.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07/02/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Στον επανασχεδιασμό των πληρωμών με ηλεκτρονικό τρόπο για το 2021 προσανατολίζεται η κυβέρνηση βάζοντας από την αρχή στο τραπέζι όλα τα δεδομένα που μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ένα από τα μέτρα που θα επανεξετάσει το οικονομικό επιτελείο είναι η υποχρεωτική εξόφληση των μισθωμάτων φυσικών προσώπων μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται να εξοφλεί μηνιαίως το ποσό που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν κάποιος συνεχίσει να πληρώνει με μετρητά, θα προβλεφθούν πρόστιμα και για τις δύο πλευρές (ενοικιαστή και ιδιοκτήτη), ή διαφορετικά θα χάνουν τα κίνητρα που θα προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι σήμερα το μέτρο ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις οι οποίες υποχρεούνται να πληρώνουν το ενοίκιο με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου να αναγνωρίζεται η δαπάνη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, η πανδημία που βιώνουμε κατέδειξε ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης βοήθησαν κυρίως εκείνους που εντάσσονται στην άσπρη οικονομία. Δηλαδή, για παράδειγμα, η επιστρεπτέα προκαταβολή βοήθησε όσους εκδίδουν αποδείξεις και εμφανίζουν κάποιο τζίρο. Είναι ενδεικτικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο χαμηλός τζίρος του 2019 ήταν αποτέλεσμα φοροδιαφυγής. Ο τζίρος του 2020 ο οποίος ήταν αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών οδήγησε σε καλύτερα αποτελέσματα το 2020 έναντι του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις εκτός των μέτρων στήριξης. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν αποζημίωση με βάση το συμβόλαιο μίσθωσης, το οποίο δεν είναι πάντα το πραγματικό. Δηλαδή έχασαν ένα τμήμα της αποζημίωσης που δικαιούνται μετά το υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, ουσιαστικά θα θεσπιστούν κίνητρα έτσι ώστε να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο. Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι το μέτρο θα βοηθήσει και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι στην περίπτωση που δεν εισπράττουν το ενοίκιο από τον μισθωτή θα εμφανίζεται μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού ότι δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν για αυτά. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι με την πληρωμή των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος (στο ταμείο ή με e-banking) θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων, αρκετοί από τους οποίους αποκρύβουν τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς οι φόροι είναι τσουχτεροί.

"ΚΑΗΚΕ" ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ-VOUCHER !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Σενάρια για φορο- έκπτωση με τη μορφή voucher που θα ενσωματωθεί στο νέο πρόγραμμα επιδότησης δαπανών: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης φρόντισε πάντως να τα... κόψει μαχαίρι. Ανοιχτό άφησε όμως το ενδεχόμενο να «κουρευτεί» η προκαταβολή φόρου και αυτή τη χρονιά.

Τα σενάρια για «πακέτο» φορολογικών ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις δίνουν και παίρνουν: Μία από τις σκέψεις που έκαναν στο υπουργείο Οικονομικών ήταν η υιοθέτηση φορολογικών απαλλαγών (tax credits), με ενσωμάτωσή τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, δηλαδή στο πρόγραμμα μέσω του οποίου το κράτος θα καλύπτει τα έξοδα για φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκια, ακόμη και μισθοδοσίες! Με βάση το σχέδιο αυτό, οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων θα αποδίδονταν όχι μόνο σε μετρητά με την κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και με voucher, τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώνονται για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και ο ΦΠΑ. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης φρόντισε να «κάψει» αυτό το σενάριο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς η «επιδοτούμενη» αποπληρωμή φόρων είναι αντίθετη με ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Ανοιχτό» το «κούρεμα» προκαταβολής φόρου

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ IRIS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το newmoney.gr :

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου IRIS από την Τράπεζα Πειραιώς στον Όμιλο Intrum στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD).

Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρίας ειδικού σκοπού Iris Hellas Investments Designated Activity Company (DAC), ενώ η διαχείριση του χαρτοφυλακίου ανατίθεται στην Intrum Hellas Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας (SLA).

Ο κ. Άκης Μπης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum Investments για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες στη διεθνή και εγχώρια αγορά, το επενδυτικό μας πλάνο στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης του χαρτοφυλακίου IRIS σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης, αλλά και του χαρτοφυλακίου Aeolus το 2020, επιβεβαιώνουμε τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό μας ορίζοντα στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μία στρατηγική αγορά για τον Όμιλο Intrum».

3ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 50.000€ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2021, δόθηκε στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, στον Γ’ κύκλο Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 που στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της χώρας με εγγυημένα δάνεια κεφαλαίου κίνησης.

Προϋπολογισμός

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 αυξήθηκε με πόρους 220 εκατ. ευρώ, από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ). Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια των τριών κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ανέρχονται πλέον στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, μοχλεύοντας τελικά δάνεια ύψους άνω των 6,5 δισ ευρώ.

Η προμήθεια της εγγύησης που καταβάλουν οι επιχειρήσεις επιχορηγείται πλήρως, τηρουμένων των περιορισμών των κρατικών ενισχύσεων. Με την μόχλευση μέσω του τραπεζικού συστήματος, τα δάνεια που τελικά θα χορηγηθούν προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, από τον Γ’ κύκλο του Ταμείο Εγγυοδοσίας, αναμένεται να προσεγγίσουν τα 460 εκατ. ευρώ.

Προϋποθέσεις

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

 



Της Νανάς Παπαδογεωργάκη,
Δικηγόρος Αθηνών - Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια


Όταν μιλάμε για κόκκινα δάνεια, δεν αναφερόμαστε σε εκείνα που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν κανονικά, αλλά στο συνολικότερο πρόβλημα που αφορά σε εκείνα που ήταν ήδη κόκκινα ή εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα με δυσκολία.

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε, αυτό που φαίνεται να επιδιώκουν οι τράπεζες είναι, όταν ανοίξουν τα δικαστήρια, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για όσους δεν πλήττονται από την πανδημία ή σε κάθε περίπτωση να επιτρέπονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για όσους δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές.

Το πρόβλημα όμως των κόκκινων δανείων διογκώνεται συνεχώς, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργούνται νέες οφειλές με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον έως 15 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός, με το χρονοδιάγραμμα βεβαίως της έναρξης λειτουργίας του νέου πτωχευτικού κώδικα να ξεκινά να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Φυσικά δεν ευσταθεί ούτε το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν λάβει ενισχύσεις από το κράτος, είτε με επιδοτούμενα δάνεια, είτε με επιστρεπτέα προκαταβολή, έχουν πλέον την αναγκαία ρευστότητα να πληρώσουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους. Οι δανειολήπτες χρειάζονται χρόνο να επανέλθουν σε πλήρη εξυπηρέτηση των δανείων τους και οι πρωτοβουλίες χρειάζεται να είναι πολύ στοχευμένες.

ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΩΗ - ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ - ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !!!



Σε κοινή δήλωση με την οποία ασκούν έντονη κριτικη στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ που περιλαμβανουν το διορισμό 1200 ειδικών φρουρών στις Πανεπιστημιακές σχολές οι οποιοι μάλιστα θα υπάγονται απευθείας στην ΕΛΑΣ, πράγμα που εκ των πραγμάτων καταργεί το αυτοδιοίκητο των ελληνικών Πανεπιστημίων, τρεις πρώην στενοί συνεργάτες και υπουργοί του Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγγελος Αντώναρος, ο Χρήστος Ζώης πρώην υφ/γος Εσωτερικών και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πρώην Υπ Παιδείας, αναφέρουν στη δήλωσή τους:

«Η κατασταση που επικρατεί, εδώ και χρόνια, στα ελληνικά πανεπιστήμια ασφαλώς και δεν είναι ιδανική. Μικρές ομάδες προχωρούν σε έκνομες πράξεις, εκτρέπονται ακόμη και σε βαριά ποινικά αδικήματα, απειλούν καθηγητές και συμφοιτητές τους, προκαλούν καταστροφές και βεβήλωση δημόσιας περιουσίας.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. Από κανένα. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να προστατευθούν.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


3 ΣΕ 1: ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ,ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS & Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

 

Σε μεγένθυση:

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ !!!

 



Σοφία Μουτίδου: «Φταίω εγώ τώρα να πω τα ονόματα όλων των σιχαμάτων και να πάω φυλακή;»



Με μια ανάρτηση - πραγματική «βόμβα» στο Facebook, η Σοφία Μουτίδου «φωτογραφίζει» πρόσωπα και γεγονότα από τα «σκοτεινά» παρασκήνια στον χώρο του θεάματος, αναφερόμενη σε βραδιές ομαδικού σεξ με γνωστές πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, σε σεξουαλικούς εκβιασμούς και χρήση ναρκωτικών, ακόμη και σε πληρωμένες γυναίκες που παριστάνουν τις συζύγους για να καλύψουν την κρυφή σεξουαλική ταυτότητα γνωστών λαϊκών ειδώλων.

H ίδια γράφει στη δημοσίευσή της: 

«Φταίω εγώ τώρα, να βγω και να πω τα ονόματα όόόολων των σιχαμάτων, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, καθώς κανείς και καμία δε θα πάρει το μέρος μου και να πάω ήσυχα ήσυχα στη φυλακή;

Και έτσι θα’ μαι εγώ στη φυλακή, γιατί δε θα αποδεικνύεται κάτι από αυτά που λέω, αλλά όλοι θα ‘χετε μάθει τα πάντα. Και θα είναι αληθινά. Και θα το ξέρετε. Γιατί τόση φαντασία ούτε ο καλύτερος παραμυθάς δεν έχει.

Δε θα ’ταν πολύ ωφέλιμο για τον προβληματισμό και την εξέλιξη να ακούσετε ότι

ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021: ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!




Στην Ελλάδα του 2021, αν μια γυναίκα βιαστεί Παρασκευή θα εξεταστεί από ιατροδικαστή τη Δευτέρα


#Μetoo, #ΜετηΣοφία, #Starttotalk. Θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί ένα ακόμα hashtag: #ΑνΕίχαμεΙατροδικαστές.

Αν είχαμε δηλαδή το Α και το Ω για τις καταγγελίες ενός βιασμού. Αν δεν υποβάλαμε ως χώρα τα θύματα βιασμού σε επιπλέον βασανισμό και αν είχαμε διευκολύνει πραγματικά την -έτσι κι αλλιώς- ψυχικά επώδυνη διαδικασία που απαιτείται, ώστε να διαπιστωθεί ο βιασμός τους και η ταυτότητα του δράστη. Πόσο χάνει σε αξία μια τέτοια καμπάνια σε αντιπαραβολή με την ωμή πραγματικότητα;

Περίπου οι μισοί νομοί της χώρας δεν διαθέτουν ιατροδικαστική δομή, στην οποία πρέπει να οδηγηθούν τα θύματα μετά την καταγγελία του βιασμού τους, εντός του σωστού χρόνου. Για όλη τη Στερεά Ελλάδα υπάρχει ένας ιατροδικαστής στη Λαμία, στον οποίο πρέπει να ταξιδέψουν τα κατακρεουργημένα ψυχικώς θύματα από τους γύρω νομούς. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, όχι το χειρότερο. Υπάρχουν πολλά. Υπάρχουν και πολλές Σοφίες που δεν κατόρθωσαν να σπάσουν τη σιωπή τους, όπως η Σοφία Μπεκατώρου και θα υπάρξουν κι άλλες. Όχι μόνο επειδή γδέρνεται η ψυχή τους σε στερεοτυπικά αγκάθια και δεν έχουμε σπάσει τα τείχη της πατριαρχίας και της απροσπέλαστης κουλτούρας του βιασμού που υψώνεται μπροστά τους, αλλά κι επειδή δεν τις βοηθάμε στο μέγιστο βαθμό να μηνύσουν τον δράστη έγκαιρα.

"Τις περισσότερες φορές ένα θύμα προσέρχεται είτε αρκετά αργά είτε διστάζει ακόμη περισσότερο και έρχεται σ' εμάς έπειτα από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά ύστερα από χρόνια, απλά ρωτώντας ή μαθαίνοντας πληροφορίες για όσα δεν έκανε σωστά, τότε. Βέβαια, υπάρχουν και θύματα που δεν προσέρχονται ποτέ στον ιατροδικαστή", αναφέρει στο News247.gr ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι υπάρχουν βασικές ελλείψεις που μπορούν να μεταφραστούν -δυστυχώς- σε αδιαφορία του κράτους απέναντι στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρει τα καίρια λάθη που γίνονται και πρέπει να αποφευχθούν και δίνει το προφίλ της Ελλάδας στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

- Όταν καταγγέλλεται με καθυστέρηση ο βιασμός, ο θύτης ενδέχεται να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Έτσι, δεν είναι;

Σαφώς. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε εμείς ως ειδικοί και εσείς ως άνθρωποι που μεταδίδετε την πληροφορία και την ενημέρωση. Το σημαντικό είναι να γίνει η καταγγελία άμεσα από το θύμα, όσο δύσκολο κι αν είναι. Αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει για δεύτερη φορά θύμα. Είναι πολύ πιθανό να μη δικαιωθεί και αν δεν μπορεί να υποστηρίξει όσα λέει να βρεθεί ακόμα και στη θέση του κατηγορούμενου για συκοφαντία. Όχι επειδή ο θύτης είναι αθώος, αλλά επειδή δεν μπορεί να αποδείξει την ενοχή του. Το σύστημά μας -και ορθώς είναι έτσι-, όταν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία προφανώς λειτουργεί υπέρ του κατηγορουμένου και προφανώς θα ζητήσει την απαλλαγή του.

- Ο σωστός χρόνος για την καταγγελία ποιος είναι;

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Σε δύο άξονες κινείται η στρατηγική απελευθέρωσης της Τράπεζας Πειραιώς από τα βαρίδια των κόκκινων δανείων της προηγούμενης και της σημερινής κρίσης.

Ενώ κατέθεσε ήδη αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής η τιτλοποίηση δανείων συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ (Project Vega) και να λάβει την εγγύηση του Δημοσίου, ταυτόχρονα, η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς ετοιμάζει το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ με το οποίο θα τιτλοποιήσει και ενήμερα δάνεια συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ.

Τα ενήμερα αυτά δάνεια του σχεδίου ΕΡΜΗΣ δεν θα φύγουν από τον Ισολογισμό της Τρ. Πειραιώς αλλά “ασφαλίζονται” έναντι του ενδεχομένου να καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΩΣ 34% ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 



Ενοίκια αυξημένα από 9 έως 34% ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής ιστοσελίδας spitogatos.gr.

Με έρευνα που διενήργησε, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του bankingnews που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο «Αυξημένα ενοίκια έως 40% ζητούν οι ιδιοκτήτες για να καλύψουν τις ζημιές από τον covid 19».

Η έρευνα της spitogatos διευκρινίζει ότι πρόκειται για ζητούμενες τιμές ενώ δεν συνεισφέρει ευρήματα για τα ακίνητα που ενοικιάστηκαν και σε ποιες τιμές σε σχέση με τις αρχικές ζητούμενες.

Πάντως η πολιτεία έχει αφήσει στο έλεος των παράλογων απαιτήσεων των ιδιοκτητών τους ενοικιαστές οι οποίοι με το καθεστώς το φόβου να μη βρεθούν στο δρόμο υποκύπτουν στις πιέσεις.

Η τάση όπως προκύπτει από την έρευνα είναι ενδεικτική αναφορικά με τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών οι οποίοι αξιοποιούν το ελεύθερο καθεστώς που επικρατεί για τις μισθώσεις.

BLOOMBERG: Η FED ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

 


Του Richard Cookson - Bloomberg


Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ήταν τρομερά για οποιονδήποτε βρισκόταν στη θέση του.

Υπάρχει το πολιτικό σχίσμα στις ΗΠΑ το οποίο δεν πρόκειται να θεραπευτεί από αισιόδοξου χαρακτήρα εκκλήσεις για "ενότητα". Έπειτα, υπάρχει η ηθική πρόκληση να σταματήσει ο Covid να σκοτώνει τόσο πολλούς ανθρώπους. Ψηλά στη λίστα του - και μάλλον νωρίς παρά αργότερα - θα είναι να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής φούσκας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Γιατί της μεγαλύτερης; Επειδή δεν περιλαμβάνει μόνο τις μετοχές, αλλά και σχεδόν κάθε άλλο χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο. Και γι’ αυτό δεν έχει κανείς παρά να "ευχαριστεί" την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας, Federal Reserve.

Ο πληθωρισμός "ξεφεύγει" αθόρυβα...

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της λογικής της Fed να έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να αγοράζουν τρομερά υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία θα είναι εξίσου δύσκολη με την έξοδο από τον "κανόνα του χρυσού" στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ή την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ο οποίος είχε ξεφύγει στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ !!!

 


Μειωμένα κατά 20% - 30% θα είναι τα ετήσια εισοδήματα από ενοίκια τα οποία θα δηλώσουν φέτος στην Εφορία εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων. Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει αναγκαστικό "κούρεμα" κατά 40% στα ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Ιουνίου και Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου να μειώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων οι οποίες μισθώνουν τα ακίνητα όπου στεγάζουν τις δραστηριότητές τους και έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εξαιτίας της μείωσης των φορολογητέων εισοδημάτων τους κατά 20% - 30% αλλά και λόγω της μη επιβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης τα ποσά των φόρων που θα κληθούν να καταβάλουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα είναι μειωμένοι κατά 27% έως και 49%.

Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ο οποίος το 2019 εισέπραττε κάθε μήνα ενοίκιο 2.000 ευρώ από επιχειρηματία μισθωτή, δήλωσε το 2020 στην Εφορία συνολικό ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 24.000 ευρώ (12 μήνες Χ 2.000 ευρώ ανά μήνα) και πλήρωσε φόρο εισοδήματος 6.000 ευρώ και ειδική εισφορά αλληλεγγύης 376 ευρώ.

ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ: ΦΕΡΝΟΥΝ "ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ" ΟΙ ΚΟΡΩΝΟ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΝΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ !!!

 



Της Νένας Μαλλιάρα - insider.gr

Σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διοχέτευση της ρευστότητας στην πραγματική Οικονομία, με τους πρώτους ισολογισμούς Covid που αναμένονται από τον Απρίλιο να δημιουργούν «πονοκέφαλο» σε τράπεζες και κυβέρνηση.

Σε περιβάλλον τεράστιας ρευστότητας, οι δύο πλευρές καλούνται να λύσουν το πρόβλημα του «αρδευτικού συστήματος» της Οικονομίας, διαπιστώνοντας ότι σε άλλα «λούκια» η ροή του χρήματος λιμνάζει και αλλού φρακάρει επικίνδυνα. Αυτό προκύπτει από την άνετη ροή του χρήματος προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και την ακάλυπτη ζήτηση σε μεγάλη έκταση των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως παρατηρήθηκε και κατά τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Την ίδια στιγμή, και εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, η «πλημμύρα» κρατικής ρευστότητας για τη στήριξη των επιχειρήσεων ποτίζει ενιαία «καλλιέργειες» και «ζιζάνια», προδιαγράφοντας αναπόφευκτο «ξεχορτάριασμα» μετά το καλοκαίρι και το σταδιακό κλείσιμο της στρόφιγγας.

Στο επίκεντρο του δύσκολου «παζλ» της ρευστότητας βρίσκονται 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με το άγχος για την εξεύρεση λύσεων στήριξης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής Οικονομίας να κλιμακώνεται ενόψει του Απριλίου, όταν θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Covid χρήσης του 2020.

Τεράστια η ρευστότητα που «μπλοκάρεται»

Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο insider.gr, αυτή τη στιγμή η Οικονομία λειτουργεί υπό το παράδοξο δύο αντικρουόμενων συνθηκών: αφενός της αναμενόμενης ύφεσης 10% για το 2020 (με προοπτικής ανάκαμψης 2% - 3% φέτος) και αφετέρου της τεράστιας αύξησης ρευστότητας, η οποία έχει οδηγήσει σε ενίσχυση των καταθέσεων κατά περίπου 20 δισ. ευρώ σε ένα έτος (όταν τα προηγούμενα χρόνια τα ετήσια ποσά αύξησης των καταθέσεων ξεπερνούσαν κατά τι το 1 δισ. ευρώ).

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ+BAD BANK !!!

 



Εμείς στην Υπέρβαση έχουμε βαρεθεί να φωνάζουμε για την Bad Bank εδώ και μια 8ετία....


Το εκρηκτικό πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και των «κόκκινων δανείων» και τους τρόπους αντιμετώπισης θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ειδικών διαχειριστών.

Η συζήτηση διεξάγεται μετά από αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής που επανέφερε και την πρόταση δημιουργίας «bad bank». Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας αποδέχθηκε το αίτημα και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να ορίσει σχετική συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και η απόδοση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της συνεδρίασης το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασής της για τα Κόκκινα Δάνεια και την δημιουργία bad bank.

Η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, στις 27/1/2021, με αναλυτική και τεκμηριωμένη επιστολή της σχετικά με την εξέλιξη των «κόκκινων δανείων», την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και την πρόταση της ΤτΕ για δημιουργία bad bank, όπως είχε προτείνει το Κίνημα ήδη από το 2017, ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

 



Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου έχει υποβάλλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφορικά με την πώληση της εταιρείας.

Η μηνυτήρια αναφορά παραμένει ανοικτή προς διερεύνηση από τον εισαγγελέα και πως η τύχη της θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ταχθεί κατά της πώλησης του 80% της εταιρείας στο fund CVC, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για «ξεπούλημα» και κυοφορούμενο σκάνδαλο.

Ο Σύλλογος στηρίζει αυτή την θέση επικαλούμενος το τίμημα που κατέβαλε η Generali Ελλάδος για την απόκτηση της AXA Ελλάδος και των προϊόντων bancassurance της AlphaBank.

Ο ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!

 



Του Άρη Χατζηστεφάνου

Λένε ότι αν το «κακό» συμβεί μια φορά, δικαιολογείται. Αν όμως συμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται ότι βρίσκεται η κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ιταλίας, η οποία προετοιμάζεται να ορκίσει έναν ακόμη μη εκλεγμένο πρωθυπουργό σε λιγότερο από τρείς δεκαετίες. Ο Μάριο Ντράγκι, τέως πρόεδρος της ΕΚΤ και πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs, θα είναι ο τέταρτος τεχνοκράτης στην ηγεσία της χώρας, μετά το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Λαμπέρτο Ντίνι (1995), τον κεντρικό τραπεζίτη Κάρλο Ατσέλιο Τσάμπι (1993) και τον επίσης πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs Μάριο Μόντι.

Φαινομενικά η ανάθεση σε ένα ακόμη τραπεζικό στέλεχος της απόλυτης εξουσίας της χώρας είναι το αποτέλεσμα της διαφωνίας στο εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού για το πώς πρέπει να διατεθούν τα 209 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η χώρα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόσο όμως το βιογραφικό του Ντράγκι όσο και η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μαρτυρούν ότι η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου.

Ο πιστός υπηρέτης των τραπεζών

Αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στον Μάριο Ντράγκι είναι ότι ποτέ δεν προσπάθησε να συγκαλύψει τη βαθιά εξάρτησή του από τα μεγαλύτερα τραπεζικά μεγαθήρια του πλανήτη. Οι διασυνδέσεις του με τη βιομηχανία του χρήματος, όσο βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΚΤ, ήταν τόσο εξόφθαλμες ώστε η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια (αντίστοιχο του Συνηγόρου του Πολίτη) Έμιλυ Ο Ράιλι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για τη συμμετοχή του στην περίφημη «Ομάδα των 30». Πρόκειται για ένα πανίσχυρο λόμπι που αποτελείται από εκπροσώπους κεντρικών, αλλά και ιδιωτικών τραπεζών, όπως JP Morgan, η UBS και η (πρώην εργοδότρια του Ντράγκι) Goldman Sachs. Η έρευνα απέδειξε ότι η συμμετοχή του στην «Ομάδα των 30» παραβίαζε τους κανόνες της ΕΚΤ, καθώς ανάμεσα στις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας της ΕΕ είναι και ο έλεγχος της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Ουσιαστικά ο Ντράγκι λειτουργούσε σαν εκπρόσωπος των τραπεζών ενώ βρισκόταν στην ηγεσία ενός ιδρύματος που έπρεπε να ελέγχει τις τράπεζες.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ: 8 ΧΩΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


ΓAΛΛIA, ITAΛIA, ΠOPTOΓAΛIA, IΣΠANIA, EΛΛAΔA, KYΠPOΣ, MAΛTA ΚΑΙKPOATIA ΟΙ 8 ΧΩΡΕΣ...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ !!!

 



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/02/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;" ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ !!!

 


ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS" ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Και, ως συνήθως, το φίδι το έβγαλε πάλι από την τρύπα ο Νότης Μαριάς, παρότι - για κακή μας τύχη - δεν είναι πλέον Ευρωβουλευτής !!!
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://ypervasitv.gr/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-news-01-02-2021/


Στην Ευρωβουλή τα σκανδαλώδη προνόμια της AstraZeneca με Αναφορά που κατέθεσε ο πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς

Στην Ευρωβουλή έφερε το ζήτημα για τα σκανδαλώδη προνόμια που χορήγησαν στην AstraZeneca για το εμβόλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική κυβέρνηση ( μαζί με τις κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ) με αναφορά που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 3.25 μ.μ ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής Νότης Μαριάς.

ΕΞΑΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΣΕ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 12.000.000$ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Στην εξάρθρωση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, που αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες, που εμπλέκεται σε απάτη και ξέπλυμα χρήματος προχώρησε η Europol, υπό την ηγεσία της ισπανικής αστυνομίας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στην επιχείρηση ενεπλάκησαν αστυνομικές υπηρεσίες από Αυστρία, Δανία και Ελλάδα.
Το εγκληματικό δίκτυο φέρεται ότι εξαπάτησε 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, μέσω εταιρειών, ενώ κατάφερε να αποσπάσει 12 εκατομμύρια δολάρια.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές συνέλαβαν 105 άτομα, μετά από έρευνα σε 88 σπίτια.

Επίσης, προχώρησαν στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ύψους 1,3 εκατ. ευρώ , καθώς και 14 πολυτελών οχημάτων.

Στις 6 Οκτωβρίου του 2020, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές έκαναν 40 ελέγχους σε οικίες, συλλαμβάνοντας 37 υπόπτους (11 στην Ελλάδα, 2 στην Αυστρία, 23 στην Ισπανία, έναν στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Παράλληλα, κατάσχεσαν 13 πολυτελή οχήματα.

Πώς γινόταν η απάτη

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 5 !!!

 



Νέος γύρος αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ξεκινά μέχρι τη Δευτέρα, για τις επιχειρήσεις που κόπηκαν από την πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής.

Ήδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση, με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και συγχρόνως ανοίγει η περίμετρος για την ένταξη στο καθεστώς των ενισχύσεων και άλλων επιχειρήσεων.

Με την ολοκλήρωση, προχθες τα μεσάνυχτα της υποβολής των αιτήσεων για την οριστικοποίηση του αιτήματος χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, άνοιξε ο δρόμος από σήμερα για την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, οι αιτήσεις των οποίων είτε απορρίφθηκαν είτε δεν υπέβαλαν αφού δεν πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια.

Οι αρχικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν, έως τις 19 Ιανουαρίου ανήλθαν σε 732.968, από τις οποίες επιλέχθηκαν μόνο οι 361.888 ή το 49,4%, ενώ απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των 371.080 επιχειρηματιών ή το 50,6%.

Από τους 361.888 που χαρακτηρίστηκαν δικαιούχοι, μέχρι και προχθες στις 8:00 το βράδυ είχαν οριστικοποιήσει το αίτημά τους, για τη λήψη της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, οι 350.004 δικαιούχοι.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν νέες αιτήσεις

Σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση, που τροποποιεί την αρχική, άνοιξε από χθες η πλατφόρμα myBusinessSupport, για την υποβολή αιτήσεων,από όσους κόπηκαν ή όσους δεν ήταν στην προεπιλογή του αρχικού πλαισίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ Ή ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

 



Η καθυστέρηση νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση στην εξόφλησή των επιταγών, επέτρεψε στις τράπεζες να εισπράττουν χρήματα από επιχειρηματικούς λογαριασμούς ή να τις σφραγίζουν...


Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των επιταγών, που ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παράταση πληρωμής τους εν τούτοις, η σχετική διάταξη δεν έχει ψηφιστεί ακόμα γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα πολλοί επιχειρηματίες βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη με τις τράπεζες να έχουν εισπράξει τα ποσά από τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς τους ή να έχουν προβεί σε διαδικασία σφράγισης των επιταγών τους εάν δεν βρήκαν υπόλοιπο για να δεσμεύσουν.

Σε ερώτηση των επιχειρηματιών, για ποιο λόγο έχουν προβεί σε μια τέτοια κίνηση ενώ περιμένουν νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη εξαγγελθεί, οι τράπεζες απαντούν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για να μην πράξουν κάτι τέτοιο.

Έτσι, οι τράπεζες για όσο διάστημα δεν έχει ψηφισθεί ο νόμος για την παράταση πληρωμής κατά 75 ημέρες των επιταγών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, λειτουργούν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, εισπράττοντας κανονικά τα ποσά ή προβαίνοντας σε διαδικασία σφράγισης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ AMAZON ΕΚΛΕΒΕ ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ 62.000.000$ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!



Η Amazon θα πληρώσει 62 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών ότι έπαιρνε τα φιλοδωρήματα που έδιναν πελάτες στους διανομείς της.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Amazon δεν έδινε στους διανομείς τα φιλοδωρήματα τους για πάνω από δύο χρόνια, μολονότι δεσμευόταν ότι θα το κάνει.

Όπως μεταδίδει το Forbes, η FTC ανέφερε ότι η Amazon σταμάτησε να παίρνει τα φιλοδωρήματα το 2019, όταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έμαθε για την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή.

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΨΟΥΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

116 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020 ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 70-80% !!!
Και τώρα έχει βάλει στο τραπέζι να διαγράψει μέρος αυτών !!! Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει 40 δις και δεν έχουν ρίξει φράγκο στην αγορά, η οποία οδηγείται σε μαζικά λουκέτα και πλιάτσικο μέσω του Νέου Πτωχευτικού !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΦ !!!

 



Διευκρινήσεις στις ΔΟΥ για την ακύρωση των προστίμων για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις 2014 δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων


Στην ακύρωση των προστίμων που είχαν επιβληθεί στα τέλη του 2020 σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες για εκπρόθεσμη υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 προχωρούν οι Δ.Ο.Υ ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα με εγκύκλιό του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής δίνει οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. για την διαγραφή των προστίμων εκπρόθεσμης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του 2014 που υπεβλήθησαν από 21.1.2016 έως και 25.1.2016. Ποσά τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί θα επιστραφούν αφού συμψηφισθούν με βεβαιωμένες οφειλές διευκρινίζεται στην σχετική εγκύγκλιο.

Στην εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, διευκρινίζονται τα εξής:

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ...ΖΟΜΠΙ !!!

 



Το άγχος, τα ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη ύπνου είναι η αιτία του φαινομένου που θέλει τους Αμερικανούς πολίτες να συμπεριφέρονται σαν... ζόμπι


Το ένα τρίτο των Αμερικανών ή ποσοστό 33% συμπεριφέρονται σαν... ζόμπι: έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης, παραπατάνε και δεν έχουν καλή μνήμη, συμπεραίνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Το άγχος, τα ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη ύπνου είναι η αιτία του φαινομένου, λένε οι επιστήμονες που θέλει τους ανθρώπους να περπατούν στο δρόμο σαν χαμένοι, σαν να έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ή να έχουν ένα βαρύ χτύπημα στο κεφάλι από κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Η περίεργη αυτή συμπεριφορά τους πηγάζει από το στρες καθώς επίσης και από την έλλειψη ύπνου.

Aιτία της ζομπι-οποίησης των Αμερικανών

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 31.000 ατόμων (άνω των 18 ετών), ο ανεπαρκής ύπνος, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και το άγχος είναι οι αιτίες μιας πληθώρας συμπτωμάτων που οι γιατροί συνηθίζουν να αντιμετωπίζ
ουν όταν έχουν απέναντί τους ασθενείς που έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.

ΓΙΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΣΕΒΕΕ: 40.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!!

 


Για τα μεγάλα προβλήματα στην εστίαση μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), Γιώργος Καββαθάς. Εξηγώντας τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρηματίες εκτίμησε ότι έως και οι μισές επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλουν λουκέτο, ενώ περίπου 200.000 αναμένεται να είναι απώλειες θέσεων εργασίας. «Οι συνέπειες τις κρίσεις έχουν βαθύνει τόσο πολύ που είναι σίγουρο ότι θα έχουμε τεράστια προβλήματα με λουκέτα και απολύσεις θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Ενώ πρόσθεσε ότι από τις 81.000 επιχειρήσεις περίπου 40.000 θα βάλουν λουκέτο.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στον κλάδο του λιανεμπορίου αλλά και στην εστίαση. Ειδικότερα η δεύτερη, σύμφωνα με τον κ, Καββαθά μαστίζεται εδώ και 11 μήνες όπου περίπου 5 μήνες βρίσκεται κλειστή. Έχουμε ήδη 50 καταστήματα σε κεντρικά σημεία που έχουν κλείσει. Όπως είπε, ακόμη και η μικρότερη επιχείρηση έχει πάγια έξοδα περίπου 3000 ευρώ. Η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενίσχυσε μόλις με 1000 ευρώ τους επιχειρηματίες, ενώ ανέφερε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 πολλοί βρέθηκαν εκτός. «Δεν είναι ικανά αυτά τα χρήματα για την ανάκτηση του κλάδου», τόνισε ζητώντας μεγαλύτερη βοήθεια σε πολλούς τομείς απο την κυβέρνηση.

Υπογράμμισε επίσης, πως είναι προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα παρά να ανοίξουν υπό συνθήκες που θα είναι δύσκολες, όπως το άνοιγμα μέχρι συγκεκριμένη ώρα, οι εξωτερικοί χώροι που θα λειτουργούν με θερμαντικά σώματα κλπ. «Είναι μεγαλύτερη η ζημιά της μερικής λειτουργίας»,

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ+ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


ΕΠΙΤΑΓΕΣ: "ΜΠΑΛΟΝΙ" ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

(ΒΙΝΤΕΟ) ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ "ΒΕΡΓΙΝΑTV"
Πηγαίνει στην Δικαιοσύνη το ρεπορτάζ του Γιάννη Ντάσκα για το πιθανολογούμενο λαθρεμπόριο εμβολίων Covid-19, με το κόλπο των δυο δόσεων με το οποίο εμβολιάζονται εκτός σειράς προτεραιότητας οι ισχυροί, οι επώνυμοι και όσοι έχουν ..... μπάρμπα στην Κορώνη !!!

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" με τον Στέργιο Καλόγηρο :



Το βρώμικο κόλπο με τις δύο δόσεις του εμβολίου που περισσεύουν !!!

Το κόλπο απλό για αδίστακτους: Κάθε μπουκαλάκι εμβολίου έχει δυνατότητα, σύμφωνα με την ελληνική «πατέντα» να δώσει 5 έως 7 δόσεις εμβολίου για ισάριθμα άτομα. Οι μιλημένοι που έχουν μπάρμπα στην ιατρική και κυβερνητική Κορώνη καταγράφουν 5 εμβολιασμούς και δηλώνουν ότι το περιεχόμενο εξαντλήθηκε!
Μένουν άλλες δυο δόσεις όμως. Το μπουκαλάκι δεν πάει στα σκουπίδια, αλλά εμβολιάζονται (εκτός κάθε σειράς και καταγραφής;) άλλα δυο άτομα!

Με τη μέθοδο αυτή και με συμμετοχή γιατρών σε καίριες θέσεις έχουν ήδη εμβολιαστεί -σύμφωνα με πληροφορίες μας- μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και φυσικά συγγενείς και φίλοι πολιτικών που είναι στα μέσα και στα έξω.
Εμβόλια με το σταγονόμετρο: για τους λίγους και ισχυρούς.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ "ΖΟΜΠΙ" ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

 



Το ζήτημα των προσώπων που απαρτίζουν τα ΔΣ των τραπεζών έχει εσχάτως επανέλθει στο προσκήνιο από παραφυάδες και συστήματα που αποσκοπούν στην ολική επαναφορά στο τραπεζικό γίγνεσθαι για τα θλιβερά απομεινάρια του χθες!

Σε μια εποχή όπου η ισορροπία στο τραπεζικό σύστημα έχει αποκατασταθεί , επιδιώκεται με νόμο να αρθούν οι περιορισμοί τους οποίους είχαν θέσει Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και SSM και να επιστρέψουν στα ΔΣ των πιστωτικών ιδρυμάτων αποτυχημένοι πρώην τραπεζίτες που εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν, υπερδανεισμένοι επιχειρηματίες που διαχρονικά έκαναν κατάχρηση εξουσίας και αποσπούσαν προνομιακές ρυθμίσεις δανείων και χρηματοδοτήσεις αλλά και πάσης φύσης εργολάβοι και προμηθευτές που αποσκοπούν σε έργα και αναθέσεις φιλέτων των τραπεζών, αλλά και νταραβεριτζήδες, επικοινωνιολόγοι που πουλάνε προστασία και υπηρεσίες αλλά και κομματόσκυλα, συνδικαλιστές και λοιποί ρουσφετολόγοι!

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ !!! Η PFIZER ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ 15 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ !!!

 


Η «Pfizer» ανακοίνωσε ότι περιμένει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος από το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρία «BioNTech».

Η φαρμακοβιομηχανία προσπαθεί να παραδώσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου το 2021, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες προμήθειας εμβολίων. Η «Pfizer» έχει διαθέσει 65 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Γενάρη. Αναμένει να διαθέσει 200 εκατομμύρια δόσεις στην αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μάη.

Το τέταρτο τρίμηνο, το εμβόλιο έφερε έσοδα 154 εκ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισ. δολαρίων για το 2021.

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!! ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 




Στην κατάθεση αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το ελληνικό Δημόσιο προσανατολίζονται επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι πλέον ανυπολόγιστη και την ίδια ώρα θεωρούν ότι η στήριξη από το κράτος δεν είναι επαρκής. Ηδη έχουν συλλεχθεί περί τα 30-40 αιτήματα μόνο από την Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και από επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας.

300 επιχειρήσεις

«Η ομάδα δικηγόρων με την οποία συνεργαζόμαστε ασχολείται ήδη με το θέμα και εκτιμώ ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν κατατεθεί τα αιτήματα», δήλωσε στην «Κ» η κ. Μαρία Μποτονάκη, δικηγόρος και η ίδια, ιδιοκτήτρια του μπαρ «Comme il Faux» στην πλατεία Καρύτση και μέλος της πρωτοβουλίας Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης. «Αυτή τη στιγμή έχουν συλλεχθεί αιτήματα από περίπου 40 εταιρείες. Η πρωτοβουλία μας εκπροσωπεί 300 επιχειρήσεις, όμως μιλάμε με άλλα 50 σωματεία από όλη την Ελλάδα», προσθέτει.

ΚΛΟΠΗ ΘΥΡΙΔΩΝ : ΜΕΣΩ ΤΗΣ...ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΕΓΙΝΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ;;;


Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον γρίφο της μεγάλης κλοπής από θυρίδες Τράπεζας στο Ψυχικό. Ήδη στο τραπέζι των ερευνών υπάρχουν δεκάδες αποτυπώματα, αλλά και αταυτοποίητο γενετικό υλικό που έχουν συλλέξει από διάφορα σημεία του Τραπεζικού υποκαταστήματος, οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών τις ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ακόμα θέλει δουλειά, που είναι δυνατόν να κρατήσει μήνες. Βέβαια ερευνητικά βήματα έχουν γίνει, πλην όμως ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς οι άνθρωποι που διοργάνωσαν την μεγάλη κλοπή των 5.000.000 ευρώ από τέσσερις θυρίδες που ανήκαν σε επώνυμες κυρίες των Αθηνών, φαίνεται πως ήταν επαγγελματίες του είδους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας ερευνούν πλέον ένα νέο σενάριο για το πώς έγινε η κλοπή, καθώς ως γνωστών πέραν της διάρρηξης που πραγματοποιήθηκε στις θυρίδες, κανένα άλλο ίχνος διάρρηξης δεν εντοπίστηκε στους υπόλοιπους χώρους του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ψυχικό.

Το νέο σενάριο

Ως γνωστόν ένα από τα βασικά σενάρια στην αρχή των ερευνών, ήταν αυτό που ήθελε τους δράστες της μεγάλης κλοπής να έχουν ενοικιάσει θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία και βέβαια την κατάλληλη στιγμή να διέπραξαν την μεγάλη κλοπή.

Ωστόσο, έπειτα από ενδελεχή εξερεύνηση όλων των χώρων του τραπεζικού υποκαταστήματος, οι αστυνομικοί πρόσεξαν κάτι που αμέσως τους κίνησε το ενδιαφέρον.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ !!! ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΩΘΟΥΝ....ΤΑ ΜΜΕ !!!

 



Του Άρη Σπίνου

Έχω φρέσκα νέα από την κρατική διαφημιστική καμπάνια που ξεκινάει εντός Φεβρουαρίου για την προώθηση των εμβολίων (έχουμε εμβόλια, μέχρι να τελειώσουν και να τρέχουμε).
Λοιπόν, το... καθαρό ποσό που θα διατεθεί εκτός ΦΠΑ για την τετράμηνη ή πεντάμηνη καμπάνια.. είναι περίπου 14,5 εκατ. ευρώ, άρα αρκετά πιο λίγα από εκείνη του «Μένουμε Σπίτι» του πρώτου κύματος που ξεσήκωσε τσουνάμι διαμαρτυριών από τους «αδικημένους» εκδότες, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλλά, φτου φτου να μην το ματιάσω, έχει συμφωνηθεί να πέσει το παραδάκι της καμπάνιας σε όλους. Τώρα, ποιοι είναι οι «όλοι».

Έχουμε και λέμε, τη διανομή αυτή τη φορά θα την κάνουν δυο και όχι ένα media shop από τα πολύ μεγάλα, η Tempo και η Wavemaker. Η πρώτη περισσότερο sites και εφημερίδες και η δεύτερη τηλεόραση και ραδιόφωνο. Τα δημιουργικά της νέας καμπάνιας ανέλαβε η επίσης γνωστή διαφημιστική εταιρεία Newtons, για την οποία oι φήμες λένε ότι πληρώθηκε καλά για τη δουλειά της από Ίδρυμα, ως δωρεά προς το Κράτος, αλλά βέβαια λογικό είναι γιατί θα φτιάξει 4-5 τηλεοπτικά σποτς με ακριβές παραγωγές, οπότε έχει και έξοδα.

Τα δυο media shop είναι να παίρνουν τα συνήθη, μια προμήθεια της τάξεως του 2% (στο σύνολο του ποσού) αλλά μπορεί και να μην πάρουν, ως προσφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Τώρα, στο «ζουμί», ήτοι πώς θα μοιραστεί το «μπικικίνι»:

TO COLPO GROSSO ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ !!!

 



Η κυριαρχία των Ολλανδών στον κατασκευαστικό Lobby της Ελλάδος! Έκαναν τους Μπομπολαίους και τον Περιστέρη υπάλληλούς τους...


Του Άρη Σπίνου

Ο Άλλοτε πανίσχυρος Μπόμπολας έγινε υπάλληλος των Ολλανδών οι οποίοι ελέγχουν έμμεσα η άμεσα το εργολαβικό Lobby της χώρας μας. Διαβάστε στο edolio5 αυτά που δεν θα διαβάσετε πουθενά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και προκύπτει ξεκάθαρα από τις εξελίξεις, οι Κ. Τούμπουρος και Χρ. Παναγιωτόπουλος θα είναι οι νέοι ισχυροί άνδρες του Ελλάκτορα επί ολλανδικής διακυβέρνησης.

Αυτοί οι δύο μέσα από την ικανότητά τους, αλλά και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με τους Ολλανδούς, θα ηγηθούν των βασικών τομέων διαχείρισης του ομίλου απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές!

Ο Κ. Τούμπουρος, κακά τα ψέματα, θα είναι το πρωτοπαλλήκαρο των Ολλανδών στη νέα τάξη πραγμάτων. Ήδη κάνει δουλειές στο real estate μαζί τους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κατά τις πληροφορίες θα ηγηθεί του τομέα της Ενέργειας.

Ξεκάθαρα, χωρίς αμφιβολίες, τα συμφέροντα Τούμπουρου δεν ταυτίζονται με αυτά του Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ, που τον έχουν αγοράσει και αυτόν οι Ολλανδοί και ο νοών νοείτω… για την τύχη που του επιφυλάσσουν

Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος της Reds υπήρξε η αιχμή του δόρατος των Ολλανδών κατά του Σάκη Καλλιτσάντση, με τον οποίο βρίσκονται σε χρόνια αντιπαράθεση. Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος υπό κανονικές συνθήκες θα αναλάβει να τρέξει και να εξυγιάνει τον Άκτορα, την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ομίλου!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ "ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ" !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕιρΑθ 2405/2020 - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2.000€ ΣΕ 2 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση από την τράπεζα των γενικής φύσεως υποχρεώσεων πρόνοιας και προστασίας του πελάτη της, οι οποίες απορρέουν από την συναλλακτική σχέση.





Με απόφασή του (ΕιρΑθ 2405/2020) το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας δανειοληπτών, εξαιτίας της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση από την τράπεζα των γενικής φύσεως υποχρεώσεων πρόνοιας και προστασίας του πελάτη της, οι οποίες απορρέουν από την συναλλακτική σχέση.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενάγοντες-δανειολήπτες ζήτησαν τη διευκόλυνση της πιστωτικής τους ικανότητας εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κρίσης, που έπληξε την αγορά κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στηρίζοντας αυτούς (απαίτηση) στην συνεπή και πιστή εκ μέρους τους αποπληρωμή των συμβατικών τους υποχρεώσεων μέχρι τότε και γνωρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα διακινδύνευαν την απώλεια των ακινήτων, που είχαν προσημειωθεί από την εναγομένη- τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «η ως άνω συμπεριφορά των εναγόντων δεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως συμπεριφορά "μη συνεργάσιμου δανειολήπτη", σύμφωνα με το Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό την εξεύρεση συναινετικής λύσης μεταξύ δανειολήπτη και πιστωτικού ιδρύματος, ο οποίος ορίζει ότι ο δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος όταν παρέχει τα στοιχεία, που του ζητούνται, επικοινωνεί με τον δανειστή και ανταποκρίνεται με ειλικρίνεια στην κλήση αυτού, προβαίνει σε ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών σχετικά με την οικονομική του κατάσταση την παρούσα και την μελλοντική και συναινεί σε διερεύνηση εναλλακτικής πρότασης αναδιάρθρωσης με τον δανειστή.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 


"Η ρύθμιση είναι ανισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ" !!!


Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει μετά την προσφυγή πολιτών με «κόκκινα δάνεια» ο νόμος 4745/2020 που προβλέπει την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη».

Η προσφυγή, που είναι η πρώτη η οποία στρέφεται κατά του επίμαχου νόμου, κατατέθηκε από δύο δικηγόρους της Ρόδου των οποίων οι εντολείς, όπως αναφέρουν, «πλήττονται άμεσα με ανεπανόρθωτη ηθική και υλική βλάβη».

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση, που προβλέπει τον υποχρεωτικό επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη» που έχουν προσδιορισθεί να συζητηθούν μετά την 15-6-2021 στα Ειρηνοδικεία της χώρας, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΝΕΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/02/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ+FUNDS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ !!!

ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΕ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Πρόκειται για τους "ατελείωτους" στρατηγικούς κακοπληρωτές που κυνηγούν εδώ και σχεδόν μια 10ετία...Και που φυσικά  ειναι πολύ γνώριμοι στους ίδιους τους τραπεζίτες, αφού εκείνοι είναι που τους μοίραζαν αφειδώς τα θαλασσοδάνεια που χρωστάνε !!!




Τι μεταδίδει το euro2day.gr:


Το ξεπάγωμα της επίδοσης επιταγών, της επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, τα οποία οδηγούν στην πράξη του πλειστηριασμού όχι άμεσα αλλά μετά από 8-10 μήνες, για οφειλέτες που η κατάστασή τους δεν σχετίζεται με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και την καταβολή του τιμήματος για όσους πλειστηριασμούς υλοποιήθηκαν μέχρι και τον Νοέμβριο, εξετάζουν σοβαρά στην κυβέρνηση. Το ζήτημα απασχολεί τις συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με παράλληλη ενημέρωση των θεσμών.

Οι συζητήσεις αφορούν το μεσοδιάστημα από τώρα μέχρι και τις 15 Μαρτίου, που ισχύει το γενικευμένο μέτρο της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, αλλά και το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, για το οποίο η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα υπάρξει «πάγωμα» των πλειστηριασμών για όλες τις ευάλωτες κατηγορίες δανειοληπτών.

Το χρονικό ορόσημο της 31ης Μαΐου δεν είναι τυχαίο καθώς συνδέεται με τη δέσμευση ότι από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Πτωχευτικού, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα είτε ρύθμισης-εξυγίανσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά είτε ενεργοποίησης της πτωχευτικής διαδικασίας.

Η δέσμευση εφαρμογής του Πτωχευτικού από την 1η Ιουνίου αποτέλεσε και το κύριο κυβερνητικό επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, εξού κι εκείνοι έδωσαν το πράσινο φως για καθολικό πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τις 15 Μαρτίου και συνέχιση της αναστολής για τους ευάλωτους έως την 31η Μαΐου.

Κρίσιμο για τις τιτλοποιήσεις

Το ζήτημα της άρσης της αναστολής στα επιμέρους κομμάτια της διαδικασίας των πλειστηριασμών είναι, σύμφωνα με τα επιχειρήματα τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης, κρίσιμης σημασίας για τις τιτλοποιήσεις (ύψους 30 δισ. ευρώ) που έχουν κάνει ήδη οι τράπεζες και για τις οποίες έχουν δεσμευθεί (σ.σ. κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης στις οποίες έχουν περάσει τα τιτλοποιηθέντα), προς τους επενδυτές που αγόρασαν τα πακέτα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ότι το 60% των εσόδων θα ανακτηθεί από ρυθμίσεις και το 40% από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης/πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πηγές, όσο δεν ξεκολλούν οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, κυρίως στα υπέρογκα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να μην πληρωθούν στην ώρα τους οι senior ομολογίες, οι οποίες φέρουν την εγγύηση του δημοσίου μέσα από την ένταξή τους στον «Ηρακλή».

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: 100 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ+ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ FUNDS ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

 



Με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα να τους ευχαριστεί...


Τι γράφει το mononews.gr :


Τράπεζες και servicers έχουν ρίξει στη μάχη του πτωχευτικού, 100 έμπειρα στελέχη τους, με γνώση στη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών και της διαχείρισης κινδύνων, προκειμένου να συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους και να μπει μπροστά η «Δεύτερη Ευκαιρία» από τον Ιούνιο.

Χθες το απόγευμα οι ΚΥΑ και ο αλγόριθμος βάσει του οποίου θα γίνονται οι ρυθμίσεις των οφειλών και η κατανομή των ποσών στους πιστωτές, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών, των servicers, της Ένωσης Τραπεζών, της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι τράπεζες έχουν «αποσπάσει» στις διαδικασίες για την έναρξη του πτωχευτικού 60 στελέχη τους, και άλλα 40 οι servicers. Στελέχη που παίζουν στα δάχτυλα τα θέματα των NPEs, όπως και τη διαχείριση κινδύνου.

Και αυτός ήταν ο λόγος που χθες ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε τραπεζίτες και servicers για τη συνδρομή τους, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέσα στις ημερομηνίες.

ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ NON PAPER ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ !!!

ΜΕ NON PAPER ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο νομικά αγράμματος δημοσιογράφος του κομματικού σωλήνα, Διαμαντής Σειτανίδης, είχε το θράσος να εκφέρει άποψη για τα πολύπλοκα νομικά ζητήματα των ρητρών "hold harmless" και "shall indemnify", της σύμβασης των εμβολίων με την AstraZeneca. Με την νομικά ανυπόστατη - δλδ γελοία -  άποψή του, να συνοψίζεται στο δικολαβικό επιχείρημα από τα Lidl, ότι, αφού τα εμβόλια εγκρίθηκαν από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων, τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ρητρών ευθύνης της εταιρείας και αποζημίωσης στους παθόντες...... 
Και ότι, εν τέλει, αν τελικά προκύψει ζήτημα αποζημίωσης, τότε αυτή πρέπει να μετακυλιθεί στο Κράτος, δλδ στους Φορολογούμενους........
Όπως έγινε με τις τράπεζες και το PSI+ με τα μνημόνια...... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ :

Παιχτούρα ο Διαμαντής !!!

Για πες μας λοιπόν ρε Διαμαντή, σε όλες τις περιπτώσεις που, τόσο τα εθνικά δικαστήρια, όσο και το ΔΕΕ, επιδίκασαν αποζημιώσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες, τα φάρμακα που προκάλεσαν θανάτους, αναπηρίες, κλπ βλάβες, δεν είχαν έγκριση από τους οργανισμούς φαρμάκων ;;; Παράνομα ήταν ;;; Στην μαύρη αγορά διακινήθηκαν ;;;

Έτσι, λοιπόν, αντί απάντησης στο ερώτημα του Νότη Μαριά, η παιχτούρα ο Διαμαντής επανήλθε με στημένο, προβοκατόρικο ερώτημα, από το non paper των φαρμακευτικών, που προμηθεύτηκε από το ίδιο γραφείο τύπου που μοίραζε επί 10 χρόνια το non paper "το μνημόνιο είναι ευλογία": "Εσείς κύριε Μαριά θα το κάνετε το εμβόλιο ;;;"......

Τι με νοιάζει εμένα ρε Διαμαντή, αν ο Μαριάς θα κάνει το εμβόλιο ;;;
Εμένα με νοιάζει για τον εαυτό μου, που θα το κάνω.
Σε εμένα, λοιπόν, που είμαι υποχρεωμένος λόγω του ιατρικού ιστορικού μου να το κάνω, τι απαντάς ;;; 
Ότι αφού η εταιρεία λέει ότι είναι ακίνδυνο, έτσι θα πρέπει να είναι ;;; 
Και ότι αν πάθω κάτι, θα πρέπει να με αποζημιώσει το Κράτος ;;; 
Δλδ, θα με αποζημιώσεις εσύ ρε Διαμαντή, ως Φορολογούμενος ;;;
Και μου ζητάς να εμπιστευθώ ένα κομματόσκυλο σαν και του λόγου σου ρε Διαμαντή, για να με αποζημιώσει ;;; Να εμπιστευθώ δλδ εσένα, που ακόμη και τον καφέ σου τον πίνεις στο κόμμα, επειδή μόνον εκεί είναι τζάμπα ;;;

Άκου λοιπόν Διαμαντή ..... Δημοσιογράφος είσαι ..... Ούτε Γιατρός, ούτε Δικηγόρος. 
Ασχολήσου λοιπόν με την δουλειά σου και άσε τις επιστήμες για τους επιστήμονες. 
Γιατί η δική σου άποψη σε ζητήματα που έχουν ήδη κριθεί αμετάκλητα από το ΔΕΕ, έχει τόση αξία, όσο και τα ομόλογα του Σώρρα !!!
 
SSL Certificates