.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ !!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Τι ειπώθηκε εχθές στη Βουλή.




Βυθισμένος στις αντιφάσεις του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αδειάζοντας εκκωφαντικά όλα τα στελέχη της ΝΔ που έκαναν λόγο για αναγκαιότητα της πιστοληπτικής γραμμής και κυρίως τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα. «Τι ζητάτε; Συνέχεια του μνημονίου ή νέο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στην πρωτολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ναρκοπέδιο την έξοδο στις αγορές, φωτογραφίζοντας ως ενδεδειγμένη μέθοδο την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Η δευτερολογία του όμως αιφνιδίασε ακόμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. «Ουδέποτε έχουμε ζητήσει πιστοληπτική γραμμή και πρέπει να σταματήσετε να ψεύδεστε» είπε ανατρέποντας τη ρητορική της ΝΔ, η οποία «πατούσε» πάνω στις ενστάσεις του πρώην τσάρου της οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την «καθαρή» έξοδο που επικαλείται η κυβέρνηση.

Αμέτρητες είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του διοικητή της ΤτΕ αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης της φόρμουλας της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ενώ ανάλογες δηλώσεις έχει παραθέσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Οι Ευρωπαίοι έχουν εξαιρετικό συμφέρον να βγει η Ελλάδα στις αγορές και μάλιστα με τον τρόπο που λέει η κυβέρνηση, δηλαδή χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και χωρίς να μας δώσουν επιπλέον χρήματα» τόνιζε τον Μάρτιο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.


Αντιλαμβανόμενος την στροφή 180 μοιρών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη δευτερομιλία του προέδρου της ΝΔ ζήτησε και πήρε το λόγο, αναδεικνύοντας την αντίφαση στην οποία υπέπεσε ο κ. Μητσοτάκης: «Σας άκουσα στην πρωτομιλία σας να λέτε ότι η έξοδος στις αγορές είναι ναρκοπέδιο. Σας άκουσα στη δευτερολογία σας να λέτε ότι δεν ζητήσατε και δεν ζητάτε πιστοληπτική γραμμή. Τι ζητάτε; Συνέχεια του μνημονίου, νέο μνημόνιο;» ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ, προσθέτοντας: «αυτή είναι η τρίτη εκδοχή από αυτές που υπάρχουν. Μένω με αυτή την απορία και για αυτό παίρνω το λόγο...».

Απάντηση δεν υπήρξε από τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ σημαντικό κρίνεται το γεγονός πως -σύμφωνα με έγκυρες πηγές- ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε καν τον λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως αν υπήρχε ανάλογο αίτημα από τον κ. Μητσοτάκη τότε θα του δινόταν η δυνατότητα να αποσαφηνίσει τη θέση της ΝΔ για τον τρόπο που θεωρεί ως ενδεδειγμένο προκειμένου η χώρα να περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή.

Το σβήσιμο της «γραμμής» της ΝΔ περί πιστοληπτικής γραμμής από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε έντονες συζητήσεις και ζυμώσεις στους διαδρόμους της Βουλής. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται πως αμέσως μετά τη νέα κυβίστηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεργάτες του ήρθαν στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών για να υποβαθμίσουν το θέμα, επιβεβαιώνοντας άθελά τους τις ευρείς διαστάσεις που αυτό θα πάρει.



πηγη: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates