εφοπλιστή.



ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ & ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Επαρκή μαξιλάρια ρευστότητας προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή χαλάρωση των capital controls, θα πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στο σκέλος για τη ρευστότητα των τραπεζών, οι επιπτώσεις από τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών θα αξιολογούνται με πλήρη συνεννόηση με τους "θεσμούς". Αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες, αναφέρεται ότι οποιεσδήποτε κεφαλαιακές ελλείψεις θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι τον Ιούνιο 2018.

Όσον αφορά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η ΤτΕ σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τον SSM θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι στόχοι για τη μείωση των NPEs να παραμείνουν φιλόδοξοι και ρεαλιστικοί, παρακολουθώντας και την επάρκεια της στρατηγικής των τραπεζών για την επίτευξή τους. Η ΤτΕ, σε τριμηνιαία βάση, θα παρουσιάζει στους "θεσμούς" αναλυτική αναφορά της προόδου στους 18 επιμέρους στόχους που έχουν τεθεί, των αιτιών ενδεχόμενης αποτυχίας ή υποεπίδοσης στους στόχους, καθώς και συστάσεων για τη θεραπεία τυχόν προβλημάτων.



ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000€ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 41/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στη δικηγορική εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» η οποία λειτουργεί και ως εισπρακτική εταιρεία, λόγω παράνομης χρήσης καμερών.




Η δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» είναι των δυο παιδιών του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, του Γιώργου και του Μάριου.

Η δικηγορική-εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του πρώην πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, απασχόλησε την Αρχή μετά από καταγγελία που της διαβιβάσθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίαςτου υπουργείου Εργασίας, σχετικά με λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις εγκαταστάσεις της.

Η Αρχή πραγματοποίησε επιτόπιο αιφνίδιο έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας. Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 41/2018 απόφαση της Αρχής υπό τον αναπληρωτή πρόεδρο της, Γεώργιο Μπατζαλέξη και με εισηγητή τον Παναγιώτη Ροντογιάννη, όπου και επιβλήθηκε πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» για παραβίαση του νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997).


Σύμφωνα με το πόρισµα ελέγχου που συνέταξε η Αρχή:


1) Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης δεν περιορίζεται σε χώρους εισόδου και εξόδου ή στο ταμείο, αλλά καλύπτει επιπλέον χώρους εργασίας όπου κινούνται σχεδόν αποκλειστικά εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένοι χώροι εργασίας περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας, τόσο τύπου εργαζόμενου σε τηλεφωνικό κέντρο, όσο και εργαζόμενων σε τυπικό χώρο γραφείου ενιαίου χώρου.



ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΓΡΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ !!!


ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΙΝΕΣ ΜΑΜΟΥΘ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ....ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!!



Βαριές καταδίκες για τις μίζες και το "μαύρο ταμείο" του αδελφού κόμματος της ΝΔ στην Ισπανία

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) στην Ισπανία καταδικάστηκε για παράνομο πλουτισμό σε μια μεγάλη δίκη για διαφθορά όπου 29 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη του PP, καταδικάστηκαν συνολικά σε ποινές κάθειρξης 351 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο.

Το PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, που το καταδικάζει να καταβάλει 245.492 ευρώ για «συμμετοχή με σκοπό το κέρδος» σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα δωροληψιών με αντάλλαγμα αναθέσεις δημοσίων συμβολαίων.

Οι δύο κυριότεροι υπεύθυνοι του δικτύου, ο πρώην ταμίας του PP Λουίς Μπάρθενας και ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Κορέα, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 33 ετών και τεσσάρων μηνών και 51 ετών και 11 μηνών αντίστοιχα.

Από τους 37 κατηγορουμένους, οι 29 καταδικάστηκαν συνολικά σε 351 έτη κάθειρξης κυρίως για διαφθορά, κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

UNICEF ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΞΟΔΟΙ ΣΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ !!!

ΑΡΠΑΖΑΝ 2.000.000€ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΩΝ
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος με εμπλεκόμενη την Unicef Ελλάδος καθώς τόσο το πόρισμα της έκθεσης της Deloitte, όσο και οι περιγραφές υπαλλήλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef είναι αποκαλυπτικά.




Όπως έγινε γνωστό, στο ελληνικό τμήμα της UNICEF το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονταν πήγαινε τελικά στις τσέπες μερίδας προϊσταμένων, οι οποίοι για δεκαετίες απομυζούσαν τα χρήματα της οργάνωσης για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους. 

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, υπάλληλος που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του σκανδάλου με την υφαρπαγή τουλάχιστον 2.000. 000 ευρώ κάθε χρόνο από τα ταμεία του φιλανθρωπικού οργανισμού εξηγεί: 

 «Μέχρι και για ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε γάμους». 


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 2 ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Διπλό deal θα ανακοινωθεί σύντομα στις συνεταιριστικές τράπεζες, με δύο συγχωνεύσεις, ενώ έρχεται και μία νέα άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των συνεταιριστικών τραπεζών.

Το «μέτωπο του Βορρά» που αντιμετώπιζε προβλήματα κάλυψε τις αυξήσεις κεφαλαίου και έρχονται δύο συγχωνεύσεις στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Σερρών, Πιερίας, Δράμας και Εβρου.

Συγκεκριμένα, οι συνεταιριστικές Σερρών και Πιερίας κάλυψαν τα απαιτούμενα κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ ευρώ κι τώρα εκκρεμεί η συγχώνευση τους με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας από τη Σερρών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις συνεταιριστικές Δράμας και Εβρου, καθώς και αυτές κάλυψαν τα απαιτούμενα κεφάλαια ύψους 1,5 εκατ ευρώ και τώρα αναμένεται η απορρόφηση της Εβρου από την Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας.



ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ !!!

ΠΕΡΣΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ 24 ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε χθες τους υπαλλήλους του που εργάζονται στην Κίνα να ενημερώσουν άμεσα την Ουάσινγκτον αν αντιμετωπίσουν ασυνήθιστα προβλήματα όρασης ή ακοής, αφού ένας εργαζόμενος ανέφερε μυστηριώδη συμπτώματα.




Το πρόσωπο αυτό –δεν διευκρινίστηκε αν είναι άνδρας ή γυναίκα– ανέφερε μια «ακαθόριστη, ασυνήθιστη αίσθηση ήχου και πίεσης», συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που παρουσίασαν πρόσφατα πολλοί Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα, αφού όπως υποψιάζεται η Ουάσινγκτον έπεσαν θύματα «ηχητικής επίθεσης».

Οι αμερικανικές και κινεζικές αρχές ερευνούν την περίπτωση αυτού του προσώπου που εργαζόταν στο προξενείο των ΗΠΑ στην Καντόνα και φέρει ελαφριάς μορφής εγκεφαλική βλάβη, όπως είπε η Τζίνι Λι, η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Η πρεσβεία προειδοποίησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Κίνα αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει την αιτία των συμπτωμάτων ούτε αν έχουν αναφερθεί και άλλα κρούσματα στη χώρα αυτή.


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
Στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσει τον Ιούνιο ο αμαρτωλός αρχιμανδρίτης του Γηροκομείου Αθηνών Προκόπιος Μπούμπας. Μαζί του συγκατηγορούμενοι στο φαγοπότι, οι Αντώνιος Διονυσόπουλος, πρώην γραμματέας, και Εμμανουήλ Γρινιεζάκης, πρώην σύμβουλος ταμίας του ΔΣ του γηροκομείου.




Ο «παπάς των σκανδάλων», όπως τον αποκαλούν στο γηροκομείο, αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά, στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το Documento, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τόσο η έκθεση όσο και τα σχετικά έγγραφα διαβιβάζονται στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να καταστεί «εφικτή η διερεύνηση για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με το βούλευμα υπ’ αριθμόν 2388/2017 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έχουν προκύψει «επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητές, συνιστάμενες στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι απέκτησαν, κατείχαν και διαχειρίζονταν περιουσία, εν γνώσει, κατά τον χρόνο της κτήσης και διαχείρισης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από εγκληματίες δραστηριότητές ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες». Οι δικαστικές αρχές εντόπισαν τεράστια ποσά στους προσωπικούς λογαριασμούς των τριών κατηγορουμένων τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Ο Πρ. Μπούμπας δήλωνε ως εισόδημα τον μισθό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σε έρευνα των αρχών σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό προέκυψαν διαφορές σε σχέση με τα εισοδήματα που δήλωνε. Ειδικότερα, το 2004, το 2006 και το 2009 βρέθηκαν στον λογαριασμό του σχεδόν 5.000 ευρώ ανά έτος τα οποία δεν δικαιολογούνται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ: Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 2,5 ΕΥΡΩ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ
Ήδη σε κάποια νησιά έχει υπερβεί τα 2 ευρώ !!!




Αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει 2,5 ευρώ, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ ανέφερε ότι η τιμή της βενζίνης στα νησιά, όπου έχει υπερβεί τα 2 ευρώ ήδη, οφείλεται και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ γιατί όπως είπε «η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».


ΣΤΗ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 2.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Ενώ έρχονται και νέα στοιχεία στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών(μέσω ΟΟΣΑ) από δεκάδες τέως φορολογικούς παραδείσους !!!




Εκατοντάδες φορολογούμενους «τσίμπησαν» ήδη οι πρώτες αυτόματες διασταυρώσεις εισοδημάτων και καταθέσεις (εσωτερικού και εξωτερικού), ενώ πάνω από 2.000 εντοπίστηκαν ήδη ως «ύποπτοι» και θα ελεγχθούν το 2018.

Οι αριθμοί θα πολλαπλασιαστούν προσεχώς, καθώς ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έχει παραλάβει λίστες με πάνω από 100.000 καταθέτες ενώ παραλαμβάνει ήδη από περισσότερα από 100 κράτη νέες λίστες με Έλληνες καταθέτες και επενδυτές σε τραπεζικά ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κομβικό ρόλο διαδραματίζει το «Ειδικό Λογισμικό Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας». Η συγκεκριμένη εφαρμογή τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία την 02/05/2017 σε όλες τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., επιταχύνοντας τον απαιτούμενο ελεγκτικό χρόνο ολοκλήρωσης υποθέσεων για τα φυσικά πρόσωπα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μεταξύ άλλων συνετέλεσε ώστε το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. να ολοκληρώσει 953 υποθέσεις το έτος 2017, έναντι 252 του έτους 2016.

Περαιτέρω, από την ίδια εφαρμογή θεωρήθηκαν ύποπτοι για απόκρυψη φορολογητέας ύλης και επιλέχθηκαν προς έλεγχο 2.027 υποθέσεις φυσικών προσώπων προς έλεγχο για το έτος 2018.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ BANCA ROMANEASCA !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΦΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Νέο διαγωνισμό για την πώληση του 99,28% της ρουμανικής θυγατρικής της, Banca Romaneasca «τρέχει» η Εθνική Τράπεζα , έχοντας εκ νέου ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Credit Suisse και ως διεθνή νομικό σύμβουλο την Freshfields Bruckhaus Deringer.




O διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογραφής συμβάσεων εμπιστευτικότητας, με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την ολοκλήρωσή του ως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Η Banca Romaneasca μαζί με τις Stopanska Banka ( FYROM), Εθνική Κύπρου και το χαρτοφυλάκιο εργασιών (σ.σ η Εθνική δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά με τη μορφή υποκαταστήματος) στην Αίγυπτο αποτελούν δραστηριότητες εξωτερικού, που πρέπει να πωληθούν με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Εθνική, με το πλάνο αναδιάρθρωσης.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΗ-ΕΛΤΑ: ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μπαίνει εισαγγελέας για να διερευνήσει για το σκάνδαλο των ΕΛΤΑ και τις καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ.


Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !!!

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;;
Την ώρα που οι κλεφταρέοι της μεταπολίτευσης πίνουν ακόμη ανενόχλητοι τον εσπρέσο τους στο καφενείο της Βουλής και στα καφέ της πλατείας Κολωνακίου, ο Νίκος Νικολόπουλος κινδυνεύει να χάσει την ασυλία του επειδή είπε στη Βουλή ότι ακριβώς λέει η εκκλησία και γράφουν τα ευαγγέλια!!! 



Ο πρώτος βουλευτής που χάνει την ασυλία για… την πίστη του ;;;

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Νομίζω πως το γνωρίζουν όλοι πια. Είμαι από τους πολιτικούς που λένε και πράττουν αυτό που πιστεύουν, χωρίς εκπτώσεις στις αξίες και στα ιδανικά μου.

Και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές, όχι με μικρό κόστος για την προσωπική και πολιτική μου πορεία.

Όταν παραιτήθηκα από υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά για να μην συμμετάσχω στην μνημονιακή κωλοτούμπα του τότε πρωθυπουργού, όλοι έψαχναν τις δήθεν… «άλλες αιτίες» της παραίτησης. Υπέστην έναν μεγάλο προσωπικό και πολιτικό διωγμό, με λοιδορίες, σενάρια και άπειρους ψιθύρους εις βάρος μου, χωρίς ποτέ όμως να αποδειχθεί τίποτα παραπάνω από αυτά που εγώ δημοσίως υποστήριζα.

Αλλά και νωρίτερα, ως βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπέστην πολλές φορές σκληρή και μάλλον άδικη κριτική επειδή ήμουν από τους «ανυπάκουους» και τους «ανυποχώρητους».

Τα ίδια και αφότου έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία. 



ΣΤΑ 31,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Τα 31,8 δισ. ευρώ περίπου και όχι τα 31,2 δισ. ευρώ φτάνει το πραγματικό χρέος των αυτοασφαλισμένων και των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία.




Η διαφορά των σχεδόν 600 εκατ. ευρώ μεταξύ των οφειλών που έχουν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) και στις πραγματικές οφειλές στα ταμεία, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στο ΚΕΑΟ.

Στο εν λόγω ταμείο, δηλαδή το ΕΤΑΑ, ασφαλίζονταν έως 31 Δεκεμβρίου 2016 οι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, το εν λόγω ταμείο μαζί και οι ασφαλισμένοι του, εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ για το δ΄ τρίμηνο του 2017, είχαν καταγραφεί μόλις 3.433 οφειλέτες του ΕΤΑΑ με χρέη 213 εκατ. ευρώ, δηλαδή λίγοι περισσότεροι σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2017 (2.989 οφειλέτες με χρέη 184 εκατ. ευρώ)

Ωστόσο, στο τελευταίο δελτίο το οποίο εξέδωσε το ΕΤΑΑ, πριν ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ τον Ιανουάριο του 2017, έχουν καταγραφεί οφειλές ύψους 794 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, οφειλές έως και 581 εκατ. ευρώ φαίνεται πως δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 7 ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ...ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 240.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ
Εξώδικο για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, από 2 έως και 5 χρόνια απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.




Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι απελπιστική.

Στοιχεία για το θέμα παρουσίασαν και οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους, που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, εκτιμώντας βέβαια ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας ο χρόνος απονομής θα έχει μειωθεί σημαντικά, εξαιτίας και του ότι ο ρυθμός εξόδου από την εργασία θα μειώνεται από χρόνο σε χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 30/4 εκκρεμούσαν στον ΕΦΚΑ 77.492 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 25.290 με προσωρινές συντάξεις. Τα ίδια στοιχεία είχε παρουσιάσει στη Βουλή και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν καταβληθεί συνολικά 637.878 παροχές, εκ των οποίων 372.221 κύριες συντάξεις.

Παράλληλα, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ παρουσίασε επτά περιπτώσεις υποψήφιων συνταξιούχων, οι αιτήσεις των οποίων παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω μη ύπαρξης του κατάλληλου λογισμικού.

Ειδικότερα οι περιπτώσεις που ακόμα δεν αντιμετωπίζονται λόγω μη ύπαρξης λογισμικού αφορούν σε:


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ !!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Τι ειπώθηκε εχθές στη Βουλή.




Βυθισμένος στις αντιφάσεις του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αδειάζοντας εκκωφαντικά όλα τα στελέχη της ΝΔ που έκαναν λόγο για αναγκαιότητα της πιστοληπτικής γραμμής και κυρίως τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα. «Τι ζητάτε; Συνέχεια του μνημονίου ή νέο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στην πρωτολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ναρκοπέδιο την έξοδο στις αγορές, φωτογραφίζοντας ως ενδεδειγμένη μέθοδο την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Η δευτερολογία του όμως αιφνιδίασε ακόμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. «Ουδέποτε έχουμε ζητήσει πιστοληπτική γραμμή και πρέπει να σταματήσετε να ψεύδεστε» είπε ανατρέποντας τη ρητορική της ΝΔ, η οποία «πατούσε» πάνω στις ενστάσεις του πρώην τσάρου της οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την «καθαρή» έξοδο που επικαλείται η κυβέρνηση.

Αμέτρητες είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του διοικητή της ΤτΕ αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης της φόρμουλας της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ενώ ανάλογες δηλώσεις έχει παραθέσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Οι Ευρωπαίοι έχουν εξαιρετικό συμφέρον να βγει η Ελλάδα στις αγορές και μάλιστα με τον τρόπο που λέει η κυβέρνηση, δηλαδή χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και χωρίς να μας δώσουν επιπλέον χρήματα» τόνιζε τον Μάρτιο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.


ΕΤΣΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΣΡ ΟΤΙ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ;;;


Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΠΡΟΕΔΡΕ .... ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ !!!


ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ": ΟΦΕΙΛΗ 399.000€ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ 628.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Καταγγέλλει ο Πάνος Λελιάτσος

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Η Κα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 399.000€ ΤΗΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 628.000€ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ «ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ....



Στο Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών ο Πετσάλνικος μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό του

Στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών φέρεται να βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σε έλεγχο του αυτοκινήτου του. 


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-grevena.com, το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί του ΑΤ Γρεβενών σταμάτησαν αυτοκίνητο για έλεγχο έξω από τα Γρεβενά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Του ζητήθηκε ταυτότητα και ο ίδιος φέρεται να αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι είναι γνωστός, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον οδηγήσουν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.



ΜΟΛΙΣ 2% ΔΙΝΟΥΝ INTRUM-CARVAL ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 5,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Λιγότερο από το 2% έδιναν τα υπόλοιπα funds για να το αγοράσουν...την ώρα που το euro2day.gr, για να χρυσώσει το χάπι, κάνει λόγο για επιβεβαίωση των "αισιόδοξων" αρχικών εκτιμήσεων(ως προς το τίμημα της πώλησης) υπολογίζοντας όμως μόνο το αρχικό κεφάλαιο και όχι το σύνολο των απαιτήσεων που βγαίνουν στο σφυρί !!!!


Τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, που συνόδευσαν εξαρχής το project Earth, επιβεβαιώνουν οι δεσμευτικές προσφορές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία Intrum - Carval προσφέρει περίπου 110 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια οφειλόμενου κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 5,2 δισ. ευρώ.

Η προσφορά της κοινοπραξίας είναι σημαντικά καλύτερη από αυτές των υπόλοιπων «μονομάχων (APS, B2Holding, Hoist) και αντιστοιχεί στο 5,5% της αξίας του οφειλόμενου κεφαλαίου. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, με ορατό το ενδεχόμενο να αποφασίσει την απευθείας ανάδειξη της κοινοπραξίας Intrum- Carval ως προτιμητέου επενδυτή.

Η Εθνική πουλά μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, οφειλόμενου κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ (project Earth), ενώ μαζί με τους εξω-λογιστικούς τόκους, η συνολική απαίτηση φθάνει στα 5,2 δισ. ευρώ.


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ;;;

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ !!!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρος Ευαγγελάτος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος και το βάθος της διαφθοράς και των υπερτιμολογήσεων στον χώρο της Υγείας.




Ο κ. Ευαγγελάτος που βρίσκεται στο τιμόνι του ΣΕΥΥΠ από τον Ιούνιο του 2014 αποκάλυψε για πρώτη φορά στην Εξεταστική συγκεκριμένα στοιχεία από τις έρευνες του ΣΕΥΥΠ για την καταπολέμηση της διαφοράς και της κακοδιοίκησης υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει απελευθερώσει τους επιθεωρητές. «Οι αρχές μας ταυτίζονται με εκείνες του υπουργείου Υγείας για το «μαχαίρι στο κόκκαλο». Για αυτό και τα λέμε σήμερα εδώ στην Εξεταστική» ανέφερε ο κ. Ευαγγελάτος.

Το πρώτο παράδειγμα διασπάθισης δημόσιου χρήματος που περιέγραψε ο Ευαγγελάτος αφορούσε σκάνδαλο με απινιδωτές και βηματοδότες τους οποίους προμηθεύονταν νοσοκομεία τουλάχιστον μέχρι το 2004. Όπως ανέφερε τα νοσοκομεία αγόραζαν σε πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που επικρατούν στη διεθνή αγορά χωρίς να έχει γίνει έρευνα τιμών. Φωτογράφισε, μάλιστα, την τότε πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης που καθόριζαν ανώτατες τιμές με κοινές υπουργικές αποφάσεις ΚΥΑ. Μάλιστα τόνισε ότι λειτουργούσαν ακόμη και offshore εταιρείες «στην Κύπρο και αλλού» οι οποίες ιδρύονταν για να αλλοιώνεται η πραγματική εικόνα των τιμών εισαγωγής. Το αποτέλεσμα ήταν η τιμή στην Ελλάδα να διαμορφώνεται σε πολλαπλάσια τιμή από άλλες χώρες ζημιώνοντας τόσο το Δημόσιο όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το ΣΕΥΥΠ ζήτησε να καταργηθούν οι επίμαχες ΚΥΑ αλλά δεν εισακούστηκε.

Ο κ. Ευαγγελάτος αποκάλυψε επίσης ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την περίοδο 2008-2009 δεν εφαρμόσθηκαν οι συμβάσεις για την προμήθεια και διαχείριση λαπαροσκοπικών υλικών, μοσχευμάτων και άλλων. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία 6,8 εκ. ευρώ το 2008 και το 2009.


Η ΛΙΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ !!! ΕΣΥ ;;;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=957293937760750&set=gm.10155073560750904&type=3&theater

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ;;;



Πρόκειται για την συμβολαιογράφο που έκανε το ντου ο Ρουβίκωνας την περασμένη Παρασκευή.

Τι καταγγέλλει η Πλεύση Ελευθερίας Χαϊδαρίου :

Θαυμάστε μια κομμουνίστρια.! Στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Δάλλα Θηρεσία συμβολαιογραφος Αθηνών από την μια πουλάει επανάσταση και υπογράφει ανακοινώσεις υπέρ του Λαού και κατά των τραπεζιτών και ταυτόχρονα συμμετέχει στο κύκλωμα των πλειστηριασμών που αρπάζουν σπίτια φτωχων ανυπεράσπιστων ανθρώπων.


ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Παγκόσμια είδηση έγιναν οι γονείς ενός 30χρονου στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι κατέφυγαν σε δραστικά μέτρα προσπαθώντας να αναγκάσουν τον γιο τους να εγκαταλείψει την «οικογενειακή φωλιά». Του έκαναν μήνυση και έξωση !!!



Οι γονείς έδιωξαν από το σπίτι τον γιό τους Μάικλ Ροτόντο γιατί δεν πληρώνει ενοίκιο στο πατρικό του, δεν βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού, ενώ δεν έχει δεχθεί τα χρήματα που του πρόσφεραν προκειμένου να ανοίξει το δικό του σπίτι.

Μετά από 5 ειδοποιήσεις έξωσης, τελικά, η Κριστίνα και ο Μαρκ Ροτόντο έκαναν μήνυση στο παιδί τους στις 7 Μαΐου, έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες μηνών να τον πείσουν να φύγει από το σπίτι τους. Κατέφυγαν σε αυτή την κίνηση, επειδή δεν ήξερα πλέον τι άλλο να κάνουν, εξήγησε ο δικηγόρος τους, Αντονι Αντοράντε.

Η βρετανική Daily Mail επικοινώνησε με τον άνεργο millenial για να τον ρωτήσει πώς αισθάνεται σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου και να μάθε γιατί ακριβώς αρνείται να βρει δουλειά και να σταματήσει να επιβαρύνει τους γονείς του με τα έξοδα διαβίωσής του.



EUROBANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕ 650 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Το πρώτο εν Ελλάδι χαρτοφυλάκιο με ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της, βγάζει προς πώληση η EFG Eurobank, ανοίγοντας άλλη μια υποκατηγορία για τη δευτερογενή αγορά διαχείρισης δανείων και ανακτημένων από τράπεζες εξασφαλίσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο (project Pixel) περιλαμβάνει 650 ακίνητα, τα οποία είναι ανακτημένες από την τράπεζα εξασφαλίσεις δανείων.

Η εκτιμώμενη αξία τους ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 40.000.000€/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ;;;



Του Πάρι Κουρτζίδη

Κι ενώ ο γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Group CIO της Εθνικής Τράπεζας δεν δείχνει να έχει καμία απολύτως διάθεση για διαφάνεια, καθώς δεν απαντά στα «καυτά ερωτήματα» που του έχουν θέσει τα Piperata.gr μέσω δύο αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων ιδιαίτερη αίσθηση κάνει και το γεγονός ότι ο διευθυντής εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου δεν έχει ενδιαφερθεί να δει τι ακριβώς συμβαίνει σχετικά με τις πλουσιοπάροχες συμβάσεις που παρέχονται στην «Accenture», της οποίας ανώτατο στέλεχος ήταν ο σημερινός επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφορικής της ΕΤΕ!

Σε αντίθεση με τους προαναφερόμενους που οι «κακές γλώσσες» λένε ότι διατηρούν μεταξύ τους άριστες σχέσεις, η υπόλοιπη διοίκηση, μετά την αποχώρηση του «προστάτη Φραγκιαδάκη», έχουν δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουν με εσωτερικούς ελέγχους τι ακριβώς συμβαίνει, κι αν υπάρχει κάτι «αμαρτωλό»… ή αν προκύπτει μόνο θέμα ηθικό και δεοντολογικό, από τέτοιου είδους υπέρογκες συμβάσεις της ΕΤΕ με την προαναφερόμενη ιδιωτική εταιρεία, οι οποίες έχουν δημιουργήσει καθεστώς και μονοπωλίου…

Στο μεταξύ, τα σκανδαλώδη δρώμενα στην Εθνική Τράπεζα τα οποία φθάνουν ως πληροφορίες – καταγγελίες στα Piperata.gr δεν σταματούν στη διεύθυνση πληροφορικής… Τα πιο «φρέσκα» και «πιπεράτα» νέα έχουν να κάνουν με την ενοικίαση ανθρώπινου δυναμικού από την ΕΤΕ. Όπως μπορείτε να δείτε, με βάση τους παρακάτω πίνακες που έχουν δει το φως και καταγράφουν το ανθρώπινο δυναμικό μέχρι και το 2013, η ΕΤΕ έχει 12.275 άτομα προσωπικό. Σήμερα, αυτό το προσωπικό πρέπει να είναι κατά πολύ μειωμένο, καθώς έχουν μεσολαβήσει νέες εθελούσιες έξοδοι. Αν δεχθούμε, όμως, πως παραμένουν 13.000 μόνιμοι υπάλληλοι περίπου, με μέσο όρο μηνιαίων απολαβών 2.500 ευρώ (χωρίς τα μπόνους των διευθυντικών στελεχών), τότε το κόστος αυτού του δυναμικού ανέρχεται σε 33 – 34 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.



ΚΥΠΡΟΣ: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 6.500.000€ ΣΕ 7 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Με αυξημένα πρόστιμα προς τις τράπεζες επιχειρεί να «σφίξει τα λουριά» η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) όσον αφορά στη μη τήρηση των διαδικασιών πρόσληψης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις, όπως το ξέπλυμα χρήματος.




Λόγω της πίεσης που ασκείται και στην Κύπρο για τις περιπτώσεις που δε διασφαλίζονται διαφανείς διαδικασίες, τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά.

Σημειώνεται πως αν το πρόστιμο καταβληθεί εντός καθορισμένου χρονικού ορίου, τότε μειώνεται κατά 15%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Φ», πρόστιμα €6,58 εκατ. σε 7 πιστωτικά ιδρύματα για παραβάσεις που αφορούν ξέπλυμα χρήματος επέβαλε η Κεντρική από το 2015 μέχρι και χθες.

Το τελευταίο ήταν της τάξης των €715.000 στην cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) λόγω μη συμμόρφωσής της με συγκεκριμένες πρόνοιες των περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμων του 2007 έως 2016.

Η cdbbank ανακοίνωσε ότι σεβόμενη την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για την επιβολή χρηματικού προστίμου, προτίθεται να συμμορφωθεί άμεσα με αυτή.


ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!

ΕΝΑΝΤΙ ΜΟΛΙΣ 2.800.000 ΕΥΡΩ....
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τι γράφει το protothema.gr :

Οι παράγοντες της μεσιτικής αγοράς λένε ότι τα 2,8 εκατ. Ευρώ που ζητά ο ιδιοκτήτης της βίλας και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Παπουτσής, δεν είναι υπερβολικά.

Το ακίνητο βρίσκεται σε μοναδική θέση και εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη εσωτερική του διακόσμηση. Η κύρια κατοικία με επιφάνεια 317 τμ, περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και τρία ακόμη δωμάτια που έχουν ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στο ηλιοβασίλεμα.

Η βίλα χτίστηκε την εποχή της παντοδυναμίας του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, λίγο πριν το 2006, κοντά στην περιοχή Κάπαρη μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Παπουτσής εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.



SSL Certificates